Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jukka Kekkonen & Matti Taneli // Ikuisen rauhan mahdollisuus
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyTänään kello 12:34:57 kirjoittaja jarrut

» Hannu Lehdeskoski // Jeesus vai Paavali Pohdintoja uskonasioista
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyTänään kello 12:24:22 kirjoittaja jarrut

» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyTänään kello 9:02:04 kirjoittaja Hellevi

» William Branham
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyEilen kello 15:13:00 kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyEilen kello 11:15:30 kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyEilen kello 9:31:49 kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyEilen kello 9:12:27 kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyEilen kello 8:18:02 kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen EmptyTo 22 Helmi - 19:15:06 kirjoittaja Morosus

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen

Siirry alas

Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen Empty Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma 23 Tammi - 9:55:37

Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen

Charismatic Imitation: Catholic At Heart

http://www.pawcreek.org/articles/pna/"mailto:jrc@pawcreek.org"

Tämä artikkeli on kirjoitettu paavi Johannes Paavali II:n kuoleman aikoihin.


Karismaattinen liike on ollut väärä syntymästään saakka ja se oli Saatanan suunnitelma tuhota 1900-luvun klassiset helluntai- ja pyhitysliikkeet. Ja siinä se varmasti on onnistunut. Kaikki näyttää alkaneen Kathryn Kuhlman'ista, joka oli tämän väärän Porttokirkon yhteyden pitkäaikainen vaikuttaja. Karismaattinen liike on Saatanan suunnitelma tehdä helluntaiseurakunnille sama, mitä Konstantinus ja roomalaiskatolisuus tekivät alkuseurakunnalle neljännellä vuosisadalla. Saatanan tehokkain hyökkäys on aina ollut yhdistää ja laimentaa se, mitä se ei voi pysäyttää. Katoliset ja karismaattiset seurakunnat ovat täydellisiä sänkykumppaneita ja ovat olleet sitä alusta lähtien. Seuraavassa on luettelo niiden yhtäläisyyksistä. Käsittelemme kutakin aihetta erikseen.

1. Molemmat sopivat laodikealaiseen seurakuntamalliin (Ilm. 3:14-22) .

2. Katoliset ja karismaattiset molemmat suosivat liittoa maailman kanssa ja vihaavat elämäntavan pyhyyttä.

3. Edistetään sitoutumista näihin uskonnollisiin systeemeihin Jeesuksen Kristuksen persoonalle vihkiytymisen ja omistautumisen asemesta.

4. Näiden liikkeiden seurakunnissa ilmenevät tunteet ovat syvästi sielullisia ja lähes täydellinen jäljitelmä aidosta Hengellä täytetystä elämästä, mutta siitä puuttuu yksi alue, "rakkaus totuuteen", jota käsite Sola Scriptura (suom. Yksin Kirjoitukset) edustaa.

5. Molemmat liikkeet ovat kehittäneet samankaltaisen näkemyksen Ilmestyskirjan lopun ajan tapahtumista ja tulevista tuomioista. Ne näkevät itsensä tulevan maanpäällisen valtakunnan lähteenä.

Mitä kuvaa tämä edustaa? Ei mikään uskonnolinen ryhmä aja roomalaiskatolisen kirkon hyväksymistä "kristillisenä" suuremmalla antaumuksella kuin tiettyjen saarnamiesten karismaattinen koalitio. He ovat selvästikin eräs Äitiporton lapsista ja heitä valmistetaan yhdistymään hänen tulevaisuuden päämääriensä toteuttamisessa. Tarkastelkaamme roomalaiskatolisen systeemin ja karismaatikkojen vertaansa vailla olevaa samankaltaisuutta. On varmaa, että karismaattisen maailman sisällä on rehellisiä ja aitoja ihmisiä, jotka ovat sokeita heidän lopullisille suunnitelmilleen.

Molemmat sopivat laodikealaiseen seurakuntamalliin kuten Herra Jeesus itse kuvaili Johanneksen kautta. Raamattu kuvailee tätä mallia:

"Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit." (Ilm. 3:15-18)

Niillä on oikean uskon ulkomuoto, mutta vain sen verran samankaltaisuutta, että käyvät kristityistä, mutta ei kylliksi kelvatakseen Hänelle. Ne molemmat ovat luoneet suuren rikkauden uskonnollisia systeemejä ja kyvyn lisätä tuota rikkautta. Ne molemmat ylpeilevät rikkaudestaan ja siitä, että maailma hyväksyy heidät rikkauden vuoksi Heidän köyhyytensä on ilmeistä vain siinä, että heiltä puuttuu täydellisesti aito raamatullinen jumalisuus. He rakastavat maailmaa ja sen tyhjää kunniaa ja todellisuudessa imartelevat itseään ja muita sillä suuruudella, jota pystyvät tuomaan näkyviin.

On mahdotonta lukea tämän kirjeen kirjaimellista kuvausta laodikealaiselle seurakunnalle ja olla näkemättä tarkkaa kuvaa sekä katolisista että karismaattisista seurakunnista. Kaikki niissä on vain suurta ja mahtavaa julkisivua. Eräs kaikkein täydellisin kuva on TBN , Trinity Broadcasting Network (Maailman suurin "kristillinen" TV-verkosto). Siellä on juuri kylliksi uskonnollista tunnetta huvittamaan uskonnollisia ihmisiä, mutta myös kylliksi jatkuvaa ristiriitaa osoittamaan, että perustus on väärä. Herran neuvo tälle seurakunnalle oli vaihtaa heidän kultansa rikkaus totuuden kokemiseen, joka tuottaa kullankaltaisen luonteen. Hänen neuvonsa päättyi kutsuun saada silmät, jotka olivat voidellut näkemään kaiken uskonnollisen jäljittelyn taakse.

Katoliset ja karismaattiset kannattavat liittoa maailman kanssa ja vihaavat elämäntavan pyhyyttä.


Näiden järjestelmien kyky puolustaa syntiä ja moraalista lipsumista on tyrmistyttävä. Mikään ei ole todella pyhää paitsi heidän luomansa uskonnollinen järjestelmä. Homoseksuaalisuus rehottaa molemmissa järjestelmissä. Karismaattiset ovat luoneet ilmapiirin, joka edistää naisten maskuliinisuutta ja miesten feminiinisyyttä. Naiset, jotka eivät ole ulkonäöltään maskuliinisia ovat ylenmäärin koristeltuja kuin Iisebel pahimpaan mahdolliseen äärimmäisyyteen ( gaudy and Jezebel to the worst possible extreme). Mikään ei ole tasapainossa kummassakaan systeemissä. Hillitsemätön liha riehuu valloillaan monilla alueilla.

Nykyinen uskonnollinen mahtavien konferenssien ja muka korkeatasoisen (high-sounding) neuvonnan naisten liike on karismaattisen maailman ajama. T.D.Jakes, tuo Jeesus-yksin-huijari, on eräs päätekijöistä. Jokainen nainen heidän mainoksissaan näyttää kuin olisi otettu suoraan Hollywoodin mainoksista. Se on kaikki uskonnollista julkisivua, joka valmistaa tietä maailmankirkkoon.

Kannatetaan sitoutumista näihin uskonnollisiin systeemeihin Jeesuksen Kristuksen persoonalle pyhittäytymisen ja antautumisen asemesta.
Pyhittäytymisen ja maailmasta erottautumisen käsite ja sen opettaminen puuttuu. En ole vielä lukenut yhtäkään karismaattisen henkilön kirjoittamaa kirjaa, joka keskittyisi pyhyyden ja vanhurskauden syvään elämään. Jeesuksen Kristuksen luonnon saamisen ilon tavoittelu puuttuu täysin. Ajattele Kenneth Hagin'in, Benny Hinn'in, tai kenen tahansa johtavan puhemiehen kirjoja, niin kaikki, mitä sinulle jää, on eräänlainen Pyhän Hengen palvonta kieroutuneessa muodossaan tai sitten "pieni jumala" -opin mainostaminen. Kaikki liittyy näihin kahteen perusteemaan tai niiden johonkin versioon. Näiden kahden ja monien muiden kirjoittajien aineistot, keskittyvät lihaan ja minään, ei koskaan Kristukseen eikä pyhittäytymiseen ja antautumiseen ja ristin kantamis! een. Heidän oma materiaalinsa on paras todistus heidän väärästä opistaan.

Näissä seurakunnissa ilmenevät tunteet ovat täynnä lihaa ja minän palvontaa.
Jumalan Sana on oudosti poissa melkein kaikissa yhteyksissä. Karismaattisen maailman raamattukäsitys on täsmälleen samankaltainen kuin katolisen. Uusia ilmestyksiä ja ideoita alituisesti lisätään Kirjoituksiin. Jännitystä ja tunteita juurrutetaan näihin lisättyihin teologisiin kuvitelmiin. Ei ihme, että Benny Hinn, Kenneth Copeland tai Rick Joyner ovat yhtä lailla kotonaan tässä liikkeessä.

Molemmat liikkeet ovat hyljänneet tempauksen suuren toivon ja ovat korvanneet Kristuksen maanpäällisen valtakunnan seitsenvuotisen ahdistuksen jälkeen omalla valtakunnallaan, joka perustuu amillennialismiin tai postmillennialismiin.
He ovat taatusti sänkykumppaneita perustaessaan valtakuntaansa tässä nykyisessä maailmassa. Ilmestyskirjaa ei käsitetä kirjaimellisesti näissä kummassakaan liikkeessä (eikä enää myöskään Suomen helluntailiikkeessä. Viittaan vain Aikamedian julkaisemiin, esim. Julle Partasen, kirjoihin. Suom. huom.)
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Johtopäätös


Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen.
Viimeiset viikot ovat osoittaneet rakkauden näiden kahden nykyhetken toisiaan matkivan liikkeen välillä. Osa voimakkaimmasta rakkaudesta kuolleelle paaville ja osa voimakkaimmista ylistyksen sanoista hänen muka Kristuksen kaltaisuudelleen, on tullut johtavilta karismaatikoilta. Heidän todellinen värinsä on paljastunut kaikkien nähtäväksi. Karismaatikot ovat todellisuudessa katolisia, vain muutamissa opin koukeroissa on eroa.

Joseph R. Chambers
http://www.heinola.org/~patato/lukijat/muut/suom2b.php

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Karismaattinen liike on ytimeltään katolinen Empty Karismaattinen vieras tuli

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma 7 Toukokuu - 8:39:30

Karismaattinen vieras tuli  The Charismatic Strange Fire

   http://www.pawcreek.org/articles/pna/"mailto:jrc@pawcreek.org


   Eräs kaikkein vaikeimmin havaittavista Antikristuksen hengen töistä on ollut karismaattisen liikkeen nousu. Vain harvat hyvin erottelukykyiset Jumalan pyhät ymmärtävät "Karismaattista uudistusta", kuten sitä alussa kutsuttiin. Se vaikutti niin harmittomalta, jopa jännittävältä, kun vanhan linjan pappismiehet ja monet katoliset vastaanottivat Pyhän Hengen täyteyden ja herätys oli tulossa suurille joukoille. Olen ollut helluntailainen vuodesta 1952 ja osallistuin muutamiin ensimmäisiin Täyden Evankeliumin Liikemiesten (Full Gospel Businessmen) kokouksiin. Tahdoin olla mukana kaikessa, mitä Jumala teki. En koskaan, en ainuttakaan kertaa, tuntenut aitoa Jumalan vaikutusta, vaan lähdin hämmentyneenä ja murheellisena jokaisesta kokouksesta, jossa he väittivät Jumalan toimivan. Jumalan Henki minussa alituisesti todisti, että jotakin oli väärin, mutta tuohon aikaa en ymmärtänyt mikä.

   Olin Charlotte Rescue Mission'issa lounaalla kaupunkimme Full Gospel -liikemiesten ryhmän kanssa ja siellä ensi kerran näin, kun koko yleisöä kutsuttiin laulamaan kielillä yhdessä. Kun he aloittivat, lähdin ulos huoneesta, koska se oli juuri sitä, mitä olin nähnyt tapahtuvan, kun pakanallisia guruja palvottiin. Idea, että joku voisi laulaa kielillä halutessaan ja yhdessä suuren joukon kanssa, on vastoin kaikkea Raamatullista opetusta Pyhän Hengen lahjoista. Olin jo oppinut, että karismaattisten yksi tärkeimmistä opetuksista oli, että Hengen lahjoja voi ilmaista koska haluaa. Nähdä ihmisten käyttävän Pyhää Henkeä, kuten käyttäisivät radiota, meni täysin yli ymmärrykseni. Muistan, kun olimme vaimoni Juanitan kanssa eräässä karismaattisessa seurakunnassa Washingtonissa ja saimme todistaa samaa.

   Eräässä toisessa tilanteessa osallistuin lounaalle, jossa puhujana oli jalokiviliikkeen omistaja. Kun hän kertoi liiketoimistaan ja valtavasta siunauksesta myydessään kymmenien tuhansien dollarien arvosta jalokiviä ja antaen tästä kaiken ansion kasteelleen Pyhässä Hengessä, tunsin sanoinkuvaamatonta pahoinvointia. Kuinka me voimme tuoda Jumalan Hengen alas kaupanteon maailmaan jonakin yhtä turhanpäiväisenä kuin kulta ja hopea, oli minulle käsittämätöntä. Kaikki tämä sai joukon nousemaan seisaalleen, samalla kun ulkopuolella oli massoittain rampoja, särkyneitä ja kärsiviä ihmisiä odottamassa Jumalalta todellisia ihmeitä. Se oli minun viimeinen rukouslounaani.

   Eräässä toisessa tilanteessa tapasin paikallisia saarnamiehiä vain seurustelun ja ystävyyden merkeissä. Tällä lounaalla, joka jälleen jäi viimeiseksi, eräs paikallinen karismaattinen johtohenkilö päätti johtaa kaikki yhteiseen tanssiin. En tiedä kuinka kaikki päättyi, koska tanssi saarmamiesporukan kesken ei tuntunut minusta kovin jumaliselta, vielä vähemmän hauskalta.

   En koskaan unohda, kun ensi kerran menin kuulemaan TV-verkostostaan kuuluisaksi tullutta Pat Robertsonia. Hän puhui paikallisella areenalla ja olin vähän jännittynyt hänen tulostaan Charlotte'en. Show'ta oli aivan liikaa ja hänen kaksi henkivartijaansa tekivät todella ahdistavan vaikutuksen, mutta hänen ideansa vasta olivat todellinen ongelma. Hän ei päässyt pitkälle puheessaan, kun jo alkoi mainostaa postmillennialistisia oppejaan. Hän sanoi, että pian kaikki korkeimman oikeuden jäsenet olisivat Hengellä täytettyjä uskovia. Hänen teologiansa oli jonkinlainen sekoitus, joka muistutti korvausteologiaa. Hän ei taatusti ollut raamatullinen fundamentalisti. Luin myöhemmin hänen kirjansa The Millennium arvostelun, jossa sanottiin: "Jos uskot seurakunnan ylösottoon, niin tämä kirja ei kiinnosta sinua." Hän on selvästi osoittanut katolisen suuntauksensa.

   Kokemukseni karismaattisesta maailmasta ovat riittäneet minulle todistamaan tämän liikkeen puuttuvat perustukset. Tämä Antikristuksen liike keskuudessamme on tuhonnut enemmistön helluntaiseurakunnista. On ilmeistä, että se alkoi Kathryn Kuhlmanin kaltaisista henkilöistä. Artikkelimme "Kathryn Kuhlman And Her Spirit Guide (Kathryn Kuhlman ja hänen henkioppaansa)" todistaa kiistatta hänen saastaisen vaikutuksensa. Hän oli sydämeltään katolinen ja aloitti helluntailaisten riveissä liukumisen Rooman suuntaan. Hän oli johtotähti kompromisseille, jotka myöhemmin puhkesivat täyteen kukoistukseensa karismaattisissa piireissä.

   Tätä vierasta tulta ei voi ymmärtää olematta tiukasti Raamattuun uskova. Jumala tuhosi kaksi Aaronin kallisarvoista poikaa, koska he tarjosivat "Vierasta tulta, jota Jumala ei ollut määrännyt." (Leviticus 10:1-7) Kaikki, mitä nimitetään Pyhän Hengen tuleksi, joka on vastoin Raamattua on väärää ja Raamattu kutsuu sitä "vieraaksi tuleksi." Karismaattinen maailma on kokonaan epäraamatullisten käsitteiden hallitsema. Salli minun mainita niistä muutamia: pyhä nauru, öljyn yliluonnolliset esiintymiset, kultapöly, enkelin höyhenet, ennustelu, menestyskäsitykset jne. Tässä on vain muutamia. Voitelua välittävät saarnamiehet, hengessä massoittain kaatuvat ihmiset, kaikenlainen outo hysteria, ihmisiä seinille paiskova Henki, tai minkäänlainen juopumusta lähentelevä tunne jne, mikään näistä ei voi saada tukea pyhistä Kirjoituksista. Miksi pitäisi Isän ja Pojan jumalallisen Hengen toimia ihmisissä siten, että he käyttäytyvät kuin pakanat voodoo-rituaaleissa?

   Katselin, kun Kenneth Hagin käveli suurten ihmisjoukkojen ympärillä sihisten kuin käärme kieli ulkona ja ihmiset hulluina tunteista, mutta tullessaan vammaisten alueelle, hän kääntyi ja käveli eri suuntaan. Älä syytä minun Jumalaani mielettömien tunteiden mainostamisesta Hänen tulenaan, vaan kääntymisestä pois palvojista, jotka tarvitsivat fyysisen ihmeen. Jumalan tuli pelastaa, parantaa, uudistaa palvojan hengen ja sielun ja tekee kaikki uudeksi. Itse asiassa Hän käskee meitä:

   "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi." (Mk.16:15-18)


   Nämä väärät tunteet ovat "vierasta tulta", mutta oikea tuli vieläkin muuttaa elämän, parantaa sairaat, muuttaa masentuneet ja korottaa Jeesusta Kristusta kaikkien Herrana.

   Älä ymmärrä minua väärin. Uskon kaiken, joka tapahtui Jeesuksen Kristuksen ja apostolien palvelutehtävässä. Kaikki, mitä on kirjoitettu neljään evankeliumiin ja kirjeisiin, on Jumalan määräystä meille. Mutta karismaattinen maailma on täynnä vierasta tulta, jota Jumala ei ole määrännyt. Se siirtyy henkilöltä toiselle kuin jonkinlainen myrkky, samalla kun Jumalan todelliset ihmeet ovat täysin poissa. Jumalan Sana on väärän ja oikean lopullinen kriteeri.

   Nyt lopullinen totuus on poissa. Karismaattinen maailma yleensä on paluun prosessissa Rooman katoliseen laumaan. Alkaen Benny Hinn'istä ja Pat Robertsonista helluntailaiset suunnat ovat kaikki siirtymässä nopeasti kohti Roomaa ja yhteyttä Pedon kanssa. "Vieras tuli" sai pikaisen tuomion Vanhassa Testamentissa. UudessaTestamentissa tuomio odottaa kaikkien asioiden täyttymystä ja silloin se on oleva täydellinen tuomio; ei yhtä nopeasti, mutta kylläkin täydellisesti. Karismaattinen maailma on Voodoota amerikkalaiseen tyyliin.

   Joseph R. Chambers


http://www.heinola.org/~patato/lukijat/muut/kirje352.php

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa