Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Jerusalemin rauhan puolesta  EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Jerusalemin rauhan puolesta

Siirry alas

Jerusalemin rauhan puolesta  Empty Jerusalemin rauhan puolesta

Viesti kirjoittaja Vierailija Su Elo 27, 2023 10:26 am

Israelin korkein oikeus aikoo kumota laittomasti Netanjahun hallituksen aikaansaaman oikeusuudistuslain syyskuussa 2023? – By Hal Lindsey 20.8.2023Tässä tunnetun amerikkalaisen evankelistan, eskatologin ja kirjailijan, pastori Hal Lindsey'n (ikä 93 vuotta!), viikoittainen Watchman Warning -raportti uudesta oikeusuudistuslaista (Reasonableness Standards Bill) Israelissa, kun Israelin (liberaali) korkein oikeus on aikeissa kumota tämän uuden peruslain, joka on osa Benjamin Netanjahun oikeistohallituksen oikeusreformia. Kirjoittaja vääntää rautalangasta miksi nykyinen Israelin korkein oikeus syyllistyy laittomuuteen mikäli he ryhtyvät kumoamaan uutta peruslakia Israelissa. Raportin suomensi: Olli R. + Google-kääntäjä

Jos haluat, niin lue Hal Lindsey'ltä Israelin oikeusuudistukseen liittyen myös tämä raportti viime keväältä: http://nokialainen.blogspot.com/2023/04/israelin-oikeusuudistus-oikeassa.html

----------------


Jerusalemin rauhan puolesta (For the Peace of Jerusalem)


By Hal Lindsey 20.8.2023
https://www.hallindsey.com/ww-8-20-2023/


Syyskuun 12. päivänä Israelissa tapahtuu jotain ennenkuulumatonta. Tuon maan korkein oikeus päättää, onko sillä (korkeimmalla oikeudella) diktatuurivalta toisin kuin millään muulla tuomioistuimella missään muussa demokratiassa – valta, jota ei ole johdettu mistään koskaan hyväksytystä laista. Tuomioistuin päättää, kumotaanko uusi peruslaki (basic law) Israelissa. Se vastaisi sitä, että Yhdysvaltain korkein oikeus mitätöisi osan perustuslaista "perustuslain vastaisena".

Perustuslain sijaan heillä on niin sanotut "peruslait (basic laws)". Israelin korkein lainsäädäntöelin, Knesset, muutti 24. heinäkuuta laillisesti yhtä Israelin peruslakia. Muutos rajoittaa korkeimman oikeuden mahdollisuuksia mitätöidä jokin laki. Joten jos tuomioistuin päättää sitä vastaan, se on oikeusvaltion vastainen päätös.

Yhdysvalloissa olemme pitkään hyväksyneet sen, että meidän korkein oikeus voi mitätöidä lain. Mutta korkeimmalla tuomioistuimellamme on objektiivinen standardi lakien mittaamiseksi – perustuslaki. Koska perustuslaki tukee kaikkea hallituksessamme, kaikkien muiden lakien ja määräysten on oltava sen mukaisia. Jos kongressi hyväksyy lain, joka on perustuslain vastainen, tuomioistuin julistaa sen perustuslain vastaiseksi ja se kumotaan automaattisesti.

Israelin korkein oikeus käyttää täysin erilaista standardia lain mitätöimiseen. He kutsuvat sitä "kohtuullisuuden standardiksi (standard of reasonableness)". Jos tuomioistuimen jäsenet eivät pidä lakia "järkevänä", he voivat tappaa lain äänestämällä sitä vastaan. Muutaman viime vuoden aikana he ovat käyttäneet tätä standardia yhä useammin poistaakseen lakeja, joiden kanssa heillä oli pelkkä poliittinen erimielisyys.

"Kohtuullisuus" on katsojan silmässä. Kun Knesset hyväksyy lain, enemmistö kansan valituista edustajista pitää tuota lakia ilmeisen "järkevänä". Itse kohtuullisuusstandardi on tuomioistuimen laatima, eikä se perustu mihinkään lakiin. Sen myötä pieni määrä elitistejä voi ohittaa äänestäjien tahdon, joskus mielijohteesta.

Kutsun heitä elitisteiksi, koska sitä he ovat. Israelissa presidentti nimittää korkeimman oikeuden tuomarit. Tämä kuulostaa suurelta vallalta, kunnes ymmärrät, että hän ei valitse heitä. Hän vain nimittää heidät. Heidät valitsee jokin, jota kutsutaan oikeudelliseksi valintakomiteaksi (Judicial Selection Committee). Se on kymmenen jäsenen ryhmä, johon kuuluu oikeusministeri, toinen kabinettiministeri, tuomioistuimen nykyinen päätuomari, toinen korkeimman oikeuden tuomari, oikeuskansleri, Heprealaisen yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani, kaksi Knessetin jäsentä ja kaksi Israelin asianajajaliiton jäsentä.

Kuten näette, sitä ei ole suunniteltu kantamaan vastuuta kansalle, vaan pitämään oikeudellisten vallanpitäjien elitistit vastuussa kaikesta laista. Järjestelmä kumoaa valittujen edustajien vallan vanhan kaartin hyväksi. Niinpä Israelin kansan valitut edustajat hyväksyivät 24. heinäkuuta lain, joka rajoittaa tuomioistuimen kykyä kumota lakeja. Se hyväksyi lain muutoksena yhteen Israelin peruslakiin, mikä tekee siitä osan maan korkeinta lakia. Peruslakia on nyt muutettu oikeudellisesti sitovasti. Mutta 12. syyskuuta tuomioistuin päättää, rikotaanko uutta lakia kumoamalla se. On selvää, ettei siihen ole laillista tapaa.

Vanhan kaartin elitistien propagandan vaikutuksesta tuhannet israelilaiset ovat lähteneet kaduille protestoimaan muutosta vastaan. Monista on tullut kapinallisia, jotka kannattavat sisällissotaa. On ollut puheita heikentävistä lakoista jopa armeijan sisällä. Toistaiseksi lehdistö on saanut sen näyttämään paljon pahemmalta kuin se on. Mutta eliitti näyttää aikovan repiä Israelin demokratiakudoksen palasiksi.

Raamattu osoittaa, että Israelin jälleensyntymisen jälkeen maa olisi hyvin levoton, mutta pysyisi ehjänä. Tästä huolimatta nyt on hyvä hetki noudattaa Psalmin 122:6:n kehotusta. "Rukoilkaa Jerusalemin rauhan puolesta."
Lähettänyt Olli-R klo 1.34

http://nokialainen.blogspot.com/2023/08/israelin-korkein-oikeus-aikoo-kumota.html


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa