Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Jumala ei ollut väärässä EmptyTo Syys 28, 2023 5:24 am kirjoittaja Rea Aalto

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Jumala ei ollut väärässä EmptyTo Syys 28, 2023 4:48 am kirjoittaja Rea Aalto

» Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa
Jumala ei ollut väärässä EmptyTo Syys 28, 2023 4:45 am kirjoittaja Rea Aalto

» Nettikirja, luettavaksi/ Ilmestyskirjan selitys KAUKAINEN VOITTOLAULU
Jumala ei ollut väärässä EmptyTo Syys 28, 2023 4:41 am kirjoittaja Rea Aalto

» Kaunis uskonto
Jumala ei ollut väärässä EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Jumala ei ollut väärässä EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Jumala ei ollut väärässä EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Jumala ei ollut väärässä EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Jumala ei ollut väärässä EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

Lokakuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kalenteri Kalenteri


Jumala ei ollut väärässä

Siirry alas

Jumala ei ollut väärässä Empty Jumala ei ollut väärässä

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Tammi 24, 2023 8:58 am

Jumala ei ollut väärässä kertoessaan jo toteutuneista pahoista asioista maailmalle eikä hän ole väärässä tulevaisuudenkaan suhteen koskien vielä toteutumatta olevia Raamatun profetioita by Daymond Duck 21.1.2023

Tässä pastori Daymond Duck'in tuore profetiapäivitys Rapture Ready -sivustolla, jonka suomensin. Pääteemana on Jumalan ennaltatietäminen kaikista tulevista asioista, joista Raamattu kertoo profetioina. Vaikka pahoja asioita tapahtuu, niin nekin ovat Jumalan hallinnassa ja osoittavat johonkin tiettyyn tarkoitusperään. Mikään ei ole sattumaa nyt aikakauden lopussa. Yksi huomattavista aikainmerkeistä, joista pastori kertoo tässä raportissaan, on maailmanhallituksen muodostuminen silmiemme edessä, kun kansakunnilta ollaan riisumassa oma päätäntävalta mm. uuden valmisteilla olevan pandemiasopimuksen myötä.


---------------------

Jumala ei ollut väärässä


(God Was Not Wrong) :: By Daymond Duck

Published on: January 21, 2023 by RR10 Category: Daymond Duck, General Articles

https://www.raptureready.com/2023/01/21/god-was-not-wrong-by-daymond-duck/
Puhuin äskettäin ajankohtaisista Raamatun profetioihin liittyvistä tapahtumista, ja mieleeni tuli kysyä seurakunnalta, onko Jumala väärässä kertoessaan meille, että pahoja asioita tulee tapahtumaan.

Oliko Jumala väärässä kertoessaan ihmisille, että:
Hän aikoi tuhota maailman vedenpaisumuksella?
Hän aikoi lähettää 10 vitsausta Egyptiin?
Hän aikoi tuhota Sodoman ja Gomorran?
Hän aikoi käyttää Babylonia Juudan tuhoamiseen?
Hän salli Messiaan tulla tapetuksi.
Hän aikoo lähettää Ahdistuksen ajan?
Hän aikoo tuhota maailman tulella?
Jumala ei ollut väärässä.

Hän ei tee virheitä eikä valehtele.

Hän käski meidän tarkkailla kaikkia niitä pahoja asioita, joita näemme muodostuvan tänään, koska Hän haluaa meidän tietävän, ettei Hän ole yllättynyt, luottavan Häneen, olemaan murehtimatta, tietävän, että Hän on ohjaksissa, tietävän, mihin kaikki nämä pahat asiat ovat menossa, varmistavan, että olemme pelastuneet, ja tavoittavan niin monta kadotettua kuin voimme.

Jeesus sanoi: "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin" (Matt. 10:28).

Jumala tulee huolehtimaan kansastaan, ja vaikka jotkut meistä tapetaan, Hän ottaa sielumme ja henkemme taivaaseen ja herättää meidät kuolleista ylöstempauksessa.

Ollakseni rehellinen, jotkut profetianopettajat uskovat, että meidän sukupolvemme on siunattu nähdessään aikakauden lopun profetioiden muodostuvan, koska se tarkoittaa, että Tempaus on lähellä.

Tässä on joitain viimeaikaisia tapahtumia, jotka näyttävät vahvistavan tämän olevan totta:

Ensinnäkin,
koskien maailmanhallitusta: Tohtori Francis Boyle'n (oikeustieteen tohtori, filosofian tohtori, oikeustieteen professori Illinois'in yliopistossa, mies, joka on väitellyt oikeustapauksista Kansainvälisessä tuomioistuimessa) mukaan jokainen kansakunta maapallolla voisi menettää kansallisen suvereniteettinsa Maailman terveysjärjestön (WHO) Maailman terveyskokouksessa 21.–30. toukokuuta tänä vuonna.

Yksityiskohdat (jotka kaikkien on tiedettävä) ovat Michael Nevradakis'in (filosofian tohtori) kirjoittamassa The Defender'in julkaisemassa artikkelissa, jonka myös Life Site News julkaisi 16. tammikuuta 2023.

Se on liian pitkä käsitelläkseni yksityiskohtaisesti, mutta tässä on linkki:

https://www.lifesitenews.com/news/who-proposals-could-strip-nations-of-their-sovereignty-create-worldwide-totalitarian-state-expert-warns/?utm_source=digest-world-2023-01-17

Ymmärtääkseni kaksi asiakirjaa esitetään WHO:lle äänestettäväksi toukokuussa, "joista kriitikot sanovat, että ne riistävät kansoilta merkittävästi niiden suvereniteettia".
Ehdotettu kansainvälinen pandemiasopimus (luonnos joulukuussa 2022; siitä äänestetään WHO:n kokouksessa toukokuussa 2023; tarkistetaan ja viimeistellään WHO:n kokouksessa toukokuussa 2024).

Suositukset Kansainvälisistä terveyssäännöksistä (IHRs), jotka ovat peräisin salaisista keskusteluista 9.–16. tammikuuta 2023.

Artikkelissa sanotaan: "Kirjoittaja ja tutkija James Roguski'n mukaan nämä kaksi ehdotusta muuttaisivat WHO:n neuvoa-antavasta organisaatiosta maailmanlaajuiseksi hallintoelimeksi, jonka menettelytavat olisivat oikeudellisesti sitovia."

Boyle, joka on lukenut molemmat asiakirjat, sanoi: "Joko toinen tai molemmat perustavat maailmanlaajuisen totalitaarisen lääketieteellisen ja tieteellisen poliisivaltion Tedros'in (WHO:n pääjohtaja) ja WHO:n valvonnassa, joka on pohjimmiltaan etujärjestö Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskukselle (CDC), Tony Fauci'lle, Bill Gates'ille, Big Pharma'lle, biosodankäyntiteollisuudelle ja Kiinan kommunistiselle hallitukselle, joka maksaa suuren osan heidän laskuistaan. Joko he saavat säännökset tai sopimuksen, mutta molemmat ovat eksistentiaalisesti vaarallisia. Nämä ovat todella vaarallisia, eksistentiaalisen vaarallisia ja salakavalia asiakirjoja."

Muita Boyle'n sanomia asioita ovat seuraavat:
"Sekä IHR-määräykset että WHO-sopimus, sikäli kuin voin kertoa luettuani ne, on suunniteltu erityisesti kiertämään kansallisia, osavaltio- ja paikallishallintoviranomaisia mitä tulee pandemioihin, pandemioiden hoitoon ja siinä mukaan lukien myös rokotteet."

"WHO, joka on mätä, korruptoitunut, rikollinen ja halveksittava järjestö, pystyy antamaan perusterveydenhuollon lääkärillesi käskyjä aina piikittämiseen asti siitä, kuinka sinua tulisi kohdella, jos he julistavat pandemian."

"Minulle on selvää, että he valmistelevat sekä sääntöjä että sopimusta hyväksyttäväksi Maailman terveyskokouksessa toukokuussa 2023."

"Jos luet WHO-sopimusta aivan sen lopussa, siinä sanotaan varsin selvästi, että se tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen."

"Jos oletetaan, että Maailman terveyskokous hyväksyy sopimuksen toukokuussa, Biden voi vain määrätä Fauci'n tai kenen tahansa hänen edustajansa allekirjoittamaan sopimuksen, ja se tulee välittömästi voimaan väliaikaispohjalla."

Artikkelin mukaan Roguski sanoi:
"Ehdotelluilla (IHR:n) muutoksilla pyrittäisiin poistamaan kolme erittäin tärkeää näkökohtaa olemassa olevista säännöksistä", käsittäen "arvokkuuden, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen poistamisen" IHR:n tekstistä, muuttamalla IHR:ää "ei-sitovasta" "oikeudellisesti sitovaksi" ja velvoittamalla kansakunnat "avustamaan" muita kansoja.

"WHO:n ei enää tarvitse kuulla mitään suvereenia kansakuntaa, jossa tapahtuma saattaa esiintyä tai ei esiinny tuon maan sisällä, ennen kuin julistetaan, että kansainvälistä huolta aiheuttava kansanterveyskriisi on olemassa kyseisen maan rajojen sisällä."

Tällaisten todellisten tai "mahdollisten" (kansanterveys) hätätilojen aikana, muutokset antaisivat WHO:lle valtuudet määrätä menettelytapojen kirjon maailmanlaajuisesti, jotka olisivat oikeudellisesti sitovia jäsenmaille. Lukijoiden on ymmärrettävä, että Jumala ei ole väärässä: Antikristuksen maailmanhallitus on tulossa, ja se on nyt horisontissa.

(Huomautus: Profetianopettajana ja kirjoittajana minulta kysytään usein, käyvätkö kristityt läpi vaikeita aikoja ennen Tempausta. En voi ennustaa, mitä kukin käy läpi ennen Tempausta – joillain ihmisillä on nyt vaikeita aikoja – mutta se on minun horjumaton mielipiteeni, että Tempaus tapahtuu ennen Antikristuksen nousua.)

Toiseksi, koskien kymmentä kuningasta, maailmanuskontoa ja maailmanhallitusta: Uskon Raamatun opettavan, että:
Maailmassa on kymmenen aluetta aikakauden lopussa. Jokaisella alueella on johtaja, ja heitä kutsutaan kymmeneksi kuninkaaksi. Kymmenen kuningasta ilmestyvät ennen Antikristusta ja luovuttavat voimansa ja valtansa Antikristukselle sen jälkeen, kun tämä nousee ja pakottaa kolme heistä alistumaan hänelle. Kymmenen kuningasta ja Antikristus vastustavat Jehovaa, Jeesusta, Raamattua, jne. Olen pitkään opettanut, että yksi kymmenestä alueesta olisi Pohjois-Amerikan Unioni (NAU), josta presidentti George W. Bush puhui ja nykyään sitä kutsutaan USA:n, Meksikon ja Kanadan väliseksi USMCA-alueeksi.

Tammikuun 10:ntenä 2023, Yhdysvaltain presidentti Biden, Meksikon presidentti Obrador ja Kanadan pääministeri Trudeau tapasivat kymmenennessä Pohjois-Amerikan johtajien huippukokouksessa (NALS).

John-Henry Westen (LifeSiteNews) sanoi:
Kristus-keskeiset arvot ovat uusi turvallisuusuhka näille globalisteille, ja he ovat julistaneet sodan yhtä tosi Jumalaa vastaan.

"He hahmottelivat yhteisiä sitoumuksia WOKE-uudelle Pohjois-Amerikalle, joka pakotetaan sen kansalaisille."

Artikkelin mukaan presidentti Biden puhui perustavanlaatuisesta muutoksesta maailmassa, jostain mistä presidentti Obama puhui: "Amerikan perustavanlaatuinen muutos" ja jostain YK:n hyväksymästä: "Maailmamme muuttaminen: Vuoden 2030 agenda kestävää kehitystä varten" -tavoitteet.

Miksi USA:n, Meksikon ja Kanadan johtajat sopivat yhteisten tavoitteiden asettamisesta WOKE-uudelle Pohjois-Amerikalle, jos he eivät aio yhdistää kolmea kansakuntaa alueeksi nimeltä USMCA?

Jumala sanoi, että kymmenen kuningasta on tulossa, eikä näytä siltä, että Hän olisi ollut väärässä.

Toisessa artikkelissa kerrottiin arvostetun kirjailijan ja toimittajan Leo Hohmann'in sanoneen:
Kolme johtajaa allekirjoittivat asiakirjan, joka näyttää alkusoitolta Pohjois-Amerikan Unionille.
Näyttää siltä, että Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon yhdistäminen voi olla jälleen etusijalla, jos tämä asiakirja on jokin osoitus.

Videossa 17. tammikuuta 2023, Dave Hodges sanoi The Common Sense Show'ssa:
Vanha Pohjois-Amerikan Unioni ei ole kuollut.

Miksi luulet, että Biden ei välitä siitä, että viime kuussa 200 000 ihmistä tuli Laredo'n kautta ja heille annettiin vain paperit ja käskettiin marssia eteenpäin?
Se on globalismia.

Se on kansallisten rajojen poistamista.
Nyt Biden puhuu digitaalisesta valuutasta,
toimeenpanomääräyksestä 14067.
Se ei tule olemaan vain täällä.
Tulemmeko näkemään Pohjois-Amerikan
Unionin uudelleenvierailun?
Uskon, että näemme sen jo.

Kolmanneksi, koskien Abrahamin sopimuksia ja Saudi-Arabian ja Israelin välistä normalisointisopimusta: Viime viikon artikkelissa kirjoitin, että 10. tammikuuta 2023 Joel Rosenberg, tunnettu kirjailija ja All Israel News'in sekä All Arab News'in päätoimittaja sanoi uskovansa, että vain yksi asia estää normalisointisopimuksen näiden kahden kansakunnan välillä: Saudi-Arabia haluaa presidentti Biden'in ja Yhdysvaltojen kohtelevan saudeja paremmin, mutta he eivät enää luota Yhdysvaltoihin.

Saudit ovat sitä mieltä, että Yhdysvallat ei tee tarpeeksi auttaakseen heitä heidän taistelussaan Irania ja sen maan radikaaleja terroristiprokseja vastaan.

Seuraavana päivänä Rosenberg kertoi, että Yhdysvaltojen ei tarvitse välittää sopimusta Saudi-Arabian ja Israelin kesken, koska saudit haluavat sopimuksen Israelin kanssa.

Rosenberg'in mukaan Netanyahu'n on välitettävä saudien ja Yhdysvaltojen välinen sopimus, jossa on kirjalliset turvatakuut, joihin saudit uskovat voivansa luottaa.

Tämä on surullinen päivä Amerikan historiassa, kun merkittävät kansakunnat ovat tulleet siihen tulokseen, että Yhdysvaltoihin ei voi enää luottaa.

(Lisätietoa: 16. tammikuuta 2023 raportoitiin Yhdysvaltojen ulkoministeriön sanoneen, että juutalaisten ei ole hyväksyttävää rukoilla Temppelivuorella. Tästä ja Biden'in hallinnon muista toimista päätellen Israel ei myöskään voi enää luottaa Yhdysvaltoihin. Senaattori Ted Cruz sanoi, että Biden'illä on "patologinen pakkomielle Israelin heikentämisestä ja se vaarantaa Amerikan ja liittolaistemme kansallisen turvallisuuden." Jos ymmärrän Raamattua, Jumala vahingoittaa niitä, jotka vahingoittavat Israelia aikakauden lopussa. Kansat, jotka vastustavat Israelia, tulevat Jumalan vastustamiksi.)

Neljänneksi, koskien kasvavaa liikettä kohti rauhaa Lähi-idässä (tiedä, että se tulee olemaan väärä rauha): Azerbaidžan nimitti 11. tammikuuta 2023 kaikkien aikojen ensimmäisen suurlähettiläänsä Israeliin ja ilmoitti avaavansa suurlähetystön Tel Aviv'iin .

Viidenneksi, koskien Temppelivuorta: 10. tammikuuta 2023 kerrottiin, että tohtori Jonathan Schanzer (kirjailija, toimittaja, Lähi-idän asiantuntija, jne.) sanoi hiljattain Washingtonissa sijaitsevassa Jewish Policy Center'issä pitämässään puheessa, että Jordanian suhteet Israeliin ovat heikentyneet merkittävästi viimeisten 10 vuoden aikana, ja "jos Jordanian vastakkainasettelu Israelia kohtaan tulee liian suureksi Vuoren suhteen, Israel saattaa lopulta löytää toisen 'vartijan' pyhälle paikalle ja voisi tarjota Saudi-Arabialle tämän roolin."

Ne, jotka uskovat, että Psalmi 83 viittaa sotaan Israelin ja sen naapureiden välillä ennen Googin ja Maagogin taistelua, tietävät, että Jordania on yksi noista kansoista (jakeet 6-8.

Kuudenneksi, koskien juutalaisia siirtokuntia Juudeassa ja Samariassa: 13. tammikuuta 2023 raportoitiin, että Yhdysvaltain Israelin-suurlähettiläs vieraili juutalaisessa kansakunnassa vaatiakseen Israelia pysäyttämään siirtokuntien rakentamisen Juudeaan ja Samariaan sekä lopettamaan suvereniteettinsa laajentamisen näihin siirtokuntiin.

Hänelle kerrottiin, että juutalaisten rakentaminen Juudeassa ja Samariassa jatkuu.

Seitsemänneksi, koskien sotia ja sotahuhuja: Jerusalem Post raportoi, että eläkkeellä oleva Yhdysvaltain armeijan prikaatinkenraali Kevin Ryan sanoi 10. tammikuuta 2023 uskovansa, että Venäjän sota Ukrainan kanssa päättyy umpikujaan tänä vuonna.

Ryan sanoi myös uskovansa, että on vain kaksi syytä,
miksi Putin toteuttaisi uhkauksensa käyttää ydinaseita:
Jos näyttää siltä, ​​että Ukrainan armeija voittaa Venäjän, ja
Jos näyttää siltä, että Ukrainan armeija valtaa Krimin takaisin.
Ryan arvioi, että molemmat osapuolet ovat menettäneet
kumpikin yli 100 000 sotilasta.

(Huomaa: Useat NATO-maat lähettävät edelleen aseita ja rahaa Ukrainaan estääkseen Venäjää voittamasta sotaa.)

(Huomautus: Amir Tsarfati kertoi 16. tammikuuta 2023, että Putin on ilmoittanut asettavansa häiveominaisuuden omaavia, vedenalaisia, miehittämättömiä kulkuneuvoja ydinkärjellä varustettuna (=Poseidon-torpedot) yhteen Venäjän mannertenvälisistä sukellusveneistä (=Belgorod). Näissä kulkuneuvoissa on taistelukärjet, jotka ovat 3 300 kertaa voimakkaampia kuin pommi, joka pudotettiin Hiroshimaan. Tsarfati uskoo, että Putin varoittaa NATO'a, EU:ta, Yhdysvaltoja ja muita Ukrainan auttamisesta. Olen sitä mieltä, että Jumala paljasti ydinaseita käytettävän Ahdistuksen aikana, eikä Hän ole väärässä; Sak. 14:12.)

Kahdeksanneksi,
koskien Jumalaa, joka saa juutalaiset palaamaan Israeliin ja menestymään aikakauden lopussa: Tammikuun 15. päivänä 2023, Israelin pääministeri Netanyahu kertoi Israelin hallitukselle seuraavaa:

Israeliin tulee tulevaisuudessa massiivinen juutalaisten paluu länsimaista, mukaan lukien Yhdysvalloista. Israelin talous vahvistuu: Se on ohittanut Euroopan ja tulee päihittämään Yhdysvaltojenkin vastaavan.

Usko tähän: Jumala ei ole koskaan väärässä.

Yhdeksänneksi, nälänhädästä: Tässä on linkki luetteloon vähintään 98 ravintokasvista Yhdysvalloissa, jotka ovat tuhoutuneet, vaurioituneet tai kärsineet "vahingossa syttyneistä tulipaloista", taudeista tai muista syistä vuoden 2021 alusta lähtien.

https://www.thegatewaypundit.com/2022/06/updated-list-us-based-food-manufacturing-plants-destroyed-biden-administration/

Kymmenenneksi,
koskien aikakauden lopun nälänhätää: 16. tammikuuta 2023 kerrottiin, että ranskalainen biotekniikkayritys nimeltä Ynsect on perustanut koelaitoksen määrittämään ihanteelliset kasvuolosuhteet (ruoka, lämpötila, kosteus, jne.) ja suunnittelee maailmanlaajuista kasviverkostoa, joka tuottaa kovakuoriaispurilaisia (Beetleburgers) hyönteisten toukista (jauhomadoista).

Ynsect'in suunnitelmiin kuuluu taimitarhoja ja teurastamoja matojen kasvattamiseksi ja tappamiseksi.

Tutkijat sanovat, että kovakuoriaispurilaiset maistuvat kuin oikealta naudanlihalta, ja tulevaisuudessa yritys saattaa pystyä valmistamaan tuotteita, jotka korvaavat makkaran ja kananugetit.

Myöhemmin tänä vuonna avataan suurempi tehdas, joka pystyy tuottamaan noin 200 000 tonnia hyönteispohjaista ruokaa vuodessa.

Jeesus (Jumala) ei ollut väärässä sanoessaan, että suuri Ahdistus on erilainen kuin mikään, mitä on koskaan tapahtunut tai tulee tapahtumaan maan päällä, ja ellei niitä päiviä lyhennetä, mikään liha ei pelastu (Matt. 24:21-22).

Lohduttakaa toisianne Tempauksen sanomalla (1. Tess. 4:18).

Lopuksi, oletko Tempaus-valmis?

Jos haluat olla Tempaus-valmis ja mennä Taivaaseen, sinun täytyy syntyä uudelleen (Joh. 3:3). Jumala rakastaa sinua, ja jos et ole tehnyt näin, myönnä vilpittömästi, että olet syntinen; usko, että Jeesus on neitseestä syntynyt, synnitön Jumalan Poika, joka kuoli maailman syntien tähden, haudattiin ja nousi ylös kuolleista; pyydä Häntä antamaan syntisi anteeksi, puhdistamaan sinut, tulemaan sydämeesi ja olemaan Pelastajasi; kerro sitten jollekin, että olet tehnyt tämän.

duck_daymond@yahoo.com
Lähettänyt Olli-R klo 0.42
http://nokialainen.blogspot.com/2023/01/jumala-ei-ollut-vaarassa-kertoessaan-jo.html

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Jumala ei ollut väärässä Empty Vs: Jumala ei ollut väärässä

Viesti kirjoittaja Vierailija Su Huhti 02, 2023 7:40 am

Sotimisen järjettömyys ja kristityn ilo


KIRJOITTANUT

EERO JUNKKAALA

Sota tuntuu aina järjettömältä. Mutta aivan erityisen järjettömältä se tuntuu, kun seuraa naapurimaamme aiheuttamaa hirveää tuhoa keskellä Eurooppaa. Mitä liikkuu niiden ihmisten päässä, jotka käskevät ohjusten iskeä kaupunkeja rauniokasoiksi? Mitä niiden päässä, jotka tapattavat omia kansalaisiaan ilman säälin hiventäkään? Ovatko he ihmisiä vai eläimiä, jotka näitä haluavat?

Sotia on maailmassa ollut aina. Niin kauan kuin tiedetään, ihmisen on täytynyt suojautua vihollista vastaan. Maailman vanhin kaupunki, Jeriko, rakensi muurit ympärilleen kymmenen tuhatta vuotta siksi, ettei vihollinen tuhoaisi sitä. Maailmassa tuskin on aikakautta, jolloin jossain ei olisi sota riehunut. Jopa meidän länsimainen hieno sivilisaatiomme on käynyt läpi kaksi maailmansotaa. Ikään kuin ihmisten tappaminen olisi jotenkin verissä, kiedottu ihmisen dnahan niin, ettei sitä saa sieltä pois.


Näin juuri asia on. Presidentti Niinistö sanoi uudenvuoden puheessaan, että meidän on ymmärrettävä, että maailmassa on myös pahaa, ja ”paha ei pelkällä hyvällä hiljene”. Olemme joutuneet katsomaan uudella tavalla pahuutta silmiin, me jotka olimme tuudittautumassa pinnalliseen optimismiin ihmisen loputtomasta hyvyydestä.

Mutta eikö juuri luottamus parempaan tulevaisuuteen ole oikea kristityn asenne? On, mutta tämä vaatii vähän selvittämistä. Ensin on tajuttava pahan megalomaaninen ulottuvuus: se on geeneissämme. Sille on teologinen termikin: perisynti. Siitä emme pääse koskaan irti. Se on jokaisen ihmisen olemuksen ytimessä. Se taistelee Jumalaa vastaan ja suhteessa toisiin ihmisiin se tuottaa pääasiassa itsekkyyttä ja oman edun tavoittelemista. Se on yhtä lailla uskovan kuin jumalattoman ihmisen sydämessä. Meistä jokainen on oman elämänsä putin ja valmis sopivissa olosuhteissa tekemään mitä vain.

Onneksi tähän ikuisuusongelmaan on lääke. Se annettiin samana päivänä kun ihminen suostui Pahan houkutukseen ottaa elämän puusta. Luvattiin että kerran tuon käärmeen pää murskataan, eikä sillä sittenkään ole lopullista ylivaltaa tässä maailmassa. Näennäinen valta sillä on, sillä se on Tämän Maailman Ruhtinas. Sen hallinta-aika on kuitenkin rajallinen, ja sille on asetettu rajat, joita se ei voi ylittää.

Tämä maailma siis näyttää olevan Pahan vallassa. Siksi se ajoittain riistäytyy käsittämättömältä näyttäväksi tuhovoimaksi. Millään ei ole mitään väliä, kun pahuus päästetään irti. Samanaikaisesti maailmassa on hämmentävän paljon hyvyyttä. Ikään kuin sekin olisi geeneissämme. Ja onhan se: luotu Jumalan kuvaksi. Näemme pahuuden takaa pilkottavaa hyvyyttä. Kaikki haluavat auttaa sodassa kärsiviä. Valtavia avustusprojekteja käynnistetään. Ihmiset avaavat kotejaan ja kukkaroitaan. Jotkut lähtevät puolustamaan vierasta maata oman henkensä uhmaten. Hyvyys ei siis sekään ole maailmasta kadonnut.

Mutta pelkästään sormi pystyssä oleva kristitty ei ole hyvä kristinuskon suositus.

Kumpi lopulta voittaa? Tämä on vaikea kysymys. Raamatussa puhutaan sodista lopun ajan merkkeinä, joten täydellistä rauhan aikaa ei ole luvassa. Silti kristityn ei pidä tuudittautua ajatukseen, että pahan täytyy koko ajan lisääntyä. Tuollainen ajatus on turmiollinen. Se vie sellaiseen eskatologiseen synkkämielisyyteen, joka riistää viimeisenkin toivon kipinän. Jotkut kristityt kuulostavat sellaisilta pahan ilman linnuilta, että heidän seurassaan maitokin happanee.

Miten tähän maailmanmenoon sitten pitäisi suhtautua? Onhan täällä vielä pandemia ja muita viruksiakin ja kaiken kukkuraksi ilmastonmuutos. Ei tästä kovin hyvää voi seurata. Tai sitten voi.

Ehkä viruksiin keksitään monin verroin parempia lääkkeitä. Kenties lähes luonnonlain voimalla jyräävä ilmastokatastrofi saadaankin pysäytettyä. Ehkä luonto vielä elpyy nykyisestä kouristuksestaan. Luultavasti eurooppalainen sotakin jonain päivänä loppuu ja ihmiselle tulee hitusen enemmän järkeä päähän. Ehkä huomenna tulee herätys, joka vielä täyttää tyhjenevät kirkot.

Ehkä noin ei tapahdu. Mutta voi tapahtua. Ei ole erityisen kristillistä maalata piruja seinälle ja manata aina vain pahenevaa tulevaisuutta. Emme tiedä huomisesta mitään. Toki ongelmista on puhuttava ja vaaroista varoitettava. Mutta pelkästään sormi pystyssä oleva kristitty ei ole hyvä kristinuskon suositus.

Kristitty rukoilee rauhaa maailmaan ja toimii sen puolesta. Kristitty on ainakin kohtuullisen aktiivinen ympäristöasioiden huomioonottamisessa, mutta ei suostu uppoamaan ilmastoahdistukseen. Kristitty on hiukan huolissaan maailman moraalittomuudesta, mutta yrittää jättää maailmasta murehtimisen suuremmille harteille, Luojan. Hän rukoilee ja tekee työtä. Hän tietää, että syvimmässä mielessä tärkeää on vain uskoa Jeesukseen ja rakastaa lähimmäistään. Siksi hän on iloinen ja katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen.


https://www.seurakuntalainen.fi/blogit/sotimisen-jarjettomyys-ja-kristityn-ilo/

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Jumala ei ollut väärässä Empty Vs: Jumala ei ollut väärässä

Viesti kirjoittaja Vierailija Su Huhti 02, 2023 8:00 am

EERO JUNKKAALA

Sota tuntuu aina järjettömältä. Mutta aivan erityisen järjettömältä se tuntuu, kun seuraa naapurimaamme aiheuttamaa hirveää tuhoa keskellä Eurooppaa. Mitä liikkuu niiden ihmisten päässä, jotka käskevät ohjusten iskeä kaupunkeja rauniokasoiksi? Mitä niiden päässä, jotka tapattavat omia kansalaisiaan ilman säälin hiventäkään? Ovatko he ihmisiä vai eläimiä, jotka näitä haluavat?
Joo, ja mitä liikkuu niitten pappien päässä, jotka ovat luopuneet Raamatun sanasta, Jumalan Sanasta, ja valinneet ihmissuosion epäsuosion pelosta, että menee papinvirka ja rahantulo ja joutuu uhanalaiseksi, jos Jumalan rivistössä seisoisi! SITA PÄÄSSÄLIIKKUMISTA kannattaa miettiä!

Joten käsi sydämelle, arvoisa lukijakunta, kirjoittajat ja sivustakatsojat.

Mitä se ketään hyödyttää, mitä ihmisten päässä sodasta liikkuu, sotia on ollut ja on ja tulee olemaan, vain JUMALAN SANA PYSYY, siinä on oikea turva jo ennen sotia, niin kuin sodassakin.

Junkkkaalan veljeskunta vaaliikin vain sitä Junkkaalan suvun pappisperinnön unelmaa, eikä Jumalan kuolematonta ikuista Sanaa, joka PYSYY senkin jälkeen, kun maailma on pommitettu rapakoksi, ja jopa linssiluteetkin kuolevat!

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Jumala ei ollut väärässä Empty Vs: Jumala ei ollut väärässä

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa