Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jukka Kekkonen & Matti Taneli // Ikuisen rauhan mahdollisuus
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyTänään kello 12:34 pm kirjoittaja jarrut

» Hannu Lehdeskoski // Jeesus vai Paavali Pohdintoja uskonasioista
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyTänään kello 12:24 pm kirjoittaja jarrut

» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyTänään kello 9:02 am kirjoittaja Hellevi

» William Branham
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyEilen kello 3:13 pm kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyEilen kello 11:15 am kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyEilen kello 9:12 am kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyEilen kello 8:18 am kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// EmptyTo Helmi 22, 2024 7:15 pm kirjoittaja Morosus

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart//

2 posters

Siirry alas

BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// Empty BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart//

Viesti kirjoittaja Hellevi Ke Heinä 24, 2019 6:24 am

Tuleeko Jeesus pian?
Monissa Raamatun käännöksissä on kirjoitettu paikoitellen, että Jeesus sanoo ”Minä tulen pian”. Monia lauluja on myös tästä aiheesta ja monet saarnat ovat käsitelleet sitä, että Jeesus tulee pian takaisin. Ja totta kai olisi hyvä asia, jos Jeesus todella tulisi pian, etenkin ajatellen sitä, miltä maailmassamme näyttää monella taholla. Kristitythän ovat se ihmisryhmä, joka kärsii eniten vainoissa kaikista ihmisryhmistä tänä päivänä. Mutta mitä oikeastaan on kirjoitettu Raamatuissamme?


Jos tarkastelemme Ilmestyskirjan kohtia 3:11, 22:7, 22:12 ja 22:20 niin ne ovat kohtia, joissa on kirjoitettu, että Jeesus sanoo tämän ”Minä tulen pian”. Mutta jos kurkistamme kreikan kielen alkutekstiä niin siinä on sana tachu (ταχύ), joka on käännetty sanaksi ”pian”. Mutta itse asiassa ei todella ole niin, että se sana tarkoittaa ”pian” vaan sen sijaan se tarkoittaa ”nopeasti” tai ”kiireesti”. Se voidaan myös tulkita ”viivyttelemättä” – mikä siis tarkoittaa aivan jotain muuta kuin ”pian”. Onko asia sitten niin, että Jeesus haluaa sanoa meille, että Hän tulee nopeasti, että Hän tulee yhtäkkiä? Kyllä, sitä juuri kreikan kielen sana kertoo meille ja se on yhtäpitävä muiden Raamatun kohtien kanssa. Katsotaanpa näitä, sillä tekstiä pitää tulkita tekstillä ja mielellään useilla eri Raamatun kohdilla.


Aloitetaan sillä, kun Jeesus sanoo opetuslapsille ajasta ennen Hänen paluutaan:


   Matt 24:37-41:


  "37 Sillä niin kuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva.
 38 Sillä niin kuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin,
 39 eivätkä tienneet, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.
40 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
41 Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään."


   Luuk 17:26-30:

   "26 Ja niin kuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä:

 27 he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki.
 28 Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat,
29 mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki,
30 samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy."


Tämän monet tulkitsevat tavallisesti väärin ja tarkoittavat, että ”niin syntistä kuin olikin Nooan ja Lootin päivinä, niin pitää olla ennen Jeesuksen paluuta”. Kyllä, noina päivinä oli kammottavaa syntielämää ja lopun aikana tulee olemaan kamalaa syntiä myös, mutta siihen Jeesus ei tässä viittaa, jos luemme tarkasti ja mietimme sitä hiukan. Se, mitä Hän sanoo, on että se tulee olemaan arkipäivä kaikille ei-uskoville, kaikki rullaa kuten tavallisesti. Tässähän on kirjoitettu, että mennään naimisiin, syödään ja juodaan, ostetaan ja myydään, istutetaan ja rakennetaan.


Milloin se itsessään oli syntiä? Mutta keskellä tätä arkipäiväistä ruljanssia Jeesus tulee yhtäkkiä, odottamatta ja nopeasti takaisin, AIVAN kuin ihmiset kokivat suuren vedenpaisumuksen tullessa esiin. Silloin ihmiset eivät välittäneet Nooan sanomasta, vaan he antoivat arkipäivän rullata eteenpäin, ja silloin tulva peitti heidät samalla lailla yhtäkkiä, kuin nainen saa synnytyskivut ja sitten synnyttää. Samalla tavalla oli asiat Lootin aikana. Voimme lukea tästä myös parista muusta kohdasta, että Jeesus tulee odottamatta ja yhtäkkiä.


   1 Tess 5:2-4:   "2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niin kuin varas yöllä.

 3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.
 4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niin kuin varas"

   Ilm 3:3: "Muista siis, mitä olet saanut ja kuullut, ja ota siitä vaari ja tee parannus. Jos et valvo, niin minä tulen kuin varas, etkä sinä tiedä, millä hetkellä minä sinun päällesi tulen."
Tässä näemme myös, että Jeesus tulee odottamatta ja yhtäkkiä niille ihmisille, jotka eivät ole välittäneet kuunnella Raamatun opetusta. Ja huomaa myös se, että Jeesuksen paluu EI tule yllätyksenä niille, jotka elävät valossa Jeesuksen kanssa.


Jos siis elämme lähellä Jeesusta Raamatun lukemisessa, rukouksessa ja ehkä myös terveessä kristillisessä yhteydessä uskonsisarusten kanssa, silloin tulee tapahtumaan se, että me olemme valveilla ja että meitä ei Jeesuksen paluu yllätä. Pystymmekö sitten aavistamaan, milloin Jeesuksen paluu lähestyy? Kyllä, juuri sen Jeesus ilmaisee tässä Raamatun kohdassa:


Matt 32:32-33:"32 Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä.

33 Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä."
(ruots. Raamattu sanoo: ”se on lähellä => Hän on lähellä)


Me tulemme siis TIETÄMÄÄN, milloin Jeesuksen paluu lähestyy. Jos nyt me voimme tietää, milloin Jeesuksen paluu on lähellä, silloin asia on myös niin, että me voimme tietää, milloin Hänen paluunsa ei ole lähellä. Siinä on yksinkertainen logiikka. Mutta päivää ja tuntia Hänen paluulleen emme voi tietää:


Matt 24: 36, 42: "Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin…Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee."No tuleeko Jeesus pian? No jaa, Raamatusta en oikeastaan löydä mitään, joka sanoo, että Hän tulee juuri ”pian”. Mutta voimme löytää joukon ajanmerkkejä, jotka kertovat meille, että kestää vielä jonkun aikaa ennen kuin Hän palaa. Mutta me ymmärrämme myös, että ehdottoman viimeinen lopun aika lähestyy jättiaskelin. Esimerkiksi Matt 24, Ilm 13, Ilm 17 kohdissa kerrotaan koko joukko tapahtumia, joiden pitää tulla esiin ennen Jeesuksen paluuta ja näistä voimme ymmärtää, ettei Jeesus ”seiso ovella”, mutta lopun ajat ovat nyt pian täällä.


Jeesushan on sanonut meille – kuten näimme kohdasta Matt 32:33, että me tulemme TIETÄMÄÄN. kun Hänen paluunsa on lähettyvillä. Ei tämä tietenkään estä sitä, ettemme rukoilisi Hänen pikaista paluutaan (Matt 24:22). Eikä tämä kerro meille sitäkään, että nyt meillä kristittyinä olisi aikaa maata sohvalla ja ottaa lepoa uskosta ja Raamatun luvusta jne. Kristittyjen tulee kaikkina aikoina valvoa ollakseen valmiita sekä lähestyviin vainoihin ja pystyäkseen tulkitsemaan aikain merkkejä siksi, että seisooko Jeesus ovella (emmehän me myöskään tiedä, minä päivänä kuolemme!) ”Siksi valvokaa” ja ”katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä” ovat sanoja Jeesukselta, jotka koskevat kaikkia kristittyjä kaikkina aikoina!


Summa summarum


Kun Jeesuksen paluu on lähellä, silloin pystymme TIETÄMÄÄN sen ja eikä Hän silloin viivyttele. Kun Hän sitten tulee, Hän tulee nopeasti ja valtavan yhtäkkiä. Vaikka olisimme valvoneet, tulemme olemaan hieman yllättyneitä, emme kuitenkaan hämmentyneitä. Näin Raamattu sanoo meille. Pitäkäämme siis lujasti uskosta kiinni apostolien meille välittämän Raamatun kautta sekä Raamatun luvun, rukouksen ja sisarusyhteyden kautta. Silloin voimme suunnata katseemme Jeesuksen paluuseen sitä suuresti odottaen ja siitä iloiten!


/Lennart

Suomennos 21.11.2018  Sylvi HänninenViimeinen muokkaaja, Hellevi pvm Ti Tammi 04, 2022 8:06 am, muokattu 3 kertaa
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// Empty Kommer Jesus snart?

Viesti kirjoittaja Hellevi La Helmi 15, 2020 7:02 am

Kommer Jesus snart?I många bibelöversättningar står det på sina håll att Jesus säger ”jag kommer snart”. Många sånger finns också på detta tema, och många är de predikningar som handlat om att Jesus snart skall komma tillbaka. Och visst vore det gott om Jesus verkligen kom snart, inte minst med tanke på hur det ser ut i världen på många håll. Kristna är ju den folkgrupp som lider mest under förföljelse av alla folkgrupper idag. Men vad står det egentligen i våra Biblar?


Om vi tittar i Uppenbarelseboken 3:11,  22:7,  22:12  och  22:20 så är det ställen där det står att Jesus säger detta ”jag kommer snart”. Men om vi kikar i den grekiska grundtexten så är det ordet tachu (ταχύ) som översatts till ”snart”. Men det förhåller sig faktiskt så att det ordet inte betyder ”snart” utan istället betyder ”snabbt” eller ”hastigt”. Det skulle även kunna uttolkas som ”utan dröjsmål” – vilket ju är något helt annat än ”snart”. Är det alltså så att Jesus vill säga oss att han kommer hastigt, att han kommer plötsligt? Ja, det är ju vad det grekiska ordet säger oss och det stämmer också med andra bibelord. Låt oss titta på dessa, för text skall tolkas med text och gärna med flera olika bibelord.


Låt oss börja med det Jesus säger till lärjungarna om tiden före hans ankomst:


   Matt 24:37-41: ”Så som det var under Noas dagar, så ska det vara när Människosonen kommer. Under dagarna före floden åt de och drack, de gifte sig och blev bortgifta ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting förrän floden kom och ryckte bort dem alla. Så ska det bli när Människosonen kommer. Då ska två män vara ute på åkern. Den ene ska tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor ska mala vid kvarnen. Den ena ska tas med, den andra lämnas kvar.”

   Luk 17:26-30: ”Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla. På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. På samma sätt ska det bli den dag då Människosonen uppenbarar sig.”


Den här tolkar många vanligen fel och menar att ”lika syndigt som det var vid Noas och Lots dagar så skall det vara före Jesu återkomst”. Ja, det var fruktansvärt syndigt vid dessa tider och det kommer att vara en förfärlig synd i den yttersta tiden också, men det är inte vad Jesus pekar på här, om vi läser noga och funderar lite. Det han säger är ju att det kommer att vara vardag för alla icketroende, allt rullar på som vanligt.


Här står ju att man gifter sig, äter och dricker, köper och säljer, planterar och bygger. När var det syndigt i sig?? Men mitt i denna vanliga vardagsruljangs kommer Jesus plötsligt, oväntat och hastigt tillbaka, PRECIS så som det var för människorna när den stora syndafloden bröt fram. Då brydde människorna sig inte om Noas budskap, utan de lät vardagen rulla på, och då kom floden över dem lika plötsligt som när en kvinna får födslovärkar och sedan föder. På samma sätt var det på Lots tid.


Vi kan även läsa ett par andra ställen om att Jesus skall komma oväntat och plötsligt.


   1 Tess 5:2-4: ”Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ’Fred och trygghet’, då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan. Men ni, bröder, lever inte i mörker så att den dagen kan överraska er som en tjuv.”

   Upp 3:3: ”Om du inte håller dig vaken ska jag komma som en tjuv, och du ska inte veta vilken stund jag kommer över dig.”


Här ser vi också att Jesus kommer oväntat och plötsligt för de människor som inte brytt sig om att lyssna till Bibelns undervisning. Och observera också det, att Jesu återkomst INTE kommer som en överraskning för de som lever i ljuset med Jesus.


Om vi alltså lever nära Jesus i bibelläsning, bön och kanske även i en sund kristen gemenskap med trossyskon, då kommer det att göra att vi är vaksamma och att vi inte överraskas av Jesu återkomst. Skall vi då kunna ana när Jesu återkomst närmar sig? Ja, det är ju exakt vad Jesus säger i detta bibelord:


   Matt 32:33: ”Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut VET NI att sommaren är nära. På samma sätt VET NI, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren.”


Vi skall alltså kunna VETA när Jesu återkomst närmar sig. Och om vi nu skall kunna veta när Jesu ankomst är nära, då är det ju faktiskt också så, att vi även skall kunna veta när hans ankomst inte är nära. Det är en enkel logik i det. Men dag och timma för hans ankomst skall vi inte kunna veta:


   Matt 24: 36, 42: ”Men den dagen eller stunden känner ingen: inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern…. Var därför vakna, för ni vet inte vilken dag er Herre kommer.”


Kommer då Jesus snart? Nja, i Bibeln hittar jag egentligen inget som säger att han kommer just ”snart”. Men vi kan hitta en mängd tidstecken som säger oss att en del tid återstår före hans återkomst. Men vi förstår också att den absolut yttersta tiden närmar sig med stormsteg. I t.ex. Matt 24,  Upp 13,  Upp 17 står det om en hel del händelser som skall inträffa före Jesu återkomst, och utifrån dessa kan vi förstå att Jesus inte ”står för dörren” men att yttersta tiden nu snart är här.


Jesus har ju sagt till oss – som vi såg i Matt 32:33 – att vi skall VETA när hans ankomst är nära förestående. Detta hindrar så klart inte att vi ber om hans snara återkomst (Matt 24:22). Och detta säger oss inte att det nu finns tid att som kristen lägga sig på soffan och vila ifrån både tron och bibelläsningen osv. Kristna skall i alla tider hålla sig vakna för att vara beredda på både förföljelser som nalkas och för att kunna tolka tidens tecken för att se om Jesu står för dörren (vi vet ju inte heller vilken dag vi skall dö!). ”Var därför vakna” och ”se till att ingen bedrar er” är ord från Jesus som gäller för alla kristna i alla tider!


Summa summarum

När Jesu återkomst är nära förestående, då skall vi kunna VETA det och då dröjer han inte. När han väl kommer, då kommer han hastigt och väldigt plötsligt. Även om vi har hållit oss vakna kommer vi att bli smått överraskade, dock inte förvånade. Detta är vad Bibeln säger oss. Låt oss därför hålla ett fast grepp om den tro som apostlarna förmedlat till oss via Bibeln, med bibelläsning, bön och syskongemenskap. Då kan vi se fram mot Jesu återkomst med stor förväntan och glädje!


/Lennart


http://www.bibelfokus.se/kommer_jesus_snart

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// Empty Vs: BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart//

Viesti kirjoittaja Hellevi Ti Tammi 04, 2022 8:00 am

Pyynnöstä  nostan esiin!
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto and Morosus like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// Empty Vs: BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart//

Viesti kirjoittaja Morosus Ti Tammi 04, 2022 6:54 pm

Herra tulee pian!

Morosus

Viestien lukumäärä : 175
Join date : 24.02.2020

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart// Empty Vs: BibelFocus // Tuleeko Jeesus pian?// Kommer Jesus snart//

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa