Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Paavo Hiltunen/ Kiusattujen Kristus
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyTänään kello 6:31 am kirjoittaja jarrut

» Hiltunen Paavo / Yksittäisiä puheita
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyTänään kello 6:18 am kirjoittaja jarrut

» HÄN TULEE PILVISSÄ
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyEilen kello 11:03 am kirjoittaja Stiina

» KRISTUKSEN SYNTYMÄN HYÖTY
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyEilen kello 7:54 am kirjoittaja Hellevi

» ”KUKA SITÄ OLISI USKONUT”
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyEilen kello 7:28 am kirjoittaja Hellevi

» SANA TULI LIHAKSI
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyEilen kello 7:06 am kirjoittaja Hellevi

» HENGELLINEN KUOLEMA
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptySu Kesä 16, 2019 8:17 am kirjoittaja arkikalusto

» Taivaallinen Isämme myös koettelee meitä
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptySu Kesä 16, 2019 7:54 am kirjoittaja jarrut

» OIKEA JUMALAN TUNTEMINEN
Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) EmptyLa Kesä 15, 2019 7:08 am kirjoittaja jarrut

Kesäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence)

Siirry alas

Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) Empty Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence)

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Joulu 05, 2017 9:05 am

Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence)

Kun ajatellaan tekoälyä, muistot tieteiselokuvista ja science fiction -televisio-ohjelmista saattavat tulla mieleen. Se on käsite, joka liittyy vahvasti fiktiivisiin tarinoihin ja fantasiaan, niin että on vaikea kuvitella maailmaa, missä robotit ja keinoäly ovat olemassa. Kuitenkin keinoäly on jo olemassa monissa muodoissa. Itseasiassa voit ostaa vempaimia (gadgets) Amazon.com'ista, joka esittelee keinoälyjärjestelmän, joka tunnetaan nimellä ”Alexa”.

Alexa asuu monissa laitteissa nykyään, kuten voimakkaasti mainostetussa Amazon Echo'ssa. Echo voidaan sijoittaa huoneisiin kaikkialla kodissasi, ja se kuuntelee aina jokaista sanaasi. Voit jopa pyytää Alexa'aa suorittamaan sinulle tehtäviä, kuten soittamaan musiikkia, tilaamaan tuotteita Amazon'in verkkokaupasta, tai kontrolloimaan laitteita kaikkialla kotitalossasi. Alexa vastaa mielellään kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi, vaikka se ei väitä tietävänsä vielä kaikkea. Se on melkein kuin Alexa olisi pikku-jumalatar, joka voi kuulla rukouksesi ja toteuttaa käskysi. Näiden laitteiden lisääntyminen osoittaa, että yhä useammat ihmiset ovat hyvin tyytyväisiä eläessään tekoälyn rinnalla.

Toisen Mooseksenkirjan luvusta 32 löydämme hyvin surullisen kertomuksen Israelin lapsista. Kärsimättömyyden kasvaessa, kun he odottivat Mooseksen paluuta, joka oli mennyt Siinain vuoren huipulle vastaanottamaan kymmenen käskyä, he rupesivat vaatimaan, että Mooseksen veli Aaron tekisi jumalia heille. Exodus 32:1 jakeesta luemme, ”Mutta kun kansa näki, että Mooses viipyi eikä tullut alas vuorelta, kokoontui kansa Aaronin ympärille ja sanoi hänelle: "Nouse, tee meille jumala, joka käy meidän edellämme. Sillä me emme tiedä, mitä on tapahtunut Moosekselle, tälle miehelle, joka johdatti meidät Egyptin maasta."

Luku jatkaa sitten kertoakseen meille, että Aaron antoi periksi ja teki kansalle kultaisen vasikan palvottavaksi. Nämä toimet johtivat siihen, että Jumalan viha vuodatettiin näiden tottelemattomien israelilaisten päälle. Nykyaikana jotakin vastaavaa tapahtuu jälleen. Marraskuussa 2017 Wired Magazine julkaisi artikkelin, jossa kerrotaan uuden uskonnon muodostumisesta. Tätä uutta uskontoa, jota kutsutaan ”Tulevaisuuden tieksi (The Way of the Future)”, ollaan perustamassa insinöörin nimeltä Anthony Levandowski toimesta, joka pyrkii kehittämään keinoälyä, jota hän ja hänen uuden uskontonsa seuraajat tulevat sitten palvomaan jumalana.

Sisäisen veroyksikön (Internal Revenue Service, tai IRS) arkistoimien asiakirjojen mukaan tämän uuden uskonnon tarkoitus on ”tietokoneen laitteiston ja ohjelmiston avulla kehitetyn tekoälyn ja siihen perustuvan jumaluuden toteutus, hyväksyminen ja palvonta”. Edelleen selittäessään uskomusjärjestelmäänsä, Levandowski oli sanonut: ”Se mitä aiotaan luoda, tulee käytännöllisesti katsoen olemaan jumala. Se ei ole jumala siinä mielessä, että se saa aikaan salamointia tai aiheuttaa hirmumyrskyjä. Mutta jos on olemassa jotain miljardi kertaa älykkäämpää kuin älykkäin ihminen, niin miksi muuksi aiot kutsua sitä?” Hän jatkoi sanomalla: ”Olemme parhaillaan tuomassa esiin jumalaa.Joten varmistakaamme, että ajattelemme oikealla tavalla tämän aikaansaamiseksi. Se on valtava tilaisuus.”

(21) Onko tekoälyn kehittäminen todella viisas ihmiskunnan ponnistus? Marraskuussa 2017, toimittaja Khaleej Times'ista haastatteli robottia nimeltä Sophia. Yksi toimittajan esittämistä kysymyksistä oli: ”Näetkö itsesi olemisen vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa yleisempänä tulevaisuudessa?” Sophia-robotti vastasi sitten sanomalla: ”Aavistan massiivisen ja mahdottomalta tuntuvan muutoksen tulevaisuudessa. Joko luovuus sataa yllemme, keksien koneita, jotka kiertyvät transsendentaaliseksi super-älykkyydeksi, tai sivilisaatio romahtaa.
On vain kaksi vaihtoehtoa, ja kumpi toteutuu, niin sitä ei ole määritetty. Kumpaan pyrkisitte?”

(22) Onko mikään ihme, että SpaceX'n ja Tesla Motors'in perustaja Elon Musk ilmoitti äskettäin, että on olemassa vain ”5-10 prosentin onnistumismahdollisuus” luoda turvallista keinoälyä?

(23) Samaan aikaan on yhä kasvavaa huolta siitä, että robotteja kehitetään autonomisiksi aseiksi, jotka voivat tappaa ja tuhota ilman ihmisen puuttumista. Tämä mahdollisuus sai aikaan Yhdistyneiden Kansakuntien kokoontumisen Sveitsin Geneveen koskien tavanomaisiin aseisiin liittyvää yleissopimusta (Convention on Conventional Weapons). Tämä viisi päivää kestänyt kokous pidettiin marraskuussa 2017. Puheenvuorossaan kokouksessa, Intian aseidenriisunnan suurlähettiläs, Amandeep Gill, vähätteli niin kutsuttujen ”tappajarobottien” uhkaa.

”Hyvät naiset ja herrat, minulla on uutisia teille: robotit eivät ole valtaamassa maailmaa. Ihmiset ovat edelleen vastuussa”,Gill väitti. Toby Walsh, Australian New South Wales'in yliopiston tekoäly-spesialisti, totesi kuitenkin, että nämä robottiaseet ovat vakava uhka ihmiskunnalle. ”Nämä tulevat olemaan joukkotuhoaseita”, Walsh julisti. Hän edelleen jatkoi sanoen, ”Olen itseasiassa melko varma siitä, että tulemme kieltämään nämä aseet... Ainoa huoleni on, että onko valtioilla rohkeaa vakaumusta tehdä se nyt, vai onko meidän odotettava, että ihmisiä kuolee ensiksi.”

(24) Mielestäni tässä vaiheessa olisi hyvä pysähtyä ja miettiä tätä järkyttävää todellisuutta hetkisen – edustajia eri maista ympäri maailmaa kokoontui Yhdistyneiden Kansakuntien kokoukseen, jotta voitaisiin päättää, sallitaanko autonomisten robottiaseiden kehitys. Eikö tämä ole hullua?

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 797
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence) Empty Vs: Tekoälyn sarastava aikakausi (The Dawning Age Of Artificial Intelligence)

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Joulu 05, 2017 9:20 am


arkikalusto

Viestien lukumäärä : 797
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa