Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

2 posters

Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja jarrut To Heinä 10, 2014 6:57 am

http://www.kristitynfoorumi.fi/phtsrkssa.htm

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Alan MorrisonPyhä Henki ilmapiirissä, tunteissa ja  kokemuksissa. Pyhän Hengen voitelemat ”suuret” Jumalan miehet. ”Ihmeet, ilmiöt ja merkit”, joiden sanotaan olevan Pyhästä Hengestä. Mutta kuka enää tarkistaa Sanasta, mitä se ilmoittaa Pyhästä Hengestä? Oheinen artikkeli on hyvä kuvaus siitä, mitä Pyhä Henki oikeasti tekee ja kuinka Hän toimii.

--------------

Meidän aikanamme puhutaan pal­jon Pyhästä Hengestä. Jos edes puolet siitä, mitä useat kristityt pi­tävät Pyhän Hengen toimintana olisi todella Hänen työtään, meidän Jumalamme olisi enemmänkin kaa­oksen kuin maailmankaikkeuden järjestyksen Luoja. Miksi Pyhän Hengen sanotaan saavan aikaan lii­oittelua ja sekasortoista käyttäyty­mistä? Olisiko niin, että monen kohdalla jo perusasiat koskien Py­hää Henkeä ovat vääriä. Hänet ymmärretään enemmänkin jonakin jumaluuden voimana tai energiana. Mitä Pyhä Henki todella tekee seu­rakunnassa? Millä tavoin Hän ar­vokkaasti, jalosti ja voimakkaasti tekee työtään?

Keskeisenä otamme esille Jeesuk­sen sanat.

Joh.16:7 ”Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä me­nen, niin minä hänet teille lähetän”.

Joh.14:18 ”En minä jätä teitä or­voiksi; minä tulen teidän tykönne.


Tässä puhutaan samasta tapahtu­masta. Toisessa puhutaan Puolus­tajan, Pyhän Hengen lähettämisestä ja toisessa Kristuksen tulemisesta. Ymmärrettävä loppupäätelmä on, että Herra Jeesus tulee omiensa tykö Pyhän Hengen välittämänä. Kaikki jumaluuden ”persoonat” toimivat aina erottamattomasti yh­dessä ja Jumalan järjestyksen mu­kaan. Kun järjestystä ei ymmärretä, seurakunnissa harjoitetaan type­ryyksiä Pyhän Hengen nimessä. Näin on ollut kautta seurakunnan historian.

Monet miltei pitävät Pyhää Henkeä Jumalana, joka toimii itsenäisesti. Lainaan George Smeatonia, joka kirjoitti erinomaisen tutkielman ”Oppi Pyhästä Hengestä” (The Doctrine of the Holy Spirit), ”Py­hän Hengen vaikutukset seurakun­taan ovat monen mielestä enem­mänkin Hengen oman voiman vai­kutusta kuin Kristuksen, jonka edustaja Hän on, kuten heidän kes­kinäiset suhteensa edellyttävät”.

Otetaan esimerkkinä Joh.16:14-15 ”Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille. Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille”.

Jos tämä sana olisi aina otettu kuten se on kirjoitettu, niin seurakunnan historiassa olisi vältetty monia tar­peettomia tyhmyyksiä. Kun väärät karismaattiset profeetat tulivat Lut­herin luo väittäen puhuvansa Hen­gen vaikutuksesta, hän sanoi, ”Minä läimäytän henkeäsi kuo­nolle!”. Lutherin ei olisi tarvinnut sanoa noin, ellei Pyhää Henkeä olisi alun perin käsitetty väärin.

Paljon puhutaan ja kirjoitetaan Py­hän Hengen työstä yksilökristityn kohdalla. Vähemmän kuinka Hän toimii koko seurakunnan suhteen. Yksilöuskovan elämän tulisi olla edistyvää, henkilökohtaista, Pyhän Hengen vaikuttamaa  pyhittymistä. Kirjoitukset puhuvat kuitenkin paljon myös siitä, mitä Pyhä Henki tekee koko seurakunnan, Kristuk­sen ruumiin, osalla.

Näitä kahta ei tietenkään tule erot­taa toisistaan. Hengen työ yksi­löissä vaikuttaa koko yhteisöön. Se on kannatettavaa.
Tarkastelemme mitä ovat ne teot, joilla Pyhä Henki valmistaa yksilöä ja seurakuntaa yhteisesti. Hänen aito työnsä yksilön kohdalla on aina koko yhteisön hyödyksi.


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Pe Heinä 11, 2014 4:00 am, muokattu 1 kertaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty 1.Pyhä Henki perustaa seura­kunnan

Viesti kirjoittaja jarrut To Heinä 10, 2014 6:58 am


1.Pyhä Henki perustaa seura­kunnan


Seurakunnalla tarkoitan maanpäällä elävää uskovien joukkoa. Eräässä mielessä seurakunta oli olemassa jo Vanhan testamentin aikoina. Tähän liittyen Jeesus nuhteli Nikodemusta tämän tietämättömyydestä koskien uudestisyntymistä Pyhän Hengen kautta, ”Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!”, Joh.3:10.

Kristus on aina ollut ovi seurakun­taan. VT:n aikaan vaikutti tietenkin usko lupaukseen tulevasta Messi­aasta. Nyt vaikuttaa usko tulleeseen Messiaaseen. Entä kuka johdattaa ihmiset tälle ovelle?

Kirjoitukset paljastavat tämän ole­van Pyhä Henki, “Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa”, Joh.3:3. Tämä ”uudestisyntyminen” on Joh.3:5 mukaan syntyminen Hen­gestä ja 1Piet.3:18 mukaan se on eläväksitekeminen. Vaikka tämä tapahtuu yksilöllisesti se johtaa uu­destisyntyneiden yhteyteen ja seu­rakunnan muodostumiseen.
Vaikka voimme sanoa seurakunnan olleen olemassa jo VT:n aikaan siinä merkityksessä, että aina oli uskova jäännös Israelin keskuu­dessa, he eivät kuitenkaan järjes­täytyneet omaksi yhteisöksi, kuten UT:n ajan uskovat.

Monet mieltävät seurakunnan syn­tyhetken helluntain tapahtumiin. Hyvin voidaan myös sanoa, että kyse oli pikemminkin seurakunnan kehittymisestä kohti täyttymystään. Pyhä Henki oli jälleen mukana, kuten Apt. 2.luku kertoo. Ne, jotka olivat “hengen pyhittämisen kautta” (1Piet.1:2) uloskutsutut maailman­järjestyksestä, muodostivat UT:n seurakunnan, joka oli erillinen, us­kovien muodostama yhteisö virkoi­neen ja lahjoineen. Samoin heillä oli yhteinen näky maailmanlaajui­sesta tehtävästä.

1Kor.12.13 ”sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juu­talaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä”.

Ef.2:21-22 ”jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa ra­kennutte Jumalan asumukseksi Hengessä”.

Ef.4:4 ”yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yh­teen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte”.

Ensimmäinen Pyhän Hengen työ koskien UT:n seurakuntaa on sen perustaminen. Sekä siinä mielessä, että seurakunnan alku oli hellun­taissa, kuin myös siinä mielessä, että Jumala on kutsunut ihmistä yhteyteensä jo ennen sitä. 2Tess.2:13 ”Mutta me olemme vel­volliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastuk­seen Hengen pyhityksessä ja us­kossa totuuteen”.


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Pe Heinä 11, 2014 4:03 am, muokattu 1 kertaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty 2. Pyhä Henki yhdistää seura­kunnan

Viesti kirjoittaja jarrut To Heinä 10, 2014 6:59 am

2. Pyhä Henki yhdistää seura­kunnan

Näinä (väärän) ekumenian aikoina on tärkeää ymmärtää tämä työ oi­kein.

a) Yhdistää toinen toiseensa


Tämä yhteys syntyy luonnostaan niiden välillä, joiden sisimmässä Pyhä Henki vaikuttaa. 1Kor.12:13 ”sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruu­miiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä”. Olemme niitä, jotka pyr­kivät “säilyttämään hengen yhtey­den rauhan yhdyssiteellä”, Ef.4:3.
b) Yhdistää Kristukseen

Otan kolme raamatunpaikkaa ja mitä ne opettavat?

1Kor.3:16 ”Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Ju­malan Henki asuu teissä?”

1Kor.6:19 ”Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?”

Room.8:9-10 ”Mutta te ette ole li­han vallassa, vaan Hengen, jos ker­ran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Hen­keä, se ei ole hänen omansa. Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskau­den tähden”.


Tämä kuvaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen näkymätöntä työtä. Juma­lan Henki asuu niissä, joissa asuu Kristus. Henki yhdistää seurakun­nan maailmassa toinen toiseensa samalla kun yhdistää heidät Kris­tukseen.3. Pyhä Henki hallitsee seura­kunnassa


1Kor. 12 luvusta opimme, että Ju­mala on varustanut tietyt ihmiset tietyin Hengen jakamin lahjoin val­vomaan seurakuntaa. Apt.20:28 sanoo samaa, ”Ottakaa siis itses­tänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla ve­rellänsä on itselleen ansainnut”.

Herra Jeesus on seurakunnan pää (Ef.5:23, Kol.1:18). Mutta Hän hallitsee seurakuntaa taivaasta kä­sin, jossa Hän istuu Isän oikealla puolella. Hänen hallitsemisensa toteuttajana maan päällä toimii Py­hän Hengen voima. Siksi Jeesus sanoo Joh.16:15 ”Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille”. Pyhä Henki toteuttaa Jeesuksen Kristuk­sen hallintaa. Isä lähetti Hänet te­kemään sitä Kristuksen auktoritee­tilla, Joh.14:26 ”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut”.
Matteus 18:20 mukaan Kristus on siellä, missä kaksi tai kolme ko­koontuu Hänen nimessään. Kuinka Hän voi olla heidän keskellään? Tietenkin Henkensä kautta.


4. Pyhä Henki ohjaa seurakun­nan jumalanpalvelusta


Augustus Strong kirjoittaa erin­omaisessa, 3-osaisessa “Systematic Theology” sarjassaan, kuinka kaikki Jumalasta lähtevä ja kaikki Hänen eteensä tuotu tapahtuu Hen­gen työnä. Hep.9:13-14 sanoo, “Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtau­teen, kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka ian­kaikkisen Hengen kautta uhrasi it­sensä viattomana Jumalalle, puh­distava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elä­vää Jumalaa!”

Kaikki Jumalalle esitetty ja Hänen eteensä tuotu on Hengen työn tu­losta. Eräs teologi esitti asian käyt­täen vertauskuvana keskipakovoi­maa. Kristuksesta käsin lähtee ulospäin maailmaan ilmoitus Ju­malasta, ikään kuin ulospuhallus - Pyhä Henki vetää meitä kohti tätä ilmoitusta, kohti Jumalaa, ikään kuin sisään imien.

Ihmisen käsitykset eivät koskaan ylety selittämään jumaluuden mys­teeriä. Mutta ajatteluamme ne sti­muloivat.
Pyhä Henki ottaa meidän vajavaiset pyrkimyksemme palvella Jumalaa ja tekee ne Jumalalle mieluisiksi. Esimerkki tästä on Room.8:26-27 ”Samoin myös Henki auttaa mei­dän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoile­man, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puoles­tamme sanomattomilla huokauk­silla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä”.
Kun Herra Jeesus Kristus on puo­lustajamme taivaassa, rukoillen edestämme, niin Pyhä Henki on sielumme puolustaja, rukoillen edestämme jumalanpalveluksemme ja jumalayhteytemme tähden.
Apostoli painottaa, miten aito ja oikea Hengellä täyttyminen ilme­nee seurakunnan elämässä, ”Äl­kääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hen­gellisillä lauluilla, veisaten ja lau­laen sydämessänne Herralle, kiit­täen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä”, Ef.5:18-20. Mitä enemmän saamme Hengen täyteyttä, sitä enemmän Hän ohjaa jumalanpalvelustamme.

Ymmärrämme, että Hengen kes­keinen tehtävä on kirkastaa Kris­tusta ja tehdä Hänet tiettäväksi maailmassa (Joh.16:14-15).

Pyhä Henki ohjaa seurakunnan ju­malanpalvelusta. Kuinka olemme kykenevät kutsumaan Jumalaa ”Abba, Isä”? Koska, ”te olette lap­sia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!”, Gal.4:6. Oikea käsitys Pyhän Hengen työstä johtaa oikeaan käytäntöön seura­kunnan jumalanpalveluksessa. Mieletön oppi Kristuksen jatku­vasta uhraamisesta ehtoollisella olisi jäänyt syntymättä, jos ihmiset olisivat ymmärtäneet ja ottaneet vastaan totuuden, että Kristus ei ole nyt kanssamme ihmisruumiissa, vaan kaikkialla läsnä olevan Hen­kensä kautta.


5. Pyhä Henki opettaa seurakun­taa

Joh.16:13 ”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän tei­dät kaikkeen totuuteen…”. Aivan varmasti tämä koskee seurakuntaa kaikkina aikoina, ei vain alussa. Oman aikamme kristityllä on mah­dollista tutustua ja olla perillä mo­nista asioista paremmin kuin mui­noin eläneillä seurakunnan histori­aan vaikuttaneilla. Ihmiset tuskaili­vat teologian kanssa ja Henki va­laisi asioita. Seurakunnan opillinen historia on hyvin mielenkiintoista. Siitä on kirjoitettu monia hyviä kirjoja. Kristillinen oppi on muo­toutunut harhaoppien paineessa. Vielä tänä päivänä meillä on opit­tavaa. Opettaminen on Hengen työtä ja niin on ollut kautta seura­kunnan historian.

”Mutta me emme ole saaneet maa­ilman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen vii­sauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hen­gelliset hengellisesti”, 1Kor.2:12-13. Se, että opetuksessa on selviä eroja, on osoitus ihmisluonnon syntisyydestä ja ylpeästä välinpitä­mättömyydestä. Vika ei ole Py­hässä Hengessä.


6. Pyhä Henki puolustaa seura­kuntaa


Hänet tunnetaan myös nimillä Puolustaja, Auttaja ja Lohduttaja. Kaikki nimet johdetaan kreikan sa­nasta Parakletos, joka kirjaimelli­sesti tarkoittaa ”kutsuttu olemaan vieressä”. Ja tätä Puolustaja tekee. Pyhä Henki antaa meille hyviä neuvoja. Ilmestyskirjasta luemme 7 kertaa, ”Jolla on korva, se kuul­koon, mitä Henki seurakunnille sa­noo” (Ilm.2:7,11,17,29, 3:6,13,22). Näissä jakeissa Henki neuvoo seu­rakuntaa monin tavoin. Älä hylkää ensimmäistä rakkautta (Kristusta), älä pelkää vainoa, hylkää väärä opetus ja väärät opettajat, ole elävä seurakunta, pidä (hyvä) mitä sinulla on, ole kestävä, älä ole penseä, jne. Pyhä Henki muistuttaa ja opettaa. Usein tämä neuvo on varoitusta. 1.Tim.4:1 ”Mutta Henki sanoo sel­västi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien op­peja”. Tämä on ajallinen varoitus UT:n seurakunnalle, erikoisesti omalle ajallemme.


7. Pyhä Henki suojelee seurakun­taa


Tämä käsittää seurakunnan jäsenten hengellisen varjelemisen ahdistuk­sissa. Nähtävissä on myös, että seu­rakunnan vainoaminen kääntyy en­nemmin tai myöhemmin siunauk­seksi. Pietarin sanoin,”Jos teitä solvataan Kristuksen nimen tähden, niin te olette autuaat, sillä kirkkau­den ja Jumalan Henki lepää teidän päällänne”, 1Piet.4:14. Herra Jee­sus lupaa, ”Mutta ennen tätä kaik­kea he käyvät teihin käsiksi ja vai­noavat teitä ja vetävät teidät syna­gogiin ja heittävät vankiloihin ja vievät teidät kuningasten ja maa­herrain eteen minun nimeni tähden. Ja näin te joudutte todistamaan. Pankaa siis sydämellenne, ettette edeltäpäin huolehdi, miten te vas­taatte puolestanne. Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vas­taan eivät ketkään teidän vastusta­janne kykene asettumaan tai väit­tämään”, Luuk.21:12-15.

Pyhä Henki varjelee, kun uskova joutuu tiukkaan paikkaan. Tämä käy ilmi myös Matt.10:18-20 ja Luuk.12:11-12. Vaikka joutuisit tilanteeseen, jossa sinuun suhtau­dutaan vihamielisesti ja vangitaan, se ei ole sinua musertava, vaan Ju­malan edeltä valmistama tilaisuus välittää totuutta. Olemme kaiken aikaa Pyhän Hengen suojelevan käden alla. Kun Stefanusta kivitet­tiin hänen sanottiin olevan ”täynnä Pyhää Henkeä”, Apt.7:54-55. Ehkä sanot, että Jumala ei varjellut Ste­fanusta, koska hänet kivitettiin kuoliaaksi. Jumalan varjelus ei en­sisijaisesti ole fyysistä. Henki antaa voiman todistaa Jumalasta noissa tilanteissa. Siksi Paavali saattoi sa­noa Fil.1:19-21 ”Sillä minä tiedän, että tämä on päättyvä minulle pe­lastukseksi teidän rukoustenne kautta ja Jeesuksen Kristuksen Hengen avulla, minun hartaan odotukseni ja toivoni mukaan, etten ole missään häpeään joutuva, vaan että Kristus nytkin, niin kuin aina, on tuleva ylistetyksi minun ruu­miissani kaikella rohkeudella, joko elämän tai kuoleman kautta. Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuo­lema on voitto”.
Jo VT:ssa esiintyy sama totuus. Kun vihollinen uhkaa, Herran Henki nousee sitä vastaan. Se on varjelusta


8. Pyhä Henki varustaa seura­kunnan


1.Hengellisin lahjoin. Tämä on kiistanalainen alue. Mutta niin ei välttämättä pitäisi olla. Toiset ovat sitä mieltä, että tietyt merkkilahjat oli tarkoitettu seurakunnan alkuai­kaan. Sitä voidaan perustella Sa­nalla. Toiset katsovat kaikkien lahjojen kuuluvan seurakunnan elämään edelleen. Mutta tämä ei ole asia, jota nyt tarkastelemme. Sen sijaan haluan painottaa peri­aatteita, joilla hengellisiä lahjoja voidaan tutkia ja valvoa.

- Epäilemättä Pyhä Henki varustaa omansa monella eri tavoilla. Lah­joja ja armoituksia on paljon enemmän, kuin mitä yleensä pide­tään Hengen lahjoina.

- Lahjat ovat Pyhän Hengen anta­mia ja Hän jakaa ne oman tahtonsa mukaan, 1Kor.12:11, Hep.2:4. Lahjat ovat armon osoitusta. Se merkitsee, että me emme voi omia niitä. Se merkitsee myös, että me emme voi opettaa itseämme tai toi­sia kuinka ”saada” ne. Henki suve­reenisti antaa, kuten Hän haluaa.
- Niiden ei koskaan tulisi saada ai­kaan hajaannusta uskovien keskuu­dessa, 1Kor.12:25, 12:13-14.
- Ne eivät ole henkilökohtaista käyttöä varten, vaan tarkoitetut hyödyntämään koko seurakuntaa, 1Kor.12:7, 14:12.

- Lahjat ilmenevät täysin eri tavoin, kuin ilmiöt pakanallisten uskonto­jen keskuudessa, 1Kor.12:2. 1Kor.14:33 ”sillä ei Jumala ole epäjärjestyksen, vaan rauhan Ju­mala. Niinkuin kaikissa pyhien seu­rakunnissa…”, 14:40 ”Mutta kaikki tapahtukoon säädyllisesti ja järjes­tyksessä”.
- Mikään lahja ei ole yleisesti kai­killa. 1Kor.12:29-30 ”Eivät suin­kaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voi­mallisia tekoja? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja?

Eivät­hän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?”
On siis aivan väärin väittää, että joku lahja tai merkki olisi välttä­mätön todistus uskoontulosta. Sa­moin jonkun lahjan tai merkin puuttuminen ei ole merkki epäus­kosta.

- Lahjat toimivat toisiaan täyden­täen koko Kristuksen ruumiin hyö­dyksi. Kuten 1Kor.12:12-17 näh­dään, eri lahjojen tarkoitus on ra­kentaa kokonaisuutta. Pyhä Henki varustaa yksilöt lahjoilla, mutta nii­den tarkoitus on hyödyttää koko uskovaa yhteisöä. Siksi näen, että lahjojen kohdalla ei tule korostaa yksilöä, vaan niiden yhteistä mer­kitystä koko seurakunnalle. Tämä johtaa arvosteluun sitä itsekeskeistä ja itseään esille tuovaa menettelyä vastaan, joka nyt on liiankin yleistä.

2. Pyhä Henki varustaa seurakun­nan yhä syvenevällä tietoisuudella Jumalan rakkaudesta omiaan koh­taan. Hengen päämäärä on vakuut­taa Jumalan kansa ja täyttää se luottamuksella Jumalaa kohtaan. Vain uskon ja luottamuksen omaava seurakunta voi uskottavasti olla evankeliumin todistajana.  Room.5:5 ”mutta toivo ei saata hä­peään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu”. Room.8:16 ”Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia”.

3. Hän varustaa seurakunnan kestä­vällä toivolla. Room.15:13 ”Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla

ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta”. Tämä tapahtuu yk­silön kohdalla ja on koko seura­kunnan rakentumiseksi. Sama peri­aate toimi alussa, Apt.9:31 ”Niin oli nyt seurakunnalla koko Juude­assa ja Galileassa ja Samariassa rauha; ja se rakentui ja vaelsi Her­ran pelossa ja lisääntyi Pyhän Hen­gen virvoittavasta vaikutuksesta”9. Pyhä Henki valmistaa seura­kunnan hyviin tekoihin


Joh.15:4-5 ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette te­kään, ellette pysy minussa. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä”. Kuinka Kristus on läsnä omissaan? Heissä asuvan Pyhän Henkensä kautta (Room.8:9-10, Ef.3:16-17). Hän vaikuttaa halun hyviin tekoihin. Aito halu ja kyky hyvyyteen on hengen hedelmää (Gal.5:22). Pyhitys on koko ajan etenevä prosessi ja Hengen työtä yksilöuskovassa (2Kor.3:17-18). Ilman muuta tällä prosessilla on suuri merkitys koko seurakunnalle.

10. Pyhä Henki ohjaa seurakun­nan todistustehtävää


Hän antaa voiman palvelutehtävää ja todistusta varten. Apt.13:2 ”Ja heidän toimittaessaan palvelusta Herralle ja
paastotessaan Pyhä Henki sanoi: ’Erottakaa minulle Barnabas ja Saulus siihen työhön, johon minä olen heidät kutsunut’”. Apostolien tekojen alussa Herra lupaa ”…kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusale­missa että koko Juudeassa ja Sama­riassa ja aina maan ääriin saakka”, 1:8. Hengen työ käsittää ”kylvämi­sen, kastelun ja kasvun”, kuten lu­emme   1.Kor.3:6-7 ”Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun. Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa”.
Tämä tapahtuu Hengen uudistavan työn kautta. Kyse ei ensisijassa ole mei­dän kyvystämme.


Kun Paavali lopettaa 2. kirjeensä korinttolaisille hän kirjoittaa “Her­ran Jeesuksen Kristuksen armo ja Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon kaikkien teidän kanssanne”. Ilman tätä osallisuutta kukaan ei tuntisi Jumalaa Isänä, eikä sitä armoa, joka meille tulee Herran Jeesuksen Kristuksen kautta. Pyhä Henki seurakunnassa tekee tämän mahdolliseksi. Se on Hänen voimansa osoitusta. Kuinka moninaiset ja valtavat ovat Pyhän Hengen toimet uskovan ja seura­kunnan kohdalla. Olemme käsitel­leet vain jäävuoren huippua. Mitä enemmän käsitämme Pyhän Hen­gen toiminnasta, sen mukaan kuin se Sanassa on ilmoitettu, sitä enemmän meidät täyttää kiitos ja hämmästys Jumalan valtasuuruutta ja armoa kohtaan. Samalla pää­semme aina enemmän eroon itse­keskeisyydestämme, joka johtaa uskonnolliseen epäjumalanpalve­lukseen.


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Pe Heinä 11, 2014 4:07 am, muokattu 2 kertaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija To Heinä 10, 2014 8:58 am

Ja ne joita Henki kuljettaa ovat saaneet vapautuksen synninteosta Jeesuksen avulla.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Heinä 10, 2014 6:51 pm

karit kirjoitti:Ja ne joita Henki kuljettaa ovat saaneet vapautuksen synninteosta Jeesuksen avulla.


karit

Mitähän mahdat tarkoittaa?Sitäkö, että uudestisyntynyt uskova ei enää koskaan tee mitään syntiä?Ymmärsinkö oikein?

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija To Heinä 10, 2014 7:55 pm

Rea. Sekin on raamatun mukaan mahdollista, mutta tuota en tarkoittanut.

Tarkoitin, sitä, että jota Henki kuljettaa, niin hän ei tee syntiä, vaan vanhurskautta.

Jota taas oma liha kuljettaa, niin hän ei tee muuta kuin syntiä.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Heinä 10, 2014 8:10 pm

karit kirjoitti:Rea. Sekin on raamatun mukaan mahdollista, mutta tuota en tarkoittanut.

Tarkoitin, sitä, että jota Henki kuljettaa, niin hän ei tee syntiä, vaan vanhurskautta.

Jota taas oma liha kuljettaa, niin hän ei tee muuta kuin syntiä.

karit

Raamatussa on lukettomia kertomuksia uskovista jotka lankesivat syntiin, kuka mihinkin, persoonan heikkouksien mukaan.
Vaikka sitä voisi luulla ja kuvitella itsestään, ettei mitään syntiä tee.Monet elävät moraalisesti ja luulevat olevansa "pyhiä".
Ja siinä se suurin synti juuri piileekin: ylpeys.

Pyrkimys on tietenkin kristittynä, että eläisi mahdollisimman lähellä Jumalaa, tarkoitan, että eläisi niin ettei ainakaan missään julkisynneissä eläisi.Totuus on kuitenkin se, että kaikki uskovat tekevät syntiä, emme muutu uskovinakaan täydellisiksi, vaan olemme vain vajavaisia ihmisiä, syntisiä, toisten vajavaisten syntisten ihmisten joukossa.

Mutta uudestisyntyneinä kristittyinä, Jeesuksen opetuslapsina, meillä on, tai ainakin tulisi olla se ymmärrys, että tutkisimme itseämme jatkuvasti ja että langettuamme meillä on aina vapaa pääsy Kristuksen Jeesuksen kasvojen eteen, anomaan anteeksiantamusta !

1.Johanneksen kirje:
1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija To Heinä 10, 2014 8:23 pm

En ole löytänyt raamatusta yhtään Pyhän Hengen kuljettamaa, joka olisi tehnyt syntiä.
Kaikkia raamatun synnintekijöitä kuljetti liha. Sama koskee tätä päivää.

Jos on todella uskossa, totuudessa ja armossa, niin mistä synti tulee? Lihahan on silloin kuollut, ja kaikki teot ovat uskosta, ja mikä on uskosta ei ole syntiä.


1.Johanneksen kirje:
1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Tämäkin kohta todistaa, että hän puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ei hän jätä ylpeyttä. Jos hän niin tekisi, niin hän ei olisi uskollinen ja vanhurskas.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Heinä 10, 2014 9:17 pm

karit kirjoitti:En ole löytänyt raamatusta yhtään Pyhän Hengen kuljettamaa, joka olisi tehnyt syntiä.
Kaikkia raamatun synnintekijöitä kuljetti liha. Sama koskee tätä päivää.

Jos on todella uskossa, totuudessa  ja armossa, niin mistä synti tulee? Lihahan on silloin kuollut, ja kaikki teot ovat uskosta, ja mikä on uskosta ei ole syntiä.


1.Johanneksen kirje:
1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Tämäkin kohta todistaa, että hän puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ei hän jätä ylpeyttä. Jos hän niin tekisi, niin hän ei olisi uskollinen ja vanhurskas.

karit

Sinulla on ihan oma keksimä oppi, ja se ei ole Raamatun mukainen totuus.
sillä Raamattu kertoo aivan selkeästi:

Roomalaiskirje:
3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla
5:12 Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Pe Heinä 11, 2014 5:16 am

karit kirjoitti:En ole löytänyt raamatusta yhtään Pyhän Hengen kuljettamaa, joka olisi tehnyt syntiä.
Kaikkia raamatun synnintekijöitä kuljetti liha. Sama koskee tätä päivää.

Jos on todella uskossa, totuudessa  ja armossa, niin mistä synti tulee? Lihahan on silloin kuollut, ja kaikki teot ovat uskosta, ja mikä on uskosta ei ole syntiä.


1.Johanneksen kirje:
1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Tämäkin kohta todistaa, että hän puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Ei hän jätä ylpeyttä. Jos hän niin tekisi, niin hän ei olisi uskollinen ja vanhurskas.

Pietari lankesi syntiin, ja Paavalin piti oikein nuhdella häntä,

Galatalaiskirje:
2:1 Sitten, neljäntoista vuoden kuluttua, minä taas menin ylös Jerusalemiin Barnabaan kanssa ja otin Tiituksenkin mukaani.
2:2 Mutta minä menin sinne ilmestyksen johdosta ja esitin heille sen evankeliumin, jota julistan pakanain keskuudessa; esitin sen yksityisesti arvokkaimmille heistä, etten ehkä juoksisi tai olisi juossut turhaan.
2:3 Mutta ei edes seuralaistani Tiitusta, joka oli kreikkalainen, pakotettu ympärileikkauttamaan itseänsä.
2:4 Noiden pariimme luikertaneiden valheveljien tähden, jotka orjuuttaakseen meitä olivat hiipineet vakoilemaan vapauttamme, mikä meillä on Kristuksessa Jeesuksessa,
2:5 me emme hetkeksikään alistuneet antamaan heille myöten, että evankeliumin totuus säilyisi teidän keskuudessanne.
2:6 Ja nuo, joita jonakin pidettiin - millaisia lienevät olleet, ei kuulu minuun; Jumala ei katso henkilöön - nuo arvossapidetyt eivät velvoittaneet minua mihinkään enempään,
2:7 vaan päinvastoin, kun näkivät, että minulle oli uskottu evankeliumin julistaminen ympärileikkaamattomille, samoin kuin Pietarille sen julistaminen ympärileikatuille -
2:8 sillä hän, joka antoi Pietarille voimaa hänen apostolintoimeensa ympärileikattujen keskuudessa, antoi minullekin siihen voimaa pakanain keskuudessa -
2:9 ja kun olivat tulleet tuntemaan sen armon, mikä oli minulle annettu, niin Jaakob ja Keefas ja Johannes, joita pidettiin pylväinä, antoivat minulle ja Barnabaalle yhteisen työn merkiksi kättä, mennäksemme, me pakanain keskuuteen ja he ympärileikattujen.
2:10 Meidän oli vain muistaminen köyhiä, ja juuri sitä minä olenkin ahkeroinut tehdä.
2:11 Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin minä häntä vasten kasvoja, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista.
2:12 Sillä ennenkuin Jaakobin luota oli tullut muutamia miehiä, oli hän syönyt yhdessä pakanain kanssa; mutta heidän tultuaan hän vetäytyi pois ja pysytteli erillään peläten ympärileikattuja,
2:13 ja hänen kanssaan lankesivat ulkokultaisuuteen muutkin juutalaiset, niin että heidän ulkokultaisuutensa tempasi mukaansa Barnabaankin.
2:14 Mutta kun minä näin, etteivät he vaeltaneet suoraan evankeliumin totuuden mukaan, sanoin minä Keefaalle kaikkien kuullen: "Jos sinä, joka olet juutalainen, noudatat pakanain tapoja etkä juutalaisten, miksi sinä pakotat pakanoita noudattamaan juutalaisten tapoja?"
2:15 Me olemme luonnostamme juutalaisia, emmekä pakanasyntisiä;
2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.  
2:17 Mutta jos meidät itsemmekin, pyrkiessämme vanhurskautumaan Kristuksessa, on havaittu syntisiksi, onko sitten Kristus synnin palvelija? Pois se!
2:18 Sillä jos minä uudestaan rakennan sen, minkä olen hajottanut maahan, osoitan minä olevani lain rikkoja.
2:19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
2:20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Heinä 11, 2014 6:24 am

karit kirjoitti:Ja ne joita Henki kuljettaa ovat saaneet vapautuksen synninteosta Jeesuksen avulla.

Jos on niinkuin väität, tämä henkilö on sitten Jeesus itse. Koska vain Hän oli synnistä vapaa täällä
maanpäällä.

Koska kuitenkin Jeesus on ylösnoussut, eikä enää kulje täällä, niin tämä olento
josta puhut on sitten jeesus N:o 2, eli väärä jeesus.

Aina on perkeleen kiusauksen ytimenä ollut se että "TE tulette olemaan kuin Jumala"
näin 1 Mooses 3:5 sanoo.
Siitä lähtien ihminen on aina halunnut tulla ja olla jotakin.
Erityisen voiman tämä kiusaus saa silloin, kun se piiloutuu
hengellisyyden taakse. Kun vain todella antaudun ja tottelen,
silloin muutun Kristuksen kaltaiseksi.

Kannattaa kuunnella Matti Pyykkösen puhe:
Neljäs Ulottuvuus.
Pituus 56.21 min. Ihminen tulee isoksi ja Jumala pieneksi. 1 Moos 1:26 Tehkäämme ihminen………
Uusi teologia sanoo: Minä olen tarkka kopio Jumalasta. Kun minä katson peiliin niin näen jumalan. Taas toinen: Usko omaan uskoosi. Ja taas: Tämä puhuu neljännestä ulottuvuudesta.
Mitä Raamattu sanoo ? Rakastammeko Jeesusta ?

http://saarnaindexi.net/neljas-ulottuvuus/
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Heinä 11, 2014 9:06 am

Joh. 15:10 Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.


1Joh. 2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.


1Joh. 4:17 Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.


Raamatun, Mooseksen ja jopa Paavalin mukaan seurakunnan vanhimpien vastaisia syytöksiä ei tule ottaa huomioon, ellei ole vähintään kaksi, ja mieluiten kolme todistajaa. Ketkä ovat nämä kolme todistajaa, jotka langettivat Pietarin?
Tiedossamme on vain yhden henkilön syytös, ja vielä Jeesuksen asettamaa seurakunnan johtajaa kohtaan. Tämä samainen henkilö oli osaltaan edesauttamassa suurta skismaa seurakunnassa.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Heinä 11, 2014 9:10 am

jarrut: Kannattaa kuunnella Matti Pyykkösen puhe:
Neljäs Ulottuvuus.


Kannatta kuunnella ennemmin, mitä Jumalan Sana sanoo asiasta.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Heinä 11, 2014 9:30 am

Mitenkä on mahdollista, että apostoli Paavali sanoo;
1.Timoteuksen kirje:
1:15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen,
että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin. -?
Eikös hänen olisi pitänyt sanoa: olin syntisistä suurin; jos
hän kerta oli synnitön!
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Heinä 11, 2014 10:14 am

Ei. Lue kappaletta vähän laajemmin, niin ehkä ymmärrät mitä hän tarkoitti.

Jeesus tuli maailmaan syntisiä pelastamaan, joista Paavali väittää olevansa ensimmäinen(alkutekstissä "proto").

vrt. Ilm. 22:13 Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.


Ei siinäkään sanota, että minä olin ensimmäinen ja tulen olemaan viimeinen

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja jarrut La Heinä 12, 2014 4:28 am

"Jeesuksen ihmiseksi tulemisen tarkoitus oli pelastaa syntisiä.
Paras esimerkki hänen työnsä onnistumisesta oli,
että suurin kaikista syntisistä pelastui.
Paavali ei sano, että hän OLI syntisistä suurin, vaan MINÄ OLEN..
Ennen Damaskon tien kokemusta hän oli syntinen, sen
jälkeen hänestä tuli armosta pelasettu syntinen"


Yllämainitty kohta kreikankielisen Raamatun alkutekstin selitys ko 1 Timo 15.

Siis, ihminen on täällä lihassa olessaan syntinen loppuun asti.
Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että uudestisyntynyt uskova
tekee syntiä ja elää synnissä, vastoin Jumalan Sanaa,
vaan taistelee sitä vastaan.


1.Johanneksen kirje:
1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.
1:10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.
2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja jarrut La Heinä 12, 2014 5:00 am

karit kirjoitti:


Raamatun, Mooseksen ja jopa Paavalin  mukaan seurakunnan vanhimpien vastaisia  syytöksiä ei tule ottaa huomioon, ellei ole vähintään kaksi, ja mieluiten kolme todistajaa. Ketkä ovat nämä kolme todistajaa, jotka langettivat Pietarin?
Tiedossamme  on vain yhden henkilön  syytös, ja vielä Jeesuksen asettamaa seurakunnan johtajaa kohtaan. Tämä samainen  henkilö oli osaltaan edesauttamassa suurta skismaa seurakunnassa.

Voisitkohan selittää vähän laajemmin, mitä tarkoitat?
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Vierailija La Heinä 12, 2014 6:15 am

Jos jotkut ovat syntisiä loppuun asti, ja kuolevat synneissään, niin Jumalan armo ei ole ilmestynyt heidän elämäänsä, ja heille Jeesus on sanova lopussa: "menkää pois minun edestäni te laittomuuden tekijät".


Tarkoitan sitä, että Paavalin syytös voidaan jättää omaan arvoonsa. Se ei raskauta muita kuin korkeintaan häntä itseään, sillä Paavalikaan ei ollut lain yläpuolella, eikä hän itsekään voi puhua yhtenä hetkenä yhtä, ja seuraavana toista.

Jos hänen mukaansa syytöstä seurakunnan vanhinta vastaan ilman todistajia ei tule ottaa vastaan, niin silloin niitä ei tule kuunnella, vaikka syyttäjä olisi hän itse.
Siis jos et löydä todistajia Paavalin väitteille, niin Pietarin vastainen kanne raukeaa.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA Empty Vs: PYHÄN HENGEN TOIMINTA SEURAKUNNASSA

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa