Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» SAKRAMENTIT –ARMONVÄLINEITÄ VAI TÄRKEITÄ RITUAALEJA?
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyTänään kello 9:03 am kirjoittaja jarrut

» Radioraamattupiiri!
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyEilen kello 4:06 pm kirjoittaja Stiina

» Päivi Räsänen
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyEilen kello 11:04 am kirjoittaja Stiina

» Marko Selkomaa
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyEilen kello 6:28 am kirjoittaja Rea Aalto

» Minä rakennan sinut uudelleen
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyEilen kello 5:47 am kirjoittaja jarrut

» Päivän Sana! Vähäsarja
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyTi Helmi 25, 2020 4:50 pm kirjoittaja Stiina

» Rikkaan miehen rukoukseen vastattiin! Reinhard Bonnke herättää kuolleen…
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyTi Helmi 25, 2020 6:17 am kirjoittaja Hellevi

» Päivän kuva tai ajatus
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyMa Helmi 24, 2020 9:49 am kirjoittaja arkikalusto

» ...hi-hieman teetä ja hu-hunajaa
 Miksi Jumalan sana ei riitä? EmptyMa Helmi 24, 2020 9:29 am kirjoittaja arkikalusto

Helmikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Miksi Jumalan sana ei riitä?

Siirry alas

 Miksi Jumalan sana ei riitä? Empty Miksi Jumalan sana ei riitä?

Viesti kirjoittaja Hellevi lähetetty Su Huhti 07, 2019 8:15 amJo puoli vuosisataa sitten useat viidennen herätysliikkeen hengelliset johtajat opettivat, että Jumalan tahdon tien molemmin puolin on oja. Vasemmalla on liberaaliteologian oja, ja oikealla puolella hurmahenkisyyden oja. Molempia ojia yhdistää Jumalan kirjoitetun sanan hylkääminen.

Kysymys on yksinkertaisesti siitä, ”onko Jumala todella sanonut”. Klassinen liberaali teologia hylkää Jumalan sanan toteamalla, että Raamattu on monessa asiassa väärässä. Ihmeitä ei voi tapahtua, niinpä Jeesus ei syntynyt neitseestä eikä noussut kuolleista. Ihmisen ei ole mahdollista tietää, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, joten taivasta tai helvettiä ei ole. Näin liberaali teologia hylkää Raamatun opetukset.

Vasemman ojan edustajat puolestaan hyväksyvät kyllä periaatteessa, että Raamatun opetukset ovat totta ja Raamattu on uskon­elämän perusta. Käytännössä kuitenkin ajatellaan, että Jumalan konkreettinen, ajankohtainen ja elävä sana on ihmisen sydämessä koettu sana. Raamatun opetusta sanotaan usein jopa kuivaksi, ja sen vastakohtana elävänä sanana pidetään sitä, kun Jumala puhuu suoraan meidän omalle sydämellemme.

Kummankin ojan edustajat hylkäävät siis sen, että Jumala puhuu konkreettisesti, selvästi, lopullisesti, vaikuttavasti ja riittävästi omassa kirjoitetussa sanassaan. Jumala puhuu, mutta ei koskaan Raamatun ohi, yli ja lisäksi. Eikä koskaan Raamatun vastaisesti.

Ihmisen liian suurista ajatuksista kertoo se, että me rohkenemme verrata oman petollisen sydämemme tuntemuksia Jumalan omaan sanaan. Miten meidän omassa päässämme tai tunne-elämässämme kokemamme Jumalan puhe olisi verrattavissa siihen, mitä Jumala itse on suoraan Jeesuksen ja apostoliensa suulla puhunut?

Me emme ole apostoleja emmekä profeettoja. Heillä oli ainutlaatuinen tehtävä vastaanottaa Jumalan puhetta ja välittää se ihmisille. Jumalan armosta nämä puheet on nyt taltioitu meille Raamatussa seurakuntaa varten. Tämä Jumalan oma puhe Raamatussa on elävää, uutta luovaa ja uudestisynnyttävää sanaa. Siinä on Pyhä Henki läsnä. Se on selvää, väärentämätöntä ja erehtymätöntä. Siihen ei tarvitse lisätä mitään eikä siitä tarvitse ottaa mitään pois. Se on hengellistä elämäämme ajatellen täysin riittävää meille, kunnes Jeesus tulee takaisin.

Tähän Jumalan omaan puheeseen, Raamatun sanaan, verrattuna kaikki ihmisen kokemukset, näyt, unet, armolahjat, profetiat, tieto ja niin edelleen, ovat aivan toisella tasolla. Ne ovat erehtyväistä inhimillistä kokemusta ja tulkintaa siitä, mitä ihminen kokee Jumalan tahdoksi. Siksi ne on kaikki alistettava Jumalan sanan ja kristillisen seurakunnan arvioitavaksi. Raamattua sen sijaan me emme alista minkään muun arvioitavaksi, se on itse kaiken muun ylin arvostelija.

Ajatus siitä, että on muutakin Jumalan sanaa kuin Raamattu ja että Jumala puhuu myös yli ja ohi Raamatun, on petollinen. Jos ajatellaan, että nykyäänkin on profeettoja ja apostoleja, jotka vastaanottavat Raamattuun verrattavaa Jumalan sanaa, ihmisiä johdetaan harhoihin. Jumala toki puhuttelee ihmisiä edelleen, voimakkaasti ja selkeästi. Mutta Jumalan aito puhuttelu tänäänkin tapahtuu aina sen kautta, että Raamatun sanaa luetaan, julistetaan ja pidetään muulla tavoin esillä.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!


Jumalan oma puhe Raamatussa on elävää,
uutta luovaa ja uudestisynnyttävää sanaa.
Siinä on Pyhä Henki läsnä.

Leif Nummela https://uusitie.com/miksi-jumalan-sana-ei-riita/
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 473
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

 Miksi Jumalan sana ei riitä? Empty Vs: Miksi Jumalan sana ei riitä?

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo lähetetty La Syys 28, 2019 10:39 am


 Miksi Jumalan sana ei riitä? Zjesse10


Kristuksen kärsimyksen iankaikkinen voima

29Tero Tulkki, teol. yo, fil. yo, Helsinki

Kristuksen inkarnaatio siirsi Jumalan Pojan elämän tuonpuoleisuudesta tänne aikaan ja paikkaan sidotun ihmisen mitättömiin edellytyksiin. Tämän maailman ymmärrystä käyttäen Jumalan elämä valui hukkaan ja lopulta väistämättömään epäonnistumisen päätepisteeseensä. Saatana ei kuitenkaan pysty näkemään Pyhän kolmiyhteisen Jumalan sisälle, eikä kukaan meistä ilman Raamatun ilmoitusta. Koska Jumalan luona ei ole muutosta (Jaak. 1:17), Jumalan täytyi täyttää koko oma vanhurskautensa (Matt. 3:15; Joh. 19:30) luomakunnan piirissä ihmisessä Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen ristinkärsimyksessään.

Sen kääntöpuoli, että Kristus täyttää kaikkeuden läsnäolollaan (Ef. 4:9-10), on myös, että Hänen ristinkärsimyksensä on kaikkialla läsnä. Joka pakenee Jumalaa, joutuu helvetissäkin kohtaamaan tämän ristinkärsimyksen vainoavan ahdistuksen (Ps. 138:7-8, sillä ”Hänessä me elämme, liikumme ja olemme” (Ap.t. 17:28. Jos ristinkärsimys on kaikkialla universumissa, se tarkoittaa myös sitä, että Jumalan anteeksiantamus täyttää koko universumin. Niille, jotka ovat kasteen ja uskon kautta Kristuksessa, tulee tämä Kristuksen kärsimyksen hedelmä seuraamaan niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä, ajoittaisissa lankeemuksissa ja menestyksessä.

Se jättää suojaavan varjon meidän päällemme, ja me olemme kätketyt Kristuksen kyljen ja siunaavien käsien haavoihin, joiden kautta Taivaallinen Isä meidät aina näkee. Samoin meidänkin mitätön, aikaan ja paikkaan sidottu pikkumainen elämämme on kätketty iankaikkisuuteen Kristuksen kanssa ja meidän sydämemme voi olla taivaassa kaikkien tämän elämän koettelemustenkin keskellä, ”sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa” (Kol. 3:3).

”On Isän sydämessä nyt armo ikuinen / se auennut on meille ristillä Jeesuksen” (SK 282)
http://concordia.fi/second/2016/01/29/kristuksen-karsimyksen-iankaikkinen-voima/

Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 426
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Miksi Jumalan sana ei riitä? Empty Vs: Miksi Jumalan sana ei riitä?

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty La Syys 28, 2019 1:52 pm

Hyvä kysymys! Täytyy miettiä. Laitan tähän kevennyksen, toivottavasti kukaan ei pahennu. (Körttiläisilläkin oli aikoinaan, että Jumalasta ei saa puhua).

I = isä
M = 5-vuotias

"I: Onko ihminen käynyt kuussa?
M: ON!
I: Hyvä, ihan oikein... Entä kuinka monta ihmistä kuussa asuu?
M: Nolla!
I: Oikein - miksi siellä ei asu ketään?
M: No hupsu - eihän siellä oo mitään tekemistä!
I: Noniin, eipä joo ole, ihan totta. Entä tiedätkö mikä planeetta on lähinnä meidän maapalloa?
M: Emmä tiiä noita planeettoja...
I: Lähin planeetta on Mars - punainen planeetta
M: Ai marssitaanko siellä?
I: Ei, se nimi tulee muistaakseni roomalaisesta sodan jumalasta
M: Ei saa kiroilla!
I: Häh, en mä kiroillut.
M: Sä sanoit kirosanan
I: Mitä? Ai "sota", ei se ole kirosana.
M: Eikun Jumala
I: Siis mitä sä selität? Ei Jumala ole kirosana..."

Stiina

Viestien lukumäärä : 532
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

 Miksi Jumalan sana ei riitä? Empty Vs: Miksi Jumalan sana ei riitä?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa