Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyTänään kello 12:45 pm kirjoittaja Stiina

» Sakarjan selitysteos
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyTänään kello 12:38 pm kirjoittaja Stiina

» HUOMIO nyt!
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyEilen kello 3:05 pm kirjoittaja Vierailija

» feis tu feis
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyEilen kello 8:12 am kirjoittaja jarrut

» Ylhäältä tuleva viisaus
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyEilen kello 7:48 am kirjoittaja arkikalusto

» Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyEilen kello 7:44 am kirjoittaja arkikalusto

» JORMA PIHKALA krjoituksia ja äänityksiä
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyEilen kello 7:27 am kirjoittaja jarrut

» Sakramenttioppi
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyTi Syys 17, 2019 2:10 pm kirjoittaja rauhansoturi

» kummituksista
Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus EmptyTi Syys 17, 2019 11:01 am kirjoittaja Vierailija

Syyskuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Siirry alas

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus Empty Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Viesti  Hellevi lähetetty To Elo 02, 2018 5:15 am
Eksymys ja suuri luopumu
Halvar  Sandell, kappalainen, Helsinki


Langenneessa maailmassa on aina eksymystä ja harhaoppia

Saatana on astunut alas ihmisten maailmaan syntiinlankeemuksessa ja sen välityksellä (1. Moos. 3.; 1. Joh. 4:19). Hän ei tahdo käyttää vaikutusvaltaansa ainoastaan karkeana perkeleenä pahuudella ja väkivallalla, turmelemalla ihmiselämää kaikin tavoin, leimaamalla ihmisten välisen yhteyden valheilla jne. Hän tahtoo esiintyä myös valon ruhtinaana, Luciferina. Se on yksi hänen nimistään.

Pyhä Paavali selittää tätä 2. Kor. 11:ssä. Kirkon piirissä olevat perkeleen palvelijat esiintyvät sellaisina. Se voi olla hetkellistä kuten silloin, kun Simon Pietari sanoi inhimillisesti ottaen kauniilta kuulostaen Jeesukselle: ”’Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko’. Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: ’Mene pois minun edestäni, saatana’.” (Matt. 16:22–23)

Pysyvästä tilanteesta on kysymys Paavalin kuvatessa näitä ”vääriksi apostoleiksi, vilpillisiksi työmiehiksi”, jotka esiintyvät Kristuksen apostoleina: ”Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.” (2. Kor. 11:13-14)
Ulkonaisessa kristikunnassa saatana tahtoo siis ensisijaisesti esiintyä valkeuden enkelinä pettääkseen uskovat ja saadakseen nämä epäilemään Jumalan sanaa eksyttääkseen, ”jos mahdollista, valitutkin.” (Matt. 24:24)

Usein kysymystä harhaopeista ja kerettiläisyydestä käsitellään meille kristityille kaukaisena asiana, ikään kuin vain mielettömät ja avoimesti herjaavat liikkeet olisivat harhaoppisia (hereettisiä) ja muodostaisivat meille vaaran. Raamatun opetuksen mukaan asia ei tietenkään ole näin. Lankeemus tapahtuu siten, että Jumalan sanaa väärinkäytetään kavalasti (1. Moos. 3).

Ulkoiselta olemukseltaan harhaoppinen voi näyttää Kristuksen oikealta palvelijalta. ”Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.” (Matt. 7:15) ”Sillä monta tulee minun nimessäni” (Matt. 24:5; Mark 13:6). Taistelun uskon puolesta täytyy jatkua aina. On kysymys parhaillaan käytävästä sodasta.

Monissa kirkoissa kriisi ei ole siinä, että maailmassa on harhaoppia, sillä sitä on aina ollut ja on aina. Kriisi on siinä, ettei sitä näissä kirkoissa käsitellä, eristetä ja tuomita. Henkien koetteleminen ja niistä erottautuminen Raamatun edellyttämissä tapauksissa (1. Joh. 4:1, Ilm. 2:2) lakkaa. Vääräoppisista täytyy erota (Gal. 1:8–9).

”Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte”, Paavali huomauttaa Korintin seurakunnalle (2. Kor. 11:4). Tässä ollaan jo kaltevalla pinnalla, eikä tästä hyvää seuraa. Kristuksen Kirkko maan päällä on taisteleva Kirkko, joka on kutsuttu kohtaamaan Sanalla pahuuden henkivaltojen kavalat hyökkäykset.

Jokainen kristitty on myös kasteen ja uskon perusteella kutsuttu varustautumaan. Tämä sanotaan luonnollisesti seurakunnalle kokonaisuutena: ”Pukekaa yllenne Jumalan sota-asu.” ”Vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.” (Ef. 6:10,11). Mutta tämä toteutuu siten, että seurakunnan jäsenet ottavat tämän sydämellensä ja toimivat sen mukaan, mitä kyseisestä sodasta sanotaan. Tässä ei keskustella ihmisten kanssa vaan ollaan sotatilassa, jossa väkevät pimeyden henkivallat käyvät taistelua meitä vastaan.

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 354
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus Empty Vs: Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Viesti  Hellevi lähetetty To Elo 02, 2018 5:22 amUskontojen sekoittaminen on vaarallisempaa kuin väärä uskonto

Vanhassa Israelissa ja Juudassa kriisi oli se, että samanaikaisesti, kun huudettiin avuksi Herraa ja käytiin Jerusalemin temppelissä, sytytettiin uhritulia epäjumalille. Ortodoksista (puhdasoppista) kirkkoa uhkaava vaara ei ole ensi sijassa läpeensä harhaoppinen kirkko vaan sekaoppinen kirkko, jossa eri hengillä on yhtäläinen puheoikeus. Tämä on kuin kaiku siitä, kun Jeesuksen ajaessa pahat henget pois miehestä gerasalaisten maassa ne sanoivat: ”Legio on minun nimeni, sillä meitä on monta.” (Mark. 5:9b)

Suureen luopumukseen johtava harhaanmeneminen tapahtuu asteittain tai ilman näkyviä askelia, luisumalla

Uskonpuhdistuksen jälkeisen kirkollisen käytännön aikana tuli yhtenäiskulttuuri sodasta ja mullistuksista huolimatta parhaiten näkyviin. 1700-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä tämä käytäntö rikkoutui. Kun sittemmin oppi ja jurisdiktio (kirkollinen hallinto ja oppikuri) oli erotettu niin, että ne vähitellen kukoistivat täydellisessä heterodoksiassa (sekaoppisuudessa), valistusfilosofiasta ja alkavasta raamattukritiikistä nousevat vieraat ajatukset valtasivat alaa.

Samanaikaisesti pietististen liikkeiden hurskauselämä tuli tietyssä määrin jumalanpalveluksesta ja sakramenteista riippumattomaksi. Vuosisadan vaihteen jälkeen 1900-luvulle tultaessa oli myös keskieurooppalainen liberaaliteologia lyönyt itsensä läpi pohjoisilla leveysasteillamme.

Paljon siitä, mikä käytännössä kuului kirkolliseen elämään varhaiskirkon päivistä aina 1800-luvun mullistuksiin ja jopa 1900 -luvun alkuun saakka, voi tuntua vieraalta tämän päivän  konservatiivisistakin kristityistä. Tämä johtuu siitä, että toiminta on vähitellen luisunut pois aiemmista hyvistä kirkollisista käytännöistä ja ihmisillä on kyky tottua kaikkeen.

Tällaisia pois jääneitä käytäntöjä ovat seuraavat: Paikallisen papin tulee tuntea ne, jotka juuri hänen seurakunnassaan käyvät ehtoollisella. Eksorsismi ja abrenuntiaatio (irtisanoutuminen perkeleestä) lausutaan kasteessa. Vierailijoilta kysytään, mihin seurakuntaan he kuuluvat ja mikä on heidän tunnustuksensa. Niitä, jotka tahtovat jatkaa elämistä julkisynnissä, ei päästetä osallistumaan pyhiin lahjoihin.

Harhaoppiset henget ovat tuhonneet kirkon uskon Raamatun sanaan alkaen Vanhasta testamentista ja edeten Uuteen testamenttiin


On tunnistettava ne henget, jotka tuhoavat hengellisen yhteyden ja sanan ja sakramenttien kautta välitettävän Jumala-yhteyden. Raamattukritiikki alkoi suuressa määrin Vanhasta testamentista rikkiviisailla väittämillä siitä, miten se ja se kohta ei pidä paikkaansa. Sitten se siirtyi Uuden testamentin puolelle, jossa lopulta ne sanat, jotka Jeesus varmuudella on lausunut maanpäällisen elämänsä aikana, minimoitiin äärimmäisen vähiin. Alkukirkko oli luova ja erilaiset kirkon teologiat saattoivat antaa sanallisesti ilmauksen Jeesuksen asialle uskonnollisesti nähtynä – näin väitettiin.

Tie takaisin on se, että Kristuksen arvovallan annetaan todella olla voimassa. Hänelle tulee antaa varauksetta se kunnia, joka hänen jumalallisuudelleen kuuluu ikuisuudesta. Uskontunnustukset eivät ole kirkon omia määritelmiä Kristuksesta, vaan ne ovat se, mitä hän itsestään selvästi edustaa olemuksessaan. Sen tähden tulee kaikki se, mitä hän lausuu, ottaa vastaan hänen omina sanoinaan, jotka koskevat meitä jumalallisella velvoituksella – kaikki se, mitä hän etukäteen sanoo apostolien sanasta, ne käskyt, jotka hän julistaa, ja kaikki se, mitä hän sanoo Mooseksesta, profeetoista ja kirjoituksista.

Tunnustautumisen Jeesukseen Kristukseen korkeakristologisissa muodoissa pitää tulla kunniaan – sen, mikä muotoiltiin tarkasti Raamattua seuraten silloin, kun taisteltiin kirkkoon tunkeutuvia myrkyllisiä harhaoppeja vastaan. Apostolista tai Nikean uskontunnustusta ei missään nimessä saa tunnustaa yhdessä harhahenkien kanssa, jotka kieltävät sen, mitä niissä sanotaan neitseestäsyntymisestä, lihan ylösnousemuksesta, niistä määritelmistä, jotka vahvistavat sen kunnian, joka kuuluu Kristukselle yksin!

Ensin dogmatiikka, sitten etiikka

Kun Raamatun sanaa ei enää käsitetty Jumalan ilmoituksena vaan uskovien ihmisten pohdiskeluina ja kokemuksina, tuli vaikeaksi tehdä täyttä totta kristillisestä dogmatiikasta. Tilanne muuttui silloin sellaiseksi, ettei voitu kutsua mitään tiettyä sanaa Jumalan sanaksi. Sitä vastoin puhuttiin ”uskolle luonteenomaisesta tavasta nähdä” tai siitä että ”profeetta antaa Jahven sanoa”. Tämän mukaan Jumalan sana – mikäli Jumala on olemassa – voidaan löytää vain sanan epäsuorassa merkityksessä.

Tähän liittyy se, että suurimmalla osalla niistä, jotka ensimmäisinä kehittivät kristillistä dogmatiikkaa liberaaliteologian hengessä, oli eettisissä kysymyksissä perinteinen näkemys. He saattoivat esimerkiksi puolustaa siveyttä ja avioliittoa. Se, mitä kansankirkot ovat tässä asiassa edustaneet 1900-luvun loppupuolella ja 2000-luvulla, olisi ollut hyvin vierasta heille.

Sekulaarissa (maallisessa) asiayhteydessä on sanottu, ettei pahinta ole pahojen ihmisten tai pahojen hallitsijoiden pahuus vaan monien vaikenevien välinpitämättömyys. Sama sopii kirkkoon. Harhaoppiset ja heidän puolustajansa kirkon johdossa eivät varsinaisesti ole ongelma, vaan se, että suuri enemmistö itseään kristityiksi kutsuvista, on heidän kanssaan hyvissä väleissä. Kristittyjen tulee pelätä Jumalaa ja oppia ankarampi suhtautumistapa niihin voimiin, jotka tahtovat riistää meiltä tunnustuksen. Usein eivät nekään, joilta sopisi sitä jollain tavoin odottaa, ole kovin rohkeita ja selkeitä.

Tunnustus, jonka uskonpuhdistus antoi meille, on ratkaisevan tärkeä, mutta suhtautumistavassa ympäristöömme meillä on enemmän opittavaa varhaiskirkosta kuin uskonpuhdistuksesta

Varhaiskirkon oli puolustauduttava erilaisia mysteeriuskontojen ja gnostikkojen käsityksiä vastaan. Samalla tavalla me kohtaamme joukon erilaisia näkemyksiä, joita tyrkytetään meille. Koska emme ole valvoneet, olemme monissa kirkoissa joutuneet tilanteeseen, joka muistuttaa mysteeriuskontojen konseptia. Riitti ja muodot ovat yhteiset, mutta tarkoitus ja merkitys ovat määrittelemättä. Tätä sovelletaan suoraan kansankirkoissa, joissa on luovuttu katekismuksen opettamisesta ja siitä, että selvästi sanottaisiin, mitä oikeastaan tunnustetaan.

”Kristityt ihmiset eivät ole ihmisiä, jotka uskovat samalla tavalla, vaan ihmisiä, jotka käyttävät samoja myyttejä” (prof. H. Räisänen kirjoituskokoelmassa Raamattunäkemystä etsimässä, s. 62–63). Tämä on jotakin sellaista, jota tosiasiallisesti sovelletaan käytäntöön. ”Ihmiset lukevat yhdessä uskontunnustuksen syvää symbolikieltä ja tarkoittavat samaa tai jonkinlaista tulkintaa siitä” (piispa E. Vikström, Huvudstadsbladet 12.3 1985). Mysteeriuskontojen konsepti on läsnäoleva tosiasia.Kristittyjen täytyy oppia ankarampi suhtautumistapa harhoihin


On käsitettävä, että kadotukseen johtava harha voi olla välittömästi uhkaamassa meitä. ”Teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja.” (2. Piet. 2:1) ”Teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa.” (Ap. t. 20:30) Kristuksen kehotus valvomiseen ei saa koskaan lakata kaikumasta keskuudessamme: ”Mutta minkä minä teille sanon, sen minä sanon kaikille: valvokaa.” (Mark. 13:37) Sanan ja sakramenttien järkähtämättömän hoitamisen sekä innokkaan ja huolehtivan sielunhoitotyön välityksellä suojellaan seurakuntaa erilaisia vaaroja vastaan.

Ei ole tarpeen seurata yksityiskohtaisen tarkasti varhaiskirkon ajan käytäntöä, joka vaihteli myös tuolloin. Mutta ajattelemisen aihetta antaa se tosiasia, että keskeisistä järjestyksistä, uskon säännöstä, uskontunnustuksesta, Isä meidän –rukouksesta ja asetussanoista oltiin tarkkoja eikä niitä luovutettu pakanoille. Kunnia-asianamme tulee olla se, että me selvästi ja kirkkaasti vaalimme näitä ja niiden sisältöä emmekä jaa niitä harhahenkien kanssa. Meidän ei pidä jakaa saarnaa ja rukousta niiden kanssa, joiden kanssa emme ole vielä yhtä tunnustuksessa tai joista meidän juuri nyt täytyy harhaopin perusteella erottautua.

Kristus on läsnä Kirkossaan, kun pimenee. Siellä missä on hänen sanansa ja asetuksensa, siellä on lupaus: ”ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:20).

Suomennos: Hannu Lehtonen, kieliasun tarkistus: Isto Vuorio

http://concordia.fi/second/2015/02/06/eksymys-ja-suuri-luopumus/
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 354
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus Empty Vs: Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Viesti  Stiina lähetetty Pe Elo 03, 2018 8:06 pm

Kaikki kirjoitukset ovat olleet täällä taas heinäkuun aikana erinomaisen rakentavia. Annan tälle erityisesti flower flower flower , vaikka en ymmärräkään kuinka enää kymmenien tuhansien "raamatullisten" suuntauksien /lahkojen aikana mitään olisi tehtävissä. Olisi todella tärkeää kirkas, yksimielinen oppi Kristuksesta. Tärkeämpää minulle, kuin koskaan aikaisemmin olen ymmärtänyt kaivatakaan.
Kummallista, ettei näihin rukouksiin koskaan tule enää positiivista rukousvastausta. "Jalopeura" saa riehua lähes rauhassa.
Aloitin pitkästä aikaa säännöllisen Elämän Leipää -kirjan lukemisen, 30.7. oli erityisen koskettava.

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus Empty Vs: Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Viesti  Hellevi lähetetty Su Elo 05, 2018 7:49 am

@Stiina kirjoitti: vaikka en ymmärräkään kuinka enää kymmenien tuhansien "raamatullisten"  suuntauksien /lahkojen aikana mitään olisi tehtävissä. Olisi todella tärkeää kirkas, yksimielinen oppi Kristuksesta. Tärkeämpää minulle, kuin koskaan aikaisemmin olen ymmärtänyt kaivatakaan.
Kummallista, ettei näihin rukouksiin koskaan tule enää positiivista rukousvastausta. "Jalopeura" saa riehua lähes rauhassa.

Niinpä, samaa varmaan moni miettii ja rukoilee.

Sana sanoo 2 tessalonikalaiskirjeessä


2:11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
2:12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.

Nyt saisi sanoa, että Jumala on lähettänyt väkevän eksytyksen, sillä sen me näemme nyt ympärillämme.
Jumala ei salli Jalopeurankaan riehua niinkuin se tahtoisi, vaan täydellinen kontrolli on AINA Kaikkivaltiaalla
Taivaan ja maan Luojalla, meidän Vapahtajallamme Jeesuksella Kristuksella.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 354
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus Empty Vs: Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Viesti  Stiina lähetetty Ti Elo 07, 2018 8:55 am

Kiireessä sanon, että tämän päivän ihmiset ovat menneet siihen halpaan, että kaikki yliluonnollinen ja positiiviset rukousvastaukset ovat varmasti Jeesukselta Kristukselta. Eivät muista, halua tietää, että varovastikin arvioiden vain n. 2 % on Jumalasta, 98 % on muusta henkimaailmasta, tämän maailman ruhtinaalta, vaikka se on näennäisesti hyvää. Kaikki menevät, jopa apostolit harhaan välillä, joten valvominen ja arvioiminen on elintärkeää, mutta vaikeaa. I love you
Ylpeys ja itsekkyys, josta ei ymmärretä tehdä omaa parannusta ja parannusta sen saa aikaan.
Kiitos lohdutuksista. flower

Stiina

Viestien lukumäärä : 404
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus Empty Vs: Halvar Sandell / Eksymys ja suuri luopumus

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa