Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus?

Siirry alas

Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus? Empty Petri Hiltunen // Kuka on Antikristus?

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Maalis 03, 2023 9:00 am

Kuka on Antikristus?
Petri Hiltunen


Lopun aikojen opetuksessa pulpahtaa tavan takaa esiin Antikristuksen karmiva hahmo. Hänestä on liikkeellä monenlaisia näkemyksiä, joista osa ei perustu  Raamatun sanaan vaan ihmisten pelkoihin ja viholliskuviin. Antikristuksen viittaa on koetettu sovittaa milloin Rooman keisarien ja paavien, milloin Napoleonin, Hitlerin tai Putinin niskaan. Raamatun mukaan antikristuksia tulee monia, mutta varsinainen Antikristus on yksi. Jotain hänen olemuksestaan me tiedämme Jumalan sanan pohjalta.
Antikristuksen henkilötietoja joutuu etsimään eri puolilta Raamattua.

Ainoat kohdat, joissa häntä kutsutaan tällä nimellä, löytyvät 1. Johanneksen kirjeestä. Sielläkin puhutaan sekä monista antikristuksista että yhdestä tietystä tulevasta Antikristuksesta. Sananmukaisestihan antiKristus tarkoittaa ”vasta-Kristus” tai ”sijais-Kristus”. Siis henkilö, joka tavalla tai toisella pyrkii ottamaan Kristuksen paikan ja vallan. Hän on Saatanan vastine Jumalan Pojalle.


Pieni sarviJuutalaiset odottivat Messiasta ja Hänen vastustajaansa, eräänlaista Antimessiasta, jo ennen kristinuskon syntyä. Tämä odotus näkyy Danielin kirjassa, jossa kerrotaan neljästä pedosta. Neljännellä pedolla oli kymmenen sarvea, joiden keskelle kasvoi vielä pieni sarvi. Sarvella oli silmät ja suu, ja se ryhtyi taisteluun pyhiä vastaan ja voitti heidät. Se sai kolmeksi ja puoleksi ajaksi valtaansa koko maailman, puhui uhmaten Korkeinta vastaan ja pyrki muuttamaan ajat ja lait. Lopulta se kukistetaan ja syntyy Korkeimman pyhien iankaikkinen valtakunta (Dan. 7:7-8, 21, 24-27).

Voi sanoa, että tässä on jo tiivistetysti sanottu lähes kaikki olennainen Antikristuksesta. Hän on maailman viimeisen, kaiken kattavan valtakunnan hirmuhallitsija, joka saa ulkonaisesti valtansa alle myös Jumalan kansan. Hän asettuu itseään Jumalaa vastaan ja koettaa anastaa Hänen paikkansa. Hän koettaa tuhota Luojan asettaman hyvän järjestyksen ja käskyt. Tämä yritys kukistuu kuitenkin Jumalan määräaikana.


Hävityksen kauhistusAntikristus ei kuitenkaan ole vain poliittinen, vaan myös uskonnollinen harhaanjohtaja. Jo Danielin kirjassa puhutaan hävityksen kauhistuksesta (eli turmion iljetyksestä), joka on temppelin ylimmällä kohdalla (9:27). Pyhäkkö saastutetaan ja päivittäinen uhri lakkautetaan noin 3 ½ vuoden ajaksi (11:31; 12:11-13).

Jeesus puhuu samaten hävityksen kauhistuksesta seisomassa pyhässä paikassa (Matt. 24:15; Mark. 13:14). Joidenkin käsikirjoitusten perusteella tämän seisojan voi katsoa olevan mies eikä esimerkiksi patsas. Monet raamatunselittäjät näkevät hänen olevan juuri Antikristus; puhuuhan Jeesus itsekin monista, jotka sanovat: ”Minä olen Kristus”, vaikka eivät ole (Matt. 24:5).


Samaan temppelin häpäisemiseen ajatellaan liittyvän myös Paavalin opetuksen ”laittomuuden ihmisestä”, ”kadotuksen pojasta” ja ”vastustajasta” (kreik. antikeimenos). Luopumuksen aikana hän tulee Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala (2. Tess. 2:3-9). Myös Ilmestyskirja opettaa, että temppelin esipiha jää pakanoiden tallattavaksi 3,5 vuoden ajaksi (Ilm. 11:1-2).

Koska Jerusalemin temppeliä ei enää ole, voidaan temppelin nähdä tarkoittavan Jumalan temppeliä eli Kristuksen Kirkkoa. Antikristus saa sen ainakin ulkonaisesti hallintaansa aikojen lopulla. Ihmiset lähtevät sankoin joukoin seuraamaan Antikristusta, joka paranee ihmeellisesti kuolinhaavasta ja on kaikessa ylivoimainen (Ilm. 13:3-4). Todelliset kristityt eivät kuitenkaan kumarra häntä vaan ainoastaan Kristusta (Ilm. 13:12).

Antikristus koettaa siis tuhota kristillisen kirkon sisältä päin. Se yrittää lopettaa Jumalan sanan puhtaan julistuksen ja sakramentin (”päivittäinen uhri”). Niiden tilalle se tarjoaa ihmisille mieluista oppia ja ihmeitä. Kaiken tarkoitus on syrjäyttää Kristus ja asettaa Hänen sijaansa Antikristus. Mitä kaikkea tämä käytännössä tarkoittaa, sitä voimme vain aavistella.


MaailmanvaltaAntikristuksen voi siis sanoa olevan sekä poliittinen että uskonnollinen johtaja. Hän on ilmeisen hyvä puhuja ja karismaattinen kansanjohtaja (Dan. 7:8, 25; Ilm. 13:5). Poliittisilla sopimuksilla hän saa muut maailman johtajat luovuttamaan itselleen ylimmän vallan ja liittoutuvat hänen kanssaan (Ilm. 17:12-13).

Ihmiset Ihmiset antavat siis Antikristukselle vapaaehtoisesti yksinvallan ja seuraavat häntä mielellään. Hän osaa vedota massojen vietteihin ja tarpeisiin.Vastaanhangoittelijat koetetaan saada ruotuun tehokkaan propagandan avulla. Raamattu kutsuu toiseksi pedoksi eli vääräksi profeetaksi henkilöä, joka koettaa saada koko ihmiskunnan kumartamaan Antikristusta.

Tässä käytetään apuna myös kaupankäynnin kytkemistä Antikristuksen tunnustamiseen. Pedon merkin ottaminen merkitsee alistumista hänen valtaansa eikä siksi yksikään tunnustava kristitty voi siihen suostua. Pahimmillaan vastarinta johtaa marttyyrikuolemaan (Ilm. 13:7-17)


Koska Antikristus tulee?Raamatun mukaan Antikristus on maailman viimeisin hallitsija ennen ristuksen paluuta. Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan aikamäärät viittaavat siihen, että hänen hallituskautensa kestäisi 3 ½ vuotta. Tämä on ilmaistu sekä päivinä, kuukausina että ”aikoina” (vuosina). Tuon aikamäärän voi ajatella myös olevan symbolinen, koska se on puolet Jumalan luvusta, joka on seitsemän. Luku 666 puolestaan' viittaa siihen, että silloin ihmisten valta tulee huippuunsa, koska luku kuusi on ihmisen luku. Antikristus on ihmisjumala.

Paavalin mukaan Antikristus ilmestyy luopumuksen tullen. Kun ihmiset luopuvat Raamatun arvovallasta ja kristillisestä uskosta, avautuvat portit tyhjän tilan täyttäjälle, vasta-Kristukselle. Hän vastaa ihmisen luontaiseen auktoriteetin ja ”korkeamman olennon” tarpeeseen. Danielin kirja ja Paavali puhuvat myös, lain kumoamisesta ja laittomuudesta. Siksi Jumalan käskyjen kaataminen ja poistaminen lainsäädännöstä on selvä merkki antikristillisyyden leviämisestä ja Antikristuksen tulosta. Jumalan sanaan kytketty laki on hänen tulonsa pahimpia kompastuskiviä. Siksi sitä nyt revitään alas.


Kristityn asemaUskovia ei temmata ylös ennen Antikristuksen vallan loppua, jolloin Kristus tulee ottamaan kaiken vallan. Siksi seurakunnan pitää varautua elämään maan päällä myös ahdistuksen aikana. On syytä tehdä kaikki mahdollinen hengellisen varustautumisen hyväksi; lukea ja opiskella Jumalan sanaa, rukoilla yhdessä, tiivistää seurakuntayhteyttä ja huolehtia niistä, jotka ovat lankeamassa.Jumala lupaa kyllä viedä seurakun tansa turvapaikkaan autiomaahan.

Ulkonaisen uhankin keskellä uskovat ovat sisäisesti vapaita. Vihollinen koettaa kyllä hukuttaa kristityt valheisiinsa, mutta ei onnistu tässä. Herra pitää omistaan hyvän huolen (Ilm. 12:13-17).

Pyhiltä vaaditaan Antikristuksen aikana sekä uskoa että kärsivällisyyttä (Ilm. 13:10). Meidän tulee pysyä uskollisina Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle eli puhtaalle evankeliumille (Ilm. 12:17; 14:12). Viimeiset päivät eivät tule olemaan helppoja, mutta seurakunnalla on puolustusaseet, joiden varassa me kestämme pystyssä: totuus, vanhurskaus, evankeliumi, usko, pelastus, Jumalan sana
ja rukous (Ef. 6:10-18.


Antikristuksen tuhoSaatana ja Antikristus ovat vain Jumalan rakkikoiria. Kun ne ovat haukkuneet riittävästi, heittää Isäntä ne tarpeettomina pois. Pahan voimatkin lopulta Jumalan kutsuvaa ja pelastavaa työtä maailmassa.
Ne suorittavat välttämätöntä seulontaa, jotta jyvät erottuvat akanoista, uskolliset uskottomista. Paavalin mukaan viimeisen eksytyksen syynä on se, että ”ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta,' vaan mielistyneet vääryyteen” (2. Tess. 2:12).

Antikristus koettaa koota ihmiskunnan parhaat voimat Kristuksen Kirkon, Jumalan Israelin ja viime kädessä Kristuksen tuhoamiseen. Taistelusta tulee kuitenkin lyhyt: ”Herra Jeesus on surmaava (hänet) suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä” (2. Tess. 2:8. Saatana, Antikristus ja väärä profeetta heitetään elävinä tuliseen järveen (Ilm. 19:20; 20:10). Kristuksen omat perivät sen sijaan sen iankaikkisen valtakunnasta, josta jo Daniel ennusti.
Tekijä on kirjoittanut kirjan Antikristus Danielista dataismiin vuonna 2022.
12 Pyhäkön Lamppu 1/2023

https://www.lhpk.fi/wp-content/uploads/2023/01/PL_1_2023_WEB.pdf

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa