Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Esa Suojala EmptyEilen kello 7:15 pm kirjoittaja Morosus

»  Suurin uhka (The Greatest Threat) :: By Daymond Duck
Esa Suojala EmptyKe Helmi 21, 2024 10:07 am kirjoittaja jarrut

» Roomalaiskirjeen ydinsanoma
Esa Suojala EmptyKe Helmi 21, 2024 5:03 am kirjoittaja Hellevi

» Aikamedia aivan pihalla kun on julkaissut Richard Foster'in eksytyskirjan HENGELLISET HARJOITUKSET – ASKELEITA KASVUUN
Esa Suojala EmptyTi Helmi 20, 2024 9:00 am kirjoittaja Hellevi

» Turvallisuus vaarallisessa maailmassa
Esa Suojala EmptyMa Helmi 19, 2024 9:10 am kirjoittaja jarrut

» Kiinan uiguurien vähemmistö ja digitaalisen valvonnan etiikka
Esa Suojala EmptySu Helmi 18, 2024 3:59 pm kirjoittaja jarrut

» Uskonnollinen kokemus voi olla mielenhäiriö
Esa Suojala EmptySu Helmi 18, 2024 10:32 am kirjoittaja Hellevi

» Abrahamin vaikea ongelma
Esa Suojala EmptyPe Helmi 16, 2024 11:20 am kirjoittaja jarrut

»  Takaisin Babyloniin (Back To Babylon) :: By Daymond Duck
Esa Suojala EmptyPe Helmi 16, 2024 10:24 am kirjoittaja jarrut

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Esa Suojala

Siirry alas

Esa Suojala Empty Esa Suojala

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Pe Loka 25, 2013 7:12 am

Vuoden 2002 tammikuussa olin Göteborgin suomalaisen helluntaiseurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa, jossa oli pääpuhujana Esa Suojala.Hänet oli kutsuttu puhumaan armolahjoista.
Olin mukana kaikissa tilaisuuksissa, yhtä lukuunottamatta.Hän piti monta opetustuntia ja viimeisellä tunnilla hän palveli esirukoilijana.
Tämä dynaaminen puhuja vaikutti aivan raittiilta sananopettajalta ja koko kuulijakunta oli haltioissaan hänen puheistaan.
Hänellä oli erikoinen tyyli puhua.Hän käveli edestakaisin puhujankoroketta pitkin ja puhui taukoamatta koko tunnin.Eräs sisar sanoikin jälkeenpäin, että siinäpäs oikein "maratoonipuhuja".No, eihän se puhetyyli mitään Jumalan Hengen läsnäolosta todista, vaan sisältö, onko se Raamatun kokonaisvaltaisen totuuden mukainen.

Minäkin aluksi "ihastuin" tämän miehen puheista sillä hän valisti Toronto herätyksestäkin ja sanoi ettei se ole raitista ja ajattelin että jos hän tuon ymmärtää, niin varmaan myös muut harhaopit, joita olimme jo kauan tutkineet ja paljastaneet ystäväni kanssa.Hänen rukousjonossaan ei seisty , eikä myös kaaduttukaan, ja se oli mielestäni hyvä merkki.Olinhan kokenut niitä epämiellyttäviä lattiaan liimautumisia, agressiivisia henkiä Markku Koiviston ja Pirkko Jalovaaran käsien alla kahtena edellisenä vuonna.

Menin rukoiltavaksi.Hän laittoi kätensä selkäni taakse ja heilutteli sitä edestakaisin, ystäväni kertoman mukaan.Samalla hetkellä päälleni virtasi valtavaa voimaa, kuin sähköä, en osaa sitä muutenkaan kuvata, sillä se oli niin voimakasta.Samalla hetkellä alkoi oikea käteni vispata ilmaa, kuin kone.Huusin koko ääneni voimalla, niin että koko kirkkosali kaikui ja samalla eteeni ilmestyi valtava hahmo, ja luulin häntä Jeesukseksi.En voinut kontrolloida ääntäni enkä liikkeitäni ja käteni vispasi voimakkaana.
Luulin todellakin tätä Jumalan voimaksi, kunnes mieltäni alkoi vaivata hänen eräät opetuksensa kohdat.Olin ostanut hänen kirjoittamansa kirjan "Palvele pyhillä armolahjoilla" ja aloin tutkia sitä yhdessä Raamatun kirjoitusten kanssa.

Tässä hänen epäraamatullisia opetuksiaan:

Varmin merkki armolahjan omistamisesta on se, että sairaita paranee.
2 ) Varmin merkki armolahjan omistamisesta on se, että eri ihmisillä on eri sairauksiin vaikuttava parantamisen lahja. Kokeile lahjaasi ensin oman seurakunnan keskellä. Mainonnan hoitaa Jumala käyttäessään sinua, sillä voitelu näkyy ja kuuluu.

3 ) Epävarmuuskin voi olla merkki (ei epäusko )
Ihmisen sisin sanoo niin kuin profeetta kutsun saatuaan: "En
minä kykene, sillä minä olen nuori."

Alistu Jumalan ohjaukseen. Hän tekee sinusta aseen pimeyden
valtoja vastaan.
Lahja toiminnassa
Tietoisuus lahjan käytössä vapauttaa uskon liikkeelle. Siksi on hyvä myös katsella, millaisia ulkoisia merkkejä voi olla henkilöillä,jotka saavat palvella terveeksitekemisen lahjalla.

1 ) Käsi kuumenee
Kun käsi lasketaan sairaan kohdan ylle, se kuumenee, ja lärnpö vaikuttaa selvästi myös potilaaseen. Näin tapahtuu melkeinjokaisessa kokouksessa, jossa Jumala haluaa parantaa kauttani.

2 ) Kädessä on hiljaista värinää
Tämä tuntuu, kun Jumalan voima siirtyy käden kautta sairaaseen. Tällaista olen kokenut enimmäkseen silloin, kun kyseessä on omasta mielestäni epävarma tilanne. Jumalallahan ei mahdottomia tilanteita olekaan.

3 ) Tunne käsissä on tietoisuuden tasolla
Erään kerran käteni meni aivan tunnottomaksi, ja seuraavana päivänä kokouksessa paranivat kaikki, jotka pyysivät rukoilernaan sairauksiensa puolesta.

4 ) Jumala antaa selvän merkin ja sanat, esim. ilmestyksessä Olen kokenut tällaisina merkkeinä ,mm. sen, kun luokseni saapui ratsastaja vlkoisen hevosen selässä.Hän ratsasti suoraan käsiini ja sulautui niihin.Sen jälkeen tulivat käskysanat tai neuvottiin, mitä tehdään.

Lisää Suojalan opetuksia:

Olen havainnut, että voitelun ollessa päällä on innoitus annettu tilannekohtaisesti. Vain Pyhä Henki voi käynnistää terveeksitekemisen lahjat. Eri ihmisillä on tietenkin erilaisia kokemuksia. Toinen palvelee parannettaessa selkäsairaita, joku toinen syöpäpotilaita, joku vatsavaivoista kärsiviä; joku parantaa pään alueen kipuja, joku sisätauteja, joku psyykkisiä sairauksia. Kuitenkin kaiken tämän suoritettuamme olemme vain ansiottomia palvelijoita:

Tiedän, että minunkin kokemukseni on hyvin pientä ja vajavaista. Olen kuitenkin halunnut kirjoittaa niistä rohkaistakseni sinua rukoilemaan ja käyttämään lahjaasi.
Pyhä Henki tutkii salatuimmatkin ja löytää meistä kaikki pimeyden kätköt. Tähän hetkeen on tarjolla Jumalan parantava voima, kaikille ja kaikkialla. Ei ole väliä, tapahtuuko parantuminen uskon rukouksen kautta vai armolahjojen välityksellä; pääasia on, että meidän hengellisessä elämässämme on tilaa uskolle.

Olemme riippuvaisia Pyhästä Hengestä. Antakaamme hänelle täydellinen hallintavalta elämässämme, niin saamme nähdä suuria. Alistukaamme opetuslapseuteen, sillä voimme joutua tilanteisiin,
joista emme ole aivan varmoja. Mutta sekin on parempi kuin olla ottamatta riskiä, sillä silloin kätkisimme lahjan liinaan käärittynä maahan. Jumalan vastauksen tähän tiedämme! Pyhän Hengen läsnäolo on ehdoton vaatimus lahjan toiminnalle,
Kun Jumala alkaa parantaa sairaita välitykselläsi, on tärkeintä, että olet kuuliaisesti sitoutunut Jumalan sanaan ja Pyhään Henkeen. Vain sillä tavoin voit tuntea Jumalan tämänhetkisen...

sivulta 172/173 kirjasta: "Palvele pyhillä armolahjoilla" Esa Suojala
Tämän kertomuksen hän on lisännyt kirjaansa voimatekojen armolahjan alle:


"Kerran olin lentokoneessa matkalla Fort Lauderdalesta kohti New Yorkia. Koneen lastaus oli jo aikamoinen farssi, sillä mukaan tuli erään maan turistiryhmä, joka ei halunnut puhua englantia, ja niin jouduimme vaihtelemaan paikkoja ym. Lähtö viivästyi useita minuutteja.
Lopulta päästiin lähtemään, ja kun kone nousi ilmaan, se alkoi melkein heti täristä ja vaappua valtavasti. Nousimme vähän ylemmäksi, ja kone alkoi kallistua ja täristä vieläkin kovemmin. Vieressäni olevat alkoivat kirkua ja huutaa.

Katsoin ikkunasta alas ja näin, että jos kallistumme vielä vähän, kone sakkaa ja putoamme alas. (Matkustajakoneessa ei ole voimaa, vaan se putoaa alas.)
Alkoi rukoustaistelu. Rukoilin niin, että kädetkin olivat aivan märät. Jälleen koin tuon saman: ylleni laskettiin yliluonnollinen rauha, ja tiesin, että jotakin tapahtuu kohta.

Oli aivan kuin suuri käsi olisi tullut ja ottanut koneen hallintaansa. Rauhattomuus, tärinä ja huuto loppuivat, ja loppulento sujui vakaasti ja levollisesti.
Usein vaikeissa tilanteissa olen huomannut, että kohdallani tapah. tuu samalla tavoin. Tunnen selvästi, että usko, joka tulee sydämee. ni, tulee ulkopuolelta, lahjana. Siksi se onkin lahja, joka annetaan siinä samassa Hengessä. erityisessä innoituksessa ."

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 563
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Esa Suojala Empty Vs: Esa Suojala

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Pe Loka 25, 2013 7:42 am

Kopio vanhalta msn foorumilta

Från: Ruusuilonen Skickat: 2005-09-24 11:44
Luin kirjoituksen otsikolla: Esa Suojala. Vastaan aiheeseen, koska olen henkilökohtaisesti ollut häntä kuulemassa ja olen myös lukenut kirjan Palvele pyhillä armolahjoilla.


E. Suojala on eräs niistä suomalaisista, joka muitten ohella on lähetetty amerikkalaiseen hengellisyyden opiskelukeskukseen. Positiivisena miehenä hän suoriutui koulutuksestaan ansioituneena ja palasi taas kotimaahan. Ansioitumisella tarkoitan tässä niitä monia kokemuksia, joita E. Suojala sai koulutusaikanaan. Amerikkalaiseen hengelliseen koulutukseen kuuluu eräänä osana armolahjojen käyttö ja opiskelu.

Raamatussa ei ole mainintaa armolahjojen opiskelusta, vaikka sillä profeettakouluista on maininta. Profeettakoulukin kuuluu eräänlaiseen armolahjaopiskeluun tänään. Raamatun profeettakoulut eivät kuitenkaan
olleet sitä, mitä tämän päivän vastaavat koulut opettavat. Raamatun profeettakoulu oli kirjoitusten tutkimista ja sitä sen pitäisi olla tänäänkin, mutta ei ole, vaan painopisteenä on erilaisiin hengen ilmestymisiin ja toimintoihin keskittyminen.

Raamatun sanan tutkiminen on jäänyt vain muodollisuudeksi. Merkillepantavaa on, että yhä enenevissä määrin on teologisten tiedekuntien tutkintojen suorittaneita edustettuina vapaitten suuntien ohjelmoimissa koulutuskeskuksissa, niin kotimaassa kuin myös ulkomailla.

Raamatusta käy ilmi, että armolahjoja annettiin uudestisyntyneille Jumalan lapsille Jumalan valinnan mukaan, niin kuin Jumala parhaaksi näkee. E. Suojala korostaa puheissaan ja kirjassaan ihmisen oikeutta vaatia Jumalalta ihmiselle kuuluvia lahjoja ja etuoikeuksia. Raamatun mukaan ihmisellä ei ole mitään etuoikeuksia Jumalan edessä. Kaikki oikeudet ovat Jeesuksessa Kristuksessa. Kaikki Armolahjat ovat Jeesuksessa Kristuksessa. Kaikkien armolahjojen toimiminen ja käyttöoikeus on Jeesuksessa Kristuksessa, eikä ihmisellä, vaikka hänen kauttaan Jumala lahjaansa käyttää.

Ihminen ei voi päättää ja määrätä, milloin lahjaa käyttää, (poikkeuksena on kielilläpuhuminen, jota Jumalan lapsi voi käyttää rukouskielenä kammiossaan) hän voi vain suostua Jumalan käytettäväksi vaeltamalla valkeudessa, niin että on yhteys Jumalaan. Mitään näistä perustotuuksista ei E. Suojala opeta, eikä ota esille kirjassaan. E. Suojalan mukaan hän hallitsee kaikki armolahjat. Vain seurakuntaan on annettu kaikki armolahjat. Apostolit olivat siinä erikoisasemassa seurakuntien perustajina ja Jumalan lähettejä, siksi heillä joillakin oli kaikki lahjat, esim. Paavalilla. Raamattu sanoo, etteivät kaikki puhu kielillä, eivätkä kaikki profetoi, eikä kaikilla ole voimatekojen lahjaa, eikä tiedonsanoja.

Jumalan sana sanoo, ettei ole luvallista mennä sen yli mitä on kirjoitettu, eikä myöskään ottaa pois mitään siitä, mitä on kirjoitettu. Kaiken sen perusteella, mitä E. Suojala opettaa ja kirjoittaa, on hän esimerkkinä niistä, joista Jeesus Kristus varoitti, sillä vääriä Kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

Kristityn tehtävä tänään, on tutkia Jumalan Sanaa. Tutkia ovatko asiat niin kuin sanotaan. Ei ole syntiä olla rohkea ja sanoa vääryyksiä julki. Syntiä on tietää totuus ja olla hiljaa, tänä aikana jos koska, Totuus on kallisarvoisempi kuin mikään muu.

Jeesus Kristus on Totuus. Tätä Totuutta ei E. Suojala julista, vaikka hän puhuu Jeesuksesta, ei hän tunne Jeesusta Kristusta, ihmiseksi tullutta Jumalan Poikaa.

Lisäyksenä edelliseen.

Esa Suojalan näkyjen ja ilmestysten symboliikka
on shamanismista pohjautuvaa. New Agen mystiikan
sävyttämä hengellisyys on saanut vallan kristillisessäkin
ajattelussa, erikoisesti amerikkalaisen kristillisyyden puitteissa.

Monet ilmiöt pohjautuvat Jumala Hengestä eroaviin
lähteisiin, sillä juuri salaopit eri muodoissaan ovat
sisäistyneet tämän päivän uskonnollisuuden toimintoihin.
Se voima, joka ilmenee näistä lähteistä peräisin olevissa
ilmiöissä, on Jeesuksen Kristuksen,
Jumalan Pojan vastavoima. Antikristuksen voima.


Terveisin Ruusu Ilonen

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 563
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Esa Suojala Empty Vs: Esa Suojala

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Kesä 26, 2014 4:18 am

Olitko Esa Suojalan käsien alla ja koit voimaa jota luulit Pyhän Hengen voimaksi?
Raamatun mukaan Jumalan Henki ei ole mikään voimavaikutus vaan
Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Jeesus Kristus.
Jeesus Kristus löytyy Raamatusta!


Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 563
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Esa Suojala Empty Vs: Esa Suojala

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ma Huhti 19, 2021 9:04 am

Nostan tämän vanhan kirjoitukseni, jos joku lukija haluaa tutkia kuka ja millainen julistaja Esa Suojala on!
Tuntuu pahalta että hän vielä tänäkin päivänä toimii julistajana eksyttäen ja itse yhä eksyen!
Tutki Raamatun valossa hänen " armolahjojen" toimintaa!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 563
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Esa Suojala Empty Vs: Esa Suojala

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Huhti 22, 2021 5:36 am

Tämä aloituskirjoitukseni olisi hyvä lukea tarkkaan ja Raamatun kanssa!
Olen kirjoittanut sen n 8 vuotta sitten ja kopioinut Esa Suojalan kirjasta
hänen opetuksiaan ! Karmivaa tekstiä ja voin vielä sanoa, että kokemus hänen käsien alla
aikoinaan helluntaiseurakunnassa, oli karmiva kokemus , hyvin todellinen hahmo ilmestyi esittäen Jeesusta!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 563
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Esa Suojala Empty Vs: Esa Suojala

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa