Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» KADONNUT JA JÄLLEEN LÖYTYNYT!
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyEilen kello 4:40 am kirjoittaja arkikalusto

» VÄSYNYT JA STRESSAANTUNUT
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyEilen kello 4:19 am kirjoittaja arkikalusto

» PROFETIAT UUDESSA TESTAMENTISSA
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyEilen kello 4:07 am kirjoittaja arkikalusto

» Lutherin viimeinen saarna
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyEilen kello 3:44 am kirjoittaja arkikalusto

» Apu tulee ylhäältä
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyPe Heinä 19, 2019 8:35 am kirjoittaja Hellevi

» Rohkeus ihmisenä olemiseen
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyTo Heinä 18, 2019 5:15 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Laittomuus aikamme haaste
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyTo Heinä 18, 2019 7:08 am kirjoittaja Hellevi

» Pääsy todelliseen elämään
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyKe Heinä 17, 2019 8:12 am kirjoittaja arkikalusto

» Maailma on Jeesuksen käsialaa
Mielenterveysongelmat nousussa EmptyKe Heinä 17, 2019 6:46 am kirjoittaja arkikalusto

Heinäkuu 2019
MaTiKeToPeLaSu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Mielenterveysongelmat nousussa

Siirry alas

Mielenterveysongelmat nousussa Empty Mielenterveysongelmat nousussa

Viesti  arkikalusto lähetetty Ti Joulu 11, 2018 10:22 am

lauantai 27. lokakuuta 2018


Mielenterveysongelmat nousussa maailmalla ja varsinkin nuorison keskuudessa, mikä Hal Lindseyn mukaan johtuu yhteiskunnan maallistumisesta jolloin Jumala unohdetaan


Seuraavassa tuore suomentamani Hal Lindsey'n (tunnettu amerikkalainen kirjailija ja evankelista) viikkokirje lukijoilleen, jossa pureudutaan yhä kasvaviin mielenterveyden häiriöihin tässä maailmassa ja erityisen hälyttävä indikaattori on alle teini-ikäisten lisääntyneet itsemurhat Amerikassa. Transseksuaalisuus on myöskin kasvussa nuorten joukossa. Kaiken tämän epänormaaliuden aiheuttaja on mitä luultavimmin koko ajan maallistuva yhteiskunta, jossa Jumalalla ja kristinuskolla ei ole enää sijaa.

-----------------------

News from Hal Lindsey Media Ministries

October 26th, 2018

Maailmassa on suuri kriisi kehittymässä edessämme, mutta vain muutamat näyttävät huomaavan. Ehkä se johtuu siitä, että on semmoinen tunne, kuin se tapahtuisi hidastetusti.

France 24 -uutispalvelu julkaisi äskettäin otsikon: ”Onko maailma tulossa hulluksi?”

Tällaiset otsikot ymmärretään yleensä analogioiksi tai liioitteluiksi. Niitä käytetään shokkivaikutukseen. Mutta France 24 tarkoitti sen kirjaimellisesti otettavaksi.

Artikkelissa todettiin: ”Mielenterveysongelmat ovat nousussa kaikissa maailman maissa ja voivat maksaa globaalille taloudelle jopa 16 biljoonaa dollaria vuosina 2010-2030.”

Laitetaanpa tuo luku oikeisiin mittasuhteisiin. 16 biljoonaa dollaria on neljä kertaa koko Yhdysvaltain vuosibudjetti!

Maailman terveysjärjestö (WHO) vahvistaa kriisin.

WHO:n mukaan noin 300 miljoonaa ihmistä kärsii masennuksesta; 50 miljoonaa dementiasta; 23 miljoonaa skitsofreniasta; ja 60 miljoonaa bipolaarisesta mielialahäiriöstä (kaksisuuntainen mielialahäiriö).

Tilanne on vielä huonompi nuorten keskuudessa.

WHO havaitsi, että kolmannes maailman yliopistojen ensimmäisen vuoden opiskelijoista seulottiin positiivisiksi mielenterveyden häiriöille. Amerikan Psykologinen Yhdistys totesi, että kolmasosalla kaikista yhdysvaltalaisista college-opiskelijoista oli vaikeuksia toimia masennuksen vuoksi viimeisten 12 kuukauden aikana.

Melkein joka päivä uutisissa, luemme juttuja siitä, kuinka Amerikan kaupungit kokevat dramaattista kasvua niiden lukumäärässä, jotka asuvat kaduilla ja ovat henkisesti sairaita kodittomia ihmisiä. San Francisco on saavuttanut kriisin mittasuhteet.

Mutta on olemassa vieläkin häiritsevämpi indikaattori koskien yhteiskuntamme mielenterveyden hätätilannetta: alle teini-ikäisten itsemurhat.

Itsemurha tässä ikäryhmässä oli aikoinaan lähes ennenkuulumaton juttu. Ei enää. Vuosina 2007-2014, itsemurhat 10-14 -vuotiaiden keskuudessa ovat lähes kaksinkertaistuneet.

Uskon, että osaa tästä, ellei suurinta osaa, aiheutetaan sillä, että LGBT-yhteisö edistää ”sukupuoleen perustuvaa sekaannusta”, jota poliittisesti korrektit valtavirran media- ja viihdehenkilöt, akateemiset sekä valtaapitävät poliitikot toistelevat.

Elokuussa 9-vuotias poika Denverissä tappoi itsensä. Hän oli päättänyt olevansa homoseksuaali ja hänen äitinsä ”tuki” hänen päätöstään. Hän syytti poikansa kuolemasta joidenkin hänen neljännen luokan luokkatoverien toteuttamaa kiusaamista, sen jälkeen kun poika ”tuli ulos kaapista”.

On kiistatonta, että ”seksuaalisen identiteetin” kysymykset ovat tärkeä tekijä kasvavassa nuorison itsemurhakriisissä.

CBN News -raportoi: ”Yhdistyneessä kuningaskunnassa, niiden nuorten lukumäärä, joita koskee 'sukupuolen korjaushoito', lisääntyi... yli 4 000 prosentilla kymmenessä vuodessa.... Ongelma on niin suuri, että Britannian viranomaiset ovat käynnistäneet tutkimuksen kasvun syille, miksi lapset pyrkivät siirtymään vastakkaiseen sukupuoleen.”

Jane Robbins kirjoittaa The Federalist -verkkolehdessä: ”Jotkut Yhdysvaltain lääkärit suorittavat kaksinkertaisia rinnanpoistoleikkauksia terveille 13-vuotiailla tytöille.” Hän jatkoi: ”Perusteluna on sukupuolinen dysforia ('transseksuaalisuus').... Usein suoritetaan vain vähäistä tai ei ollenkaan mitään psykologista arviointia, jonka avulla määritetään perimmäinen syy teini-ikäisen halulle silpoa ruumiinsa. Mutta nämä lääkärit ovat halukkaita antamaan tytölle sitä mitä hän luulee tarvitsevansa.”

Vaikka WHO väittää, että transsukupuolisuus ei ole mielenterveyden häiriö, jotain on selvästi vialla, kun poika uskoo olevansa tyttö tai tyttö luulee olevansa poika. Tiede on selkeä tässä asiassa. Miessukupuolella on XY-kromosomipari. Naissukupuolella on XX-kromosomipari.

Luonnolla on ratkaisu tähän dilemmaan. Sitä kutsutaan puberteetiksi (murrosikä). Aivan kuten lapsen keho kasvaa, kehittyy, kypsyy ja käy läpi valtavia, joskus tuskallisia muutoksia, niin käy läpi myös hänen psyykensä, henkensä, tunteensa, ja järkensä.

Totta puhuen, tietääkö 13-vuotias todella, mitä hän haluaa olla, tehdä, tai millaiseksi tulla elämässä? Paljon vähemmän 9-vuotias. Siitä tässä ”kasvamisessa” on kyse.

Mutta koska tieteelliset, lääketieteelliset ja akateemiset yhteisöt eivät voi kiistellä tieteen kanssa, jotkut heistä viittaavatkin nyt ongelmaan henkisin termein. He puhuvat henkilöstä, joka on ”henkisesti” mies, mutta on jäänyt kiinni naisen ruumiiseen. Tai päinvastoin.

Se ei ole tiedettä! Se on väärän henkisyyden eriskummaista soveltamista. Ja se jättää nuoret hämmentyneiksi ja haavoittuvaisiksi.

Onko siis ihme, että nuorten itsemurhat ovat räjähtämässä? Itsemurha on nyt toiseksi suurin kuolinsyy amerikkalaisten teini-ikäisten keskuudessa.

On olemassa vastaus moniin mielenterveyskriisin tuottamiin ongelmiin Amerikassa ja muualla maailmassa. Joillekin meistä se on selvää: Vie lapsesi kirkkoon; lue Raamattua heidän kanssaan; rukoile heidän kanssaan; ja vietä aikaa heidän kanssaan.

Ehkä sinä odotatkin minun sanovan jotain tämänkaltaista. Älä ole niin kiireinen hylkäämään näitä ajatuksia.

Tosiasia on, että monet maalliset tutkimukset ovat samaa mieltä.

American Journal of Epidemiology (Yhdysvaltalainen epidemiologiaa käsittelevä verkkolehti) julkaisi äskettäin tutkimuksen aiheesta. Forbes -talouslehti raportoi siitä.

Forbes'in mukaan, ”ne, jotka osallistuivat uskonnollisiin menoihin vähintään kerran viikossa lapsina tai teini-ikäisinä, olivat 18 prosenttia todennäköisemmin onnellisempia oman ilmoituksensa mukaan 20-vuotiaina kuin ne, jotka eivät koskaan käyneet jumalanpalveluksissa. He olivat myös 30 prosenttia todennäköisemmin vapaaehtoistyössä ja lisäksi 33 prosenttia epätodennäköisemmin käyttivät huumeita 20-vuotiaina.”

Tämä tutkimus ei ollut tarkoin määrätty koskemaan evankelista kristillisyyttä. Jos se olisi ollut, olen vakuuttunut siitä, että luvut olisivat olleet vieläkin positiivisempia.

Mutta Raamattu antaa meille varoituksen. Vain siksi, että yksi sukupolvi kunnioittaa Jumalaa, ei tarkoita automaattisesti sitä, että seuraava tekisi niin.

Siksi meidän on uudistettava päättäväisyytemme ja pyrkimyksemme kertoa Jumalan Sanan rikkauksista lapsillemme ja meidän nuorille miehille/naisille. Maailmassa, joka on kääntänyt selkänsä Jumalalle ja mille tahansa moraalisen vakaumuksen ilmentymälle, he huutavat nyt jotakuta – ketä tahansa – joka näyttäisi heille tien johonkin vankkaan ja luotettavaan.

Ja jos emme näytä heille tietä Jeesuksen luokse ja rakkauteen, rauhaan, onnellisuuteen sekä toivoon, jota Hän tarjoaa, niin silloin joku muu näyttää heille tietä heidän omaan tuhoonsa. Se on niin yksinkertaista.

Bob Dylan lauloi kerran tämän kuolemattoman totuuden hänen jäljittelemättömässä tyylissään: ”Sinun täytyy palvella jotakuta, kyllä, sinun täytyy palvella jotakin auktoriteettia. No, ehkä se voi olla paholainen tai se voi olla Herra, mutta sinun on palveltava jotakuta.”

Joosua sanoi sen niin yksinkertaisesti kuin se voidaan sanoa, ”...choose you this day whom you will serve.... as for me AND MY HOUSE, we will serve the Lord.” (”...valitkaa tänään ketä haluatte palvella.... mitä tulee minuun ja MINUN TALOONI, niin me palvelemme Herraa.”) (Joosua 24:15, KJV)

Jos et johda perhettäsi kohti Jumalaa ja kylvä heihin totuutta ja arvoja, joita kristinusko antaa, niin silloin on riskit sille, ettei kukaan muukaan tee sitä.

Voitko elää sen kanssa?

Minä en voi.

Älä missaa tämän viikon raporttia täällä. https://www.hallindsey.com/

God Bless,

Hal Lindsey

Lähettänyt Olli-R   klo 17.47http://nokialainen.blogspot.com/2018/10/

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 831
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa