Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyTänään kello 9:02 am kirjoittaja Hellevi

» William Branham
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 3:13 pm kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 11:15 am kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 9:12 am kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyEilen kello 8:18 am kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyTo Helmi 22, 2024 7:15 pm kirjoittaja Morosus

»  Suurin uhka (The Greatest Threat) :: By Daymond Duck
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyKe Helmi 21, 2024 10:07 am kirjoittaja jarrut

» Roomalaiskirjeen ydinsanoma
Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? EmptyKe Helmi 21, 2024 5:03 am kirjoittaja Hellevi

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

2 posters

Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja Hellevi Su Huhti 22, 2018 6:27 am

Todella ajakohtainen kysymys:
Milloin se lähimmäistä' koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Eikö jokaisella kristityllä ole vastuu
lähimmäisestään? Vai koskeeko se vain jokaista kristittyä itseään?

Seurakunnat ja uskonnolliset järjestöt eivät toimi yhteiskunnasta irrallisena ja suljettuna järjestönä, vaan niitten jäsenet suurimmalta osalta elävät riippuvaisina kaikista yhteiskuntaan kuuluvista palveluista. Lastenhoito ja koululaitos, vapaa-ajan toiminta sekä työpaikat, joitakin mainitakseni. Nämä ovat osaltaan niitä paikkoja, joissa  eri järjestöjen jäsenet ja heidän lapsensa joutuvat kosketuksiin yhteiskunnallisten virkahenkilöittenkin kanssa.

Virkahenkilökunnalla on työnsä sanelema vastuu esim. kouluissa tai tarhoissa, ja jos lapsi voi huonosti tai jollakin tavalla antaa ymmärtää itseensä kohdistuvaa tuhoisaa kohtelua, kotona tai kotiympäristössä, olisi rikos, jos vastuullinen henkilökunta ei puuttuisi asiaan. Samoin  työpaikoilla, joissa joudutaan jokapäiväiseen kontaktiin toisten kanssa eikä varmaan jää huomioimatta, jos esim. nainen tulee työmaalle usein silmä mustana ja kasvot mustelmilla.

Eikö myöskin ihmistä tuhoava käyttäytyminen ja opetus seurakunnissa ole asia, josta pitää pystyä puhumaan kiihkottomasti ja asiallisesti? Miksi niin harvoin opetetaan muitten opetusten ohessa, että kaikki opetukset puheet saarnat ja kirjat ja kirjoitukset on arvosteltava Raamatun Sanalla, eikä se ole sopimatonta, vaan jokaisen kristityn velvollisuus. Miksi ei opeteta, ettei varovaisuus ja arvostelu ole syntiä? Vaan se on Jumalan sanan käsky!

Ummistetaanko seurakunnissa silmät mainitsemissani asioissa, ja kärsitään salaa? Saako siinä omassa hengellisessä kodissa puhua avoimesti asioista? Vai onko kiellettyjä alueita? Vai onko puhumis-kielto?

Raamatunki käytäntö on osoittanut, että ihminen voi syyllistyä tekoihin, jotka vaativat ei vain seurakunnassa
tapahtuvaa selvittelyä, vaan yhteiskunnallisen oikeuslaitoksen asioihin puuttumista. Suoranaisia rikoksia tai karkeaa henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa ei koskaan ole pidettävän salassa, vaikka järjestö sitä vaatisikin.

Olisikin mielenkiintoinen keskustelun aihe, missä PITÄISI mennä sen yksityisyyden raja, koska saa tai pitää puuttua asioihin sivullisena, ja koska ei! Milloin se lähimmäistä' koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?


Viimeinen muokkaaja, Hellevi pvm Ti Joulu 05, 2023 8:34 am, muokattu 1 kertaa
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Huhti 24, 2018 6:49 am

Vaikka uskonnolliset järjestöt eivät virallisesti ole suljettuja järjestöjä, ne voivat olla sitä epävirallisesti.  Niissä on kirjoittamattomia sääntöjä, määräyksiä kieltoja ja ohjeita. Voi olla myös itsemääräämää henkilökuntaa, jotka hoitavat omaa ”salaista” virkaansa. Ei heitä ole määrätty näihin virantoimituksiin vaan he ovat ne itse ottaneet itselleen. Koska tätä ei ole kukaan kyseenalaistanut, eikä puuttunut asiaan, epäterveellinen kierre on saanut jatkua, varsinkin helluntaiseurakunnissa ja muissa vapaitten suuntien järjestöissä tämä käytäntö on edelleen voimassa.

Esim. paljon harrastetut kotitarkastukset ovat yksi sellainen alue, jota olen ihmetellyt, miksi kukaan ei ole siihen puuttunut?  Yksinhuoltajanaiset ja yksinhuoltajamiehet ovat yleensä olleet tarkastelun alaisia, varsinkin naiset.  Tarkastuskomitea toimii tietenkin Jumalan käskystä, niin he antavat ymmärtää. Tarkoitus on ollut haureuden syntien estäminen Jumalan seurakunnassa.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jokainen vilpitön uskova tietää vastaavansa kaikista teoistaan Jumalan edessä, ilman komitean ala-arvoista kotitarkastusta. Ihmettelen millä oikeudella yksityishenkilöt tekevät kotitarkastuksia, kun oikeuslaitoskin tarvitsee siihen virkavallan allekirjoittaman päätöksen, kun rikoksista on kysymys.

Onko sitten kysymys todellisesta lähimmäisen rakkaudesta näissä komitean vierailuissa, jääköön jokaisen omakohtaiseksi arvioinniksi.

Naisten ehostuksiin ja vaatetusasioihin myös on puututtu, ja veljeskunta on tehnyt kotikäyntejä, yksinäisten naisten luona, esim. tapauksessa, sisaren Leninki, joka oli pahennukseksi juuri hänen päällään, mutta ei vanhan Pastorin vaimon päällä.

Niin, miten on, saako/pitääkö, puuttua vai ei?

Ihmettelen mitkä ovat ne motiivit jotka saavat näitä kotikäyntejä aikaan?
Tunteeko velvollisuuden tunnossansa toimiva veli itsensä paremmaksi ja vähemmän synnittömäksi ojentaessaan ja alentaessaan kanssamaatkaajaa, vai onko kysymyksessä uskonnollinen tekopyhä salainen irstailu?

Ihmeellistä se on, ettei löydy yhtään Jumalan viisaudella ja armollisuudella täytettyä sisarta, joka voisi keskustella kanssasisariensa asioista, sävyisästi kahden kesken, ilman veljeskomitean asioihin puuttumista?
Ihmeellistä sekin on, ettei löydy yhtään viisasta veljien joukosta, joka Jumalan Hengessä ottaisi nämä kirjoittamattomat käytännöt järjestössä  keskusteltavaksi, että salailu ja kaikenlainen epäterve touhu
loppuisi ja että ihmisiä kohdeltaisiin ihmisinä, eikä kuin teuraskarjaa.

Vai onko niin, että mädännäisyys on jo polvesta polveen syövyttänyt kristillisyyden, niin ettei
se enää voi parantua?
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2722
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja Hellevi Ke Huhti 25, 2018 8:30 am

Stiina jo edellä viittasi, ettei ole kyymys toisten kyttäämisestä eikä mistään ilmiantamisesta,
niinkuin monesti on virheellinen käsitys, se ei ole Raamatun periaate, vaikka valitettavasti
sitäkin väärin käytetään ja pilataan toisten elämä pahaan huutoon saattamalla.
Kysymys on kokonaan lähimmäisen rakkaudessa tapahtuva avun tarjoaminen,
sävyisästi ja toista tuomisematta
.


Viimeinen muokkaaja, Hellevi pvm Ti Joulu 05, 2023 8:35 am, muokattu 1 kertaa
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja Hellevi Pe Huhti 27, 2018 6:27 am

Valitettavasti kristillisyydessäkin vallitsee se "pitää tulla omillaan toimeen" periaate! Ja se, ettei tarvita toisten apua, ja ettei muihin kannata luottaa kuin itseensä. On opittu tuo käytäntö jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun jo lapsesta saakka on saatu kuulla että pitää pärjätä ilman kenenkään apua. Jumalan katsantokanta on aivan erilainen, meidät on luotu tänne  toisiamme varten, ei tarvitse pärjätä yksin, saa pyytää apua, se ei ole syntiä! Kaikkein vaikeinta lienee sen luottamisen kanssa.

On niin usein petytty toisiin ihmisiin, niin auttajiin kuin autetettaviin. Mehän olemme vain ihmisiä kaikki, emmekä mtään yliolentoja. Vain Jumala voi kaiken, ihminen vain pienen osan jos sitäkään. Sekin riittää että on joku, joka on siinä  vierellä, ei minkäänlaisena holhoojana, vaan tukemassa. Tietenkin on ihmisiä joista syystä tai toisesta on tullut holhottavia tai sellaisia jotka ovat ottaneet sen holhottavan roolin. Onhan niitä auttajiakin, jotka oikein etsivät niitä holhottavia, mutta se ei ole mikään apu/tuki kenellekään.

Hyvä kysymys on, että pitääkö auttajan olla aina valmis auttamaan ja kärsimään mitä tahansa autettavien taholta?
Missähän kulkeekaan sen TERVEEN inhimillinen auttamisen raja, joka on pakko olla, niin että voi olla edes pienenä apuna?


Viimeinen muokkaaja, Hellevi pvm Ti Joulu 05, 2023 8:36 am, muokattu 1 kertaa
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Ajankohtainen aihe!

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Huhti 27, 2018 7:51 am

Esimerkiksi;

Missä menee piilottelun ja auttamisen raja?
Hallitus halua selkeämmin kriminalisoida laittoman maassa olon edistämisen
https://yle.fi/uutiset/3-9810119

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty sanavapautta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Huhti 30, 2018 6:06 am

Ekonomisia etuja etsimään tulleet maahanmuuttajat pitäisi palauttaa. Kirkko ei tee oikein käydessään virkavaltaa vastaan, piilottelemalla maassa ilman lupaa oleskelevia. Pakostakin pistää ajattelemaan, missä on se raamatun neuvo virkavallan tottelemisesta?Onko se voimassa? Ollaan menty siihen suuntaan että kaikilla on kohta ne omat lait, niin maahanmuuttajilla kuin maan luvallisilla kansalaisilla, papeista kristillismielisiin yksityishenkilöihin ja  maahanmuuttovirkailijoihin. Miten se nyt oikein on, onko se väärin jos kaikille ei ole tilaa, vai pitäisikö toivottaa rikolliset ja terroristitkin tervetulleiksi veronmaksajien kustannuksella?
Sitten on heitäkin jotka kääntyvät kristinuskoon, saadakseen maassa oleskeluluvan,
pitäisikö heillä olla erikoisasema..?

Aitoa uskonnollista heräämistä on vaikea ymmärtää

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/turvapaikanhakijoiden-lahtomaan-vainotilanne-otettava-vakavasti/

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Toukokuu 02, 2018 5:38 am

Sitäpaitsi, jos nyt kiinnostuneet ja kääntyneet ovat vilpittömiä ja oikeita, ja jos se vaikuttaa jäämiseen, niin kohta on sadottain vilpillisiä jne.


Jos on tutkinut muslimien lakikirjaa Koraania, niin harhaoppisille koirille, joita me heidän oppinsa mukaan olemme,
saa heidän kirjansa mukaan valehdella jos siitä on uskonnollista hyötyä, se hyötykin sitten tulkataan jokaisen
lukijan oman mielen ja pään mukaan. Toisin sanoen, kuka pystyy ottamaan selvää, mikä on aitoa ´kääntymystä´
ja mikä ei. Harva muslimi tosissaan luopuu isiensä uskonnosta. Tietenkin voi poikkeuksia olla, mutta harvassa.
Kaikki keinothan ovat luvallisia, jopa uskonnon muutos, jos siitä on heille hyötyä, ei heidän jumalansa pidä sitä
syntinä - ja jos sattuisi pitämään, niin ainahan voi tehdä pyhiinvaellusmatkan Mekkaan ja kaikki on taas ok.
Näyellään kristillistä ulkopuolisille, siis meille, kotona ja omissa ympyröissä kumarretaan Mekkaan niinkuin ennenkin.

Vain Jeesus Kristus tutkii kaikkien sydämet, ihmisellä ei sitä viisautta ole, vain omat pienet arvioinnit jotka parhaimmassakin tapauksessa voivat olla kaukana totuudesta.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja Hellevi Ti Joulu 05, 2023 8:38 am

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei? Empty Vs: Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa