Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Sydäntä ilahduttavaa
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyTänään kello 5:31 am kirjoittaja Hellevi

» Jorma Kalajoki Leipää ja Kalaa
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyEilen kello 12:05 pm kirjoittaja Stiina

» Emme voi koskaan päästä evankeliumia pitemmälle
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyEilen kello 11:55 am kirjoittaja Stiina

» Kun miekka kulkee sydämen lävitse
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyEilen kello 10:11 am kirjoittaja Hellevi

» MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN KOHTELU HENGELLISISSÄ PIIREISSÄ
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyMa Tammi 27, 2020 11:06 am kirjoittaja Stiina

» ANNAN TUNNUSTUSTA!
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyMa Tammi 27, 2020 10:28 am kirjoittaja Stiina

» Olkaa anteeksiantavaisia
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyMa Tammi 27, 2020 7:56 am kirjoittaja jarrut

»  FinFami – järjestö mielenterveysomaisten asialla
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptySu Tammi 26, 2020 11:15 am kirjoittaja kiinteistö

» Päivän Sana! Vähäsarja
 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti EmptyLa Tammi 25, 2020 10:51 am kirjoittaja Stiina

Tammikuu 2020
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty To Loka 12, 2017 8:22 am

Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti2.Piet.3:17-18
Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa
varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina
lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen
Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä
nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

1.Kor.10:12
joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.


"Meitä varoitetaan.
Ehkä nuoria, äsken tielle löhteneitä erikoisesti, mutta myös niitäkin, jotka jo kauan ovat kilvoitelleet päästäkseen elämään sisälle. Varoittelemista tarvitsee vanhakin vaeltaja, sillä jos nuoruudella on omat loukkunsa, joihin jalka voi tarttua, niin on vanhuudellakin. Paljon on kauansitten kaidalle tielle lähteneitä, joissa Herran tuli on aikoja sitten sammunut. Taivastien loppuvirstoja kuljetaan, mutta sydän on liimautunut maallisiin, kellä rahaan ja tavaraan, kellä muuhun katoavaan.

Jos kenestä niin vanhoista kristityistä pitäisi voida Pietarin tavalla sanoa: "Jumalan ja kirkkauden Henki lepää teidän päällänne". Toisin usein on, sillä sameuden ja kärtyisyyden henki varjostaa monia, joiden kasvoille jo pitäisi langeta valojen kajastus vastarannalta. Parannukseen pitäisi sydämen olla kiirehtimässä, mutta sepä onkin kutistumassa hiljaiseen, armottomaan paatumukseen.

Meitä varoitetaan, että kuka tahansa voi langeta. Petämmme itseämme, jos kuvittelemme kristityn kilvoituksen helpponevaksi. Taivastie on kapea alusta loppuun. Tienoot voivat olla silloin tällöin kesäisesti aurinkoisia, mutta äkkiä voi polku painua korpimaisemiin. Ei ole toivottava, että kokemusten, saavutusten ja ehkä iänkin lisääntyessä vaellus vapauttaisi meidät vaaroista ja taisteluista. Loppunousuissa kilvottelu voi olla ankarampaa kuin alussa, jolloin saatettiin lapsen askelin kuljeskella Herran kukkavainioilla. Ei pientä ja pahaista heitetä taisteluun. Paimen hoitaa karitsat sylissään.

Mutta kun vartutaan, kun päästään hengelliseen miehuuteen, ehkä täysi-ikäisyyteenkin, vähän on kukkaniittyjä, mutta sitä enemmän rannatonta erämaata, jota tuulet syvyydestä lakaisevat. Suloisista tuntemisista on siirryttävä alastomaan uskoon. Jotakin olevansa luullut riisutaan luuloistaan ja lihanpyhästä tehdään syntisistä suurin. Kun on oltu opetuslasten tavalla saatanan seulassa, niin halu kerskaukseen on saanut parantumattoman vamman. Lähiottelussa vihollisen kanssa omiin voimiin nojailu on katsottu vaaralliseksi ja kilvoittelijasta on tullut lopullinen armonkerjäläinen.

Vihollinen on hellittämätön, väsymättömästi hyökkäysvalmis. Se on uupumattomasti kierroksellaan, eikä sen juonilla ole loppua. Tuhansien konstien mestarina se siveellisen puhatuden  pölynpyyhkijää lihansynteihin on langettamassa. Moneen erinomaisen siistiin sydänasuntoon on muuttanut hieno paheperhe. Moitteettoman jumalisuuden keskellä kukkii itsekkyys, pahansuopaisuus, kolkko kopeus ja muu sellainen pahuus, jonka hävittämiseen muotojumalisuus ei ihmistä ahdista. Monille hurskaille paholainen on rakentanut sellaisen turvapaikan, linnoituksen, että se vasta mies, joka heihin Jumalan sanalla pääsee käsiksi.

Kovettuneen sydämen kristillisyydessä ei asu Herra, sillä pintasärkyneisyys ei riitä. Suu voi tuprutella minävastaista joka päivä, mutta sydän on särkymätön. Eivätkä pitkätkään itkut todista sitä, että ihminen on lopullisesti kukistunut. Vihollinen antaa meidän vollotella vaikka läpi vuorokauden, kunhan vain emme taivu tomuun ja anna armon piiskata sydäntämme täysin hajalle ja Herran käsiin. Kristillisyydessä huonouttaan huutavat komeat tulevat viimeisinä portille.

Pahin vihollisemme, ja samalla läheisin, on oma turmeluksemme. Jos tulet itsesi kanssa toimeen, niin sitten toistenkin. Turmeluksemme istuu ikäänkuin linnoituksessa eikä ole karkoitettavissa pois. Jos sitä yrität virutella ulos hengellisillä kokemuksilla, paastoilla ja rukouksilla, niin ponnisteluihisi väsyttyäsi oleet viisastunut ja huomaat, että turmelus asuu sinussa elinikäisen vuokralaisen oikeuksilla.

Parhaissa tapauksissa turmelus voi olla meissä kätkeytynyttä, mutta luulisin että ei ole sieluntilaa johon sen säteily ei vaikuttaisi. Ihanasti vanhurskaat ovat aina syntisinä vanhurskaita. Mitä enemmän heissä on Jumalan kirkkautta, sitä syvemmin ja selvemmin he näkevät itsessään vain synnin loputtoman sameuden.

Vapisevina pyhät huomaavat, että turmelus on heissä kuin pantteri pensaikon takana. Se on pyhyyksienkin keskellä valmis hyppyyn. Se tulee nuolena keskelle hyvänkin hurskautta. Päästä rauhaan turmeluksestaan tai turmeluksensa kanssa on mahdotonta. Sitä ei hukuteta vesiin eikä se pala tulessa. Elämän lapsipuolissa se on usein sisukkaampaa kuin niissä, joita on rehevyydelllä siunattu. Vaarattomampaa se on siellä, jossa sillä on peitteenä tiukasti tilkityt pyhät pinnat. Huipuilla langetaan hienosti, mutta sitä vaarallisemmin. Ne, jotka eivät ollenkaan päässeet perille, olivat niitä, joilta hengellinen itsevarmuus oli hävittänyt synnin- ja oman kelvottomuuden tunnon.

Vähiä eivät ole nekään vaarat ja voimat jotka uhkaavat kristittyä ympäristön, pahan ja kuiluihin syöksyvän maailman taholta. Ei kaukana, vaan jalkojemme juuressa virtaa synnin hmahtava kymi. Kokeneellakin on siinä valvomista, ettei hän virran vietäväksi ja sen nieluihin joudu. Synnin maailma on toimelias joka suuntaan. Se vaatii menoihinsa ja tapoihinsa mukautumista. Siinä vallitsevaa henkeä kristityn on vaikea pellittää sielunsa ulkopuolelle.

Kuitenkin meidän on elettävä juuri siinä ja sen kanssa. Suuri Esirukoilija ei vieläkäään rukoile Isää, että hän ottaisi meidät maailmassta, vaan että me varjeltuisimme synnistä. Mitä lähempänä joku uon Kristusta, sitä lähempänä hän on häntä itseään ympäröivää elämää. Sytytettyä kynttilää ei ole aiottu sängyn alle piilotettavaksi. Ja mitä pimeämpää jossakin on, sitä oikeampi paikka se on elävälle kristitylle. Tunnet itsesi ehkä tuikkukristyksi, vähävaloiseksi. Älä pyri sinne ja siihen, missä jo monet suuret valot valaisevat. Siellä tuijusi joutuu ehkä pilkattavaksi. Täyspimeässä voit sinäkin jotakin merkitä. Mutta mitä pimeämpää on, sitä yksinäisempää.

Maailmasta uhoava ympäristövaikutus on hyytävän kylmää, hallaista. Voi kristittyriepua, jonka ympäriltä uskonystävät ovat kokonaan hävinneet. Jos häneltä puuttuu salattu yhteys Herraan, on hän vaarassa joutua maailman jalkoihin. Hengellisyys, jonka hän Herralta sai, joutuu rietasten tallattavaksi. Vaikeinta on hoitaa alttaritulta siellä, missä sitä on yksin maailman vihurituulten keskellä hoidettava.

Vaaran lankeamiseen tarjoavat kristitylle nekin voimat, joita Raamattu nimittää henkivalloiksi. Kristityn varsinainen sota ei olekaan lihaa ja verta, vaan noita pimeyden voimia vastaan, jotka milloin mihinkin muotoon pukeutuneina ovat kierroksella elämässämme. Väliin ne pääsevät lähelle, niinkin lähelle, että eräänä hetkenä opetuslapsetkaan eivät tienneet minkä hengen omia he olivat. Ne tunkeutuvat profetoivan sieluun ja puhuttavat ihmisparalla petosta. Kun niilllä on kiire päästää erittäin korkeisiin pyhyyksiin, pukeutuvat ne valkeuden enkeleiksi, ihmeitä ilmoille loitsiviksi. Ne voivat Ilmestyskirjan saastaisina sammakkoina hypellä kaiken elämän keskellä.

Todellakaan ei ole vähäinen vaara, jonka henkivallat aiheuttavat valvovallekin kristitylle. Erikoisesti ne ovat siveellisesti puhtaitten kimpussa huiskimassa hengen saastaa sielun maailmaan, varsinkin ylpeyttä. Paholainen on vihainen nöyrän ja särkyneen paikalla olevalle kristitylle. Se on valmis muuraamaan meidät väärään eheyteen ja luvattomaan lujuuteen. Korkealle kiskotutkin tulevat Jumalan pudottamina alas, mutta usein Herralla näyttää olevan helpompi nostaa ihminen syvyydestä korkealle kuin pudottaa joku korkealta syvyyteen.

Kristytn autuus on ahdistettua autuutta. Hurskaan sielua ei ole siunattu metsälammen häiriintymättömällä tyyneydellä. Meiltä kielletään oikeus asettua taistelua karttavan hengellisen itsekkyyden mukaviin laiskanlinnoihin taivasikäväämme hellimään. Elävä kristilliyys ei milloinkaan suostu elämänvierauteen ja kuin pilvistä katselemaan surkeata maailmaa. Kukkaisten keskellä tipsutteleva kristillisyys luulee tunnelmien tuoksuissa hyräillen pääsevänsä perille. Ehkä pääsee, mutta sinne tultuaan sillä ei ole paikka niiden kuorossa, jotka tulivat suuresta vaivasta.

Kirkkauteen ei mennä minään sputnikkina korkealla ja kaukana elävästä elämästä, ei enkelikyydillä, vaan pitkin ja poikin kylmää maailman lattiaa, läpi sumujen, soitten ja korpien. Kristitty on aiottu kolhittavaksi ja kun matkamme parasta on, on se matkaa kukistumiseemme. Tosi hengellisyys on kaiken sen kimpussa, mikä meissä on lihan mieltä, sala- tai julkiylpeyttä, suureksi kohotelemista tai muuta paholaisensukuista. Hengellisen kilvoittelun ankaruus on vienyt monelta niin jalat alta, että nyt konttailemalla siinnä edetään, missä ennen juostiin. Monen ahdistuksen kautta menemme Jumalan valtakuntaan.

Tietenkin kristityn osaa voidaan kuvailla toisinkin. Joku Herran asioilla liikkuva, kehotellessan ihmisiä Kristuksen matkaan, voi eksyä rönsyilevään tarjoiluun, jossa mahdollisimman vähällä luvataan mahdollisimman paljon. Joku oikoo opinpatjoja helpolla päästettävien makuusijoiksi. Taistelun sijasta tarjotaan loikoilua. Armosta tehdään siirappia ja taivastiestä rullaluistelurata. Ei puhettakaan siitä, että vuori on korkea ja tiekin vaivalloinen.

Toisaalta on kyllä niin, ettei kristityn osaa kykene kukaan kyllin ylistelemään. Armossahan on mahdollista olla onnettomanakin onnellinen. Mutta puhua kristillisyydestä niin kuin oltaisiin hyristelemässä makuuvaunussa taivaan päääteasemalle tai siirtyilemässä elämän markkinailloista toisiin, on väärin. Meille tarjottu autuus on ankaraan elämän arkeen liittyvää autuutta. Ristiimme kätketään koko kohtalomme ja se on kannettavanamme aina.

Kristuksessa olevalta lakka pako elämän velvollisuuksista ja sen kipeimmistäkin yhteyksistä, ja ihminen painaa itsensä kaikkeen hänelle kuuluvaan. Taistelu syntiä vastaan käy rajuksi. Saavuttamattomissa on se pyhyys, jossa kiusauksen voima vähenisi. Ihmisessä on aina sillanpääasema saatanalle, ja sielunvihollinen voii olla kaikkein herkimmin siellä valvomassa, missä pyhät Hengen täyteydessä tekevät matkaa.

Tämä on sanottava, sillä ei ole vähän niitä matkamiehiä, joille ahdistetun, kiusatun ja taistelussa heikoksi käyneen kristityn osa on outo ja ikäänkuin kilvoitukseen kuulumaton. Vaivattu ja uupunut voi sitäkin kuvitella, että hän sellaisen on muita vähemmän armoitettu, yksin kulkemaan jätetty, jota Kristus kaukaa kaarrellen kiertää. Ei mistään voida sen helpommin valmistaa epäuskoa ja sielun piemeyttä kuin luuloista, ettei Herra ole kiusatun lapsensa matkassa. Moninkertaistutamme taakkamme väärillä murheilla ja tehtailemme pimeyttä, johon sitten nääntyen eksymme.

Kaikessa kiusattu Kristus on jokaisen ahdistetun lapsensa matkassa. Haavoille lyöty tietää niidenkin haavojen kipydestä, joita meihin isketään. Korpi-saatanan ahdistamana ollut Jumalan Poika rukoilee niiden puolseta, jotka vailla kaikkea ihmislohdutusta yrittävät kestää yhden miehen sodassaan  helvettejä vastaan. Sielusi tila on kovasti normaalinen, kun sinut näkemisestä ja tuntemisista on riisuttu alastomaan uskomiseen, kun ihmistuet on kaadettu ja kun vaelluksesi on vaellusta pimeässä laaksossa. Pyhä Henki ei asu vieraassa ja oudossa, kun se asuu kiusatun ja ahdistetun kristityn sydämessä."

Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti s.9-16

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 924
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Niilo Tuomenoksasta

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty To Loka 12, 2017 10:04 am

Niin järkyttävää ja hyvää ettei mitään sanotuksi saa.

Stiina

Viestien lukumäärä : 504
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Vs: Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Viesti kirjoittaja arkikalusto lähetetty Ma Loka 16, 2017 2:39 pm

Just niin!

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 924
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Vs: Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Pe Syys 07, 2018 6:35 am

Kristytn autuus on ahdistettua autuutta. Hurskaan sielua ei ole siunattu metsälammen häiriintymättömällä tyyneydellä. Meiltä kielletään oikeus asettua taistelua karttavan hengellisen itsekkyyden mukaviin laiskanlinnoihin taivasikäväämme hellimään. Elävä kristilliyys ei milloinkaan suostu elämänvierauteen ja kuin pilvistä katselemaan surkeata maailmaa. Kukkaisten keskellä tipsutteleva kristillisyys luulee tunnelmien tuoksuissa hyräillen pääsevänsä perille. Ehkä pääsee, mutta sinne tultuaan sillä ei ole paikka niiden kuorossa, jotka tulivat suuresta vaivasta.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2356
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Huomioita nykyelämästä

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ma Syys 10, 2018 11:46 am

"Moninkertaistutamme taakkamme väärillä murheilla ja tehtailemme pimeyttä, johon sitten nääntyen eksymme."

Joko siitä on yli vuosi, kun tätä viimeksi käsiteltiin! Halusin irrottaa tämän lauseen, kun sekin on niin totta.

Konfirmaatio Munkkivuoren kirkossa on takanapäin. Ei olisi tarvinnut pelätä, jännittää henkimaailman hyökkäystä taas. Ei johdu rakennuksesta. Sitä oli sitäpaitsi remontoitu ja muutettu. Virret ja rukoukset sekä tunnustukset heijastettiin komeasti etuseinälle isolla. Ei pahaa sanottavaa ollenkaan. Seurakunta oli ruotsinkielinen. Yksi laulu laulettiin molemmilla kotimaisilla, kaikki sujui hyvin, paitsi minulta ja tyttäreltäni jäi pikkurahapussi kotiin ja korttikolehtia ei ollut. Minä vielä etsin sitä pussiani kotvan, kun en voinut muistaa mihin olin sen laittanut. (Jäänyt toiseen laukkuun).
Suomenruotsalaiset "kristityt" olivat yhtä seipään nielleitä kuin suomenkielisetkin, ainakin minun ikähaarukassani.
Konfirmoitavilla oli pitkät peittävät alpat, joten siistiä. Isosilla, joita 6 tai 8 oli kolmella säädytöntä pukeutumista, jota näkyi jo 20 vuotta sitten. Ei saisi sallia mielestäni. Tekemisen ja pirteyden, osaamisen tuntua ei voinut välttää.
Rippilapsenlapseni (14 v. poika) käyttäytyi mallikkaasti ja osasi kuviot. Uskoa en pystynyt haistelemaan. Rippikoulussa oli kaksi päivää aluksi tylsää ja sitten siellä oli tosi hauskaa ja pidetty miespappi (nuori) veti. Poikia oli 14, 20:stä. Sai hienon ristin kuitenkin rippilahjaksi kummeilta, sitä tulee pitämään. En tiedä mitä ymmärtää. En "kehdannut" ottaa puheeksi. Muistolauseen korttiin laitoin kristillisen, vanhanaikaisen. Rukoillut olen.
Sisarensa 12,5 vuotias odottaa malttamattomasti, omaa kofirmaatiotaan. (Hienojen lahjojen toivossa, oletan.) En nähnyt mitään mahdollisuutta puuttua mihinkään, tunsin kyllä nyt syvää ymmärrystä liberaalikristittyjä, pappeja ja "kaikki pääsevät Taivaaseen" -kristittyjä kohtaan. En olisi itse voinut muutakaan. Jos olisin ollut niin kuin uskon, kaikki olisivat kääntäneet säälien selkänsä "luuserille", ja potkut olisivat tulleet tavalla tai toisella, kun nuoriso ei tykkäisi ja arvostelisi pihalle.
N. puolet väestä kävi ehtoollisella. Onneksi en jaksanut kuunnella ruotsinkielistä saarnaa kunnolla, joten ei tarvitse omassatunnossaan ottaa kantaa, mutta vaikutti harhaopilta (synkretismi, tekojen oppi). En ole varma kuitenkaan, ajatukseni karkasivat. Ruotsia osaamaton 8-vuotias poika ei olisi millään jaksanut olla paikallaan, 4,5 vuotias tyttö taas pystyi ihmettelemään kaikkea hiljaa ja suht. tyytyväisenä.
Yksinään ja kaksistaankaan hommaa ei pysty muuttamaan. En tiedä pystyykö kukaan muu kuin Jumala ja miten.

Sanon vielä, että kastekeskustelusta ei voi tulla vapaasuuntaisten kanssa koskaan yhteistä, koska kummankin näkemys loukkaa syvästi toista osapuolta. Vanhoille kirkoille on opissa muuttamatonta, että lapsi syntyy kadotettuna syntisenä tähän maailmaan ja tarvitsee uskon ja kasteen pelastuakseen. Jumala voi tehdä poikkeuksen vapaasuuntaisten lasten kohdalla. Ei kuulu minulle. Samaten on mahdollista, että pakanalapset saavat mahdollisuuden ja armon uskoa kuolemansa jälkeen Jeesukseen: "...astui alas Tuonelaan ja saarnasi siellä oleville hengille". (Monta tulkintaa siitäkin). Luterilaisen on mahdoton luopua tästä opista. Meille on varmaa, että lapset syntyvät syntisinä kadotukseen ja tarvitsevat Jeesuksen sovitustyön omakohtaisesti. Mitä parempaa vanhemmat voivat lapselleen antaa, kuin viedä heidät uskossa kasteelle? Taikauskoa siinä ei ole meille pisaraakaan, vaan vapaasuuntaiset loukkaavat kasteenuusijoina ja -halveksijoina. Ei voi mitään. Rukoilen kuitenkin tuntemieni kastamattomina kuolleiden lasten puolesta, joiden vanhemmat eivät usko.

Stiina

Viestien lukumäärä : 504
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Vs: Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Viesti kirjoittaja jarrut lähetetty Ti Syys 11, 2018 7:11 am

Sanon vielä, että kastekeskustelusta ei voi tulla vapaasuuntaisten kanssa koskaan yhteistä, koska kummankin näkemys loukkaa syvästi toista osapuolta.

Niinpä, onkohan enempi kiisteltyä aihetta kuin juuri tämä kasteasia! Ajattelenen, "joka uskoo ja kastetaan,
se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen." ( Markuksen evankeliumi 16:16)
Moni on kastettu jo lapsena ja moni kastattaa itsensä vapaitten suuntien upotuksella,
viimekädessä kaikki on Jumalan tiedossa, pelastuuko itse kukin, kun USKOMME näkee vain Jumala.
Joten turhaa olisi kiistellä, sillä emmehän me näe ihmisten sydämen tilaa.

On hyvä että lapsiemme lapset menevät ripille, vaikka olisikin hienojen lahjojen houkutuksena
sinne meno. Ajattelen omia lastenilapsia. Jotakin jää sieltä mieleen ja  muistilokeroihin
elämää varten, siinäkin tapauksessa jos ei ole tilaisuuttaa meillä vaikuttaa asioihin.

Nythän voi valita toisenlaisenkin konfirmaation, sen  humanistisen.
Kristillinen puoli jää, eikä siinä se Finlandia hymni korvaa tietoa pelastavasta uskosta!
Vaikka ulkomaan suomalaista hieman herkistyttääkin.
Tätäkin on koettu.

Rukoilla voimme, joskus tilaisuuksia puhuakin on tullut. sunny
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2356
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Vs: Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Viesti kirjoittaja Stiina lähetetty Ti Syys 11, 2018 8:32 am

Aamen sunny

flower flower flower I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 504
Join date : 04.08.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

 Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti Empty Vs: Niilo Tuomenoksa: Kristusta kohti

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa