Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 8:30 am kirjoittaja Hellevi

» Kun sydämeni suree
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 8:11 am kirjoittaja Hellevi

» Teuvo V. Riikonen / Pistin lihassa
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 7:39 am kirjoittaja Hellevi

»  Voiko kristityssä olla paha henki?
Megaseurakunnan kuolema EmptyEilen kello 7:28 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Megaseurakunnan kuolema

Siirry alas

Megaseurakunnan kuolema Empty Megaseurakunnan kuolema

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Toukokuu 02, 2014 1:43 am

Megaseurakunnan kuolema

The Death of the Mega Church


Roger Oakland – suom. Samuel Korhonen


Tämän kommentaarin videoesittely: http://www.understandthetimes.org/utttvpc1.shtml


Viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana raamatullinen kristinusko on ollut suuren hyökkäyksen kohteena Saatanan, koko maailman pettäjän, taholta (Ilm.12:9). Useilla ihmistekoisilla seurakuntakasvun ohjelmilla, jotka paljolti ovat tunnetun kirkonkasvuguru Peter Druckerin suunnittelemia ja innoittamia, on ollut suuri vaikutus siihen jota kerran kutsuttiin evankeliseksi ja protestanttiseksi kristinuskoksi. Nämä seurakunnat ja kirkkokunnat, jotka usein muodostuvat Raamattuun uskovista ja sitä opettavista kristityistä, on ovelasti johdettu sellaiseen jota kutsun Druckerin 666-suunnitelmaksi, ilman että monet heistä edes tietävät missä ovat mukana (2.Tim. Luku 3).


Peter Drucker

Tämä Druckerin ja kumppanien tekemä humanistinen suunnitelma on muotoillut uudelleen nykyajan kristinuskon. Uskovien seurakunnat, jotka kerran kokoontuivat kuulemaan Jumalan Sanan opetusta, on muutettu yhtiöiksi joita ajetaan menestyviksi liikeyrityksiksi. Näitä seurakuntia pyöritetään voiton vuoksi ja monissa tapauksissa Jumalan Henki on lähtenyt. Pastorit, jotka olivat kerran paimenia ja Pyhän hengen ohjaamia ovat nyt yritysten toimitusjohtajia. Heillä on usein ”kyllä -miehistä” koostuvat nukkehallitukset. He keskittyvät kasaamaan valtaa, omistuksia ja omaisuutta ja ovat unohtaneet ihmisten palvelemisen ja evankeliumin todistajana olemisen.

Nyt jo edesmennyt Drucker oli tunnettu globalisti, joka painotti maailmanhallitusta ja maailmanuskontoa. Hänen konseptinsa tunnettiin paremmin ”kolmijalkaisen tuolin suunnitelmana”. Tämä suunnitelma löytyy myös Raamatusta: Ilmestyskirja kuvailee tätä ”666”-suunnitelmaa (Ilm.13:8. Peter Drucker oli myös konsulttina aikamme kolmelle tunnetulle amerikkalaiselle pastoraaliselle supersankarille: Robert Schuller; Kristallikatedraali, Kalifornian Garden Grove, Bill Hybels; Willow Creek -srk. Chicagon lähellä ja Rick Warren; Kalifornian Lake Forest, Saddleback -seurakunta.


Kristallikatedraali, Garden Grove, Kalifornia

Hiljattain Robert Schullerin imperiumi julistautui konkurssiin vuosien menestyksen jälkeen. Vaikka seurakunnallisia tilaisuuksia vielä pidetään, jotkut ovat pohtineet onko tämä merkki siitä, että ”seurakuntakasvun” aika on loppumassa?


Schuller, Hybels ja Warren

Toiset ovat huomanneet, että ainoa tapa selvitä megakirkkona postmodernissa yhteiskunnassa on etsiä uusia tapoja kommunikoida tälle sukupolvelle liittymällä yhteen sellaisen kanssa, jota kutsutaan ”esiin tuleva kirkko” (emerging church) -liikkeeksi. Tämä oli myös yksi Druckerin ajatus, jonka hän loihti esiin liikekumppaninsa Bob Bufordin kanssa. Esiin tulevan kirkon voidaan todistaa olevan vain uusi tie Roomaan Babylonin kautta. Se on saamassa aikaan Raamattuun uskovan kristinuskon nopean kuoleman.

Joka tapauksessa on ilmeistä, että Bill Hybelsin etsijäystävällinen seurakuntakasvun ohjelma yhdistettynä Rick Warrenin päämäärätietoiseen seurakuntaan ja päämäärätietoisen elämän suunnitelmaan on suunniteltu olemaan osa PEACE -suunnitelmaa. PEACE -suunnitelma omaksuu New Age -liikkeen mystisiä kontemplatiivisia harjoituksia, jotka perustuvat muinaisten babylonialaisten uskonnollisten menetelmien (joita riivaajien opit ohjaavat) elpymiseen (1.Tim.4:1). On myös merkkejä, että nämä molemmat Peter Druckerin mentoroimat liikkeet ovat liittymässä yhteen roomalaiskatolisten kanssa suunnitelmana rakentaa Jumalan valtakunta tänne maan päälle ilman Kuningasta.

Tätä Rooma on tietysti suunnitellut satoja vuosia. Se on suunnitelma, jonka jesuiitat laativat ja jota ovat toteuttaneet aina vastauskonpuhdistuksesta lähtien. Tällä Ignatius Loyolan (joka muuten oli kontemplatiivinen mystikko) perustamalla synkällä ryhmällä on aina ollut ovela suunnitelma soluttautua kaikkiin Raamattuun perustuviin kirkkoihin ja järjestöihin päämääränä perustaa maailmanuskonto ja maailmanhallitus.

Tähän suunnitelmaan sisältyy myös hyökkäys Jumalan Sanaa vastaan muuttaen ja korjaten sen ihmisen sanaksi, samalla kun paavin sana tehdään jumalan sanaksi. Hiljattain Rick Warren ja Tony Blair tapasivat Saddleback srk:ssa keskustellakseen suunnitelmasta saada aikaan globaali uskonto maailman rauhanasian vuoksi. Warren mainosti PEACE -suunnitelmaansa ja Blair selitti paavin hänelle antamaa tehtävää saada aikaan maailmanuskonto rauhan vuoksi ja Kristuksen nimessä. HUOM! Rick Warren kuuluu Tony Blairin uskontosäätiön (Tony Blair Faith Foundation) neuvottelukuntaan. He ovat yhteistyökumppaneita jonkin sellaisen perustamisessa, joka voisi olla tien valmistamista maailmanuskonnolle ja tulevalle antikristukselle, josta Raamattu varoittaa.


Kirkkokunnat ja seurakunnat, jotka ovat päämäärätietoisia eivätkä Hengen johtamia

On monia muita tunnettuja seurakuntia ja kirkkokuntia, jotka näyttävät olevan Saatanan ansassa ja matkalla kohti Raamatun ennustamaa maailmanuskontoa osana lopunajan eksytystä. Muutamat näistä pastoreista ja seurakuntajohtajista varoittivat kerran aktiivisesti seurakuntalaisiaan edessä olevista vaaroista. Monet seurakuntalaiset voivat kuitenkin nyt nähdä, että jotakin on tapahtunut.

Sen sijaan, että heitä varoitettaisiin, heitä johdetaan kuin markkinoille teuraaksi vietäviä lampaita. Tämä on hyvin murheellista! Ymmärtääkseen kuinka ja miksi tätä tapahtuu, on tärkeää tutkia Jumalan Sanaa. Raamatun perusteella on ilmeistä, että Jumala ei koskaan tarkoittanut, että ihmiset valitsevat ihmisiä olemaan kuninkaita ihmisten yläpuolella. Voit lukea tämän Raamatusta. Israelin lapset halusivat kuninkaan. Jumalan mukaan se olisi katastrofi. Historia osoittaa, että lopulta Jumala salli Israelin saada mitä he halusivat mutta Israel sai kärsiä seuraukset.


Uudessa Testamentissa näemme tämän mallin toistuvan uudelleen ja uudelleen. Jeesus on se Hyvä Paimen. Pastoreiden oletetaan mallintavan palvelutyönsä Jeesuksen mukaan. Lampaat muodostavat lauman mutta niitä käytetään hyväksi. Pastoreiden tulee suojella lampaita eikä lähettää niitä markkinoille. Jeesus on se Yksi, jota uskovien pitäisi seurata – yksin Häntä. Uudessa Testamentissa meille annetuista esimerkeistä näemme, että ihmiset ovat taipuvaisia Saatanan luomaan petokseen, koska eivät lue käsikirjaa, joka tässä tapauksessa on Raamattu.

He menevät ihmisten, heidän menetelmiensä ja heidän liikkeidensä perässä – ihmisten, joita väärät motiivit voivat helposti johtaa harhaan. Tämä ihmisen seuraamisen malli, joka alussa voi näyttää olevan Jumalan työ ja Pyhän Hengen johtama, tosiasiassa lopulta tuhoaa itsensä. Johtajaa, josta tulee sellaisen liikkeen perustaja, voidaan lopulta katsoa tuon liikkeen ”Paavina.” Jos tämä Paavi ei täydellisesti kiinnitä katsettaan Jeesukseen Kristukseen, vaan sen sijaan etsii valtaa ja omistamista, niin ennen pitkää hänen johtonsa turmeltuu.


Ne, joihin hän on vaikuttanut, turmeltuvat myös. Organisaatio alkaa kloonata samaa mallia. Ajan oloon kehittyy roomalaiskatolinen kirkkokunnallinen hierarkia, joka on kaikille tuttu: paavi, kardinaalit, piispat, papit ja sitten lammasraukat. Vaikka konferensseja pidetään ja uskon perusteista keskustellaan ja niitä valvotaan, niin näyttää, että jonkin ajan kuluttua kukaan ei kiinnitä huomiota siihen mitä sanotaan.

Ajanoloon perustavat uskonkäsitykset, jotka kerran alussa olivat niin keskeisiä organisaatiolle, korvataan vähitellen muilla tärkeämmäksi tulleilla näkemyksillä. Sen sijaan, että opettaisivat Raamattua ja keskittyisivät olemaan Jumalan palvelijoita, menestyvät pastorit usein etsivät muita tapoja laajentaa näköalojaan liittymällä yhteen niiden kanssa, jotka eivät edes usko siihen mitä Raamattu opettaa.

Sen sijaan, että olisivat Herran palvelijoita, jotkut jopa etsivät asemaa, omaisuutta ja valtaa ja unohtavat mistä ovat peräisin. On traagista nähdä megaseurakunnaksi pyrkivän organisaation tai seurakunnan toimivan kuin liikeyritys. Tätä ei Jumala ole tarkoittanut. Kun alkaa pohtia mikä meni pieleen niin on ilmeistä, kuinka ihmiset seurasivat ihmisiä eivätkä Jeesusta Kristusta. He luulivat olevansa Pyhän Hengen johdossa mutta näyttää, että heitä ajoi toinen henki. He ovat voineet aloittaa oikein mutta päätyivät väärään.


Mitä voidaan tehdä?

Tähän ongelmaan on raamatullinen ratkaisu. Se on hyvin yksinkertainen. Raamatussa ei ole megaseurakuntia. Jeesus oli enemmän kiinnostunut opettamaan opetuslapsiaan eikä niin kiinnostunut tuhansien jäsenten seurakunnista. Ilmeisesti Jeesus ei koskaan ollut seurakuntakasvun seminaarissa oppimassa kuinka olla etsijäystävällinen tai päämäärätietoinen. Näillä ihmistekoisilla menetelmillä ei ole mitään raamatullista pohjaa ja ne ovat vääristäneet sen mitä merkitsee olla osa Kristuksen ruumista.

Sitä paitsi menetelmät, jotka sallivat ihmisten tehdä mitä haluavat kieltäytymällä kuuntelemasta toisten neuvoa, ovat selvästi vääriä. Pastorit, jotka sanovat tarvitsevansa sadan prosentin tuen johtokunnaltaan ja sitten erottavat johtokunnan jäseniä, jotka eivät äänestä heidän tavallaan, täytyy ottaa ankaraan puhutteluun. Tämän tyylin johtaminen ei ole ainoastaan jumalatonta vaan myös vaarallista. Sellainen johto tulee enemmänkin diktatuurin kaltaiseksi ja sen johdossa on usein joku vallanhimoinen jolla on pakkomielle rahaan ja menestykseen. Jeesus ei milloinkaan olisi paimentanut omaa laumaansa sillä tavalla, eikä taatusti neuvonut opetuslapsiaan paimentamaan sillä tavoin.


Kun Raamattua käytetään manipulaation ja mielenkontrollin menetelmänä toisten yli, niin se on kauheaa Jumalan Sanan väärinkäyttämistä. Kuinka monen pastorin olemmekaan kuulleet sanovan: ”ÄLÄ KOSKE JUMALAN VOIDELTUUN”, kun heidät pannaan vastakkain totuuden kanssa ja pyydetään vastausta? Tässä luopiotyylin kristillisessä johdossa on kysymys siitä, kuinka paljon valtaa johtajalla on laumansa yli. Sitä vastoin hyvä paimen on pastori, joka seuraa Hyvää Paimenta kaikessa, mitä sanoo ja tekee.

Hän ei vain opeta Sanaa pöntöstä, vaan hän kuuntelee mitä on opetettu ja elää sitä. Vaikka on mahdollista, että joku voi olla petetty tietämättään, sille ei silti ole mitään puolustusta, koska Jumalan sanan varoitus on kuultavissa ja luettavissa. Jokainen on vailla Jumalan kirkkautta. Jokainen on syntinen ja Vapahtajan tarpeessa ja pelastuu vain Jumalan armosta. Kun johtajat menevät väärään, heidän täytyy tunnistaa syntinsä ja tehdä parannus. Synnin peittäminen vain paaduttaa sydämen ja pahentaa tilanteen.


Näinä väkevän eksytyksen päivinä, kun Saatana tekee kaikkensa, pastoreiden on ehkä aika panna ylpeytensä selkänsä taakse ja seisoa Herran edessä. Seuraukset siitä, kun paimenet lammasten vaatteissa johtavat lampaita kohti luopumusta, tulevat olemaan ankarat. Kaikki, mikä on ollut kätkettyä eikä ole käsitelty, paljastuu lopulta. Vaikka jotkut luulevat, että tempaus tapahtuu ensin, tai että he voivat kuolla ennen kuin synti paljastuu, niin se ei ole oikea tapa peitellä. On oleva tuomioistuin.

On parempi, että kaikki paljastuu nyt kuin myöhemmin. Parempi saada anteeksi nyt, kuin että synti on käsiteltävä myöhemmin. Parempi olla tuomittuna täällä maan päällä, kuin olla myöhemmin Jumalan tuomittavana kun mikään ei ole kätkettyä Hänen katseeltaan. 2.Tim.2:20 puhuu astioista jaloa ja halpaa käyttöä varten. Jae 21 sanoo: ”Jos nyt joku puhdistaa itsensä tämänkaltaisista, tulee hänestä astia jaloa käyttöä varten, pyhitetty, isännälleen hyödyllinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmis.”


Eikö nyt ole aika kristillisten johtajien ”puhdistaa” itsensä ja palata mieluummin kunniaan kuin häpeään? Kyllä, nyt on tilinteon hetki. Nyt on aika saada asiat kuntoon, ennen kuin on myöhäistä. Kuinka onkaan käynyt niin, että ne, jotka kerran varoittivat tulevasta luopumuksesta ovat nyt, kun se luopumus on täällä, jotenkin nukahtaneet ja sulkeneet suunsa? Ja miksi on niin, että nuo samaiset johtajat tuomitsevat niitä, jotka nyt varoittavat käskien heitä sulkemaan suunsa ja menemään pois?

Raamatussa on vastaus. Paavali kirjoitti Timoteukselle ja käski häntä käsittelemään tällaista ongelmaa.


Hän sanoi: ”Mutta Herran palvelijan ei sovi riidellä, vaan hänen tulee olla lempeä kaikkia kohtaan, kyetä opettamaan ja pahaa kärsimään; hänen tulee sävyisästi ojentaa vastustelijoita; ehkäpä Jumala antaa heille mielenmuutoksen, niin että tulevat tuntemaan totuuden ja selviävät perkeleen pauloista, joka on heidät vanginnut tahtoansa tekemään” 2.Tim. 2:24-26. Rukoilkaamme, että tapahtuisi Jumalan tahto eikä Saatanan.

http://www.kristitynfoorumi.fi/mega.html
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa