Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja charmo Ti Maalis 11, 2014 12:40 pm

TUOMIO JERUSALEMISTA:
SUOMEN LÄHETYSSEURA JA SEN TAKANA OLEVA LUTERILAINEN
KIRKKO EROTETTU KRISTUKSEN SEURAKUNNASTAOlemme olleet Israelissa todistamassa yhtä Suomen historian surullisinta asiaa, nimittäin sitä, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon monisatavuotinen historia osana Jumalan maailmanlaajuista seurakuntaa on nyt ohi. Edustajansa Suomen Lähetysseuran kautta se on nyt Israelissa erotettu Kristuksen seurakunnasta.

Suomessa ei luultavasti täysin ymmärretä, miten vakava ja ainutlaatuinen tapahtuma tämä on koko maailmanhistoriassa. Lisäksi Suomen Lähetysseura on omassa tiedotuksessaan pyrkinyt antamaan asioista niin väärän kuvan, että suomalaisten on tarpeellista tietää, miltä asia Israelista käsin näyttää.

Taustalla on siis se, että Suomen Lähetysseura lähetti kesällä 2013 homoseksuaalisessa suhteessa elävän parin lähetystyöhän Kambodzaan. Kirkon kannan mukaan eläminen avioliiton ulkopuolisessa ja vielä homoseksuaalisessa seksisuhteessa on täysin hyväksyttävää riippumatta siitä, mitä Raamattu siitä sanoo. Tämän linjan mukaisesti ev.lut. kirkon piispa sitten siunasi heidät lähetystyöhön.

Suomessa on pitkään puhuttu siitä, kuinka kauan Jumala vielä katselee ev.lut. kirkkon syntejä. Vastaus on tässä: ei enää päivääkään. Jumala puuttui nyt asiaan ja toi Suomen ev.lut. kirkkoa edustavan Lähetysseuran tuomiolle suoraan Suuren Kuninkaan kaupunkiin eli Jerusalemiin. Ja tuomio Jerusalemissa oli täysin selvä: Kaikki Israelin messiaanisen liikkeeseen kuuluvat ja niiden kanssa yhteistyössä olevat tahot yksimielisesti katkaisivat suhteensa Suomen Lähetysseuraan.

MIKSI JUURI JERUSALEMISSA

Jotkut ovat ihmetelleet, miksi tämä reaktio syntyi Israelissa, vaikka homopari lähetettiin Kambodzaan. Syynä on Jerusalemin ainutlaatuinen asema Jumalan maailmassa. Messiaaniset eli Jeesukseen uskovat juutalaiset aloittivat aikoinaan Jerusalemista evankeliumin viemisen maailmaan. He kirjoittivat Uuden Testamentin ja toivat koko Raamatun saataville muillekin kansoille kuin vain juutalaisille. Jerusalemin messiaanisilla juutalaisilla on myös lopulta ainutlaatuinen tehtävä kutsua Jeesus palaamaan takaisin (Matt. 23:39).

Siitä huolimatta Lähetysseura on toiminnanjohtajansa suulla vähätellyt messiaanisen liikkeen merkitystä Lähetysseuralle, eikä se ole pitänyt merkittävänä sitä, että suhde messiaanisiin juutalaisiin päättyi. Kun Lähetysseura vähättelee Jeesukseen uskovien juutalaisten merkitystä, se vähättelee samalla koko Raamatun merkitystä. Ja siitähän koko katastrofissa itse asiassa on kyse. Jerusalemista lähteneellä valtuutuksella Suomen Lähetysseurakin on vienyt Jumalan evankeliumia eteenpäin. Lähetysseura ei ilmeisesti ottanut huomioon, että kun hengellinen yhteys Jeesukseen uskoviin juutalaisiin ja Jerusalemiin katkesi, päättyi myös tämä valtuutus.

Raamatun mukaan kaikista kansoista ne, jotka uskovat Jeesukseen, on hengellisesti liitetty Israeliin. Paavali kirjoitti tästä oksastamisesta öljypuuhun eli Israelin hengelliseen perintöön näin:"Mutta jos muutamat oksista on taitettu pois ja sinut, joka olet luonnonvaraisesta öljypuusta, on oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, älä ylvästele noita oksia vastaan.

Jos ylvästeletkin, muista, että et sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua. Sinä ehkä sanot:"Nuo oksat taitettiin, että minut oksastettaisiin." Oikein! Epäuskonsa tähden ne taitettiin, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylimielinen vaan pelkää, sillä jos Jumala ei säästänyt luonnollisia oksia, ei hän säästä sinuakaan. Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan ja hänen hyvyyttään sinua kohtaan, jos pysyt hänen hyvyydessään. Muuten sinutkin hakataan pois." Room. 11:17-22

Nyt Suomen Lähetysseura on hakattu pois tästä hengellisestä yhteydestä Israeliin. Siitä on tullut irronnut kuoleva oksa. Samalla on siis katkennut myös Suomen ev.lut. kirkon yhteys tähän öljypuuhun ja samalla siis pelastukseen juutalaisessa Jeesuksessa. Äärettömän noloa ja surullista on se, että Jeesukseen uskovien juutalaisten piti Israelista käsin tehdä suomalaisille selväksi, että heidän ev.lut. kirkkoansa edustava Lähetysseura on ajautunut ulos Kristuksesta, kun suomalaiset eivät itse ole pystyneet omassa keskuudessaan tätä ongelmaa käsittelemään.

Tämä ulosheittäminen Kristuksen seurakunnasta on tapahtunut täysin Raamatun sanaan perustuen ja sen ohjeiden mukaan. Kun suomalaiset eivät ole heittäneet julkisyntiä Raamatun kehotuksesta huolimatta seurakunnan ulkopuolelle, nyt muut ovat joutuneet tekemään sen. Se on tehnyt todella kipeää Israelissa niille, jotka ovat joutuneet sen tekemään. Sitä ei todellakaan ole tehty kevyesti.Katkaistessaan kokonaan yhteytensä Suomen Lähetysseuraan, seurakunta Israelissa toimii juuri niin kuin Raamattu tällaisissa tapauksissa kehoittaa toimimaan (esim. Matt. 18:17, 1. Kor. 5:1-5 ja 11-13).

Lähetysseuran avoin haureuden levittäminen, vielä kristillisen lähetystyön nimissä, on tullut seurakunnan käsittelyyn Jerusalemissa. Ja seurakunta Jerusalemissa on kertonut selväsanaisesti Lähetysseuralle, että sen linja on räikeää syntiä Jumalaa vastaan. Koska Lähetysseura ei ole sitä kuunnellut, Jeesuksen ja Paavalin ohjeiden mukaan Lähetysseura on erotettu uskovien yhteydestä ja siihen tulee suhtautua tästä eteenpäin kuin pakanoihin. Sitä ei siis enää tule pitää kristilliseen seurakuntaperheeseen kuuluvana.

Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa, kun messiaaniset juutalaiset tällä tavalla heittävät ulos ulkomaisen lähetysjärjestön. Ja jostain syystä kaikista maailman maista juuri Suomi, sen luterilainen kirkko ja tätä kirkkoa Jerusalemissa edustava Lähetysseura sai häpeän olla ensimmäinen, joka Kristuksen ruumis Jerusalemissa oksentaa ulos yhteydestään.

EROTTAMINEN KOSKEE KOKO SUOMEN LUTERILAISTA KIRKKOA

Yhteistyön katkaiseminen Israelissa kohdistui Lähetysseuraan, koska messiaanisen liikkeen järjestöjen samoin kuin muiden lähetysjärjestöjen yhteistyösuhteet ja sopimukset Israelissa oli tehty Lähetysseuran kanssa. Yhteistyökumppanit siellä eivät edes ole kovin tietoisia Lähetysseuran ja  Suomen ev.lut. kirkon keskinäisestä suhteesta, koska ovat olleet tekemisissä vain Lähetysseuran kanssa.

Tämä Lähetysseuran ulossulkeminen Kristuksen seurakunnasta ei kuitenkaan rajoitu vain Lähetysseuraan. Lähetysseura ei ole yksittäinen toimija, vaan Suomen ev.lut. kirkon täysi edustaja,koska- Lähetysseura edustaa koko Suomen ev.lut. kirkkoa jo sillä perusteella, että kaikki Suomen ev.lut.seurakunnat ovat Lähetysseuran jäseniä.

Ottaessaan homoseksuaalisessa suhteessa elävän parin työntekijäkseen, Lähetysseura toimi täysin Suomen ev.lut. kirkon päätösten mukaan ja myös perusteli päätöksensä kirkolliskokouksen päätöksellä. Tämän parin siunasi Lähetysseuran työhön ev.lut. kirkon piispa kirkon valtuuttamana. Suomen ev.lut. kirkko on hyväksynyt myös omiksi työntekijöikseen homoseksuaalisessa suhteessa eläviä ihmisiä.

Ev.lut. kirkko on siis ollut täysin mukana hyväksymässä ja siunaamassa ne synnit, joiden vuoksi Lähetysseura erotettiin uskovien yhteydestä ja kirkko on siksi täysin osallinen niihin. Lähetysseura on sekä hallinnollisesti, teologisesti että käytännön tasolla yhtä puuta Suomen ev.lut. kirkon kanssa.

Kun messiaaniset juutalaiset sulkivat Lähetysseuran ulos Jumalan seurakunnasta, se merkitsi samalla, että SUOMEN EV.LUT. KIRKKO ON KIRKKOKUNTANA HEITETTY ULOS JUMALAN MAAILMANLAAJUISESTA SEURAKUNNASTA.

Kirkkokuntana tekemiensä päätösten vuoksi Suomen ev.lut. kirkko ei siis enää ole kristillinen kirkkokunta, vaan siitä on tullut pakanallis-humanistinen uskonlahko.

LÄHETYSSEURAN HARHAANJOHTAVA TIEDOTUS

Samaan aikaan, kun Lähetysseura avoimesti siunaa homoseksuaalisessa suhteessa eläviä ihmisiä työntekijöikseen, se kuitenkin yrittää vaientaa asiasta syntyneen kriisin ja vähätellä sitä. Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen on netissä olleiden tietojen mukaan kertonut suhtautuvansa myönteisesti asiasta keskustelemiseen. Rissanen kuitenkin kielsi Lähetysseuran Israelin aluejohtajaa antamasta haastattelua yhteistyösuhteiden katkeamisesta tekemäämme TVohjelmaan. Hän otti itselleen yksinoikeuden tiedottaa asiasta, mutta ei sitten kuitenkaan suostunut antamaan aiheesta minkäänlaista haastattelua.

Israelin yhteistyökumppanit julkaisivat lehdistötiedotteen yhteistyösuhteiden katkeamisesta 3.3.2014. Lähetysseura julkaisi samana päivänä asiasta oman tiedotteensa, joka sisältää useita harhaanjohtavia väitteitä.

http://www.suomenlahetysseura.fi/ls_fi/sivut/uutiset/suomen_lahetysseuran_tyo_israelissa_keskitty
y_omaan_toimintakeskukseen_jerusalemissa/

Tiedote antaa varsin hyvän kuvan Lähetysseuran tavasta tiedottaa asioista. On järkyttävää, että järjestön, jonka tehtävänä on julistaa Jumalan totuutta maailmalle, vaikenee totuudesta ja sen sijaan levittää tietoisesti harhaanjohtavaa informaatiota oman maineensa valkaisemiseksi.

Tiedotteessa kerrotaan: "Lähetysseuran tukea ovat saaneet myös niin kutsuttujen messiaanisten yhteisöjen jäsenille tarkoitettu vanhainkoti Haifassa, koulu Jerusalemissa ja diakonista tukea antava järjestö sekä näitä yhteisöjä palveleva tutkimus- ja koulutuskeskus." Kertomatta vain jäi varsinainen uutinen, eli se, että kaikki nämä tahot yksimielisesti katkaisivat suhteensa Lähetysseuraan. Tiedote antaa kuvan, että vain pohjoismaisten luterilaisten Israel lähetysjärjestöjen yhteenliittymä JMIhalusi katkaista suhteen.

Muiden yhteistyön katkaisseiden järjestöjen nimiä Lähetysseura ei tiedotteessaan edes kertonut, vaikka tähän asti Lähetysseura oli kerännyt rahaa ja mainostanut työtään Israelissa juuri niiden nimillä ja toiminnalla. Tiedotteessa mainittu vanhainkoti Haifassa on siis Ebeneser, koulu Jerusalemissa Makor HaTikvah, diakonista tukea antava järjestö (jonka alla myös Jerusalemin King´s Kidsit toimivat) on Machaseh ja tutkimus- ja koulutuskeskus on Caspari.

Tiedotteessa kerrotaan myös: "Lähetysseura kävi JMI:n edustajan kanssa neuvotteluja, joissa se kertoi, että se noudattaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon opetusta avioliitosta ja seksuaalisuudesta sekä työantajia koskevaa Suomen syrjimättömyyslainsäädäntöä. Lähetysseura ei myöskään velvoita ketään kumppaniaan ottamaan vastaan työntekijää, jota se ei voi hyväksyä. Keskustelu ei kuitenkaan tyydyttänyt JMI:in johtokuntaa."

Todellisuudessa mitään varsinaista keskustelua ei ole käyty. JMI ja muut israelilaiset yhteistyökumppanit kyllä lähettivät Lähetysseuralle lukuisia vakavia kysymyksiä ja mm. pyysivät Lähetysseuraa kertomaan, millä raamatullisilla perusteilla se on alkanut pitää avioliiton ulkopuolisessa seksisuhteessa elämistä ja homoseksuaalisuuden harjoittamista täysin hyväksyttävänä elämäntapana kristillisessä työssä. Lähetysseura ei kuitenkaan vastannut näihin kysymyksiin eikä edes yrittänyt perustella valitsemaansa tietä Raamatulla. Se vain toisti liturgiaansa suomalaisista kirkolliskokouksen päätöksistä ja tulkintaansa Suomen laista.

Tiedotteessa kerrotaan: "Lähetysseuran hallitus päätti, että Lähetysseura irtautuu yhteistyöstä. JMI vetäytyi tämän jälkeen aiemmin sovitun yhteisen tiedonannon laatimisesta." Kertomatta jäi, että siinä välissä JMI kyllä yritti tehdä Lähetysseuran kanssa sovitun yhteisen tiedonannon, mutta Lähetysseuralle ei kelvannut sellainen yhteinen tiedonanto, jossa olisi kerrottu yhteistyön päättymisen todellinen syy. Eli viime syksynä Lähetysseuran aloitteesta tehty sopimus yhteisestä tiedonannosta näyttää olleen vain yritys pitää yhteistyökumppanit hiljaa ja estää välien katkeamista ja sen todellista syytä tulemasta julkisuuteen. Yhteistyökumppanit lopulta tekivät asiasta yhteisen tiedotteen ilman Lähetysseuraa.

SEURAUKSET SUOMELLE

1. Evankelis-luterilainen kirkko on menettänyt hengellisen auktoriteettinsa Kristuksen seurakunnan ulkopuolelle joutuneella Suomen ev.lut. kirkolla ei enää ole hengellistä Jumalalta tulevaa auktoriteettia. Tämä merkitsee valtavaa muutosta Suomen hengellisessä tilanteessa. Synnissä elämisestään huolimatta ev.lut. kirkko on kuitenkin tähän asti ollut Jumalan palvelija, vaikkakin pahasti eksynyt, ja sillä on ollut iso valta hengessä. Se on ajanut läpi homosuhteiden hyväksymisen seurakunnassa ja hengellisellä auktoriteetillaan se on tehnyt sitä myös yhteiskunnallisella tasolla.

Nyt ev.lut. kirkko ei siis enää ole lainkaan Jumalan palvelija.

Muutos hengessä on niin valtava, että sen vaikutuksia Suomessa on mahdotonta ennakoida. Yksi vaikutus saattaa kuitenkin olla se, että auktoriteetin menetyksen myötä myös kirkon auktoriteetin negatiivinen vaikutus päättyy. Jos niin on, tämä antaa myös uudenlaisen mahdollisuuden sille, että Suomeen syntyisi sellaisen todellista Kristuksen morsianta edustavan hengellinen auktoriteetti, joka seisoo Jumalan sanassa.

1. Jokainen joutuu valitsemaan Suomessa on huonosti toteltu Raamatun käskyä poistaa paha seurakunnan keskuudesta. Tämän tottelemattomuuden vuoksi olemme tässä pisteessä. Nyt on myöhäistä enää puhua huolestumisesta kirkon tilasta. Se aika meni jo. Nyt olemme siirtyneet tuomioiden aikaan. Tuomiokin tuli jo ja seuraava vaihe tämän jälkeen on tuomion täytäntöönpano.Kesän ja syksyn aikana useat tahot, myös Lähetysseuran omat työntekijät, varoittivat, että Lähetysseuran valitsema uusi linja johtaa yhteistyösuhteiden katkeamiseen. Nyt sekin on jo tapahtunut.

Kun suhde katkeaa muihin kristittyihin, se rikkoo ja satuttaa paljon. Mutta kun suhde katkeaa Jerusalemiin, josta pelastava evankeliumi on lähtöisin ja jossa Jeesus tulee hallitsemaan, se merkitsee menolippua helvettiin. Sinne sekä Lähetysseura että ev.lut. kirkko ovat siis matkalla ja valitettavasti viemässä sinne suuren määrän ihmisiä mukanaan.

Kaikki, jotka ovat jonkinlaisessa suhteessa Lähetysseuraan ja ev.lut. kirkkoon, joutuvat nyt tekemään vakavan valinnan, seuraavatko kirkkoa vai seuraavatko Jeesusta. Kuuluvatko he maailmanlaajuiseen Jeesuksen morsiameen vai ovatko sen sijaan hengellisessä liitossa tämän kadotukseen matkalla olevan pakanallis-humanistisen lahkon kanssa.

Jako Jumalalle uskolliseen Kristuksen morsiameen ja luopiokirkkoon on tapahtumassa hyvin nopeasti. Niin nopesti, että jakoon valmistautumattomat lipsahtavat helposti tuhoisalle tielle, josta on vaikea enää tulla takaisin. Suhtautuminen homoseksuaalisuuden harjoittamiseen näyttää nousevan Israelin rinnalla kysymykseksi, joka nopeasti ja helposti erottelee Jumalalle uskolliset ihmiset niistä, jotka seuraavat tämän maailman humanistista ajattelua.

Pelkäämme, että tässä uudessa ja hämmentävässä tilanteessa moni kristitty ei tajua valintojen vakavuutta, vaan vanhasta tottumuksesta avoimesti tai hiljaisesti hyväksyy kirkon valinnat, eikä uskalla selkeästi irtisanoutua niistä. Surullisin on niiden kohtalo, jotka eivät herää huomaamaan koko valintaa, vaan valuvat tuhoisaan kuiluun ev.lut. kirkon perässä.

Tilanne Suomessa on erittäin paha myös sen vuoksi, että suomalaiset kristityt ovat niin valmistautumattomia siirtymään aikakauteen, jossa Raamatun sanasta kiinni pitävät uskovat joutuvat oikeasti maksamaan hintaa uskostaan. Suomessa ei ole vielä totuttu siihen, että raamatullisen uskon tunnustamisesta ja sen mukaan elämisestä voi menettää työpaikkansa tai joutua vankilaan, mikä on pitkään ollut arkipäivää monissa muissa maissa.

3. Suomen tuomio Pietari kirjoitti: "Aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta." 1. Piet. 4:17 Tuomio ei kuitenkaan lopu Jumalan huoneeseen. Pietari jatkaa: "Mutta jos se alkaa meistä, mikä onkaan niiden loppu, jotka eivät tottele Jumalan evankeliumia? Jos vanhurskas vaivoin pelastuu, mihin joutuukaan jumalaton ja syntinen?" 1. Piet. 4:17-18

Useampi ihminen on viime viikkoina nähnyt Suomeen liittyviä profeetallisia kuvia täysin poltetusta maasta. Myös heprealaiskirje puhuu siitä: "Maa, joka imee sen päälle usein tulevan sateen ja tuottaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta. Se taas, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton. Se on lähellä kirousta, ja lopulta se poltetaan." Hepr. 6:7-8 Tähän liittyy kuitenkin toivo: Sitten kun kaikki on palanut, tuhkan keskeltä nousee jäännös, puhdas Kristuksen morsian.

On valtavaa Jumalan armoa, että tämä seurakunnan puhdistava tuomio tulee Suomelle ensimmäisenä, kun vielä elämme armon aikakaudessa. Tämä ev.lut. kirkon erottaminen Jumalan
seurakunnasta ei ole vielä lopullinen kadotustuomio.

Raamatussa tällaista seurakunnasta erottamista käytetään äärimmäisenä keinona herättää joku tekemään parannusta. Paavali kirjoittaa, että törkeässä haureudessa elävä on "luovutettava Saatanan haltuun lihan turmioksi, jotta hänen henkensä pelastuisi Herran päivänä. "1. Kor. 5:5 Emme vielä Suomessa tiedä, miltä tuntuu olla luovutettu "Saatanan haltuun lihan turmioksi". Kun suomalaiset tulevat sen tuntemaan, suomalaisilla on siis vielä mahdollisuus tehdä parannus eli kääntyä takaisin Jumalan puoleen ja siten pelastaa henkensä Herran päivänä, jolloin on lopullisen tuomion julistamisen hetki.

Israelissa 6.3.2014
Jyrki ja Mia Valkeakari

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 61
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Yhteiskunnan pakanalliset lait murentavat hiljalleen kirkkolakia

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Maalis 11, 2014 3:33 pm

Suomen Lähetysseuran (SLS) hallitus on päättänyt, että rekisteröidyssä parisuhteessa elävä miespari voidaan siunata ja lähettää lähetystyöhön. Helsingin piispa toimitti siunauksen 9.6.2013.
Kristikunnan historiassa SLS näyttää olevan ensimmäinen yhteisö, joka on näin päättänyt – ja samalla poikennut kirkkojen tähän saakka oikeaksi ymmärtämältä tieltä.

Runsaasta julkisuudesta huolimatta moni asia on tapauksen osalta vielä epäselvä. Yksi merkittävimmistä kysymyksistä on se, tekivätkö SLS:n hallituksen jäsenet päätöksensä omasta vakaumuksestaan vai pakon sanelemana.

Jälkimmäinen vaihtoehto on mahdollinen siksi, että juristeilla on kasvavaa vai-kutusvaltaa hengellisistä asioista päätettäessä. Lähetysseuran hallituksen käyttämä lakimies-neuvonantaja oli ennen hallituksen kokousta ohjeistanut hallitusta toteamalla, että mikäli hallitus ei hyväksy homoparia siunattavaksi lähetystyöhön, sellainen päätös olisi lainvastainen. Kielteistä lähettämispäätöstä voisi olla vaikea toteuttaa syyllistymättä samalla rikokseen.
Kuka hallituksen jäsen kokee olevansa vapaa tekemään päätöksen tällaisen tiedon saatuaan?

Lisää näköaloja asiakokonaisuuteen avasi Itä-Suomen yliopiston rikos- ja pro-sessioikeuden professori Matti Tolvanen sen jälkeen kun Utsjoen seurakunnan kirk-koneuvosto oli päättänyt irtisanoa yhteis-työsopimuksensa SLS:n kanssa. Tolvanen totesi, että mikäli Utsjoen seurakunnan päätöksen perusteena on osaksikaan pari-suhteensa rekisteröineiden miesten lähettäminen SLS:n työhön, seurakunnan päätös voi olla hallintolain vastainen.
Tolvanen on todennut, että Suomessa on säädetty laki rekisteröidystä parisuhteesta ja tämä laki pitää ottaa huomioon kaikissa päätöksissä.

Tilanne, jossa elämme, on siis sellainen, että kullakin saa olla vakaumuksensa, mutta julkisyhteisössä, kuten kirkossa, laki määrää toiminnan rajat. Rajojen ylitys on lainvastaista.

Mutta suuri osa kansastamme elää jäseninä kirkossa ja yhteisöissä, joilla on myös omat lailliset sääntönsä, kirkolla kirkkolaki. Suomen kirkkolain peruskivi on sen tunnustuspykälä, jossa sanotaan, että maamme ”evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa”.

Pitkään on eletty tilanteessa, jossa yhteiskunnan laki ja kirkon (kirkkojen) laki muodostavat kompleksisen verkoston, jossa tulkinnallisia ristiriitoja syntyy. Tällaisia tilanteita ratkottaessa toinen laki joutuu lopulta antamaan tilaa toiselle. Kirkko on nyt lakiensa luopumisprosessissa ja yhteiskunnan lait määräävät yhä enemmän asioista kirkkolain sijasta.

Vaikuttaa siltä, että kristityt joutuvat jossakin vaiheessa toistamaan viranomaisille sanat, jotka apostolit lausuivat juutalaisille oikeusoppineille ja ylipapeille: ”Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä” (Apt. 5:29). Silloin joudutaan tekemään toisin kuin muut. Mutta silloinkin tulee toimia asiallisesti, kenenkään ihmis-arvoa loukkaamatta.


Per-Olof Malk
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Vs: Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Maalis 11, 2014 4:31 pm

Itsekin koen surulliseksi Suomen Lähetysseuran tilanteen. Emme voi kuitenkaan ajatella niin, että Jerusalemin messiaaniset juutalaiset tulevat päättämään kuka kuuluu Kristuksen seurakuntaruumiiseen. Tämä ei ole ihmisten päätettävissä.

Laitan Valkeakarien kolumnin Healing Rooms -lehdestä 2/2013. Tästä käy ilmi heidän teologinen ajattelunsa. Kyse on kuningaskunnasta maan päällä, keskuksessa on Israelin messiaaniset juutalaiset ja Israelin maa. Tähän kuningaskuntaan on ymmärtääkseni Valkeakarien ajattelussa liitetty pakanakristilliset seurakunnat ja kirkot. Ja tuhatvuotisen maanpäällisen kuningaskunnan kansalaisoikeuksista lienee viime kädessä kysymys myös Suomen Lähetysseuran kohdalla; eli tämä asia olisi kenties Valkeakarien mielestä jo tässä vaiheessa messiaanisten juutalaisten päätettävissä. Raamatun mukaan seurakunnan pää on Kristus, ja valtakuntakin on sisäinen. Kristuksen Henki yhdistää uskovia toisiinsa ja ennen muuta Kristukseen.

Huomatkaa, että Valkeakarit sanovat Jeesuksen Kristuksen tehtävästä näin: "Jeesus täällä opetti ja antoi ihmisille maistiaisia siitä kuningaskunnasta, joka tulisi maan päälle..." Suomen Lähetysseura tahtoo ymmärtääkseni edelleen pitää esillä Jeesuksen Kristuksen sovituskuolemaa ja ylösnousemusta, vaikka se muuten onkin mennyt monessa kohdin harhaan. 

KOLUMNI HEALING ROOMS-LEHDESTÄ 2/2013:
Taivas maan päällä


Jumala haluaa elää
ihmisen kanssa maan päällä. Koko Raamattu alkaa siitä,
kun Jumala loi maailman ihmistä varten. Kun maapallo oli valmis,
Jumala teki ihmisen tänne elämään yhdessä hänen kanssaan.
Tämä ei kuitenkaan ihmiselle kelvannut.

Sitten Jumala syntyi
itse ihmiseksi maan päälle. Johannes kertoo, mitä tapahtui:
”Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan”
Joh 1:11.Silti Jeesus täällä opetti ja antoi ihmisille maistiaisia siitä
kuningaskunnasta, joka tulisi maan päälle, kun hän palaa takaisin.

Kun Jeesus sitten
meni takaisin Isän luo, hän lähetti Pyhän Hengen,
oman Henkensä, elämään ihmisissä maan päällä jo tätä
Jumalan kuningaskunnan ihmeellistä elämää. Pian kristikunta
kuitenkin kadotti tämän maan päälle tulossa olevan
Jumalan kuningaskunnan odotuksen ja Pyhän Hengen elämä hiipui.

Ihmisille on huonosti
kelvannut elää Jumalan kanssa tämän maan päällä. Sen sijaan
ihmiset ovat alkaneet haluta täältä pois. Kristikuntaan halu päästä
taivaaseen tuli kreikkalaisten filosofien myötä. Raamatussakin puhutaan
taivaaseen pyrkimisestä, nimittäin silloin, kun ihmiset alkoivat
rakentaa Baabelin tornia. ”Tulkaa, rakentakaamme itsellemme kaupunki
ja torni, jonka huippu ulottuu taivaaseen, ja tehkäämme
itsellemme nimi, ettemme hajaantuisi yli kaiken maan” 1. Moos. 11:4

Baabelin lapset tunnistaa
edelleen halusta kohota itse ylemmäksi. Siksi myös kaikki uskonnollisuus
haluaa maan päältä pois johonkin parempaan paikkaan,
kuten budhalaiset nirvanaan ja kristityt taivaaseen. Jumala sen sijaan
haluaa tulla alas ihmisten luo.

Tässä elämässä juuri

nyt on myös aivan valtava ero sillä, haaveilemmeko me
pääsevämme täältä pois vai huudammeko Jeesusta avuksi tähän.
Ja kun me huudamme Jeesusta luoksemme ja avuksemme tähän,
hän tulee. Hän tulee jokaiseen pelkoon, jokaiseen hätään, jokaiseen
riemuun. Ja kun Jeesus sitten palaa, hänen hääateriallaan
eivät istu uskonnolliset onnistujat, vaan ne, joiden elämän
sotkuun Jeesus on saanut tulla.

Jeesus on siis
palaamassa näkyvästi takaisin maan päälle. Hän palaa Israelin kunin-
kaana, johon kuningaskuntaan mekin olemme Paavalin mukaan
saaneet kansalaisoikeuden. Ja tämän tuhatvuotisen kuningaskunnan
jälkeen vielä uusi Jerusalemkin laskeutuu taivaasta alas.

JYRKI JA MIA VALKEAKARI

Otin tähän vielä hyvin vanhan kirjoituksen Kristityn Foorumilta:
http://www.kristitynfoorumi.fi/valtakuntanyt.htm
Tuosta lyhyestä kirjoituksesta selviää olennaisin menemättä liikaa oppien yksityiskohtiin, jotka vain uuvuttaisivat turhaan.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Valtakunta nyt // seurakunnalle vaikka väkisin - vaatii nopeimmin kasvava kristillinen liikehdintä …

Viesti kirjoittaja jarrut To Maalis 13, 2014 9:42 am

Valtakunta nyt

seurakunnalle vaikka väkisin - vaatii nopeimmin kasvava kristillinen liikehdintä …
Jeesuksen maanpäällisen elämän aikana monet Israelin lunastusta odottavat juutalaiset pettyivät Häneen. Jeesus ei osoittautunutkaan Rooman valtaa vastaan joukkoja kokoavaksi sotapäälliköksi. Opetuslapsillakin oli sama toive: Milloin Israelille koittaa valtiollinen lunastus ja pelastus vieraan vallan ikeen alta?

Ristinkuoleman jälkeen opetuslapset ymmärsivät Kirjoitusten mukaisen Messiaan kaksiosaisen tehtävän. Ensimmäinen tulemus tulisi päättymään ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen, toinen tulemus jäi odottamaan aikaansa ja se olisi paluu maan päälle Kuninkaana.

Jeesuksen seurassa opetuslapset kokivat Hänen auktoriteettinsa ja voimansa yli muiden voimien ja valtojen.

Välillä tuo voima tuntui päihdyttävältä. Kun kuljettiin kohti Jerusalemia Jeesus opetuslapsineen ei saanut yösijaa eräästä samarialaisesta kylästä. Siitä tuohtuneena Jaakob ja Johannes olivat jo valmiit rangaistustoimiin: "Herra, tahdotko, niin sanomme, että tuli taivaasta tulkoon alas ja hävittäköön heidät?"

Toisella kertaa Jeesus lähetti 70 opetuslastaan edellään kaupunkeihin ja paikkoihin jonne aikoi vaeltaa. Palatessaan nämä riemuitsivat vallasta, jota saivat käyttää: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden."

Nähdessään opetuslasten lankeavan lihallisuutensa pettämänä kuvittelemaan Jumalan voiman olevan jotakin, jota Jeesukseen uskovat voivat hyödyntää ja käyttää oman mielensä mukaan - Herra palautti opetuslapset takaisin "maan pinnalle". Jaakob ja Johannes saivat nuhteet ja 70 muuta saivat kuulla Jeesuksen sanat: "Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuna taivaissa."

Jumalan Sana jakaa ihmiset pelastettuihin ja kadotettuihin sen mukaan mikä on oma valinta suhteessa Jumalan tekoon meidän puolestamme. Jeesus sovitti syntimme Golgatan ristillä ja nousi ylös kuolleista. Hän astui ylös taivaisiin ja Sanansa mukaan odottaa pelastettuja tykönsä: "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen... Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa... Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen - tien sinne te tiedätte."

Tie taivaaseen kulkee Jeesuksen sovituskuoleman omakohtaisen hyväksymisen kautta. Vuosisatojen ajan Jeesuksen seuraajien toivo on ollut taivasosuus - iankaikkinen elämä ilman surua ja ahdistusta. Se on pitänyt yllä toivoa ja rohkeutta vainojenkin keskellä.

Lisäksi uskovat ovat aina odottaneet Vapahtajaansa saapuvaksi elinaikanaan. Raamattu puhuu tästä toisesta tulemuksesta vakuuttavasti todellisena tapahtumana - se on Kristuksen fyysinen ilmestyminen maan päälle.

Raamatun mukaan sen ilmoitusta vääristelevät opit ovat voimakkaimmillaan juuri ennen Jeesuksen toista tulemusta. Ihmiset ovat itserakkaita ja rahanahneita, heissä on jumalisuuden ulkokuori, he eivät kärsi tervettä oppia vaan kääntyvät taruihin, seurakunnan seassa on valheprofeettoja ja -opettajia, he herjaavat henkivaltoja, viekoittelevat horjuvia sieluja, puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja, vääntävät kieroon kirjoituksia ja mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden - näin kuvaa Raamattu srk:n tilaa ennen Jeesuksen paluuta.

Toinen toistaan seuraavat "uudistuksen aallot" kuvataan hengellisen elämän ja seurakunnan ennalleen asettamisena. Nykyinen hengellinen liikehdintä keskittyy ihmisen ympärille; mikä on meidän valtamme ja voimamme suhteessa henkivaltoihin, sairauksiin, maailman politiikkaan, luonnonmullistuksiin jne...

Tässä yhteydessä on alettu torjumaan uskovan taivasikävää ja Jeesuksen paluun odotusta. Taivaaseen halajava Jeesuksen oma onkin nyt maallisia velvollisuuksiaan väistävä uneksija. Kristityn tehtävä on tehdä maailma alamaiseksi Jumalalle - vaikka sitten pakolla.

Kuten Jaakob ja Johannes monet nykyiset kristityt ovat valmiit käyttämään oman käden oikeutta asioiden muuttamiseksi maailmassa.

Todellakin, seurakunnan keskelle on noussut nopeasti kasvava liike, joka opettaa Jeesuksen toisen tulemuksen olevan riippuvainen seurakunnan maanpäällisestä toiminnasta. Seurakunnan pitää vallata politiikan, kasvatuksen, armeijan, poliisin, tiedotusvälineiden, kaupankäynnin jne. johtoasemat ja alkaa toteuttaa Raamatun mallia maailman hallinnassa. Jeesus ei voi palata maan päälle ennen kuin seurakunta on valmistanut maailman Häntä varten.

Äärimuodossaan liike opettaa, että Jeesuksen toinen tulemus on jo tapahtunut ja elämme 1000-vuotisen valtakunnan aikaa. Toinen tulemus tapahtui v. 70 jKr. kun roomalaiset sotajoukot hävittivät Jerusalemin. Tulemuksen tarkoitus oli tuhota Jerusalem ja karkottaa uppiniskainen Israelin kansa. Israelilla ei enää ole Jumalan kansan asemaa vaan Jumalan kansa on nyt kristillinen seurakunta yksin. Raamatun lupaukset kuuluvat yksin seurakunnalle.

Kuluvan 1000:n vuoden aikana seurakunnan on vallattava maailma - se on laiminlyönyt tätä tehtävää. Jeesus palaa vasta tämän jälkeen.

Opetus tunnetaan kingdom now (valtakunta-nyt), dominion (ylivalta, herruus) ja reconstruction (uudelleen rakentaminen / - järjestäminen) nimillä. Sen sanotaan olevan nopeimmin kasvava liike kristillisessä maailmassa.

Äärisuunnan puhemiehinä tunnetaan Gary North, David Chilton, Rick Godwin ja Earl Paulk, jotka kaikki ovat maailmalla tunnettuja uuden karismaattisen/evanke-lisen liikkeen kokouspuhujia. Earl Paulk vierailee suuren kristillisen TV-aseman TBN:n Paul Crouchin ohjelmissa. Hänen ohjelmansa on karismaattisten kristittyjen erityisesti seuraama. Ohjelmissa vuorottelevat Benny Hinn, Robert Schuller ym. kuuluisat julistajat, joista on kirjoitettu edellisissä artikkeleissa.

David Chiltonin kirja "Days of Vengeance" (Koston Päivät), sanoo Jeesuksen vuorisaarnan ja Ilmestyskirjan profetian täyttyneen v. 70 jKr. Jerusalemin tuhon yhteydessä. Liikkeen kannattajien mukaan Jeesus ei ole "juutalaisten kuningas" eikä koskaan tule olemaan Israelin kuninkaan asemassa. Hän ei liioin tule hallitsemaan 1000-vuotista valtakuntaa vaan meidän tehtävämme kristittyinä on tehdä maailmasta Jumalan tahdon mukainen paikka elää ja olla.

Liikkeen äärisuunnan opettajat eivät ole meillä kovin tunnettuja. Mutta liikkeen vaikutus ulottuu jo kaikkialle. Kristilliset liikehdinnät ja tempaukset kuten "Jeesus marssi", opetus hengellisestä sodankäynnistä ja paikallisten henkivaltojen sitomisesta - mm. nämä ovat tunnettuja asioita seurakunnissamme. Mainittu karismaattinen TV-vaikuttaja Paul Crouch ilmaisi oman hyväksymisensä liikkeen opetukselle: "Olemme täysin kykenevät ottamaan maan haltuumme. Tulemme tekemään sen väkivalloin; jos tarpeellista niin valtaamme nämä alueet (media) Jumalalle väkisin!"

Kuinka suuresta sokeudesta Jumalan Sanaa kohtaan onkaan kyse! Raamattu kumoaa moisen epähengellisen päihtymyksen: "Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun hengelläni, sanoo Herra…"

Liikkeen samankaltaisuus katolisen kirkon maailmanvalloitushaaveiden kanssa on huomattava. Kuten aiemmin Kristityn Foorumissa olen maininnut, katolinen kirkko on suurelta osin vallannut karismaattisen liikkeen. Ei siis ole mikään ihme, että valtakunta-nyt -liike on saanut hyväksyntää aatteilleen karismaatikkojen parissa.

Olemme käsitelleet nykyisen "uudistusliikkeen" johtajien ja julistajien suhteita Rooman kirkkoon. Kyseisten julistajien käsitykset ovat paikoitellen lähellä valtakunta-nyt liikkeen opetusta. Nykyiseen "uudistukseen" liitetään seuraavia painotuksia:

- se korostaa Pyhän Hengen asemaa uskovalle kuuluvan vallan ja voiman jakajana,

- uudistuksen ilmiöt ovat Pyhän Hengen tuotetta; kuten eläinäänet, hillitön nauru ym. ja ovat osa yksilökristityn sisäistä ennalleen asettamista (sisäistä parantumista), jota seuraa koko seurakunnan ennalleen asettaminen,

- seurakunnan keskellä valtaa pitävät profeetat, apostolit ja opettajat, jotka saavat uutta ilmestystietoa suoraan Jumalalta välitettäväksi seurakunnalle,

- opilliset eroavaisuudet kirkkokuntien välillä ovat vain pahasta - yhteys menee opin edelle,

- uudet toimintamallit kuten Jeesus-marssit/hengellinen sodankäynti valtaavat alueita seurakunnalle koska niiden kautta julistetaan kristittyjen auktoriteettia kylien ja kaupunkien ylle, Jumalan vastaiset henkivallat karkotetaan

- ihmiset saatetaan kuuliaisiksi Jumalan Sanalle - se voi tapahtua suuren herätyksen kautta kun seurakunta kypsyy siihen, että ihmeet ja merkit seuraavat voimallista julistusta kaikkialla, tai ihmiset pakotetaan Jumalan tahdon alle kristittyjen miehittäessä kaikki johto- ja avainpaikat maailmassa,

- lopunaikana seurakunnan kasvaessa täydellisyyteen Jumala käyttää joukkoa, joka tunnetaan "Jooelin armeija" - nimellä, nämä kulkevat maailmassa ja valtaavat alueita Kristukselle.

Uusi karismaattinen/evankelinen liike tähtää siis seurakunnan herruuteen maailmassa. Ihmeet ja merkit (nauruherätys, toronto/pensacolalaisuus), sisäinen parantuminen, kirkkojen keskinäinen yhteys, katolisen kirkon ja paavin aseman positiivinen esittäminen, ilmestystieto ja sen julistajien ehdoton auktoriteetti ("älä koske Herran voideltuun"), yhteiset toimintamallit seurakunnille (yhteiset kampanjat, toiminnot, tapahtumat), kansainvälisten (liikkeen opetusta ainakin osittain edustavien) suurjulistajien hyväksyntä kaikkialla kristikunnassa, maan valtaaminen hengellisen sodankäynnin keinoin, tässä kerrattuna keskeisiä asioita, joiden kautta yhdistynyt maailmanlaajuinen seurakunta toteuttaa päämääräänsä.

Miten ko. asiat sopivat yhteen Jeesuksen opetuksen kanssa? "Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina niitä hallitsevat, ja että mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan. Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne."

Aivan oikein - eivät mitenkään, kuitenkin seurakunta enentyvässä määrin ja maailmanlaajuisesti luopuu kohta kohdalta kristillisen uskon perusteista maanpäällisen vaurauden, voiman, ihailun, kunnioituksen ja vallan sokaisemana.

Valtakunta-nyt liikkeen vaikutuspiiriin kuuluu useita eri ryhmiä, joilla on joissakin asioissa toisistaan poikkeavia käsityksiä. Näinhän ihmisen maailmassa aina on. Opetuksen takana ovat kuitenkin yhteiset "raamatulliset" lähtökohdat. Perusta liikkeen opetukselle saadaan syntiinlankeemuskertomuksesta. Kun Eeva ja Aadam lankesivat saatanan houkutukselle he menettivät valta-asemansa maailmassa. Samalla Jumalakin "menetti" maan saatanalle. Tuosta hetkestä lähtien Jumala on etsinyt ja valmistanut "liiton kansaa" (covenant people), joka toimii Hänen ruumiinaan maan päällä ja valtaa maan takaisin saatanalta. Tavoite saavutetaan tiettyjen "voittajien" (overcomers,) kautta. He ovat Jumalan apostoleita ja profeettoja, jotka ottavat vallan kansakunnissa - kaikilla osa-alueilla. Näitä voittajia kuvataan Ilm.12:1-5 "poikalapsena", joka tulee hallitsemaan "kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla". Ilmestyskirjan "poikalapsi" kuvataan liikkeen opetuksessa monikossa ja sillä tarkoitetaan vallan ottavaa joukkoa. Toinen nimitys "voittajien" joukolle on "Jooelin armeija" (Joel's army).

Raamattu kuvaa Israelin valtiollista lunastusta 1000-vuotisen valtakunnan alussa "Daavidin majan" ennalleen asettamisena. Valtakunta-nyt liike opettaa tämän tarkoittavan seurakunnan asettamista yliluonnollisessa voimassa suureen valtaan maailmassa. Me olemme Kristuksen ruumis, olemme Kristus, Hän on meissä - tästä vedetään johtopäätös, että meissä on Hänen jumalallinen luonteensa. Loppupäätelmä on, että mehän olemmekin jumalia. Jumalilla tietenkin on valta ja voima vaatia ja tehdä mitä vain.

Keskeisenä ajatuksena liikkeen opetuksissa on, että seurakunta on epäonnistunut (ainakin toistaiseksi) koska se ei ole vielä ottanut valtaa maailmassa.

Raamatun ilmoittama "suuri ahdistus" maan päällä ei ole niinkään antikristuksen hallitusaika, jolloin Jumalan viha kohtaa syvästi luopunutta ihmiskuntaa - vaan aika, jolloin "voittajien" armeija rankaisee niitä, jotka asettuvat seurakunnan maailmanvalloitusta vastustamaan.

Antikristus ei ole persoona vaan Jumalan maailmanhallitusta vastustava kapinahenki ihmisissä. Koska Jumalan vihan aika ymmärretään tällä tavoin ei ole myöskään seurakunnan ylöstempausta ennen vihan aikaa.

Viimeisenä aikana "voittajat" ovat suoraan yhteydessä Jumalaan, enkeleihin ja kuolleisiin pyhiin saaden näiltä apua ja neuvoja tehtävänsä suorittamisessa. Viimeisen ajan ilmestystieto tulee siis muualta kuin Jumalan Sanasta. Liikkeen opetuksen mukaan Sana ei ole viimeisenä aikana seurakunnalle riittävä ilmoitus.

Tässä liike toistaa gnostilaista harha-oppia. Valituilla on erityinen yhteys jumaluuteen ja he saavat uutta ilmoitusta ja tietoa, jota muilla ei ole. Vaarallinen harhaoppi, johon nykyinen uudistusliike näyttää kietoutuvan yhä syvemmin.

Jeesuksen tulemus on kaksiosainen. Ensin Hän ilmestyy "omissaan" (erityisesti voidelluissa julistajissa, profeetoissa ja apostoleissa) - seurakuntansa kautta voimassa ja vallassa kun seurakunta ottaa hallintavallan ihmeiden ja merkkien sekä yliluonnollisen voimankäytön kautta. Maa puhdistetaan "väärintekijöistä" "voittajien" toimesta, jotka sitten luovuttavat puhdistetun maan Kristukselle Hänen saapuessaan maan päälle seurakunnan jo hallitessa.

Jotkut liikkeen kannattajat uskovat "voittajien" saavan tehtävänsä suorittamiseksi Jumalalta kuolemattomuuden.

Opetuksen samankaltaisuus "Latter Rain" -liikkeen opetukseen on huomattava. "Latter Rain" -liike syntyi 1940-luvulla opettamaan vastaavia asioita seurakunnan ihmeellisestä tulevaisuudesta maan päällä. Se antaa suuren arvon raamatulliselle "Lehtimajanjuhla" -käsitteelle. Tästä George Warnock kirjoitti samannimisen kirjan, josta tuli Latter Rain -liikkeen oppiperusta.

Raamatun opetus seurakunnasta ei keskity seurakunnan vallan ympärille maailmassa vaan Jumalan valta seurakunnan keskellä on ydinasia. Jumalan valta(kunta) on maailmalta salattu ja sen merkitys ymmärretään uskoontulon jälkeen Pyhän Hengen avatessa ymmärryksemme Sanan totuudelle. Meitä ei kehoteta etsimään maallista valtaa ja kunniaa. Jeesus kehottaa seuraajiaan olemaan maailmassa "suolana" ja "valona" todistaen Hänen valmistamastaan pelastuksesta: Syntien sovitus on suoritettu, jokainen ihminen voi turvallisin mielin lähestyä Pyhää Jumalaa Jeesuksen sovitustyön kautta.

Seurakunta vie maailmassa eteenpäin tätä evankeliumia mutta Jumalan valtakunta perustetaan aikanaan yksin Kristuksen toimesta - ei seurakunnan toimin - emmekä voi sitä itse saada aikaan "pakottamalla" Jumala toimimaan. Kun rukoilemme "tulkoon Sinun valtakuntasi" rukoilemme myös "tapahtukoon Sinun tahtosi maan päällä niin kuin taivaissa". Jumalan mieli ja Hänen tahtonsa on meiltä salattu. Se mikä Hänestä on ilmoitettu on tehty tiettäväksi Raamatussa. Uudet Sanan ulkopuoliset ilmestykset saattavat kiihottaa Sanaan juurtumatonta mieltä mutta lopulta ne paljastuvat hedelmättömiksi eivätkä rakenna sisäistä ihmistä. Valtakunta-nyt liikkeen opetus voi synnyttää itsessään paisuneita kristittyjä ja rauhattomuutta. Osa sen opetuksesta kehottaa jopa väkivaltaan...

Tulevaisuuden - seurakunnan ja omamme - saamme turvallisin mielin jättää Herramme ja Vapahtajamme käsiin. Hän saapuu maan päälle omana aikanaan sekasorron keskelle tuoden rauhan ja pelastuksen maailmalle. Sitä odotamme ja rukoilemme maailman ja sen väärintekijöiden puolesta, emme heidän tuhonsa vaan pelastumisensa tähden; että mahdollisimman moni meistä väärintekijöistä kokisi omakohtaisesti ja aidosti Jumalan armon.

J
uhani Aitomaa

Tämän artikkelin saa täydellisenä alaviittein varustettuna tilaamalla:

Kristityn Foorumi

PL 571

33101 Tampere
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Vs: Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja jarrut To Marras 30, 2017 8:22 am

Yhteiskunnan pakanalliset lait murentavat hiljalleen kirkkolakia

Viesti  jarrut lähetetty Ti Maalis 11, 2014 4:33 pm
Suomen Lähetysseuran (SLS) hallitus on päättänyt, että rekisteröidyssä parisuhteessa elävä miespari voidaan siunata ja lähettää lähetystyöhön. Helsingin piispa toimitti siunauksen 9.6.2013.
Kristikunnan historiassa SLS näyttää olevan ensimmäinen yhteisö, joka on näin päättänyt – ja samalla poikennut kirkkojen tähän saakka oikeaksi ymmärtämältä tieltä.

Runsaasta julkisuudesta huolimatta moni asia on tapauksen osalta vielä epäselvä. Yksi merkittävimmistä kysymyksistä on se, tekivätkö SLS:n hallituksen jäsenet päätöksensä omasta vakaumuksestaan vai pakon sanelemana.

Jälkimmäinen vaihtoehto on mahdollinen siksi, että juristeilla on kasvavaa vai-kutusvaltaa hengellisistä asioista päätettäessä. Lähetysseuran hallituksen käyttämä lakimies-neuvonantaja oli ennen hallituksen kokousta ohjeistanut hallitusta toteamalla, että mikäli hallitus ei hyväksy homoparia siunattavaksi lähetystyöhön, sellainen päätös olisi lainvastainen. Kielteistä lähettämispäätöstä voisi olla vaikea toteuttaa syyllistymättä samalla rikokseen. Kuka hallituksen jäsen kokee olevansa vapaa tekemään päätöksen tällaisen tiedon saatuaan?

Lisää näköaloja asiakokonaisuuteen avasi Itä-Suomen yliopiston rikos- ja pro-sessioikeuden professori Matti Tolvanen sen jälkeen kun Utsjoen seurakunnan kirk-koneuvosto oli päättänyt irtisanoa yhteis-työsopimuksensa SLS:n kanssa. Tolvanen totesi, että mikäli Utsjoen seurakunnan päätöksen perusteena on osaksikaan pari-suhteensa rekisteröineiden miesten lähettäminen SLS:n työhön, seurakunnan päätös voi olla hallintolain vastainen. Tolvanen on todennut, että Suomessa on säädetty laki rekisteröidystä parisuhteesta ja tämä laki pitää ottaa huomioon kaikissa päätöksissä.

Tilanne, jossa elämme, on siis sellainen, että kullakin saa olla vakaumuksensa, mutta julkisyhteisössä, kuten kirkossa, laki määrää toiminnan rajat. Rajojen ylitys on lainvastaista.

Mutta suuri osa kansastamme elää jäseninä kirkossa ja yhteisöissä, joilla on myös omat lailliset sääntönsä, kirkolla kirkkolaki. Suomen kirkkolain peruskivi on sen tunnustuspykälä, jossa sanotaan, että maamme ”evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa”.

Pitkään on eletty tilanteessa, jossa yhteiskunnan laki ja kirkon (kirkkojen) laki muodostavat kompleksisen verkoston, jossa tulkinnallisia ristiriitoja syntyy. Tällaisia tilanteita ratkottaessa toinen laki joutuu lopulta antamaan tilaa toiselle. Kirkko on nyt lakiensa luopumisprosessissa ja yhteiskunnan lait määräävät yhä enemmän asioista kirkkolain sijasta.

Vaikuttaa siltä, että kristityt joutuvat jossakin vaiheessa toistamaan viranomaisille sanat, jotka apostolit lausuivat juutalaisille oikeusoppineille ja ylipapeille: ”Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä” (Apt. 5:29). Silloin joudutaan tekemään toisin kuin muut. Mutta silloinkin tulee toimia asiallisesti, kenenkään ihmis-arvoa loukkaamatta.


Per-Olof Malk

Nostan tämän vanhan kirjoituksen, joka on tänäänkin hyvin ajankohtainen.

Rovasti Per-Olof Malk kirjoittaa hyvin  yhteiskuntamme  lakien muuttumisesta pakanalliseksi, ja kuinka ne muuttavat kirkkolakia. Muuttuminen jatkuu. Kirkko on muuttunut, helluntaikirkkokin on muuttunutut.

Ovatko myös kristityt muuttuneet näitten lakien myötä? Kumpaa tulee kuunnella enempi, Jumalaa vai lakia- kirkkolakia, joka sallii  luonnottomissa Raamatunvastaisissa homosuhteissa elävien pappien häpäistä itsensä ja   Jumalan Sanaa,  käyttäytymisellään?

Ihmeellistä sekin on, miksikähän kaksi homoseksisuhteessa elävää mies -tai naisparia  kuitenkin haluavat luonnottomalle suhteelleen kirkon siunauksen? Onko tämä jotakin matkimista, kun vielä lapsiakin siihen suhteeseen haalitaan?  Raamatun Jumala on PYHÄ, eikä Hän  siunaa mitään RAAMATUN SANAN-OMAN SANANSA vastaista. Jokainen pappivihkimyksen läpikäynyt tietää mitä Raamatussa lukee.

Onkohan yhteiskuntamme  jo niin pakanallistunut, ettei ole koskaan Raamattua lukenut, eikä siten tietäisi, että on olemassa Pyhä Jumala, jonka edessä jokainen ihminen saa kerran vastata teosistaan, myös seksielämästään ja avioliittoelämästään, ja himostaan, joka on monen epäjumala,  elämänmittainen vankila, jos ei ihminen halua muuttua.

Roomalaiskirje:
1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima,
itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.
1:17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on:
"Vanhurskas on elävä uskosta."

1:18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten
jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät
totuutta vääryyden vallassa,

1:19 sentähden että se, mikä Jumalasta voidaan tietää,
on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.
1:20 Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen
voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan,
maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,

1:21 koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä
Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat
ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön
sydämensä on pimentynyt.

1:22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
1:23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet
katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten
ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
1:24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa,
hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,

1:25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen
ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa,
joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

1:26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin
himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet
luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
1:27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta
yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan
syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet,
miespuolet miespuolten kanssa,
riettautta ja villiintymisestään saaneet
itseensä sen palkan, mikä saada piti.

Raamatun mukaisista laeista  luovutaan yhä enempi - yhteiskunta ja  monet kristitytkin ajautuvat välinpitämättömyyteen, eivätkä jaksa tai   viitsi enää välittää, sydämet kylmenevät ja luopuvat,
vaikka  moni vielä tottumuksesta vetääkin kristillistä roolia! Maailmaa valmistetaan jumaloitavan antikristillisyys-persoonan näyttämölle ilmestymiseen.


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm To Marras 30, 2017 10:42 am, muokattu 1 kertaa
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Vs: Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Marras 30, 2017 8:54 am

Minua järkyttää tämän ajan henki, olemme menossa syvälle pakanuuteen, ja sitä se on jo nyt!
Ruotsin kirkko on päättänyt, ettei Jumalaa enää kutsuta Herraksi! Suomi tulee varmasti pian perässä!

https://www.verkkouutiset.fi/ruotsin-kirkko-lakkaa-kutsumasta-jumalaa-herraksi/

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 432
Join date : 23.10.2013
Ikä : 71
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Vs: Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Joulu 01, 2017 6:14 am

Teologisesti, esimerkiksi, tiedämme, että Jumala on sukupuolimääritelmiemme ulkopuoluella, Jumala ei ole ihminen, Ruotsin evankelisen kirkon arkkipiispa Antje Jackalén kertoi uutistoimisto TT:lle.

Kaikki eivät ole ottaneet uuden ohjekirjan sukupuolineutraaleja säännöksiä vastaan tyytyväisyydellä. Esimerkiksi Lundin yliopiston teologian dosentti Christer Pahlmblad sanoi Tanskan Kristeligt Dagbladille, että ei pidä järkevänä, jos Ruotsin kirkko tulee tunnetuksi kirkkona, joka ei kunnioita yhteistä teologista perintöä
.

Sama nainen, siis  Ruotsin evankelisen kirkon arkkipiispa Antje Jackalén mainitsi aikaisemmin ettei Muhammed ole väärä profeetta, ja Allah on sama kuin kristittyjen Jumala - muslimit ja kristityt rukoilevat samaa Jumalaa,
Antje Jackalénin mukaan.

Morgonbladet;
Antje Jackelén: ”Muhammed är inte en falsk profet”
”Muhammed än idag inspirerar miljontals människor till strävan efter rättvisa, fred och ett gott liv” anser Jackelén.

--- 2. Interreligiöst möte i Filadelfia Stockholm

En vän uppmärksammade oss på en artikel om att Filadelfia Stockholm har haft ett Interfaith-möte i 500-salen
i januari i år. Hur är det möjligt? Dessa ledare måste handla emot bättre vetande, precis som fariséerna i NT och det är mycket upprörande.
Imam i Filadelfiakyrkan – Islam är bara en lättare religiös väg

Suomeksi:
Morgonbladet; Aamulehti
Antje Jackelén: "Muhammed ei ole väärä profeetta"
"Muhammad innoittaa tänäänkin miljoonia ihmisiä oikeudenmukaisuuden,
rauhan ja hyvän elämän etsimiseen", Jackelén uskoo.

--- 2. Uskonnollinen kokous Filadelfiakirkossa  Tukholmassa

Ystävä kiinnitti huomion artikkeliin, jonka mukaan Filadelfiakirkossa
Tukholmassa oli uskontotapahtuma 500-salissa tämän vuoden tammikuussa.
Miten se on mahdollista? Näiden johtajien on täytyy toimia ilman parempaa tietoa,
samoin kuin NT: n :Uudentestamentin fariseukset, ja se on hyvin törkeää.
Imam Philadelphian kirkossa - islam on vain helpompi uskonnon tie.

Luettavissa täällä:

https://vapaasana.swedishforum.net/t1236-arkebiskopen-i-svenska-kyrkan-antje-jackelen-muhammed-ar-inte-en-falsk-profet
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Vs: Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja Hellevi Ti Huhti 13, 2021 6:18 am

Nostan tämän luettavaksi, että pysymme ajan tasalla,
ja jaksamme rukoilla Kirkkomme tulevaisuuden puolesta.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Rea Aalto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Kommentti!

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Huhti 13, 2021 9:58 am

Tätä Jackelènia ei voi enää pitää kristittynä, ei mitenkään. Vielä vaikeampaa on siis Ruotsissa ja kauan ollut. Suomi on aina matkinut Ruotsia, joten varmaan samoin käy pian Suomessa, muiden eksytysten jo ollessa valtavirtaa. En tiedä yhtään, mitä pitäisi osata tehdä paitsi rukoilla, (johon aika usein väsyy heikko reppana).
Sitäpaitsi rukouspiireissä on usein havaittavissa ylihengellisyyden ja omahyväisyyden "käärme".

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Rea Aalto and Hellevi like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta Empty Vs: Suomen lähetysseura ja ev.lut kirkko erotettu Kristuksen srk:sta

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa