Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Hannu Lehdeskoski // Jeesus vai Paavali Pohdintoja uskonasioista
Totuus helvetistä EmptyTänään kello 12:24 pm kirjoittaja jarrut

» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
Totuus helvetistä EmptyTänään kello 9:02 am kirjoittaja Hellevi

» William Branham
Totuus helvetistä EmptyEilen kello 3:13 pm kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
Totuus helvetistä EmptyEilen kello 11:15 am kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
Totuus helvetistä EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
Totuus helvetistä EmptyEilen kello 9:12 am kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
Totuus helvetistä EmptyEilen kello 8:18 am kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Totuus helvetistä EmptyTo Helmi 22, 2024 7:15 pm kirjoittaja Morosus

»  Suurin uhka (The Greatest Threat) :: By Daymond Duck
Totuus helvetistä EmptyKe Helmi 21, 2024 10:07 am kirjoittaja jarrut

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Totuus helvetistä

4 posters

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Syys 25, 2017 8:42 am

Mikä on totuus helvetistä, onko se olemassa vain täällä maanpäällisenä, vai onko kuolemanjälkeinenkin helvetti olemassa?

Anonyymi sanoo:
Minullakin oli pitkään helvettiin joutumisunia, kiitos perhe- ja koulupiirissä olleiden fundamentalistiuskovaisten. Minua auttoi aikoinaan uskontotieteellisen kirjallisuuden lukeminen ja oivaltaminen, että kristinuskon maailmankuva on vain yksi monista muista maailmankuvista, joita on olemassa. Suosittelen tutustumista erityisesti uskontopsykologiseen ja -sosiologiseen kirjallisuuteen. Kannattaa myös tutustua teologiseen kirjallisuuteen. Kaikki kristinuskoa tunnustavat eivät ole tuomitsemassa kaikkia heti helvetiin. Onhan yksi pappikin kirjoittanut kirjan näkemyksistään, jonka mukaan kaikki pääsevät taivaaseen.

Helvetillä pelottelu toimii uskonnollisissa yhteisöissä monesti liikkeen johtajan vallanjanon lähteenä. Kun jäsenet on peloteltu helvettiin joutumisella, ovat he kuuliaista kansaa ja tekevät niin kuin johtaja käskee. Näin oli minun lähipiirissäni. Tuntuu kuvottavalle ajatella, että muutama vallanjanoinen nilkki sai minulta melkein koko mielenterveyden kaadettua. Tämän vuoksi välttelen viimeiseen asti kaikkea, mikä muistuttaa niistä kokemuksista. Esimerkiksi en pysty kuulemaan pätkän vertaa raamatun siteeraauksia ilman, että vanhat traumat aktivoituvat. Kuitenkin tällaisistakin kokemuksista pystyy selviytymään.Totuus helvetistä
selviää, kun Jumalan Sanan annetaan puhua. Kun Jeesus istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, Hän sanoo vasemmalla puolellaan oleville ihmisille: ”Menkää pois minun luotani, te kirotut, siihen ikuiseen tuleen, joka on valmistettu Paholaiselle ja hänen enkeleilleen” (Matt.25:31,41). Paavali vahvistaa asian: ”Kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta väkevien enkeleittensä kanssa tulenliekissä. Hän rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille. He tulevat kärsimään rangaistuksena iankaikkisen kadotuksen, erossa Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta” (2.Tess.1:7-9).

On täysin yhdentekevää, mitä ylipapit ja kirjanoppineet tai seurakuntasi sympaattinen saarnaaja opettaa helvetistä, jos joskus sellainen ihme tapahtuu, että he ottavat asian esiin!

Vaikuttaa siltä, että monet nykyseurakunnat eivät ole helvetistä kuulleetkaan

ja saarnamiehet välttelevät koko asiaa. Monet ovat kiinnostuneempia maapallon pelastamisesta kuin sieluista! Tämä kertakäyttöinen maailmankaikkeus tuhotaan ”jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivänä” jolloin sen alkuaineet palavat, kuten Pietarin toisessa kirjeessä (3:10-13) todetaan: ”Mutta Herran päivä tulee kuin varas. Silloin taivaat katoavat pauhinalla ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, maa palaa ja kaikki, mitä siihen on tehty. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia teidän tuleekaan olla pyhässä elämässä ja jumalanpelossa odottaessanne ja jouduttaessanne Jumalan päivän tuloa, tuon päivän, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat. Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu”.

Jumala luo Sanallaan uudet taivaat ja uuden maan – yhtä nopeasti kuin nykyisetkin – vai arveletko, että pitää odottaa taas 13,8 miljardia vuotta niiden ”evoluutiota”?

Helvetistä vaietaan


Taattu tapa saada moitteet ylipapeilta tai hartauksien pitokielto yleisradioon, on varoittaa kuulijoita helvetistä tai kehottaa tekemään parannusta synneistä. Tällainen puhehan saattaisi pienentää kirkollisverokertymää ja häiritä syntisten rauhaa.

Evankeliumi ja helvetti kuuluvat yhteen kuin kruuna ja klaava kolikkoon

Jos parannuksen tekemisen tärkeydestä saarnataan, pitää kertoa mistä pelastutaan, sillä muuten evankeliumi on vailla merkitystä!

Helvetti on rangaistus, jonka olemme kaikki ansainneet


Yhteiskunnassa on vielä sen verran kristinuskon rippeitä jäljellä, että monet uskovat helvetin olemassaoloon, mutta harva ajattelee sinne joutuvansa! Näillä harvoilla on vielä toivoa, sillä heillä on synnin tunto jäljellä. Penseät ihmiset Jumalan Poika oksentaa suustaan (Ilm.3:16). ”He ovat sielullisia, Henkeä heillä ei ole” (Juud.19). Palavan kristityn tunnusmerkki on, että hän noudattaa Jeesuksen antamaa tärkeintä käskyä: ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi ja kaikella voimallasi” (Mark.12:30). ”Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan” (Matt.5:6). Vanhurskas ei tarkoita ”vanha ja hurskas”, vaan ”Jumalalle kelpaava” ihminen, joka kuuluu Jeesuksen lunastamien lampaiden laumaan.

”Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan,


vaan se, joka tekee minun taivaallisen isäni tahdon. Monet sanovat minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra, emmekö me sinun nimessäsi profetoineet, sinun nimessäsi ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimessäsi tehneet paljon voimatekoja?’. Silloin minä vastaan heille: ’Minä en ole koskaan tuntenut teitä. Menkää pois minun luotani, te laittomuuden tekijät’” (Matt.7:21-23). Me emme profetoi. Profetiamme ovat vääriä, sillä ne eivät toteudu (5.Moos.18:22) ja jos joskus toteutuvat, meitä koeteltiin (5.Moos.13:2-4). Raamatun profeetat ja apostolit profetoivat ja nämä profetiat myös toteutuivat ja toteutuvat parhaillaan. Jeesus ajoi ulos riivaajia ja paransi sairaat – heti ja täydellisesti. Me voimme pyytää Jeesusta päästämään meidät pahasta ja esirukoilla sairaiden puolesta, mutta emme voi ”komennella henkivaltoja”, ”ajaa sairauksia ulos”, ”kaataa ihmisiä” tai ”pidentää heidän jalkojaan”.

Anteeksi pyytämätön synti erottaa Jumalasta,

mutta onko mikään enää syntiä nykyihmisille? Kirkon mukaan vain vihapuhe on enää syntiä ja pettämisestä, valehtelusta, varastamisesta, seksuaalisesta sekoilusta ym. on tullut joko yhteiskunnan tai perintötekijöiden syytä. Raamatun todesta ottavien haukkuminen on kuitenkin sallittua vihapuhetta. Oletko huomannut, että vain raamatullisia kristittyjä pilkataan, uskonnolliset ihmiset saavat olla rauhassa? Vihapuhetta on vain synnistä, parannuksen teon tärkeydestä ja helvetistä varoittaminen eli myös Jeesuksen suu pitäisi tukkia, koska hän ei juuri muusta puhunut. Tänä päivänä Jeesus menettäisi saarnalupansa välittömästi!

Synnin tekemisestä on tullut rutiinia,


koska siitä ei seuraa välitöntä rangaistusta. Raamatun mukaan synti paaduttaa. ”Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa Jumalan vihan päiväksi, jolloin hänen vanhurskas tuomionsa ilmestyy. Silloin hän maksaa jokaiselle hänen tekojensa mukaan” (Room.2:5-6). Tästä ei saarnata enää kirkoissa eikä ojenneta kotikasvatuksessa ja ihmiset eivät siksi ymmärrä synnin kuolettavaa ja vahingoittavaa vaikutusta. Jos et kadu ja pyydä kasvavaa syntikuormaasi anteeksi Jeesukselta, olet matkalla kiihtyvällä vauhdilla moottoritietä pitkin helvettiin.

Jeesus varoittaa heti ensimmäisessä saarnassaan helvetin tulesta


”Joka sanoo veljelleen: ’Sinä hullu’, on ansainnut helvetin tulen” (Matt.5:22). Varoitus toistuu jakeissa 28-29, se soveltuu hyvin nykyiseen ”aikuisviihteeseen”. Tulevasta tuomiosta varoittaminen jatkuu: Matt.11:22-24:ssä varoitetaan Jeesuksen voimatekojen halveksimisesta. Varoitus lasten viettelemisestä: Matt.18:6. Varoitus itsensä ylentämisestä: Matt.23:12. Varoitus tekopyhille: Matt. 23:13-14. Varoitus kirjanoppineille ja fariseuksille: Matt.23:33. Varoitus kelvottomasta palvelutyöstä: Matt.24:51 ja 25:30. Jeesuksen puheiden keskeinen sisältö oli varoitus evankeliumin sanoman hylkäämisen seurauksista!

Sana tuomitsee

Jeesus sanoo: ”Joka halveksii minua eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä” (Joh.12:48). Nykyteologit ovat muuttaneet Jumalan sanan pelkäksi myytiksi ja rakentaneet siitä kukin itselleen sopivan ja kuulijoita miellyttävän gnostilaisen version, joka sopii heidän kristilliseen perinneyhteisöönsä ja hautaustoimistoonsa. Ei ole ihme, että Herra vihaa näitä ”nykynikolaiittojen tekoja ja oppeja” (Ilm.2:6,15). Yliopistoteologia, joka on nykyseurakuntien ongelmien aiheuttaja, on yhtä kaukana Jumalan sanasta kuin itä on lännestä.

Mitä Raamatussa sanotaan helvetistä?

Kyse on ikuisesta rangaistuksesta, josta ei ole poispääsyä. Siellä kärsitään täysin tietoisessa tilassa (Luuk.16:19-31). – Mutta eikö tämä ole kohtuutonta? Miksi ikuinen rangaistus ajassa tehdystä synnistä? Raamatussa todetaan: ”Hän rankaisee niitä, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille” (2.Tess.1:8. Viimeisten päivien ihmisillä on: ”jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman” (2.Tim.3:5). He ovat niitä, jotka tallaavat jalkoihinsa Jumalan pojan ja pitävät epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty ja pilkkaavat armon Henkeä (Hepr.10:26-31). He ovat pahoja ja kelvottomia ihmisiä, jotka eivät kadu syntejään ja vihaavat Jumalaa ja Jeesusta, kaikkihan eivät usko (2.Tess.3:2).

Jeesus toteaa heistä: ”Te olette isästä Paholaisesta, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, eikä hän pysy totuudessa, koska hänessä ei ole totuutta. Kun hän valehtelee, hän puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä” (Joh.8.44). Nämä ihmiset olivat ja ovat hyvin uskonnollisia ja ylpeitä omasta syntyperästään ja perinnerituaaleistaan. He katsoivat olevansa hyviä ja kunniallisia ihmisiä, jotka ajattelivat ja ajattelevat nykyäänkin hyvien tekojen lunastavan heille taivasosuuden. He vihasivat Jeesusta ja yrittivät tappaa Hänet, kun Jeesus muistutti aikoinaan ihmeitä vaatineita omavanhurskaita nasaretilaisia, että Elia lähetettiin leskivaimon luo pakanoiden alueelle Sarpatiin, Siidonin maahan ja Elisa puhdisti syyrialaisen Naamanin pitalista (Luuk.4:26-27). Baalia palvoneet israelilaiset ohitettiin ja heille suotiin vain nälänhätä.

Jeesus ohjeisti seuraajiaan: ”Ellei teidän vanhurskautenne ole paljon suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, te ette pääse taivasten valtakuntaan” (Matt.5:20). Helvetti on täynnä uskonnollisia ihmisiä.

Ihmiset tuomitsevat itse itsensä helvettiin,


koska heille ei kelpaa, että Jumala itse nöyrtyi ja sovitti heidän syntinsä Poikansa ristinkuolemalla. Kauhistuttavaa on langeta elävän Jumalan käsiin. Helvetti on ”Jumalan helvetti”.

Pelastuminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Paavali totesi: ” jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista” (Fil.3:11).

Elät jatkoajalla,


jos et ole tehnyt parannusta synneistäsi! Älä halveksi ”Hänen hyvyytensä, kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta. Etkö ymmärrä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?” (Room.2:4).

Vanha testamentti ei myöskään vaikene kadotuksen todellisuudesta

Kun uudet taivaat ja uusi maa on luotu, Herra sanoo, että ihmiset lähtevät ”ulos katselemaan minusta luopuneiden ruumiita. Niiden mato ei kuole, eikä niiden tuli sammu, ne ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle” (Jes.66:22-24).

Danielin kirjassa (12:2) todetaan: ”Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhuun”.

Job toteaa (10:21-22) kuoleman jälkeisestä kohtalosta: ”ennen kuin lähden, ikinä palaamatta, pimeyden ja kuoleman varjon maahan, pimeyden maahan, synkkään maahan, kuoleman varjon maahan, jossa vallitsee sekasorto ja jossa valkeuskin on pimeyttä”.

Obadjan kirjassa todetaan, että ne, jotka ilkkuvat juutalaisia, hävitetään ikiajoiksi (1:10,12,15).

Helvetin todellisuutta yritetään epätoivoisesti kieltää


Suosituin väistöliike on opetus, jonka mukaan syntiset tuhoutuvat olemattomiin kuoleman jälkeen. Ihminen on kuitenkin elävä sielu (1.Moos.2:7). Elävä sielu ei voi kuolla. Raamattu puhuu ikuisesta tulesta. Jeesus sanoo (Matt.25:46): ”Nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään”. Jos helvetti ei ole iankaikkinen, myöskään taivas ei ole sitä.

Toiset arvelevat rangaistuksen koskevan vain Paholaista ja hänen enkeleitään. Jeesus kuitenkin varoitti ihmisiä!

Kolmannet arvelevat niiden ”hyvien ihmisten” pelastuvan, niiden jotka eivät ole evankeliumia kuulleet ja näin heillä ei ole ollut tilaisuutta torjua sitä. Tämä on täysin Raamatun vastaista (Ap.t.4:12). Omat teot eivät pelasta (Gal.2:16). Uskon teot ovat aivan eri asia (2.Tess.1:11). Keskustelua aiheesta: http://www.tv7.fi/vod/player/17016/

Jos kaikki tiet näyttävät vievän helvettiin,


miten voi löytää taivastien? Raamattu opastaa: ”Käänny epäjumalista Jumalan puoleen palvelemaan elävää ja todellista Jumalaa ja ryhdy odottamaan taivaista hänen poikaansa, jonka hän herätti kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta” (1.Tess.1:9-10). Tuomioistuimen eteen on turvallista mennä, jos Jeesus Kristus on asianajajasi!

Jos kuulut alla kuvattuun joukkoon, ole turvallisella mielellä: ”Katsokaa omaa kutsumistanne, veljet. Ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa eikä monta jalosukuista. Mikä maailman mielestä on hullutusta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailman mielestä on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen voimakkaat häpeään. Mikä maailmassa on syntyperältään alhaista ja halveksittua, mikä ei ole mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen mitättömäksi sen, mikä on jotakin, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä” (1.Kor.1:26-29). Ilosanoma puhuttelee ahdistuneita syntisiä, joita maailma vihaa (Joh.15:18-19), koska Jeesus on heissä (Joh.14:20). Psalmissa 73 kerrotaan, kuinka käy rauhassa ja yltäkylläisyydessä eläville piittaamattomille ja kiittämättömille Jumalan pilkkaajille.

Ilosanoma on Raamatussa,


jota tulee tutkia tarkasti ja usein. Uskova elää Jumalan sanasta ja kuolee nälkään, jos ei tutki sitä. Elämän tarkoitus on tuntea Jeesus ja että Hän myös tuntee sinut. Tehtävämme täällä maailmassa on kertoa evankeliumi kanssaihmisille ja varoittaa heitä sen hylkäämisen seurauksista (Hes.3:18; 33:8-9; 2.Tim.4:1-4). Pyhä Henki antaa sinulle voimaa kirkastaa Kristusta näille pimeydessä vaeltaville kanssaihmisille.

https://www.seurakuntalainen.fi/blogit/totuus-helvetista/


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Ma Syys 25, 2017 9:15 am, muokattu 2 kertaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2723
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Entä ne taivaassa ja helvetissä käyneet?

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Syys 25, 2017 9:01 am

Entä ne taivaassa ja helvetissä käyneet?

aiheesta täällä:
https://vapaasana.swedishforum.net/t223-taivaassa-tai-helvetissa-kayneet
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2723
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Entä helvetti ja evankelioimattomat ihmiset?

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Syys 25, 2017 9:32 am

jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2723
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Eksegeettinen safari:Helvetin kärsimysten ikuisuus Ilmestyskirjassa

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Syys 27, 2017 11:05 am


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ke Loka 05, 2022 5:27 am

Kiitos jarrut tästä vanhasta kirjoituksestasi!

Nostan tämän vanhan ketjun aiheesta : helvetti.
Kannattaa lukea Raamatun paikat mitkä aloitusketjussa on annettu!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 564
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Pe Marras 18, 2022 5:37 pm

Allekirjoittanut on käynyt vaimon kanssa paikassa nimeltään Gei'Hinnom eli Hinnomin laakso. Ei ollut tulta eikä kidutettavia ihmisiä, vaan rakennustöitä siellä tehtiin ja alueita kunnostettiin. Helvettiä se ei muistuta nyt eikä muistuttanut edes Jeshuan aikana, jolloin siellä poltettiin ja hävitettiin pois kaikki kaupungin jätteet. Myös rikollisina tuomitut, esim. ristiinnaulitut.

Kun Jeshua asiasta puhui, tarkoitti hän täydellistä hävittämistä kaikella pahalla ja saastalla, eikä suinkaan Jumalan itsensä luomia langenneita syntisiä siellä voida ajatella Rakkauden Jumalan kiduttavan iankaikkisesta iankaikkiseen - ilman rahtuistakaan ARMOA! Kääntäjien virhe on, että sana GEI'HINNOM on käännetty skandinaavis-germaanisista jumaluusmystiikoista HELVETIKSI! Heprean Raamatussa samasta gei-Hinnomista puhutaan VT:ssa kuten UT:ssakin samalla nimellä -- ei 'helvetillä'.

Rakastava Jumala olisi sinua itseäsi paljon pahempi, jos olisi perää tuolla tulisella ja ikuisella tulessa kidutuksella! Et kai sinäkään vajavaisessa rakkaudessasi laittaisi omaa lastasi rankaistessasi häntä hellan kuumalle levylle edes sekunniksi istumaan?

Kirjoitin tuon kirjan 'HELVETTI VAI GEHENNA, kumpi on Raamatussa? - juuri siksi, että tunnustettaisiin Isän rakkaus paljon suuremmaksi kuin minun tai Sinun! Heprea oli Jeshuan opetuskieli synagogassa ja puheissa, myös aramea. Mutta 'helvettiä' ei ole Raamatussa, vaan se on väärennös yleisesti meidän Ramatuissamme. Venäjässä sekä kreikassa on sanalla tavoiteltu heprean kieliasua 'gehenna'. se sana on ' גיהנום '  gei'hinnom eli 'gehenna'.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo La Marras 19, 2022 7:06 pm

En ole seurannut niitä opetuksia yleensäkäään, sillä jo lähtöasetelma rajoittaa uskottavuutensa. Jos joku sanoo, että "Helvettiä pidetty symbolisena Jeesuksen vertauksissakin", ei se ole uskottava ollenkaan. Syy: Jeshua ei puhunut 'helvetistä' lainkaan! Sanoin kyllä vastineessani, että Hän puhui 'Hinnomin (poikain) laaksosta', missä vaimoni kanssa olemme mekin käyneet v. 2019 viimeksi. Eikä siinä laaksossa enää Jeshuan aikana lapsia poltettu, vaan ROSKIA JA RIKOLLISINA KUOLEMAANTUOMITTUJA. Siinä on mielestäni ISO ERO! Jos siihen sovelletaan sitä HELVETTIIN liitettyä ajatusta ikuisesta kidutuksesta, mennään pahasti metsään: eihän KUOLLEITA tai KAUPUNKIJÄTTEITÄ voida KIDUTTAA!

Mitä tulee taas jossakin olevaksi paikaksi mielletyyn 'kadotukseen', sekin ONTUU PAHASTI! Jos joku kadottaa jotakin, on se KADOKSISSA eikä KADOTUKSESSA. Jos minä esim. kadotan vaikkapa puhelimen tai PC:n, en sano sen joutuneen 'kadotukseen', missä sitä joku epämääräinen demoni KIDUTTAA sitä raukkaa! Kristiinusko kun liittää 'kadottamisen' ja 'kiduttamisen' yhteen, että saataisiin se assosioiduksi samaksi paikaksi kuin 'helvetti'. Niin sitä sitten on Raamattua kirkollisten hierarkkien toimin väännetty "korkkiruuviksi".

Kuvaava esimerkki on sekin, kuinka S.Seppälä kääntää KREIKKA - SUOMI - HEPREA UT:ssa samalla aukeamalla (ss.24-25) Matt.5:30 kreikan 'ge'ennan - suomen 'helvettiin' - heprean 'לגיהנום ' (le'geiHinnom). Paikka kuuluu suomeksi näin: "Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinulle on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoutuu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin."

Edellä olevassa Jeshua käytti sanaa 'HINNOMIN LAAKSOON' sillä tarkoittaen sitä, että tulisi luopua silmien kautta synnissä pysyvistä ajatuksista, mitkä vievät synnin tekemiseen! Ei hän sitä kirjaimellisesti otettavaksi tarkoittanut, vaan muistutti rikollisina tuomittujen kohtalosta. Hänen aikanaan kun siellä paloi "ikuinen tuli" ja "madot eivät kuole" (hepreassa on 'madot' monikkomuodossa). Tuli oli jatkuvana ja maisema savuinen, kun jätekasoihin lisättiin "tulikiveä" (rikkiä) palamisen tehostamiseksi. Sillä pyrittiin saamaan kaikki jäte ja tapetut ruumiit täysin hävitetyiksi! Kidutus ei ollut tavoitteena, joten vertauskuva sopii kyllä 'Gehennaan' mutta EI HELVETTIIN!

Raamatussa ei ole missään kohdassa sanottu IHMISSIELUN olevan ikuinen, jolloin Jumala itsekään ei voisi sitä tappaa. Ajatus siis sulkee pois Jumalan mahdollisuuden antaa ITSE LUOMILLEEN SYNTIINLANKEAVILLE edes armokuolemaa! Mutta "se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava!" Kirjassani olen nuo selvittänyt lainaten paljon asiaa koskevia kohtia Raamatusta, joten sieltä nimelläni löytyy siitä tekstiä siinä kirjassani. Ja jos ihmisen sielu (elämä) olisi ikuinen, tulisi hänen olla ollut jo ennen luomiskertomusta - siis kuten Jumala itse...

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 20, 2022 10:02 am

Jeshua haMashiah EI PUHUNUT KREIKKAA, VAAN HEPREAA. Valitettavasti sana 'helvetti' (engl. hell, saksaksi die Hölle, ruots. Helvete jne) on käännöskielissä kadottanut heprealaisen, Jerusalemissa EDELLEEN SIJAITSEVAN paikan OIKEAN MERKITYKSEN). Olemme käyneet pari kertaa siellä "helvetissä" vaimoni kanssa. Se sijaitee Jerusalemin Old City'stä lounaaseen, Daavidin kaupungin alapuolella ja ihan sen nimisenä, millä Jeshua sinne poltettavaksi varoitti joutumasta. Hänhän kehotti ihmisiä valehtelemasta (suosittelen!) kenellekään jne. Tässä Vikipediasta sanan alkuperää, mistä se otettiin "raamattuihin" (ei oikeaan Raamattuun):

Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen.[5] Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.

Olisi hyvä, kun perehdyttäisiin vähän edes asioiden taustoihin, ennekuin väärennetään totuutta.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Hellevi Su Marras 20, 2022 11:18 am

Minua ihmetyttää se, kun ihmiset eivät usko Jumalaan, eikä Hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen, ja heidän pitäisi kuitenkin päästä Taivaan lepoon kuoltuaan!

Eihän Jumala koskaan ole ketään ihmistä pakottanut mihinkään, niin veisikö Hän sitten nuo ihmiset vastoin heidän tahtoaan Taivaaseen?

Ottaen huomioon vielä senkin, että elossa ollessa nämäkin asiat täällä maanpäällä on laitettava kuntoon.

Minnehän tällaiset ihmiset sitten kuoltuaan joutuvat, kun Jumala ei kelvannut elossa ollessa, niin eihän he enää kuoltuaan voi mitään muuttaa?

Minulle sanoo jo maalaisjärkikin, että ikuinen ero Jumalasta on Helvetti, kun se oli sitä jo ennen kuin sain ottaa vastaan Jeesuksen Kristuksen pelastajakseni, etten ikuiseen Helvettiin joutuisi.

Jumala ei syntisiä ihmisiä rakkaudella pelasta, vaan Hän on PYHÄ JUMALA, ja vihaa syntiä, mutta Rakkaudesta koko syntistä ihmiskuntaa kohtaan, Hän antoi ainokaisen Poikansa, että he uskon kautta Jeesukseen pelastuisivat hukkumasta.

Hukkumasta, minne: Helvetin iankaikkiseen kadotukseen. Tämä on Raamatun pelastus-sanoma.

Onko Simon asiat Jumalan kanssa kunnossa?
.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 20, 2022 11:33 am

Luterilainen oppi on suoraan katolisen kirkon "tyttäriä" kuten kristilliset liikkeet ja kirkot muutenkin ovat sen eri lahkoja. Ekumenian kautta niitä kootaan samaan kirkkokuntakokoelmaan vähitellen. Ne opit sisältävät paljon väärennettyä raamatuntulkintaa, kuten esimerkkisikin osoittaa. Lisätään ja muunnetaan muka Raamatussa sanottua vallan toiseksi alkuperänsä suhteen. Historiaa monipuolisesti lukenut sen kyllä tietää ja myöntää.

Karkea esimerkki on myös "dekalogista" poistettu kuvien tekemisen kielto palvottavaksi ja lisäyksenä vauvojen kastaminen. Ja paljon muuta, suoranaisia käännösvirheitä ei ole korjattu, vaikka ne on huomattukin. Esimerkkinä Eliaa ruokkineet 'kaarneet', - eivät ole heprean mukaan kaarneita vaan ARABEJA (Saarnivaaran Raamatun käännös). Ja VT kääntää sekä KJV:ssa (engl) että KR1776:ssa (Biblia) sanan 'tuonela' myös 'helvetiksi', 'manalaksi', 'hornaksi' ---. Luotettavaako muka?

Kannattaisi pitäytyä siihen kieleen, mitä Jeshua itse puhui mm. synagogissa. Sitähän ne Hänen käyttämänsä Tooran tekstitkin olivat ja ovat. Ei Hänen suuhunsa ole oikein kenenkään, ei edes Sinun eikä minun, - laittaa vieraista kulttuuripiireistä tai uskonnoista peräisin olevia vääriä sanoja. Jos niin tekee, syyllistyy VÄÄRENTÄMISEEN!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Su Marras 20, 2022 12:39 pm

Hellevi, sanoit: "Minulle sanoo jo maalaisjärkikin, että ikuinen ero Jumalasta on Helvetti, kun se oli sitä jo ennen kuin sain ottaa vastaan Jeesuksen Kristuksen pelastajakseni, etten ikuiseen Helvettiin joutuisi.

Jumala ei syntisiä ihmisiä rakkaudella pelasta, vaan Hän on PYHÄ JUMALA, ja vihaa syntiä, mutta Rakkaudesta koko syntistä ihmiskuntaa kohtaan, Hän antoi ainokaisen Poikansa, että he uskon kautta Jeesukseen pelastuisivat hukkumasta.

Hukkumasta, minne: Helvetin iankaikkiseen kadotukseen. Tämä on Raamatun pelastus-sanoma.

Onko Simon asiat Jumalan kanssa kunnossa?
----------
Vastailen:

1) 'Maalaisjärki' ei riitä todistamaan sitä, onko 'helvetti' edes olemassa. Koska se ei riitä, tarvitaan tietoa TANAK'ista (LAKI, PROFEETAT, KIRJOITUKSET), sillä se oli lähde, josta Jeshua opetti aikalaisiaan. Sieltä ei löydy sitä lainkaan, vaikka sen KIRKKOISIEN johdolla sinne istuttivatkin - valehdellen Jeshuan siitä puhuneen!

2) HA'BRIT HA'HADASHA (UT hepreaksi) todistaa, että 'iankaikkinen elämä' on VAIN Jeshuan vastaanottaneiden saatavissa, ei muiden! Siis ei edes IKUISESSA TULIMERESSÄKÄÄN, 'helvetiksi' nimetyssä!

3) Koska Raamattu ei tunne alkukielillä lainkaan 'helvettiä', mikä onkin jo esittämäni mukaan väärennös skandinaavis-gergaamisten mytologioiden palvonnan dogmeihin, ei tuollaista PAIKKAA ole olemassakaan! PISTE.

4) Jos Jumala on ja on oikeudenmukainen, tuntee Hän asian paremmin kuin minä: en siis voi tuohon oikeudenmukaisesti vastata 'kyllä tai ei'. Mutta jos ihmisiltä kyselen, riippuu vastaajan USKONNOLLISESTA NÄKEMYKSESTÄ, minne hän minut passittaisi. Käytäntö: "Todenpuhujat eivät saa yösijaa!"

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Hellevi Ma Marras 21, 2022 7:50 am

Kiitos vastauksestasi Simo.

Saako vielä kysyä?

Minkälainen on Simon Jeesus?
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Stiina and Simo like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ma Marras 21, 2022 8:11 am

Kiitos! Vastaan kunhan ehdin. Olemme juuri lähdössä liikenteeseen, mutta vastaus vaatisi ollakseen objektiivinen, enemmän perusteluita ja tutkimista. Vuorisaarnassa kuitenkin ilmenee, mistä Hän varoitti kuulijoitaan: synnintekemisestä ja julkisista rikoksista lähimmäisiä kohtaan. Syy: etteivät joutuisi teloitettaviksi ja Hinnomin (poikain) laaksossa hävitettäviksi, - siis juutalaisen ajattelun mukainen unniaton kuolema seurauksena.

Näimme kaikilla matkoillamme Jerusalemiin ja muuallekin Israeliin niitä hautoja. Vaimoni sanoi niiden olevan kaikkein puhuttelevimpia nähtäviä jälkipolvien jättämine kivikukkineen paasien päällä.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ma Marras 21, 2022 2:10 pm

Vastaan lyhyesti vain, sillä perusteellisempi itsetutkistelu edellyttäisi laajempaa lähteiden kokoilemista.ISRAEL, JUMALAN POIKA

Hoos.(11:1) Kun Israel oli nuori, rakastin minä sitä, ja Egyptistä minä kutsuin poikani.

Dan.(3:25) Hän vastasi ja sanoi: "Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaina tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä niinkuin jumalan poika".

ENKELIT, JUMALAN POIKIA
1Moos.(6:2) huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.

1Moos.(6:4) Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

Job(38:7) kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat?

Ps.(29:1) Daavidin virsi. Antakaa Herralle, te Jumalan pojat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys.


SAATANA, JUMALAN POIKIEN JOUKOSSA
Job(1:6) Mutta kun eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myöskin saatana heidän joukossansa.

Job(2:1) Ja kun eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myöskin saatana heidän joukossansa ja asettui Herran eteen.

JEESUS ENNUSTETTUNA
 5Moos.(18:15) Sinun keskuudestasi, veljiesi joukosta, Herra, sinun Jumalasi, herättää sinulle profeetan, minun kaltaiseni; häntä kuulkaa.

Jes.(7:14) Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.  (TANAK’issa on tässä ilmaisu hepr. HA’ALMA  העלמה  = neitonen, neiti, neitsyt. Mutta varsinaisesti seks. koskematon on hepr. fem.  BETULA בתולה  = ja mask. BATUL בתול  . Siis mieskin voi olla ”koskematon neitsyt” ! Käännössanan valinta on ”kauneus katsojan silmissä”.)

AARON OLI JUMALANA

2Moos.(4:16) Ja hän on puhuva sinun puolestasi kansalle; niin hän on oleva sinulla suuna, ja sinä olet oleva hänellä jumalana.

ISÄ JUMALA ON VAIN YKSI AINOA

5Moos.(6:4) Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi.
Hepr. 5Moos.(6:4) שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד׃  *SHMA ISHRAEL JEHOWAH ELEOHEINU JEHOWAH ECHAD* (Siis on VAIN YKSI JUMALA. Mutta Konstantinus Suuren käskystä kokoontunut piispainkokous v.325 määritti Jumalan kolmeksi peroonaksi: ”Isä, Poika ja Pyhä Henki”. Siitä alkoivat oppikiistat jotka edelleen jatkuvat aiheesta.).

Mitä minuun tulee, myönnän tietämättömyyteni takia olevani VAIN Raamatun mahdollisimman alkuperäisen tietämyksen varassa, enkä siksi mene katolisen kirkon juurten traditioon mukaan. Siksipä en ole LAINKAAN USKONNOLLINEN. Olen nimittäin pannut merkille, että uskonsodat useinkin syntyvät juuri uskonnollisten kiihkoilijoiden masinoimina! Hitlerkin itse room.katolisena käytti kuitenkin jopa Lutherin kirjasta JUUTALAISISTA JA HEIDÄN VALHEISTAAN katalysaattorina kiihotuksessaan juutalaisia hävittämään! Ja islamistit saivat oppinsa juuret Karthagon piispan opeista Muhammedin opettajan kautta (Waraqah ibn Nawfal was the paternal cousin of Khadijah bint Khuwaylid. Being a Christian convert Waraqah was knowledgeable in the gospels ... ). Nuo Allahin palvojista kiihkomielisimmät ovat kovia sotureita ja pahimman luokan terroristeja – olen huomannut. – Olen ymmärtänyt, että koska Jumala on HENKI ja on PYHÄ, on Hän siis PYHÄ HENKI ITSE! Jeshua haMashiah (Jeesus Kristus) on VOIDELTU MESSIAS, orjan (ihmisen kaltaisen muodon) saaneena, kun Maria (Mirjam) Hänet synnytti.

Olemmeko mono- vai polyteisteja, sen ratkaiskoon kukin itse. UT:n kaanoniin hyväksyttyjen opetuskirjoitusten (epistolat, apostolien teot, eri kirjeet ja Illmestyskirja mukaan pelastusta ei ole ulkopuolella Jeshuan työn, kun Isä rakkaudessaan luovutti Hänet syntiuhrina tapettavaksi. – Myönnän minun olevan vaikea sitä ymmärtää, sillä itse olen 6:n tyttären isä, enkä heistä TAATUSTI ketään luovuttaisi tapettavaksi joidenkin pahojen ihmisten mielen muuttamiseksi, – varsinkin jos tietäisin vain harvojen heistä todella muuttuvan paremmiksi!…

Uskonnot ovat muokanneet ihmisten jumala-kuvaa moniin eri malleihin monin eri tavoin, kun kiistellään oppirakennelmista. Olen jo kyllä itse niistä tarpeekseni saanut, joten en ole siksi lainkaan uskonnollinen, vaan tukeudun läpikäymääni kokemukseen niistä ja mahdollisuuksien ja mielenkiinnon mukaan saatavillani olevaan tietoon. Siksipä olen eri lähteistä lukenut myös tämän keskusteluaiheen piiriin kuuluneita kirjoja, myös Augustinuksen JUMALAN VALTIO- nimisen. Siitä kyllä osaltaan ilmenee, mistä kristinuskon ’helvetit’ ovat peräisin. Mutta jos haluaisitte keskustelua jatkaa, suosittelisin lukemaan vaatimattoman kirjani, 120-sivuisen HELVETTI VAI GEHENNA, KUMPI ON RAAMATUSSA? Se on Saksassa painettu, kun eräs suomalainen ”hyvä” painotalo ei sitä ottanut työn alle lainkaan, – syyn kyllä tiedän! Siitä kirjasta on luettavissa parisen kymmentä sivua suoraan googlettaen sen nimen ja avaamalla näytteen.

Kerronpa kevennykseksi tässä vielä sen, että olimme 2019 Jerusalemissa vaimoni kanssa yhteisen kesäkuisen kultahääpäivämme ja hänen 11.9. olevan pyöreiden vuosien syntymäpäivänsä juhlamatkalla. Juuri 10.9. kävimme siellä Hinnomin poikain laaksossa ja sitten 11.9. kahlasimme sysipimeän Hiskian vesihuoltotunnelin läpi yli 500-metrisen matkan otsalamppuni valossa. Raamatullisiin paikkoihin olemme yhdessä olleet tutustumassa; 5 turisti- ja 3 omatoimimatkaa. Jerusalem on meille tutumpi, kuin monet Suomen kaupungit, sillä mielenkiinto on ollut vaikutin. – Siksipä en suostu uskomaan mihinkään ’helvettiin’ sillä Jeshua ei siitä puhunut, vaan juuri siitä tuntemastamme laaksosta ja sen Hänen aikanaan olleesta käytännöstä. Hänen käyttämänsä nimikin on täsmälleen sama, kuin esim. tässä:
Jer.(7:31) Ja he ovat rakentaneet Toofet-uhrikukkulat Ben-Hinnomin laaksoon, polttaakseen tulessa poikiansa ja tyttäriänsä, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut.
Hepreassa:
Jer.(7:31) ובנו במות התפת אשר בגיא בן הנם לשרף את בניהם ואת בנתיהם באש אשר לא צויתי ולא עלתה על לבי׃

Mutta saatteeksi yleensä siitä, mitä Jeshua ’vuorisaarnassa opetti’, sopinee tämä: VANHURSKAUS KANSAN KOROTTAA, MUTTA SYNTI ON KANSAKUNNAN HÄPEÄ!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 5:21 am

Kiitos Rea Aalto, selventävästä kannastasi kysymyksen asiassa! Minä jaksan väitellä, sillä olen käynyt siinä paikassa vaimoni kanssa 2:lla eri matkallamme Jerusalemissa: ensimmmäisellä kerralla kiersimme paikan ympäri, kesti n. 2 tuntia, mutta toisella kerralla 2019 kävimme itse siinä paikassa. Kumma kyllä; ei mielestäni paikka ollut "kadotusta" muistuttava, sillä se EI OLLUT KADONNUT MIHINKÄÄN! Eikä ollut "helvettiä" muistuttava niiden puhuttujen kauheuksien vuoksikaan, sillä näimme siellä melkoiset työmaat, kun sitä aluetta kunnostettiin. Tiesitkös Rea, että Jeshua haMashiah (Jeesus Kristukseksi suomennettu) puhui juuri siitäkin paikasta hepreaksi tai arameaksi. Sen paikan nimi kirjoitetaan * גיהנם*, minkä Hän sanoi 'vuorisaarnassaan' 2 kertaa Matteuksen mukaan. Sana muodostuu 2:sta asiasta 'גיא - גי' (= gaj: laakso, kuilu , uoma) ja 'הנם' (= hinnom: Hinnomin sukua tarkoittava). Siis yhdyssanana 'Hinnominlaakso'. Jeshua EI PUHUNUT HELVETISTÄ LAINKAAN! Sen ovat "kääntäjät" väärentäneet siihen, että saataisiin pelotelluiksi ihmiset kirkollisverojen piiriin "helvetinpelossa". Jeshuan aikana siinä laaksossa hävitettiin kaupunkijätteen ohella myös rikoksista teloitetut, esim. ristiinnaulitut. Sinne Jeshuakin olisi joutunut, ellei rikas Josef Arimatialainen olisi toiminut kuten evankeliumit kertovat.

Sama laakso mainitaan jo VT:ssa monet kerrat. Vain sen käyttötapa muuttui, kuten on luonnollistakin - tarpeen muuttuessa. - Jos olisitte lukeneet sen kirjani, TIETÄISITTE kyllä paremmin. Koen kovin turhauttavaksi tässä toistella jo muutama vuosi sitten kirjoittamani tutkielman sisältöä. Mutta jos sanon yhdessä juostessamme lappalaiselle 'huilataan vähän', niin hän sanoo OK  ja kiihdyttää vauhtia... Jos taas sanon täällä Hämeessä saman kanssamatkaajalle, sanoo hän OK - ja niin istumme kannolle"huilaamaan". - Se paikka oli kaatopaikkanakin käytössä aina 1960-luvulle saakka kuningas Joosian lopettaessa sieltä "viisaan" kuningas Salomon vaimojen "Toofeetina" käytön (esim. Jer.7:32). Kun Jaakobin poikain heimot tulivat siihen maahan, jo Joosian aikana rajoja määritettäessä on paikka ensi kerran sanottu: "Joos.(15:Cool Edelleen raja nousee Ben-Hinnomin laaksoon, Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hinnomin laaksoa, lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa."  - Italiaksi 'helvetti' muuten käännetään 'inferno'. Suomalaisessa KR-33-38:ssa Hinnomin laakso on sanottu VT:ssa 11 kertaa, eikä kertaakaan 'helvettiä' tarkoittaen!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Jos menisit asiaan

Viesti kirjoittaja Hellevi Ti Marras 22, 2022 6:30 am

kirjoittaja Hellevi Eilen kello 7:50 am

Kiitos vastauksestasi Simo.

Saako vielä kysyä?

Minkälainen on Simon Jeesus?Simo, taisit käsittää kysymykseni väärin, en pyyttänyt mitään teologista tutkielmaa Helvetistä enkä sen sijainnista.

Olisiko mahdollista, jos kertoisit KUKA ja minkälainen on Sinun Jeesuksesi?
Kertoisitko ihan omin sanoin yksinkertaisesti ilman suuria kulisseja? Kiitos.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Simo likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 6:46 am

Miksi tuollaisia kyselet, kun aihe EI OLE SIMON JEESUS? Ellet satu muistamaan, tässä aihe uudelleen todettuna: TOTUUS HELVETISTÄ. Minulla on taipumus pysyä aiheessa kiinni eikä harhailla kyselemään toisten keskustelijoiden uskontoa. Eikö Sinunkin Raamattusi ilmennä, että uskonnot tai kirkot eivät takaa 'taivaspaikkaa'? Totean vain, että on ihan yksi lysti, onko nimeni "kirkonkirjoissa tai lepänkupeessa" (siteeraus K. Lindemanilta). Eivätkä lapset pelastu ns. kasteen vuoksi (lieneekö Sinun oletuksesi?). Jokainen "kirjoitusten mukaan" (Jeesus sanoi!) tarvitsee omakohtaisen uskon eikä "kumminkaimojen kummittelun" (anteeksi karrikointi!). - Mitä minuun tulee, luen Raamattua mahdollisimman tarkoin, myös kriittisesti käännösvirheiden tai ajatusvirheiden korjaamiseksi. Kaikella ystävyydellä vain tämän totean, mutta suosittelen googlettamaan ajatuksiani ymmärtääksesi (koska sitä peräät): - HELVETTI VAI GEHENNA, KUMPI ON RAAMATUSSA? Simo Myllykoski -. Jos sen teet, voimme jatkaa keskustelua.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 7:39 am

Jatkanpa vielä sen verran, että:
1) vauvana vanhempani "kastattivat" minut, vaikka en sitä pyytänytkään
2) äitini tuli uskoon vapaissa suunnissa, liittyen "hellareihin"
3) itse tein uskonratkaisun (lähinnä kai äitini ja isäpuoleni toiveesta) eräässä kokouksessa; silloin kuulumisemme oli siv.rekisteri
4) erosin uskoontultuani LUTKirkosta
5) koulun biologia, SA-Int. ym. erottivat minut siitä 'lapsenuskosta'
6) palvelin UN-UNFICYP:ssa jossa alkoholi petti minua, vammauduin kyynärvarresta, itävaltalaisessa kenttäsairaalassa näin näyn: putosin siinä vuoteesta, kiihtyvää vauhtia menin mustaan kuiluun ja huusin Jumalaa avuksi pelätessäni putoavani suoraan 'helvettiin'!
7) käsivarteni poikki menneet kyynärvarren luut korjattiin TILKASSA (Sot.sairaala Hesassa), mutta alkoholi minulta ei jäänyt.
Cool tansseissa tapasin entisen morsiameni (nyt vaimoni jo 53 vuotta) ja tuli vihmisajankohtakin puheeksi. Äitini toivoi vietettävän oikeat häät ja sanoi, että "koska en ole uskossa, voisin liittyä kirkkoon - että pappi vihkisi". Niin tapahtui ja häitä tanssittiin orkan säestämänä.
9) aikaa kului, äitini järjesti hengellistä luettavaa, Mellerin ja muidenkin kasetteja  ym. Israel-kysymys kiinnosti meitä ja vei uudelleen uskontielle minutkin (Jeesus oli juutalainen!).
10) uskovien kaste vaimoni kanssa yhtä aikaa Lohjalla
11) Helluntailainen Raamattuopisto ja ne srk:t. Kahdesti olin mukana srk:n vanhimmistoissakin
12) perehtyminen eläkkeelle siirryttyäni tarkemmin Raamattuun, jolloin huomasin  
kuvani Jumalasta siihen saakka kristinuskon vääristämäksi. Yli ymmärryksen käydä rakkaus ei sovi helvetti- tai kiirastulioppiin.
13) kirjoitin sen kirjan, tuhansia sivuja ja tietolähteitä kahlattuani. En kelvannut enää helluntailaisille tai muillekaan, joten erosin Vanhimmistosta ja koko liikkeestä (vaimoni myös erosi, kun muutimme paikkakuntaakin)
14) Raamattuja on PC:llä eri kielillä ja eri versioina niillä kymmennittäin, joten materiaalia riittää, kunhan terveys sallii puolen vuoden jälkeen 80 täyttävälle.
15) En enää koe paineita mihinkään suuntaan tai (uskon)suuntiin, sillä "puolueet ovat puolueellisia". Minulle riittää se, että Jeshua haMashiah oli oikeamielinen, siis VANHURSKAS, kuten Hän sanoi myös Isästään ja sanojensa mukaan Häneen uskovien Isästä. Hän päättää Raamatun sanojen mukaan minunkin osastani. Helvettiin en joudu, sillä sellaista ei ole, ja Sana opettaa, ettei Isä halua KADOTTAA yhtäkään omistaan. Kadottaminen on eri asia kuin KADOTUS, mihin kristinusko assosioi KIDUTUS- teeman. Loogisesti voimme päätellä, ettei tarpeetonta tarvita, jolloin se HÄVITETÄÄN kuten Gehennassa eli Ben Hinnomin laaksossa Jeshuan aikana tapahtui. Ei siellä niitä poltettavia jätteitä KIDUTETTU, VAAN KADOTETTIIN POIS OLEMASTA.

SUMMA SUMMARUM: EN KUULU MIHINKÄÄN USKONTOIHIN

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Hellevi Ti Marras 22, 2022 8:55 am

Kiitos vastauksestasi Simo, ja kärsivällisyydestäsikin.

Yksi kysymys,
onko Jeesus Kristus Sinun Herrasi, huolimatta siitä
että et kuulu mihinkään uskontoon?
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 2001
Join date : 13.11.2017

Simo likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 9:29 am

Jos olisit tutustunut kirjaani, edes sen esittelyyn googlettaen, et kyselisi aihepiiriin kuulumatonta asiaa. En minäkään ole kysellyt Sinun kuulumistasi. Sinua ehkä tyydyttäisi vastaus: on! Mutta käsite "herraus" on paljon laajempi Herran pelkkää tunnustaminen- käsitettä. Kirkko on täynnä Jeesuksen tunnustavia ja uskovansa Häneen sanovia, juoppoja ja huoraavia, lesboja ja homoja vihkiviä ja vihittyjä, toisiaan halveksivia, itsensä muita parempana pitäviä henkilöitä. Melkein voisi sanoa, että Häneen "uskovia" on enemmän kuin HÄNTÄ USKOVIA, siis Jaakobin tarkoittamia: Jaak.(2:14) Mitä hyötyä, veljeni, siitä on, jos joku sanoo itsellään olevan uskon, mutta hänellä ei ole tekoja? Ei kaiketi usko voi häntä pelastaa? - Jaak.(2:18) Joku ehkä sanoo: "Sinulla on usko, ja minulla on teot"; näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, niin minä teoistani näytän sinulle uskon. Jaak.(2:19) Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat. - Olen kaupoilla käydessäni nähnyt luterilaisia pilvin pimein ALKOn asiakkaina, mutta vapaiden suuntien kunniaksi on sanottava, että esim. helluntailaisista tai vapaakirkollisista tai baptisteista ALKOn kautta Suomen valtio viinakaupalla ei rikastu! Mitä sitten tapahtuu kulissien takana, en tiedä. Jeesus sanoi: "Ne ovat minun äitini ja sisareni ja veljeni, jotka tekevät minun taivaallisen isäni tahdon". - Voin siis ainakin PYRKIÄ siihen, että olisin Hänen veljensä, kuten Hänen seuraajansa silloinkin olivat. Ja koska pyrin tekemään hänen tarkoittamallaan tavalla omassa elämässäni ja suhteissa lähimmäisiini, on Hän siis myös herrani, jolla on auktoriteetti elämääni. Siksi olen kirjoitellutkin, vaikka tiedän sillä vain leimautuvani kuten Hänkin leimautui. Asioita tiedän vain liian vähän siihen nähden, mitä tahtoisin tietää... En ole siinä ketään toista yläpuolella, vaan kaikki ovat vailla täydellistä tietoa ymmärtääkseni. Toivottavasti tämä riittää tästä itse asian sivuun meneväksi infoksi!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 10:50 am

Rautalangasta vääntäen vielä selvennys aiheeseen.

Seuraavassa ne paikat, joissa VT (TANAK) puhuu Hinnomin (poikain) laaksosta:

Joos.(15:Cool Edelleen raja nousee Ben-Hinnomin laaksoon, Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hinnomin laaksoa, lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa.
- Olisiko oikein kääntää: Edelleen raja nousee Ben-Hinnomin laaksoon, Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Helvettiä lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa.

Joos.(18:16) Sitten raja laskeutuu sen vuoren päähän, joka on vastapäätä Ben-Hinnomin laaksoa, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa; sieltä se laskeutuu Hinnomin laaksoon Jebusilaiskukkulan eteläpuolitse ja edelleen Roogelin lähteelle.
- Olisiko oikein kääntää: Sitten raja laskeutuu sen vuoren päähän, joka on vastapäätä Helvettiä Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa; sieltä se laskeutuu Helvettiin Jebusilaiskukkulan eteläpuolitse ja edelleen Roogelin lähteelle.

2Kun.(23:10) Hän saastutti myöskin polttopaikan Ben-Hinnomin laaksossa, ettei kukaan voisi panna poikaansa tai tytärtänsä kulkemaan tulen läpi Molokin kunniaksi.
- Olisiko oikein kääntää: Hän saastutti myöskin polttopaikan Helvetissä, ettei kukaan voisi panna poikaansa tai tytärtänsä kulkemaan tulen läpi Molokin kunniaksi.

2Aikak.(28:3) Ja hän poltti uhreja Ben-Hinnomin laaksossa ja poltti poikansa tulessa, niiden kansain kauhistavien tekojen mukaan, jotka Herra oli karkoittanut israelilaisten tieltä.
- Olisiko oikein kääntää : Ja hän poltti uhreja Helvetissä ja poltti poikansa tulessa, niiden kansain kauhistavien tekojen mukaan, jotka Herra oli karkoittanut israelilaisten tieltä.

2Aikak.(33:6) Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Ben-Hinnomin laaksossa, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.
- Olisiko oikein kääntää: Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Helvetissä, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

Neh.(11:30) Saanoahissa, Adullamissa ja niihin kuuluvissa kylissä, Laakiissa ja sen peltomailla, Asekassa ja sen tytärkaupungeissa; he sijoittuivat siis asumaan Beersebasta aina Hinnomin laaksoon saakka.
- Olisiko oikein kääntää: Saanoahissa, Adullamissa ja niihin kuuluvissa kylissä, Laakiissa ja sen peltomailla, Asekassa ja sen tytärkaupungeissa; he sijoittuivat siis asumaan Beersebasta aina Helvettiin saakka.

Jer.(7:31) Ja he ovat rakentaneet Toofet-uhrikukkulat Ben-Hinnomin laaksoon, polttaakseen tulessa poikiansa ja tyttäriänsä, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut.
- Olisiko oikein kääntää: Ja he ovat rakentaneet Toofet-uhrikukkulat Helvettiin, polttaakseen tulessa poikiansa ja tyttäriänsä, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut.

Jer.(7:32) Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota 'Toofet' ja 'Ben-Hinnomin laakso', vaan 'Murha-laakso', ja Toofetiin haudataan, kun ei ole muualla tilaa.
- Olisiko oikein kääntää: Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota 'Toofet' ja 'Helvetti', vaan 'Murha-laakso', ja Toofetiin haudataan, kun ei ole muualla tilaa.

Jer.(19:2) Lähde sitten Ben-Hinnomin laaksoon, joka on Sirpaleportin edustalla, ja julista siellä sanat, jotka minä sinulle puhun.
- Olisiko oikein kääntää: Lähde sitten Helvettiin, joka on Sirpaleportin edustalla, ja julista siellä sanat, jotka minä sinulle puhun.

Jer.(19:6) Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin tätä paikkaa ei enää sanota Toofetiksi eikä Ben-Hinnomin laaksoksi, vaan 'Murhalaaksoksi'.
- Olisiko oikein kääntää: Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin tätä paikkaa ei enää sanota Toofetiksi eikä Helvetiksi, vaan 'Murhalaaksoksi'.

Jer.(32:35) Ja he ovat rakentaneet Baalille uhrikukkulat, jotka ovat Ben-Hinnomin laaksossa, polttaakseen poikiansa ja tyttäriänsä uhrina Molokille, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut. Tällaisia kauhistuksia he tekivät ja saivat Juudan syntiä tekemään.
- Olisiko oikein kääntää: Ja he ovat rakentaneet Baalille uhrikukkulat, jotka ovat Helvetissä, polttaakseen poikiansa ja tyttäriänsä uhrina Molokille, mitä minä en ole käskenyt ja mikä ei ole minun mieleeni tullut. Tällaisia kauhistuksia he tekivät ja saivat Juudan syntiä tekemään.

Kysynkin, että koska kyseessä on sama sana, mitä Jeshua käytti Vuorisaarnassa, eikö siis näissäkin pitäisi käyttää sitä 'Helvettiä'?

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 11:30 am

Tuosta näen Sinulle olevan samantekevää, mitä Jeesus sanoi. Jos edes vähän käytät aivojasi, huomaat kyllä ettei ole samantekevää, kulkiko se rajalinja siellä muinoin "Jebusilaiskukkulan, se on Jerusalemin, eteläpuolitse. Sitten raja nousee sen vuoren laelle, joka on vastapäätä Hinnomin laaksoa, lännessä päin, Refaimin tasangon pohjoisessa laidassa." Vaiko vastapäätä Helvettiä, minkä väänsin oikein rautalangasta, että jopa Sinä sen huomaisit. Etkö vieläkään havaitse, että Jeshua puhui JUURI TUOSTA PAIKASTA EIKÄ KUVITELLUSTA HELVETISTÄ? Raamattua voi kyllä lukea kuten "piru lukee" sitä; itse EN tee niin. Kiitos!

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ti Marras 22, 2022 12:33 pm

Edellisestä jäi pois vahingossa adventistit ja heissä olevat eri ryhmät. Heillä on erittäin raittiit elämäntavat, ehkä liiankin tiukat käsitykset ja käytännöt mm. kahvin juonnin suhteen. Mutta sapatti heillä on kuten Israelissakin, siis juutalaisilla, Raamatun alkuperäsen opetuksen mukaan. Niinhän sen Jeshuakin vahvisti ja Paavali sekä alkuseurakunta noudatti.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Simo Ke Marras 23, 2022 2:49 pm

Shalom taas! Siteeraan alkamastani kirjasta (jatko-osa) katkelman 'Rikkaasta miehestä ja Lasaruksesta' (ss. 24-25):

"Luuk.16:23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
KR1776 (Biblia) 23 Ja kuin hän helvetissä vaivassa oli, nosti hän silmänsä ja näki Abrahamin taampana ja Latsaruksen hänen helmassansa.
KJV1776 (King James) 23 And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth Abraham afar off, and Lazarus in his bosom.
NET 23 (The NET Bible Free) And in Hades, as he was in torment, he looked up and saw Abraham far off with Lazarus at his side.

Tässä huomaamme, kuinka esim. suomalainen KR1776 ja engl. KJV väärentävät tuonelan helvetiksi. Uudemmat käännökset sentään pysyttävät sen muodossa 'tuonela', mutta esim. New English Translation (NET, alunperin julkaistu 2005) kääntää sen mukailemaan helleenien traditiota (kreikkalaista), siinähän lautturi Kharon vie po. henkilöt Haadekseen, Styx-virran yli! ((kuva Vikipediasta: KERBEROS haukkui kaikilla 3:lla kuonollaan!?).

Voimme eo:ssa havaita asian oikean ymmärrettävyyden muuttuvan, kun kääntäjä liittää omia käsityksiään tekstiin, välittämättä Raamatun hepr. alkuperästä! Otuksen historialliset kytkennät kreikkalaiseen jumaluustarustoon voi lukea Vikipediasta, ellei satu muistamaan koulun historiasta.

Simo

Viestien lukumäärä : 23
Join date : 18.11.2022
Ikä : 80
Paikkakunta : Kangasala

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Rea Aalto La Marras 26, 2022 12:48 pm

Simo kirjoitti:En ole seurannut niitä opetuksia yleensäkäään, sillä jo lähtöasetelma rajoittaa uskottavuutensa. Jos joku sanoo, että "Helvettiä pidetty symbolisena Jeesuksen vertauksissakin", ei se ole uskottava ollenkaan. Syy: Jeshua ei puhunut 'helvetistä' lainkaan! Sanoin kyllä vastineessani, että Hän puhui 'Hinnomin (poikain) laaksosta', missä vaimoni kanssa olemme mekin käyneet v. 2019 viimeksi. Eikä siinä laaksossa enää Jeshuan aikana lapsia poltettu, vaan ROSKIA JA RIKOLLISINA KUOLEMAANTUOMITTUJA. Siinä on mielestäni ISO ERO! Jos siihen sovelletaan sitä HELVETTIIN liitettyä ajatusta ikuisesta kidutuksesta, mennään pahasti metsään: eihän KUOLLEITA tai KAUPUNKIJÄTTEITÄ voida KIDUTTAA!

Mitä tulee taas jossakin olevaksi paikaksi mielletyyn 'kadotukseen', sekin ONTUU PAHASTI! Jos joku kadottaa jotakin, on se KADOKSISSA eikä KADOTUKSESSA. Jos minä esim. kadotan vaikkapa puhelimen tai PC:n, en sano sen joutuneen 'kadotukseen', missä sitä joku epämääräinen demoni KIDUTTAA sitä raukkaa! Kristiinusko kun liittää 'kadottamisen' ja 'kiduttamisen' yhteen, että saataisiin se assosioiduksi samaksi paikaksi kuin 'helvetti'. Niin sitä sitten on Raamattua kirkollisten hierarkkien toimin väännetty "korkkiruuviksi".

Kuvaava esimerkki on sekin, kuinka S.Seppälä kääntää KREIKKA - SUOMI - HEPREA UT:ssa samalla aukeamalla (ss.24-25) Matt.5:30 kreikan 'ge'ennan - suomen 'helvettiin' - heprean 'לגיהנום ' (le'geiHinnom). Paikka kuuluu suomeksi näin: "Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinulle on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoutuu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin."

Edellä olevassa Jeshua käytti sanaa 'HINNOMIN LAAKSOON' sillä tarkoittaen sitä, että tulisi luopua silmien kautta synnissä pysyvistä ajatuksista, mitkä vievät synnin tekemiseen! Ei hän sitä kirjaimellisesti otettavaksi tarkoittanut, vaan muistutti rikollisina tuomittujen kohtalosta. Hänen aikanaan kun siellä paloi "ikuinen tuli" ja "madot eivät kuole" (hepreassa on 'madot' monikkomuodossa). Tuli oli jatkuvana ja maisema savuinen, kun jätekasoihin lisättiin "tulikiveä" (rikkiä) palamisen tehostamiseksi. Sillä pyrittiin saamaan kaikki jäte ja tapetut ruumiit täysin hävitetyiksi! Kidutus ei ollut tavoitteena, joten vertauskuva sopii kyllä 'Gehennaan' mutta EI HELVETTIIN!

Raamatussa ei ole missään kohdassa sanottu IHMISSIELUN olevan ikuinen, jolloin Jumala itsekään ei voisi sitä tappaa. Ajatus siis sulkee pois Jumalan mahdollisuuden antaa ITSE LUOMILLEEN SYNTIINLANKEAVILLE edes armokuolemaa! Mutta "se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava!" Kirjassani olen nuo selvittänyt lainaten paljon asiaa koskevia kohtia Raamatusta, joten sieltä nimelläni löytyy siitä tekstiä siinä kirjassani. Ja jos ihmisen sielu (elämä) olisi ikuinen, tulisi hänen olla ollut jo ennen luomiskertomusta - siis kuten Jumala itse...

Paljon on sinulla Raamatun vastaisia mielipiteitä.Tässä kirjoituksesi kopiossa väität myös että ihmisen sielu ei ole ikuinen??
Taidat olla pahasti eksyksissä omien ajatuksiesi lumouksessa.Pidätkö siis itseäsi Jumalaa viisaampana, kun olet ryhtynyt
kapinoimaan Hänen Sanaansa vastaan?
Olen aikoinaan yli 20 v sitten perustanut ensimmäisen vapaasana nimisen foorumin, koska halusin että ihmiset voisivat tutkia , lukea ja kirjoittaa netissä
Raamatun valossa ketkä ovat levittämässä harhaoppeja. Olen sitä mieltä että kuulut siihen joukkoon!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 564
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Totuus helvetistä Empty Vs: Totuus helvetistä

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 1 / 2 1, 2  Seuraava

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa