Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla

Siirry alas

Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla Empty Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Kesä 25, 2018 5:28 am


Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla
Pietari TuominenOvatko miehet vain luontaisesti väkivaltaisia, vai johtuuko lyöminen jostain muusta? Onko naisella keinoja vaikuttaa asiaan? Kokevatko naiset enemmän kaltoinkohtelua Suomessa vai muualla? En ole mies- tai naistutkija. Sen sijaan jokainen kertomani esimerkki on todellisesta elämästä.

Suurimmassa osassa tapauksia mies on naista luontaisesti vahvempi. Nainen tietää tämän ja mies tietää tämän. Kun mies haluaa naisen toimivan miehen tahdon mukaan ja nainen ei tee tätä tai ei edes halua kuulla, mies joutuu joko luovuttamaan tai sitten hän menee pidemmälle. Silloin mies saattaa seuraavissa tapauksissa käyttää väkivaltaa:

 1. Kulttuureissa, joissa naisen lyöminen on sosiaalisesti sallittu, mies saattaa lyödä naista aina kun suuttuu.

2.  Kulttuureissa, joissa naisen lyöminen on kiellettyä, mies lyö suuttuessaan naista vain menettäessään itsekontrollin.

 3. Mies saattaa myös lyödä naista vaikka ei suuttuisi tai menettäisi itsekontrollia, jos näkee kulttuurinsa takia sopivaksi kurittaa naista huonosta käytöksestä. Tällaisessa tilanteessa mies asettaa itsensä naisen yläpuolelle.

4.  Mies saattaa myös olla sadisti.

Koska suomalaisessa kulttuurissa naisen lyöminen on kielletty, en tässä käsittele ollenkaan tuota ensimmäistä. Sama pätee kolmanteen. Ensimmäinen ja kolmas tapaus ovat toki maailmalla paljon yleisempi kuin toinen. Syyt miksi mies haluaa naisen toimivan tietyllä tavalla, saattavat joko olla täysin loogisia tai sitten vain juopuneen sekoilua. Mies saattaa myös olla sadisti ja nauttia väkivallasta, mutta väittäisin että se on harvinaista.

Mikä sitten saa muuten niin loogisen, järkevän ja kontrolloidun suomalaisen miehen menettämään malttinsa ja lyömään naista? Noh nainen itse. Miksi niin monet naiset tuntuvat oikein hakeutuvan heitä hakkaavien miesten seuraan? Miksi niin usein samoilla naisilla on kerta toisensa jälkeen ongelmia heitä pahoinpitelevien miesten kanssa? Toiset naiset vain tykkäävät riidellä ja tapella. He oikein haastavat riitaa. Ärsyttävät miestä kunnes mies suuttuu. Sitten suuttumisen jälkeen pääsevät sopimaan ja riita loppuu. Jännittävää elämää. Miksi he ovat tällaisia?

Kuulin täällä eräästä paikallisesta tapauksesta, jossa äiti huusi ja löi tytärtä aina kun tytär teki väärin. Kuitenkin tytär halusi kapinoida äidin valtaa vastaan. Hän teki sen omalla hiljaisella tavallaan. Teeskenteli aina ettei kuule mitään kunnes äiti oli huutamassa ja lyömässä häntä. Kun tämä sama käytös viedään parisuhteeseen, tottakai se johtaa hankaluuksiin.

Mies saattaa vaikkapa pyytää naista vaihtamaan itkevän lapsen vaipat, koska on itse kiireinen muualla. Nainen ei tee mitään vain istuu vain tietokoneella. Kukapa ei vastaavassa tilanteessa hermostuisi? Tiedän monia tällaisia äitejä, jotka eivät vain välitä mitä ympärillä tapahtuu. Ketäpä miestä sellainen käytös ei saisi raivon valtoihin? Sitten kun mies menee ja lyö, se on Suomessa aina yksin miehen vika. Koskaan ei mietitä, mitä nainen teki saadakseen miehen raivon valtoihin? Latinomaissa vika on myös naisen.

Monesti nainen käyttääkin voimakasta henkistä väkivaltaa miestä kohtaan. Hän huutaa miehelle, nimittelee tätä loukkaavasti ja haluaa riistää tämän kaiken vapaa-ajan itselleen. Miehen pitäisi olla naisen orja ilman mitään omaa elämää. Nainen saattaa myös kertoa ystävilleen, miten huono mies hänellä on ja nuo ystävät tulevat kertomaan siitä miehelle. Mikä olisi miehelle parempaa, kuin kuulla hänelle ennestään tuntemattomalta naisen ystävältä: ”Hei kuule, mä kyllä tiedän susta jo ihan kaiken”.

Todella loukkaavaa ja ystävällä on varmasti varsin yksipuolinen käsitys kyseisen parisuhteen ongelmista. Tiedetään vain se toinen puoli ja surkutellaan sitä. Nainen saattaa kotona lyödä miestään ja huutaa tälle, mutta siitä hän ei ystäville kerro. Mies saattaa joutua naisen henkisen väkivallan takia popsimaan psyykelääkkeitä ja rauhoittavia, mutta siitä ei puhuta. Miehen pitäisi Suomessa olla vahva ja kestää valittamatta ihan kaikki.

Suomalaisessa kulttuurissa miehen oletetaan aina olevan automaattisesti naista fyysisesti vahvempi. Lähellekään aina näin ei kuitenkaan ole. Tiedän eräänkin tapauksen, jossa nainen avoimesti löi ja pilkkasi heikompaa miestään. Miehen oli hyvin vaikeaa häpeän vuoksi kertoa tilanteestaan ulkopuolisille. Ystävät kyllä huomasivat. Lopulta nainen kyllästyi mieheen ja muutti etelään. Tuo nainen löi miestään, koska häntä ärsytti miehen heikko käytös.

Hän olisi halunnut miehen olevan enemmän vahva ja agressiivinen. Hän yritti provosoida miestä sellaiseen käytökseen, mutta ei onnistunut. Hän kaipasi jännitystä elämäänsä, mutta joutui sitten lähtemään muualle sitä hakemaan. Mies kärsi tilanteesta. Etelänmaissa tällainen naisen käytös on yleistä. Yritetään provosoida miestä tappelemaan ja olemaan agressiivinen, koska sillä tavalla saadaan jännitystä elämään. Kohdataan miehen agressiivinen tuntematon ja jännittävä puoli. Suomessa kun tällaista tapahtuu, syyn ajatellaan aina olevan miehen.

Kokonaan toinen asia on alkoholi. Mies tai nainen saattaa purkaa turhautumistaan käyttäytymällä väkivaltaisesti vain koska on alkoholin vaikutuksen alla menettänyt täysin kaiken itsekontrollin. Osa naisista myös tietoisesti haluaa miehekseen alkoholistin. Ehkäpä oma isä on ollut alkoholisti ja elämä oli lapsena aina niin arvaamatonta. Koetaan, ettei mies ole tarpeeksi mielenkiintoinen, jos hän ei välillä raahaudu kännissä kotiin.

Sitten voidaan haukkua alkoholistimiestä ja purkaa omia paineita. Ei oikeasti haluta miehen lopettavan juomista, koska elämästä tulisi liian tylsää ja tavanomaista. Ei olisi ketään johon suhteessa tuntisi itse olevansa parempi ihminen. On hyvin helppoa huomata jo tutustumisvaiheessa, onko joku mies agressiivinen alkoholisti. Ei siihen paljoa tarvita. Silti naiset perustavat tuollaisten miesten kanssa perheen. Miksi? Koska pitävät heitä mielenkiintoisina.

Tietyt naiset näyttävätkin vetävän tietynlaisia miehiä puoleensa ja päinvastoin. Tiedän tapauksen, jossa nainen valitteli kohtaloaan, että hän on nainut jo toisen miehen joka on naistenhakkaaja. Myöhemmin tämä toinen mies löysi toisen naisen, perusti tämän kanssa suurperheen ja ei koskaan hakannut uutta naistaan. Ensimmäinen nainen oli todellisuudessa halunnut, että mies hakkaa häntä. Niinpä hän käytöksellään pyrki saamaan miehen suuttumaan ja lyömään ja mies löi. Pitäisikin aina miettiä pelkän yhden osapuolen syyllistämisen sijaan, olisiko kummassakin vikaa? Parisuhde kun on aina kahden kauppa.

Latinomaissa kulttuuri poikkeaa hyvin paljon Suomen vastaavasta. Täällä on ihan yleistä, että perheellisellä macho-miehellä on oman vaimon lisäksi hyvin lihava tyttöystävä, laiha tyttöystävä, kaunis tyttöystävä ja noiden lisäksi vielä yksi tai kaksi homoseksuaalia ja muutama muu nainen. Jos vaimo saa tietää, hän ei milloinkaan syytä miestä, vaan aina hyökkää toisen naisen kimppuun syyttäen tätä miehenanastajaksi. Jos tämä tapahtuu kadulla salarakkaan kävellessä vastaan, mies sanoo vaimolle: ”Jos et lopeta tappelua, muutan yhteen tämän toisen naisen kanssa.”

Tähän nainen vastaa: ”Okei lopetan, mutta tule kotiin mun kanssa.” Mies vastaa, että tulen myöhemmin ja vaimo lähtee kotiin. Mies jatkaa matkaa salarakkaan kanssa. Suomessa kulttuuri on täysin erilainen. Suomessa miestä syytetään kaikesta ja naista ei oikein mistään. Kaikki parisuhteen paha on miehen syytä. Miehen taakka on huomattavasti raskaampi kuin etelänmaissa. Aiemmassa kirjoituksessani erittelin tätä asiaa tarkemmin: http://pietarituominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50272-suomalainen-mies-verrattuna-latinomieheen

Ehdotankin, että naiset joilla on ongelmia löytää väkivallatonta miestä, ottavat parisuhteensa hakuun kokonaan uuden taktiikan. Sen sijaan, että etsitään jännittävän oloinen moottoripyöräilevä ja alkoholiin menevä macho-mies, miksi ei mieluummin isketä toimiston kahvilassa istuvaa tylsää kuivakan näköistä kirjanpitäjää? Miksi ei?

Koska se ei ole jännittävää! Jännitystä etsiessä voi sitten joutua pahoinpidellyksi. Siitä ei pidä syyttää pelkästään miehiä. Syy on ihan yhtä paljon myös naisen, joka jännitystä etsi. Jos menen täällä jännityksen toivossa kävelylle vaaralliseen ghettoon ja joudun ryöstetyksi, se on ihan omaa syytäni. Mitäs varoituksista huolimatta menin. Jännitykselläkin on hintansa.

Voidaan tietysti sanoa, että mieheni oli niin ja niin herttainen ja ystävällinen kun tapasimme, mutta mentyämme naimisiin hän osoittautuikin varsinaiseksi sadistiksi. Nyt meillä on kuitenkin lapsia ja haluan heidän vuokseen pitää avioliiton kasassa.

Ehkäpä myös seuraavakin mies olisi samanlainen, joten miksi vaihtaa? Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole välitetty tutkia miehen taustoja tarkkaan, ei haastateltu mahdollisia edellisiä tyttöystäviä tai seurusteltu tarpeeksi pitkään. On vain suoraa päätä menty naimisiin ja hypätty kohti tuntematonta. Onhan se jännittävää, mutta jännityksellä on hintansa.

Latinomaissa ei ole tavatonta, että miehen nähdään hakkaavan julkisesti naista. Kukaan ei yleensä mene puuttumaan väliin, koska ajattelevat, että kyseessä on parisuhderiita. Vaikka mies yrittäisi raiskata tuntemattoman naisen, hän voi mahdollisille väliintulijoille vain huutaa: ”Tämä on mun nainen ja teen sille mitä haluan.” Useimmat uskovat, että nainen on vaimo tai tyttöystävä, eikä väliin mennä sekaantumaan.

Suomessa asia on päinvastoin. Jos miehet näkevät kadulla naista hakattavan, miehiä ryntää väliin selvittämään tilanteen. Hakkaava mies saattaa joutua pahoinpidellyksi siinä sivussa. Miehet haluavat suojella jopa tuntemattomia naisia väkivallalta.

Useimmat suomalaiset miehet ovatkin perusluonnoltaan unelmamiehiä. Käyvät töissä, tyytyvät yhteen naiseen, tekevät suuren osan kotitöistä, hoitavat lapsia ja viettävät kumppaninsa kanssa laatuaikaa yhdessä. En koskaan ole nähnyt maata, josta löytyisi naisen näkökulmasta ahkerampia, mukavampia ja turvallisempia miehiä. Suomalaiset naiset voisivatkin valittamisen sijaan keskittyä tekemään miestensä elämästä nykyistä helpompaa. Olkaa tyytyväisiä, että teillä on noin hyviä miehiä.

Ja suomalaiset miehet, jos teille ei ole siellä kotimaassa kysyntää, tulkaa tänne latinalaiseen Amerikkaan. Täällä olette kyllä eksoottisina valkonaamoina enemmän kuin haluttuja. Espanjankielen suomalainen oppii nopeasti ja kadulla on ihan yleistä, että joku nainen yrittää joka päivä iskeä. Jos otat tyttöystäväksi, miehen ei edes oleteta tekevän mitään kotitöitä.

Voit vaikka keskellä yötä mennä naisen talon eteen huutamaan, että on nälkä ja haluat ruokaa. Nainen päästää heti sisään, laittaa ruokaa ja passaa. Käyttäytyy todella mukavasti ja riisuu mieheltä kengätkin jalasta. Latinomiehet kun usein uhkailevat, että menevät muualle jos ei palvelu pelaa. Puhuvat myös muille miten huono nainen on, jos nainen ei tee mitä haluavat. Sellaista on elämä latinomaassa. Elämää naisten ehtojen sijaan miesten ehdoilla.

Loppupäätelmänä näkisinkin tämän olevan huomattavasti monimutkaisempi asia, kuin että paha mies aina silkkaa pahuuttaan lyö ja pahoinpitelee kilttiä naista. Maailma on niin mustavalkoinen vain jos näemme sen pelkästään toisen osapuolen lasien läpi. Silti tämä parisuhteen näkeminen vain naisen lasien läpi leimaa koko suomalaista yhteiskuntaa. Jopa sosiaaliviranomaiset antavat miltei poikkeuksetta riitatapauksissa lapset isän sijaan äidille.

Miesten oikeuksista ja kärsimyksistä ei välitä kukaan, kuten uusi palkittu elokuvakin ”Miesten vuoro” toi ilmi. Suomalainen mieshän on aina se ilkeä kirveen kanssa heiluva alkoholismin ja väkivallan ruumiillistuma, joka rutiininomaisesti pahoinpitelee kilttiä ja ahkeraa naista. Samalla paha mies tekee myös lasten elämästä kamalaa. Eihän se mitenkään muuten päin voi olla, vai voiko? Miksi suomalainen media silti jatkuvasti demonisoi suomalaisen kiltin perusmiehen? Miksei sen sijaan kehuttaisi sitä, miten hyvä suomalainen mies on?

http://pietarituominen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52249-miksi-mies-lyo-naista-parisuhdevakivaltaa-suomessa-ja-muualla
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla Empty - yksi vastauksista edelliseen

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Kesä 25, 2018 5:38 am

Mitäs sitten, kun käy niin että sinulle kerrotaan miehenä,
että löit minua eilen illalla? Itse et muista/tiedä asiasta mitään.
Itse tiedät että olet yhden ainoan kerran lyönyt toista ihmistä,
ala-asteen 6:lla luokalla jatkuvan koulukiusaamisen tuloksena
(loppu muutes kiusaaminen sit siihen) Ei mitään jälkiä.
Valehtelua että olisi käynyt lääkärissä, joka osoittautuikin
työterveydenhoitajalla käynniksi ja siellä juteltu ihan muista asioista.
Ja joo, myönnän että olin juonut mittaani enemmän tuona iltana,
keskikaljaa. paljon. Silti? Minne mies voi mennä hakemaan apua
tällaisessa tilanteessa? Ei niin mistään, koska
a) 90% ammattiauttajista on naisia ja
b) pelko siitä että asiat päättyy jonnekkin
rekisteriin ja vaikeuttaa koko loppuelämää on liian suuri.
Että näin. Erittäin hyvä tuo Pietarin alkuperäinen kirjoitus
väkivallan aiheesta. Mulla ei muuta.
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla Empty Vs: Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Kesä 25, 2018 6:15 am

Niin, kesäloma on kohta monilla. Koulut ovat jo loppuneet ja kohta vanhemmatkin saavat kaivatun lomakautensa. Rentoutumissuunnitteluja on monia matkojen ohessa, jos varat sallivat ja hermot
kestävät. Voi taas käydä niinkin, että menee nestepitoiseen rentoutumiseen, kun ei jaksa muuta.
Mitä siitä taas seuraakaan, huuto ja riitaa ja lapset kärsivät ja vaimo ja mies itse.
Älkää luulko, että kristillisissä perheissä ei olisi riitaa ja kärsimystä loma-ajalla, ja ettei
vaimo saisi mustelmia ja lapset traumoja. Ihmiset tällä planeetalla - varsinkin Suomalaisuudessa
puhuvat käsin eli nyrkein, kun ei ole opittu puhumaan asioista silloin kun pinna kiristää.
Nestemäisestä rentoutumisesta lomalla voi tulla kotihelvetti. Olisi hyvä hakea apua
ennen lomaa ja varustautua uudella tavalla. Että loma olisi lomaa koko perheelle.

Täältä apua

> Yleinen hätänumero 112

> Ensi- ja turvakotien liiton Jussi-työ: www.ensijaturvakotienliitto.fi

> Miessakkien Lyömätön Linja: www.miessakit.fi

> Väestöliiton parisuhdeneuvonta: www.vaestoliitto.fi

> Kuntien sosiaalipäivystykset (kiireelliset asiat myös virka-ajan ulkopuolella)

> Väkivaltaisille naisille suunnattu Maria Akatemian Avoin linja: www.maria-akatemia.fi/ehkaiseva_vakivaltatyo_naisille

> Lisäksi muun muassa terveyskeskukset, mielenterveystoimistot sekä äitiys-, lasten- ja perheneuvolat.

Mitä on Jussi-työ?

> Ensi- ja turvakotien liiton Jussi-työ täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Jussi-työ on erikoistunut palvelu, jossa väkivaltaa tehnyt mies saa apua toiselta mieheltä.

> Työtä tehdään nais- ja lapsityön kanssa yhteistyössä, mutta se on suunnattu miehille väkivallan tekijöinä. Perusajatus on, että väkivalta on sitä tehneen yksilön ongelma, josta yksin hän on vastuussa. Siksi juuri hän tarvitsee apua, jotta lähisuhteiden väkivalta loppuisi.

> Jussi-työn arviointitutkimuksen mukaan Jussi-työ on vähentänyt miesten väkivallan käyttöä.

 Lähde: www.ensijaturvakotienliitto.fi.


jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla Empty Vs: Miksi mies lyö naista? Parisuhdeväkivaltaa Suomessa ja muualla

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa