Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Päivän Sana
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyEilen kello 11:45 am kirjoittaja Stiina

» Luterilaisena suosittelen!
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyEilen kello 11:27 am kirjoittaja Stiina

» Matti Pyykkönen : Tehkää parannus
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 12:57 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Artikkelit /Pyhä Henki, kirkko ja karismaattiset liikkeet/ Pyhä Henki – uudistus vai eksytys?
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 12:55 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Matti Pyykkönen : Pyhä Henki ja uudestisyntyminen
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 12:54 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Matti Pyykkönen: Henkilökohtaisesti koettua
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 12:53 pm kirjoittaja Hellevi Raitosalo

» Anna meille johtaja
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 12:42 pm kirjoittaja arkikalusto

» Totuus helvetistä
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 7:30 am kirjoittaja Simo

» Merimieskirkko
Totuus helvetistä - Sivu 2 EmptyTi Marras 29, 2022 4:58 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2022
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Kalenteri Kalenteri


Totuus helvetistä

+2
arkikalusto
jarrut
6 posters

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 10:50 am

Rautalangasta vääntäen vielä selvennys aiheeseen.

Seuraavassa ne paikat, joissa VT (TANAK) puhuu Hinnomin (poikain) laaksosta:

Joos.(15:Cool Edelleen raja nousee Ben-Hinnomin laaksoon, Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hinnomin laaksoa, lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa.
- Olisiko oikein kääntää: Edelleen raja nousee Ben-Hinnomin laaksoon, Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Helvettiä lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa.

Joos.(18:16) Sitten raja laskeutuu sen vuoren päähän, joka on vastapäätä Ben-Hinnomin laaksoa, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa; sieltä se laskeutuu Hinnomin laaksoon Jebusilaiskukkulan eteläpuolitse ja edelleen Roogelin lähteelle.
- Olisiko oikein kääntää: Sitten raja laskeutuu sen vuoren päähän, joka on vastapäätä Helvettiä Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa; sieltä se laskeutuu Helvettiin Jebusilaiskukkulan eteläpuolitse ja edelleen Roogelin lähteelle.

2Kun.(23:10) Hän saastutti myöskin polttopaikan Ben-Hinnomin laaksossa, ettei kukaan voisi panna poikaansa tai tytärtänsä kulkemaan tulen läpi Molokin kunniaksi.
- Olisiko oikein kääntää: Hän saastutti myöskin polttopaikan Helvetissä, ettei kukaan voisi panna poikaansa tai tytärtänsä kulkemaan tulen läpi Molokin kunniaksi.

2Aikak.(28:3) Ja hän poltti uhreja Ben-Hinnomin laaksossa ja poltti poikansa tulessa, niiden kansain kauhistavien tekojen mukaan, jotka Herra oli karkoittanut israelilaisten tieltä.
- Olisiko oikein kääntää : Ja hän poltti uhreja Helvetissä ja poltti poikansa tulessa, niiden kansain kauhistavien tekojen mukaan, jotka Herra oli karkoittanut israelilaisten tieltä.

2Aikak.(33:6) Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Ben-Hinnomin laaksossa, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.
- Olisiko oikein kääntää: Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Helvetissä, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

Neh.(11:30) Saanoahissa, Adullamissa ja niihin kuuluvissa kylissä, Laakiissa ja sen peltomailla, Asekassa ja sen tytärkaupungeissa; he sijoittuivat siis asumaan Beersebasta aina Hinnomin laaksoon saakka.
- Olisiko oikein kääntää: Saanoahissa, Adullamissa ja niihin kuuluvissa kylissä, Laakiissa ja sen peltomailla, Asekassa ja sen tytärkaupungeissa; he sijoittuivat siis asumaan Beersebasta aina Helvettiin saakka.

Jer.(7:31) Ja he ovat rakentaneet Toofet-uhrikukkulat Ben-Hinnomin laaksoon, polttaakseen tulessa poikiansa ja tyttäriänsä, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut.
- Olisiko oikein kääntää: Ja he ovat rakentaneet Toofet-uhrikukkulat Helvettiin, polttaakseen tulessa poikiansa ja tyttäriänsä, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut.

Jer.(7:32) Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota 'Toofet' ja 'Ben-Hinnomin laakso', vaan 'Murha-laakso', ja Toofetiin haudataan, kun ei ole muualla tilaa.
- Olisiko oikein kääntää: Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota 'Toofet' ja 'Helvetti', vaan 'Murha-laakso', ja Toofetiin haudataan, kun ei ole muualla tilaa.

Jer.(19:2) Lähde sitten Ben-Hinnomin laaksoon, joka on Sirpaleportin edustalla, ja julista siellä sanat, jotka minä sinulle puhun.
- Olisiko oikein kääntää: Lähde sitten Helvettiin, joka on Sirpaleportin edustalla, ja julista siellä sanat, jotka minä sinulle puhun.

Jer.(19:6) Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin tätä paikkaa ei enää sanota Toofetiksi eikä Ben-Hinnomin laaksoksi, vaan 'Murhalaaksoksi'.
- Olisiko oikein kääntää: Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin tätä paikkaa ei enää sanota Toofetiksi eikä Helvetiksi, vaan 'Murhalaaksoksi'.

Jer.(32:35) Ja he ovat rakentaneet Baalille uhrikukkulat, jotka ovat Ben-Hinnomin laaksossa, polttaakseen poikiansa ja tyttäriänsä uhrina Molokille, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut. Tällaisia kauhistuksia he tekivät ja saivat Juudan syntiä tekemään.
- Olisiko oikein kääntää: Ja he ovat rakentaneet Baalille uhrikukkulat, jotka ovat Helvetissä, polttaakseen poikiansa ja tyttäriänsä uhrina Molokille, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut. Tällaisia kauhistuksia he tekivät ja saivat Juudan syntiä tekemään.

Kysynkin, että koska kyseessä on sama sana, mitä Jeshua käytti Vuorisaarnassa, eikö siis näissäkin pitäisi käyttää sitä 'Helvettiä'?

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Marras 22, 2022 11:12 am

Voi olla, mutta mitä väliä??? Rolling Eyes

Stiina

Viestien lukumäärä : 1516
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 11:30 am

Tuosta näen Sinulle olevan samantekevää, mitä Jeesus sanoi. Jos edes vähän käytät aivojasi, huomaat kyllä ettei ole samantekevää, kulkiko se rajalinja siellä muinoin "Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hinnomin laaksoa, lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa." Vaiko vastapäätä Helvettiä, minkä väänsin oikein rautalangasta, että jopa Sinä sen huomaisit. Etkö vieläkään havaitse, että Jeshua puhui JUURI TUOSTA PAIKASTA EIKÄ KUVITELLUSTA HELVETISTÄ? Raamattua voi kyllä lukea kuten "piru lukee" sitä; itse EN tee niin. Kiitos!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 12:33 pm

Edellisestä jäi pois vahingossa adventistit ja heissä olevat eri ryhmät. Heillä on erittäin raittiit elämäntavat, ehkä liiankin tiukat käsitykset ja käytännöt mm. kahvin juonnin suhteen. Mutta sapatti heillä on kuten Israelissakin, siis juutalaisilla, Raamatun alkuperäsen opetuksen mukaan. Niinhän sen Jeshuakin vahvisti ja Paavali sekä alkuseurakunta noudatti.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ke Marras 23, 2022 2:49 pm

Shalom taas! Siteeraan alkamastani kirjasta (jatko-osa) katkelman 'Rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta' (ss. 24-25):

"Luuk.16:23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
KR1776 (Biblia) 23 Ja kuin hän helvetissä vaivassa oli, nosti hän silmänsä ja näki Abrahamin taampana ja Latsaruksen hänen helmassansa.
KJV1776 (King James) 23 And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom.
NET 23 (The NET Bible Free) And in Hades, as he was in torment, he looked up and saw Abraham far off with Lazarus at his side.

Tässä huomaamme, kuinka esim. suomalainen KR1776 ja engl. KJV väärentävät tuonelan helvetiksi. Uudemmat käännökset sentään pysyttävät sen muodossa 'tuonela', mutta esim. New English Translation (NET, alunperin julkaistu 2005) kääntää sen mukailemaan helleenien traditiota (kreikkalaista), siinähän lautturi Kharon vie po. henkilöt Haadekseen, Styx-virran yli! ((kuva Vikipediasta: KERBEROS haukkui kaikilla 3:lla kuonollaan!?).

Voimme eo:ssa havaita asian oikean ymmärrettävyyden muuttuvan, kun kääntäjä liittää omia käsityksiään tekstiin, välittämättä Raamatun hepr. alkuperästä! Otuksen historialliset kytkennät kreikkalaiseen jumaluustarustoon voi lukea Vikipediasta, ellei satu muistamaan koulun historiasta.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Marras 26, 2022 12:48 pm

Simo kirjoitti:En ole seurannut niitä opetuksia yleensäkäään, sillä jo lähtöasetelma rajoittaa uskottavuutensa. Jos joku sanoo, että "Helvettiä pidetty symbolisena Jeesuksen vertauksissakin", ei se ole uskottava ollenkaan. Syy: Jeshua ei puhunut 'helvetistä' lainkaan! Sanoin kyllä vastineessani, että Hän puhui 'Hinnomin (poikain) laaksosta', missä vaimoni kanssa olemme mekin käyneet v. 2019 viimeksi. Eikä siinä laaksossa enää Jeshuan aikana lapsia poltettu, vaan ROSKIA JA RIKOLLISINA KUOLEMAANTUOMITTUJA. Siinä on mielestäni ISO ERO! Jos siihen sovelletaan sitä HELVETTIIN liitettyä ajatusta ikuisesta kidutuksesta, mennään pahasti metsään: eihän KUOLLEITA tai KAUPUNKIJÄTTEITÄ voida KIDUTTAA!

Mitä tulee taas jossakin olevaksi paikaksi mielletyyn 'kadotukseen', sekin ONTUU PAHASTI! Jos joku kadottaa jotakin, on se KADOKSISSA eikä KADOTUKSESSA. Jos minä esim. kadotan vaikkapa puhelimen tai PC:n, en sano sen joutuneen 'kadotukseen', missä sitä joku epämääräinen demoni KIDUTTAA sitä raukkaa! Kristiinusko kun liittää 'kadottamisen' ja 'kiduttamisen' yhteen, että saataisiin se assosioiduksi samaksi paikaksi kuin 'helvetti'. Niin sitä sitten on Raamattua kirkollisten hierarkkien toimin väännetty "korkkiruuviksi".

Kuvaava esimerkki on sekin, kuinka S.Seppälä kääntää KREIKKA - SUOMI - HEPREA UT:ssa samalla aukeamalla (ss.24-25) Matt.5:30 kreikan 'ge'ennan - suomen 'helvettiin' - heprean 'לגיהנום ' (le'geiHinnom). Paikka kuuluu suomeksi näin: "Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinulle on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoutuu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin."

Edellä olevassa Jeshua käytti sanaa 'HINNOMIN LAAKSOON' sillä tarkoittaen sitä, että tulisi luopua silmien kautta synnissä pysyvistä ajatuksista, mitkä vievät synnin tekemiseen! Ei hän sitä kirjaimellisesti otettavaksi tarkoittanut, vaan muistutti rikollisina tuomittujen kohtalosta. Hänen aikanaan kun siellä paloi "ikuinen tuli" ja "madot eivät kuole" (hepreassa on 'madot' monikkomuodossa). Tuli oli jatkuvana ja maisema savuinen, kun jätekasoihin lisättiin "tulikiveä" (rikkiä) palamisen tehostamiseksi. Sillä pyrittiin saamaan kaikki jäte ja tapetut ruumiit täysin hävitetyiksi! Kidutus ei ollut tavoitteena, joten vertauskuva sopii kyllä 'Gehennaan' mutta EI HELVETTIIN!

Raamatussa ei ole missään kohdassa sanottu IHMISSIELUN olevan ikuinen, jolloin Jumala itsekään ei voisi sitä tappaa. Ajatus siis sulkee pois Jumalan mahdollisuuden antaa ITSE LUOMILLEEN SYNTIINLANKEAVILLE edes armokuolemaa! Mutta "se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava!" Kirjassani olen nuo selvittänyt lainaten paljon asiaa koskevia kohtia Raamatusta, joten sieltä nimelläni löytyy siitä tekstiä siinä kirjassani. Ja jos ihmisen sielu (elämä) olisi ikuinen, tulisi hänen olla ollut jo ennen luomiskertomusta - siis kuten Jumala itse...

Paljon on sinulla Raamatun vastaisia mielipiteitä.Tässä kirjoituksesi kopiossa väität myös että ihmisen sielu ei ole ikuinen??
Taidat olla pahasti eksyksissä omien ajatuksiesi lumouksessa.Pidätkö siis itseäsi Jumalaa viisaampana, kun olet ryhtynyt
kapinoimaan Hänen Sanaansa vastaan?
Olen aikoinaan yli 20 v sitten perustanut ensimmäisen vapaasana nimisen foorumin, koska halusin että ihmiset voisivat tutkia , lukea ja kirjoittaa netissä
Raamatun valossa ketkä ovat levittämässä harhaoppeja. Olen sitä mieltä että kuulut siihen joukkoon!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 532
Join date : 23.10.2013
Ikä : 72
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 27, 2022 7:38 am

Kuulehan Rea Aalto! Sattuu olemaan niin, että Raamatussasi EI OLE yhtäkään paikkaa, missä Ihmissielun sanottaisiin olevan ikuinen. Jos Sinulla on sellainen Raamattu, missä on, olisin tosi kiinnostunut paikan tutkimaan. Mutta olen täällä jo kerran toisensa jälkeen todistanut, että käännökset eivät ole yhteneviä: kahta samasanaista käännöstä EI OLE OLEMASSA! -- Jos ihmissielu olisi ikuinen, olisi se yhtä vanha kuin Jumala ITSE, eikä Hän sitä voisi siis tappaa -- KOSKA SE OLISI IKUINEN! Mutta kun tuo luomistyö täpahtui (Raamattusi mukaan) ihminen luotiin vasta kuudentena päivänä, eikä siis ollut ennen sitä olemassa edes; YMMÄRRÄTKÖ? Ja Jumala voi sen tappaa, sanoi Jeshua haMashia: Matt.10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. -- Mutta sama hepreassa: (ואל תיראי מן ההרגים את הגוף ואת הנפש לא יוכלו להרג אך תיראו את אשר יוכל לאבד גם את הנפש גם את הגוף בגיהנם׃ ) -- Huomaa tällä rivillä tuo viimeinen sana (siis heprea luetaan oikealta vsemmalle)-בגיהנם- lue be-gehinnom. Vapaasti suomentaen tuo loppu: --vaan peljätkää ennemmin sitä, joka voi sinun sielusi hävittää kuten ruumiisi HINNOMIN LAAKSOSSA! - Siis verrataan siihen hävitykseen - siis HÄVITYKSEEN kuten tapahtui silloin Jerusalemin roskille ja rikollisina jo tapetuille tuomituille: laaksossa kasattiin poltettaviksi röykkiöiksi, joihin lisättiin rikkiä mahdollisimman tarkan tuhoutumisen saavuttamiseksi.

Myös soisin Sinunkin käyttävän ymmärrystäsi, että osaisit suhteuttaa asioita. Joka loi ihmissielun ja ruumiin, toki kykenee sen hävittämäänkin. PISTE! Turhauttaa yrittää kanssasi keskustella, kun et tunne asioita lainkaan Raamatustasi, vaikka ne sieltä kyllä löytyvät. Meneppäs vaikka omatoimimatkalle Jerusalemiin ja pyydä vaikka joku taksi viemään Sinut Hinnomin laaksoon, siellä näet sen, mitä täällä luullaan 'helvetin' esikuvana. Ei todellakaan ole sitä, vaan lienee jo saatu sieltä ne rakennuskohteetkin valmiiksi, mitkä vaimoni kanssa viimeksi siellä Gehennassa käydessämme olivat keskeneräisiä. Ja siinä "helvetissä" kasvaa vihreätä ruohoa, öljypuita ym. Ei se ainakaan meidän mielestämme vastannut mitenkään mielikuvaasi 'helvetistä'.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Stiina Su Marras 27, 2022 8:50 am

Turhaa on kinata ihmisten kanssa/kesken Raamatustakaan, on satoja tulkintoja ja jokainen vastaa itse Jumalalle kuinka on ymmärtänyt Hänen Sanansa ja Pyhän Tahtonsa. Jumala yksin on oikeassa!
Adventtia Simollekin!

Stiina

Viestien lukumäärä : 1516
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Simo likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 27, 2022 9:23 am

Kinata tai väitellä, ihan sama! Mutta kun vääristellään JUMALAKUVAA, on mielestäni syytä ainakin osoittaa se, että ei pidä väittää valhetta todeksi. Ja juuri tuossa 'helvetissä' vs. 'Hinnomin laakso' tapahtuu juuri siten! Näyttää siis siltä, että "helvetti-intoilijat" haluavat tehdä Jumalasta suurimman, Hitleriä tai jopa Putinia pahemman hirmuvaltiaan ja täysin Sanan vastaisesti.
Kiitos vaan adventtitoivotuksesta, mutta koska Jeshua ei syntynyt joulun aikaan, - eikä sellaista 'joulua' edes Raamatusta löydy, emme sitä vietä Hänen syntymäjuhlanaan. Hän syntyi meidän syyskuussamme, kun sen laskee Raamatusta! Sieltä sekin löytyy! Paimenten kedolta otin eräällä matkallamme pari kuvaakin. Eivät ne paimenet silloin voineet olla laumojaan kylminä talviöinä siellä kaitsemassa.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 27, 2022 9:26 am

Rea Aalto, olet "sokea sokeain taluttaja"! Luehan Raamatusta, miten sellaisten käy!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Stiina Su Marras 27, 2022 11:47 am

Hyvä Simo!
Voit jättää Rean rauhaan.
Me emme askartele täällä sinun takertumaasi aiheeseen, joka on ihan kehällisiä asioita. Toivottavasti löytäisit jonkun samanhenkisen, jota kiinnostaa erityisesti tuollaiset asiat.
Yksi pääasioista on, että Jeesus syntyi maanpäälle ja on luvannut tulla takaisin. Helvetin olemassaoloa niin kuin taivaankaan ei voi kumota siten kuin sinä yrität.
Suurin Pääasia - ydinasia on, että meidät on sovitettu, joten pääsemme uskon kautta taivaaseen emmekä joudu helvettiin olivat ne missä tahansa ja kuvataan niitä miten tahansa. Ikävä kyllä myös helvettiin - kadotukseen joutuu ihmisiä Raamatun mukaan, koska he eivät usko Jumalaa.
Ei Raamatussa voi takertua kirjaimeen muuta kuin pääasiassa ja muita asioita tulkitaan tästä pääasiasta lähtien. Pääasia on siis se Sovitus Kristuksessa Jeesuksessa ja usko annetaan Lahjana kaikille niille, jotka haluavat tämän Uskon Lahjan. Sitten voi alkaa vääntö muista Raamatun asioista, mutta niillä ei ole merkitystä ilman Uskoa Jeesukseen Ihmisenä ja Jumalana. Kukaan ei pelastu edes oikeassa olemisellaan, koska kaikessa emme ole oikeassa, vaikka kuinka haluaisimmekin. Sivuasioista kinasteleminen ja todisteleminen on vain harrastus, jolla ei ole juuri mitään merkitystä. Joulun siirtäminen syyskuuksi olisi maallisesti hankalaa ja emme voi olla ihan varmoja, koska Jeesus syntyi. Kuolema onkin paremmin laskettavissa.
Ei Jumala välitä onko päivämäärä oikea, mutta siitä välittää, haluammeko tutustua Jeesukseen ja Lahjaan. Jumalalla ei ole aikaa, jota me emme taas ymmärrä, kun meillä on. ”Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että ’yksi päivä on Herran edessä niin kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niin kuin yksi päivä.’ Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.” (2. Pietari 3)
Sinä saat harrastaa ihan mitä tykkäät, mutta me emme harrasta tuollaista. Katsopa oletko pelastettujen joukossa, vai luuletko, että kadotuksen kumoamalla pääsisit pälkähästä.
"Koko Raamattu ajaa Kristusta yksin." Kysy joltakin muulta, jos et vieläkään tajua!

Stiina

Viestien lukumäärä : 1516
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Su Marras 27, 2022 12:06 pm

1.Mooseksen kirja:
3:1 Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"


Kuten ylläolevasta Raamatun paikasta voimme lukea, kuinka käärme/sielunvihollinen sai kieroilemalla ovelasti ihmisen epäilemään Jumalan Sanoja
niin on myös tänä päivänä ja aina senjälkeen ollut sama, jos kuuntelemme käärmeen vääristeltyjä sanoja että kääntyisimme pois Jumalan sanasta
kuulemaan valheita, niin silloin ihminen saattaa uskoa mihin vain!

Ja tässä ketjussa voimme lukea Simon joutuneen käärmeen pettämäksi,kuten Simo itse sanoit:

Eihän Jumala voi olla niin julma kuten Putin tai Hitler!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 532
Join date : 23.10.2013
Ikä : 72
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 27, 2022 3:35 pm

Olettepa harvinaisen tiukasti omissa typerissä käsityksissänne pysyviä ja tiedonhaluttomia ihmisiä. Jos viitsisitte ottaa selvää monipuolisesti asioista, voisitte viisastua. Mutta teitä taitaa olla turha opettaa, es siksi jatka teidän "juupas-eipäs" tasolla olevia todisteluitanne. Laitan nyt kuitenkin vielä sen helvetin' alkuperän Vikipedian tiedoista, siis vain yhden todisteen niistä monista.

Sanan alkuperä
Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen.[5] Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.

Lähi-itä
Sumerilaiset ja babylonialaiset uskoivat kuolleiden joutuvan maanalaiseen pimeyden ja kauhun valtakuntaan. Egyptiläiset uskoivat, että ihmisten teot punnitaan kuoleman jälkeen ja pahuudesta rangaistaan. Persialaisen zarathustralaisuuden mukaan pahat ihmiset joutuvat kuolemansa jälkeen kärsimykseen ja pimeyteen. Antiikin Kreikassa kaikkien vainajien uskottiin vaipuvan Haadekseen, mutta siellä kärsisivät vain pahimmat rikolliset.[3]

Kaksoisvirranmaan uskonto
Mesopotamialainen Gilgameš-eepos kertoo, miten päähenkilö Gilgamešin kuollut ystävä Enkidu palaa manalan varjoelämästä.[6][7] Gilgameš vierailee maanalaisessa maailmassa, joka sijaitsee Mašu-vuoren juurella ja jonne aurinko laskeutuu öisin. Mesopotamialaisissa tarustoissa maanalainen maailma ei ollut ensisijaisesti rangaistuksen ja kärsimyksen olotila. Toisaalta kertomuksissa oli helvettiin viittaavia piirteitä, jotka kehittyivät ajan myötä muissa kulttuureissa.[8]

Pitäkää tyhmyytenne hyvänänne, koska ei asiallista keskustelua ja todisteiden huomioimista ymmärryskykyynne mahdu!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 27, 2022 6:32 pm

Raamattu kertoo: "1Moos.(3:21) Ja Herra Jumala teki Aadamille ja hänen vaimollensa puvut nahasta ja puki ne heidän yllensä. 1Moos.(3:22) Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!" 1Moos.(3:23) Niin Herra Jumala ajoi hänet pois Eedenin paratiisista viljelemään maata, josta hän oli otettu. 1Moos.(3:24) Ja hän karkoitti ihmisen ja asetti Eedenin paratiisin itäpuolelle kerubit ynnä välkkyvän, leimuavan miekan vartioitsemaan elämän puun tietä. "

Noin katkaisi Jumala pääsyn ikuiseen elämään ihmisiltä. Poikkeus; Vain Jeshua ha Mashiaan vastaanottaneille on se luvattu, EI MUILLE EDES KIDUTUKSESSA (jonne minut näytte toivottavan?). Mutta te uskottekin Saatanaa (käärmettä) joka sanoi Eevalle hänet pettäen: "1Moos.(3:4) Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole; 1Moos.(3:5) vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan". -- Te "Eevat" siis uskotte mieluummin Saatanaa, kun luulette niilläkin olevan ikuisen elämän, jotka pysyvät synnissä! Voi teitä ja harhaoppianne!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Marras 28, 2022 11:50 am

Toivon, että Simo lopettaa, koska hänellä on Jehovan todistajain oppi. Emme hyväksy sitä kristilliseksi ja turhaa on kinastelu jne. Tuomion Päivänä kaikki tulee ilmi!

(Herra armahtakoon meitä syntisiä!)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1516
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 29, 2022 7:30 am

Vai leimaat Stiina-(ressukka!) minut Jehovan todistajaksi? Et näköjään tunne TOTUUDESTA alkeitakaan! Minulla oli aikanaan asiakaspiirissäni kyllä myös heitä, sillä puutavara-alan yrittäjänä kymmenet vuodet toimittuani keskustelin PALJON kaikkien kanssa. Myös Helsingin Yliopiston erään professorin kanssa oli useita keskusteluita. Taisi kerran pisin keskustelu olla n. 5 tuntia DEKALOGISTA. Hänellä oli samalla paikkakunnalla tuttava, erään Adv.srk:n ent. kanttori (jo edesmennyt), jolle hän kertoi joutuneensa tenttiin ja keskusteluun tavaraa hakiessaan. Hämmästyi sitä, kun sellaisessa ympäristössä joutui uutta löytämään.. Jehovan todistajien kanssa oli kovimmat väittelyt aikanaan, mutta kuuleppas Stiina-riepu: HEILLÄKIN ON OPISSAAN JOTAKIN OIKEIN! Etkö sitäkään edes tiedä? Hekin SATTUVAT tietämään, että HELVETTIÄ EI OLE. Siksi heidän UMK:ään lukeekin esim. Matt.5:ssä luvussa sanojen 'helvetti'- tilalla 'Gehenna', mikä nyt kuitenkin vastaa paremmin totuutta, mukaillessaan sen NYKYISENKIN OLEMASSAOLEVAN PAIKAN heprealaisissa UT:n jakeissa OIKEIN olevaa geHinnom- ilmaisua. Siis Hinnominlaaksoa! Se EI OLE HELVETTI ETTÄS SEN TIEDÄT! Itse paikalla käyneenä voin todistaa sen!!! -- Ja jos laitat email-osoitteesi yksityispostina minulle, voin lähettää 2019 ottamiani valokuvia sieltä. Eräs henkilö jälleen tilasi kirjani myös, kun oli lainannut sitä joltakin ja halusi sen itselleenkin. Siinä olen käynyt läpi paljon niitä asioita tiivistäen ja kooten eri lähdeteoksista tiedot. Sitä varten olen lukenut tuhansia sivuja, myös eri kielisistä Raamatuista sekä VT että UT:sta, SUOSITTELEN SINULLEKIN SAMAA että edes jotakin oppisit... Olethan paljastanut täydellisen tietämättömyytesi ja nolaat itsesi aina vaan pahemmin. Sanonpa vielä, että olen kuulunut hell.srk:ien vanhimmistoon kahdessa eri paikassa aiemmin. Mutta koska siellä pitävät samasta harhaopista kiinni kuin sinäkin 'helvettikiihkoilijoina', he eivät kyenneet siinä myöskään totuutta uskomaan joten olen jättänyt heidät taakseni. He ovat kanssasi samaa mieltä siitä, että Jumalan RAKKAUS ilmenee siinäkin, kun Hän on säätänyt OMALLE langenneelle LUOMUKSELLEEN ikuisen 'helvetin liekeissä'- kidutuksen! Ja sanovat tavallasi, että ne langenneet ITSE sen valitsevat, joten kärsikööt! SIINÄ ON SINUN RAKASTAVAN JUMALASI KUVA!!! -- Mutta sinunkin Raamatussasi on kyllä ilmoitettu, kenellä VAIN on iankaikkisuus: Jumalalla ainoastaan! Mutta lupa syödä (kuvaannollisesta) Elämän puusta on heillä, jotka ovat ottaneet Jeshuan vastaan; siis heille se on suotu ja suodaan lahjana Sanan mukaan. Ikuista piinaa tulessa EI OLE, vaan lopullinen HÄVITYS ja TUHO kuten siellä Hinnominlaaksossa Jerusalemin kaupunkijätteelle ja rikollisina tapetuille, siis rovioissa polttaminen. HISTORIATIEDOT AIHEESTA OVAT KIISTATTOMAT!

Sinun "LUT-KAT-kirkkosi" harhaoppeineen ja lesbo-homo-piispoineen sekä jouluineen ja lapsikasteineen on TOTUUDEN TÄYSIN JO HYLÄNNYT, jopa Roomalaiskatoliset ja Ortodoksikirkot ovat lähempänä, vaikka niissäkin on tuota samaa pedofiili-saastutusta tullut ilmi lisääntyvässä määrin. Kirkkosi väite 'uudestisyntyminen lapsikasteessa' on naurettava, jos perusteita haetaan Raamatusta! Sen historiaan kuuluu myös "kummittelijan" läsnäolo ja "papin" kysymys pikkuvauvalta: "LUOVUTKOS PERKELEESTÄ?" johon vauva vastaa 'kummittelijan' suulla: LUOVUN! Ja keksitty hätäkaste, joka muka pelastaa sen vauvaparan 'helvetin' liekeiltä, ellei saada ajoissa pappia paikalle - kun pelätään vauvan ennen sitä kuolevan! -- Vastaavia kummajaisia kuuluu lahkosi "viisaisiin" ja NIIN RAAMATULLISIIN! - oppeihin... Pidä vain lujasti niistä kiinni ja luota lujasti luuloihisi, mutta ÄLÄ LEIMAA minua tai muitakaan vastaavia vapaasti mielipiteensä muodostavia mihinkään uskonnolliseen ryhmään kuuluviksi. Se että niitä oppeja tuntee tietojensa ja kokemustensa perusteella EI LIITÄ henkilöä mihinkään niistä, vaan EROTTAA JUURI SIKSI NIISTÄ! Siksipä en kuulukaan mihinkään - enkä tule kuulumaankaan! En ole vähääkään USKONNOLLINEN vaikka kirjoittelenkin niistä, kun minua kismittää kaltaistesi luulouskonto ja Raamattua tuntemattomuus!

Tämä 'foorumi' on nimetty VAPAASANA. Mutta näkyy olevan, että yleensä se vapaus loppuu siihen, kun foorumin ylläpito on kovin eri mieltä tekstin tuottajan kanssa; ainakin julkinen media on siitä vahva esimerkki (nimimerkillä 'kokemusta on'). Ja FB sekä sidonnaiset alustat samoin. "Sattuuhan sitä, mutta tottuhan siihen!" Sen verran vielä sinulle sanoisin, että jos väität jotakin, niin TODISTA SE! Jos olen siis jostakin asiasta samaa mieltä jonkun kanssa, voin olla jostain muusta asiasta samojen kanssa täysin eri mieltä! Olenhan sinunkin kanssasi samaa mieltä siitä, että 'hauki on kala'! Mutta jos olet siis lut-kat-kirkollinen, se ei tee minusta minkään valtakunnan kirkollista! "Tietosi" ovat niin eri tasolla, ettei meillä ole yhteismitallisuutta. Ja sitäpaitsi olet niin "kaikkitietävä", ettei minun vaatimaton tietomääräni ja 80-vuotinen kokemukseni riitä lisäämään siihen mitään. joten: PIDÄ HYVÄNÄSI JA USKO LUULOIHISI!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 79
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä - Sivu 2 Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa