Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Blogi: Pahojen henkien karkotus on noussut puheenaiheeksi luterilaisessa kirkossa
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyTänään kello 8:30 am kirjoittaja Hellevi

» Kuka pelkää pahaa...henkeä?
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyTänään kello 8:26 am kirjoittaja Hellevi

» Jumala määräsi sen (God Decreed It) :: By Daymond Duck
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyTänään kello 8:04 am kirjoittaja vakiokalusto

» Virsi 928 Nyt pelko pois
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyEilen kello 11:40 am kirjoittaja Hellevi

» SaulusMedia // Juutalaisen journalistin artikkeli Ukrainasta ja Venäjä Ukraina konfliktista
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyEilen kello 10:49 am kirjoittaja vakiokalusto

» SaulusMedia // Bidenin Kiina suhde ja lopunajan Raamatun profetia
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyEilen kello 10:39 am kirjoittaja vakiokalusto

» UUT:n uutiskirje 9/2023
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyLa Joulu 02, 2023 8:55 am kirjoittaja Hellevi

» Mauri Viksten / - Galatalaiskirje - Ismaelin pojat 1-2-3-4
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyPe Joulu 01, 2023 9:07 am kirjoittaja Hellevi

» Mihin meitä NYT totutetaan?
Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen EmptyPe Joulu 01, 2023 9:04 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

4 posters

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Marras 02, 2013 6:43 pm

Tässä linkki Keijo Lindemanin sivuille: http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk0.htm


Kopioin erään ( Suomi 24 keskustelusta )kirjoittajan arvion Keijo Lindemanin opetuksista.Tämä kirjoittaja siis sanoo seuraavaa:
Hän on judaismin kannattaja ja opettaja:

Keijo Lindemanin opetukset mm. TV7 kanavalla Raamatusta ja Israelista ovat varmasti monille Israelin ystäville mielenkiintoisia ja Israel pitääkin olla uskovilla erityisasemassa.

Valitettavasti Keijo Lindeman lankeaa jo Paavalin aikaiseen judaismiin, opettaen Uuden liiton vastaisesti. Monissa kohden hän vääntääkin alkutekstin mieleisekseen luottaen enemmän aramealaisiin ja heprealaisiin KÄÄNNÖKSIIN, kuiin Jumalan henkeytttämiin kreikkalaisiin alkuteksteihin. Tässä muutama poiminta hänen kirjoituksistaan, jotka yksistään pitäisi toimiva vakavana varoituksena.

Jeesus (Jeshua) ei ole Jumala.
"Korkein auktoriteetti Jeshua, pakanain apostoli Paavali ja monet muut Raamatun kirjoittajat ilmoittavat selvästi, että tämä yksi Jumala on taivaallinen Isä, eikä muuta todellista Jumalaa ole olemassa... Elohim, joka tarkoittaa yleisnimeä jumalista yleensä. Jahven ohella Elohim nimeä käytetään myös mm. enkeleistä ja ihmisistä, kuten edellä olemme todenneet Jeshua on siis El tai Elohim hepreankielisen Raamatun mukaan. Pyhän Jumalan nimen Jahve, Isä on pääsääntöisesti varannut itselleen"
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk13.html
Web of Trust


- TOTUUS: Jeesus on Jumala (Joh. 1:1).
Kristityt elävät valhearmossa ilman Tooraa.
"Pelastus armosta uskon kautta Messiaan sovitustyön perusteella ilman lain tekoja tai omia ansioita, ei myöskään merkitse sitä, että laki olisi tullut mitättömäksi, niinkuin valitettavan monet kristillisen maailman teologit ja Raamatun opettajat virheelisesti opettavat ja ovat näin saaneet suuren osan kristikuntaa suoranaiseen laittomuuden tilaan, joka elää valhearmossa ilman Tooraa."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk16.html
Web of Trust


- TOTUUS: Vanha liitto on vanhentunut (Hepr. 8:7-13) ja kristityt seuraavat Kristuksen käskyjä (Joh. 15:10-12).

Juutalais-kristittyjen on ympärileikattava itsensä.
"Kuinka on sitten uuden liiton juutalaisuskovien laita? Onko niin, kuin jotkut opettavat, että uuden liiton juutalaisusko­villekaan ei kuulu enää ulkonainen ympärileikkaus eikä heidän tulee noudattaa Tooraa, koska he ovat myös armon alla? Tähän tekisi mieleni sanoa Paavalin lailla: 'Pois se!'"
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk17.html
Web of Trust

- TOTUUS: Ympärileikkaus ei hyödytä Kristuksessa (Galatalaiskirje 5:2-6) ja ei ole eroa Kristuksessa eroa juutalaisen ja pakanan välillä (Kol. 3:11).

Juutalais-kristittyjen tulee noudattaa vanha testamentallisia juhlia.
"Olemme edellä todenneet, että uskovia juutalaisia ei ole vapautettu uudessa liitossa Mooseksen Tooran noudattamisesta, ympärileikkauksesta eikä israelilaisille säädettyjen tapojen noudattamisesta (Ap.t.21:17-25). Näinollen messiaaniset uskovat juutalaiset viettävät luonnollisesti myös raamatullisia juhlia uuden liiton hengessä Messiaan Jeshuan kunniaksi."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk20.html
Web of Trust


- TOTUUS: Kristityn ei ole vaadittu viettämään juhlapäiviä (Kol. 2:16, Gal. 4:10).

Saastaiset eläimet ovat kiellettyjä.
"Myöhemmin, Mooseksen päivinä, Jumalan antama Toora määrittelee, mitkä eläimet ovat puhtaita eli syötäviä ja mitkä saastaisia eli ei syötäviä. Niitä eläimiä, jotka luettelo määrittelee epäpuhtaiksi eli saastaisiksi, ei Jumala ole tarkoittanut ihmisille syötäviksi."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk23.html
Web of Trust


- TOTUUS: Mikään suusta sisään menevä ei saastuta (Mark. 7:20) ja Jumala on puhdistanut kristitylle kaiken ruuan (Apt. 11:9). Ainoastaan tulee välttää epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu (Apt. 15:29

Sunnuntai on pedon merkki.
"Voidaan siis todeta, että kun Jumalan sinetti ja merkki on Toora käskyineen uskovissa, pedon merkki on muutetut Tooran käskyt. Kun Jumalan merkki ja sinetti on sapatti ja raamatulliset juhla-ajat, perustuen Jumalan antamaan kalenterijärjestelmään, on vastaavasti pedon merkki muutettu lepopäivä eli sunnuntai ja roomalaiseen kalenteriin perustuvat muutetut väärennetyt juhlat."
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk27.html
Web of Trust

- TOTUUS: Jeesus ylösnousi (Matt. 28:1), tapasi seuraajansa (Luuk. 24:36) ja Pyhä Henki lasketui sunnuntaina (Apt. 2:1). Myös alkuseurakunta jakoi ehtoollista (Apt. 20:7), keräsi uhrin (1. Kor. 16:2) ja oli rukouksessa (Ilm. 1:10).

Samantyylisiä opetuksia on liikkeeillä muuallakin, jotka ovat ns. Heprealaiset Juuret -kulttia, jossa kuitenkin vallitsee sama henki kuin adventisteissa ja judaisteissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Judaizers
Web of Trust


Israelia tulee siunata ja rakastaa, mutta juutalaiseksi ei kristityn pidä tulla. Ei turhaan ole Galatalaiskirje Paavalin kirjeistä kaikista tulisin ja kovasanaisin, jonka sanoista meidänkin tulisi ottaa vaari ja pysyä Kristuksessa.

"Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis on Kristuksen." - Kolossalaiskirje 2:16-17

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Marras 23, 2013 8:22 am

Keijo Lindeman kirjoittaa eksytyksistä, sekä jopa kehoittaa kokonaisvaltaiseen Raamatun tulkitsemiseen
ja kuitenkin itse opettaa harhaoppia!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Marras 23, 2013 8:47 am

Tässä eräs opetus mihin kiinnitin huomioni.Lindeman kuuluu nykyajan harhaopettajiin, jotka väärentävät Jumalan sanan alkuperäisen ilmoituksen saamalla näkyjä ja  ilmestyksiä, jotka ovat Raamatun vastaisia.Unet, näyt ja ilmestykset

"Se profeetta, jolla on uni, kertokoon unensa; mutta se, jolla on minun sanani, puhukoon minun sanani uskollisesti" (Jer.23:28).

"Ja Paavali näki yöllä näyn: makedonialainen mies seisoi ja pyysi häntä sanoen: ’Tule yli Makedoniaan ja auta meitä.’ Ja kun hän oli nähnyt sen näyn, niin me kohta tahdoimme päästä lähtemään Makedoniaan, sillä me käsitimme, että Jumala oli kutsunut meitä julistamaan heille evankeliumia" (Ap.t.16:9-10).

"Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja? ... Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi ... Profeetoista saakoon kaksi tai kolme puhua, ja muut arvostelkoot; mutta jos joku toinen siinä istuva saa ilmestyksen, vaietkoon ensimmäinen" (1.Kor.14:6, 26, 29-30).

Unet, näyt ja ilmestykset kuuluvat myös jumallisiin Hengen antamiin lahjoihin, joiden kautta Herra tahtoo rakentaa seurakuntaansa. Jumalan Sanan apostolinen opetus on se perusta, jolle seurakunnan tulee ennenkaikkea rakentua, mutta myöskin erilaiset Hengen ilmiöt, profetiat, unet, näyt ja ilmestykset ovat rikastuttamassa Jumalan seurakunnan toimintaa ja kasvua Messiaassa. Jo vanhan liiton päivinä Herra puhui omilleen unien, näkyjen ja ilmestysten kautta. Jumalan profeetat olivat se erityinen kanava, joille Jumala tällä tavoin antoi ilmoituksensa, välitettäväksi edelleen Jumalan kansalle varoitukseksi, kehotukseksi ja lohdutukseksi (4.Moos.12:6). Monet Raamatun profeettojen saamista profeetallisista ilmoituksista, koskien Jumalan suunnitelmia aina uuteen taivaaseen ja maahan saakka, ovat ilmoitetut unien, näkyjen ja ilmestysten kautta (Hes.1:1; Dan.2:19; 7:1; 8:1). Raamatun viimeinen kirja, Ilmestyskirja, perustuu kokonaan Herran Johannekselle antamaan ilmestykseen (Ilm.1:1).

Myös uuden liiton seurakunnan keskuudessa tulisi unien, näkyjen ja ilmestysten olla rikastuttamassa seurakunnan kokoontumisia. Jumala uskoo näitä lahjojaan erityisesti joillekin uskoville, jotta he voivat välittää Jumalan salaisuuksia edelleen seurakunnan rakennukseksi, kuten apostoli Paavali (2.Kor.12:1, 7; Gal.2:2; Efes.3:3). Meidän tulisikin rukoilla erityistä viisauden ja ilmestyksen henkeä uskovien keskuuteen, jotta nämäkin lahjat toimisivat runsaasti keskuudessamme (Efes.1:17). Meidän tulisi rukoilla myöskin, että saisimme viisauden ymmärtää ja selittää Jumalan antamia ilmoituksia, kuten profeetta Daniel (Dan.1:17; 2:19).

Näkyjen, unien ja ilmestysten maailma on niin rikas ja laaja-alainen, että tässä yhteydessä ei ole mitään mahdollisuutta perusteellisemmin ryhtyä tutkimaan tätä aluetta ja varsinkaan selityksen symboliikkaa ja periaatetta. Lyhyesti vain muutama periaate. Ensinnäkin on todettava, että jokainen ihminen näkee joka yö unia, vaikka ei muistaisikaan niitä aamulla. Niiden avulla mielemme koneisto mm. purkaa päivän tapahtumien paineita, jotta voimme taas kestää seuraavan päivän tehtävät ja paineet. Näillä unilla ei ole mitään jumalallista merkitystä (Srn.5:2). Yksi jumalallisen unen piirteitä on se, että unennäkijä herätetään heti unen perään, että hän voisi muistaa sen selkeästi (Sak.4:1). Jumalan antamat unet ovat selväpiirteisiä, sopusoinnussa Raamatun kanssa ja niillä on aina jokin sanoma yksilölle, ryhmälle, seurakunnalle, kansalle tai jopa koko maailmalle (1.Moos.15:12-21; 37:5-11; Mat.2:13-23). Unien ja näkyjen symbolikielen selitys löytyy Raamatun pohjalta. Jumala saattaa puhua unen kautta myös uskosta osattomalle ihmiselle, jolloin hän tahtoo puhutella häntä ja vetää parannukseen (Job.33:14-30; Dan.2:1-49; 1.Moos.47:1-57). Ilmestykset ovat unien kaltaisia, mutta ne nähdään valvetilassa tai valvetilan ja unen rajamailla (1.Sam.3:1-15). Näyt ovat yleisnimitys sekä unille että ilmestyksille (Ap.t.10:1-8; 22, Dan.7:1).

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ti Tammi 14, 2014 5:25 pmJa tässä  tietoa judaismista Ruotsissa

Ruotsalainen Shalom-yhdistys on ottamassa täydellisen irtioton kristillisistä seurakunnista. Tämä messiaanisten poppoo ei usko kolminaisuuteen eikä Jeesuksen jumaluuteen. Heille Jeesus oli tavallinen ihminen, joka kanavoi jumalallisia energioita.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=234821
Web of Trust

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ke Tammi 15, 2014 7:28 am

Tässä linkki Keijo Lindemanin kirjoitukseen, missä hän selvästi opettaa,
että Jeesus oli ihminen, Jumalan välimies .Lindeman ei siis tunnusta
kolminaisuusoppia:
http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk0.htm

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja charmo Ti Tammi 28, 2014 1:12 pm

Itse en ole törmännyt Keijossa judaismin harhoihin. Tuleeko ongelmaa siinä, kun Keijo opettaa (kuten monet muut) srk:n ennalleenasettamisesta uuden liiton hengessä. Itse en esim näe huonona tai erikoisena asiana sitä, että pääsiästä, helluntaita ja lehtimajanjuhlia vietetään evankeliumin hengessä tai että Jeesukseen uskova voi viettää sapattia perjantaina alkaen ja tutkien sapattitekstejä Pentateukista (1-5 Ms.), profeetoista ja UL:n teksteistä (jotka kulkevat sapattitekstien kanssa käsi kädessä). Jeesus täytti myös nuo juhlat, ne ovat Messiaan juhlia. Sen sijaan joulu meillä on pakanallinen, eikä Jeesuksen syntymä ollut joulukuussa. Voisimme viettää ennemminkin Hanukka-juhlaa, joka on Temppelin pyhittämisen ja puhditamisen juhla. Siinäkin on uuden liiton aspektit kauniit - sydämemme temppelin pyhittäminen Messiaalle.  

Jeesus sanoi, että laista ei katoa pieninkään kirjain, ennen kuin kaikki on täyttynyt. Tämä tarkoittaa mielestäni sitä, että laki "päättyy" vasta 1000 v valtakunnan jälkeen (kun kaikki on täyttynyt), kun viimeinen tuomiokin on ohi ja täydellisyys tullut lopullisesti.

Olen tykännyt kovasti mm Benjamin Turkian raamattutunneista netin kautta
http://www.portti.org/kuuntele_saarnoja.html , joissa hän kauniilla tavalla opettaa Messiaan hengessä raamattua hyvin kokonaisvaltaisesti. Benjamin asuu Jerusalemissa, pitää pientä krsitillistä kirjakauppaa siellä ja tekee lähetystyötä juutalaisten keskuudessa ja myös muualla maailmalla. Hän on sanonut, että aramean käännös UT:n teksteissä on tarkempi ja alkuperäisempi kuin kreikannos - myös viitaten siihen, että Jeesus puhui arameaa opetuslasten kanssa. Turkia itse käytää sitä paljon mm raamattutunneissaan selventäen monia paikkoja väheksymättä kreikan käännöstä. Ja kun tutustuu hebrean kielisiin käännöksiin monissa ja monissa raamatunpaikoissa, niihin tulee aivan erilainen syvyys ja ilmestys kuin mitä meidän länsimaiset vähän kömpelöt käännöksen antavat ymmärtää. Tästä olen itse iloinnut kovasti ja se on täydentänyt meidän ihan hyvää suomalaista käännöstä (33/38 ja Raamattu kansalle).

Tässä minun vajaata käsitystäni ja ymmärrystäni. Rakkaus juutalaiseen kansaan, kadonneisiin heimoihin (Suomessakin!), Israeliin, on raamatullista eikä se vie meitä lakihenkiseen judaismiin. Tooran kunnioitus ja sen asema on kadonnut kansakuntien kansallisissa lainsäädännöissä. Se tuokin mukanaan kiroukset.
Rukoilen ja toivon, että Jumalan sanan opettajat eivät koskaan lankeasi pois armon lujalta pohjalta Kristuksessa.

Tulee mieleeni tähän lopuksi D.L. Moodyn sanat: "Raamatun lisäksi en tarvitse mitään muuta, kuin C.H. MacIntoshin viiden Mooseksen kirjojen selitykset". Ja miten erinomaiset ne ovatkaan! Siinä sanaa selitetään Messiaan hengessä.

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Tammi 30, 2014 10:50 am

Charmo

Kiitos palautteesta taidampa lukea ja kuunnella paremmin Keijo Lindemanin oppia!
Palaan aiheeseen myöhemmin!
Olisi hyvä saada muidenkin mielipiteitä!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja charmo To Tammi 30, 2014 12:26 pm

Hei Rea ja kumppanit! Todella olisi hyvä kuulla laajemmin ajatuksia tästä aiheesta. Suomessa on ilmaantunut aivan oikeasti judaismin kannattajia, jotka haluavat kääntyä juutalaisuuteen ja Mooseksen lakiin. Mutta se on pois armon perustukselta Kristuksessa ja on eri asia kuin noudattaa (rakastaa) Tooraa Messiaan hengessä rakkaudesta Jumalaan. Aina pitää muistaa, että Kristus Jeesus on lain PÄÄMÄÄRÄ (maali, loppu, kreik. "telos") eikä meidän tarvitse olla enää lain vaatimusten alla. Laki on kuitenkin "hengellinen ja hyvä" kuten Paavali opettaa. Se on aina kasvattaja Kristukseen. Joku sanoi hienosti, että "laki osoittaa millainen ihmisen tulisi olla, armo osoittaa millainen Jumala on".

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Seurakunnan ennalleen asettamisesta

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo To Tammi 30, 2014 6:54 pm

charmo kirjoitti:Itse en ole törmännyt Keijossa judaismin harhoihin. Tuleeko ongelmaa siinä, kun Keijo opettaa (kuten monet muut) srk:n ennalleenasettamisesta uuden liiton hengessä. .


Kysyt, "tuleeko ongelmaa siinä, että Keijo opettaa(kuten monet muut) Srk:n ennalleen asettamista uuden liiton hengessä..";
Tulee Suuri ongelma. Niin suuri ongelma, että juuri siinä on Keijo Lindeman mennyt eksyksiin.On hänellä muitakin opetuksia, jotka menevät yli kirjoitetun Raamatun Sanan.

Luin hänen kirjoituksiaan täältä: http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk0.htm

Keijo Lindeman opettaa esim: "Kuninkaallisista armolahjoista" seuraavaa:

"Terveeksitekemisen lahjat ovat monikkomuodossa. Se tarkoittaa, että joku voi saada lahjan parantaa vaikka selkäsairauksia, toinen silmäsairauksia jne.. Joku voi saada lahjat parantaa kaikkinaisia sairauksia. Kuninkaallisten lahjojen alueella, kuten muidenkin armolahjojen alueella, ei ole selvää rajanvetoa. Sairaita voi parantaa uskon lahjan avulla tai voimatekojen lahjan avulla tai terveeksitekemisen lahjojen avulla. Lahjojen "käyttöalueet" menevät siis osittain päällekkäin."

Lahjan antaja on Jumala itse, eikä ihminen voi käyttää mitään lahjaa (paitsi kielilläpuminen) niin kuin itse haluaa.
Raamatussa ei ole mainintaa joistakin sairauksien erikoisalueista selkä tai silmäsairauksien .
Jumala parantaa mitä tahtoo, jos Hän tahtoo, eikä ihminen määrää mitään.

Mitä Seurakunnan ennalleen asettamiseen tulee, täältä löytyy asiaan Raamatun mukaista tietoa:


Valtakunta nyt

seurakunnalle vaikka väkisin - vaatii nopeimmin kasvava kristillinen liikehdintä …Jeesuksen maanpäällisen elämän aikana monet Israelin lunastusta odottavat juutalaiset pettyivät Häneen. Jeesus ei osoittautunutkaan Rooman valtaa vastaan joukkoja kokoavaksi sotapäälliköksi. Opetuslapsillakin oli sama toive: Milloin Israelille koittaa valtiollinen lunastus ja pelastus vieraan vallan ikeen alta?

Ristinkuoleman jälkeen opetuslapset ymmärsivät Kirjoitusten mukaisen Messiaan kaksiosaisen tehtävän. Ensimmäinen tulemus tulisi päättymään ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen, toinen tulemus jäi odottamaan aikaansa ja se olisi paluu maan päälle Kuninkaana.

Jeesuksen seurassa opetuslapset kokivat Hänen auktoriteettinsa ja voimansa yli muiden voimien ja valtojen.

Välillä tuo voima tuntui päihdyttävältä. Kun kuljettiin kohti Jerusalemia Jeesus opetuslapsineen ei saanut yösijaa eräästä samarialaisesta kylästä. Siitä tuohtuneena Jaakob ja Johannes olivat jo valmiit rangaistustoimiin: "Herra, tahdotko, niin sanomme, että tuli taivaasta tulkoon alas ja hävittäköön heidät?"

Toisella kertaa Jeesus lähetti 70 opetuslastaan edellään kaupunkeihin ja paikkoihin jonne aikoi vaeltaa. Palatessaan nämä riemuitsivat vallasta, jota saivat käyttää: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden."

Nähdessään opetuslasten lankeavan lihallisuutensa pettämänä kuvittelemaan Jumalan voiman olevan jotakin, jota Jeesukseen uskovat voivat hyödyntää ja käyttää oman mielensä mukaan - Herra palautti opetuslapset takaisin "maan pinnalle". Jaakob ja Johannes saivat nuhteet ja 70 muuta saivat kuulla Jeesuksen sanat: "Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuna taivaissa."

Jumalan Sana jakaa ihmiset pelastettuihin ja kadotettuihin sen mukaan mikä on oma valinta suhteessa Jumalan tekoon meidän puolestamme. Jeesus sovitti syntimme Golgatan ristillä ja nousi ylös kuolleista. Hän astui ylös taivaisiin ja Sanansa mukaan odottaa pelastettuja tykönsä: "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen... Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa... Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen - tien sinne te tiedätte."

Tie taivaaseen kulkee Jeesuksen sovituskuoleman omakohtaisen hyväksymisen kautta. Vuosisatojen ajan Jeesuksen seuraajien toivo on ollut taivasosuus - iankaikkinen elämä ilman surua ja ahdistusta. Se on pitänyt yllä toivoa ja rohkeutta vainojenkin keskellä.

Lisäksi uskovat ovat aina odottaneet Vapahtajaansa saapuvaksi elinaikanaan. Raamattu puhuu tästä toisesta tulemuksesta vakuuttavasti todellisena tapahtumana - se on Kristuksen fyysinen ilmestyminen maan päälle.

Raamatun mukaan sen ilmoitusta vääristelevät opit ovat voimakkaimmillaan juuri ennen Jeesuksen toista tulemusta. Ihmiset ovat itserakkaita ja rahanahneita, heissä on jumalisuuden ulkokuori, he eivät kärsi tervettä oppia vaan kääntyvät taruihin, seurakunnan seassa on valheprofeettoja ja -opettajia, he herjaavat henkivaltoja, viekoittelevat horjuvia sieluja, puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja, vääntävät kieroon kirjoituksia ja mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden - näin kuvaa Raamattu srk:n tilaa ennen Jeesuksen paluuta.

Toinen toistaan seuraavat "uudistuksen aallot" kuvataan hengellisen elämän ja seurakunnan ennalleen asettamisena. Nykyinen hengellinen liikehdintä keskittyy ihmisen ympärille; mikä on meidän valtamme ja voimamme suhteessa henkivaltoihin, sairauksiin, maailman politiikkaan, luonnonmullistuksiin jne...

Tässä yhteydessä on alettu torjumaan uskovan taivasikävää ja Jeesuksen paluun odotusta. Taivaaseen halajava Jeesuksen oma onkin nyt maallisia velvollisuuksiaan väistävä uneksija. Kristityn tehtävä on tehdä maailma alamaiseksi Jumalalle - vaikka sitten pakolla.

Kuten Jaakob ja Johannes monet nykyiset kristityt ovat valmiit käyttämään oman käden oikeutta asioiden muuttamiseksi maailmassa.

Todellakin, seurakunnan keskelle on noussut nopeasti kasvava liike, joka opettaa Jeesuksen toisen tulemuksen olevan riippuvainen seurakunnan maanpäällisestä toiminnasta. Seurakunnan pitää vallata politiikan, kasvatuksen, armeijan, poliisin, tiedotusvälineiden, kaupankäynnin jne. johtoasemat ja alkaa toteuttaa Raamatun mallia maailman hallinnassa. Jeesus ei voi palata maan päälle ennen kuin seurakunta on valmistanut maailman Häntä varten.

Äärimuodossaan liike opettaa, että Jeesuksen toinen tulemus on jo tapahtunut ja elämme 1000-vuotisen valtakunnan aikaa. Toinen tulemus tapahtui v. 70 jKr. kun roomalaiset sotajoukot hävittivät Jerusalemin. Tulemuksen tarkoitus oli tuhota Jerusalem ja karkottaa uppiniskainen Israelin kansa. Israelilla ei enää ole Jumalan kansan asemaa vaan Jumalan kansa on nyt kristillinen seurakunta yksin. Raamatun lupaukset kuuluvat yksin seurakunnalle.

Kuluvan 1000:n vuoden aikana seurakunnan on vallattava maailma - se on laiminlyönyt tätä tehtävää. Jeesus palaa vasta tämän jälkeen.

Opetus tunnetaan kingdom now (valtakunta-nyt), dominion (ylivalta, herruus) ja reconstruction (uudelleen rakentaminen / - järjestäminen) nimillä. Sen sanotaan olevan nopeimmin kasvava liike kristillisessä maailmassa.

Äärisuunnan puhemiehinä tunnetaan Gary North, David Chilton, Rick Godwin ja Earl Paulk, jotka kaikki ovat maailmalla tunnettuja uuden karismaattisen/evanke-lisen liikkeen kokouspuhujia. Earl Paulk vierailee suuren kristillisen TV-aseman TBN:n Paul Crouchin ohjelmissa. Hänen ohjelmansa on karismaattisten kristittyjen erityisesti seuraama. Ohjelmissa vuorottelevat Benny Hinn, Robert Schuller ym. kuuluisat julistajat, joista on kirjoitettu edellisissä artikkeleissa.

David Chiltonin kirja "Days of Vengeance" (Koston Päivät), sanoo Jeesuksen vuorisaarnan ja Ilmestyskirjan profetian täyttyneen v. 70 jKr. Jerusalemin tuhon yhteydessä. Liikkeen kannattajien mukaan Jeesus ei ole "juutalaisten kuningas" eikä koskaan tule olemaan Israelin kuninkaan asemassa. Hän ei liioin tule hallitsemaan 1000-vuotista valtakuntaa vaan meidän tehtävämme kristittyinä on tehdä maailmasta Jumalan tahdon mukainen paikka elää ja olla.

Liikkeen äärisuunnan opettajat eivät ole meillä kovin tunnettuja. Mutta liikkeen vaikutus ulottuu jo kaikkialle. Kristilliset liikehdinnät ja tempaukset kuten "Jeesus marssi", opetus hengellisestä sodankäynnistä ja paikallisten henkivaltojen sitomisesta - mm. nämä ovat tunnettuja asioita seurakunnissamme. Mainittu karismaattinen TV-vaikuttaja Paul Crouch ilmaisi oman hyväksymisensä liikkeen opetukselle: "Olemme täysin kykenevät ottamaan maan haltuumme. Tulemme tekemään sen väkivalloin; jos tarpeellista niin valtaamme nämä alueet (media) Jumalalle väkisin!"

Kuinka suuresta sokeudesta Jumalan Sanaa kohtaan onkaan kyse! Raamattu kumoaa moisen epähengellisen päihtymyksen: "Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni, sanoo Herra…"

Liikkeen samankaltaisuus katolisen kirkon maailmanvalloitushaaveiden kanssa on huomattava. Kuten aiemmin Kristityn Foorumissa olen maininnut, katolinen kirkko on suurelta osin vallannut karismaattisen liikkeen. Ei siis ole mikään ihme, että valtakunta-nyt -liike on saanut hyväksyntää aatteilleen karismaatikkojen parissa.

Olemme käsitelleet nykyisen "uudistusliikkeen" johtajien ja julistajien suhteita Rooman kirkkoon. Kyseisten julistajien käsitykset ovat paikoitellen lähellä valtakunta-nyt liikkeen opetusta. Nykyiseen "uudistukseen" liitetään seuraavia painotuksia:

- se korostaa Pyhän Hengen asemaa uskovalle kuuluvan vallan ja voiman jakajana,

- uudistuksen ilmiöt ovat Pyhän Hengen tuotetta; kuten eläinäänet, hillitön nauru ym. ja ovat osa yksilökristityn sisäistä ennalleen asettamista (sisäistä parantumista), jota seuraa koko seurakunnan ennalleen asettaminen,

- seurakunnan keskellä valtaa pitävät profeetat, apostolit ja opettajat, jotka saavat uutta ilmestystietoa suoraan Jumalalta välitettäväksi seurakunnalle,

- opilliset eroavaisuudet kirkkokuntien välillä ovat vain pahasta - yhteys menee opin edelle,

- uudet toimintamallit kuten Jeesus-marssit/hengellinen sodankäynti valtaavat alueita seurakunnalle koska niiden kautta julistetaan kristittyjen auktoriteettia kylien ja kaupunkien ylle, Jumalan vastaiset henkivallat karkotetaan

- ihmiset saatetaan kuuliaisiksi Jumalan Sanalle - se voi tapahtua suuren herätyksen kautta kun seurakunta kypsyy siihen, että ihmeet ja merkit seuraavat voimallista julistusta kaikkialla, tai ihmiset pakotetaan Jumalan tahdon alle kristittyjen miehittäessä kaikki johto- ja avainpaikat maailmassa,

- lopunaikana seurakunnan kasvaessa täydellisyyteen Jumala käyttää joukkoa, joka tunnetaan "Jooelin armeija" - nimellä, nämä kulkevat maailmassa ja valtaavat alueita Kristukselle.

Uusi karismaattinen/evankelinen liike tähtää siis seurakunnan herruuteen maailmassa. Ihmeet ja merkit (nauruherätys, toronto/pensacolalaisuus), sisäinen parantuminen, kirkkojen keskinäinen yhteys, katolisen kirkon ja paavin aseman positiivinen esittäminen, ilmestystieto ja sen julistajien ehdoton auktoriteetti ("älä koske Herran voideltuun"), yhteiset toimintamallit seurakunnille (yhteiset kampanjat, toiminnot, tapahtumat), kansainvälisten (liikkeen opetusta ainakin osittain edustavien) suurjulistajien hyväksyntä kaikkialla kristikunnassa, maan valtaaminen hengellisen sodankäynnin keinoin, tässä kerrattuna keskeisiä asioita, joiden kautta yhdistynyt maailmanlaajuinen seurakunta toteuttaa päämääräänsä.

Miten ko. asiat sopivat yhteen Jeesuksen opetuksen kanssa? "Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina niitä hallitsevat, ja että mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan. Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne."

Aivan oikein - eivät mitenkään, kuitenkin seurakunta enentyvässä määrin ja maailmanlaajuisesti luopuu kohta kohdalta kristillisen uskon perusteista maanpäällisen vaurauden, voiman, ihailun, kunnioituksen ja vallan sokaisemana.

Valtakunta-nyt liikkeen vaikutuspiiriin kuuluu useita eri ryhmiä, joilla on joissakin asioissa toisistaan poikkeavia käsityksiä. Näinhän ihmisen maailmassa aina on. Opetuksen takana ovat kuitenkin yhteiset "raamatulliset" lähtökohdat. Perusta liikkeen opetukselle saadaan syntiinlankeemuskertomuksesta. Kun Eeva ja Aadam lankesivat saatanan houkutukselle he menettivät valta-asemansa maailmassa. Samalla Jumalakin "menetti" maan saatanalle. Tuosta hetkestä lähtien Jumala on etsinyt ja valmistanut "liiton kansaa" (covenant people), joka toimii Hänen ruumiinaan maan päällä ja valtaa maan takaisin saatanalta. Tavoite saavutetaan tiettyjen "voittajien" (overcomers,) kautta. He ovat Jumalan apostoleita ja profeettoja, jotka ottavat vallan kansakunnissa - kaikilla osa-alueilla. Näitä voittajia kuvataan Ilm.12:1-5 "poikalapsena", joka tulee hallitsemaan "kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla". Ilmestyskirjan "poikalapsi" kuvataan liikkeen opetuksessa monikossa ja sillä tarkoitetaan vallan ottavaa joukkoa. Toinen nimitys "voittajien" joukolle on "Jooelin armeija" (Joel's army).

Raamattu kuvaa Israelin valtiollista lunastusta 1000-vuotisen valtakunnan alussa "Daavidin majan" ennalleen asettamisena. Valtakunta-nyt liike opettaa tämän tarkoittavan seurakunnan asettamista yliluonnollisessa voimassa suureen valtaan maailmassa. Me olemme Kristuksen ruumis, olemme Kristus, Hän on meissä - tästä vedetään johtopäätös, että meissä on Hänen jumalallinen luonteensa. Loppupäätelmä on, että mehän olemmekin jumalia. Jumalilla tietenkin on valta ja voima vaatia ja tehdä mitä vain.

Keskeisenä ajatuksena liikkeen opetuksissa on, että seurakunta on epäonnistunut (ainakin toistaiseksi) koska se ei ole vielä ottanut valtaa maailmassa.

Raamatun ilmoittama "suuri ahdistus" maan päällä ei ole niinkään antikristuksen hallitusaika, jolloin Jumalan viha kohtaa syvästi luopunutta ihmiskuntaa - vaan aika, jolloin "voittajien" armeija rankaisee niitä, jotka asettuvat seurakunnan maailmanvalloitusta vastustamaan.

Antikristus ei ole persoona vaan Jumalan maailmanhallitusta vastustava kapinahenki ihmisissä. Koska Jumalan vihan aika ymmärretään tällä tavoin ei ole myöskään seurakunnan ylöstempausta ennen vihan aikaa.

Viimeisenä aikana "voittajat" ovat suoraan yhteydessä Jumalaan, enkeleihin ja kuolleisiin pyhiin saaden näiltä apua ja neuvoja tehtävänsä suorittamisessa. Viimeisen ajan ilmestystieto tulee siis muualta kuin Jumalan Sanasta. Liikkeen opetuksen mukaan Sana ei ole viimeisenä aikana seurakunnalle riittävä ilmoitus.

Tässä liike toistaa gnostilaista harha-oppia. Valituilla on erityinen yhteys jumaluuteen ja he saavat uutta ilmoitusta ja tietoa, jota muilla ei ole. Vaarallinen harhaoppi, johon nykyinen uudistusliike näyttää kietoutuvan yhä syvemmin.

Jeesuksen tulemus on kaksiosainen. Ensin Hän ilmestyy "omissaan" (erityisesti voidelluissa julistajissa, profeetoissa ja apostoleissa) - seurakuntansa kautta voimassa ja vallassa kun seurakunta ottaa hallintavallan ihmeiden ja merkkien sekä yliluonnollisen voimankäytön kautta. Maa puhdistetaan "väärintekijöistä" "voittajien" toimesta, jotka sitten luovuttavat puhdistetun maan Kristukselle Hänen saapuessaan maan päälle seurakunnan jo hallitessa.

Jotkut liikkeen kannattajat uskovat "voittajien" saavan tehtävänsä suorittamiseksi Jumalalta kuolemattomuuden.

Opetuksen samankaltaisuus "Latter Rain" -liikkeen opetukseen on huomattava. "Latter Rain" -liike syntyi 1940-luvulla opettamaan vastaavia asioita seurakunnan ihmeellisestä tulevaisuudesta maan päällä. Se antaa suuren arvon raamatulliselle "Lehtimajanjuhla" -käsitteelle. Tästä George Warnock kirjoitti samannimisen kirjan, josta tuli Latter Rain -liikkeen oppiperusta.

Raamatun opetus seurakunnasta ei keskity seurakunnan vallan ympärille maailmassa vaan Jumalan valta seurakunnan keskellä on ydinasia. Jumalan valta(kunta) on maailmalta salattu ja sen merkitys ymmärretään uskoontulon jälkeen Pyhän Hengen avatessa ymmärryksemme Sanan totuudelle. Meitä ei kehoteta etsimään maallista valtaa ja kunniaa. Jeesus kehottaa seuraajiaan olemaan maailmassa "suolana" ja "valona" todistaen Hänen valmistamastaan pelastuksesta: Syntien sovitus on suoritettu, jokainen ihminen voi turvallisin mielin lähestyä Pyhää Jumalaa Jeesuksen sovitustyön kautta.

Seurakunta vie maailmassa eteenpäin tätä evankeliumia mutta Jumalan valtakunta perustetaan aikanaan yksin Kristuksen toimesta - ei seurakunnan toimin - emmekä voi sitä itse saada aikaan "pakottamalla" Jumala toimimaan. Kun rukoilemme "tulkoon Sinun valtakuntasi" rukoilemme myös "tapahtukoon Sinun tahtosi maan päällä niin kuin taivaissa". Jumalan mieli ja Hänen tahtonsa on meiltä salattu. Se mikä Hänestä on ilmoitettu on tehty tiettäväksi Raamatussa. Uudet Sanan ulkopuoliset ilmestykset saattavat kiihottaa Sanaan juurtumatonta mieltä mutta lopulta ne paljastuvat hedelmättömiksi eivätkä rakenna sisäistä ihmistä. Valtakunta-nyt liikkeen opetus voi synnyttää itsessään paisuneita kristittyjä ja rauhattomuutta. Osa sen opetuksesta kehottaa jopa väkivaltaan...

Tulevaisuuden - seurakunnan ja omamme - saamme turvallisin mielin jättää Herramme ja Vapahtajamme käsiin. Hän saapuu maan päälle omana aikanaan sekasorron keskelle tuoden rauhan ja pelastuksen maailmalle. Sitä odotamme ja rukoilemme maailman ja sen väärintekijöiden puolesta, emme heidän tuhonsa vaan pelastumisensa tähden; että mahdollisimman moni meistä väärintekijöistä kokisi omakohtaisesti ja aidosti Jumalan armon.

Juhani Aitomaa

Tämän artikkelin saa täydellisenä alaviittein varustettuna tilaamalla:

Kristityn Foorumi

PL 571

33101 Tampere

http://www.kristitynfoorumi.fi/valtakuntanyt.htm
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 434
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo Pe Tammi 31, 2014 4:49 am

charmo kirjoitti:Tooran kunnioitus ja sen asema on kadonnut kansakuntien kansallisissa lainsäädännöissä. Se tuokin mukanaan kiroukset.
Rukoilen ja toivon, että Jumalan sanan opettajat eivät koskaan lankeasi pois armon lujalta pohjalta Kristuksessa.

Tulee mieleeni tähän lopuksi D.L. Moodyn sanat: "Raamatun lisäksi en tarvitse mitään muuta, kuin C.H. MacIntoshin viiden Mooseksen kirjojen selitykset". Ja miten erinomaiset ne ovatkaan! Siinä sanaa selitetään Messiaan hengessä.

Mitähän tuo Tooran kunnioittaminen ja asema mahtaisi tarkoittaa  käytännössä?

Olen vakavasti sitä mieltä, että Siinain vuorelta on pitkä matka Siionin vuorelle, ja siksipä siinä
välimaastossa moni voi eksyä beduiinien leireihin, ja  jää sinne tappelemaan erämaan ruhtinaitten kanssa.
Toora on Vanhan Testamentin lakiliitto, 1-5 Mooseksen kirjaa,  meille ei annuttu vain lakiliittoa, vaan
Uusi Testamentti ja Armo-liitto Jeesuksen Kristuksen kautta, siis  TOTUUS ja ARMO! Kupikaan ei sulje
pois toistaan, ei ole lakia /tottuutta ilman armoa, eikä armoa ilman totuutta. Jeesus kristus on
100% Laki ja 100% Armo.

Mitä kuitenkin lain noudattamieseen Uusjudaismissä tulee,
siitä on tietoa tässä: https://vapaasana.swedishforum.net/t398-uusjudaismi-tunkeutuu-esiin

Tässä Laki ja ArmoLyhyesti haluan tässä sanoa, että Jumalan käskyt ovat voimassa, mutta juuri oikean sovelluksen uusjudaistit sekä monet muut kadottavat. Paavalin opetuksessa on hyvin selvää, että Jumalan käskyillä on tehtävänä tuomita meidät ja tehdä meidät tietoisiksi siitä, että ainoa mahdollisuutemme pelastua on Jumalan evankeliumin kautta Jeesuksessa Kristuksessa. Pelastus ei siten tapahdu Jumalan käskyt pitämällä, koska kukaan ei selviä siitä. Jumala antoi käskyt osoittamaan meitä syntisyydestämme, ne itsessään eivät voi johtaa meitä pelastukseen:


Hes. 20:23-25: Kuitenkin minä kättä kohottaen vannoin heille erämaassa, että minä hajotan heidät pakanain sekaan ja sirotan heidät muihin maihin, koska he eivät pitäneet minun käskyjäni, vaan ylenkatsoivat minun käskyni, rikkoivat minun sapattini ja heidän silmänsä pälyivät heidän isiensä kivijumalain perään. Niinpä minäkin annoin heille käskyjä, jotka eivät olleet hyviä, ja oikeuksia, joista he EIVÄT voineet elää.

Room. 5:20: " Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi; mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi."

Juutalaiset rikkoivat sen liiton, joka ensin solmittiin varhain heidän erämaavaelluksensa aikana. Sitten Jumala uudisti liiton ja antoi juutalaisille niin vaikeat käskyt, että ei kukaan voisi niitä pitää. Voimme olla sitä mieltä, että tämä on merkillistä, mutta se on Jumalan strategia. Nämä 613 käskyä muodostavat Lain/Tooran. Kun sitten uusjudaistit sanovat, että meidän pitää pitää Toora, niin minun on vaikeaa uskoa, että heidän mielestään meidän pitäisi pitää kaikki 613 käskyä. Päätarkoitus näyttää olevan pitää sapatti lauantaina, juhlia Herran juhlia Tooran mukaan sekä olla syömättä sianlihaa. Miksi ei laiteta painoa lopuille käskyille, sitä minä en ymmärrä, sillä jos jokin käsky pitää täyttää, täytyy kaikki käskyt pitää Paavalin mukaan. Raamattu osoittaa selkeästi, että tällainen lakikristillisyys on kiroukseksi, mutta se osoittaa myös, että luottamus Jumalan armoon - ilman luottamusta omaan lainkuuliaisuuteen - on siunaukseksi.


Gal. 3:10: ”Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia.”

Gal. 5:3: "Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain."

Room. 4:5: " Mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi ."

Gal 3:21-22: " Sillä jo olisi annettu laki, joka voisi eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista. Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat."

Kol. 2:16-17: " Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta. älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, jotka vain ovat tulevaisten varjo, mutta ruumis (ruots. Raamatussa todellisuus) on Kristuksen."
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 434
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja charmo Pe Tammi 31, 2014 7:52 am

Jos ja kun länsimainen kristillisyys on edustanut korvausteologian henkeä ja jopa vääristänyt kirjoituksia vastoin niiden alkuperäistä merkitystä (mm ottamalla lupaukset itselleen, jotka kuuluvat Israelille ja syrjäyttänyt Jumalan omaisuuskansan), ymmärrän ennalleenasettamisen tässä valossa aivan kirkkaasti välttämättömänä. Olen täysin samaa mieltä Hellevin kanssa siitä dominionismin kestämättömästä opista, se on järkyttävää uskonnollista väkivaltaa. Jumalan lain ja totuuden, armon ja totuuden saarna on uuskarismaattisissa piireissä täysin kadoksissa. Itse sieltä ulostulleena yli 10 vuotta sitten tiedän mistä puhun ja minkä olen kokenut. Tätä samaa henkeä on kotikaupungissani edelleen, mihinkä se katoaisi kun seurakunnalle opetetaan edelleen samaa hapatusta ja korostetaan edelleen ihmeitten ja merkkien merkitystä "herätyksen" avaimena...

Minulle ennalleenasettaminen tarkoittaa palaamista Kirjoituksiin, palaamista rakkauteen Kristuksessa Israelia, juutalaista kansaa ja kadonneita huoneita kohtaan. Siitä mm Benjamin Turkia kauniisti opettaa - kuunnelkaa hänen opetuksiaan. Se merkitsee myös raamatullisten juhlien ymmärtämistä Messiaan hengessä ja olla vastoin luontoa oksastettuna jaloon öljypuuhun eikä ylpeillä oikeiden oksien rinnalla. Olla osallisena sitä elämästä, joka virtaa öljypuun rungossa.

Miksi Suomessa on niin paljon Israel-rakkautta ja monella tapaa samaistumista juutalaiseen kansaan Messiaan hengessä? Siksi, että rohkeimpien arvioiden mukaan jopa 60 % suomalaisista kuuluisi kadonneisiin heimoihin (tai heimoon) tietämättään. Romaaniväestön kristityt pitävät itseään Isaskariin kuuluvina. Sanotaan että efraimilaisia olisi pohjoismaissa paljon. Apostoli Andreas teki viimeisen neljännen pitkän lähetysmatkansa Vienan karjalaan, aivan Suomen tuntumaan - etsien Israelin kadonneita huoneita ja tuoden sanaa Messias Jeshuasta Jumalan kansalle - juutalaisille ensin. Mm tuolta alueelta on säilynyt kolikoita, joissa on pyhän Andreaan kuva. Suomen uskovien - voitaisiin sanoa jäännöksen - keskellä on menossa selvästi palaaminen alkuperäiseen Jumalan asettamaan tilaan, yksi sen aspekti on suhteemme juutalaiseen kansaan, Juudaan ja Efraimiin, jotka tulevvat yhdistymään Jumalan kädessä (Hes.37). On paljon (Jumalan asettamaa) kaipuuta palata tähän ikäänkuin etsien ja löytäen kadoksissa olevia juuriamme.
Tämä ennalleenasettamisen ajatus ei ole ollenkaan sitä, mistä karismaattinen liike puhuu. Tämä on sitä, mistä Raamattu sanoo "lähtekää te siitä ulos, minun kansani...", ulos langenneessa tilassa olevasta seurakunnasta, joka seuraa yhä uusia ihmistekoisia ja jopa riivajien agendoja jatkaen tottelemattomuutta Jumalan sanaa kohtaan. Meidän pitäisi sisäistää syvästi mitä esim. Paavali puhuu Room 9-11 luvuissa.

Minulla on kaikki Keijon kirjat, olen niitä paljon lukenut. En ole törmännyt judaismin ajatuksiin siinä merkityksessä, kun tässä puhutaan. Päinvastoin Lindeman opettaa ja painottaa Jumalan lain kunnioitusta Messias Jeshuan hengessä samoin kuin raamatullisten juhlien juhlimista niiden täyttymyksenä Jeesuksessa. Tästä on paljon myös netissä materiaalia, joihin pääsee helposti käsiksi ja tutustumaan.

En tiedä, olenko ilmaissut itseäni riittävän selkeästi. Kirjoitan tätä hetkessä, jossa on hieman häiriötekijöitä - mutta näin ajattelen ja koen ja "pysyn siinä, mistä olen varma ja tiedän keneltä olen sen kuullut" Paavalia lainatakseni.

Laitan tähän loppuun vielä yhden tositarinan: kun Israelissa ja Jerusalemissa oli 6. pv:n sota 1967, Suomen pääministeri Rafael (juut. nimi) Paasio oli valtiovierailulla Jerusalemissa. Kun tuo hässäkkä alkoi ja Israel puolusti maataan arabivihollisia vastaan valloittaen Jerusalemin (suuren Kuninkaan kaupungin) kokonaan itselleen (itä-Jerusalemin valloitus), Paasio joutui poistumaan pikaisesti maasta kahden tunnin olonsa jälkeen varotoimenpiteenä. Jerusalemiin jäi lipputankoon vain kaksi lippua yhtä aikaa: Israelin ja Suomen rinnakkain. Tämä aivan ilmeistä profeetalista Jumalan puhetta. Suomen kansalla on erityinen asema ja tehtävä Israelin rinnalla lopun aikana. Uskon vahvasti, että sen tähden meitä "asetetaan ennalleen" tässä merkityksessä - meillä on tehtävää mm suuren Israelin kotiinmuuton keskellä. Venäjän juutalaiset tulevat kulkemaan Suomen kautta ja uskovien avustuksella. Valmisteluja tehdään kaikkalla koko ajan, piilossa julkisuudelta.


charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Pe Tammi 31, 2014 9:54 am

Charmo

Emme ole entisillä vapaasana foorumeilla paljoakaan käsitelleet judaismin harhaoppeja
mutta nyt aiheen esiintullessa on syytä ottaa se käsittelyyn .
Olen itse keskittynyt tähän mennessä pääasiassa vain karismaattisiin/äärikarismaattisiin harhaoppeihin, koska niihin olen perehtynyt entisenä helluntailaisena.

Tähän haluan mainita, että helluntailaisuus on hurmoshengelle perustettu oppi, mikä on väärennetty alkuseurakunnan tapahtumista, eli helluntaipäivän tapahtumista.Helluntailaiset
opettavat väärin Pyhän Hengen täyteydestä, eli siten että Pyhä Henki tulee uudestisyntymisessä jotenkin kahdessa osassa, eli he opettavat että ensin uudestisynnytään ja sitten kun kielet tulevat merkiksi on täyttynyt Pyhällä Hengellä.

Raamattu opettaa toisin, eli siten että kun ihminen uudestisyntyy, siinä samassa hetkessä ihminen saa koko Pyhän Hengen eikä kuten hellutailainen harhaopetus opettaa että Jeesus Kristus jakaisi Henkensä "osina".
Tähän laitan vielä Raamatun selvän opetuksen Pyhän Hengen tehtävästä Uudessa Liitossa:
Se on: kirkastaa Jeesusta Kristusta, eli Jumalan Sanan koko totuutta ja koko armoa.
Helluntailaisuudessa opetetaankin lakia eli ihmisen omien töiden ja saannoksien osuutta
ja siten ollaan lähdetty pois Kristuksen armosta lain alle , ja juuri niistä Paavali opettaa esim Galatalaiskirjeessä jne.

Keijo Lindemanin opetukset ovat toisella tavalla lain henkisiä ja turhiin asioihin pyrkimistä.
Eihän siinä tietenkään mitään pahaa ole, jos tutkitaan  omia sukujuuriaan, onhan se nykyään hyvin suosittua.
Siitä ei kuitenkaan saa tulla "oppi" kuten esim Keijo Lindeman selvästi sitä tekee.

Mutta Jeesus Kristus ei opeta meitä palaamaan takaisin entiseen, vaan nimenomaan katsomaan eteenpäin, eli sinne mihin olemme matkalla: Iänkaikkiseen elämään Taivaassa.
Jeesus Kristus on Hyvä Paimen ja me jotka tunnustamme Hänet Herraksemme ja Vapahtajaksemme, olemme Hänen lampaitaan ja vasta matkalla.
Matkalla Hyvän Paimenen kanssa, ei siten että menisimme edellä vaan päinvastoin, meidän tulee kulkea kaitaa tietä, Hänen ohjauksessaan.
Jumalan Pyhä Henki avaa oman Sanansa kirjoituksia, vain jos olemme nöyriä Hänen edessään ja uskomme , että Jeesus on Kristus .
Keijo Lindeman ei selvästikään ole saanut opetuksiaan Pyhän Hengen avaamina vaan hänen opetuksensa ovat hänen omasta, ihmisen viisaudesta lähtöisin.
On vaarallista lähteä seuraamaan jonkun ihmisen opettamia oppeja, ja voisikin sanoa, että hän on jonkinlainen"  judaismin haaran" edustaja.

1.Johanneksen kirje:
4:1 Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
4:2 Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
4:3 ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.
4:4 Lapsukaiset, te olette Jumalasta ja olette voittaneet heidät; sillä hän, joka teissä on, on suurempi kuin se, joka on maailmassa.
4:5 He ovat maailmasta; sentähden he puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja charmo Pe Tammi 31, 2014 10:46 am

sunny Kiitos Rea, vastauksesi oli lämmin ja asiallinen. Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi perustuen raamattuun helluntailaisuuden harhasta koskien Hengen täyteyttä ja kokemuskeskeisyyttä. Pyhä Henki saadaan kokonaan uudestisyntymisen kautta ja ihminen täyttyy hengellä mm lukien ja rukoillen sanaa, kun se saa tilaa meissä. Mm Olavi Peltola on opettanut tästä erinomaisesti.

Keijo Lindeman on insinööri, hänen tekstinsä ammentuu jossain määrin "insinöörin" kautta. Muistan Keijolla olleen 80-luvulla kovin erilaisiakin painotuksia, joista hän itse on tehnyt pesäeroa. En hahmota mitä tarkoitat Keijon suhteen "turhiin asioihin pyrkimistä" sanoillasi? Jos raamattua selitetään, niin siellä ei liene yhtään "turhaa" koska Kirjoitukset on Jumalan hengen henkäyttämiä. On totta, että "monessa me hairahdulle" ja "älköön aivan moni pyrkikö opettajaksi" sillä vastuu on opettajilla suuri. En halua liikaa puolustaa Keijo Lindemania, mutta en voi liikaa osoittaa sormellakaan. Olen ollut myös hänen kanssaan tekemisissä ja kuullut häntä livenä. Olen todennut sen "insinöörin puheeksi", jos niin voin käyttää ilmaisua.

Jos mahdollista, tässä voisi ottaa esille Keijo epäraamatullisia painotuksia täsmällisesti, niin voisin itsekin asiaan paneutua intensiivisesti. Minulle itselleni ei tule nyt mieleen mitään, minkä voisin ottaa esille. Minulla voi olla paljon sokeita pisteitä ja jos niissä olen harhassa, on suuri etuoikeus ottaa vastaan "korjausliike" oikeaan  Smile 
Jos vanhurskas minua nuhtelee, se on kuin öljyä päähäni  sunny 
Valaiskoon meitä Vanhurskauden Aurinko!

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Pe Tammi 31, 2014 12:28 pm

Hei Charmo!

Tästähän tulee mielenkiintoista tutkia yhdessä, mitä kukin opettaa  Cool 

Poimin sivustolta vain yhden kohdan, koska siellä on "miljoona kirjoitusta"  Embarassed 

Keijo Lindeman
"Messiaan lupaama Jumalan Hengen voima vuodatettiin noin kymmenen päivää Hänen taivaaseenastumisensa jälkeen Jerusalemissa odottavan ja rukoilevan opetuslapsijoukon ylle. Opetuslapset täytettiin Pyhällä Hengellä ja he saivat voiman olla Mestarinsa todistajia ja puhua Jumalan sanaa rohkeasti vainon keskelläkin (Ap.t.4:29-31). Pyhän Hengen täyteyden tärkein tarkoitus onkin olla voimana Messiaan todistajille. Pyhän Hengen lahja antaa myös sisäisen ilon ahdistusten ja vainojenkin keskellä (Ap.t.13:50-52). Valtava merkki todellisesta Pyhän Hengen täyteydestä on myös uskovien keskelle syntyvä rakkaus, yksisydämisyys ja huolenpito toinen toisistaan (Joh.13:35; Room.5:5; Ap.t.4:31-35). Kun tätäkin Pyhän Hengen täyteyden merkkiä ajattelee, joutuu väkisinkin kysymään: Millä hengellä ovat monet nykyajan ns. uskovat täytetyt? Pyhän Hengen täyteyden merkkinä voi esiintyä myös kielilläpuhumista ja ennustamista. Monille uskoville kielilläpuhuminen on jäänyt Pyhän Hengen täyteyden kokemuksesta pysyväksi armolahjaksi.
Tässä yhteydessä on syytä ottaa lyhyesti esille myös ns. Pyhän Hengen kasteen käsite. Joissakin uskovien piireissä nimittäin käytetään lähes pelkästään tätä nimitystä, kun puhutaan Pyhän Hengen lankeamisesta uskovan ylle, jonka merkkinä hän puhuu kielillä. Tämä käsite "Pyhän Hengen kaste" on myöskin täysin raamatullinen ja Apostolien teoissa sitä käytetään muutaman kerran siinä yhteydessä, kun Pyhä Henki lankeaa uskovan ylle (Ap.t.1:5-8; 10:15-17). On vain varottava sekoittamasta tätä siihen kasteeseen, kun Jumalan lapsi uskoontulohetkellä kastetaan yhdessä Hengessä yhden Messiaan ruumiin jäsenyyteen."


Keijo Lindeman opettaa  Pyhän Hengen täyteydestä kuten helluntailaiset, hänen kirjoituksissaan on osa oikeaa ja sitten menee ristiriitaiseksi koko aihe!!
On vaikea alkaa poimimaan missä hän on väärässä ja missä on sitä oikeaa, koska hänen opetuksensa on sekava eikä pidä yhtä Raamatun totuuden kanssa.
Eli löytyy oikeaakin opetusta, mutta vain lähellä Raamatun totuutta ja siinä se eksytyksen merkki tulee esiin.
Jos hän ymmärtäisi sen, että Kristuksen sisäinen tunteminen tapahtuu Sanan opetusten kautta, eli jos ojennumme sen mukaan, kasvamme opetuslapsina.
Se kasvu ei ole "joukkokasvamista" tällä tarkoitan sitä, että kaikki opetuslapset, eli me lampaat, emme kasva samaan tahtiin, vaan jokainen kasvaa vain sen verran kuin kykenee missäkin elämän tilanteessa ja vaiheessa vastaanottamaan Jumalan Sanan kehoituksia,
opetuksia, ojentautumista jne.

Keijo Lindeman
"Pyhän Hengen täyteyden tärkein tarkoitus onkin olla voimana Messiaan todistajille. Pyhän Hengen lahja antaa myös sisäisen ilon ahdistusten ja vainojenkin keskellä (Ap.t.13:50-52).

Hän ei ole selvästikään sisäistänyt sitä, mitä Pyhän Hengen täyteys on !
Pyhän Hengen tehtävä meissä, on kirkastaa Jeesusta Kristusta ja Jeesus Kristus on sama kuin Jumalan koko totuus ja koko armo, eli Jumalan Sana, Raamattu.
Eli vainojen, ahdistusten keskellä, meitä lohduttaa Jumalan Sana!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Helmi 01, 2014 8:02 am

Keijo Lindeman ketjun otsikkoa olen muuttanut moneen kertaan.Ensin kirjoitin äärikarismaattinen, sitten judaismin kannattaja.
Kaikki nuo otsikot siis sopivat hänen sivujaan luettuani, sillä Keijo Lindemannin opetukset ovat niin sekavia ja ristiriitaisia!
Ihmettelenkin sitä, mistä hän ymmärryksensä saa, ei ainakaan Raamatun Jeesuksen Kristuksen Pyhän Hengen avaaman ymmärryksen mukaan!

Taitaa kuitenkin olla vain kysymys yksinkertaisesti siitä, kuten kaikilla harhaopettajilla, että  Keijo Lindeman omassa ylpeydessään kuvittelee olevansa jonkinlainen "suuri Raamatun opettaja" .

En suosittele ketään vilpitöntä uskovaa seuraamaan hänen opetuksiaan vaan suosittelen itse henkilökohtaiseen Raamatun tutkimiseen , nöyrällä sydämellä anomaan että Jumala , Jeesus Kristus itse avaisi ymmärryksen.Sillä usko on henkilökohtainen ja jokaisen tulisi itse pyrkiä tuntemaan Hänet keneen tunnustaa uskovansa.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Helmi 01, 2014 5:21 pm

Keijo Lindemanin sivuilta,
KAIKEN KOHDALLEEN ASETTAMINEN

"Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen. Taivaan pitää (kreik.UT) omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta" (Ap.t.3:19-21).

Lähes kaksi vuosituhatta sitten apostoli Pietari sanoi, että kaikki asiat tullaan asettamaan kohdalleen ennen virvoituksen aikoja (tarkoittaa myös lopun ajan herätystä) ja Messiaan paluuta. Niinä aikoina, jolloin Messias palaa takaisin, tapahtuu tämä valtava kohdalleen eli ennalleen asettaminen, josta jo vanhan liiton profeetat ovat ennustaneet (Jes.49:6; 8, 62:7).

Mitä kohdalleen asettaminen tarkoittaa? Ensinnäkin on todettava, että se ei tarkoita, niinkuin eräs harhaoppi väittää, että jumalattomat ihmiset, perkele ja hänen langenneet henkivaltansa lopulta pelastuisivat helvetistä ja asetettaisiin ennalleen taivaan iloon. Raamattu osoittaa selvästi, että heidän lopullinen paikkansa on iankaikkinen tulijärvi eli kadotus (Mat.25:31-46; Ilm.14:11; 20:10-15). Vain ne, jotka uskovat Jumalaan, ottavat pelastuksen Messiaassa vastaan ja tottelevat Jumalan Sanaa, perivät iankaikkisen elämän Jumalan kirkkaudessa (Joh.3:1-18; Mat.7:21).

Mitä kohdalleen asettaminen sitten tarkoittaa? Hebreankielisessä Uudessa Testamentissa ko. kohta kuuluu seuraavasti: "Shuv kol ha’dvarim le’tikunam". Se tarkoittaa kaikkien vikaan menneiden asioiden korjaamista, ennalleen eli kohdalleen asettamista, palauttamista alkuperäiseen hyvään tilaan. Tämä tulee toteutumaan mm. yksilöuskovan ennalleen asettamisena Jumalan yhteyteen ikuisesti lunastuksen ja ylösnousemuksen kautta, seurakunnan ennalleen asettamisena apostolisen alkuseurakunnan kaltaiseen tilaan lopun ajassa ylöstempausta varten, Jerusalemin ja Israelin ennalleen asettamisena Jumalan pappiskansan alkuperäiseen kutsumukseen tuhatvuotista rauhanvaltakuntaa varten ja maapallon ja luomakunnan ennalleen asettamisena paratiisitilaan Messiaan hallitsemaa rauhanvaltakuntaa varten. Kohdalleen asettaminen on hyvin keskeinen "punainen lanka" tässä kirjassa ja se tulee esille useissa kohdissa. Tässä yhteydessä otamme kuitenkin esille muutamia keskeisempiä esimerkkejä kohdalleen asettamisen alueista.
Israelin ja Jerusalemin kohdalleen asettaminen

"Hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti…Näin sanoo Herra: Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut; minä olen valmistanut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, kohottamaan ennalleen maan, jakamaan hävitetyt perintöosat" (Jes.49:6, 8

"Älkää antako hänelle lepoa, ennenkuin hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi maassa" (Jes.62:7).

Israelin ja Jerusalemin ennalleen asettaminen pitää sisällään paljon ja se on eräs tärkeimpiä ja keskeisimpiä ennalleen asettamisen alueita lopun ajassa. Se pitää sisällään mm. israelilaisten paluun kansojen seasta exoduksessa, Israelin valtion syntymisen ja jälleenrakentamisen merkkinä lopun ajan sukupolvelle Messiaan paluusta sekä juutalaisen kansan hengellisen uudistuksen ja paluun Jumalan yhteyteen pyhäksi pappiskansaksi alkuperäiseen kutsumukseen rauhanvaltakuntaa varten, jossa Jerusalem on suuren Messias kuninkaan hallituskaupunki (Jer.33:7-16; Jes.2:1-4).
Seurakunnan ennalleen asettaminen

"Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen" (Joh.10:16).

"Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton" (Ef.5:25-27).

Kun apostolinen alkuseurakunta syntyi Jerusalemissa lähes kaksi vuosituhatta sitten, se oli Herralle kuuliainen uskovien joukko, jonka keskuudessa vallitsi jumalanpelko, niinkuin Apostolien Tekojen alkuluvut osoittavat (Ap.t.5:1-16). Ei myöskään ollut minkään kaltaisia kilpailevia uskonsuuntia, vaan kaikki uskovat olivat yhdessä ja heidät tunnettiin siitä, että vallitsi keskinäinen rakkaus ja huolenpito (Joh.13:35; Ap.t.2:42-44; 4:32-35). Jos puoluemieltä ja jakautumaa alkoi kehittymään, niin apostoli Paavali palautti nuhtelullaan seurakunnan Herran Sanan mukaiseen "päiväjärjestykseen" (1.Kor.1:10-13; 3:1-8. Yksisydämisen uskovien joukon keskuudessa vaikutti suuri Jumalan Hengen voima, ihmeitä tapahtui, armolahjat toimivat raittiisti ja seurakunta lisääntyi niistä, jotka uskoivat ja ottivat Sanan vastaan (Ap.t.4:29-33; 1.Kor.1:7).

Luopumuksen voimat tekivät kuitenkin työtään ja viimeisen apostolin Johanneksen kuoltua ensimmäisen vuosisadan lopussa, pääsivät väärät profeetat harhaoppeineen turmelemaan seurakuntaa (Ap.t.20:28-32; 2.Tes.2:1-12; 2.Piet.2:1-3). Laittomuuden päästessä valtaan kylmeni monien uskovien rakkaus eikä enää pidetty tärkeänä olla Jumalan Sanalle kaikessa kuuliaisia (Mat.24:12). Seurakunta maallistui, harhaopit lisääntyivät ja yksisydäminen uskovien joukko jakaantui yhä uusiin ja uusiin keskenään riiteleviin opinsuuntiin. Erityisen voimakkaasti tätä luopumusta ja laittomuutta on ollut edistämässä roomalaiskatolinen valtiokirkko, joka kehittyi 300-luvulta alkaen. Keskiajan suuren hengellisen pimeyden aikana tämä antikristillinen kirkkolaitos vainosi jesuiittajärjestönsä ja inkvisitiolaitoksensa kautta ankarasti niitä, jotka halusivat noudattaa Jumalan Sanan totuutta omantuntonsa mukaisesti. Tämä valtiokirkkolaitos, joka halusi yksinvaltaisesti edustaa Jumalan seurakuntaa maan päällä, jopa kielsi kansalta Raamatun, joka latinankielisenä oli yksin katolisten pappien mielivaltaisen tulkinnan kohteena. Katolisen kirkon uhrien määräksi (pääasiassa uskovia ja juutalaisia) arvioidaan yli viisikymmentä miljoonaa surmattua, lisäksi vainotut ja vankeudessa kärsineet.

Jumala armossaan kuitenkin on antanut viimeisten vuosisatojen aikana tulla uskonpuhdistuksen "aaltoja" eri Jumalan palvelijoiden kautta, jolloin Raamatun perustotuudet ovat tulleet uudelleen esiin askele askeleelta. Esim. Lutherin kautta tuli pelastus ja vanhurskautus uskosta Messiaaseen (Kristukseen) ilman lain tekoja, Wesleyn veljesten kautta pyhityselämä, Baptistiliikkeen kautta raamatullinen vesikaste ja helluntailiikkeen kautta Pyhän Hengen toiminta ja armolahjat, muutamia esimerkkejä mainitakseni. Näistä hyvistä edistysaskeleista huolimatta uskonpuhdistus ja ennalleenasettaminen on vielä pahasti kesken. Jumalan seurakunta on vielä monissa asioissa roomalaiskatolisen kirkon harhojen vallassa, kuten tulemme huomaamaan myöhemmin tämän kirjan sivuilla, tutkiessamme alkuseurakunnan elämää. Yksi esimerkki tästä on mm. vilpittömienkin Jumalan lasten jakaantuminen lahkohenkisiin "karsinoihin", vaikka Raamatun mukaan Messiaan ruumis eli seurakunta on yksi (1.Kor.12:12-27; Gal.5:19-21).

Lopun ajassa, Jeshuan (Jeesuksen) paluun ja seurakunnan ylöstempauksen läheisyydessä, Jumala tulee viemään ennalleen asettamisen loppuun saakka seurakuntansa kohdalla. Itse asiassa Herra ei voi palata noutamaan seurakuntaansa, ennenkuin se on siinä tilassa, kuin se oli apostolisen alkuseurakunnan aikana (Ap.t.3:19-21). Hajallaan oleva Messiaan (Kristuksen) ruumis tullaan kokoamaan yhdeksi laumaksi, on oleva yksi paimen ja yksi lauma, uskovat juutalaiset ja uskovat pakanat (muut lampaat) yhdessä. Jumalan Henki murtaa ihmisten tekemät raja-aidat ja yhdistää todelliset vilpittömät uskovat yhdeksi ja antaa heidän sydämeensä sellaisen rakkauden, että maailma tunnistaa heissä todellisen Herraan uskovien opetuslasten joukon (Joh.11:51-52; 17:20-23). Silloin myös Jumala voi uskoa voimansa lopun ajan ennalleen asetetulle apostoliselle seurakunnalle ja maailma voi uskoa evankeliumin sanoman viimeisessä herätyksessä.

Herra tulee myös pyhittämään ja puhdistamaan ylöstemmattavan morsiusseurakuntansa niin Sanan vedellä, että Karitsan hääjuhlaan matkaavalla seurakunnalla ei ole minkäänlaista tahraa eikä ryppyä hohtavan valkoisessa hääpuvussaan (Ilm.19:6-9). Se merkitsee sitä, että lopun ajan ennalleen asetettu seurakunta on ottanut vaarin kaikesta Jumalan Sanan totuudesta. Se on pyhitetty, puhdistettu ja ennalleen asetettu lopun ajan apostolinen seurakunta, jonka Herra asettaa eteensä tullessaan omiansa noutamaan (Joh.14:1-6; 2.Kor.11:2; Joh.17:7).

Maapallon ja luomakunnan asettaminen ennalleen paratiisitilaan

"Sillä minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin. Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä. Sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle - ei omasta tahdostaan, vaan alistajan - kuitenkin toivon varaan, koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti; eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme, odottaen lapseksiottamista, meidän ruumiimme lunastusta" (Room.8:18-23).

"Silloin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: ’Katso, me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua; mitä me siitä saamme?’ Niin Jeesus sanoi heille: ’Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin, jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa’." (Mat.19:27-28).

Kun Jumala loi Aadamin ja Eevan, Hän samalla istutti paratiisin Eedeniin, jossa ensimmäinen ihmispari asui viljellen ja varjellen sitä (1.Moos.2:7-25; Monet Raamatun tutkijat ovat sitä mieltä, että tuohon aikaan maapallon ympärillä oli vesihöyrykerros, joka teki ilmaston paratiisimaiseksi kautta maapallon ja suojeli liialta auringon säteilyltä. Maa oli ilmeisesti lähempänä aurinkoa olevalla kiertoradalla, jolloin vuodet olivat lyhempiä ja ihmiset saavuttivat korkean iän. 1.Moos.1:6-8, 5:1-32). Kun saatana käärmeen hahmossa sai houkuteltua ihmisen syntiinlankeemukseen, kuolema tuli luomakuntaan, heidät karkotettiin pois paratiisista ja siitä lähtien ihmiskunta on joutunut otsansa hiessä elättämään itsensä kirotusta maasta, joka kasvaa orjantappuroita ja ohdakkeita (1.Moos.3:1-24; Room.5:12; 1.Kor.15:21-22). Alkuparatiisissa ennen syntiinlankeemusta eläinkunta oli kesyä, syöden rehua ravinnokseen, mutta ihmisen lankeemuksen tähden kirous kohtasi myös eläinkuntaa, joka joutui saalistuksen lain ja turmeluksen valtaan (1.Moos.1:29-31). Näin ihmisen syntiinlankeemuksen tähden maa ja luomakunta joutui alistetuksi turmeluksen orjuuteen. (Myöhemmin vedenpaisumuksessa ilmeisesti maapallo järkkyi avaruudessa kauemmas auringosta nykyiselle kiertoradalleen, ilmasto kylmeni ja maapallon ympärillä oleva vesihöyrykerros tiivistyi vedeksi ja satoi neljänkymmenen päivän rankkasateena alas, hukuttaen samalla muinaisen maailman jumalattomat ihmiset. Samalla maapallo lopullisesti muuttui karummaksi ilmastoltaan; 1.Moos.6-Cool.

Jeshuan (Jeesuksen) ja apostoli Shaulin (Paavalin) sanojen mukaan tämä turmeluksen orjuus ei tule jatkumaan ikuisesti, vaan niinä aikoina, kun Messias saapuu noutamaan seurakuntaansa ja uskovat saavat lunastetun ja kirkastetun ylösnousemusruumiin, tapahtuu myös luomakunnan lunastaminen turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Silloin, luomakunnan uudestisyntymisessä, maa ja luomakunta asetetaan ennalleen eli palautetaan takaisin paratiisitilaan tuhatvuotista rauhan valtakuntaa varten, jolloin ylösnousseet Jumalan lapset hallitsevat Mestarinsa kanssa ja Karitsan apostolit hallitsevat Israelin kahtatoista sukukuntaa (Ilm.20:1-6; Jes.2:1-4; 51:3). Myös eläinkunta vapautetaan turmeluksen orjuudesta rauhan valtakunnassa, niin että petoeläimetkin ovat kesyjä, niinkuin kesyimmät kotieläimet, saalistuksen henki on poissa ja niiden ravintona on ruoho kuten alkuparatiisissa (Jes.11:1-9; 65:25). (Tämän paratiisi-ilmaston Jumala ilmeisesti toteuttaa tekemällä vedenpaisumuksen "takaperin", maa järkkyy kiertoradallaan lopun ajan tuomioissa lähemmäs aurinkoa, ilmasto lämpenee, vesihöyrykerros palaa ilmakehään maapallon ympärille, vuodet lyhenevät, ilmasto on puutarhamainen kautta maapallon, korkea ikä ja terveys palaavat; Jes.24:17-23; 13:13; 65:19-25; Heb.12:26; Ilm.16:8-9).
Perhesuhteiden ennalleen asettaminen

"Muistakaa minun palvelijani Mooseksen laki, jonka minä Hoorebilla hänelle säädin koko Israelia varten käskyiksi ja oikeuksiksi. Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi" (Mal.4:4-6).

Malakian kirjan ja samalla koko Vanhan Testamentin viimeisinä sanoina Jumala muistuttaa Mooseksen laista ja lupaa lähettää profeetta Elian ennen Herran vihan päivän tuloa. Tutkiessamme Raamattua, me havaitsemme, että Elialle annettu tehtävä on ennalleen asettaminen (Mat.17:11). Aiemmin oli jo esillä se Raamatun periaate, että profeetalliset ennustukset Jumalan Sanassa toteutuvat yleensä kolmeen kertaan; on historiallinen taustatäyttymys, profeetallinen esitäyttymys ja profeetallinen lopputäyttymys. Tämä Malakian kirjan ennustus Eliasta on malliesimerkki siitä.

Profeetta Elia Karmel-vuorella oli historiallinen taustatäyttymys, kun hän palautti sen ajan ennalleen asettajana Baalia palvelleen ja luopuneen Israelin kansan Jumalan yhteyteen (1.Kun.18). Profeetallinen esitäyttymys oli Johannes Kastaja, Jeshuan (Jeesuksen) tien valmistaja, oman aikansa ennalleen asettaja, Elian hengellä ja voimalla varustettuna (Mat.11:7-14; 17:10-13; Luuk.1:13-17).

Profeetallinen lopputäyttymys ei ole vielä toteutunut, sillä Malakian ennustus mainitsee Elian tulevan Jumalan lähettämänä ennen Herra päivää, jolla Raamattu tarkoittaa Jumalan vihan ja jumalattomien tuomion aikaa, joka on juuri ennen ns. tuhatvuotisen rauhan valtakunnan alkua (Jes.13:9-13; Jooel.1:15-2:11; Sef.1:14-18). Raamatun perusteella on ilmeistä, että Jumalan seurakuntaa ei jätetä lopullisiin vihan tuomioihin, jolloin Jumala kostaa maan asukkaille heidän pahat tekonsa (Jes.26:19-21). Vihan ajan lopussa Messias saapuu pyhiensä kanssa kukistamaan antikristilliset voimat maan päältä ja perustaa rauhan valtakuntansa (Ilm.19:11-20:6). Juutalainen perinne, perustuen Vanhan Testamentin ennustuksiin, yhtäpitävästi opettaa Elian saapuvan lopun ajassa juuri ennen Messiaan paluuta.

Tämän perusteella lopputäyttymys Eliasta ei ole vielä tapahtunut, vaan sen toteutuminen on edessäpäin. Monien tulkitsijoiden mukaan Elia saattaa olla toinen Ilmestyskirjan kahdesta säkkipukuisesta profeetasta, kun he lopun ajassa suorittavat tehtävänsä Israelissa, ennalleen asettaessaan Jumalan omaisuuskansaa, kokien lopuksi marttyyrikuoleman (Ilm.11). Monet Raamatun luotettavat tulkitsijat ovat myös sitä mieltä, että Jumala valitsee uskollisia palvelijoita pakanakansojenkin uskovien joukosta lopun ajassa, sellaisia, jotka eivät kuuntele ihmisten vaan Jumalan ääntä ja varustaa heidät Elian hengellä ja voimalla toteuttamaan seurakunnan ennalleen asettamisen tehtävää Messiaan paluuta ja seurakunnan ylöstempausta varten (mm. David Wilkerson puhuu tällaisesta Elia-joukosta). Mahdollisesti osa Malakian kirjan ennustuksista toteutuu lopun ajassa, kun Elian hengellä varustettu Jumalan palvelijoiden joukko on edesauttamassa Jumalan perheväen keskinäisten suhteiden palauttamista apostolisen alkuseurakunnan kaltaiseen rakkauden, yhteyden ja keskinäisen huolenpidon tilaan (Mat.12:46-50; 1.Joh.2:12-14, Ap.t.4:32-35; Joh.13:35). Ellei tähän nöyrrytä vapaaehtoisesti, Jumala on pakotettu lyömään maata kurituksella ankarasti, jotta nöyrtyminen Herran tahtoon toteutuisi.

Malakian ennustus tarkoittaa, paitsi Jumalan kansan perhesuhteiden ennalleen asettamista, myöskin luonnollisten perhesuhteiden kohdalleen asettamista uskovien joukossa lopun ajassa. Jeshua (Jeesus) nuhteli aikalaisiaan sanomalla heitä pahaksi ja aviorikkojaksi sukupolveksi (Mat.12:39; Mark.8:38). Raamattu ennustaa Messiaan tulemuksen ja lopun ajan merkkien joukossa, että useimpien (tarkoittaa uskovia) rakkaus kylmenee laittomuuden päästessä valtaan ja tulee luopumus ennen Herran paluuta (Mat.24:3, 12; 2.Tes.2:1-3). Tämä luopumus tulee näkymään mm. rikkinäisinä perhesuhteina ja avioeroina. Monet Raamatun ennustamat Messiaan paluun merkit ovat nähtävissä ympärillämme ja voidaankin sanoa, että elämme pahan ja avionrikkojan sukupolven keskellä parhaillaan lopun ajassa, mikä näkyy mm. avioerojen lisääntymisenä uskovienkin joukossa.

Elian henki tulee vaikuttamaan lopun ajan seurakunnan keskellä myös tällä alueella, niin että Raamatun mukaiset perhesuhteet palaavat. Voidaan sanoa, että kun avioliitossa edes toinen osapuoli ottaa vaarin Sanan ohjeista, on suuri mahdollisuus, että avioliitto pysyy koossa ja on jopa onnellinen. Jumala haluaa, että Hänen kansansa palaa tälläkin alueella Kirjoitusten mukaiseen elämään ja on samalla esimerkkinä maailmalle tämän pahan ja avionrikkojan lopun ajan sukupolven keskellä. (Tarkemmin näistä asioista Raamatun valossa myöhemmin tässä kirjassa).
Muita ennalleen asettamisen alueita

Edellä mainittujen asioiden ohella on monia muitakin ennalleen asettamisen alueita Jumalan suunnitelmissa. Esimerkkeinä muista kohdalleen asettamisen alueista voidaan mainita mm. raamatullisen kalenteri- ja ajanlaskujärjestelmän ja raamatullisen lepopäivän ennalleen asettaminen (Jes.66:23; 56:1-7). Näitä, kuten muitakin ennalleen asettamisen alueita käsitellään tarkemmin kunkin asian yhteydessä tässä kirjassa.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Helmi 01, 2014 6:08 pm

Keijo Lindemanin opetukset ovat suoraan sanoen aivan järkyttäviä kaikessa harhaopetuksessaan.
Suosittelen lukemaan Olavi Peltolan raittiin Jumalan Sanan pohjalla olevat  kirjoitukset samoista aiheista
 
https://vapaasana.swedishforum.net/t404-viimeiset-tapahtumateskatologia

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo La Helmi 01, 2014 9:48 pm

Apostolien teot 3

Apostoli Pietari puhui kansalle

19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka
on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.
21 Taivaan piti omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa
asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta.
22 Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille
herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.
23 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'
24 Ja kaikki profeetat Samuelista alkaen ja kaikki järjestään, jotka puhuneet ovat,
ovat myös ennustaneet näitä päiviä.
25 Te olette profeettain ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki meidän isiemme kanssa
sanoen Aabrahamille: 'Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maan sukukunnat'.
26 Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä,
kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

 

21 Taivaan piti omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa
asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta.

Tätä kohtaa eksyttäjät käyttävät  todistamaan ennalleenasettamista.
 
 Apostostolien tekojen 3:21  jakeessa  tarkoitetaan sitä ennalleen asettamisesta,
mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhien profeettojen kautta.  Samassa
yhteydessä viitataan siihen Vanhasta Testamentista ja juutalaisuudesta tuttuun
ajatukseen, että koko luomakunta tullaan  ennallistamaan
messiaanisen pelastuksen toteutumisen yhteydessä. Pietari väittää puheessaan,
että tämä tulee tapahtumaan Kristuksen paluun yhteydessä,siis, Jeesus Kristus
luo kaiken uudeksi, ei syntisen ihmiskunnan omat yritykset. 
 
Jae 26. yllä,  sanoo :Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet
siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne, siinä on Evankeliumin
ilosanoma, pelastussanoma.
 Ennalleen asettamisoppia levittävät eksyttäjät
opettavat ettei uskoontulo riitä, kun pitää vielä siihen lisätä se, ettei Jeesus Kristus voi
tulla ennenkuin seurakunta on ottanut vallan maanpäällä. Seurakunta, jolle ei  
sielun pelastuminen Jeesuksen täytetyn työn kautta ole se kaikkein tärkein,  
on eksynyt seurakunta.
 
 
Ennalleenasettamisoppi  on vanhaa itämaisten kirkkojen perua,  jo kirkkoisien aikoina  oltiin
taipuvaisia kannattamaan sitä. Oppi hylättiin Konstantinopolin kirkolliskokouksessa v 553,
eivätkä protestanttinen ja katolinen kirkko ole sitä koskaan hyväksyneet.  Siitä huolimatta
tällä opilla on ollut puoltajia alkukirkosta aina oman aikamme universalisteihin saakka,
ja se on vierasta  ainesta. Kristillisessä oppiperinteessä Sillä ei ole pohjaa sen paremmin
Vanhatestamentillisessa kuin juutalaisessakaan käsityksessä.

Ennalleenasettamisoppi on selvästi Raamatun ilmoittaman tuomion vastainen,
ja on ajatuksena mahdollinen vain jos ei oteta  täysin vakavasti sanaa Jumalan tuomiosta.

 
Matteus 12:
31 Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi,
mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta.
32 Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi;
mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta,
ei tässä maailmassa eikä tulevassa.Luukas 16
26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa,
että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne,
jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'

 
Johannes 8
21 Niin Jeesus taas sanoi heille: "Minä menen pois,
ja te etsitte minua, ja te kuolette syntiinne.
Mihin minä menen, sinne te ette voi tulla."

 
Jumalan tuomioitten vähätteleminen on seurausta myös siitä,
ettei syntiinkään suhtauduta täysin vakavasti.
Syntiä ei nähdä ihmisen itse valitsemana luopumisena Jumalasta, ja siksi kuvitellaan
armon tarjouksen hylänneetkin voivan pelastua synnistä jumalallisen mahtikäskyn avulla.
 
Raamatulle on kuiten täysin vieras sellainen ajatus, että helvetti on jonkinlainen voimakeino,
jolla Jumala pakottaisi vastahakoisen  syntisen vastaanottamaan armon. Pyhästä Raamatusta käy
päin vastoin ilmi, että lopullisella tuomilla on kahdenlainen vaikutus: toiset saavat pelastuksen,
toiset sitävastoin iankaikkisen kadotuksen.  On mahdollista että ihmisen  jatkuvasti
vastustaessa Jumalaa,  hän paatuu siinä määrin, että paatuu lopullisesti.
Kirjallisuus apuna Novum


Kun Jumala itse muuttaa kaiken: Jesaja 65


1 Minä olen suostunut niiden etsittäväksi, jotka eivät minua kysyneet, niiden löydettäväksi,
jotka eivät minua etsineet; minä olen sanonut kansalle, joka ei ole otettu minun nimiini:
Tässä minä olen, tässä minä olen!
2 Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni uppiniskaista kansaa kohden, joka vaeltaa tietä,
mikä ei ole hyvä, omain ajatustensa mukaan;
3 kansaa kohden, joka vihoittaa minua alinomaa, vasten kasvojani, uhraa puutarhoissa
ja suitsuttaa tiilikivialttareilla.
4 He asustavat haudoissa ja yöpyvät salaisiin paikkoihin; he syövät sianlihaa,
ja saastaiset liemet on heillä astioissansa.
5 He sanovat: "Pysy erilläsi, älä tule minua lähelle, sillä minä olen sinulle pyhä".
Nämä ovat savu minun sieramissani, tuli, joka palaa kaiken päivää.
6 Katso, se on kirjoitettuna minun edessäni. En ole minä vaiti, vaan
minä maksan, maksan heille helmaan
7 heidän pahat tekonsa ynnä teidän isienne pahat teot, sanoo Herra,
niiden, jotka ovat vuorilla suitsuttaneet ja kukkuloilla minua häväisseet;
ja ensiksi minä mittaan heille palkan heidän helmaansa.
8 Näin sanoo Herra: Niinkuin sanotaan rypäleestä, jos siinä on mehua:
"Älä hävitä sitä, sillä siinä on siunaus", niin teen minä palvelijaini tähden,
etten kaikkea hävittäisi.
9 Minä tuotan Jaakobista siemenen ja Juudasta vuorteni perillisen;
ja minun valittuni saavat periä maan, ja minun palvelijani saavat siinä asua.
10 Ja Saaron on oleva lammasten laitumena ja Aakorin laakso karjan lepopaikkana
minun kansallani, joka minua etsii.
11 Mutta te, jotka hylkäätte Herran ja unhotatte minun pyhän vuoreni, jotka valmistatte
Gadille pöydän ja vuodatatte uhrijuomaa Menille-
12 teidät minä määrään miekan omiksi, ja kaikki te kumarrutte teurastettaviksi,
sentähden ettette vastanneet, kun minä kutsuin, ettekä kuulleet, kun minä puhuin,
vaan teitte sitä, mikä on pahaa minun silmissäni, ja valitsitte sen, mikä ei ole minulle otollista.
13 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minun palvelijani syövät,
mutta te näette nälkää; katso, minun palvelijani juovat, mutta te kärsitte janoa;
katso, minun palvelijani iloitsevat, mutta te joudutte häpeään.
14 Katso, minun palvelijani riemuitsevat sydämen onnesta, mutta te huudatte
sydämen tuskasta ja voivotatte mielimurteissanne.
15 Ja te jätätte nimenne kirouslauseeksi minun valituilleni:
"Niin sinut surmatkoon Herra, Herra!" Mutta palvelijoilleen hän on antava toisen nimen.
16 Joka maassa itsensä siunaa, siunaa itsensä totisen Jumalan nimeen,
ja joka maassa vannoo, vannoo totisen Jumalan nimeen;
sillä entiset ahdistukset ovat unhotetut ja peitossa minun silmiltäni.
17 Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta,
eivätkä ne enää ajatukseen astu;
18 vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso,
iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan.
19 Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla
itkun ääntä eikä valituksen ääntä.
20 Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta,
joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana,
ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen.
21 He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät;
22 he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niinkuin puitten päivät ovat,
niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn.
23 He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi,
sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä.
24 Ennenkuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen.
25 Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas,
ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä
vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra.
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 434
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Jumalan Sana varoittaa vakavasti lisäämästä siihen mitään, tai ottamasta pois siitä mitään.

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo Ti Helmi 04, 2014 12:59 pm

Jumalan Sana varoittaa vakavasti lisäämästä siihen mitään, tai ottamasta pois siitä mitään.
Tässä ennalleenasettmisopissa on lisätty: että Jeesus ei voi tulla takaisin, ennenkuin
seurakunta on asetettu ennalleen ja maailma vallattu.Galatalaiskirje:
1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia,
joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku
julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.
3:10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on:
"Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee."
3:13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme
- sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 434
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja charmo Ti Helmi 04, 2014 1:17 pm

Lindemanin "opissa" (ei se ole mikään oppi) ei ole mitään ehtoa srk:n ennalleenasettamisesta niin, että vasta sitten Jeesus voi tulla takaisin. Paavali puhuu Room.kirjeessä "pakanoiden täyteydestä" (aramea) tai "pakanoiden täydestä luvusta" ja kun se tapahtuu, koko Israel on pelastuva. Uskovien ylöstempauksen ajankohdasta en tässä myöskään nyt kirjoita. Se olisi hyvä uusi aihe jakaa Sanan kautta tullutta ymmärrystä.

Tuo lainaamasi Gal.kirjeen kohta on hyvä, mutta sekään ei liity tähän, koska tässä ei ole kysymys itse evankeliumista, mikä puhuu Jeesuksen sovitustyöstä puolestamme ja meidän pelastustamme uskona kautta hänen nimeensä ja vereensä. Kysymys on minusta palaamista niille juurille, mistä länsimainen kirkko on Rooman hapatusten myötä erkaantunut.

Kirjoitan vähän myöhemmin lisää vielä.

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ti Helmi 04, 2014 3:10 pm

charmo kirjoitti:Lindemanin "opissa" (ei se ole mikään oppi) ei ole mitään ehtoa srk:n ennalleenasettamisesta niin, että vasta sitten Jeesus voi tulla takaisin. Paavali puhuu Room.kirjeessä "pakanoiden täyteydestä" (aramea) tai "pakanoiden täydestä luvusta" ja kun se tapahtuu, koko Israel on pelastuva. Uskovien ylöstempauksen ajankohdasta en tässä myöskään nyt kirjoita. Se olisi hyvä uusi aihe jakaa Sanan kautta tullutta ymmärrystä.

Tuo lainaamasi Gal.kirjeen kohta on hyvä, mutta sekään ei liity tähän, koska tässä ei ole kysymys itse evankeliumista, mikä puhuu Jeesuksen sovitustyöstä puolestamme ja meidän pelastustamme uskona kautta hänen nimeensä ja vereensä. Kysymys on minusta palaamista niille juurille, mistä länsimainen kirkko on Rooman hapatusten myötä erkaantunut.

Kirjoitan vähän myöhemmin lisää vielä.

Charmo
Tähän on pakko sanoa, että nyt putosin kokonaan kärryiltä Rolling Eyes

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Helmi 04, 2014 4:16 pm

http://www.kolumbus.fi/gematria/apsrk0.htm
Jumala armossaan kuitenkin on antanut viimeisten vuosisatojen aikana tulla uskonpuhdistuksen "aaltoja" eri Jumalan palvelijoiden kautta, jolloin Raamatun perustotuudet ovat tulleet uudelleen esiin askele askeleelta. Esim. Lutherin kautta tuli pelastus ja vanhurskautus uskosta Messiaaseen (Kristukseen) ilman lain tekoja, Wesleyn veljesten kautta pyhityselämä, Baptistiliikkeen kautta raamatullinen vesikaste ja helluntailiikkeen kautta Pyhän Hengen toiminta ja armolahjat, muutamia esimerkkejä mainitakseni. Näistä hyvistä edistysaskeleista huolimatta uskonpuhdistus ja ennalleenasettaminen on vielä pahasti kesken. Jumalan seurakunta on vielä monissa asioissa roomalaiskatolisen kirkon harhojen vallassa, kuten tulemme huomaamaan myöhemmin tämän kirjan sivuilla, tutkiessamme alkuseurakunnan elämää. Yksi esimerkki tästä on mm. vilpittömienkin Jumalan lasten jakaantuminen lahkohenkisiin "karsinoihin", vaikka Raamatun mukaan Messiaan ruumis eli seurakunta on yksi (1.Kor.12:12-27; Gal.5:19-21).
Lopun ajassa, Jeshuan (Jeesuksen) paluun ja seurakunnan ylöstempauksen läheisyydessä, Jumala tulee viemään ennalleen asettamisen loppuun saakka seurakuntansa kohdalla. Itse asiassa Herra ei voi palata noutamaan seurakuntaansa, ennenkuin se on siinä tilassa, kuin se oli apostolisen alkuseurakunnan aikana (Ap.t.3:19-21).
Tuossa on suora lainaus Keijo Lindemanilta.
Kyseessä on oppi seurakunnan ennalleen asettamisesta, joka vasta mahdollistaisi Jeesuksen paluun. Oppi on täysin Raamattuun perustumaton vakava harhaoppi.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Keijon omaa tekstiä tässä

Viesti kirjoittaja charmo Ti Helmi 04, 2014 6:34 pm

Shalom!
Kiitos viestistä! Lähettämäsi teksti on niin pitkä, että siihen vastaaminen vaatisi kirjan. On myöskin niin, että ne ihmiset, jotka vastustavat ennalleenasettamista, eivät periaatteesta hyväksy sitä, eivätkä myöskään huomioi tiettyjä raamatun tekstejä. He ottavat vain mieleisiänsä kohtia raamatusta, vääntäen ne oman mielensä mukaisen tulkintaan, huomioimatta muita kohtia (2.Tim.4:1-4). Usein he myös haluavat ymmärtää asian väärin, ottamatta huomioon kokonaisuutta. On myös niitä, jotka ovat kiistankipeitä ja heidän kanssaan kiisteleminen on pelkkää ajan haaskausta (Tiit.3:9). Tavallisin syytös on haukkuminen judaistiksi, vaikka eivät itsekään kunnolla ymmärrä, mitä judaismilla tarkoitetaan. Itse käsite judaismi tulee pääsääntöisesti kolmannelta ja neljänneltä vuosisadalta, jolloin kristillinen kirkko irtautui antisemitistisistä syistä juutalaisista juuristaan ja niitä, jotka eivät taipuneet epäraamatullisiin Rooman kirkon oppeihin, alettiin haukkua judaisteiksi. Tämä Rooman kirkon henki on vallalla tänäkin päivänä niitä kohtaan, jotka eivät hyväksy Rooman epäraamatullisia oppeja, jotka ovat pesiytyneet kristikuntaan sitkeästi.

Yleensä en vastaa....teen sen tällä kertaa (CARMOLLE) lyhyesti joihinkin kohtiin. Vastaisuudessa en halua ryhtyä vastailemaan...syytöksiin, sillä se ei rakenna eikä siihen ole aikaa. TV7:n ohjelmasarja ja kirjani Apostolinen seurakunta sekä Israel ja Jumalan valtakunta ja raamattutuntiäänitteeni antavat riittävästi tietoa niille, jotka haluavat perehtyä tarkemmin asiaan.

Ennalleenasettaminen on raamatussa ja Jumala toteuttaa sen, riippumatta siitä, hyväksymmekö sen vai emme (Jes.49:6, 8; Ap.t.3:19-21 "taivaan pitää omistaa Hänet" aramea). Se koske hyvin monia alueita, mm. Israelia ja seurakuntaa, joka puhdistetaan Jumalan sanalla Messiaan paluuta varten (Efes.5:25-27). Ennalleenasettamisessa on kysymys paluusta kristinuskon juutalaisille juurille, josta kristikunta on irtautunut. Se ei tarkoita menemistä lain orjuuteen tai rabbiiniseen judaismiin, vaan paluuta armon pohjalla ensimmäisen vuosisadan apostolisen alkuseurakunnan opetukseen ja käytäntöön sellaisena kuin sen luemme uuden testamentin sivuilta Jeshuan opetuksesta ja apostolien kirjeistä.

Raamatussa ei ole mainittu sanaa kolminaisuus. Käsite kolminaisuus on Nikean kirkolliskokouksen (v. 325) ja sen jälkeisen Rooman kristillisyyden tuote. Raamatussa on kyllä Isä, Poika ja Pyhä Henki (2.Kor.13:13). Raamattu opettaa sekä vanhan että uuden testamentin puolella Jumalan ykseyttä, johon kuuluu Isä, Poika ja Pyhä Henki (Joh.17:1-3; 1.Kor.8:5-6). Jos esim. Pyhä henki olisi erillinen kolmas Jumala, silloin Jeshua (Jeesus) olisi Pyhän Hengen Poika eikä Jumalan Poika (Luuk.1:35). Missään kohden ei opeteta, että on kolme Jumalaa: Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala. Jeshua eli Jeesus on sekä ihminen että Jumala ja yhtä Isän kanssa (Joh.10:31). Pääsääntöisesti Jumalan nimi Jahve kuuluu vain Isälle, mutta joistakin raamatun kohdista käy ilmi, että myös Messias käyttää tuota nimeä (Jer.23:5-6; Sak.14:1-5; heprealainen raamattu). Tämä asia on hyvin laaja, eikä tässä ole mahdollista sitä käsitellä laajemmin.

Ihminen pelastuu armosta, uskon kautta ja hänet varhurskautetaan ilman lain tekoja tai muita omia ansioita (Room.3:28; Efes.2:8-10). Ihminen ei voi mitään lisätä Jumalan valmistamaan pelastukseen Jeshuassa, täytyy vain ottaa sen uskossa vastaan.

Tooraa (Opetus, oppi, ohjeet, laki) ei ole missään kumottu. Jeshua sanoi, että ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin laista (Toorasta) katoaa pieninkään piirto (Mat.5:17-19; Luuk.16:17). Paavalin mukaan uskosta vanhurskautuminen ei tee lakia (Tooraa) mitättömäksi, vaan vahvistaa sen (Room.3:31). Tooraa tarvitaan myös uuden liiton evankeliumin aikakaudessa, vaikka vaellammekin armon alla, joka ei oikeuta synnin tekemiseen (Room.6; Gal.5:18; 1.Tim.1:8-11). Messiaan 1000-vuotisessa rauhan kuningaskunnassa uskoon tullut Israelin pappiskansa julistaa Jumalan sanaa ja Tooraa (lakia) kaikille kansoille (Ilm.20:1-6; Jes.2:1-4; Miika 4:1-4). Silloin Jerusalem on koko maailman hengellinen keskus. Sen pitäisi olla meillekin hengellinen keskus eikä Rooma.

Hebrealaiskirjeen teksti ei sano, että vanha liitto on kokonaan poistunut, teksti sanoo että se on lähellä häviämistään (Heb.8:13). Nyt laki (Toora) on kirjoitettu Pyhässä Hengessä uuden liiton uskovien sydämiin ja mieliin Jeshuan opetuksen ja tulkinnan mukaisesti, ei enää kivitauluihin (Heb.8:7-12; 10:15-17). Vasta kun taivas ja maa katoavat ja Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan, ei Tooraa enää tarvita ohjaamaan ylösnousemusolotilassa olevia pyhiä, sillä silloin rakkaus hallitsee täydellisenä (1.Kor.13; Mat.5:17-19).

Juutalaisuskovia ei ole vapautettu Aabrahamin liiton mukaisesta poikalasten ympärileikkauksesta (1.Moos.17; 1.Kor.7:17-20). Vapautus annettiin vain uskoon tulleille muiden kansojen miehille, messiaaniset juutalaisuskovat suorittivat ympärileikkauksen poikalapsilleen alkuseurakunnan päivinä ja niin nykyäänkin (Ap.t.15; 21:17-26). Muiden kansojen uskoville (miehille) kuuluu sydämen ympärileikkaus Pyhässä Hengessä (Room.2:25-29). Galatalaiskirje kirjoitettiin Galatian (nykyisen Turkin) alueella oleville muiden kansojen uskoville, ei juutalaisille (Gal.1:1-2). Heitä Paavali varoitti ympärileikkaamasta itseään, sillä jos he sen tekisivät, he olisivat velvolliset noudattamaan kaikkea Tooraa (lakia), eivät voisi nauttia Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksen antamista vapautuksista, jotka annettiin muiden kansojen uskoville (Ap.t.15; Gal.5:1-3).

Kolossalaiskirjeen ja Galatalaiskirjeen tekstit usein revitään irti asiayhteydestään, kun väitetään, ettei ole erotusta juutalaisen ja kreikkalaisen välillä esim. ympärileikkauksessa (Kol.3:11, Gal.3:28). Tämä on tyypillinen perusvirhe raamatun tulkinnassa. Pitää lukea asiakokonaisuus ja tutkia kaikki asiaan liittyvät raamatun kohdat. Kolossalaiskirjeen asiakokonaisuus käsittelee uskovan vaellusta uuden elämän vanhurskaudessa ja siinä ei ole erotusta juutalaisen ja kreikkalaisen välillä (Kol.3:1-11). Samoin on Galatalaiskirjeen kohdalla, asiakokonaisuus käsittelee uskoa ja kastetta, joissa ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä (Gal.3:26-28). Kolossalaiskirjeen ja Galatalaiskirjeen kohdat eivät puhu yhtään mitään ympärileikkaamisesta (eikä myös seurakuntaviroista). Ympärileikkausta tutkittaessa pitää tutkia koko asiakokonaisuus siitä, mitä raamattu puhuu nimenomaan ympärileikkauksesta.

Alkuseurakunta vietti sapattia ja Herran juhlia (3.Moos.23; Ap.t.2:1-4; 13:13-16; 17:1-4; 18:1-4; 20:6; 16; 27:9; 1.Kor.5:6-Cool. Kolossalaiskirjeen kohta kertoo siitä, kuinka Kolossan uskovat olivat kääntyneet pakanuudesta ja pakanuuden juhlista Israelin Jumalan ja Jeshua Messiaan puoleen ja he olivat oppineet viettämään raamattuun perustuvia juhlia ja sapatteja. Paavalin kirje on Kolossalaisille ja myös Galatalaisille rohkaisu heille, etteivät he antaisi ulkopuolisen pakanuuden maailman arvostelun masentaa heitä, kun he eivät enää olleet pakanuuden rituaaleissa ja pakanuuden juhlissa (Kol.2:16; Gal.4:8-11). Pakanakristillisyys näkee asian väärinpäin, koska se katselee asiaa “kreikkalais-roomalaisten” silmälasien läpi, eikä katsele sitä “heprealaisten lasien läpi”. Raamattu israelilainen kirja, heille on Jumalan sana uskottu ja oikea ymmärrys löytyy vain juutalaisen kulttuurin ja ajattelutavan pohjalta (Ps.147:19-20; Room.3:1-4). (Tämä koskee myös raamatun alkutekstejä, jotka ovat vanhan testamentin puolella hepreaksi. Uuden testamentin alkutekstit on kirjoitettu kreikaksi, mutta ne perustuvat heprealaiseen ajatusmaailmaan ja monien tutkijoiden mukaan niiden kankea kreikka viittaa alkutekstien olleen monissa tapauksissa hepreaa myös uuden testamentin kohdalla; Ap.t.21:1-2; 26:14). Juhlien tai sapattien viettäminen ei ole pelastuskysymys, pelastus on armosta, uskon kautta Jeshuaan. Tosiasia kuitenkin on, että alkuseurakunnan uskovat viettivät sapattia ja Herran juhlia, myös muiden kansojen keskuudessa. Nykyinen pakanakristillisyys, joka arvostelee messiaanisen tien uskovia mm. sapatista ja Herran juhlien vietosta uuden liiton armon ja vapauden pohjalta Messiaan kunniaksi, on kyllä usein innokas puolustamaan Rooman kirkon kautta tullutta sunnuntaita ja Rooman juhlia (kuten esim. joulua), vaikka niitä ei ole raamatussa ja perustuvat suurelta osin pakanuuteen. Olisi syytä miettiä tässä kohden omia asenteita, kun näin samalla leimataan myös alkuseurakunnan uskovat harhaoppisiksi.

Unet, näyt ja armolahjat ovat raamatullinen tosiasia. Asia on niin laaja, että en käy tässä sitä enempää tarkastelemaan. En myöskään käsittele tässä yhteydessä laajemmin ruokavalioasiaa (Ruoka ei saastuta ihmistä hengellisesti eikä pesemättömin käsin syöminen, mutta Jumala on kuitenkin antanut siitä ohjeet. Mat.15:1-14; Mark.7:1-16). Jos jotakuta kiinnostaa, voi tutkia itse raamatusta. En myöskään käsittele Jeshuan ylösnousemusta, siitä löytyy materiaalia TV7 sarjasta ja Apostolinen seurakunta kirjasta.

Kaiken perusta on luonnollisesti raamattu eli Jumalan sana ja kaiken toiminnan tulee olla sopusoinnussa sen kanssa. Epäraamatulliset perinnäissäännöt tulee repiä juurineen irti ja perustautua vain Jumalan sanaan (Heb.4:12-13; Mat.15:1-14). Jokainen voi itse ratkaista, noudattaako raamatun kokonaisvaltaista totuuden opetusta, vai pakanakristillisyyden roomalaisia ym. epäraamatullisia perinnäissääntöjä. Itse haluan pysyä Israelin kansalle annetun Jumalan sanan totuudessa. Kristikunnan olisi syytä lähteä hengellisesti Rooman epäraamatullisista opeista Jerusalemiin, Sanan totuuteen, apostolisen alkuseurakunnan opetuksen ja käytännön mukaisesti, uuden liiton armon ja vapauden pohjalta. Usein syytetään juutalaisia sokeiksi, kun eivät näe sitä, että Jeshua eli Jeesus on Messias. Vähintään yhtä suuri hengellinen Laodikean sokeus vallitsee pakanakristikunnassa, kun eivät selkeän raamatun opetuksen ja alkuseurakunnan käytännön valossa näe, että kristikunta on poikennut monessa asiassa raamatun totuudesta pääasiassa Rooman kautta tulleisiin epäraamatullisiin oppeihin. Tämä “laodikealainen” kristillisyys tarvitsee paljon “silmävoidetta”, jotta raamatun totuus kirkastuisi selkeäksi. Israel on Jumalan silmäterä ja jos suhteemme Israelin kautta saatuihin raamatun totuuksiin alkuseurakunnan mallin ja opetuksen mukaan on vialla, silloin Sanan valo pysyy pimeänä (Ilm.3:14-18; Sak.2:6-Cool.


Tämä oli Keijon luvalla lainattua tekstiä tähän. Kuten aiemmin jo mainitsin, monessa ME hairahdumme kaikki, emme ole täydellisiä opettajia, mutta onkin lupa arvioida ja arvostella Raamatun opetuksen valossa. Erilaiset tulkinnat ovat värittäneet kristikuntaa aina, niin nytkin. Mutta minäkään en voi kuin todeta, että Jumala ennalleen asettaa seurakuntaansa oikeille juurilleen. Näin minä sen vain näen ja omassa elämässäni koen. Olemme vastoin luontoa oksastettuja, älkäämme koskaan unohtako juuriamme, kuten ei tehnyt alkuseurakuntakaan.

Rauha Jumalan Israelille ja teille kaikille.

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ti Helmi 04, 2014 10:03 pm

Keijo Lindeman on harhaan mennyt, on syytä ajatella, onko hän ollenkaan uudestisyntynyt vai ainoastaan käännynnäinen tai sitten hän on jossain vaiheessa
paaduttanut sydämensä pois Jeesuksen Kristuksen häntä kutsuessa parannukseen.
Sillä kukaan, joka vilpittömin sydämin on vastaanottanut armon Jeesuksessa Kristuksessa ja lähtenyt seuraamaan Hyvää Paimenta, ei voi olla Jumalan pilkkaaja.
Kaikki tuo Lindemanin opetus , kuten aikaisemmin kirjoitin ja uudelleen sitä painotan on
täyttä Jumalan pilkkaa eli Jeesuksen Kristuksen evankeliumin armon sanoman häpäisyä.Aihe on vakava ja kenenkään ei tulisi seurata tuollaista opetusta, joka johtaa ainoastaan ihmisen omiin suorituksiin, moraalisääntöjen täyttämisen yrityksiin ja siis ihmisen itsensä koroittamiseen, eli epäjumalan palvelukseen.
Tällaista opetusta oli jo alkuseurakunnan aikaan, ja siitä Paavalin piti kirjoittaa Galatalaiskirjeessä:(Kannattaa lukea koko Galatalaiskirje, että saisi käsityksen mistä Paavali nuhtelee)

Galatalaiskirje:
2:1 Sitten, neljäntoista vuoden kuluttua, minä taas menin ylös Jerusalemiin Barnabaan kanssa ja otin Tiituksenkin mukaani.
2:2 Mutta minä menin sinne ilmestyksen johdosta ja esitin heille sen evankeliumin, jota julistan pakanain keskuudessa; esitin sen yksityisesti arvokkaimmille heistä, etten ehkä juoksisi tai olisi juossut turhaan.
2:3 Mutta ei edes seuralaistani Tiitusta, joka oli kreikkalainen, pakotettu ympärileikkauttamaan itseänsä.
2:4 Noiden pariimme luikertaneiden valheveljien tähden, jotka orjuuttaakseen meitä olivat hiipineet vakoilemaan vapauttamme, mikä meillä on Kristuksessa Jeesuksessa,
2:5 me emme hetkeksikään alistuneet antamaan heille myöten, että evankeliumin totuus säilyisi teidän keskuudessanne.
2:6 Ja nuo, joita jonakin pidettiin - millaisia lienevät olleet, ei kuulu minuun; Jumala ei katso henkilöön - nuo arvossapidetyt eivät velvoittaneet minua mihinkään enempään,
2:7 vaan päinvastoin, kun näkivät, että minulle oli uskottu evankeliumin julistaminen ympärileikkaamattomille, samoin kuin Pietarille sen julistaminen ympärileikatuille -
2:8 sillä hän, joka antoi Pietarille voimaa hänen apostolintoimeensa ympärileikattujen keskuudessa, antoi minullekin siihen voimaa pakanain keskuudessa -
2:9 ja kun olivat tulleet tuntemaan sen armon, mikä oli minulle annettu, niin Jaakob ja Keefas ja Johannes, joita pidettiin pylväinä, antoivat minulle ja Barnabaalle yhteisen työn merkiksi kättä, mennäksemme, me pakanain keskuuteen ja he ympärileikattujen.
2:10 Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä.
2:11 Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin minä häntä vasten kasvoja, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista.
2:12 Sillä ennenkuin Jaakobin luota oli tullut muutamia miehiä, oli hän syönyt yhdessä pakanain kanssa; mutta heidän tultuaan hän vetäytyi pois ja pysytteli erillään peläten ympärileikattuja,
2:13 ja hänen kanssaan lankesivat ulkokultaisuuteen muutkin juutalaiset, niin että heidän ulkokultaisuutensa tempasi mukaansa Barnabaankin.
2:14 Mutta kun minä näin, etteivät he vaeltaneet suoraan evankeliumin totuuden mukaan, sanoin minä Keefaalle kaikkien kuullen: "Jos sinä, joka olet juutalainen, noudatat pakanain tapoja etkä juutalaisten, miksi sinä pakotat pakanoita noudattamaan juutalaisten tapoja?"
2:15 Me olemme luonnostamme juutalaisia, emmekä pakanasyntisiä;
2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.
2:17 Mutta jos meidät itsemmekin, pyrkiessämme vanhurskautumaan Kristuksessa, on havaittu syntisiksi, onko sitten Kristus synnin palvelija? Pois se!
2:18 Sillä jos minä uudestaan rakennan sen, minkä olen hajottanut maahan, osoitan minä olevani lain rikkoja.
2:19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
2:20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja charmo Ke Helmi 05, 2014 6:31 am

Minulla on edelleen se vahva käsitys, että me katsomme ja puhumme tästä asiasta eri tasolta. On kovin rohkeaa väittää Lindemanista noin vahvasti, siihen minulla ei ole varaa edes Kirjoitusten valossa.
Jos katsoit, Rea, ne raamatun paikat huolella (Lindemanin tekstiä), nehän puhuivat aivan selvää kirkasta kieltään. Minusta tämä ei ollenkaan vaikea asia.
Galatalaiskirjeeseen viitauksesi ei tee tähän asiaan mitään mutkaa. Eihän Lindeman ollenkaan puhu uskovien ympärileikkauksesta eikä sellaisista asioista.

Minun puolestani tämä aihe jää tähän.

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen Empty Vs: Keijo Lindemannin väärä oppi: Seurakunnan ennalleen asettaminen

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa