Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


SaulusMedia | Petri Paavola :: Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta

Siirry alas

SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta Empty SaulusMedia | Petri Paavola :: Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Toukokuu 04, 2021 8:04 am

SaulusMedia | Petri Paavola

Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta

Minulla on ollut jo pitkän ajan sydämelläni eräs lopunajan luopumuksen yksityiskohta, joka on kirkollisen teologian hyväksyminen. Lopunajassa luopumusta tapahtuu monella tavalla, mutta tässä kirjoituksessa käyn läpi lopunajan luopumusta kirkollisen teologian kautta. Tietenkään en kirjoita vain luopumuksesta, vaan myös Jumalan sanan totuudesta. Jumala haluaa kohdata niitä, jotka ovat luopuneet totuudesta kirkollisen teologian väärän opetuksen kautta, että he voisivat tehdä parannuksen ja palata takaisin totuuden tielle. Raamatusta näemme sen, että lopunajan uskosta luopumus on todellista ja suuri osa luopuneista eivät enää halua tehdä parannusta, vaan he ovat tiensä valinneet, mutta on vielä joitakin, jotka voivat tehdä parannusta kirkollisen teologian vääristä opetuksista.

Kukaan uskova ihminen ei ole täydellinen ja siksi me jokainen (myös minä) voimme erehtyä opillisesti ja olemmekin erehtyneet sekä meillä jokaisella voi olla ja on sokeita pisteitä, jonka takia emme ymmärrä jokaista Raamatun opettamaa asiaa oikealla tavalla. Siksi meidän tulee olla aralla tunnolla Herran edessä ja ymmärtää, että ensisijaisesti meidän tulee pitää huoli oman sydämemme tilasta ja pyrkiä uskomaan Herraan Jeesukseen rakkaudesta totuuteen. Koska lopunajan luopumus on kuitenkin Raamatun profetian sanaa, jonka näemme nyt käytännössä koko ajan toteutuvan, niin sen tähden meidän on myös tuotava tätä asiaa esille, että edes joku totuudesta pois langennut voisi palata takaisin totuuden tielle. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan totuuden kautta rukouksen kera.


Sisällys:
Alkusanat
Kirkon kasteen sakramentti ja väärä evankeliumi
Katolisen kirkon harhaoppeja ja väärä evankeliumi
Kirkollinen teologia ja lopunajan luopumus
Loppusanat
Alkusanat

Luuk 18:8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

Löytäneekö Jeesus uskoa kun Hän tulee toisen kerran takaisin kertoo meille sen, että silloin kun Jeesus tulee takaisin, niin pieni vähemmistö on Jumalan armosta uskonut Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu opettaa, Raamatun sanan totuuden mukaisesti. Emme tietenkään ole täydellisiä, mutta voimme kasvaa uskossa koko ajan yhä enemmän ymmärtämään Jumalan sanan totuutta.

Luopumuksen hengen vallassa oleva sanoo usein, että älä tuomitse, luuletko sinä olevasi ainoa Raamattua oikein ymmärtävä, sinä pidät itseäsi uskon eliittisoturina ja olet olevinasi muita parempi.

Mark 7:
7 mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä’.
8 Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä."

San 3:5 Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.

Kol 2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

1 Kor 2:
4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.

Todellisuudessa sellainen uskova ihminen, joka rakastaa Jumalan armosta Jumalaa ja Jumalan sanan totuutta kokee olevansa kaikista huonoin itsessään, eikä koe olevansa muita parempi, koska hän ei luota itseensä, ei ihmisviisauteen, vaan ainoastaan Jumalaan ja Jumalan sanan totuuteen.

Sellainen ihminen, joka luottaa ihmisviisauteen, uskonnollisiin perinnäissääntöihin, niin hän ei luota Jumalaan ja Jumalan viisauteen ja Jumalan sanan totuuteen, vaan ihmisoppeihin. Ihmisoppeihin luottava ihminen pitää itseään muita parempana, koska hän ei ole sydämessään kokenut olevansa niin huono, että hänelle kelpaisi ainoastaan Jumalan sanan totuus.

Se on tuotava esille, että uskonnollisiin perinteisiin luottava ihminen hyvin usein luulee näiden ihmisperinteiden olevan Jumalan sanan opetusta, vaikka ne eivät sitä ole.

Jes 40:15 Katso, kansakunnat ovat kuin pisara vesisangon uurteessa, ovat kuin tomuhiukkanen vaa’assa. Katso, merensaaret hän nostaa kuin hiekkajyvän.

Kirjoitan todella suoraan kiertelemättä ja kaartelematta sanoen asioista niin kuin ne ovat sen ymmärryksen mukaan mikä minulla on. Kaikesta suorapuheisuudesta huolimatta rakastan kaikkia ihmisiä lähimmäisinäni, koska se on Jumalan tahto ja asetus. Ymmärrän sen, että itse kukin meistä voi erehtyä, enkä kirjoita korkealta, vaan samalta viivalta muiden kanssa, sillä ihminen on Jumalan edessä kuin pisara vesisangon uurteessa ja kuin tomuhiukkanen vaa'assa.

Kirjoituksessani tuon ensin esille muutamia kirkollisia harhaoppeja sekä kirkon väärän evankeliumin. Lopuksi käyn läpi siitä mitä Raamattu sanoo lopunajan luopumuksesta ja kuinka myös kirkollinen teologia on osa lopunajan luopumusta.

Kirkon kasteen sakramentti ja väärä evankeliumi

Raamattu opettaa, että Herran Jeesuksen veri, kuolema ja ylösnousemus on pelastuksen perustus. Messias, Herran Jeesuksen sovitustyö Golgatan ristillä on Jumalan pelastuksen ja lahjan perusta, joka on Jumalan armoa.

Mark 1:15 ja sanoi (Jeesus): "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi".

Room 10:
9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

Raamatun sanan opetuksen mukaan Jumalan valmistama pelastus Herrassa Jeesuksessa tulee vastaanottaa syntinsä tunnustamalla (parannus) ja suulla tunnustamalla Jeesus Herraksi sekä uskomalla sydämestään evankeliumin Herrasta Jeesuksesta.

Luterilaisen kirkon katekismus opettaa vääristettyä evankeliumia, koska se sanoo kasteveden olevan pelastavaa vettä, joka tuo syntien anteeksiantamuksen, vapauttaa kuoleman ja perkeleen vallasta sekä antaa iankaikkisen pelastuksen (autuus) kaikille, jotka uskovat Jumalan sanat ja lupaukset niin kuin ne kuuluvat.

Luterilaisen kirkon katekismus: Kastevesi on tavallista, puhdasta vettä. Jumalan sanaan liitettynä se on pelastavaa vettä, sillä se pesee meidät puhtaaksi kaikesta synnistä. ....... Kaste vaikuttaa syntien anteeksiannon, vapauttaa kuoleman ja Perkeleen vallasta sekä antaa iankaikkisen autuuden kaikille, jotka uskovat Jumalan sanat ja lupaukset niin kuin ne kuuluvat. (katekismus.fi/sakramentit/34).

Luterilaisen kirkon katekismus: Kaste tekee meistä Kristuksen opetuslapsia ja kristillisen kirkon jäseniä. ....... kasteessa meille annetaan kaikki anteeksi ja meidät puetaan Kristuksen puhtauteen. Pyhä Henki synnyttää meidät uudesti ja lahjoittaa meille uskon, jolla voimme tarttua kasteen lupauksiin. (katekismus.fi/sakramentit/35)

Raamattu ei opeta vesikasteen tuovan syntien syntien anteeksiantamusta sekä iankaikkista pelastusta. Tämä tarkoittaa sitä, että tässä kohdassa luterilaisen kirkon opetus koskien vesikastetta on väärää ja valheeseen perustuvaa opetusta.

Matt 26:
27 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä kaikki;
28 sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.

Pelastuksen perustus on Messias, Herran Jeesuksen veressä, eikä vesikaste kuulu pelastuksen perustukseen, mutta vesikaste on pelastuksen seuraamus. Kun ihminen pelastuu Jumalan armosta, niin sen jälkeen hän vastaanottaa vesikasteen.

Apt 2:

36 Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

37 ¶ Kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Miehet, veljet, mitä meidän pitää tekemän?"

38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."

Monet ihmiset sanovat, että Apt 2:38 todistaa vesikasteen tuovan syntien anteeksiantamuksen ja näin luterilaisen kirkon oppi vesikasteesta olisi oikea Raamatun opetus. Asia ei ole kuitenkaan näin, sillä Apt 2:38 ei opeta vesikasteen tuovan syntien anteeksiantamusta, jonka Apt 10 luku jakeet 43-48 ja muutkin Raamatun kohdat todistavat.

Apt 2:38 sanoo, että tehkää parannus ja ottakaa kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Kun tutkimme koko Raamatun opetuksen, niin edellä oleva kohta tulee ymmärtää, että kun ihminen tekee Jumalan armosta parannuksen, niin hän saa syntinsä anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan ja parannuksenteon sekä uskoontulemisen jälkeen ihminen kastetaan vedessä. Apt 10 luku jakeet 43-48 todistavat tämän todeksi.

Apt 2:38,39 opettaa: kun teet parannuksen otat vesikasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntien anteeksisaamiseksi, saat Pyhän Hengen lahjan; Tämä lupaus on annettu teille ja teidän lapsillenne (juutalaiset) ja kaikille, jotka kaukana (pakanat) ovat ketkä ikinä Herra Jumala kutsuu. Nyt kun katsomme seuraavaksi sitä mitä Apt 10 jakeet 43-48 opettavat, niin ymmärrämme sen ettei Raamattu opeta vesikasteen olevan pelastuksen perustus, vaan pelastuksen seuraus.

Apt 10:

43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

44 ¶ Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.

45 Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,

46 sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:

47 "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"

48 Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.Ef 2:

12 että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;

13 mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä.

14 ¶ Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden,

15 kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,

16 ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.

17 Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat;

18 sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.Apt 10 luvussa toteutui Apt 3 luvun jakeiden 38 ja 39 opetus pakanoiden kohdalla, jotka ovat kaukana (Lue Ef 2, pakanoilla tarkoitetaan niitä, jotka ovat kaukana). Apt 10 luvussa jakeessa 43 sanotaan, että jokainen, joka uskoo Herraan Jeesukseen saa synnit anteeksi Jeesuksen nimen kautta (ei vesikasteen). Korneliuksen kodissa olevat pakanat tulivat uskoon, Pyhän Hengen lahja vuodatettiin uskoontulleille pakanoille. Tässä kohdassa ensin luvattiin synnit anteeksi Jeesuksen nimen kautta niille jotka Herraan Jeesukseen ja sitten tapahtui paikalla olleiden pakanain kohdalla uskoontuleminen ja Pyhän Hengen lahjan saaminen ja he puhuivat kielillä ylistäen Jumalaa. Näitä uskoontulleita pakanoita ei oltu vielä kastettu vedessä, mutta siitä huolimatta he olivat tulleet uskoon ja olivat saaneet Pyhän Hengen lahjan ja puhuivat kielillä.

Apt 2:38 ja 39 jakeissa järjestys oli erilainen, koska siinä sanottiin, että ensin parannus, sitten vesikaste (syntien anteeksisaamiseksi), jonka jälkeen saadaan Pyhän Hengen lahja ja tämä järjestys on sama niin juutalaisille kuin pakanoillekin, jotka uskovat Herraan Jeesukseen. Koska Apt 2:38, 39 ja Apt 10 43-48 kohdissa on erilainen järjestys, niin kumpi järjestys on voimassa Uuden Liiton aikakaudessa, koska kaksi erilaista järjestystä ja opetusta samasta asiasta ei voi olla yhtä aikaa voimassa?

Apt 10 luvun järjestys on oikein ja Raamatun opettama järjestys. Apt 2:38, 39 on tietenkin ja ihan oikein, mutta se tulee ymmärtää koko Raamatun ilmoituksen valossa ja siten se opettaa samaa opetusta ja järjestystä kuin Apt luku 10.

Apt luvussa 10 ensin tapahtui lupaus syntien anteeksisaamisesta Jeesuksen nimen kautta, jos uskoo Herraan Jeesukseen. Tämän jälkeen Korneliuksen kodissa olleet pakanat tulivat uskoon Jumalan armosta ja saivat syntinsä anteeksi Jeesuksen nimen kautta. Tämän jälkeen he saivat Pyhän Hengen lahjan ja puhuivat kielillä ylistäen Jumalaa. Koska he olivat tulleet uskoon ja pelastuneet Jeesuksen nimen kautta saaden syntinsä anteeksi, saaneet Pyhän Hengen lahjan ja puhuivat kielillä, niin näiden asioiden seurauksesta heidät kastettiin vedessä.

Nämä Jumalan armosta uskoontulleet pakanat olivat saaneet Pyhän Hengen lahjan jo ennen vesikasteen vastaanottamista ja saaneet syntinsä anteeksi uskon kautta Jeesukseen jo ennen vesikasteen vastaanottamista. Täten meidän tulee ymmärtää, että Apt 2:38,39 jakeiden lupaus syntien anteeksisaamisesta tapahtuu jo ennen vesikasteen vastaanottamista.

Kun tutkimme Raamattua ja vertaamme Matt 28:29 ja Apt 14:21 kohtia keskenään, niin näemme Raamatun opettavan, että evankeliumin julistamisen kautta ihmisistä tulee Herran Jeesuksen opetuslapsia, ei kasteen kautta.

Matt 28:19 πορευθεντες μαθητευσατε (matheeteusate - perusmuoto matheteuo) παντα τα εθνη βαπτιζοντες αυτους εις το ονομα του πατρος και του υιου και του αγιου πνευματος (Alkuteksti - Bysantin teksti)

Matt 28:19 Menkää siis ja tehkää (matheeteusate - perusmuoto matheteuo) kaikkia kansoja opetuslapsiksi. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (Toivo Koilo Uusi Testamentti)

Matt 28:19 Menkää siis ja tehkää (matheeteusate - perusmuoto matheteuo) kaikista kansoista opetuslapsia ja kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (Aapeli Saarisalo Uusi Testamentti)

Matt 28:19 Menkää siis ja tehkää (matheeteusate - perusmuoto matheteuo) kaikista kansoista minun opetuslapsiani. Kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (Raamattu Kansalle)

Kreikankielen sana matheteuo tarkoittaa tehdä opetuslapseksi, tulla opetuslapseksi. Matt 28:19 jakeessa Herra Jeesus kehotti omia opetuslapsiaan, että he menisivät ja tekisivät kaikista niistä kansojen ihmisistä opetuslapsia, jotka uskovat evankeliumin Herrasta Jeesuksesta. Matt 28:19 ei opeta, että ihmisistä tehdään Jeesuksen opetuslapsia vesikasteen kautta. Matt 28:19 käyttää sanaa matheeteusate (perusmuoto matheteuo) tarkoittamaan opetuslapsiksi tekemistä. Apt 14 luku jae 21 kertoo meille sen miten apostolit toteuttivat käytännössä Jeesuksen Matt 28:19 lähetyskäskyn.

Apt 14:21 ευαγγελισαμενοι τε την πολιν εκεινην και μαθητευσαντες (matheteusantes - perusmuoto matheteuo) ικανους υπεστρεψαν εις την λυστραν και ικονιον και αντιοχειαν (Alkuteksti - Bysantin teksti)

Apt 14:
20 Mutta kun opetuslapset olivat kokoontuneet hänen ympärilleen, nousi hän ja meni kaupunkiin. Ja seuraavana päivänä hän lähti Barnabaan kanssa Derbeen.
21 Ja julistettuaan evankeliumia siinä kaupungissa ja tehtyään monta opetuslapsiksi (μαθητευσαντες - matheteusantes - perusmuoto matheteuo) he palasivat Lystraan ja Ikonioniin ja Antiokiaan

Apt 14:21 sanoo kuinka monia tehtiin opetuslapsiksi evankeliumin julistamisen kautta käyttäen samaa sanaa μαθητευσαντες (perusmuoto matheteuo) kuin mitä Matteuksen evankeliumin luvun 28:19 kohta käyttää. Apt 14:21 todistaa Raamatun opettavan kuinka opetuslapsia tehdään evankeliumin julistamisen kautta, ei vesikasteen kautta. Matt 28:19 kohta voidaan ymmärtää oikein Apt 14:21 kohdan kautta ja silloin ymmärrämme, että evankeliumin kautta ihmiset tulevat Jeesuksen opetuslapsiksi, kun he uskovat Herraan Jeesukseen, eikä vesikasteen kautta.

Apt 8:12 Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset.

Raamatun opetuksen mukaan ensin tulee uskoa evankeliumi Herrasta Jeesuksesta ja sen jälkeen vastaanotetaan vesikaste. Kun tutkimme tarkasti Raamatun opettamia perhekuntakasteita, niin näemme, että niissäkin kastettiin ainoastaan uskoontulleita, ei sylivauvoja. Katso lähteissä oleva linkki Raamatun opetusta vesikasteesta4, jossa käyn läpi jokaisen Raamatun opettaman perhekuntakasteen.

Luterilaisen kirkon kasteopetus ei perustu Jumalan sanan totuuteen, vaan väärään opetukseen. Luterilaisen kirkon tai sen oppia tukevat käännökset kääntävät Apt 22:16 kohdan väärällä tavalla tukemaan kirkon väärää kasteoppia.

Apt 22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.’ 33/38

Apt 22:16 Nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi Herran nimeä, ota kaste ja pese pois syntisi.' STLK (Suomen tunnustuksellinen luterilainen kirkko)

Apt 22:16 Älä vitkastele. Huuda avuksi hänen nimeään, nouse ja anna kastaa itsesi, anna pestä syntisi pois.' 1992

Edellä olevat Raamatunkäännökset, jotka ovat luterilaisen kirkon vaikuttamia ovat kääntäneet Apt 22:16 kohdan väärin. Näissä käännöksissä Apt 22:16 on käännetty väärin, koska niissä sanotaan, että vesikaste pesisi puhtaaksi synneistä.

Kreikankielen alkuteksti sanoo, että synnit pestään pois avuksi huutamalla Herran nimeä, ei vesikasteessa.

Apt 22:16 και νυν τι μελλεις (5719) αναστας βαπτισαι <(anna) kastaa (itsesi)> και απολουσαι τας αμαρτιας σου επικαλεσαμενος το ονομα του κυριου Bysantin alkuteksti

Apt 22: 16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi huutaen avuksi Herran nimeä. Toivo Koilo Suuri Ilosanoma

Apt 22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi avuksi huutaen Herran nimeä.' Aapeli Saarisalo Uusi Testamentti

Toivo Koilo ja Aapeli Saarisalo ovat kääntäneet Apt 22:16 alkutekstin mukaisesti. Raamatun kokonaisopetuksen mukaisesti synnit pestään pois avuksi huutaen Herran nimeä, eikä vesikasteessa, koska esim. Apt 10:43 sanoo, että jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi Hänen nimensä kautta.

Raamatun opetuksen mukaan Herran Jeesuksen veri puhdistaa synnit ja pesee puhtaaksi synneistä ne, jotka tekevät parannuksen ja uskovat Herraan Jeesukseen:

Matt 26:
26 ¶ Ja heidän syödessään Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi opetuslapsillensa ja sanoi: "Ottakaa ja syökää; tämä on minun ruumiini".
27 Ja hän otti maljan, kiitti ja antoi heille ja sanoi: "Juokaa tästä kaikki;
28 sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.

Ef 1:7 jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.

Room 3:
24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,
25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

1 Joh 1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Hebr 9:14 kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!

Raamattu opettaa, että Messias, Herran Jeesuksen veri on vuodatettu syntien anteeksisaamiseksi jokaiselle, joka uskoo Herraan Jeesukseen. Messias Jeesuksen veri tuo puhdistuksen synneistä ja pesee puhtaaksi synneistä, ei vesikaste.

Tiit 3:
4 Mutta kun Jumalan, meidän vapahtajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi,
5 pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta,

Kirkollinen teologia opettaa ja uskoo, että Tiit 3:5 uudestisyntymisen peso (pesu) olisi vesikaste, koska kirkon väärän opetuksen mukaan vesikasteessa ihminen uudestisyntyy. Kuten edellä näimme, niin Herran Jeesuksen veri pesee ja puhdistaa synnit. Tiit 3:5 uudestisyntymisen peso tarkoittaa Jeesuksen verta, joka puhdistaa Jumalan armosta pelastuneen synnit, jonka edellä olevien Raamatun kohtien kautta todistaa todeksi myös Pietari kirjeessään.

1 Piet 1:23 te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

Pietarin (Jumalan sanan) opetuksen mukaan ihminen on uudestisyntynyt Jumalan sanan kautta, koska usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta. Uudestisyntymisen peso on Jeesuksen veripesu, kun ihminen pelastuu Jumalan armosta, joka on sama tapahtuma kuin uudestisyntyminen ylhäältä.

Pietarin kirjeessä on kirkon opin mukaisesti käännetty väärin 1 Piet 3:21 monessa Raamatun käännöksissä myös lähes kaikissa suomenkielisissä Raamatunkäännöksissä.

1 Piet 3:21 ¶ Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena-joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta-Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, 33/38

1 Piet 3:21 Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, 1992

1 Piet 3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi pelastaa meidätkin nyt kasteena – joka ei ole lian poistamista ruumiista, vaan hyvän omantunnon liitto Jumalan kanssa – Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, (STLK - Suomen tunnustuksellinen luterilainen liitto)

Edellä olevat Raamatunkäännökset (ja monet muut) ovat todella törkeästi vääristäneet 1 Piet 3:21 jakeen sanoman. 1 Piet 3:21 jakeessa alkutekstissä ei ole ollenkaan sana vesi, eikä siten sanomaa, että vesi pelastaisi kasteena. 1 Piet 3:21 käännös, joka sanoo, että vesi pelastaisi kasteena on kirkollisen väärän opin mukainen käännös. Lisäämällä vesi sanan, jota ei ole alkutekstissä, niin kääntäjät ovat vääristelleet Jumalan sanaa.

Toinen väärennös 1 Piet 3:21 kohtaan, joka esiintyy joissakin käännöksissä on sana liitto, sillä alkutekstissä ei ole sanaa liitto, vaan eperotema (επερωτημα - eperooteema), joka tarkoittaa kysyä tai pyytää. Kun esim. 1992 ja STLK ovat kääntäneet kasteen tarkoittamaan hyvän omantunnon liittoa, niin se on väkisin istutettu käännökseen ja väärin käännetty, jonka tarkoitus on pönkittää kirkon epäraamatullista vesikasteen armoliitto oppia.

Alkuteksti ei sano 1 Piet 3:21:ssa, että vesikaste pelastaa tai että kaste olisi hyvän omantunnon liitto.

Harvat Raamatunkäännökset kääntävät oikein 1 Piet 3:21 kohdan ja eräs näistä käännöksistä on Green's Literal Translation, joka on erittäin hyvä ja tarkka alkukieleen perustuva Raamatunkäännös.

1 Peter 3:21 Which figure now also saves us, baptism (not a putting away of the filth of the flesh, but the answer of a good conscience toward God through the resurrection of Jesus Christ; Green's Literal Translation - LITV

1 Piet 3:21 Tämän vertauskuvan mukaan me myös nyt pelastumme, kaste ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta-Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, (Alkutekstin mukainen käännös suomeksi)

1 Piet 3:21 ο αντιτυπον νυν και ημας σωζει (5719) βαπτισμα ου σαρκος αποθεσις ρυπου αλλα συνειδησεως αγαθης επερωτημα εις θεον δι αναστασεως ιησου χριστου Bysantin teksti sana sanasta käännös suomeksi

Kuten näemme, niin alkuteksti sanoo, että pelastumme vertauskuvan mukaan, ja tämä vertauskuva oli se kun kahdeksan sielua (Nooa hänen vaimonsa, Nooan kolme poikaa ja heidän vaimonsa) uskoivat Jumalaa ja menivät arkkiin ja he pelastuivat vedenpaisumukselta hukkumasta ja kuolemasta. Vertauskuvan mukaan pelastuminen tapahtuu uskon kautta, ei vesikasteen kautta.

1 Piet 3:21 opettaa, että kaste (vesikaste) ei poista lihan saastaa, joka tarkoittaa ettei kaste poista syntejä, ei pese syntejä puhtaaksi, mutta kaste on hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta Messias Jeesuksen ylösnousemuksen kautta.

Hebr 13:18 Rukoilkaa meidän edestämme; sillä me tiedämme, että meillä on hyvä omatunto, koska tahdomme kaikessa hyvin vaeltaa.

Hebr 13:18 opetuksen mukaan hyvän vaelluksen, eli Jumalan tahdon mukaan elämällä ja vaeltamalla saadaan hyvä omatunto. Jumala on asettanut ensin pelastumisen, josta seuraa uskon kuuliaisuutena vesikasteen vastaanottaminen. Silloin kun uskova ihminen uskoon tulemisen jälkeen vastaanottaa vesikasteen, niin siinä kohden hänellä on hyvä omatunto, koska hän on tässäkin kohden ojentautunut uskossa Jumalan tahdon mukaan.

Room 1:5 jonka kautta me olemme saaneet armon ja apostolinviran, että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan kaikissa pakanakansoissa,

Room 16:26 mutta joka nyt on julkisaatettu ja profeetallisten kirjoitusten kautta iankaikkisen Jumalan käskystä tiettäväksi tehty kaikille kansoille uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi,

Joh 6:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

Raamattu opettaa uskon kuuliaisuuden aikaansaamisesta, joka tarkoittaa sitä, että pelastumisen jälkeen jokainen uskonteko on Jumalan teko, Jumalan vaikuttama uskon kuuliaisuuden teko, joka ei ole ihmisen teko, vaan
Jumalan Hengen vaikuttama uskon kuuliaisuuden teko. Pelastumisen jälkeen tapahtuva vesikasteen vastaanottaminen on Jumalan vaikuttama uskonaskel, Jumalan vaikuttama uskon kuuliaisuuden teko.

Katolisen kirkon harhaoppeja ja väärä evankeliumi

Rooman katolinen kirkko opettaa moninkertaista valhe-evankeliumia, koska asettaa Jeesuksen sovitustyön rinnalle monia erilaisia pelastuksen teitä.

Katolinen katekismus:

III Lopullinen puhdistuminen – kiirastuli (purgatorium)

1030. Ne, jotka kuolevat Jumalan armossa ja ystävinä, mutta eivät ole täydellisesti puhdistuneet, saavat kyllä olla varmoja ikuisesta pelastuksestaan, mutta he joutuvat kuolemansa jälkeen läpikäymään puhdistuksen saavuttaakseen sen pyhyyden, joka on välttämätön taivaan iloon pääsemiseksi.

1031. Kirkko kutsuu tätä valittujen lopullista puhdistumista purgatoriumiksi (kiirastuleksi). Se on täysin eri asia kuin kadotukseen tuomittujen rangaistus. Kirkko on määritellyt kiirastulta koskevan uskon opin ennen kaikkea Firenzen622 ja Trenton623 kirkolliskokouksissa. ....

1472. Ymmärtääksemme tämän kirkon opin ja käytännön meidän on tiedettävä, että synnin seuraus on kahdenlainen. Raskas synti riistää meiltä yhteyden Jumalaan ja tekee meidät sen kautta kykenemättömiksi iankaikkiseen elämään, jonka menettämistä kutsutaan ”synnin iankaikkiseksi rangaistukseksi”. Toisaalta jokainen synti, lieväkin, sisältää epäterveen luotuihin kiinnittymisen, joka tarvitsee puhdistumisen joko täällä maan päällä tai kuoleman jälkeen, olotilassa, jota kutsutaan puhdistuspaikaksi (purgatorium, ”kiirastuli”). Tämä puhdistuminen vapauttaa siitä, mitä kutsutaan synnin ajalliseksi rangaistukseksi. Näitä kumpaakaan rangaistusta ei pidä ymmärtää jonkinlaiseksi kostoksi, jonka Jumala panisi toimeen ulkopuolelta, vaan itse synnin olemuksesta lähteväksi. Palavasta rakkaudesta nouseva kääntymys voi johtaa synnintekijän täydelliseen puhdistumiseen synnistä, niin ettei kärsittäväksi jää enää mitään synnin rangaistusta.82

Katolinen kirkko opettaa, että ihminen voi saada synneistä puhdistusta vielä kuoleman jälkeen, jolla kirkko tarkoittaa, että kiirastulessa ihminen vapautuisi synnin ajallisista rangaistuksista. Katolisen kirkon kiirastulioppi on väärää evankeliumia, koska ihminen saa syntinsä anteeksi ja puhdistuksen synneistään täällä maan päällä, ei enää kuolemansa jälkeen.

Katolisen kirkon kiirastulioppi pilkkaa Jeesuksen verta ja sovitustyötä eikä pidä sitä riittävänä synnistä vapautumiseen ja puhdistumiseen täällä maan päällä.

Mark 2:10 Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, niin" -hän sanoi halvatulle-

Hebr 9:12 meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen.

Hebr 10:10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.

Hebr 10:14 Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.

Ef 1:7 jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.

Raamatun opetuksen mukaan Herran Jeesuksen kertakaikkinen syntiuhri Hänen verensä kautta sai aikaan iankaikkisen lunastuksen ja pelastuksen, niin että anteeksi annetut synnit ovat jo nyt täällä maan päällä iankaikkisesti anteeksi annettuja, eikä syntejä enää voi antaa anteeksi tai saada niistä puhdistusta kuoleman jälkeen. Raamatun opetus kumoaa täydellisesti katolisen kirkon harhaopin kiirastulesta, sillä Herra Jeesus sanoi, että Hänellä on valta (Isältään Hän sai tämän vallan) antaa anteeksi syntejä maan päällä. Jeesuksen veren kautta saadaan syntien anteeksiantamus, joka on sama asia kuin puhdistua synneistään, koska Jeesuksen veri puhdistaa ja pesee puhtaaksi synnistä anteeksiantamuksen kautta.


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

SaulusMedia | Petri Paavola ::  Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta Empty Vs: SaulusMedia | Petri Paavola :: Kirkollinen teologia on eräs osa lopunajan luopumusta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Toukokuu 04, 2021 8:13 am

Katolisen kirkon opetus Maria sovittaa syntiset Jumalalle on valhe-evankeliumia:
The Catholic Encyclopedia (Hail Mary): Finally, the petition "Holy Mary, Mother of God, pray for us sinners now and at the hour of our death. Amen." is stated by the official "Catechism of the Council of Trent" to have been framed by the Church itself. "Most rightly", says the Catechism, "has the Holy Church of God added to this thanksgiving, petition also and the invocation of the most holy Mother of God, thereby implying that we should piously and suppliantly have recourse to her in order that by her intercession she may reconcile God with us sinners and obtain for us the blessing we need both for this present life and for the life which has no end."

Catholic Encyclopedian mukaan terve Maria rukous on kiitosta, anomusta sekä avuksi huutamista Marialle, sisältäen ajatuksen että katolinen hurskaasti, kunnioittavasti ja anovasti turvautuu Marian esirukoukseen, että hän (Maria) sovittaisi syntiset Jumalalle, että he saisivat siunauksen nykyisessä elämässä ja elämässä, jolla ei ole loppua.

Joh 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

1 Tim 2:5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,

Raamatun opetuksen mukaan Jumalan ja ihmisen välillä on vain yksi Välimies (Sovittaja) Messias Jeesus, joka on sovittanut niiden ihmisten synnit, jotka uskovat Häneen.

Katolisen kirkon virallisen opetuksen mukainen sivusto catholic.org opettaa prayer to our lady mother of mercy rukouksesta seuraavasti:


Blessed Virgin Mary, who can worthily repay you with praise and thanks for having rescued a fallen world by your generous consent! Receive our gratitude, and by your prayers obtain the pardon of our sins. Take our prayers into the sanctuary of heaven and enable them to make our peace with God.

Katolisen kirkon virallisen sivuston rukouksen mukaan katolilainen pyytää Mariaa vastaanottamaan heidän kiitollisuutensa ja että Maria rukoustensa kautta hankkisi katolilaiselle hänen syntinsä anteeksisaamisen. Katolinen rukous jatkaa sanoen, että hän (Maria) vie rukouksemme taivaan pyhäkköön ja mahdollistaa niiden tekevän rauhan Jumalan kanssa.

On täysin selvää, että katolisuus opettaa Marialla olevan pelastajan asema ja rooli esirukoustensa kautta, jonka opetetaan tuovan katolilaiselle pelastuksen sekä syntien anteeksiantamuksen ja johdattavan hänet Jeesuksen luokse. Katolisuus ei edusta Raamatun kristinuskoa, vaan sen valhejäljitelmää.

Jokaisen Raamattuun uskovan ihmisen tulisi uskaltaa sanoa, että katolinen kirkko on antikristillinen lahko, ei Raamatun kristinuskoa, koska se opettaa esimerkiksi, kuoleman jälkeen kiirastulessa synnissä puhdistumista, ja oppia, että Maria sovittaa syntiset Jumalalle jne. Tämän lisäksi katolinen kirkko opettaa monia muitakin vääriä pelastusteitä, mutta kirjoituksessani esillä olleet katolisen kirkon väärät pelastustiet riittävät osoittamaan sen ettei katolinen kirkko edusta Raamatun kristinuskoa.

Gal 1:
8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

Katolinen kirkko opettaa myös Jeesuksen sovittavan syntiset Jumalalle, mutta katolinen kirkko lisää Jeesuksen rinnalle useita erilaisia pelastusteitä syntien sovitukseksi, joka ei ole enää pelkkä opillinen erehdys, vaan kadotukseen johtavaa valhe-evankeliumia. Raamatun sanan opetuksen mukaan katolisen kirkon valhe-evankeliumi on kirottu evankeliumi, johon uskominen johtaa iankaikkiseen kadotukseen. Minä en ole tuomitsemassa ketään kadotukseen, eikä minulla ole sellaista valtaa. Minulla on kuitenkin uskovana ihmisenä oikeus kertoa, että Jumala on sanassaan sanonut tuomitsevansa sellaisen ihmisen kadotukseen, joka julistaa valhe-evankeliumia, eli ei usko pelastuksen olevan yksin Herran Jeesuksen veressä ja sovitustyössä.

Tiedän monien ajattelevan, että onhan katolisessa kirkossakin Jumalan armosta pelastettuja ihmisiä, joten älä tuomitse, ettei sinua tuomittaisi. Asia ei ole kuitenkaan ihan näin yksinkertainen, koska katolinen kirkko velvoittaa jäsenensä "pelastuksen" menettämisen uhalla uskomaan koko kirkon opin:

Katolinen katekismus 1953:

.... Jokainen joka tuntee katolisen kirkon Kristuksen oikeaksi kirkoksi, on iankaikkisen autuuden menettämisen uhalla velvollinen olemaan sen jäsen, uskomaan sen opin, nauttimaan sen sakramentteja ja olemaan sen vallalle alamainen. Sivu 53 (Olen tarkistanut sen että 1953 katekismuksen opetus on edelleen voimassa)

Katolinen katekismus 1953:

Kristityn pitää uskoa kaikki, minkä Jumala on ilmoittanut ja katolinen kirkko asettaa uskottavaksi, joko se sitten on pyhään raamattuun kirjoitettu tai ei. Sivu 10

Katolinen kirkko velvoittaa kirkkonsa jäsenen uskomaan koko kirkon opin "pelastuksen" menettämisen uhalla. Tämän lisäksi katolinen kirkko velvoittaa kirkkonsa jäsenen uskomaan kaiken sen minkä katolinen kirkko asettaa uskottavaksi, on se sitten kirjoitettu Raamattuun tai ei. Jos katolilainen haluaa olla todella katolilainen ja uskoa koko kirkkonsa opetuksen, johon hänet velvoitetaan uskomaan, niin hän ei voi olla enää pelastavassa uskossa, koska silloin hän joutuu uskomaan myös useat erilaiset väärät pelastustiet, joita kirkko opettaa.

Jos katolilainen hylkää kirkkonsa väärät opetukset koskien erilaisia vääriä pelastusteitä ja uskoo, että pelastus on yksin Herran Jeesuksen veressä ja sovitustyössä, niin silloin hän on pelastavassa uskossa, mutta ei voi enää kirkkonsa opin mukaan olla todellinen katolilainen. On aivan varmaa, että kun ja jos Herra Jeesus pelastaa katolisen kirkon jäsenen, niin hänen täytyy hylätä kirkon väärät pelastustiet ja ottaa pesäero tällaisiin opetuksiin, joka tarkoittaa käytännössä katolisen kirkon jättämistä ja hylkäämistä.

Eräs ansa koskien katolisuutta on ajatus ja opetus, että karismaattisten katolisten keskuudessa on Jumalan armosta pelastettuja uskovia ihmisiä. Karismaattisten katolisten keskuudessa ei ole tapahtunut irtiottoa koskien katolisen kirkon opettamaa valhe-evankeliumia kiirastulesta, Mariasta syntien sovittajana jne. Karismaattisen katolilaisenkin pitäisi hylätä katolisen kirkon väärät pelastustiet, joka tarkoittaisi sitä ettei katolinen kirkko enää voisi pitää tällaista ihmistä todellisena katolilaisena, koska katolisen kirkon jäsenen täytyy "pelastuksen" menettämisen uhalla uskoa koko kirkon oppi, on se sitten kirjoitettu Raamattuun tai ei.

Luterilaisen kirkon sisällä on pelastavassa uskossa olevia ihmisiä, jotka ovat kirkossa vähemmistössä. Nämä luterilaisen kirkon sisällä olevat uskovat ovat Jumalan armosta pelastettuja, koska he eivät pidä kirkon sakramentteja pelastuksen välittäjinä, mutta sen sijaan he ovat tehneet parannuksen ja uskoneet Herraan Jeesukseen syntien anteeksisaamiseksi.

Kirkollinen teologia ja lopunajan luopumus

Ennen kuin varsinaisesti kirjoitan siitä miten Raamattu opettaa siitä kuinka voimme tunnistaa kirkollisen sakramentti teologian, joka perustaa pelastuksen Jeesuksen rinnalla myös muihin epäraamatullisiin pelastusteihin, niin meidän on hyvä katsoa Markuksen evankeliumin seitsemättä lukua.

Mark 7:
5 Niin fariseukset ja kirjanoppineet kysyivät häneltä: "Miksi sinun opetuslapsesi eivät vaella vanhinten perinnäissäännön mukaan, vaan syövät leipää epäpuhtailla käsillä?"
6 Mutta hän sanoi heille: "Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: ‘Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana;
7 mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä’.
8 Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä."
........................
13 Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet. Ja paljon muuta samankaltaista te teette."

Matt 23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

Raamatussa (Mark 7) Herra Jeesus paljasti sen aikaisten uskonnollisten johtajien ja heidän seuraajiensa olevan kiinni ihmisten perinnäissäännöissä, jonka kautta he vääristelivät Jumalan sanaa ja olivat sen tähden matkalla iankaikkiseen kadotukseen.

Kun seuraavaksi katsomme lopunajan kirkollisen teologian edustajia, jotka ovat vääristäneet pelastuksen tien, niin osa lopunajan luopumuksen vallassa olevista ihmisistä ovat näiden sakramentti kirkkojen jäseniä ja he ovat hyväksyneet valhe-evankeliumin.

Luuk 18:
8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"
9 ¶ Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: ‘Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.’
13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: ‘Jumala, ole minulle syntiselle armollinen’.
14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

Luukkaan evankeliumin luvussa 8 jakeessa 8 Herra Jeesus puhui siitä, että löytäneekö Hän uskoa maan päältä kun Hän tulee toisen kerran takaisin hakemaan seurakuntansa luoksensa ylöstempauksen kautta. Itse uskon, että seuraavissa jakeissa Herra Jeesus paljastaa ketkä ovat muun muassa sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole Raamatun sanan totuuden mukaisessa uskossa.

Koska Herra Jeesus puhui tulemuksestaan Luuk 18:8 jakeessa, niin sen jälkeen Hän kuvasi sitä millaisia nämä lopunajan ihmiset ovat, jotka eivät usko Jumalan sanan totuuteen. Fariseukset olivat niitä, jotka kumosivat Jumalan sanan opetuksia perinnäissääntöjen kautta ja Herra Jeesus yhdistää tässä Luukkaan evankeliumin 18 luvussa nämä fariseukset lopunaikaan tarkoittaen sillä sitä, että lopunaikana on samanlaisia eksyttäjiä kuin mitä fariseukset ovat, jotka vääristelevät Jumalan sanaa ihmisten uskonnollisten perinnäissääntöjen.

Tästä näemme sen, että lopunajassa vaikuttaa sellainen teologia, joka vääristelee Jumalan sanan opetuksia. Tuntomerkit sopivat kuin nenä päähän kirkolliseen teologiaan, joka julistaa myös valhe-evankeliumia.

Tuon seuraavaksi esille muutamia Raamatun kohtia, jotka kertovat meille sen millä tavalla sellaiset ihmiset toimivat, jotka vääristelevät Jumalan sanan opetuksia ihmisten perinnäissääntöjen kautta. Seuraavat kohdat sopivat moniin kirkollisen teologian edustajiin, sillä he toimivat juuri sillä tavalla kuin kirjanoppineet ja fariseukset toimivat.

Matt 22:15 Silloin fariseukset menivät ja neuvottelivat, kuinka saisivat hänet sanoissa solmituksi.

Mark 12:13 ¶ Ja he lähettivät hänen luoksensa muutamia fariseuksia ja herodilaisia kietomaan häntä sanoilla.

Luuk 20:20 ¶ Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin.

Matt 15:2 "Miksi sinun opetuslapsesi rikkovat vanhinten perinnäissääntöä? Sillä he eivät pese käsiään ruvetessaan aterialle."

Kirkollinen teologia perustuu monessa kohdassa uskonnollisiin perinnäissääntöihin, jotka ovat vastoin Jumalan sanan opetusta. Lähes aina kun keskustelet kirkollisen teologian edustajan kanssa, niin hän pyrkii perustelemaan oppinsa kirkkoisien tai jonkun kirkollisen teologin opetuksen kautta, jotka perustuvat uskonnollisiin perinnäissääntöihin ja ihmisoppeihin, mutta ei Jumalan sanan totuuteen. He vääristelevät Jumalan sanan opetuksia, kumoamalla Jumalan sanan opetuksia ja he asettavat perinnäissääntönsä Jumalan sanan opetusten tilalle ja pitävät perinnäissääntöjään Jumalan sanana, jota ne eivät kuitenkaan ole.

Kirkollinen teologia, joka on kiinni perinnäissäännöissä, eli valheellisissa opetuksissa, niin sen edustajat toimivat siten, että he sanovat miksi ette toimi ja usko meidän kirkon perinteiden mukaan ja miksi rikotte niitä vastaan?

Kirkollisen teologian edustajat, jotka ovat kiinni ihmisten perinnäissäännöissä, niin he kyttäävät niitä, jotka uskovat Jumalan sanan totuuden mukaisesti. He pyrkivät saamaan toisia sanoissa solmituksi ja he tekevät sen usein valheiden kautta. He toimivat valheen kautta siten, että uskovat valheellisia opetuksia ja valheen henkeen uskomisen takia he myös itse elävät valheessa ja valehtelevat syyttäessään muita.

Olen huomannut sellaisen piirteen joissakin kirkollisen teologian vallassa olevissa ihmisissä, että kun joku Jumalan sanan totuutta rakastava tekee parannuksen siitä jos hän on erehtynyt ja ymmärtänyt väärin jonkun Raamatun opetuksen, niin nämä jotkut kirkollisen teologian vallassa olevat ihmiset muistuttavat tästä jatkuvasti, vaikka asiassa on tehty jo parannus. Jumala ei enää muista anteeksikantamaansa syntiä tai väärää opetusta, koska sen on Jeesuksen veri puhdistanut silloin kun asiassa on tehty parannus. Yleensä kirkollisen teologian edustajat eivät kuitenkaan tee itse parannusta ja hylkää valhe-evankeliumiansa sekä vääriä oppejaan, mutta he hyvin hanakasti muistavat kyllä muiden vanhatkin asiat, jotka on saatu anteeksi Herran Jeesuksen veressä parannuksenteon kautta.

Luuk 11:
52 Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet."
53 Ja hänen sieltä lähtiessään kirjanoppineet ja fariseukset rupesivat kovasti ahdistamaan häntä ja urkkimaan häneltä moninaisia,

Matt 23:13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

Kirkollisen teologian edustajat ovat valhe-evankeliumin kautta kulkemassa kohti kadotusta sekä he valhe-evankeliumin kautta pyrkivät eksyttämään niitä, jotka ovat Jumalan armosta pelastuneet.

Matt 9:3 Ja katso, muutamat kirjanoppineista sanoivat mielessään: "Tämä pilkkaa Jumalaa".

Matt 27:41 Samoin ylipapit ja kirjanoppineet ja vanhimmat pilkkasivat häntä ja sanoivat:

Kirkollisen teologian edustajat, jotka uskovat valhe-evankeliumiin luulevat olevansa pelastavassa uskossa, vaikka eivät ole. Nämä kirkollisen teologian edustajat sanovat niiden ihmisten pilkkaavan Jumalaa, jotka eivät usko ihmisten perinteitä, vaan Jumalan sanan totuuteen. Nämä kirkollisen teologian edustajat ovat tehneet oppilauselmia, jotka monet perustuvat uskonnollisiin perinnäissääntöihin, joiden kautta he julistavat niille kadotustuomiota, jotka eivät usko näiden ihmisten uskonnollisiin perinnäissääntöihin.

Matt 23:27 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut (hypokritai - perusmuoto hypokrites), kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!

Kirkolliseen teologiaan uskova ihminen, joka uskoo kirkollisen teologian valhe-evankeliumia on tekopyhä (hypokrites tarkoittaa teeskentelijä ja tekopyhä), koska hän esiintyy ihmisenä, jota hän ei oikeasti ole. Kirkolliseen teologiaan uskova ihminen, joka uskoo kirkollisen teologian valhe-evankeliumia on tekopyhä, siksi koska hän luulee olevansa Jumalan palvelija, mutta ei kuitenkaan ole Jumalan palvelija. Tämän tähden hänen sisimpänsä on täynnä valheen saastaa, vaikka hän pyrkii olemaan ulkoiselta olemukseltaan Jumalan palvelija, niin todellisuudessa hän on pahan palvelija, koska hän uskoo valhe-evankeliumiin.

1 Tim 4:
1 Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja seuraavat eksyttäviä henkiä ja riivaajien oppeja
2 tekopyhien (hypokrisei - perusmuoto hypokrisis) valehtelijoiden vaikutuksesta, joiden omatunto on merkitty poltinraudalla.
3 Nämä kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, jotka Jumala on luonut sitä varten, että ne, jotka uskovat ja ovat oppineet tuntemaan totuuden, nauttisivat niitä kiittäen. Raamattu Kansalle

Paavalin kirjeestä näemme kuinka lopunaikana ihmiskunnan viimeisinä päivinä, jotkut tulevat luopumaan uskosta, koska he lähtevät seuraamaan eksyttäviä henkiä ja riivaajien oppeja. Raamatun opetuksen mukaan tekopyhät valehtelijat valheillaan saavat, jotkut todelliset Jeesuksen opetuslapset luopumaan uskostaan, koska he uskovat tekopyhien ihmisten valheita.

1 Tim 4:1-3 kohdassa olevat tuntomerkit tekopyhistä valehtelijoista, jotka eksyttävät Jeesuksen opetuslapsia luopumaan uskosta sopivat monenlaisiin eksyttäjiin, mutta ne sopivat myös kirkollisen teologian valhe-evankeliumin edustajiin. Kaikenlaisen valhe-evankeliumin julistaminen myös kirkollisen teologian valhe-evankeliumi on eksyttävien henkien vaikuttamaa ja ne ovat siten riivaajien oppeja.

Raamattu sanoo, että nämä tekopyhät valehtelijat kieltävät menemästä naimisiin, joka viittaisi katolisen kirkkoon, joka kieltää papistoltaan avioliiton. Katolisen kirkon papistolta on kielletty avioliitto. Tämä tarkoittaa sitä, että näiltä katolisilta papeilta kielletään avioliitto ja he kieltäytyvät menemästä naimisiin.

Olen joskus sanonut ja opettanut, että 1 Tim 4:3 kohdan voisi kääntää myös tarkoittamaan kieltäytymistä avioliitosta, ja olen sanonut että 1 Tim 4:3 voisi myös tarkoittaa sitä kun lopunaikana jumalaton maailma kääntyy avioliittoa vastaan ja alkaa pidättäytymään ruuista, joka tarkoittaisi liharuuista pidättäytymistä, joka tapahtuu nyt tässä lopunajassa. Tässä olen kuitenkin erehtynyt, sillä tätä 1 Tim 4:3 ei tarkoita, vaan se tarkoittaa sitä kun jotkut kieltävät naimisiin menon ja se sopii katolisen kirkon opetukseen, joka kieltää papistoltaan avioliiton. Alunperin olen uskonut ja opettanut, että 1 Tim 4:3 tarkoittaa sitä kun katolinen kirkko kieltää papeiltansa avioliiton, mutta sitten myöhemmin ajattelin, että se saattaa tarkoittaa myös kun jumalaton maailma kääntyy avioliittoa vastaa ja tällä tavalla kieltäytyvät menemästä Jumalan tahdon mukaiseen avioliittoon. Korjaan sivuilleni tämän sen mukaan kun ehdin sen tekemään.

Nyt lopunajassa tapahtuu avioliiton tyhjäksi tekemistä, jossa ihmiset kieltäytyvät menemästä Raamatulliseen avioliittoon sekä monet ihmiset alkavat pidättäytymään liharuuista, mutta vaikka tämä edellinen on totta ja tapahtuu nyt tässä lopunajassa, niin 1 Tim 4:3 ei puhu ja opeta siitä.

Kirjoitan seuraavaksi ihan lyhyesti ekumeniasta, koska olen kirjoittanut siitä jonkin verran kotisivullani. Olen seurannut ekumenian kehitystä vuodesta 1995 lähtien. Aluksi ekumenian sanottiin olevan dialogia, eikä kenenkään tarvitse muuttua. Aluksi ekumeniaa oli kirkkojen kesken, mutta hyvin pian ekumenia siirtyi uskontojen väliseen dialogiin. Nykyään ekumenia painottaa kirkkojen näkyvää ykseyttä sekä uskontojen ykseyttä.

Maailman kirkkojen neuvoston (WCC) nettisivuilla (4.2.2021), WCC kutsui ihmiskunnan veljeyttä yhdistymään sekä saavuttamaan maailman rauhan. Tämä on askel kohti lopunajan yhtä maailmanuskontoa ja valherauhaa.

Paavi Franciscus sanoi 2016 tammikuussa, että kaikkien uskontojen edustajat ovat saman jumalan lapsia. Ekumenia ei siis ainoastaan tavoittele kirkkojen näkyvää ykseyttä, vaan myös uskontojen ykseyttä. Lopunajan antikristus tulee yhden maailmanuskonnon johtajaksi.

Kun tutkimme katolisen kirkon katekismusta 2005, niin näemme sen kuinka katolinen kirkko pyrkii ekumenian kautta kannustamaan muita kirkkoja ja uskonyhteisöjä "katolista ykseyttä" kohti.

Katolinen katekismus: 819. Sitä paitsi katolisen kirkon näkyvien rajojen ulkopuolella ”esiintyy monia pyhityksen ja totuuden aineksia”: ”kirjoitettu Jumalan sana, armon elämä, usko, toivo ja rakkaus sekä muita Pyhän Hengen sisäisiä lahjoja ja näkyviä aineksia.” Kristuksen Henki käyttää näitä kirkkoja ja kirkollisia yhteisöjä pelastuksen välikappaleina. Ne saavat voimansa siitä armon ja totuuden täyteydestä, jonka Kristus on uskonut katoliselle kirkolle. Kaikki nämä hyvyydet ovat peräisin Kristuksesta, johtavat hänen luokseen ja itsessään kannustavat ”katolista ykseyttä kohti”.

Katolinen katekismus 836. ”Tähän Jumalan kansan katoliseen ykseyteen … kutsutaan kaikki ihmiset. Tähän ykseyteen kuuluvat eri tavoin tai siihen suuntautuvat sekä katoliset kristityt että muut Kristukseen uskovat, vieläpä erotuksetta kaikki ihmiset, jotka Jumalan armosta on kutsuttu pelastukseen.”

Katolinen kirkko elää valheessa ja valheen kautta se pyrkii uskottelemaan ekumeniassa mukana oleville kirkoille ja uskonyhteisöille, että katolinen kirkko olisi "alkuperäinen Jumalan seurakunta". Toisin sanoen katolinen kirkko pyrkii valheellisen aseman kautta uskottelemaan olevansa "alkuperäinen Jumalan seurakunta", ja sen tähden muiden kirkkojen ja uskonyhteisöjen tulisi pyrkiä ekumenian kautta kohti katolista ykseyttä.

Tämä on katolisen kirkon ekumenian suunnitelma pyrkiä katolilaistamaan ekumeniassa mukana olevat kirkot ja uskonyhteisöt. Katolinen kirkko toteuttaa tämän katolilaistamisen siten, että aluksi se pyrkii siihen, että muut kirkot ja uskonyhteisöt hyväksyvät katolilaisten olevan heidän veljiään ja sisariaan "yhteisessä uskossa Jeesukseen" sekä, että kirkot ja uskonyhteisöt hyväksyisivät katolisen kirkon sellaisia opetuksia, joissa ei vielä ole yhteistä ymmärrystä. Näin katolisen kirkon agenda katolilaistamisesta toteutuu, niin että muut kirkot ja uskonyhteisöt eivät vastusta katolista kirkkoa eivätkä pidä sitä harhaoppisena kirkkona sekä sen lisäksi katolinen kirkko yrittää tehdä muiden kirkon ja uskonyhteisöjen jäsenistä katolisen kirkon jäseniä.

Ikävä kyllä monet kirkot ja uskonyhteisöt ovat eksyneet tunnustamaan ekumenian kautta katolisen kirkon aidoksi ja oikeaksi kristinuskoksi, jota se ei ole. Katolinen kirkko pyrkii myös Suomessa vaikuttamaan siten, että se yrittää todistella muille edustavansa "aitoa ja alkuperäistä kristinuskoa" ja monella eri tavalla yrittää eksyttää muiden kirkkojen ja uskonyhteisöjen edustajia kääntymään katolilaisuuteen.

Olen huomannut sen, että monet muiden kirkon tai uskonyhteisöjen edustajat, jotka ovat kääntyneet katolilaisuuteen ovat tehneet sen siksi, koska he ovat sydämessään olleet enemmän tai vähemmän ankkuroituneena uskonnolliseen ihmisviisauteen ja järkeilyyn, ei lapsenomaiseen uskoon, joka avaa oven Jumalan sanan totuuden ymmärtämiseen. En tarkoita tällä yksittäistä tapausta, vaan monia tapauksia täällä Suomessa ja ulkomailla. Olen seurannut tämän asian kehittymistä vuodesta 1995 asti aina tähän päivään asti ja niin Suomessa kuin ulkomailla on monia ihmisiä, jotka ovat olleet jonkin kirkon tai uskonyhteisön edustajina ja sitten he ovat kääntyneet katolilaisuuteen pääosin siksi, koska he ovat olleet taipuvaisia järkeilyyn ja mieltyneet uskonnolliseen ihmisviisauteen.

Raamatun profetian mukaan viimeisinä päivinä tulee uskosta luopumista, kun monet tulevat luopumaan uskosta ja lähtevät seuraamaan eksyttäviä henkiä ja riivaajien oppeja, joita myös katolinen kirkko edustaa moninkertaisen valhe-evankeliuminsa ja harhaoppiensa kautta. Monet uskosta luopuneet, jotka kääntyvät esimerkiksi katolisuuteen luulevat yhä edelleen uskovansa Jeesukseen, vaikka todellisuudessa he ovat luopuneet uskostaan vastaanottaessaan ja hyväksyessään katolisen kirkon valhe-evankeliumin.

San 3:5 Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.

2Kor 10:5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

Kol 2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla (filosofia) ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

Raamattu varottaa luottamasta omaan ymmärrykseen, ihmisviisauteen, järjenpäätelmiin ja järkeisoppeihin, joita esimerkiksi ovat katolisen kirkon valhe-evankeliumi ja sen lukuisat harhaopit.

Luuk 24:
44 Ja hän sanoi heille: "Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa".
45 Silloin hän avasi heidän ymmärryksensä käsittämään kirjoitukset.
46 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
47 ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.

2 Tess 1:3 Me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä,

Itse ajattelen näin Raamatun sanan perusteella, että Herran Jeesuksen opetuslapsen järjenkäyttö ja käyttäminen tulee alistaa Jumalan sanan totuuden alle. Raamattu sanoo, että Herra Jeesus (Jumala) avaa ihmisen mielen ymmärryksen ymmärtämään Raamatun sanan totuutta. Jokainen meistä uskovista on vajavaisia ja pyrkimys on uskoa Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa. Usko Herraan Jeesukseen on kasvuprosessi, jossa opimme koko ajan yhä enemmän uskomaan Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa.

Luuk 18:8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

Kun Herra Jeesus sanoi, että kun Hän tulee (toisen kerran), löytäneekö Hän uskoa maan päältä, niin se tarkoittaa silloin sitä, että Jeesuksen tullessa toisen kerran pieni vähemmistö Jeesukseen uskovista ihmisistä uskoo Herraan Jeesukseen, niin kuin Raamattu opettaa. Tämä pieni vähemmistö uskoo Jumalan armosta Raamatun totuuteen, he eivät ole täydellisiä, mutta vajavaisina Jumalan armosta uskossa kasvaen he uskovat totuuteen.

Katolilaisia on maailmassa noin 1,2 miljardia, joten on selvää ettei katolinen kirkko kuulu siihen vähemmistöön, joka pitää totuudesta kiinni, kun Herra Jeesus tulee hakemaan seurakuntansa ylösoton kautta. Katolinen kirkko ei edusta Raamatun kristinuskoa moninkertaisen valhe-evankeliuminsa ja harhaoppiensa tähden.

Loppusanat

Juud 1:
17 Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet,
18 sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan".
19 Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.
20 Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä
21 ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi.
22 Ja armahtakaa toisia, niitä, jotka epäilevät, pelastakaa heidät, tulesta temmaten;
23 toisia taas armahtakaa pelolla, inhoten lihan tahraamaa ihokastakin.
24 Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen,
25 hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.

2 Piet 3:
2 että muistaisitte niitä sanoja, joita pyhät profeetat ennen ovat puhuneet, ja Herran ja Vapahtajan käskyä, jonka te apostoleiltanne olette saaneet.
3 ¶ Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.

Juudaan kirjeessä opetetaan kuinka pyhät profeetat ovat puhuneet, että viimeisinä aikoina tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan. Pietari kirjoitti samasta asiasta mutta, lisäsi siihen, että nämä pilkkaajat eivät usko Jeesuksen tulemukseen eivätkä Raamatun ilmoitukseen luomisesta.

Itse näen, että Juudaan kirje ja 2 Pietarin kirjeen kolmas luku puhuvat samasta asiasta, mutta saman asian eri vaikutuksista siinä mielessä, että Juudaan kirjeen pilkkaajat saavat aikaan hajaannusta (luopumusta), koska he pyrkivät esiintymään uskovina Herran Jeesuksen opetuslasten keskuudessa, mutta näillä pilkkaajilla ei ole Jumalan Pyhää Henkeä. 2 Pietarin kirjeen kolmannen luvun pilkkaajat eivät pyri itse esiintymään uskovina, sillä he eivät usko Raamattuun millään tavalla.

Juudaan kirjeen pilkkaajat, jotka omien himojensa mukaan vaeltavat saavat aikaan hajaannusta tarkoittaa sitä, että he saavat aikaan hajaannusta uskovien keskuudessa, koska Juudaan kirje oli kirjoitettu uskoville ja tuo hajaannus tulee tapahtumaan viimeisinä päivinä uskovien keskuudessa. Juudaan kirjeen omien himojen mukaan vaeltavat sielulliset, joilla ei ole Jumalan Henkeä sopii hyvin kirkolliseen teologiaan ja nimenomaan katoliseen kirkkoon, mutta myös muihin kirkkoihin, jotka julistavat valhe-evankeliumia.

Koska katolinen kirkko julistaa valhe-evankeliumia, niin heillä ei ole Jumalan Henkeä, ja he ovat siten jumalattomia. Katolinen kirkko saa aikaan paljon hajaannusta uskovien keskuudessa, koska monet uskovat ihmiset pitävät katolisen kirkon puolta, puolustaen sen olevan Raamatun kristinuskoa, vaikka se ei ole sitä. Katolinen kirkko saa myös sillä tavalla aikaan hajaannusta, että jotkut todelliset uskovat hylkäävät uskonsa ja kääntyvät katolisen kirkon jäseniksi. Nämä katolisuuteen kääntyneet luulevat yhä uskovansa Raamatun totuuteen ja kun monet Jeesukseen uskovat ihmiset tässä lopunajassa pitävät näitä katolisuuteen kääntyneitä edelleen Herran Jeesuksen opetuslapsina, niin tämä saa aikaan hajaannusta todellisten uskovien keskuudessa. Tässä kohden uskovat hajaantuvat siten, että toiset pitävät ihan oikein katolista kirkkoa porttokirkkona ja kristinuskon valhejäljitelmänä ja toiset luulevat katolisen kirkon edustavan Raamatun kristinuskoa, vaikka se ei ole Raamatun kristinuskoa.

Raamattu opettaa, että Herran Jeesuksen opetuslapsen tulisi rakentaa uskonelämänsä pyhimmän uskon perustukselle ja pysyttäytyä Jumalan rakkaudessa (totuuden rakkaudessa) odottaessaan Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemusta. Kun pysymme kaikkein Pyhimmässä (Jumala on Pyhä), ja rakastamme Jumalaa totuudessa uskon kautta Herraan Jeesukseen, niin meille käy hyvin sinä päivänä kun kohtaamme Luojamme.

Raamattu kehottaa armahtamaan niitä, jotka epäilevät, niin että he saisivat tulesta temmaten kohdata pelastuksen. Tulesta tempaaminen tarkoittaa sellaista tilaa missä on iankaikkisen kuoleman vaarassa. Tämän tähden myös minä olen kirjoittanut tämän kirjoituksen, että se saisi edes jonkun kirkollisen teologian valhe-evankeliumin edustajan tulemaan pois eksytyksen kavalista juonista ja estäisi jotakin luopumasta uskosta, niin ettei hän eksyisi uskomaan kirkollisen teologian valhe-evankeliumia.

Kun Raamattu sanoo, että joitakin tulee armahtaa pelolla inhoten lihan tahraamaa ihokastakin, niin se tarkoittaa sitä, että emme Herran Jeesuksen opetuslapsina antaisi saastaisten eksytysten petosten eksyttää meidän sydämiämme.

Raamattu kehottaa armahtamaan eksyksissä olevia ja tempaamaan heidät pois tulesta, joka tarkoittaa sitä että kerromme totuuden niille, jotka ovat eksyksissä. Kirjoitukseni on täten Raamatun sanan perusteella armollinen kehotus eksyneelle, että hän hylkäisi valheen ja vastaanottaisi totuuden.

Jumala varjelee omiaan kun he pysyvät rakkauden totuudessa ja saamme ylistää ja kiittää Pelastajaamme, Herraa Jeesusta, jonka veren, sovitustyön ja ylösnousemuksen tähden olemme pelastuneet Jumalan armosta.

Petri Paavola 19.3.2021

Lähteet:
Raamattu 33/38
Biblia 1776
King James Version 1769
Katolinen katekismus 2005
Katolinen katekismus 1953
katekismus.fi/ sakramentit/34
katekismus.fi/ sakramentit/35
kotipetripaavola.com/ Raamatun opetus vesikasteesta4
newadvent.org/ Hail Mary prayer
catholic.org/ prayers/ prayer to our lady mother of mercy
oikoumene.org/ on international day of human fraternity wcc calls to unite in our shared humanity
kotipetripaavola.com/ paavi puhuu kaarmeen suulla
Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa