Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Päivän Sana
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyEilen kello 11:45 am kirjoittaja Stiina

» Luterilaisena suosittelen!
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyEilen kello 11:27 am kirjoittaja Stiina

» Matti Pyykkönen : Tehkää parannus
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 12:57 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Artikkelit /Pyhä Henki, kirkko ja karismaattiset liikkeet/ Pyhä Henki – uudistus vai eksytys?
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 12:55 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Matti Pyykkönen : Pyhä Henki ja uudestisyntyminen
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 12:54 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Matti Pyykkönen: Henkilökohtaisesti koettua
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 12:53 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Anna meille johtaja
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 12:42 pm kirjoittaja arkikalusto

» Totuus helvetistä
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 7:30 am kirjoittaja Simo

» Merimieskirkko
Per Olof Malk / Jos sinä olet EmptyTi Marras 29, 2022 4:58 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2022
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Kalenteri Kalenteri


Per Olof Malk / Jos sinä olet

Siirry alas

Per Olof Malk / Jos sinä olet Empty Per Olof Malk / Jos sinä olet

Viesti kirjoittaja Hellevi Pe Tammi 15, 2021 4:03 am

Jos sinä olet
kirjoittanut
Rovasti Per-Olof Malk
Matt. 4:3 kuvaa Jeesuksen ja sielunvihollisen kohtaamista. Kiusaaja lähestyy Jeesusta kiusauksella, joka hyvin usein on ensimmäinen uudestisyntyneen Jumalan lapsen kokema kiusaus. Jumala sallii sielunvihollisen  koettelevan meitä pelastusvarmuuskysymyksessä. Kysymys huipentuu siihen, onko uskova todella Jumalan  lapsi ja pelastettu sellaisena kuin hän on. Raamattu kertoo, että kiusaaja tuli Jeesuksen luo tällä kiusauksella: ’’Jos kerran olet Jumalan Poika, niin...” Tässä paljastuu sielunvihollisen yleisin tapa lähestyä ihmistä.

Hän ei läheskään aina väitä vastaan, vaan paljon useammin hän ’’vain” kysyy asioita - - asettelemalla kysymys-merkkejä ja herättämällä levottomuutta: “Jos olet...Oletko? Oletko todella vai luuletko olevasi?” Mitä tämä on? Eikö samaa, mitä ensimmäiset ihmiset kohtasivat 1. Moos. 3. luvun mukaan jo paratiisissa. Käärme ei siellä sanonut heille: ”Ei Jumala niin ole sanonut.” Sen sijaan käärme kysyi: ’’Onko Jumala todella sanonut?”

Tässä on sielunvihollisen voima. Tällainen lähestymistapa tekee hänen vastustamisensa monelle vilpittömälle uskovalle  niin vaikeaksi. Kysymykset herättävät epävarmuutta ja se puolestaan panee ihmisen tarkistamaan käsityksiään. Tällainen tarkistaminen on hyvin tarpeellista ja siksi vilpitön ihminen avaakin sielunsa oven saatanan kysymyksille.

Mutta juuri silloin sielunvihollinen kuljettaa kysymyksensä mukana ihmisen sisimpään - tietokonekieltä käyttääkseni - ’’troijalaisen hevosen”. Tuhoisa virustulee piilotettuna viestiin. Avattu viesti vapauttaa viruksen.  Sielunvihollisen  kysymysten  pohdiskelu avaa tien harhoihin.

Kun Jeesuksen elämästä näemme, miten sielunvihollinen toimii, meidän on helpompi vastustaa sitä. Jos meidän sydämeemme tulee epäilyksen väre siitä, onko Jumala todella sanonut, me emme saa antautua pohtimaan kysymystä, vaan meidän on etsittävä vastaus Jumalan sanasta. Jeesuksen sydämessä sielunvihollisen sanat ’’Jos sinä olet...”kilpistyivät siihen, mitä Jumala oli Hänelle sanonut.

Juuri ennen kuin Henki vei Jeesuksen paholaisen kiusattavaksi, Jumala oli sanonut: ’’Tämä on minun rakas poikani.” Matt. 3:17. Niin tulisi meidänkin etsiä tukemme siitä, mitä Jumala on sanonut ja tehnyt. Kulkeminen siitä eteenpäin on aina vaarallista. Sielunvihollisen puheessa on toinenkin piirre, joka usein saa vastakaikua sydämessämme. Hän ei vain sanonut ”jos”, vaan myös: ’’Jos... olet, niin...” Tällä tavalla kiusaaja pyrkii viemään Jumalan lapsen pois Jumalan armon varasta lainalaiseen elämään.

Oletko sinä koskaan kuullut tätä: ’’Jos sinä olet uskovainen, niin...” Jos sinä olet uskovainen, niin sinun pitää elää niin ja niin tai tehdä näin ja näin. Et saa olla sellainen ja sellainen, muuten olet Herralle vieras.” Tällä ja muilla tämän kaltaisilla tavoilla moni vilpitön uskova, joka haluaa elää Jumalan tahdon mukaan, alkaa noudattaa sielunvihollisen kylvöstä itäneitä ajatuksia ja alkaa ulkonaisilla teoilla osoittaa olevansa Jumalan lapsi.

Jumalan lapsena oleminen ei kuitenkaan perustu siihen, mitä me olemme ja mitä me teemme, vaan siihen, että Kristus on kuollut meidän puolestamme ja sovittanut syntimme Isän edessä. Se riittää uskonelämän alussa, sen aikana ja sen päättyessä näkemiseen taivaassa. Jumala haluaa osoittaa sinullekin, että Jeesuksen työ riittää. Kaikki oli täytetty, kun Jeesus sanoi: ”Se on täytetty.”

Sinä olet Jumalanlapsi armosta uskon kautta ilman tekojasi. Rakenna siksi uskonelämäsi sen armon varaan, jonka Jumala antaa, eikä tekojen varaan ja käskyjen täyttämisen varaan.  Mitkään  teot  eivät  ole  takeena lapsenoikeudelle eivätkä sitä turvaa. Ei mitään siitä, mitä sinä teet - vaikkapa sitten Jumalan valtakunnassa parhaatkin antisi - lisää oikeuttasi olla Jumalan lapsi.

Jouduttuaan tällaiseen haasteelliseen”tekemistilanteeseen”  Jeesuksella oli varaa olla toimeton. Hän ei muuttanut kiviä leiviksi senkään uhalla, että sielunvihollinen olisi voinut tulkita sen heikkoudeksi ja sanattomaksi vastaukseksi: ”En kai minä ole Jumalan Poika.” Me saamme olla toimettomia silloin, kun meiltä Jumalan lapsina pyydetään jotakin, jotta tekomme perusteella kävisi ilmi, olemmeko me Jumalan lapsia vai emme. (Tämä ei merkitse sitä, että meidän pitää olla toimettomia silloin, kun Jumala käskee!)

Jos kykenet kiusauksissa varjeltumaan kahdesta edellisestä sielunvihollisen työn houkutuksesta, niin jäljelle jää vielä hänen sanoissaan yksi piirre, johon monet lankeavat. Hän sanoi: ”Käske näiden kivien muuttua...” Oletko sinä ollut vastaavassa tilanteessa, kokenut sisäistä kehotusta tai lupaa oman asemasi tähden tehdä jotakin poikkeuksellista?

Ehkä ajatuksiasi on kuljetettu seuraavaa tietä: Nyt olen Jumalan lapsi. Minulla on suuri kaikkivaltias Isä, jolle mikään ei ole mahdotonta. Hän tietää kaiken ja kuulee kaiken. Kuninkaan lapsena olemiseen kuuluu valta muuttaa asioita. Kaikkivaltiaan Jumalan lapsen ei tarvitse nähdä nälkää eikä muutakaan puutetta. Uskova uskoo rakastavaan ja voimakkaaseen Jumalaan. Jumala ei ole vain teoria, vaan elävä ja toimiva Jumala.

Tähän asti tultuasi sinä ehkä sitten olet muodossa tai toisessa ’’käskenyt” asioita muuttumaan, mielessäsi vedonnut Jumalan voimaan ja valtaan yli kaiken ja omaan asemaasi Jumalan lapsena. Ehkä sinä olet velvoittanut Jumalaa antamaan hyvän numeron kokeessa, antamaan asunnon tai työpaikan tai puolison, ehkä olet käskenyt sairaita paranemaan ja riivaajia lähtemään.

Jumalan sanassa on kaikelle tälle löydettävissä perustelut aivan niin   kuin sielunvihollisen kiusaukset osoittavat. Hänkin löysi Raamatusta perustelut opilleen. Kristittyjen yhteisen uskontunnustuksen mukaan’’minä uskon Jumalaan, Isään, kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan.”  Minä uskon ihmeisiin. Mutta tiedän myös, että apostoli kirjoitti kaikkivaltiaaseen Jumalaan uskoville: ’’Pitäkää varanne, ettei kukaan houkuttele teitä harhaan tyhjillä ja pettävillä viisauden opeilla, jotka nojautuvat ihmisten  perinnäisiin käsityksiin... eivätkä Kristukseen.”
Kol.2:8.

Pidä varasi, sanoo apostoli. Pidä varasi, ettei kukaan houkuttele sinua harhaan.Jeesuksen kohtaama kiusaus osoittaa, että on tilanteita, jolloin me emme saa käskeä  asioita muuttumaan, sillä niin tehdessämme me tottelemme kiusaajaa enemmän kuin Jumalaa. Tällaisesta ’’kivien leiväksi muuttamisesta” on näkyvissä pelottavia merkkejä, jotka ovat erityisen vaikeita siksi, että niiden arvostelijat näyttävät vastustavan Pyhää Henkeä.

Antakoon Jumala kuitenkin sinulle armon pysyä mieluummin vaikka nälkäisenä, kuin tyydyttää lihaasi sielullisilla  tai suorastaan sielunvihollisen mieleesi tuomilla sanoilla ja teoilla.


(Kirjasta Kiusauksissa – Matt. 4 luvun tarkastelua uskovan kiusausten kannalta)

Usko ei ole todellisuuden muuttamista sellaiseksi kuin me haluamme - se on uskoa siihen mitä Hän haluaa ja Hänen tottelemistaan...


www.kristitynfoorumi.fi


Hellevi

Viestien lukumäärä : 1424
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa