Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Veikko Wright / Kun menneisyys ahdistaa
Tänään kello 12:11 pm kirjoittaja jarrut

» Petri Malk/ Kiusattu Kristus
Tänään kello 11:59 am kirjoittaja jarrut

» Synneistä suurin?
Tänään kello 11:36 am kirjoittaja jarrut

» Per-Olof Malk / Hävettävä ja halveksittava Paavali
Tänään kello 10:02 am kirjoittaja jarrut

» Ystävä tunnetaan hädässä
Eilen kello 5:31 am kirjoittaja jarrut

» Jeesus on ylösnousseenakin ristiinnaulittu
Eilen kello 4:43 am kirjoittaja jarrut

» Mitä teettekin
To Elo 16, 2018 6:17 am kirjoittaja arkikalusto

» Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisuja/HERÄTYSLIIKKEET SUOMALAISESSA YHTEISKUNNASSA
To Elo 16, 2018 6:08 am kirjoittaja arkikalusto

» TIEDOKSI tänään
Ke Elo 15, 2018 10:52 am kirjoittaja Stiina

Elokuu 2018
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Mitä Raamattu opettaa karmasta?

Siirry alas

Mitä Raamattu opettaa karmasta?

Viesti  jarrut lähetetty La Elo 22, 2015 8:11 am

Mitä Raamattu opettaa karmasta?

Kysymys: Mitä Raamattu opettaa karmasta?

Vastaus: Oppi karmasta löytyy buddhalaisuudesta ja hindulaisuudesta. Elämäsi laatu uudelleen syntyessäsi riippuu siitä, kuinka elät elämääsi nyt. Jos olet epäitsekäs, ystävällinen ja pyhä elämäsi aikana, sinut palkitaan uudelleensyntymässä (kun synnyt uudelleen maan päälle uudessa maallisessa ruumiissa) paremmalla elämällä. Toisaalta, jos elät itsekästä ja pahaa elämää, synnyt uudelleen vähemmän miellyttäviin olosuhteisiin. Toisin sanoen niität seuraavassa elämässäsi mitä kylvät nykyisessä elämässäsi. Karma perustuu uudelleensyntymisen teologiseen oppiin. Raamattu ei tue oppia uudelleensyntymistä ja näin ollen se ei myöskään tue karmaa.

Hepr. 9:27 mukaan, "Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle..." Tämä jae tekee selväksi kaksi tärkeää kohtaa, joiden mukaan uudelleensyntyminen ja karma eivät ole mahdollisia. Ensinnä se toteaa "ihmisen osana on kerran kuolla". Tämä tarkoittaa, että ihminen syntyy ja kuolee ainoastaan yhden kerran. Ei ole olemassa loputonta elämän, kuoleman ja uudelleensyntymisen kiertokulkua. Toiseksi, sen mukaan kuolemaa seuraa tuomio. Ei ole mitään toista mahdollisuutta, ei ole uudelleensyntymää ja karmaa, ei ole mahdollisuutta uuteen, parempaan elämään. Meillä on yksi ainoa mahdollisuus elää Jumalan suunnitelman mukaan.

Raamattu puhuu paljon kylvämisestä ja niittämisestä. Job 4:8 kuuluu, "Ne, jotka kyntävät vääryyden peltoa ja kylvävät pahaa, ne myös korjaavat tuhon ja turmion, sen olen nähnyt". Psalmi 126:5 opettaa, "Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat". Luuk. 12:24 kertoo, "Katsokaa korppeja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Kuinka paljon arvokkaampia te olettekaan kuin linnut!" Kaikissa näissä ja muissakin raamatunkohdissa kylvämiseen ja niittämiseen liittyvät palkkiot liittyvät tähän elämään, eivätkä johonkin tulevaan elämään. Kyseessä on tähän elämään liittyvä toiminta ja edellä esimerkkeinä annetuista jakeista käy selville, kuinka niittämämme hedelmät ovat riippuvaisia teoistamme nykyisessä elämässämme. Tässä elämässä kylväminen vaikuttaa myös elämän jälkeisiin palkkioihin ja rangaistuksiin.

Siinä ei ole kuitenkaan kyse uudelleensyntymisestä uudessa ruumiissa maan päälle. Siinä on kyse iankaikkisesta kärsimyksestä helvetissä (Matt. 25:46) tai iankaikkisesta elämästä taivaassa Jeesuksen kanssa, joka kuoli voidaksemme elää hänen kanssaan. Tämän pitäisi olla elämämme tarkoituksena. Apostoli Paavali kirjoittaa Gal. 6:8-9 kuinka "joka kylvää siemenen itsekkyyden peltoon, korjaa siitä satona tuhon, mutta se, joka kylvää Hengen peltoon, korjaa siitä satona ikuisen elämän. Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon".

Lopuksi meidän on muistettava, kuinka Jeesuksen kuolema ristillä antoi meille mahdollisuuden niittää iankaikkinen elämä ja kuinka usko Jeesukseen antaa tämän iankaikkisen elämän. Ef. 2:8-9 kertoo: "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." Näin ollen huomaamme uudelleensyntymisen ja karman olevan yhteensopimattomia opetuksia Raamatun kanssa, mitä tulee elämään, kuolemaan, kylvämiseen ja iankaikkisen elämän niittämiseen.


http://www.gotquestions.org/Suomi/karma.html

_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1781
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Karman laki

Viesti  jarrut lähetetty La Elo 22, 2015 8:12 am

Jos joku ei tiedä, mistä Karman laissa on kysymys,
lue:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Karma


_________________
"Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi,
ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."
Matteuksen evankeliumi
avatar
jarrut

Viestien lukumäärä : 1781
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa