Vapaasana
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jouko Nieminen: Sinulle joka elät keskellä suurta pimeyttä
Eilen kello 10:29 am kirjoittaja Hellevi

» Taivaallinen Isämme myös koettelee meitä
Eilen kello 10:03 am kirjoittaja Hellevi

» Koittaa aika - sanoo Herra Jumala
La Joulu 16, 2017 8:21 am kirjoittaja jarrut

»  Otteita kirjasta: Galatalaiskirjeen selitys (Martti Luther) - Luku 1
La Joulu 16, 2017 5:49 am kirjoittaja jarrut

» Uskontojen uhrien tuki UUT ry Tervehdys UUT:sta!
Pe Joulu 15, 2017 7:52 am kirjoittaja jarrut

»  Armo kasvattaa kohti Kristusta
Pe Joulu 15, 2017 7:20 am kirjoittaja jarrut

» Wilhelmi Malmivaara /Tekstimme on kappale Vapahtajan n.s. vuorisaarnasta
Pe Joulu 15, 2017 7:02 am kirjoittaja jarrut

» Onko kaikki sitä miltä päältäpäin näyttää
Pe Joulu 15, 2017 6:51 am kirjoittaja jarrut

»  Niilo Tuomenoksa: Armo on Kristus minun puolestani ja Kristus minussa
To Joulu 14, 2017 9:54 am kirjoittaja Stiina

Joulukuu 2017
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit

Sharia -laki ja Eurooppa

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Sharia -laki ja Eurooppa

Viesti  arkikalusto lähetetty Ma Kesä 05, 2017 7:00 am

2/2017-135
Sharia -laki ja Eurooppa

Pohjoismainen hyvinvointivaltio Tanska, kuten myös Ruotsi, ovat vaikeuksissa koraanikoulujen kanssa, koska niissä opetetaan ankaraa sharialakia. Sama ilmiö on Ranskassa ja Saksassa joissa muslimiväestön osuus on kaiken aikaa kasvanut. Integraatioyrityksistä huolimatta maahan muuttavat muslimit muodostavat oman tiukan yhteisönsä erottautuen siten ”vääräuskoisista”. Tanskalaisessa dokumentissa salaa kuvatut keskustelut osoittavat, että näin muslimijohtajat ja heidän seuraajansa nimittavät eurooppalaisia. Sen ei sinänsä pitäisi olla mikään uutinen, koska se on aina ollut islamissa yleinen käsitys. ”Suvaitsevaisten” eurooppalaisten, myös poliittisten päättäjien on vain ollut liian vaikea hyväksyä sinänsä selvää asiaa.

Tämä näkyy meidänkin maamme mediassa ja keskustelussa. Imaamit ja uskontojohtajat haluavat eristää muslimit omaksi ryhmäkseen valtion sisällä. Viranomaisten on vaikea puuttua asiaan. Mutta voiko maassa olla eri lait eri kansanryhmillä? Tanskassa Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa tehden paljastavan dokumentin aiheesta. (Ulkolinja, Sharialakia Tanskassa, YLE TV1, 09.02.2017 klo 22.00, alkuperäisnimi Behind
the Veil of the Mosques).

Mm. naisiin kohdistuva väkivalta ja moniavioisuus ovat hyväksyttäviä sharialain mukaan. Salaa kuvattu materiaali näyttää, miten moskeijoissa eletään islamilaisen lain mukaan, Tanskan laeista tai integraatiotavoitteista piittaamatta. Dokumentti valottaa myös sitä, miksi maahanmuuttajien sopeutuminen tanskalaiseen yhteiskuntaan on kangerrellut vuosikymmenien ajan.Dokumentin tekijät esiintyivät nuorena avioparina, joka tarvitsee tukea ja apua. He vierailivat Tanskan kahdeksassa suurimmassa moskeijassa.

Suurin osa paikoista tunnetaan julkisuudessa maltillisina yhteisöinä, mutta kuvattu materiaali paljastaa aivan toisen todellisuuden. Imaamit ja uskontojohtajat mm. neuvovat välttämään kääntymistä ongelmien sattuessa tanskalaisten viranomaisten puoleen. Moniavioisuus on hyväksyttävää ja aviomiehellä voi olla useampia vaimoja.

Imaami Abu Bilal Ismail opettaa, että aviorikoksen tehnyt nainen pitää kivittää kuoliaaksi. Muslimin tappanut henkilö tulee myös tappaa samoin kuin islamin uskonnon hylännyt henkilö. Imaami on myös rukoillut Allahia”tuhoamaan sionistijuutalaiset”. Vuonna 2015 Grimhoj moskeijan puheenjohtaja Oussama El-Saadi ilmaisi tukevansa ISIS -terroristeja ja että he haluavat ”islamilaisen valtion koko maailmaan”. Dokumentissa yksi imaami
toteaakin, että ”maailman valloitus on jo alkanut”.

Suomessa ei vielä olla Tanskan ja Ruotsin tilanteessa mutta ei ole uskottavaa, etteikö meilläkin sharialaki olisi pinnan alla. Tanskassa tehty tutkimus vuonna 2015 osoitti, että 40% maan muslimeista haluaisi Tanskan lakien perustuvan Koraaniin. Määrä saattaa olla suurempi sillä 77% uskoi Koraanin kirjaimelliseen totuuteen. Prosenttiluvut osoittivat, että islamin kannatus oli vain noussut edeltävien 10 vuoden aikana. Monet entiset muslimit Euroopassa ja Yhdysvalloissa ovat jo pitkään varoittaneet muslimien eristäytymisen seurauksista ja siitä kuinka muslimiyhteisö suhtautuu ”vääräuskoisiin”.

Yhteiskuntaan sopeuttaminen ei siis ole toiminut. Mediakaan ei ainakaan Suomessa ole aivan ”hereillä”. Kiitämme YLEä myöhäisiltaan sijoitetun tärkeän tanskalaisen dokumentin näyttämisestä (kellonajasta huolimatta). Silti emme voi ojentaa vain ruusuja vaan vähän risujakin. Esimerkki on YLEn uutisointi verkkosivulla 21.2.2017 koskien muslimien mellakointia Tukholman Rinkebyn kaupunginosassa.

Ylen uutisointi sanoo mm.:
”Rinkebyn lähiö on melko levotonta seutua ja tunnettu väkivaltaisuuksistaan” mutta ei puhu mitään muslimien miehittämästä kaupunginosasta. Lähiö ei ole ”melko” levotonta vaan monen ruotsalaisen viranomaisenkin painajainen. Ruotsalaislehti Dagbladetin mukaan poliisipartiokaan ei illalla mene sinne ilman vahvistuksia.
Kaupunginosassa vierailleita toimittajia on kivitetty ja pahoinpidelty, mm. NRK:n Anders Magnus ja Australian 60-minutes -ohjelman toimittajia.

Australialaiset totesivat olleensa Somaliassa, Syyriassa ja Irakissa mutta eivät koskaan ole okeneet sellaista uhkaa kuin Ruotsissa! Muslimeja kohtaan tehdyt viharikokset YLE tavallisesti uutisoi näyttävästi (mm.Amerikassa tapahtuneet vähän ennen Rinkebytä) mutta muslimien viharikoksista ja vainoista kristittyjä vastaan ei juuri uutisissa puhuta.

Toki muslimeissakin on niitä, jotka eivät haluaisi elää sharialain alla vaan integroitua muuhun yhteiskuntaan. Mutta perinne ja muslimiyhteisössä toimiva ihmisten erottelu ”oikea”- ja ”vääräuskoisiin” elää vahvana. Terveessä kristillisessä ajattelussa kristitty ja ei-kristitty ovat ihmisarvoltaan samanarvoisia. Kaikki ovat samanlaisia ihmisiä vaikka kaikki eivät usko Kristukseen ja Hänen kauttaan saatavaan synnin sovitukseen. Kristukseen uskovalla ei ole varaa ylimielisyyteen eikä toisten leimaamiseen. Asioista puhuminen ja arviointi niiden oikeilla nimillä ja
suoraan ei kuitenkaan ole toisten leimaamista.

Terve kristitty ei pyri ”maailman valtaamiseen” eikä omien näkemystensä pakottamiseen muille. Hän ei myöskään ole laillista esivaltaa vastaan vaan Raamatun mukaan haluaa maansa, alueensa ja kaikkien ihmisten parasta tehden oman velvollisuutensa yhteiskunnan hyväksi. Poikkeuksena tähän on tilanne, jossa kristityn
vapautta noudattaa uskoaan aletaan rajoittaa ja vainota. Mutta sellainen yhteiskunta ei enää olekaan ”laillinen” eikä demokraattinen vaan yksilön- ja sananvapautta rajoittava ja ihmisarvoa tuhoava.

Juhani Aitoma
http://www.kristitynfoorumi.fi/pdf/0217.pdf

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 560
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa