Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyEilen kello 7:15 pm kirjoittaja Morosus

»  Suurin uhka (The Greatest Threat) :: By Daymond Duck
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyKe Helmi 21, 2024 10:07 am kirjoittaja jarrut

» Roomalaiskirjeen ydinsanoma
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyKe Helmi 21, 2024 5:03 am kirjoittaja Hellevi

» Aikamedia aivan pihalla kun on julkaissut Richard Foster'in eksytyskirjan HENGELLISET HARJOITUKSET – ASKELEITA KASVUUN
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyTi Helmi 20, 2024 9:00 am kirjoittaja Hellevi

» Turvallisuus vaarallisessa maailmassa
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyMa Helmi 19, 2024 9:10 am kirjoittaja jarrut

» Kiinan uiguurien vähemmistö ja digitaalisen valvonnan etiikka
Yhteys poisnukkuneisiin EmptySu Helmi 18, 2024 3:59 pm kirjoittaja jarrut

» Uskonnollinen kokemus voi olla mielenhäiriö
Yhteys poisnukkuneisiin EmptySu Helmi 18, 2024 10:32 am kirjoittaja Hellevi

» Abrahamin vaikea ongelma
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyPe Helmi 16, 2024 11:20 am kirjoittaja jarrut

»  Takaisin Babyloniin (Back To Babylon) :: By Daymond Duck
Yhteys poisnukkuneisiin EmptyPe Helmi 16, 2024 10:24 am kirjoittaja jarrut

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Yhteys poisnukkuneisiin

3 posters

Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Vierailija La Huhti 02, 2016 2:18 pm

Yhteys poisnukkuneisiinheinäkuu 6, 2012 Tekijä Hannu
Aina silloin tällöin kuuluu uutisia, miten joku saa viestejä kuolleilta omaisiltaan. Tällaisista kokemuksistaan on kertonut jopa eräs kaikkien suomalaisten tuntema ja rakastama julkisuuden henkilökin.

Läheisen menettäminen tuo surun, ja moni toivoisi, että saisi poismenneeseen vielä yhteyden. Onko se siis mahdollista, kun sellaista jotkut ovat kokeneet? Ja jos on, niin miten?

Yhteys kuolleisiin ei ole kristitylle luvallista, ja uskon, että se ei ole mahdollista kenellekään. Nimittäin ne yhteydet poisnukkuneisiin, joita jotkut ovat kokeneet, ovat olleet yhteyttä vainajahenkiin. Vainajahenget ovat riivaajia, pahuuden henkiolentoja, jotka esiintyvät kuolleena henkilönä. Sellaisten kanssa ei pidä missään nimessä olla tekemisissä!

Raamattu yksiselitteisesti kieltää meitä olemasta tekemisissä vainajahenkien kanssa:

   Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne. (3. Moos. 19:31)

   Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi. (5. Moos. 18:10-12)

Joskus tällaiset henget voivat esiintyä jopa edesmenneenä apostolina tai jonain muuna pyhänä henkilönä ja antaa mukamas uutta tietoa ja opetusta Jumalalta. Suomessakin on tällaista esiintynyt aivan viime vuosina (internetissä oli erään henkilön sivusto, jossa oli hänen saamiaan sanomia ”Jumalalta”, en muista henkilön nimeä). Kyseessä on vainaja- ja tietäjähenkien vaikutus, ja sellaisesta on pysyttävä erossa.

Voivatko taivaaseen päässeet läheisemme sitten nähdä, miten me täällä maan päällä elämme? Raamattu ei anna tähän suoraan vastausta, mutta joistakin asioista voisi päätellä, että he eivät meidän tekemisiämme seuraa. Ensiksikin Raamattu sanoo, että taivaassa ei ole kyyneleitä ja murhetta (Ilm. 21:4). Sitä he varmasti kyllä kokisivat seuratessaan meidän pahoja ja synnillisiä tekojamme. Toiseksi, taivaaseen päässeet ovat täynnä Jumalan palvomista ja riemua, että tuntuu varsin epätodennäköiseltä, että heillä olisi halua seurata elämäämme täällä. Toki ei ole mahdotonta, etteikö Jumala sallisi heidän seurata elämäämme, mutta Raamattu ei tähän anna viitteitä. (GotQuestions.org)

Luterilaisuudessa esimerkiksi alttari symboloi sitä, että alttarikaiteen näkyvän puolikaaren ympärille kokoontuu ehtoolliselle täällä ajassa oleva seurakunta, ja sen näkymättömän toisen puolikaaren ympärille kokoontuu jo edesmennyt seurakunta. Tämä on kaunis ajatus yhteydestä ajallisen ja ikuisen seurakunnan välillä, eikä siinä ole sen kummempaa ajatusta yhteydenpidosta kuolleiden kanssa. Itse asiassa luterilaiset tunnustuskirjat tekevät ehdottoman selväksi sen, että kuolleita ei palvota eikä heitä rukoilla:

   Pyhien palvonnasta seurakuntamme opettavat, että me voimme julkisesti muistaa pyhiä, jotta oppisimme kukin kutsumuksemme mukaisesti seuraamaan heidän uskoaan ja hyviä tekojaan… Mutta Raamattu ei neuvo kääntymään pyhien puoleen ja pyytämään heiltä apua (1. Tim. 2:5), sillä se asettaa yksin Kristuksen meidän eteemme välittäjäksi, sovituksen välineeksi, ylimmäiseksi papiksi ja esirukoilijaksi. Häntä tulee huutaa avuksi, ja hän on luvannut kuulla meidän rukouksemme. Tämä palvonta on hänelle mieleen erityisesti silloin, kun hänen puoleensa käännytään kaikissa ahdistuksissa: ”Jos joku syntiä tekee, niin meillä on puolustaja Isän tykönä jne.” (1. Joh. 2:1). (Augsburgin tunnustus, kohta XXI Pyhien palvonta)

Kategoria(t): Muuta eksytystä, Riivaajat | Avainsanat: demoniset ilmiöt, demonit, edesmenneet, pyhien palvonta, riivaajat, tietäjähenget, vainajahenget, yhteys kuolleisiin | 1 kommentti
Yksi vastaus
: heinäkuu 12, 2012 klo 12:05 | Vastaa
   maria

   Tämä aihe on jotenkin järkyttävä.Siinä kosketellaan ihmisen herkimpiä tuntoja.Sydämen kaipausta läheiseen,joka on jo rajan toisella puolella.Tunnen todella myötätuntoa ja rakkautta näihin ihmisiin.Suru ja menetys voi lähes halvaannuttaa kivusta.Kaipaus suuri, ja sitä tekee lähes mitä tahansa saadakseen kosketuksen vielä rakkaaseensa.Isällä on kuitenkin lohdutus varattuna tällaisille ihmisille.Et ole yksin.Toivoa on.Rakkautta on.On kokonainen rakkauden meri johon upota.Etsithän suoraan Raamatusta lohdutusta,Isä puhuu siellä sinulle.Olet rakas ja kallisarvoinen aarre Hänelle.Tässä tuskassasi.


   Hannun huolenaiheena yhteys kuolleisiin.Se huolestuttaa minuakin.Ja minäkin nostaisin keskeiseksi henkilöksi Messiaan,joka sanoo olevansa Ylösnousemus ja Elämä.Joh.11Joka uskoo Häneen,ei ikinä kuole. Valtava totuus.Mutta mitä tuo usko pitää sisällään?Onko se vain Messiaan totena pitämistä?Tai sakramenttien vastaan ottamista,kun ne vain oikein toimitetaan?

   Se pelastus voi joskus olla ryövärin armon vastaan ottamista kuolin vuoteella.Mutta ei missään tapauksessa kannata laskea sellaisen varaan,ja ajatella,että sitten joskus vielä ehdin.Kuka meistä tietää päiviemme määrää?

   Ymmärrän Sanasta,että Messias kutsuu meitä vakavan valinnan kautta ensin sisälle kuolemaansa.Se tarkoittaa ristin sovituksen hyväksymistä omakohtaisesti.Että itsekkään tahtomme tien, itsekkään luontomme,itsevaltiutemme ristiinnaulitsemista yhdessä Hänen kanssaan.Sen kautta pääsyä Hänen elämäänsä.

   Hänen sydämenasenteensa vaikutuspiiriin, toimintatapoihinsa.

   Hänen sovintoverensä,Sanansa,ja Pyhän Henkensä voimassa.

   Tätä on vaikeaa sisäistää,jos ei tunne Sanaa,ja jää ulkoaopitun varaan.Vapahtaja ottaa kuitenkin äärimmäisen tosissaan jokaisen sielun,joka kaipaa Häntä.Hän ei halua jättää ketään pinnallisuuteen,vaan haastaa syvälle sydämensä tuntemukseen.Silloin voi alkaa aavistella,mitä tarkoittaa

   ”Mutta tämä on iankaikkinen elämä,että he tuntevat Sinut,joka yksin olet totinen Jumala(Adonai Eloheinu,Adonai echad),ja Hänet,jonka Sinä olet lähettänyt,Yeshua Messiaan.”Joh.17:3

   Elohim on YHWH,Aabrahamin,Iisakin ja Jaakobin Jumala.Pelkään,että jos nämä vanhemman liiton totuudet ohentuvat,jos niitä ei lueta,jos niitä häivytetään,jos ne katoavat,syntyy toinen jeesus,joka ei voi olla enää Pelastaja.Hän on kuitenkin Sana,joka tuli Isän luota,on yhtä Isän kanssa.Tuo Sana voi pelastaa meidät,kun syömme Häntä elämäksemme.

   Monet meediot käyttävät kristillisiltä kuulostavia rukouksia,samalla kun ottavat yhteyttä henkimaailmaan,ja puhuvat jumalasta.Tämä on eksytystä.Käsitän,että osa siitä voi olla myös huijausta.Mutta valitettavasti kaikki ei sitä ole.On totta mitä Hannu kirjoitti.Henkimaailma on älykkäämpi kuin ihminen,ja se eksyttää mielellään yhteyteen noiden väärien,outojen voimien kanssa.Ne voivat kietoa hyvinkin rakkaudelliselta tuntuvaan otteeseen jopa läheisen äänellä,mutta hedelmä on karmea.Outoja pelkoja,painajaisia,enteitä,jotka toteutuvat.Jopa vaikeita sairauksia on tullut,monen psyyke romahtamispisteessä.Olen kuunnellut näistä kahleista vapautuneita ihmisiä,ja he voivat todistaa todeksi tämän kaiken.

   Ihmisparka ei aina osaa yhdistää näitä asioita toisiinsa.Niistä voimista on sanouduttava irti,ja okkultismi on tunnustettava syntinä!Vain ristin Vapahtaja,lain ja profeettojen ilmoittama Messias on ulospääsy tällaisesta.Uskonnolliset menot ja elämykset eivät voi pelastaa sielua ulos perkeleen ja synnin orjuudesta.Mutta on lähdettävä myös suoralle tielle yhdessä Messiaan kanssa.Se vie perille Isän kirkkauteen.Jos olemme kuolleet yhdessä Hänen kanssaan (luovuttaneet oman elämämme Hänen käyttöönsä,ja Hän saa hallita meissä),me uskomme saavamme myös elää yhdessä Hänen kanssaan.Room.6:8

   Tärkeintä on antaa elämänsä Hänen rakastaviin käsiinsä,ja elää tässä ajassa Hänelle.Hän on myös I h m i s e n Poika,joka ei ollut mikään esoteerinen jeesus,vaan lihaan eli ihmiseksi tullut Jumalan Poika

   ”Teidätkin,jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne Hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne,Hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta …”Kol.1:21,22a

   ”…ja että Hän,tehden rauhan Hänen ristinsä veren kautta,Hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki…”Kol.1:20a


   ”Hänessä on jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti.”Kol.2:9

   Hän on ylösnoussut,ja voimallinen Pelastaja tälläkin hetkellä.Ps.16, Apt.t.2:24-36

   ”Että heidän sydämensä,yhteenliittyneinä rakkaudessa,saisivat kehoitusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden,Messiaan,jossa

   k a i k k i v i i s a u d e n ja t i e d o n aarteet kätkettyinä (koko Sana)

   Kol.2:2,3

   Miksi apostoli kertoi tämän?

   ”…ettei kukaan teitä pettäisi suostuttelevilla puheilla.”Kol.2:4


   Etsikäämme Häntä,Hän on silta iankaikkisuuteen.

   Silloin on taivaan kirkkauden toivo,ja todellisen lohdutuksen lähteet avoimina edessä.Hän on ihmeellinen Lohduttaja,ja Hänen Sanansa on kokonansa totuus,ja kaikki Hänen vanhurskautensa oikeudet pysyvät iankaikkisesti.”

   Ps.119:160

https://ajankohtainen.wordpress.com/2012/07/06/yhteys-poisnukkuneisiin/

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Varoitus – Bill Johnson ja Bethel-seurakunta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Huhti 04, 2016 8:24 am

Yhteys poisnukkuneisiin 25q7l0w

Varoitus – Bill Johnson ja Bethel-seurakunta


« Se Isän asia
New Age -mystiikka – ei mitään uutta »
Varoitus – Bill Johnson ja Bethel-seurakunta

maaliskuu 2, 2016 Tekijä Hannu

Netissä on kuvia, videoita ja kertomuksia siitä, miten Bill Johnsonin Bethel-kirkon väki vierailee hautausmailla siunauksia hakemassa. Ne eivät ole pahantahtoisten ihmisten juoruja, vaan Bethelin väen itsensä julkaisemaa materiaalia. He soukkaavat kuolleiden hengellisten vaikuttajien haudoilla etsien sieltä voitelua. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa Bill Johnsonin vaimo Beni ammentaa hengellistä voimaa C.S. Lewisin haudasta.

https://ajankohtainen.wordpress.com/2016/03/02/varoitus-bill-johnson-ja-bethel-seurakunta/

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Lisää aiheesta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Huhti 04, 2016 8:35 am

Amerikkalainen karismaatikko David Herzog kertoo kirjassaan "Glory Invasion" (s.127) saaneensa kaksinkertaisen kirkkauden voiman kuolleen Ruth Ward Heflinin ruumiin kautta.

---"Hinnin mukaan aikansa vaikutusvaltaisin naisevankelista, Kathryn Kuhlman, jonka muisto elää vahvana edelleen, jätti hänelle "manttelinsa", eli siirsi voitelunsa Hinniin ja näin Bennystä tuli Kathrynín työn jatkaja kuten Elian ja Elisan tapauksessa.
Kuhlmanilla on Hinniin vieläkin suuri vaikutus. Benny Hinn kertoi tämän ilmestyneen hänelle "yöllisessä näyssä" yhdessä Jeesuksen kanssa, "Ja siellä hän seisoi tässä huoneessa ja sanoi minulle, tietenkin tämä oli uni, mutta enemmänkin näynomainen... näin neiti Kuhlmanin ja hän sanoi, ´seuraa minua´. Se oli kaikki mitä hän sanoi. Seurasin häntä toiseen huoneeseen ja siellä seisoi Herra.

Kun näin Hänet Kathryn katosi ja nyt Herra sanoi minulle, ´seuraa minua´ ja seurasin Häntä kolmanteen huoneeseen... kun heräsin... tiesin tarkalleen mitä näky tarkoitti. Se oli Kathryn Kuhlman, joka otti minut ja esitteli minut Pyhälle Hengelle. Ensimmäinen huone tarkoittaa sitä kun hän sanoi, ´seuraa minua´. Mutta kun Kathryn oli poissa Jeesus oli siellä. Kathryn teki tehtävänsä ja meni pois ja Herra sanoi, ´seuraa minua´ kolmanteen huoneeseen... uskon tämän huoneen tarkoittavan uutta olotilaa Hengessä... uusi olotila, uusi taso on todella tulossa ja te, pyhät, te tulette olemaan osa siitä... kuinka monet ovat valmiit näkemään suurempaa Jumalan kunnian ilmestymistä?" [18]

Benny Hinnille ilmestykset ja näyt ovat arkipäivän todellisuutta. Jeesus, Elia, Kuhlman, enkelit ym. aina tarpeen mukaan ilmestyvät hänelle ja antavat uutta voitelua uuden ilmestystiedon lisäksi. Hinn sanoo, "En ole nähnyt vain enkeleitä, olen nähnyt (kuolleita) pyhiä... eräänä päivänä olin rukouksessa ja mies ilmestyi eteeni... hän oli noin 185 cm pitkä, vanha mies, hänellä oli parta... kimalteleva valkoinen parta... kysyin, ´Herra, kuka on tämä mies jonka näen?´... Herra sanoi, ´profeetta Elia´ ". [19]

Benny Hinn näkee näyssä kuolleita ja kommunikoi heidän kanssaan. Hän sanoo myös käyvänsä näiden haudoilla etsimässä lisää voimaa ja voitelua. Hinn kertoo käyneensä Kathryn Kuhlmanin[20] ja toisen naisjulistaja Aimee Semple McPhersonin[21] haudoilla, "Yksi oudoimmista tapauksista sattui muutama vuosi sitten kun vierailin Aimeen haudalla. Nyt tänä torstaina olen TBN:n lähetyksessä. Perjantaina aion vierailla Kathryn Kuhlmanin haudalla. Se on lähellä Aimeen hautaa... en koskaan unohda mitä näin Aimeen haudalla. Se oli uskomattoman dramaattista.

Hän oli sellainen nainen, että hänen haudallaan sen molemmin puolin seisoivat yli kaksi metriset enkelit kumartuneina haudan puoleen ja kultainen ketju ulottui haudan ympäri... tuntuu uskomattomalta, että joku voi kuolla ja enkelit seisovat haudan vierellä kumartuneena, tunsin valtavan voitelun kun olin siellä... Jumalan voima tuli ylleni... uskon voitelun lähteneen Aimeen ruumiista... te, te, teidän tulisi tuntea Aimeen haudan voitelu. Se on uskomatonta. Ja Kathrynin. Se on valtavaa. Olen kuullut ihmisten parantuneen kun ovat käyneet haudalla. He paranivat täysin Jumalan voimasta..." [22]---"


Luettavissa Kristityn Foorumilla

http://www.kristitynfoorumi.fi/bennyhinn1.html

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Pirkko Jalovaara

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Huhti 04, 2016 8:44 am

--"Pirkko Jalovaara kertoo kirjassaan "Rukous on Elämäni" vierailuista eri ortodoksisissa luostareissa. Pyhitsan luostari Virossa. Aamuliturgia kirkossa. "Oih, mikä tunnelma kirkossa! Kynttilöitä palaa joka puolella, kuoro laulaa kuin taivaassa, ortodoksikirkko hehkuu kultaa ja kauneutta." Jalovaara kuuntelee ihastuneena taivaallista laulua, jossa ylistetään Mariaa, joka on "kerubeja kunnioitettavampi ja serafeja verrattomasti jalompi..." Jalovaara kertoo, kuinka sisar Teresa siellä opetti hänelle rukouksen salaisuuksia.


Sisar Teresa toistaa rukousnauhaa apuna käyttäen yksilauseista rukousta viisisataa kertaa päivässä. Sisar antaa Jalovaaralle rukousnauhan. Myöhemmin myös hän alkaa toteuttaa nunnan opetuksia. "Tulee lämmin hyvä olo, Jeesuksen Hengen hipaisu. Innostun kovasti, sydämen lämpö on syttynyt ja alan toistaa uudelleen, uudelleen samaa rukousta."
Zgorskin luostariin tekemästään vierailusta Jalovaara kertoo seuraavaa: "Kappelin peränurkassa on suuri hopeinen arkku, johon sijoitettu... luostarin johtajan ja uskonsankarin, Sergei Radonezilaisen pyhäinjäännökset". "Paljon ihmisiä käy paikalla. Ristinmerkkiä tehden he hiljaa kulkevat arkun ohitse. Kun itse menen muiden perässä arkun vierelle, hämmästyn tuntiessani suuren Jumalan läheisyyden ja lämpimän kosketuksen."

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Mitä sanoo Raamattu asiasta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Huhti 04, 2016 8:49 am

4Moos. 19:13
"Jokainen, joka koskee kuolleeseen,
kuolleen ihmisen ruumiiseen, eikä puhdistaudu,
hän saastuttaa Herran asumuksen, ja hänet hävitettäköön Israelista,
koska puhdistusvettä ei ole vihmottu häneen; hän on saastainen,
hänen saastaisuutensa pysyy hänessä yhä."

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Huhti 11, 2016 6:54 am

3Mooseksen kirja sanoo vainajahenkien puoleen kääntymisestä:

19:31" Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

20:6 Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa.

20:27 Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset."
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2721
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Lisätietoa samasta aiheesta:Mikä on kristillinen näkemys meedioista?

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Huhti 12, 2016 7:58 amKysymys: Mikä on kristillinen näkemys meedioista?
Vastaus: Raamattu tuomitsee voimakkain sanoin spiritismin, salatieteet ja meediot (3. Moos. 20:27; 5. Moos. 18:10-13). Horoskoopit, Taro-kortit, astrologia, povarit, kädestä ennustajat ja spiritistiset istunnot kuuluvat tähän samaan kategoriaan. Nämä toiminnat perustavat siihen käsitteeseen, että on jumalia, henkiä ja kuolleita omaisia, jotka voivat antaa meille neuvoja ja ohjeita. Nämä "jumalat" tai "henget" ovat riivaajia (2. Kor. 11:14-15). Raamatun mukaan ei ole mitään syitä uskoa, että kuolleet omaisemme pystyvät olemaan yhteydessä meihin. Jos he olivat uskovia, he ovat taivaassa nauttien sen ihanuuksista rakastavan Jumalan seurassa. Jos he eivät olleet uskovia, he ovat helvetissä kärsien loputtomasta tuskasta, koska he hylkäsivät Jumalan rakkauden ja kapinoivat häntä vastaan.

Jos omaisemme eivät pysty olemaan meihin yhteydessä, kuinka sitten meediot ja spiritistit saavat tarkat tietonsa? Monet meediot on todistettu pettureiksi. Meediot pystyvät hankkimaan todella paljon tietoja henkilöstä tavanomaisin menetelmin. Joskus he käyttävät puhelinnumeroa ja Internetin hakupalveluja saaden tietoonsa nimiä, osoitteita, syntymäaikoja, avioliiton solmimisaikoja, perheenjäsenten nimiä, jne. On kuitenkin totta, että meediot tietävät joskus sellaisia asioita, joita heidän ei oikeastaan pitäisi tietää. Mistä meediot saavat nämä tietonsa? Vastaus kuuluu: Saatanalta ja riivaajilta. "Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun" (2. Kor. 11:14-15). Ap. t. 16:16-16 kuvaaa orjatyttöä, joka pystyi ennustamaan tulevaisuuden, kunnes Paavaläski henkeä lähtemään tytöstä.

Saatana teeskentelee olevansa ystävällinen ja auttavainen. Hän yrittää osoittaa olevansa hyvä. Saatana ja hänen riivaajansa antavat meediolle tietoja henkilöstä niin, että tuo henkilö alkaa uskomaan spiritismiin, jonka Jumala kieltää. Alussa se vaikuttaa viattomalta, mutta pian heistä tulee riippuvaisia meedioista ja vastoin heidän tahtoaan Saatana alkaa hallita ja tuhota heidän elämäänsä. Pietari julisti, "Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa.Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä" (1. Piet. 5:8. Joissakin tapauksissa meediotkin joutuvat petoksen kohteeksi, eivätkä tiedä tietojensa todellista alkuperää. Kaikissa tapauksissa ja riippumatta tietolähteestä, mitään spiritismiin, noituuteen ja astrologiaan liittyvää ei voi pitää Jumalan hyväksymänä menetelmänä tietojen hankkimiseksi. Kuinka Jumala haluaa meidän tuntevan tahtonsa elämäämme varten? Jumalan suunnitelma on yksinkertainen ja samalla tehokas: opiskele Raamattua (2. Tim. 3:16-17) ja rukoile viisautta (Jaak. 1:5).http://www.gotquestions.org/suomi/kristitty-meediot.html

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Steve Wohlberg: Vainaja- ja tietäjähenget

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Huhti 12, 2016 8:27 am

Steve Wohlberg
Vainaja- ja tietäjähengetNykyajan meediot, jotka vierailevat kansallisissa [USA] radio- ja Tv-talkshow-ohjelmissa puhuvat usein Jumalasta, Raamatusta ja jopa Jeesuksesta Kristuksesta heitä haastateltaessa välittäessään sanomaansa hämmentyneelle ja haavoittuneelle kuulijakunnalleen, joka koostuu hyvin erilaisista ihmisistä. Uskon kyllä varmasti Jumalaan ja kannatan raamatunjakeiden lainaamista, mutta on tärkeää lainata Jumalan Kirjaa oikein, varsinkin kun on kysymys siitä, mitä se sanoo kuolleiden kanssa keskustelemisesta. Mitä se siitä sanookaan?

Yli 3000 vuotta sitten Jumala vapautti noin kaksi miljoonaa israelilaista Egyptin orjuudesta, johti heidät aution erämaan halki ja toi heidät sitten Kanaanin maan, Luvatun maan rajalle. Ennenkuin Jumala toi heidät alueelle, josta oli tuleva heidän uusi kotimaansa, Jumala varoitti Israelia tietyistä käytänteistä, jotka olivat yleisiä maassa asuvilla kansoilla. Huomaa tarkoin Hänen neuvonsa, jotka Hän antoi Mooseksen kautta:

   Kun tulet siihen maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä opettele jäljittelemään niiden kansojen kauhistavia tekoja. Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi. Ole siis nuhteeton Herran, sinun Jumalasi, edessä. (5.Moos.18:9-13, korostukset lisätty)

Tätä raamatunkohtaa olisi syytä tutkia tarkoitn. Jumalan kansa oli tulossa "luvattuun maahan", mutta tuo alue oli täynnä vaaroja. Siellä asui jo monia eri kansoja ja he harjoittivat asioita, joiden Jumala tiesi olevan vaarallisia ja myös houkuttelevia. Välttääkseen siis maholliset väärinymmärrykset Jumala luetteli ne asiat erikseen, toinen toisensa jälkeen ja käski sitten kansaansa pysymään erossa niistä. Tässä on luettelo kielletyistä asioista 5. Mooseksenkirjan 18:9-13 mukaan:

   Lapsiuhrit
   Noituus
   Ennustaminen
   Ennusmerkkien tulkinta
   Velhous
   Loitsut
   Vainajahengiltä ja tietäjähengiltä kysyminen (meediona toimiminen, spiritismi)
   Vainajien puoleen kääntyminen


Kaikkia näitä muinaisia käytänteitä harjoitetaan tänäänkin ja monia niistä mainostetaan tavallisissa tavarataloissa myytävissä tuotteissa. Edellisessä kirjassani Hour of the Witch [Noidan hetki] olen jo kirjoittanut "noituudesta", "ennustamisesta" ja "loitsuista", joten en käsittele niitä tässä. Tässä artikkelissa on keskitytty kolmeen viimeksimainittuun—"meediona toimimiseen eli spiritismiin ja vainajien puoleen kääntymiseen".

"Meedio" on selvästikin nykyaikainen sana ja se onkin suositun NBC-kanavan ohjelmasarjan nimi. Sarjan Allison DuBois, James Van Praagh, John Edward, Carla Mae, Sylvia Browne ja Lisa Williams ovat kaikki eläviä nykyaikaisia meedioita. Sana "spiritisti" tarkoittaa pääasiassa samaa kuin "meedio", vaikka sitä ei nykyään käytetäkään yhtä paljon. Spiritisti on henkilö, joka kommunikoi henkien kanssa. Tällaisen harjoittamista kutsutaan spiritismiksi. Meediot ja spiritistit harjoittavat "vainajien puoleen kääntymistä".

   Wikipedian mukaan "nekromantia (kreik. nekros 'vainaja' ja manteia 'ennustaminen') oli antiikissa ennustustapa, jossa kuolleita manattiin ennustamaan tulevaa... Joissain tapauksissa nekromantialla voidaan myös tarkoittaa henkien kutsumista paikalle auttamaan jossain asiassa, esimerkiksi vihollisen lyömisessä tai tiedonlähteeksi. Tällaista loitsijaa kutsutaan nekromantiksi."

Pääasia tässä on, että 5.Mooseksenkirjan 18:11 kieltää täysin "vainaja- tai tietäjähengiltä kysymisen ja vainajien puoleen kääntymisen".

"Älä toimi meediona äläkä puhu vainajille!" on tekstin selvä sanoma. Ja tämä varoitus koskee sekä niitä, jotka tekevät sellaista ammatikseen (meediot ja spiritistit) että käytännettä itseään (vainajiin yhteyden ottamista) miten rehellisiä tai omistautuneita meediot ja heidän seuraajansa sitten ovatkin harjoittamassaan käytänteessä eettisesti. Tässä ei ole kysymys heidän rehellisyydestään. Raamatussa sanotaan korostetusti:

   Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi. Ole siis nuhteeton Herran, sinun Jumalasi, edessä 5.Moos.18:12, 13, korostus lisätty).

Sana "kauhistus" ei ole neutraali sana eikä sitä voi helposti sivuuttaa. Eräässä Raamatun sanakirjassa luetellaan nämä kolme määritettä sanalla "kauhistus":

   Kauhistus (s.) Äärimmäisen inhon ja vihan tunne; vastenmielisyys; ahdistuksen ja pelon tunne.

   Kauhistus (s.) Sellainen asia, joka on kauhistuttava; vihattava; paha tai häpeällinen; kohde tai tila, joka herättää inhoa ja vihaa; vihattava tai häpeällinen pahe; saastutus.

   Kauhistus (s.) Saastutuksen tai pahuuden syy. (2)

Ehkä tämä antaa käsityksen asiasta. Kun Mooses kirjoitti, että "joka...kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen...on kauhistus Herralle", hän halusi ilmaista mahdollisiman voimakkaasti, mikä Jumalan kanta on tällaisiin asioihin. "Kauhistukset" ovat äärimmäisen inhottavia, vihattavia, ilkeitä, iljettäviä ja kammottavia puhtaalle ja pyhälle Jumalalle. Jos tämä kieli vaikuttaa liian voimakkaalta, älä syytä minua. Minä en ole kirjoittanut viidennen Mooseksenkirjan 18. lukua. Mooses kirjoitti sen. Ja Mooses ilmaisi yksinkertaisesti, mitä "Herra" ajattelee yrityksestä puhua vainajien kanssa.

Onko Jumala muuttanut mielensä? Jos ei, niin miksi ei? Ja mitä väärää muuten siinä on, että yrittää saada yhteyden kuolleeseen isoäitiinsä? Onko Jumala kovasydäminen, ahdaskatseinen ja fanaattinen? Rajoittaako Hän kohtuuttomasti niitä, jotka ovat menettäneet läheisen, niin etteivät he voi saada lohdutusta tuonpuoleisesta? Entä hyväätarkoittavat henkisyyttä opettavat henkilöt? Eikö Hän ole heillekin valtavan epäoikeudenmukainen? Totuudellinen vastaus on ei, ei vähäisimmässäkään määrin! Mitä enemmän ymmärrämme siitä, mitä Raamattu opettaa tästä aiheesta, sitä paremmin käsitämme, että Jumalan motiivit ovat puhtaat ja että Hänen tarkoituksensa on suojella meitä kaikkia—mukaanluettuina itse meediotkin—haavoittumasta, haavoittamasta muita ja joutumasta pahantahtoisten näkymättömässä maailmassa asuvien henkien eksyttämiksi.

Puhuvatko lasten vanhemmat lapsilleen voimakkaasti kadulla leikkimisestä? Onko sellainen kielenkäyttö oikeutettua? Tottakai se on. Lasten vanhemmat haluavat suojella lapsiaan. Sama koksee meidän rakastavaa Luojaamme ja Hänen voimakasta kieltään 5. Mooseksenkirjan 18. luvussa. Hänen päämääränään on suojella meitä langenneilta enkeleiltä ja niiltä tuhoisilta seurauksilta, mitkä siitä seuraavat, jos avaamme sydämemme niiden läsnäololle, voimalle, opetukselle ja vaikutukselle. Raamattu sanoo Jumalasta: "hän pitää teistä huolen" (1.Piet.5:7) [engl Raamatussa = "He cares for you" = "Hän välittää teistä"]. Meidän Luojamme rakastaa meitä enemmän kuin ymmärrämme.

Vaikka sanaa "demoni" ei olekaan 5. Mooseksenkirjassa, on lukuisia muita raamatunkohtia, joissa kuolleille puhuminen liitetään selvästi demonien maailmaan. Israelilaisten lähestyessä Luvattua maata heidän reittinsä vei heidät Mooabin kautta, joka on Kanaanin maasta itään. He leiriytyivät Sittimiin, mutta kohtasivat yllättäen viettelevän ja samalla hengenvaarallisen vihollisen.

   Niin Israel asettui Sittimiin. Ja kansa rupesi irstailemaan Mooabin tyttärien kanssa. Nämä kutsuivat kansaa jumaliensa uhreille, ja kansa söi ja kumarsi heidän jumaliansa. Kun Israel näin antautui palvelemaan Baal-Peoria, syttyi Herran viha Israelia kohtaan. (4.Moos.25:1-3)

Mooabilaiset palvoivat pakanajumalaa nimeltä "Baal" ja monia muitakin jumalia. Kun sana levisi, että israelilaiset kulkivat heidän alueensa läpi, heidän johtajansa alkoivat suunnitella Israelin viettelemistä osallistumaan heidän epäjumalanpalveluskäytänteisiinsä. Hiljaa ja aluksi huomaamattomasti kauniit mooabilaiset naiset hiipivät israelilaisten leiriin vietelläkseen heidät syntiin. Strategia toimi. Jumalan kansa antautui naisten lumoon ja pian nämä mooabilaiset viettelijättäret "kutsuivat kansaa jumaliensa uhreille, ja kansa söi ja kumarsi heidän jumaliansa". Tällä tavoin israelilaisten lojaalius siirtyi pois taivaan ja maan Luojasta ja kohdistui pakanajumaliin.

Mitä nämä pakanajumalat olivat? On merkittävää, että mooabilaiset uskoivat näiden epäjumaliensa olevan itse asiassa heidän oman heimonsa sankareita, jotka kuolemansa jälkeen olivat siirtyneet yksinkertaisesti tuonpuoleiseen. Sentähden, vaikka 4.Moos.25:2:ssa sanotaan, että israelilaiset söivät mooabilaisten epäjumalien, Baal-Peorin uhreja, kerrotaan psalmeiss myöhemmin, että isrelilaiset itse asiassa "söivät kuolleitten jumalien uhreja" [Engl Raamattu = "They joined themselves also unto Baalpeor, and ate the sacrifices of the dead" = "kuolleille uhrattuja uhreja".] Psalminkirjoittaja kirjoittaa:

   [Israelilaiset] He antautuivat palvelemaan Baal-Peoria ja söivät kuolleitten jumalien uhreja. (Ps.106:28, korostus lisätty).

Tämä tosiasia, että muinaiset mooabilaiset uskoivat, että "kuolleista" oli tullut heidän "jumaliaan", käy ilmi vertaamalla 4.Moos.25:2:ta ja Ps.106:28:aa. Tässä on nyt tärkein kohta. Vain muutamaa jaetta myöhemmin psalminkirjoittaja menee vielä pitemmälle todetessaan, että syödessään mooabilaisten "jumalille"—joiden mooabilaiset kuvittelivat olevan heidän "kuolleitaan"— uhrattua, palvoivat todellisuudessa tietämättään demoneita. Tässä ovat kaii kolme jaetta, niin että voit nähdä niiden välisen yhteyden:

   Niin Israel asettui Sittimiin. Ja kansa rupesi irstailemaan Mooabin tyttärien kanssa. Nämä kutsuivat kansaa jumaliensa uhreille, ja kansa söi ja kumarsi heidän jumaliansa. Kun Israel näin antautui palvelemaan Baal-Peoria, syttyi Herran viha Israelia kohtaan. (4.Moos.25:1-3, korostus lisätty).

   He [israelilaiset] antautuivat palvelemaan Baal-Peoria ja söivät kuolleitten jumalien uhreja [oik. "kuolleille uhrattua"] (Ps.106:28, korostus lisätty).

   He [israelilaiset] palvelivat heidän [mooabilaisia] jumalankuviansa [Peorin Baalissa], ja niistä tuli heille paula. Ja he uhrasivat poikiansa ja tyttäriänsä [seuraava askel] riivaajille (Ps.106:36,37, korostus lisätty).

Niinpä mooabilaisten "jumalat", joiden he uskoivat olevan "kuolleitaan", jotka olivat nyt tuonpuoleisessa, olivatkin todellisuudessa "riivaajia"/demoneita—mutta tästä olivat yhtä hyvin mooabilaiset kuin israelilaisetkin tietämättömiä. Noina hurjina aikoina oli jopa hirvittävä tapa uhrata "poikiaan ja tyttäriään" näille epäjumalille, jotka olivat todellisuudessa demoneita. Samaan käytänteeseen viitataan 5.Moos.18:ssa, jossa Mooses varoittaa ketään "panemasta poikaansa tai tytärtään kulkemaan tulen läpi" (5.Moos. 18:10).


Ja vaikka Mooses varoitti siitä näin selvästi, tekivät israelilaiset Peorin Baalissa niin; ja se kaikki alkoi mooabilaisista viettelijättäristä. Näiden viekkaiden mooabilaisten viettelijättärien vaikutuspiirissä Israel eteni mooabilaisten naisten kanssa pelehtimisestä kuolleille mooabilaisille uhrattujen uhrien syömiseen ja lopulta omien lapsien murhaamiseen veren tahrimilla mooabilaisilla alttareilla, Ja koko ajan vetelivät näyttämön takana naruja näkymättömät langenneet enkelit. Meidän rakastava Luojamme on erityisen huolissaan noista demonivoimista.

Myös Uudessa Testamentissa tunnisti Paavali pahojen enkelien olevan näyttämön takana olevia tietämättömien pakanoiden epäjumalanpalveluksen kohteita. Paavali kohotti näyttämön esirippua läpitunkevalla ymmärryksellä julistaessaan:

   Ei, vaan että, mitä pakanat uhraavat, sen he uhraavat riivaajille eivätkä Jumalalle; mutta minä en tahdo, että te tulette osallisiksi riivaajista. (1.Kor.10:20, korostus lisätty.) [Vrt. engl. Raamattu = "...and I would not that ye should have fellowship with devils" = "että te olisitte yhteydessä riivaajien/demonien kanssa".

Paavali oli hyvin huolissaan "demonien kanssa yhteydessä olemisesta". Demonien kanssa yhteydessä oleminen tarkoittaa sitä, että ihminen on tietämättään yhteydessä langenneeseen enkeliin—että on syntynyt suhde paholaisen edustajan kanssa. Paavali sanoi käännynnäisilleen: "minä en tahdo, että te tulette osallisiksi riivaajista" eli että olette yhteydessä demoneihin. Tämä on myös hänen neuvojensa todellinen motiivi ja se on myös todellinen syy siihen, että Jumala varoitti kansaansa 5.Moos. 18:ssa puhumasta vainajille. Meidän rakastava Luojamme haluaa siis suojella meitä näkymättömiltä, vihamielisiltä hengiltä.

Joissakin englanninkielisissä raamatunkäännöksissä käytetään sanaa "familiar spirit". Meedio on henkilö, joka tiedustelee asioita tällaiselta vainaja- tai tietäjähengeltä. Joskus ne ottavat meedion valtaansa.

NBC:n Medium-sarjan luoja Allison DuBois päätti ensin ottaa yhteyttä tuonpuoleisentutkijaan Gary Schwartziin Arizonan yliopistosta. DuBois myöntää avoimesti:

   Minun oppaani kertoivat minulle, että minun oli osallistuttava tohtori Schwartzin tutkimukseen ja että minun oli otettava yhteyttä häneen. Minun oppaani eivät koskaan ohjaa minua väärin...(3).

   Samoin myös Sylvia Brown tunnusti:

   Olin kahdeksanvuotias ja yksin yöllä vuoteessani, kun valon hohde leikkasi pimeyden ja hieman epäselvä pitkän, hoikan naisen hahmo astui minua kohti tuon valon ytimestä. "Älä pelkää", hän sanoi, "minä tulen Jumalan luota". Juoksin kirkuen isoäitini Adan luo, joka selitti tyynesti, että luonani oli juuri vieraillut henkioppaani. Hänen nimensä oli Ilena, mutta muutin hänen nimensä Francineksi jostain syystä ja samoin kuin kaikki henkioppaat, hän on ollut läheisin kumppanini ja neuvojani jokaisena hetkenä ja jokaisena päivänä tämänkertaisen elämäni aikana. (4)

Näin sekä DuBois että Browne myöntävät, että heillä on henkilökohtaiset "henkioppaat", jotka ohjaavat jatkuvasti heidän elämäänsä. Nämä oppaat kertovat heille, mitä heidän pitää tehdä ja minne heidän tulee mennä. Toisin sanoen ne ovat ajattelevia, laskemoivia, ei-fyysisiä olentoja. Ne kertovat myös yksityiskohtia—jotka ovat usein hämmästyttävän tarkkoja—elävistä ja kuolleista. Sylvia Brownen "henkiopas", henki, jota hän kutsuu "Francineksi", on hänen "lähin kumppaninsa ja neuvojansa". Raamattu kutsuu näitä oppaita tietäjä- ja vainajahengiksi (engl. 'familiar spirits'), meedioiden ja spiritistien näkymättömiksi oppaiksi.

Jumalan Kirjassa mainitaan usein nämä vainaja- ja tietäjähenget, mutta aina negatiivisessa merkityksessä. Lue alta ja katso itse. Herra käski israelilaisia:

   Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne. (3.Moos.19:31, korostus lisätty)

   Muutamaa jaetta myöhemmin Jumala varoittaa jälleen:

   Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa. (3.Moos.20:6)

Kommunikaatiota vainaja- ja tietäjähenkien kanssa pidettiin niin vakavana rikkomuksena Raamatun päivinä, että se ansaitsi jopa kuolemanrangaistuksen. Herra julisti:

   Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset. (3.Moos.20:27), korostus lisätty)

Noin voimakkaat varoitukset saattavat tuntua epäoikeutetuilta ja kovilta nykyajan ihmisten korvissa. Varsinkin, jos "vainaja- ja tietäjähenget", joista näissä raamatunkohdissa puhutaan, olivat tosiaankin sitä, mitä ne väittivät olevansa—ystävällisiä neuvonantajia ja hyväntekijöitä. Mutta entä, jos ne eivät olekaan sellaisia? Entä jos ne ovat todella älykkäitä, mestarillisen eksyttäviä ja jopa häikäilemättömiä persoonia, joiden salaisena päämääränä on johtaa harhaan ja tuhota sekä itse meediot että heidän asiakkaansa (jotka ne ovat huijanneet ilkeillä juonillaan)? Silloin Jumalan vakavissa varoituksissa onkin ehdottomasti järkeä.

Vanhan Testamentin aikoina saavutti israelilaisten kuningas Manasse ikävää kuuluisuutta epäjumalanpalveluksensa ja syntinsä takia. Osana alaspäin suuntautunutta kierrettään vajosi Manasse juuri niihin käytänteisiin, jotka Jumala niin voimakkaasti tuomitsi 3. ja 5. Mooseksen kirjoissa. 2.Kuningasten kirjassa on tämä kuvaava yhteenveto:

   Manasse oli kahdentoista vuoden vanha tullessansa kuninkaaksi, ja hän hallitsi Jerusalemissa viisikymmentä viisi vuotta. Hänen äitinsä oli nimeltään Hefsibah. Hän teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, niiden kansain kauhistavien tekojen mukaan, jotka Herra oli karkoittanut israelilaisten tieltä. Hän rakensi jälleen uhrikukkulat, jotka hänen isänsä Hiskia oli hävittänyt, ja pystytti alttareja Baalille ja teki aseran, niinkuin Israelin kuningas Ahab oli tehnyt, kumarsi ja palveli kaikkea taivaan joukkoa. Hän rakensi alttareja myös Herran temppeliin, josta paikasta Herra oli sanonut: "Jerusalemiin minä asetan nimeni". Hän rakensi alttareja kaikelle taivaan joukolle Herran temppelin molempiin esipihoihin. (2.Kun.21:1-5)


Huomaa hänen moniulotteisen Luojastaan erkanemisensa huipentuma:


   Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet. (2.Kun.21:6, korostukset lisätty).

Spiritisteihin ja meedioihin turvautumista pidetään "Herran silmissä pahana" ja sellaisena, joka "vihoittaa Hänet". Miten epäoikeudenmukaista ja kovaa! Mutta hetkinen. Ajattelepa asiaa tältä kannalta. Entäpä jos olisit pienen pojan tai tytön vanhempi, jota rakastaisit koko sydämestäsi ja sitten huomaisit sisäpiiriltä saamasi "vinkin" perusteella, että jollain sarjamurhaajalla oli tarkoin laadittu suunnitelma vietellä, pahoinpidellä ja tappaa lapsesi. Entä jos saisit myös tietää, että tuo sarjamurhaaja työskenteli siinä päiväkodissa, jonne viet lapsesi ja olisi lisäksi äskettäin ilmoittautunut lastesi lapsenvahdiksikin.

Etkö sinä olisi kauhuissasi ja vihainen? Kaksivuotiaan pojan isänä minusta on kauheaa kirjoittaa tällaisista asioista. Toivoisin, ettei sellaista tapahtuisi; mutta sellaista tapahtuu. Maailmamme on täynnä leskiä, orpoja, vanhempia, joiden sydämet on murskattu ja muita saatanallisen julmuuden uhreja. Lue vain sanomalehtien otsikot tai katso television rikosohjelmia, jos pystyt. Kauhistuttava totuus on, että pahuutta on olemassa ja että se on lisäksi ovelaa ja laskelmoivaa.

Jos rakastava Jumala hallitsee taivaassa, miten sitten olemme joutuneet tähän pisteeseen? Mistä se kaikki on saanut alkunsa? Tämä ongelma onkin eräs eniten ihmiskuntaa vaivaava ongelma nykyään. Asiasta on olemassa loputtomasti erilaisia käsityksiä, mutta Raamattu antaa ainoastaan yhden lopullisen vastauksen: perussyynä on Lucifer ja langenneet enkelit. Kuka olikaan "viisastelemassa" Aatamin ja Eevan kanssa juuri ennen heidän lankeemustaan.

Raamatun mukaan eräs kaikkein tehokkaimpia keinoja, joiden avulla nämä näkymättömät pimeyden joukot pääsevät kosketuksiin pahaa-aavistamattomien ihmisolentojen kanssa on esiintymällä "vainaja- ja tietäjähenkinä"—kuolleiden ihmisten haamuina. Ajattele sitä. Jos olisit koko luomakunnan Jumala ja jos ymmärtäisit nämä asiat täydellisesti, etkö puhuisi voimakkaasti Kirjassasi näitä "vainaja- ja tietäjähenkiä" vastaan? Tämän tahdoin sanoa.


Vastakohtana kuningas Manassen pahoille teoille ovat kuningas Joosian vanhurskaat teot:


   Myöskin vainaja- ja tietäjähenkien manaajat, kotijumalat ja kivijumalat ja kaikki iljetykset, joita oli nähty Juudan maassa ja Jerusalemissa, Joosia hävitti, täyttääkseen lain sanat, jotka olivat kirjoitettuina siinä kirjassa, minkä pappi Hilkia oli löytänyt Herran temppelistä. (2.Kun.23:24, korostukset lisätty)

Joosian päivinä (noin 624 e.Kr.) Jumalan valitun kansan keskuudessa oli "vainaja- ja tietäjähenkien manaajia", "kotijumalia ja kivijumalia" ja kaikkia muitakin "iljetyksiä" harjoitettiin avoimesti. Oli kulunut lähes tuhat vuotta Mooseksen ajoista ja Israel oli laajalti hyvin tietämätön siitä, mitä kolmannessa ja viidennessä Mooseksenkirjassa oli kirjoitettu. Uskonpuhdistus oli tarpeen. Mitä tämä on? ihmetteli Hilkia-niminen pappi löydettyään juutalaisten temppelin sopukoihin kätkettyjä käsikirjoituksia.

Se oli kirja, joka sisälsi Mooseksen kirjoituksia! Käsikirjoitukset vietiin nopeasti kuninkaalle. Kun Joosia luki niitä, hänen silmänsä avautuivat. Hän ymmärsi tarkalleen, mitä Jumala sanoi "vainaja- ja tietäjähengistä" ja muista okkulteista käytänteistä. Syvän vakaumuksen vallassa ja silläkin uhalla, että joutuisi epäsuosioon Joosia "hävitti vainaja- ja tietäjähenkien manaajat" ja puhdisti maan. Tämä uskonpuhdistus oli niin huomattava, että Raamatun mukaan ei koko Israelin historian aikana ollut ketään Joosian kaltaista kuningasta.

   Ei ollut ennen häntä ollut hänen vertaistansa kuningasta, joka niin kaikesta sydämestänsä, kaikesta sielustansa ja kaikesta voimastansa olisi kääntynyt Herran puoleen, kaiken Mooseksen lain mukaan; eikä hänen jälkeensä tullut hänen vertaistansa. (2.Kun.23:25)

Keskeinen osa Joosian uskonpuhdistustyöstä oli kaikkien niiden hävittäminen, jotka olivat "vainaja- ja tietäjähenkien manaajia". Toivoisin, että sellaisten ohjelmien kuin Medium, Ghost Whisperer, Crossing Over With John Edward ja The Lisa Williams Project tuottajat lukisivat tämän. Ehkäpä he ovat todella tietämättömiä, samoin kuin kuningas Joosiakin oli ennenkuin pappi Hilkia näytti hänelle muinaisen jäljennöksen Lain kirjasta.

Ehkä myös Allison DuBois, James Van Praagh, John Edward, Carla Mae, Sylvia Browne ja muut nykyajan meediotkin ovat tietämättömiä. En tiedä. Toivon niin. Minun tehtäväni ei ole tuomita motiiveita tai päättää ihmisten kohtaloista. Minulla ei ole pätevyyttä lausua sellaisia tuomioita. Kuitenkin Raamatun opettajana minulla on pyhä vastuu esittää selvästi Jumalan Sanaa. Vakava totuus on, että meediot, vainaja- ja tietäjähenget ja kuolleiden puoleen kääntyminen on selvästi kielletty Pyhässä Raamatussa. Niistä käytetään nimitystä "kauhistukset".

Totta puhuen on Vanhassa Testamentissa eräs kohta, jossa käsitellään kuolleiden kanssa puhumista ja joka on askarruttanut monia ja tuon kohdan pintapuolinen lukeminen on johtanut jotkut jopa oikeuttamaan nekromantian (Myös Uudessa Testamentissa on askarruttava kohta, jota käsittelemme myöhemmin). Tuossa yhdessä, ainoaa laatuaan olevassa kohdassa Vanhassa Testamentissa kuvataan kuningas Saulin puhuvan ilmeisesti kuolleen profeetta Samuelin haamulle.

Kertomus löytyy 1.Samuelinkirjan 28. luvusta, jakeista 3-25. Mutta kuten tulemme selvästi huomaamaan—ja kuten arvostettu Raamatun selittäjä Matthew Henry myös vahvistaa—Saul puhui todellisuudessa valheellisesti Samuelina esiintyvän demonin kanssa, ei oikeasti Samuelin kanssa. Luemme ensin koko kertomuksen. Sitten tutkimme sitä yksityiskohtaisesti.


   3. Samuel oli kuollut, ja koko Israel oli pitänyt hänelle valittajaiset; ja he olivat haudanneet hänet hänen kaupunkiinsa Raamaan. Ja Saul oli toimittanut pois maasta vainaja- ja tietäjähenkien manaajat.
   4. Ja filistealaiset kokoontuivat, ja he tulivat ja leiriytyivät Suunemiin. Niin Saulkin kokosi koko Israelin, ja he leiriytyivät Gilboaan.
   5. Mutta kun Saul näki filistealaisten leirin, peljästyi hän, ja hänen sydämensä vapisi kovin.
   6. Ja Saul kysyi Herralta, mutta Herra ei vastannut hänelle, ei unissa, ei uurimin eikä profeettain kautta.
   7. Niin Saul sanoi palvelijoillensa: "Etsikää minulle joku vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki, niin minä menen hänen luoksensa ja kysyn häneltä". Hänen palvelijansa vastasivat hänelle: "Katso, Een-Doorissa on vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki".
   8. Silloin Saul teki itsensä tuntemattomaksi, pukeutui toisiin vaatteisiin ja lähti matkalle, mukanansa kaksi miestä. He tulivat yöllä vaimon luo, ja hän sanoi: "Ennusta minulle vainajahengen avulla ja nostata minulle se, jonka minä sinulle sanon".
   9. Mutta vaimo vastasi hänelle: "Sinä tiedät kyllä, mitä Saul on tehnyt, kuinka hän on hävittänyt vainaja- ja tietäjähenkien manaajat maasta. Miksi virität minulle ansan tuottaaksesi minulle kuoleman?"
   10. Niin Saul vannoi hänelle Herran kautta ja sanoi: "Niin totta kuin Herra elää: tästä asiasta ei sinulle tule mitään syytä".
   11. Vaimo kysyi: "Kenen minä nostatan sinulle?" Hän vastasi: "Nostata minulle Samuel".
   12. Mutta kun vaimo näki Samuelin, huudahti hän kovalla äänellä. Ja vaimo sanoi Saulille: "Miksi olet pettänyt minut? Sinähän olet Saul."
   13. Kuningas sanoi hänelle: "Älä pelkää. Mitä sinä näet?" Vaimo vastasi Saulille: "Minä näen jumal'olennon nousevan maasta".
   14. Hän kysyi häneltä: "Minkä näköinen hän on?" Vaimo vastasi: "Vanha mies nousee ylös, viittaan verhoutuneena". Niin Saul ymmärsi, että se oli Samuel, ja kumartui kasvoilleen maahan ja osoitti kunnioitusta.
   15. Ja Samuel sanoi Saulille: "Miksi sinä olet häirinnyt minua ja nostattanut minut?" Saul vastasi: "Minä olen suuressa hädässä: filistealaiset sotivat minua vastaan, ja Jumala on poistunut minusta eikä vastaa minulle enää, ei profeettain kautta eikä unissa. Niin minä kutsutin sinut, että ilmoittaisit minulle, mitä minun on tehtävä."
   16. Mutta Samuel vastasi: "Miksi sinä minulta kysyt, kun Herra on poistunut sinusta ja tullut vihamieheksesi? 17. Herra on tehnyt sen, minkä hän on minun kauttani puhunut: Herra on reväissyt kuninkuuden sinun kädestäsi ja on antanut sen toiselle, Daavidille.
   18. Kun sinä et kuullut Herran ääntä etkä tehnyt Amalekille, mitä hänen hehkuva vihansa vaati, sentähden Herra on tänä päivänä tehnyt sinulle tämän.
   19. Herra antaa myöskin Israelin yhdessä sinun kanssasi filistealaisten käsiin, ja huomenna olet sinä poikinesi minun tykönäni; myös Israelin leirin Herra antaa filistealaisten käsiin."
   20. Niin Saul siinä tuokiossa kaatui pitkin koko pituuttaan maahan, sillä hän peljästyi kovin Samuelin puheesta; myös olivat häneltä voimat lopussa, sillä vuorokauteen hän ei ollut syönyt mitään.
   21. Mutta vaimo meni Saulin luo, ja kun hän näki, että tämä oli kauhun vallassa, sanoi hän hänelle: "Katso, palvelijattaresi kuuli sinua, minä panin henkeni kämmenelleni ja tottelin käskyä, jonka sinä minulle lausuit.
   22. Niin kuule nyt sinäkin palvelijatartasi ja salli minun asettaa sinun eteesi palanen leipää, ja syö, että olisit voimissasi, kun lähdet matkalle."
   23. Hän epäsi ja sanoi: "Minä en syö". Mutta kun hänen palvelijansa yhdessä vaimon kanssa pyytämällä pyysivät häntä, kuuli hän heitä; ja hän nousi maasta ja istui vuoteelle.
   24. Ja vaimolla oli juottovasikka kotonaan; sen hän teurasti joutuin. Sitten hän otti jauhoja, sotki ne ja leipoi niistä happamattomia leipiä.
   25. Ja hän toi ruuan Saulin ja hänen palvelijainsa eteen, ja he söivät. Sitten he nousivat ja lähtivät samana yönä.


Analysoikaamme tämä jakso kohta kohdalta. Sen jälkeen kun vanha profeetta Samuel oli kuollut, suunnattoman suuri filistealaisten armeija kokoontui kuningas Saulia ja israelilaisia vastaan. Kun Saul käsitti, miten hurja filistealaisten armeija oli, "peljästyi hän, ja hänen sydämensä vapisi kovin". Kuninkuutensa lopulla tämä onneton johtaja oli joutunut kauas Luojastaan.

Kun profeetta Samuel oli vielä elossa, Saul oli itsepäisesti ollut noudattamatta hänen ohjeitaan ja Jumalan tahtoa (Kts.1.Sam.15). Tilanne vaikutti pahaenteiseltä. Vaikka toivoa ei ollut, Saul toivoi kuitenkin saavansa taivaallista apua hätätilanteessa, "ja Saul kysyi Herralta, mutta Herra ei vastannut hänelle, ei unissa, ei uurimin eikä profeettain kautta". Huomaa jälkiosa. Mitä ikinä seuraavaksi tapahtuikin, se, joka puhui Saulille ei ollut Jumala eikä kukaan Hänen profeetoistaan".

Kuningas Saul oli jo monen vuoden ajan ollut välittämättä Jumalan lempeistä vetoomuksista, niin että Jumala päätti lopulta olla vastaamatta Saulin hätätilavetoomukseen. Sananlaskuissa Jumala tekee selväksi asenteensa:

   Kun minä kutsuin ja te estelitte, kun ojensin kättäni eikä kenkään kuunnellut, vaan te vieroksuitte kaikkia minun neuvojani, ette suostuneet minun nuhteisiini, niin minäkin nauran teidän hädällenne, pilkkaan, kun tulee se, mitä te kauhistutte; kun myrskynä tulee se, mitä te kauhistutte, kun hätänne saapuu tuulispäänä, kun päällenne tulee vaiva ja ahdistus. Silloin he minua kutsuvat, mutta minä en vastaa, etsivät minua, mutta eivät löydä. (Sananl.1:24-28)

Tämä oli ikävä kyllä Saulin ahdinko. Taivas vaikeni. Tuona kriisin hetkenä "Saul sanoi palvelijoillensa: 'Etsikää minulle joku vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki, niin minä menen hänen luoksensa ja kysyn häneltä'. Hänen palvelijansa vastasivat hänelle: 'Katso, Een-Doorissa on vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki'". Eräs seurakunnan historian kaikkein arvostetuimmista raamatunselittäjistä, Matthew Henry, kommentoi tätä raamatunkohtaa:

   Saul etsii käsiinsä noidan, jae 7. Kun Jumala ei vastannut hänelle, kuka tietää, jos hän olisikin aikaa myöten saanut Jumalalta vastauksen, jos hän olisi nöyrtynyt parannukseen ja etsinyt Herraa kärsivällisesti? Mutta koska hän ei näytä saavan apua taivaasta tai maasta (Jes.8:21,22), hän päättää koputtaa helvetin ovea ja katsoa, josko sieltä löytyisi joku, joka ystävällisesti auttaisi häntä: "Etsikää minulle joku vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki", jae 7 (5)

Saul tiesi tarkalleen, mitä Mooses kirjoitti 5.Moos.18:ssa ja oikeudellisen auktoriteettinsa voimalla hän oli aikaisemmin jopa "hävittänyt vainaja- ja tietäjähenkien manaajat maasta". Mutta vielä oli joitakin heistä piilossa ja hänen palvelijansa muistivat, että oli olemassa vaimo, joka harjoitti noituutta eräässä En Dorin luolassa. Niinpä Saul otti mukaansa kaksi miestä ja pukeutui valeasuun. "He tulivat yöllä vaimon luo."

Mikä näky! Israelin kuningas, joka on valittu edustamaan Jumalaa maan päällä, tekee itsensä tuntemattomaksi ja hiipii pimeän turvin kuin sisilisko luolaan. Matthew Henry kommentoi tylysti:

   Kuullessaan meediosta hän kiirehtii hänen luokseen yöllä tuntemattomaksi naamioituneena ainoastaan kahden palvelijan seurassa ja todennäköisesti jalan, jae 8. Katso miten niiden, jotka ovat joutuneet Saatanan saaliiksi, on pakko

1. alentua häpeällisiin keinoihin. Ei koskaan ole Saul näyttänyt yhtä säälittävältä kuin hiipiessään kurjan noidan luo tulevaisuutta tiedustellakseen.

2. Toimia salassa, Pahat teot ovat pimeyden töitä ja ne vihaavat päivänvaloa eivätkä halua tulla päivänvaloon. Saul meni noidan luo, mutta ei omissa vaatteissaan, vaan tavallisen sotilaan asussa, niin ettei noita, jos olisi tiennyt kuka hän oli, olisi kieltäytynyt palvelemasta häntä peläten joko sitä, että tässä piili ansa tai haluten kostaa hänelle hänen säätämästään määräyksestä, joka oli hänen ammattinsa vastainen, ja myös koska jos ihmiset olisivat saaneet tietää, he olisivat kauhistuneet häntä. Tällainen on luonnollisen omantunnon voima, niin että jopa pahantekijät häpeäisivät tällaista käytöstä (6).

Löydettyään vaimon Saul pyysi: "Ennusta minulle vainajahengen avulla ja nostata minulle se, jonka minä sinulle sanon". Kiinnitä erityistä huomiota tähän. Kuka tai mikä sitten ilmestyisikin, se aineellistuisi noidan käskystä istunnon aikana. Jo pelkästään tämä tosiasia sulkee pois sen mahdollisuuden, että se haamu, joka ilmestyisi voisi olla oikea profeetta Samuel.

Kuullessaan tämän pyynnön vaimo vapisi. Oliko tämä ansa? Hän muistutti tälle tuntemattomalle (jota hän ei ollut vielä tunnistanut), että kuningas Saul oli säätänyt määräyksen noitia ja meedioita vastaan. Tämän täytyi varmaankin tuntua kuin pistolta kuninkaan omassatunnossa. Tässä oli noita, joka muistutti häntä hänen omasta laistaan! Vaimon lausahdus, "Sinä tiedät kyllä, mitä Saul on tehnyt, kuinka hän on hävittänyt vainaja- ja tietäjähenkien manaajat maasta", opettaa meille tärkeän läksyn. Matthew Henry kirjoitti:

   Huomaa, miten kovasti vaimo pelkää Saulin määräystä ja miten tarkasti hän yrittää suojautua siltä; mutta ei ota ollenkaan huomioon Jumalan lain vaatimuksia ja Hänen vihaansa. Hän otti huomioon, mitä Saul oli tehnyt, ei ollenkaan sitä, mitä Jumala oli tehnyt sellaisten asioiden harjoittamista vastaan. Hän pelkäsi enemmän henkeään uhkaavaa ansaa kuin sielulleen viritettyä ansaa.(7)

Miten tämä pitääkään paikkansa! Jotkut saattavat syyttää minua siitä, että lainaan 5. Mooseksenkirjan 18:11:ä ja muita raamatunpaikkoja, joissa varoitetaan meedioista ja spiritisteistä. Mutta sen sijaan, että syyttäisivät minua tuomiohenkisyydestä tai väärin toimimisesta, heidän pitäisi miettiä vakavasti, että nämä ovat Raamatun Suuren Jumalan henkeyttämiä lauseita, eivät kuolevaisen ihmisen lausumia. Meidän Luojamme rakastaa meitä kaikkia intohimoisesti ja Hän näkee meidän sielujamme varten viritetyt salaiset ansat. En halua loukata, mutta totuus on kerrottava.

Yrittäen rauhoitella vaimoa Saul vakuutti vaimolle, ettei mitään vahinkoa koituisi siitä hänelle. Niin vaimo valmistautui manaamiseensa: "Vaimo kysyi: 'Kenen minä nostatan sinulle?' Hän vastasi: 'Nostata minulle Samuel'". Pidä nyt mielessäsi jälleen, että kuka tai mikä tahansa nyt ilmestyisi häälyvässä kynttilänvalossa, se olisi vastaus spiritualistimeedion manaukseen pimeässä luolassa spiritistisen istunnon aikana.

Me emme tiedä, mitä loitsuja tai manauksia noita käytti, mutta me tiedämme, että yhtäkkiä ilmestyi haamumainen ilmestys ja että täsmälleen samalla hetkellä meedio sai elämänsä shokin. Ja vaimo sanoi Saulille: "Miksi olet pettänyt minut? Sinähän olet Saul." Miten hän voi tietää sen? Tekstissä ei ole mitään vihjettä siitä, että hän olisi nähnyt Saulin valepuvun läpi. Matthew Henry kommentoi hyvin viisaasti:

   Nähdessään ilmestyksen noita sai tietää, että hänen asiakkaansa oli Saul. Todennäköisesti vainaja- tai tietäjähenki ilmoitti hänelle sen. (jae 12) (8.

Saul yritti jälleen tyynnyttää vaimon pelkoja. "Kuningas sanoi hänelle: 'Älä pelkää. Mitä sinä näet?'" On tärkeää huomata, ettei Saul koko tämän spiritistisen istunnon aikana nähnyt itse meedion manaamaa henkeä. Sama tapahtuu usein, kun nykyajan meediot tulkitsevat asiakkailleen tai vierailevat taloissa, joissa väitetään kummittelevan kummituksia etsiäkseen.

Kuten CBS:n Ghost Whisperer -sarjassa julistetaan, meediot "näkevät sellaista, mitä muut eivät voi nähdä". Sylvia Browne kertoo usein Visits from the Afterlife -ohjelmassa TV-kameroiden pyöriessä, että ainoastaan hän tuntee haamun läsnäolon, vaikka muut eivät sitä koe. Ohjelman tekijät saattavat tuntea väristyksiä ihollaan, mutta he eivät näe mitään muuta kuin kamerat ja huonekalut. Jotain tällaista tapahtui pimeässä luolassa kuningas Saulin ja hänen miestensä edessä.

"Vaimo vastasi Saulille: 'Minä näen jumal'olennon nousevan maasta'". Sitten Saul kysyi häneltä: "Minkä näköinen hän on?" Tämä todistaa, ettei Saul koskaan nähnyt ilmestystä; ainoastaan meedio näki sen. "Vaimo vastasi: 'Vanha mies nousee ylös, viittaan verhoutuneena'". Kiinnitä nyt tarkasti huomiota seuraavaan lauseeseen, "Niin Saul ymmärsi, että se oli Samuel, ja kumartui kasvoilleen maahan ja osoitti kunnioitusta".

Oliko se todella Samuel? Saul ajatteli niin, mutta tekeekö se siitä silti totta? Me tiedämme, että hänen hengelliset käsityksensä olivat melko outoja siihen aikaan. Ajattele tämän lisäksi kanssani loogisesti: jos olisikin mahdollista, että kuolleet voisivat puhua eläville, ilmestyisikö todellisen profeetta Samuelin henki luolassa meedion käskystä? Tuskin! Tässä on Matthew Henryn terve ratkaisu:

   Jumala salli paholaisen vastata mallin mukaisesti, esiintyä Samuelin hahmoisena, niin että niille, jotka eivät ota vastaan rakkautta totuuteen annettaisiin niin vahva eksytys, että he uskovat valheen...Että paholainen saattaisi Jumalan sallimuksesta esiintyä Samuelin hahmossa ei ole mitenkään outoa, koska hän voi muuttaa itsensä jopa valkeuden enkelin hahmoiseksi! Eikä ole outoa sekään, että hänen sallittiin tehdä niin tässä tapauksessa, jotta Saul joutuisi epätoivoon ja kysyisi paholaiselta, koska hän ei kysynyt oikealla tavalla Jumalalta, joka olisi saattanut häntä lohduttaa. (9)

Matthew Henryn arviointi sopii yhteen Raamatun todistuksen kanssa. Tuossa luolassa ilmestyi noidalle valepukuun pukeutunut demoni. Sitten tuo olento kysyi Saulilta: "Miksi sinä olet häirinnyt minua ja nostattanut minut?" Saul vastasi kuvailemalla epätoivoista tilannettaan filistealaiset uhatessa ja Jumalan kieltäytyessä vastaamasta hänelle unten tai profeettojen kautta. Saul sanoi haamulle: "Minä olen suuressa hädässä: filistealaiset sotivat minua vastaan, ja Jumala on poistunut minusta eikä vastaa minulle enää, ei profeettain kautta eikä unissa. Niin minä kutsutin sinut, että ilmoittaisit minulle, mitä minun on tehtävä." Kuningas Saul ja paha henki käyvät nyt keskustelua. Matthew Henry selittää sitä

   Tässä on käynnissä Saulin ja Saatanan välinen neuvottelu. Saul tuli valepukuun sonnustautuneena (jae 8, mutta Saatana tunnisti hänet, jae 12. Saatanakin esiintyy valepuvussa, Samuelin viitassa eikä Saul kykene tunnistamaan häntä. Tällaisia vaikeuksia meillä on toimiessamme ja kamppaillessamme tämän maailman pimeyden voimien kanssa—he tuntevat meidät, kun taas me olemme tietämättömiä niiden juonista ja keinoista (10).

Ilmestys vastasi kylmästi: "Miksi sinä minulta kysyt, kun Herra on poistunut sinusta ja tullut vihamieheksesi? Herra on tehnyt sen, minkä hän on minun kauttani puhunut: Herra on reväissyt kuninkuuden sinun kädestäsi ja on antanut sen toiselle, Daavidille. Kun sinä et kuullut Herran ääntä etkä tehnyt Amalekille, mitä hänen hehkuva vihansa vaati, sentähden Herra on tänä päivänä tehnyt sinulle tämän."

Tässä Raamatun jaksossa on meille tärkeitä opetuksia. Haamuolento viittasi tiettyihin menneisyyden tapahtumiin ja jopa lainasi tarkalleen, mitä profeetta Samuel oli aikaisemmin (eläessään) sanonut Saulin tottelemattomuudesta ja siitä, että Jumala oli valinnut toisen (Daavid-nimisen paimenpojan) Saulin sijaan Israelin kuninkaaksi.

Tämä osoittaa, että demoneilla on älyllistä tietoa tietyistä tapahtumista ihmisen menneisyydessä ja että ne käyttävät hyväkseen tuota tietoa juonitteluissaan. Nykyajan meediot—huomatkaa! Se, että näkymätön olento tietää yksityiskohtia kuolleen ihmisen henkilökohtaisista asioista, ei todista, että se olisi todella tuo henkilö. Se todistaa ainoastaan sen, että tuo henki on ovela—muttei välttämättä rehellinen.

Samuelina esiintyvä valheellinen henki sanoi: "Herra on tehnyt sen, minkä hän on minun kauttani puhunut..." antaen ymmärtää, että Jumala puhui jälleen Saulille kuolleen profeettansa kautta. Mutta se on mahdotonta, koska Raamatussa sanotaan nimenomaan, ettei Jumala enää puhunut Saulille profeettojensa kautta (Kts. 1.Sam.28:6). Sentähden tämä haamu ei ollut profeetta Samuel. Tässä on Matthew Henryn analyysi:

   Näemme, miten ilmestys väittää Jumalan puhuneen kauttansa uskotellakseen Samuelille, että se oli Samuel. Paholainen osaa puhua uskonnollisuuden kielellä ja osaa opettaa valheapostoleita tekemään itsestään Kristuksen apostoleilta vaikuttavia ja matkimaan heidän käyttämäänsä kieltä. Ne, jotka käyttävät loitsuja ja manauksia ja haluavat puolustella sellaista sanomalla, etteivät löydä noista loitsijoista mitään muuta kuin pelkkää hyvää, muistakoot, miten hyviä sanoja paholainen tässä lausuukaan ja miten pahantahtoinen hänen tarkoituksesna kuitenkin on (11).

Demoni julisti: "Herra antaa myöskin Israelin yhdessä sinun kanssasi filistealaisten käsiin, ja huomenna olet sinä poikinesi minun tykönäni; myös Israelin leirin Herra antaa filistealaisten käsiin." Juuri näin tapahtuikin (kts. 1.Sam. 31). Niinpä demonit pystyvät joissain tapauksissa—rajoitetusti—ennustamaan joskus tulevaisuutta. Ennustajiin luottavien pitäisi tiedostaa tämä. Se, että joku henkilö tai henki ennustaa tulevaisuutta ei todista, että olisi kyseessä Jumalan henkeyttämä ennustus.

Vaikka Paholaisen aivot ovatkin langenneessa tilassa, ei se silti todista, että hän olisi typerä. Hän on ollut olemassa jo kauan aikaa, hän tekee tarkkoja huomioita ja pystyy jopa saamaan aikaan tiettyjä tapahtumia "ennustustensa" toteutumiseksi. Saulin tapauksessa Saatana tiesi, että Jumala oli hylännyt hänet ja ottanut häneltä pois suojeluksensa ja että hän oli paholaisen vallassa.


"Niin Saul siinä tuokiossa kaatui pitkin koko pituuttaan maahan, sillä hän peljästyi kovin Samuelin puheesta; myös olivat häneltä voimat lopussa, sillä vuorokauteen hän ei ollut syönyt mitään." Tämän pimeydessä tapahtuneen keskustelun alussa Saul oli kysynyt neuvoa olennolta, jota hän piti Samuelina, siitä mitä hänen pitäisi nyt tehdä. Mutta nyt hän ei saanutkaan mitään neuvoa, vaan ainoastaan ennustuksen omasta ja poikiensa tulevasta tuomiosta. Tämä neuvonpito sammutti Saulin viimeisenkin toivon häivän. Kuuluisa raamatunselittäjä Matthew Henry kommentoi:

   Saatana oli auttanut Saulia kaunistelemaan ja selittelemään syntiään silloin, kun Samuel yritti saada hänet tekemään parannuksen, mutta nyt hän pahentaa tilannetta saaden Saulin vakuuttuneeksi siitä, ettei Jumala armahtaisi häntä. Tästä näet, mitä ne saavat, jotka kuuntelevat Saatanan houkutuksia. Hän itse tulee olemaan heidän syyttäjänsä, joka syyttää heitä. (12)

Tuomittu kuningas kompuroi jaloilleen, söi ja "Sitten he nousivat ja lähtivät samana yönä". Kaksikymmentäneljä tuntia tämän jälkeen kuningas Saul ja hänen poikansa olivat kuolleet. Ensin hänen poikansa kaatuivat taistelussa. Filistealaisten edetessä Saul käsitti, että taistelu oli hävitty ja teki itsemurhan, ettei häntä saataisi kiinni elävänä ja kidutettaisi. "Niin kuolivat sinä päivänä yhdessä Saul, hänen kolme poikaansa ja hänen aseenkantajansa ynnä kaikki hänen miehensä." (1.Sam.31:6) Raamattu kertoo:

   Niin kuoli Saul, koska hän oli ollut uskoton Herraa kohtaan eikä ollut ottanut vaaria Herran sanasta, ja myös sentähden, että hän oli kysynyt vainajahengeltä neuvoa (1.Aikak. 10:13, korostukset lisätty).

Näin katkera loppu oli miehellä, joka hylkäsi Jumalan neuvot ja etsi haamulta apua luolassa. Kaukaisilta ajoilta kantautuvat nämä sanat omalle sukupolvellemme muinaiselta profeetalta Jesajalta:

   Ja kun he sanovat teille: "Kysykää vainaja- ja tietäjähengiltä, jotka supisevat ja mumisevat", niin eikö kansa kysyisi Jumalaltansa? Kuolleiltako elävien puolesta? "Pysykää laissa ja todistuksessa!" Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole. (Jes.8.19,20, korostus lisätty).

Jesaja sanoi, että meidän on valittava, keneltä "kysymme". Vaihtoehdot ovat selkeät. Voimme etsiä apua ja neuvoa joko elävältä Jumalalta tai "kuolleilta". Voimme luottaa vainaja- ja tietäjähenkiin, jotka "supisevat ja mumisevat" tai rakastavan Luojamme Sanaan. Jesaja todisti myös, että kaikkea opetusta ja kaikkia oppeja on verrattava "lakiin" (Mooseksen kirjoituksiin) ja Jumalan profeettojen "todistukseen".

Näin me voimme koetella niiden todenperäisyyden. Jos ammattimaiset meediot, ilmestykset tai näkymättömät olennot eivät ole Jumalan Kirjan mukaisia, se johtuu siitä, ettei heissä ole valoa [vrt. engl Raamattu = "To the law and to the testimony: if they speak not according to this word, it is because there is no light in them = ...koska heissä ei ole valoa".] Raamatun totuus suojelee meitä näkymättömiltä olennoilta, jotka saattavat vaikuttaa ystävällisiltä, mutta joiden salainen suunnitelma on joko työntää ihminen kuolemaansa kohti (kuten kuningas Saulin kohdalla) tai tehdä heistä hulluja, jotka asustavat hautausmailla (muista Markuksen 5. luku).

Toisaalta Saatana näyttää sallivan ammattimaisten meedioiden säilyttävän mielenterveytensä tietyn aikaa (kuten luolassa toimineen noidan) ja ansaitsevan jopa rahaa toiminnallaan. Mutta se on vain juoni. Paholainen ainoastaan voittaa aikaa ollakseen täysin varma uhreistaan. Jonain päivänä hän paljastaa oikeat värinsä.

Kerron lopuksi jotain hämmästyttävää. Jos menet internetin kautta Merriam-Websterin online-sanakirjaan ja kirjoitat hakukenttään sanat "familiar spirit" [suom. vainaja- ja tietäjähenki] ja katso, mitä löydät. Tein niin. Siinä mainitaan kaksi määritelmää. Toinen niistä on:

   2: kuolleen henkilön henki, jonka meedio manaa kysyäkseen siltä neuvoa tai ennustaakseen

Tästä osasta ei ole mitään kiistaa. Nykyajan meediot uskovat tämän olevan totta ja Hollywoodin tuottajat tekevät rahaa ihmisten kiinnostuksella kuolleisiin. Mutta ensimmäinen määritelmä onkin kaikkein hämmästyttävin. Kun luin sen ensimmäistä kertaa, en voinut uskoa silmiäni. Jopa Merriam-Websterin sanakirja kertoo totuuden! Katsopa. Sanan "familiar spirit" ensimmäinen määritelmä on tällainen:


   1. henki tai demoni, joka palvelee tai ohjaa jotain henkilöä (13).

   Juuri tämän halusin sanoakin.

LÄHTEET

1. Katso netistä hakusana 'nekromantia'

2. Katso netistä hakusana 'kauhistus'

3. DuBois, Don't Kiss them Goodbye, s.176, korostus lisätty.

4. Browne, Visits from the Afterlife, s.43, korostus lisätty.

5. Matthew Henry's Bible Commentary (online laitos)

6. Ibid. 7. Ibid. 8. Ibid, korostus lisätty

9. Ibid 10. Ibid

11. Ibid

12 Ibid

13 "familiar spirit" Korostus lisätty.
Alkuperäinen artikkeli: Encounters with Familiar Spirits" by Steve Wohlberg

http://www.arvioikaa.com/spiri.html *** Kirjoitusta ei enää löydy ko. osoitteesta.


Huom. sanavahvennukset ja alleviivaukset  teki "arkikalusto".


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Elo 16, 2019 5:00 am, muokattu 1 kertaa

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Vierailija To Elo 15, 2019 6:39 am

Älkää kääntykö meedioitten puoleen!

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Vierailija To Elo 15, 2019 6:47 am


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Lisäys

Viesti kirjoittaja Hellevi La Maalis 27, 2021 7:26 am

Tapasin taas naapurin Emännän kauppareissulla.
Kyselimme kuulumisia ja vointeja ja puhuimme tietenkin koronastakin.
Maailman tilanettakin puntaroitiin ja Amerikan uutta Presidenttiä.
Sitten hän kysyi mitä mieltä olen TV-n kummitus ohjelmista,
joissa meediot menevät ihmisten luo vapauttamaan heitä
niistä edesmenneitten sukulaisten tai muitten vainajien hengistä.

Vastasin hänelle, että minun mielipiteeni on sama,
kuin mitä Jumala asiasta sanoo Raamatussa.

Raamattu kieltää vainajahenkien kanssa touhuamisen,
ja niihin yhteyden ottamisen. Raamattu sanoo, ettei
sellaisten ihmisten kanssa pidä olla missään tekemisissä.
Sillä he jotka vainaja ja tietäjähenkien kanssa ovat tekemisissä
ovat kauhistus Jumalallekin.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1997
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Hellevi Su Maalis 28, 2021 4:59 am

(Teilläkin on nähdäkseni siitä kokemusta, koska helluntailaiset ja karismaattiset ovat niitä vaarallisimpia hyväksymään yliluonnollista ilman tutkimista).
Voi että sitä on myös paljon nykyisin luterilaisissa kirkoissa ja herätysliikkeissä ja aina ollut.Helluntailaisuudessa oli / ja on vieläkin, se huono puoli, ettei suoraan ja rehellisesti saa näistä asioista puhua, eikä opetusta näiltä alueilta ole. Aivan kuin vasta uskoon tulleet itsestään tajuaisivat jotakin näistä henkimaailman asioista. No, kun ei opetusta ole, niin aina löytyy joukosta heitä,
jotka sitten nurkkakokouksissa opettavat näistä asioista, omien kokemustensa ja luulojensa pohjalta,  esiintyen jonkinlaisina ekspertteinä, ilman Raamatun perusteita. Nämä olivat melkein kuin jonkin salaseuran kokoontumisia, koska niitä ei tietenkään edes kaikille ilmoitettu.

Kokemukseni Luterilaisen kirkon piiristä, ainakin mitä naisten piiriin tuli, ihmettelin kun melkein kaikki naiset touhusivat jotakin henkimaailman kanssa, healing oli se suuri suosikki.

Luterilaiseen kirkkoon kutsuttiin usein Pirkko Jalovaarakin, ja kirkon sielunhoitajat olivat tyrkyttämässä healing:kiä kaikille, jotka Pirkko Jalovaaran käsittelyssä eivät kaatuneet.Meillä puhuttiin näistä asioista jo lapsuuden kodissa, vaikka ei suoraan meille lapsille, mutta tietenkin kuulimme kaiken mitä ei olisi saanut kuulla, ja pelkäsimme. Sen pelon saattamana opin varomaan kaikkea yliluonnollista.

Asuin aikoinani alivuokaralaisena helluntailaisen vanhan pariskunnan peräkamarissa, ja ihmettelin heidän taikauskoista elämäänsä, vaikka he sanoivat olevansa uskovaisia. Meidän Mummumme oli uskovainen, eikä hän tykännyt sellaisesta, kun Äidillämme oli joskus samoja taipumuksia.

Kaiken maailman kummitustarinat pyörivät suvun keskellä, ja kun niitä pohdittiin, Mummu sanoi että puhdas omatunto on parempi kuin kummitusjutut, ja että puhtaan omantunnon antaa Jumala, kun synnit on saatu anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Hänen veressään. Niin minäkin uskon.

Jeesuksen Ristin juurelle saa viedä itsensä, syntinsä ja kummitusjuttunsa, ja pitää oikein sanoutua irti kaikesta henkimaailman rasituksista ja houkutuksista, ja samalla pitää hävittää kaikki niihin viittaavat kirjat ja tavarat. Jos jollakin on ennustamisen kyky, jota voi joissakin suvuissa kulkea perintönä, niin kuin Helena Konttisenkin suvussa sitä oli, *se on tunnustettava syntinä*, ja niistä irtisanouduttava, Jeesuksen Ristin juurella. Niillä ei ole mitään tekemistä Raamatun Armolahjojen kanssa, vaan ne ovat ihmisen synnillisen luonnon perintöä.  Aamen.*se on tunnustettava syntinä* se tarkottaa sitä, että se on

syntiä siksi, että Jumalan Sana Raamatussa sanoo sen synniksi.
Jos sitä ei uskoon tultaessa heti tunnusteta, irtisanoutumalla,
ihminen ei pääse siitä vapaaksi. Sama koskee healing:kiä ja muita
okkultisia kykyjä.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1997
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Mikä saa ihmisen kääntymään perkeleen puoleen, eikä Jumalan puoleen

Viesti kirjoittaja Hellevi Ke Maalis 31, 2021 7:06 am

Kaikki Pohjoismaat ovat Kristillisiä maita ja kuitenkin yhä enenevissä määrin väki kääntyy meedioitten ja povareitten sekä muitten pimeyden voimien kanssa pelaajien puoleen.'

Täällä lisää pohdintaa asiasta:

Vainajahenkien toimintaa: meediot parantajat povarit
https://vapaasana.swedishforum.net/t259-vainajahenkien-toimintaa-meediot-parantajat-povarit?highlight=meediot+ja+povarit


Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 29, 2017 10:55 am
https://vapaasana.swedishforum.net/t146-harhaan-vieva-rakkaudellisuus#356


Kannattaa lukea, kun niin monet kääntyvät pimeyden voimien puoleen kyselemään apua .
Täällä ruotsinpuolella kun TV oikein mainostaa meedioiden touhuja ihmisten kummitusjuttujen
selvittelyissä. On hyvin surullista, että monet kristitytkin kääntyvät vainajahenkien puoleen.
Jos nyt ylipäätään kummituksia löytyy jostakin, eivät ne meedion ajamisella minnekään häviä.
Hyväuskoisia ihmisparkoja huiputetaan tällä kummitushuuhaallakin. Ja mikä pahinta,
siihenkin moni jää koukkuun. Onko ihme, kun mielenterveysongelmat lisääntyvät.Harhaan vievä rakkaudellisuus https://vapaasana.swedishforum.net/t146-harhaan-vieva-rakkaudellisuus#356


Viimeinen muokkaaja, Hellevi pvm Ma Elo 16, 2021 7:41 am, muokattu 1 kertaa
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1997
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Hellevi Pe Huhti 02, 2021 6:33 am

Sillä ikävä kyllä 74,3 vuottakaan uskomassa olleena (enemmän tai vähemmän) en ole synnittömäksi tullut ja kiitollinen siitä armosta saan olla, että eivät enää yhtään kiinnosta kyseiset asiat. (Armoa edelleen, kiitos!)


Stiina

Kaikki on edelleenkin vapaaehtoista tällä Vapaasanalla.
Mikään ei ole pakkosyöttöä. Ei edes lukeminen eikä
kirjoittelu, jos ei kiinnosta.

Minä kirjoitan näistä, kun tiedän. että on monia
jotka eivät asioista tiedä, eivätkä edes omissa
järjestöissään saa minkään laista opetusta näistä..

Luen läpi kirjoitukset ennen kuin niitä tänne laitan,
ja tutkin ne Jumalan Sanan ja Hengen puntarissa,
joten asiallista ja raitista tietoa kyseisistä asioista
täällä kyllä on, mitä tahansa en laita tänne,
jotta olisi vain sitä kirjoitusten määrää,
mutta laatua ei olisi.

Ei täällä kukaan yritä esiintyä jonkinlaisena
eksperttinä, millään alueella, sillä vain
ELÄMÄN HERRA ON KAKKITIETÄVÄ,
me muut, olemme vajavaisia, mutta'
jos viisautta puuttuu, saamme Jeesukselta sitä anoa,
ja Hän on luvannut sitä antaa.
Jaakobin kirje:
1:5 Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta,
anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille
alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan

Joten, eläköön Vapaus, Vapaasanalla, toimikaamme
niin kuin jaksamme ja osaamme, iloisin mielin.
Joskus ei jaksa eikä edes huvita, mutta kun aurinko
taas loistaa, niin paremmin jaksaa, jopa huvittaakin! sunny

Rukous on, Jeesus, hymyile meille, kun olemme toivottomat,
sillä Sinun kasvojesi loistaessa emme synkiksi jää. Aamen.


Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1997
Join date : 13.11.2017

Stiina and helluntailainen_ like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Mistä apua

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Huhti 05, 2021 8:42 am

Tänä aikakautena on paljon pettyneitä ja petettyjä ihmisiä.
On uskonyhteisöihinsä pettyneitä ja uskovaisten pettämiä.
Valhe on murtanut monen uskon.

Eikä luotettavaa sielunhoitajaakaan löydy, ja
psykologit ovat liian kalliita, mistään terapioista
puhumattakaan.

Ei jakseta enää mitään syyttelyä, ei sitä omaa,
eikä muitten taholta tulevaa syyllistämistä,
kun kyseenalaistaminen on kiellettyä eikä
avointa kuuntelua ja keskustelua löydy,
valitettavasti moni silloin kääntyy
pimeyden voimien apuun, tietämättä
mitä siitä seuraa.

Ja vaikka tietäisikin tekevänsä vastoin Raamatun sanaa,
ajatellaan, että voiko tilanne enää pahemmaksi mennä,
kun kaikki on jo menetetty.

Totuus on kuitenkin se, että menee pahemmaksi, kuin jo on.
Noitien povareiden ja meedioitten puoleen kääntyminen
avaa ovet pimeyden voimille masennuksille ja
itsemurha-ajattelulle, jopa sen suunnittelulle tai
teolle.

Harhaoppeihin eksynyt ei enää tiedä mikä on oikea Jumala
ja mikä ei, eikä luoteta enää keneenkään.

Raamatun Jumala, joka sanoo avuksesi huuda minua hädän päivänä,
niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua;
on oikea Jumala. Psalmi 50:15.

Uskontojen uhrien tuki UUT ry
Postiosoite: Toinen linja 17, 00530 Helsinki
Käyntiosoite: Suonionkatu 2, 00530 Helsinki
Sähköposti: tiedotus@uut.fi

Toipuminen on prosessi, mikään ei muutu heti,
tai ei edes viikkojen aikana. Hyvä on antaa aikaa
itsellensä.

Omakohtainen hyvä neuvo:liikkuminen
luonnossa on lääkettä, yksin jääminenkin
menee helposti itseensä tuijjotamiseen,
ja masentumiseen.

Uskontojen uhreilta löytyy vertaistukiryhmiä,
että saa puhua asioistaan samaa kokeneitten kanssa.
Muutakin apua siellä on tarjolla, tietoa läytyy tämän
Vapaasanan ilmoitustaulultakin. Ja netistä.

Tänne Vapaasanallekin voi kirjoittaa anonyyminä tai
nimimerkillä. Venttiiliosastoon voi kirjoittaa ilman
sisään kirjautumistakin, jos on kysyttävää, tai
kirjoittaa tilanteestaan.
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2721
Join date : 24.10.2013

Stiina and helluntailainen_ like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Huhti 22, 2021 6:11 am

jarrut kirjoitti:3Mooseksen kirja sanoo vainajahenkien puoleen kääntymisestä:

19:31" Älkää kääntykö vainaja- ja tietäjähenkien puoleen; älkää etsikö heitä, ettette tulisi heistä saastutetuiksi. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

20:6 Ja jos joku kääntyy vainaja- tai tietäjähenkien puoleen, lähtien haureudessa kulkemaan heidän jäljessänsä, sitä ihmistä vastaan minä käännän kasvoni ja hävitän hänet hänen kansastansa.

20:27 Jos jossakin miehessä tai naisessa on vainaja- tai tietäjähenki, niin heidät rangaistakoon kuolemalla; heidät kivitettäköön, he ovat verivelan alaiset."

Tämä Raamatun varoitus ja opetus vainaja ja tietäjänhenkien toiminnasta ja sen seurauksista om totta vielä tänäkin päivänä sillä Jumalan Sana ei koskaan katoa! Kannattaa siis tarkkaan miettiä kenen kokouksiin menet kuulemaan puheita ja kenen käsien alle menet!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 563
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Stiina and helluntailainen_ like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Huomio!

Viesti kirjoittaja Hellevi Ma Elo 16, 2021 7:52 am

Tänne Vapaasanallekin voi kirjoittaa anonyyminä tai
nimimerkillä. Venttiiliosastoon voi kirjoittaa ilman
sisään kirjautumistakin, jos on kysyttävää, tai
kirjoittaa tilanteestaan.Venttiiliosasto, johon sai kirjoittaa anonyyminä, ilman sisäänkirjautumista, poistettiin, koska sen olemassaolo ei vastannut tarkotusta.

Tällä foorumilla on mahdollisuus yksityisviestien lähettämiseen.
Sisäänkirjautuminen on pakollinen.

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1997
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Yhteys poisnukkuneisiin Empty Vs: Yhteys poisnukkuneisiin

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa