Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Poliisi hajotti baptistiseurakunnan jumalanpalveluksen ja vei pastorit putkaan – Räsänen tyrmistyi

Siirry alas

Poliisi hajotti baptistiseurakunnan jumalanpalveluksen ja vei pastorit putkaan – Räsänen tyrmistyi Empty Poliisi hajotti baptistiseurakunnan jumalanpalveluksen ja vei pastorit putkaan – Räsänen tyrmistyi

Viesti kirjoittaja arkikalusto La Toukokuu 01, 2021 3:38 am


Poliisi hajotti baptistiseurakunnan jumalanpalveluksen ja vei pastorit putkaan – Räsänen tyrmistyi


Koronarajoitukset

Suomen on turvattava kansainvälisiin sopimuksiin ja perustuslakiin pohjautuva uskonnonvapauden kunnioitus myös poikkeuksellisina aikoina, sanoo kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen.

Räsänen jätti asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen perjantaina.

Räsänen on tyrmistynyt Espoon Leppävaaran tapahtumista (11.4.). Siellä poliisi hajotti baptistiseurakunnan ulkona järjestetyn sunnuntaijumalanpalveluksen ja otti kaksi seurakunnan pastoria kiinni ja vei putkaan. Paikalla oli 36 osallistujaa.

Räsänen huomauttaa, että tartuntatautilain mukaiset kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia, jotka kuuluvat tavanomaiseen uskonnolliseen toimintaan.

Entinen sisäministeri toteaa, että perustuslakiasiantuntijat ovat painottaneet sitä, että uskonnonvapauteen puuttumisen hyväksyttävyyttä ei ole arvioitu, koska hallitus ei ole sellaista edes esittänyt.

– Kansainvälisten sopimusten mukaan uskonnonvapaus sisältää myös oikeuden harjoittaa uskontoa julkisesti ja yhdessä toisten kanssa. Jumalanpalveluksen keskeyttäminen virkavallan toimesta on varsin poikkeuksellinen ja hätkähdyttävä tapahtuma ja se puuttuu syvällä tavalla uskonnonvapauteen perusoikeutena, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Hän tulkitsee, että tämä tapahtuma kertoo koronatoimiin liittyvän ohjeistusten epäselvyydestä.

– Tapahtuma herättää huolen, onko viranomaisten toimintaa ohjaavassa hallinnossa riittävällä tavalla ymmärretty uskonnonvapauden merkitys perusoikeutena.


https://www.suomenmaa.fi/uutiset/poliisi-hajotti-baptistiseurakunnan-jumalanpalveluksen-ja-vei-pastorit-putkaan-rasanen-tyrmistyi/
Lue myös
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1123
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa