Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyTänään kello 9:02 am kirjoittaja Hellevi

» William Branham
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyEilen kello 3:13 pm kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyEilen kello 11:15 am kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyEilen kello 9:12 am kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyEilen kello 8:18 am kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyTo Helmi 22, 2024 7:15 pm kirjoittaja Morosus

»  Suurin uhka (The Greatest Threat) :: By Daymond Duck
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyKe Helmi 21, 2024 10:07 am kirjoittaja jarrut

» Roomalaiskirjeen ydinsanoma
Hyökkäys Jumalaa vastaan  EmptyKe Helmi 21, 2024 5:03 am kirjoittaja Hellevi

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Hyökkäys Jumalaa vastaan

Siirry alas

Hyökkäys Jumalaa vastaan  Empty Hyökkäys Jumalaa vastaan

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Helmi 10, 2020 7:44 am

Hyökkäys Jumalaa vastaan
Kun puhutaan otsikon aiheesta on muistet-tava, ettei ihmisestä ole vastusta Jumalalle: ”Katso,  kansakunnat  ovat  kuin  pisara  vesisangon uurteessa, ovat kuin tomuhiukkanen  vaa'assa.  Katso,  merensaaret  hän  nostaa kuin hiekkajyvän” (Jes. 40:15). Myöskään  sielunvihollisen  johtamasta  langenneesta  enkelikunnasta  ei  ole  Jumalalle vastusta. Toisinaan voidaan kuulla tai lukea  opetusta,  jossa  sielunvihollisen  valtaa  liioitellaan.

Lutherin  käsitys  sielunvi-hollisen asemasta oli raamatullinen: Perkele on Jumalan Perkele (Luther käytti sanaa ”kahlekoira”).  Eli  hän  voi  tehdä  vain  sen,  minkä Jumala sallii – kuinka paljon Jumala antaa sille ”liekanarua” – ei enempää. Silti  Ilm.  12:7  mainitsee,  että  jopa  tai-vaassakin  käydään  sotaa:  ”Ja  syttyi  sota  taivaassa:  Mikael  ja  hänen  enkelinsä  soti-vat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen   enkelinsä   sotivat   ...”   Lopputulos   kuitenkin  on,  jakeen  8  mukaan,  tämä:  ”...  mutta  eivät  voittaneet,  eikä  heillä  enää  ollut sijaa taivaassa”.

 Sen jälkeen mainitaan, kuinka sielunvihollinen huomaa olevansa lopullisesti ulosheitetty ja saaneensa taivaaseen  iankaikkisen   porttikiellon. Seuraavat luvut kuvaavat, kuinka sen toiminta kiihtyy maan päällä, jossa Jumalan pilkkaaminen ja kaikenlainen vaikea aika yltyy aina Jeesuksen tulemukseen saakka. Maailmassa Jumalaa, Jumalan tuntemista,  Jumalan  sanaa ja Jumalan  pyhyyttä vastaan on hyökätty koko ihmisen historian ajan, aina paratiisin lankeemuksesta. Otan seuraavassa esille kaksi kohtaa,  jotka puhuvat  ihmisten nousemisesta Jumalaa vastaan.


Ihmisen nostaminen jumalaksi


Ihmisen nostaminen jumalaksi on hyökkäys Jumalan tuntemista vastaan. Ajallemme on kuvaavaa ja hämmentävääkin, että Hes. 28:2  kuvaus sopii siihen, mitä kristillisyydessä laajalti harjoitetaan ja puhutaan: ”Koska sinun sydämesi on ylpistynyt ja sinä sanot: Minä olen jumala... ja olet kuitenkin ihminen, et jumala, vaikka omasta mielestäsi olet jumalan vertainen ...” Aikamme  karismaattiset menestysteologit eivät näitä kohtia lue eivätkä opeta.

 Heidän New Age -opeista lainattu käsityksensä on, että me olemme jumalia, me olemme kristus. Se on hyökkäys Jumalan  tuntemista vastaan. Kun ihminen, tavalla tai toisella, kuvataan jumaluudeksi, on se perustavaa laatua oleva hyökkäys Jumalan   suvereniteettia vastaan. Ajatus on kuitenkin kaikkien tunnettujen karismaattisen liikkeen julistajien yksi perusopetus. Olemme  ”pieniä jumalia” ja kristuksia ja sen tähden voimme tuoda taivaan maan päälle ja meidän tuleekin se tehdä, koska Jumala ei muutoin saa maanpiiriä haltuunsa.

Voidaan esittää kysymys, onko tällainen missio Jumalan antama, vai onko jonkun muun intresseissä puhua maapallon  pelastamisesta ihmisvoimin ennen Kristusta ja tavallaan ilman Kristusta? Eikö tässä unohdeta ja osittain pilkata Jumalan
ehdotonta Kaikkivaltiutta? New Age  -opeista lainaava nykyinen kristillisyyden suuntaus kehottaa meitä löytämään itsestämme  jumalatietoisuuden ja luomaan ”intiimin” yhteyden Jumalaan.

Nimenomaan tätä sanaa käytetään usein kuvaamaan yhteyttä, jonka todisteeksi otetaan omia kokemuksia ja näkyjä. Monet  seuraavat joukkojen manipuloijia, joiden sanoma on usein pintapuolinen ja keskittyy omiin enkeliilmestyksiin, (pyhä)henki-kokemuksiin, taivaassa käynteihin, väitettyihin tapaamisiin Jeesuksen ja Raamatun henkilöiden (siis  kuolleiden)  kanssa,  kerskauksiin kokousväen määrästä, parantumisista ja kuolleiden herättämisistä jne.

Sanoma ei keskeisesti jää Jumalan sanaan: Raamattuun ja Kristukseen. Hyökkäys Jumalaa, Jumalan tuntemista ja ehdotonta   kaikkivaltiasta pyhyyttä vastaan on ikivanha, paratiisin lankeemuksesta alkuun lähtenyt ihmisen toimintamalli, jota sielunvihollinen ruokkii ja edistää. Ihminen yritetään saada harhateille monin eri tavoin, mutta kaikissa löytyy, hiukan eri   korostuksin, yhteinen piirre ihmisen omasta jumaluudesta.


Ihmisen halu/vaatimus päästä/kokea taivas


Ihmisen halu/vaatimus päästä taivaaseen/kokea taivas jo tässä kehossa on hyökkäys.”Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän  asti hyökätään taivasten valtakuntaa vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen” (Matt. 11:12). En tässä yhteydessä  laajemmin tarkastele jakeen merkitystä. Jeesus ei tässä opeta, että pelastuminen olisi ihmisen toimien tulosta, että taivaaseen  päästäisiin ikään kuin hyökkäämällä. Se olisi vastaan Raamatun kokonaisilmoitusta.

Parempi kuva on tämä Jeesuksen  sana: ”Joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle” (Luuk18:17). Mutta Rodney Howard Browne (RHB) kertoo vaatineensa Jumalalta: ”Joko sinä tulet tänne alas ja kosketat minua tai minä tulen sinne ja kosketan sinua!” Oliko tämä Jumalan mielen mukainen pyyntö ja jos ei ollut, niin miksi ei? On  hyvä  muistaa Jes. 14:13: ”Sinä  sanoit  sydämessäsi: minä nousen taivaaseen...” ja jae  14:  ”...teen itseni Korkeimman vertaiseksi”.

Kristitty ihminen (erityisesti ajattelen nuoria) saattaa kokea kiusausta saada aikaan jotakin suurta hengellistä tässä ja nyt. Sisimmässä saatetaan kokea pakahduttavaa tunnetta joka tulkitaan Jumalan vaikutukseksi. Silloin saatetaan tehdä se virhe,  että unohdetaan, että Jumala on aina se, joka kutsuu ja asettaa tehtävään – ihminen ei voi sitä vaatia.Tässä tunnossaan    ihminen saattaa ikään kuin ”väkisin” ryhtyä sellaiseen, johon hän kokee Jumalan hänet kutsuneen.

”Voima” eli sisäinen voiman  tuntemus, ei kuitenkaan ole sitä voimaa, joka tulee Jumalalta. Siinä tilassa ihmisen on parempi  malttaa itsensä, tuoda tunteensa ja jumalakaipuunsa rehellisessä rukouksessa Jumalan eteen. Rukouksessa tulee tunnustaa   oma syntisyys ja mitättömyys sekä jättää hengellisiin tehtäviin pyrkiminen Jumalan haltuun.

Aikamme  ongelma ei  niinkään   ole kristittyjen halukkuudessa olla Jumalan käytössä, vaan siinä, että monet hengellisessä työssä olevat voivat olla oman lihallisen mielensä johdossa ja siksi myös tehtävässä, johonmJumala ei ole heitä asettanut. Jaak. 3:1 ”Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion.” Taivasten    valtakuntaa ei omisteta hyökkäämällä – se otetaan vastaan yksinkertaisessa ns. (lapsen)uskossa Kristuksen sovitustyöhön.  

Ihminen ei voi vaatia yhtään mitään: RHB:n ja muiden vastaavien suurjulistajien yhteinen kokemus on samankaltainen: Suuri  halu kokea Jumala ikään kuin ohi Kristuksen, ohi kirjoitetun Sanan, halu saada kokemus, joka itsekkyydessään kääntyy  vaatimukseksi Jumalan suvereniteettia vastaan.

Nämä yhä lisääntyvät näyt ja kerrotut taivaassa käynnit ovat niin Raamatun ulkopuolisia ja Jumalaa väheksyviä kertomuksia,  että niiden lähteen tulisi olla  jokaiselle kristitylle selvä. Todd Bentley, ns. Lakelandin herätyksen johtohahmo, puhuu laajasti   taivaskäynneistään ja kuvaa niitä esim. näin:  -  Paavali asuu pienessä mökissä ja sanoi Bentleylle kirjoittaneensa
Heprealaiskirjeen Aabrahamin sanelun mukaan ja edelleen: ... evankeliumia ei olisi ilman Aabrahamia, eikä ilman Daavidia,  -  Bentley myös kiipesi taivaasta toiseen Jaakobin tikapuita myöten, - Jeesuksella oli ruskeat silmät kuin Bambilla, - Bentley sanoo tuntevansa Pyhän Hengen niin läheisesti, että tietää mitä tämä ajattelee.

Rick Joyner kertoo, kuinka taivaassa enkelit polvistuivat hänen edessään (ei kovin nöyrä kuva itsestään vaikka hän mainitsee   olleensa puettuna nöyryyden viittaan). Kun hän taivaassa päätyi ihanaan puutarhaan jossa ”elämän  puu” seisoi, hänelle  sanottiin: Ne, jotka pääsevät tälle tasolle, jotka tuntevat Isän rakkauden, voivat syödä puusta. Puusta syövät saavat  kuolemattomuuden.

Huomaa myös okkulttissävytteinen maininta erityisestä ”tasosta”, jolle tulee hengellisesti päästä. ”Isän rakkaus”  -termi taas on  laajalti käytetty mm. ns. Toronton herätyksessä, joka keskittyy kokemusten ympärille. Kysymys meille kaikille: Mikä taho on tällaisten näkyjen takana, jotka jättävät Raamatun ilmoituksen huomiotta?  Seuraavat jakeet kertovat kuinka ihminen  karkotettiin paratiisista ja kerubit asetettiin vartioimaan ”elämän puun tietä”.

Jumalan säätämys on, että ihminen ei ole maan  päällä kuolematon. Joyner on kuitenkin yksi niistä, jotka uskovat kuolemattomaan ns. Joelin armeijaan, joka voittaa maailman Jumalalle. Näin oma  aamatunvastainen uskomus värittää näyt. Mikä siis on niiden lähde?  Paavalin sana taivasnäystään 2. Kor. luvussa 12 on näiden rinnalla vaatimaton. Apostoli sanoo heti  alussa suoraan, että hän kerskaa.

Sitä eivät sano nykyiset taivaassa ”kävijät”. Omasta mielestään he ovat nöyriä ja siksi heille annetaan taivasnäkyjä. Paavali  sanoo lyhyesti, että hän kuuli ”sanomattomia sanoja, joita ihmisen ei ole lupa  puhua”.  Piste. Ja sitten hän kertoo, kuinka  Jumala on sallinut hänen lihaansa heikkouden, jotta hän ei kerskaisi. Kerskauksessaankin Paavali on aivan eri puolella kuin nämä nykyiset taivaskävijät!  

Kun aikamme menestysteologit lupaavat seuraajilleen maallista hyvää – ja valtaa, kun maailma muutetaan taivaan kaltaiseksi  Kristuksen tulemukselle soveliaaksi –  niin näistä puhujista tulee suosittuja. Karismaattiset opettajat riistävät ihmisiä kuitenkin  omaksi edukseen. Kristus sen sijaan riisti itseltään, luopui ja alistui ristinkuolemaan meidän eduksemme. Jeesus vastasi fariseusten kysymykseen Jumalan valtakunnan tulemuksesta, Luuk.  17:21: ”Eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä.”  

Tämä  on selvä sana siitä, että ihminen ei voi rakentaa maan päälle Jumalan fyysistä valtakuntaa. Vain Jumala tekee ajallaan ja saa aikaan sen, mitä on ilmoittanut. Epäraamatullinen ja kristittyjä sekä uskoa harhauttava opetus on aina hyökkäys Jumalan tuntemista vastaan. Kun Jumalan aito sana hämärretään ja sen merkittävyys pienennetään subjektiivisten ”omien ilmoitusten” ja kokemusten mittoihin, taistellaan Jumalan tuntemista vastaan vaikka käytetään kristillisiä tapoja ja käsitteitä.


Otteita Juhani Aitomaan puheesta Kristus-juhlassa Jyväskylässä 2008
https://www.evankeliumikoulu.fi
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2722
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa