Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 8:30 am kirjoittaja Hellevi

» Kun sydämeni suree
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 8:11 am kirjoittaja Hellevi

» Teuvo V. Riikonen / Pistin lihassa
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 7:39 am kirjoittaja Hellevi

»  Voiko kristityssä olla paha henki?
Olemmeko mekin lumotut? EmptyEilen kello 7:28 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Olemmeko mekin lumotut?

Siirry alas

Olemmeko mekin lumotut? Empty Olemmeko mekin lumotut?

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Syys 02, 2019 7:25 am

Olemmeko mekin lumotut?
“Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia,vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivatitselleen opettajia...” (2. Tim. 4:3).


Paavali oli julistanut galatalaisilleyksinkertaisen evankeliumin jakuvannut heidän silmiensä eteenheidän tähtensä ristiinnaulitun Kristuksen ja he olivat ottaneet  lapsenomaisesti vastaan tämän Jumalanevankeliumin.Kohta tämän jälkeen heidän keskuuteensa tuli hämmentäjiä, jotka selittivät heille, että heiltä puuttui jotain hyvin oleellista, josta Paavali ei ollut heille mitään maininnut. Hämmentäjien mukaan heidän tuli jättää jo taakseen tuo lapsenomaisuus ja tehdä “täyttä totta” pelastuksensa asiassa.

Paavalin opettama tie oli heidän mielestään liian helppo ja liian yksinkertainen.Hämmentäjien “evankeliumi” oli kuitenkin ihmistekoista ja kaikesta näennäisestä “hengellisyydestään”huolimatta se oli täydellinen vastakohta sille armon evankeliumille, jota Paavali julisti. Ihminen “hengellisine”tekoineen tuli kaiken keskukseksi. Siksi Paavali oli aivan suunniltaan kirjoittaessaan heille: “Oi te älyttömät galatalaiset, kuka on lumonnut teidät...”

Galatalaiskirjeen sanoma on tänään ajankohtaisempi kuin ehkä koskaan aiemmin. Siksi nytkin tarvittaisiin niitä, jotka olisivat suunniltaan puhtaan evankeliumin puolesta (2.Kor. 5:13). Miksi näin? Evankeliumiahan julistetaan kaikkialla enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Mistä nyt siistämä ahdinko ja huoli? Huoli tulee siitä, että evankeliumi ei saa olla sitä mitä se on. Evankeliumia ei voida ymmärtää oikein ilman lain ymmärtämistä. Jumalan laki on täydellinen ja vaatii ihmiseltä täydellisyyttä (Matt. 5:48. Evankeliumi puolestaan on hyväuutinen siitä, että Jumalan armo on myös täydellinen.

On siis olemassa täydellinen laki ja täydellinen armo. Nyt lähes kaikkialla kristikunnassa on vallalla vesitetty laki ja vesitetty armo. Kumpaakaan ei ymmärretä. Kaikki on tehty suhteelliseksi. Tämä ilmenee siten, että Jumalalle olisi annettava jotain ihmisestä itsestään lähtevää, että Jumala hänet hyväksyisi ja että ihminen näin pääsisi Jumalan“läsnäoloon”. Nämä vaadittavat asiat näyttävät hyvin hengellisiltä. Varsinkin tänä aikana korostetaan ylistystä “avaimena” korkeamman hengellisyyden tasolle ja menetelmänä Jumalan kohtaamiseksi. Jonain aikakautena tällainen avain on rukous, raamatun lukeminen, paasto, palvelu tai jokin muu itsessään hyvä asia.


Meidän tekomme — olkoot sitten kuinka hengellisiä tahansa — ovat kuitenkin vastakohtia ilmaiselle ja ansiottomalle Jumalan armolle. Jumala on armollinen meille ainoastaan ristiinnaulitun Jeesuksen loppuunsuoritetun lunastustyön
perusteella. Siinä on pelastuksemme kulmakivi ja perusta ja sitä ei voida siirtää meihin. Pelastus tulee ulkopuoleltamme. Tältä perustalta syntyy myös oikea kristittyjen yhteys ja ilman tätä perustaa todellista kristittyjen yhteyttä ei synny.

Kaikki sen kaltainen opetus, että pelastus on vastikkeellista, on harhaoppia julistipa sitä kuinka arvostettu julistaja tahansa. Vaikka enkeli taivaasta julistaisi tällaista oppia, hän joutuisi kirotuksi (Gal. 1:8,9). Näin oleellisesta erosta on siis kysymys.- - -Edellisen suhteen useat kristityn nimeä kantavat ovat samaa mieltä. On kuitenkin paljon niitä, jotka siirtävät vastikkeellisuuden uskonelämään. He opettavat, että saat Jumalan siunauksen vastikkeeksi kuuliaisuudestasi ja näitä kuuliaisuuden askeleita onkin julistajilla varastossaan erilaisia valikoimia.

Armo siis rajataan vain uskoontuloon, mutta sitten astuvat kuvaan“hengellisen elämän lait” (hienompi ilmaisu lainalaisuudelle). Ihminen tekemisineen on jälleen kaiken keskuksena eikä Golgatalla tapahtunut sovitus, jota ei nähdä enää keskipisteenä vaan ainoastaan kerran tapahtuneena historiallisena asiana. Näin uskovat johdetaan elämään armon vaikutuksista — ei enää yksin armosta.

Siksi monet ahdistuvat ja nääntyvät matkalla.- - -Nämä opetukset leviävät kulovalkean tavoin eikä kukaan näytä
asettavan niille esteitä. Varoittajan tehtävä on kuitenkin aina ollut epäkiitollista vastavirtaan kulkemista. Toinen evankeliumi on houkuttelevampaa, voihan siinä ihminen saada jopa kunnioitetun ja ihaillun asemankin, kunhan riittävästi “panostaa”hengelliseen elämäänsä. Kuinka vähäiseksi kerskaus itsestämme jääkään, jos perustamme kaiken — sekä pelastuksemme, että vaelluksemmekin — ainoastaan Hänen armoonsa.

Paavalikin joutui jopa ystäviensä hylkäämäksi, sillä niin vastakkainen hänen oppinsa oli ihmisluonnolle. Joudummeko mekin muiden hylkäämäksi, jos asetamme kaiken toivomme yksinomaan Jumalan armon evankeliumiin? Se on hyvinkin mahdollista.“Sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut”  (Gal. 2:21).


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Olemmeko mekin lumotut? Empty Vs: Olemmeko mekin lumotut?

Viesti kirjoittaja Hellevi Pe Syys 11, 2020 9:42 am

Teille, jotka kirjoititte

kärsivänne siitä, että täällä vapaasanalla parjataan ja mustamaalataan kirkon ja vapaakirkollisten   pappeja ja niissä olevia uskovia.

Kukaan täällä Vapaasanalla kirjoittava ei ole todellakaan syyllistynyt kenenkään yksityisihmisen parjaamiseen tai mustamaalaamiseen, sillä on täysi mahdottomuus tuntea kaikkia ihmisiä.

” Kirjoitamme kristinuskosta sekä karismaattisista harhaopeista.
Vapaasana kirjoitusfoorumi on tarkoitettu ensisijaisesti kristilliselle keskustelulle, siihen liittyviin aiheisiin ja asioihin, joihin kuuluvat myös karismaattiset liikkeet ja harhaopit.”

-Vapaasanan foorumin säännöissä
https://vapaasana.swedishforum.net/t14-vapaasana-foorumin-saannot

Kuka tahansa voi olla ihmisenä hyvä ja miellyttävä persoona, ja esimerkillinenkin kaikella tavalla, mutta mitä tulee uskonasioiden raamatullisuuteen, sitä täällä kyllä arvioidaan ja arvostellaan,
eikä yksityisten ihmisten persoonallisuuksia.

Tutkiminen ja Raamatun Sanalla punnitseminen on jokaisen velvollisuus ja Raamatun käsky, ettei kukaan menisi eksyksiin ja moni onkin jo mennyt, kuinka hän pääsisi sieltä pois, jos ei kukaan
sano mikä on eksytystä ja ketkä sitä levittävät!

Toivon että pystyisitte avoimesti keskustelemaan omissa yhteisöissänne näistä vakavista asioista ja että rohkeasti uskaltaisitte ottaa ne puheenaiheeksi. Jos niistä ei saa puhua seurakunnan tai järjestöjen johdonkaan kanssa, jotakin on silloin todella hälyttävää. Seurakunta ei ole mikään diktatuuri, jossa yksi määrää ja muut tottelevat, kyseenalaistamatta edes mikä on oikein ja mikä ei. Papit ja piispat ja pastorit ja vanhemmistot ovat palvelijoita, eivätkä mitään itsevaltiaita.

Vapaasanalla emme ole, emmekä edes tahdo esiintyä minkäänlaisina ekspertteinä, vaan olemme tavallisia Jeesukseen Kristukseen uskovia, jotka olemme oman elämämme aikana joutuneet kokemaan mitä eksytys on, ja mitä se saa aikaan. Siksi tahdomme täällä kirjoittaa ja arvostella kaikkea sitä väärä ja tuhoavaa, jota
nykyisin joka puolella levitetään.Lukekaan Raamattua, katsokaa mitä Jumalan Sana asioista opettaa.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1920
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Olemmeko mekin lumotut? Empty Lukekaa myös /Eksyttajien-ja-harhaopettajien-nimeltä-mainitseminen

Viesti kirjoittaja Hellevi Pe Syys 11, 2020 10:10 am

Lukekaa myös /Eksyttajien-ja-harhaopettajien-nimeltä-mainitseminen

https://vapaasana.swedishforum.net/t826-eksyttajien-ja-harhaopettajien-nimelta-mainitseminen


Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1920
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Olemmeko mekin lumotut? Empty Vs: Olemmeko mekin lumotut?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa