Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä.

Siirry alas

   Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä. Empty Kaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä.

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Joulu 22, 2017 5:07 amKaikki synti sisältää Jumalan kieltämisen ja on hyvin häpeällistä.

Sakari KalliomaaRangaistus on jo synnin tekemisessä, koska se on armon vastaista etenkin Jumalan lapsissa, himot lupaavat onnellisuutta onnellisuuden nälkäiselle ihmiselle, opetti Marko Virtanen meitä raamattuviikolla Finspångissa. Saimme kokoontua Jumalan hoitavan ja voimallisen Sanan ääressä rukoillen ja vahvistuen toinen toistemme seurasta. Kiitos kaikille osallistujille ja vastuunkantajille. Suuri kiitos myös Markolle, joka oli kuukauden päivät huolellisesti valmistanut alkukielestä Roomalaiskirjeen opetusta, itse en ole koskaan vastaavaa opetusta Roomalaiskirjeestä kuullut.

Jumala lähetti Pyhän Hengen osoittamaan meille synnin, vanhurskauden ja tuomion. Synnin, koska ihmiset eivät usko Minuun sanoi Jeesus. Tämä tarkoittanee, että ilman synnin tuntoa ja ymmärrystä ei ole tarvetta uskoa Jeesukseenkaan. Jos siis koet syntiä elämässäsi, on sinulla asiat hyvin taivaallisesta näkökulmasta, koska Jeesus on ratkaissut syntiongelmasi ristillä. Jos koet syntiä, ei omatuntosi ja sydämesi ole paatunut ja Jeesuskin saa täyttää tehtävänsä puolestasi eli puhdistaa sinut syyttömäksi Isän edessä. Synnintunto on siis armon omistamisen perustus ja tulisi näin ollakin iloinen asia.

Itse olen huomannut juuri itseni olevan se suurin este Jumalan armon omistamiselle levosta käsin. Usein huomaa kamppailevansa omissa parannusmetodeissa kun tulisi ottaa armossa vastaan veren puhdistava voima.  

Kai meistä jokainen haluaisi olla jotakin erityistä Jumalan silmissä, mutta erityisyys tuleekin siitä, että hyväksymme itsemme "luusereiksi" jotka saavat vastaanottaa lahjana kaiken Jeesuksen maksaman lunastuksen kautta. Kun opimme hyväksymään kamppailun oman itsemme kanssa ja näkemään mahdollisuutemme mahdottomuutena saakin Jumala olla meille kaikki kaikessa. Jeesus sanoo tässä Johanneksen evankeliumin kohdassa, että Hänellä olisi vielä paljon sanottavaa, mutta te ette voi sitä vastaanottaa.

Vastaanotto on mahdollista vain Totuuden Hengen kautta eli totuuden kohtaamisen kautta, jonka Pyhä Henki meissä herättää Sanan kautta ymmärtämään. Suurin armolahja on Paavalinkin mukaan pelastus, saamme paeta aina Jeesuksen luo kuten sokea (Joh. 9.) synteinemme ja kuulla ihanat sanat: nouse ja mene, sinun uskosi on sinut pelastanut. Uskon kohde tulee olla Jeesus, ei omat yrityksemme tai tekomme meitä pelasta. Paavalikin sanoo Tiitukselle, että Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me hyljäten jumalattomuuden (omat jumalat eli yritykset) ja maailmalliset himot eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa. Jumalan armo KASVATTAA pelastukseen, suostu kasvatettavaksi, armon kerjäläiseksi.

Psalmissa sanotaan, että armo on suurempi kuin elämä, siis kaikki eletty ja tulevakin elämä sisältyvät armoon, joka saadaan vastaanottaa puhdistavana lahjana Jeesuksessa. Luther sanoi puhuttelevat sanat: "älä etsi itsestäsi pyhyyttä, koska Jeesus on vain syntisten luona." Joka siis tunnustaa itsensä syntiseksi, tunnustaa Jumalan vanhurskaaksi. Jumala vahvistaa meitä yhdessä teidän kanssanne Kristuksessa, sanoo Paavali Korinttilaiskirjeessä. Hän on painanut meihin sinettinsä, ja sitä ei kukaan voi poistaa meistä.
Ei anneta ystävät periksi, ettei saatana pääsisi meistä voitolle, eiväthän hänen aikeensa ole meille tuntemattomia. (2. Kor.)

Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja tieto ja kaikenlainen ymmärrys lisääntyisi, sillä minä tiedän että teidän rukoustenne kautta ja Jeesuksen Kristuksen Hengen avulla tämä kaikki koituu minulle pelastukseksi, sanoo Paavalikin. (Fil.1.) Itselläni on ollut kiireinen, mutta antoisa kevät ja kesä kun olen saanut palvella Noormarkun seurakunnassa ja ympäristössä. Olen suuresti iloinnut työskentelystä Noormarkun kirkkoherran Kari Penttisen kanssa, Kari menee kaikkiin tilaisuuksiin evankeliumi edellä.

Saimme Kari Teikarin kanssa heinäkuussa tehdä vierailun Sukevan vankilaan ja leirikeskukseen sekä Sonkajärven kirkkoon. Pastori Antti Vasari väläytteli heidän kiinnostustaan tehdä seurakuntavierailu Sonkajärveltä Ruotsiin, rukoillaan että tämä saisi toteutua.

Armo olkoon teidän kaikkien kanssa, rauha ja rakkaus sekä usko Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta.  
Sakari veljenne
https://asiakas.kotisivukone.com/files/ruotsinkl.palvelee.fi/tiedostot/ystavalehti/Net_syksy_2015_ver_B.pdf

(sanavahvennukset alleviivauksineen teki jarrut)
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa