Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Kirkon kahdet kasvot

Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Kirkon kahdet kasvot

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Loka 27, 2017 9:03 am

Kirkon kahdet kasvot
05 tou 2017
Kirjoittanut Tuula Malin | 285 Kommenttia

Helsingin Lehtisaaressa asuva Ville A. Niiranen kirjoittaa Helsingin Sanomissa ahneesta kirkosta.

”Kirkko on maanomistajana korottamassa maanvuokria tasoon, jota tavallisen työssä käyvän ihmisen on vaikea rahoittaa.”

Niirasen mukaan sadan neliön huoneistossa korotuksen seurannaivaikutus on jopa 700 euroa kuukaudessa.

”Kirkko ei näytä tunnustavan sitä epäoikeudenmukaisuutta, jota moni perhe tällä hetkellä tuntee.”

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on kulkemassa kummalliseen kulmaan suhteessa omaan jäsenkuntaansa. Instituutio vaikuttaa sulkeneen korvansa oman väkensä murheilta, hädältä ja avuntarpeelta, samaan aikaan kun papisto keskittyy topakkaan huolenpitoon Suomen turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttäneiden, laittomasti maassa oleskelevien muslimisiirtolaisten ihmisoikeuksista.

Eikö Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus tulisi kuulua kaikille? Myös sille vähäväkiselle kirkkokansalle, jonka tanssi ja laulu eivät raikaa Rautatientorilla. Niille suomalaisille kristityille, jotka kärsivät hiljaa omissa oloissaan.  Herralleen sairastaen, omaan osaansa tyytyen. Sen alle nääntyen.

Millainen ylipäätään on kansankirkoksi ristitty kristittyjen yhteisö, jolle kantasuomalaisen keskiluokan hätä ei ole jalojen tekojen arvoinen? Kirkko, joka on valmis riistämään omaa jäsenkuntaansa ja  kylvämään enenevissä määrin eripuraa suomalaisen yhteiskunnan keskelle.

En ole ainoa, joka hämmästelee kansankirkon karnevaalihenkistä papistoa. Piispoja ja rivipastoreita, jotka asettuvat liperit kaulassa laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan julistamalla saarnastuolista pyhän tuomionsa suomalaisen oikeuslaitoksen vahvistamille turvapaikkapäätöksille.
pappeja kaduilla huutamassa
Näemme pappeja kaduilla huutamassa  ja puimassa nyrkkiä valtiovallalle. Pyhän kirkollisviran hoitajia, joilla on aikaa osallistua poliittisiin mielenilmauksiin ja estää poliisia toteuttamasta lainmukaisia virkatehtäviään. Aivan kuin vastakkainasettelun provosoiminen olisi herkullinen palkanlisä ja motivaatiotekijä. Pappisviran liekki ja moottori.

Kirkon ydintehtävä on puolustaa köyhiä ja hädänalaisia. Eikö kelkassa yhä sinnittelevän, mutta vakavan putoamisuhan alla elävän kantasuomalaisen keskiluokan hätä tulisi tästä näkökulmasta olla yhtä lailla kirkon jalojen tekojen valtavirtaa?

Minusta pastori Marjaana Toiviainen voisi kahlita itsensä vaikkapa Lehtisaaressa sijaitsevan kerrostalon kivijalkaan ja vaatia kirkkoa luopumaan suunnitelmistaan moninkertaistaa tonttivuokrat kantasuomalaisen kirkkokansan hyvinvoinnin takaamiseksi. Eikö Toiviaisen työnantaja pakota toimillaan lapsiperheet kodeistaan ja sitä kautta johda heidät vakavan mielenterveysvaaran alle? Tähänkin tuskaan Toiviaisen tulisi tarttua.

Mikä ylipäätään on se viisasten kivi, jota turvapaikkatutkinnan ulkopuolella vaikuttavat papit esikuntineen pitävät kädessään arvostellessaan Migriä ja oikeuslaitosta turvapaikkapäätösten sisältökysymyksistä ? Voiko julistaa vääräksi, ellei tunne päätösten yksityiskohtia?

Tuottaako johdonmukainen viranomaistyön vaikeuttaminen hyvää Suomelle? Vaikea löytää yhtäkään hyvää hedelmää.

Jollei hyvää, niin uhkia sitäkin enemmän. Turvapaikkatutkinnan ja lainvoimaisten käännytyspäätösten vastustaminen sekä laittoman maahanjäännin tukeminen tuottavat Suomelle merkittävän turvallisuusriskin. Sisäisen kaaoksen lietsominen on arveluttavaa toimintaa tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Sisäisesti sekava Suomi on heikko puolustamaan omia rajojaan ulkoisen uhan edessä.

Kirkon julkikuva on politisoitunut pelottavan kiivain kierroksin. Kristittyjen pyhä kirja opettaa alamaisuutta esivaltaa kohtaan Roomalaiskirjeen 13. luvun jakeen perusteella myös kirkon työntekijöiden tulisi tukea esivallan tekemiä päätöksiä ja rakentaa sitä kautta yhteyttä keskuuteemme. Eripuran lietsominen ei voi olla kristillisen kirkon kärkihanke.

https://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin/2017/05/05/kirkon-kahdet-kasvot/
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Kirkon kahdet kasvot

Viesti kirjoittaja Stiina Pe Loka 27, 2017 10:21 am

Hyvä, että joku ottaa edes kantaa siihen mikä näkyy ihan rivikansalaiselle kadulla ja kaupassa. Suurin osa Suomeen tulleista on edelleen elintaso - ja "pahat mielessä" muka pakolaisia vääristä maista. En tunne yhtään syystä kärsivää syyrialaista. Täällä esim. Lidlissä tapaan hienostipukeutuneita, kännykät uutuuttaan kiiltelevinä kaikkine handsfriilaitteineen yms. Osaavat käyttää laitteita nuoret naisetkin ja jokunen vanhempikin. Ostoskärryt pullistelevat runsasta, "parempaa" saksalaista ruokaa (valkoista vuokaleipää). En näe heitä S-marketissa, enkä ole kuullut heistä ruokajonoissa. Selvästi hyvinvoivempia, kuin työttömät yms. kantasuomalaiset. Somaleista olisi myös paljon negatiivista kerrottavaa elintasoasioissa. Paljon on etnisiä lihakauppoja ja omia yhdyskuntia (hyvä vai paha?). Suomalaisnaiset saa hyppiä kadulla ojaan, kun muslimijoukko tulee kohti, koskaan eivät väistä, vaan tulevat päin, jos en itse väistä koko velvollisuutta. Suomalaisten "huonotapaistenkin" keskuudessa aina menee automaattisesti fifti fifti. Muutenhan se olisi uhkaus. Samaten varsinkin nuoret naiset roskaavat ihan hirveästi, vesipullotkin heitellään pitkin pientareita ja puun alle. Jännä juttu, että suomalisilla lapsilla on melkein aina omat pullot taytettynä helsingin raanavedellä ja muslimeilla on varaa ostaa joka päivä oma puolenlitran vesipullo / nuppi (omasta kaupasta) mikä juodaan kerralla ja jätetään luontoon. (Eläkeläiset suom. siivovat sitten talkoissaan tai pultsarit löytävät palautuspullot. Ihmettelen. Politiikot valehtelevat ja ainakin osa kirkkomme työntekijöistä ovat "sairastuneet". Koko ajan syntyy uusia avustusryhmiä loputtomaan tarpeeseen Suomessa ja maailmalla. Mitenkähän se talous oikein pyörii? En ymmärrä. Minulta ei enää riitä, kuin vanhoja vaatteita, jotka eivät kelpaa muille kuin minulle. Tietenkin oikeassa nälänhädässä olisi vielä minullakin paljon jakamista, mutta nyt kyllä riistetään ja yritetään riistää. Näyttöä ei ole miten rahat menevät. Muuttaisin Viroon, jos voisin.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Vs: Kirkon kahdet kasvot

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Loka 27, 2017 12:24 pm

Itseäni riipoo täällä  nykyinen asuntopolitiikka: kalliita yksiöitä ja kaksioita rakennellaan, kolmosista puhumattakaan. Yli kakskymppinen opiskelijapoika ei voi haaveillakaan muuttoa isänsä peräkamarista moneen vuoteen.  Pieni halpa kaksio on siis jaettu. Kunta kustantaa maahanmuuttajille ne kalliitkin asunnot, rivitaloista ja omakotitaloista puhumattakaan.

Taisin taas ajatella ääneen, kun sain ärtymyspuuskat päälleni, työtä karttavia terveitä miehiä arvostellessani,
eivät nähkääs halua tehdä pienipalkkaista työtä, kun kunnasta saa kaikkia ilmaiseksi, hammaslääkäreistä yksityislääkäreihin, taskurahat ja puhelinkorit, bussiliput, junaliput ja bensakortit. Joka perjantai on moskeijalukaalin parkkipaikalla viimeistä mallia olevia Autoja, ja laumoittain työttömiä alle neljänkympin olevia miehiä!

Jossakin on pahan kerran vikaa, eikä ääneen saisi ajatella, sehän on Rasismia tai ainakin Syntiä,
kun sanoo asioista niinkuin ne ovat.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Vs: Kirkon kahdet kasvot

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Pe Loka 27, 2017 3:39 pm

Allekirjoitan kaikki, sekä Stiinan, että arkikaluston kirjoitukset maahanmuuttopolitiikasta!
Itsellänikin olisi satoja tapahtumia kerrottavana.
Yhden voin tähän laittaa:

Vauvanvaunut: Itselläni oli aikoinaan käytetyt vaunut lapselle, ensimmäisellä lapsella ei ollut vaunuja
ollenkaan,mutta pärjättiin!

Katselen silloin tällöin vauvanvaunumalleja, koska niitä tuppaa tulemaan ihan silmieni eteen busseihin noustessa!
Ja juuri maahanmuuttaja äidit niitä kalliita malleja ainoastaan työntelee!
Miten on mahdollista että muslimiäideillä on varaa työnnellä lastaan n 1000 euron vaunuilla?
Onko se oikein? Ei ole!

Joskus ärsyttää bussissa kun lauma lapsia tulee samaan bussiin ja pitävät kamalaa meteliä, eikä kukaan sano mitään!
Onko oikein sekään, että lasten annetaan pitää koko bussimatkan niin kamalaa meteliä, että jotkut vanhukset laittavat kädet korville?

Ei ole oikein! Saako sitten ojentaa toisten lapsia bussimatkalla metelöinnistä? En ole tarkistanut virkavallalta asiaa!
Itse en pystynyt hillitsemään itseäni muutama viikko sitten.Olin käynyt Itäkeskuksessa ostoksilla
kun olin palaamassa kotiin bussilla 550, bussiin astui kolme somalilasta sekä heidän isänsä.
He istuutuivat eteeni, tai oikeammin sanottuna juoksivat penkeille samalla hakkasivat jalkojaan lattiaan!!!

Isä ei sanonut mitään! Koko lapsilauma piti kirkuvaa meteliä, samalla hakaten jalkojaan bussin lattiaan.
Mietin että tämähän tulee jatkumaan ellei kukaan puutu asiaan.

Nousin ylös, menin heidän eteensä ja sanoin napakasti, olkaa hiljaa, älkääkä hakatko jalkoja lattiaan
ei täällä bussissa saa metelöidä, vaan täällä on oikeus matkustaa niin, ettei häiriinny korkeista äänistä.

Samalla huomasin että bussikuski oli afrikkalainen! Ja mitenkähän tässä nyt käy!Tuleeko hän puolustamaan maanmiehiään?
Olin kuitenkin päättänyt, että he eivät saa häiritä muita matkustajia!

No ainakin he lopettivat jalkojen tömistelyn, mutta meteliä he kuitenkin pitivät!

No olenko sitten rasisti, kun tällaisia puhun? Vastaan itse, en ole rasisti!
Tässä nyt ei ole ollenkaan kysymys rasismista , mutta mistä sitten?

On kysymys oikeudenmukaisuudesta, samanvertaisuudesta! Ei ole pakko hyväksyä epäoikeudenmukaisuutta!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 432
Join date : 23.10.2013
Ikä : 71
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Juha Ahvio - Miksi kirkko edistää laittomuutta ja vallankumousta Suomessa?

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ti Loka 31, 2017 7:44 am
Published on Jul 29, 2017Teol. tri Juha Ahvio ottaa kantaa Suomen evankelisluterilaista kirkkoa koskevaan ajankohtaiseen tilanteeseen. Miksi kirkko on ajautunut nykytilanteeseensa ja miksi nyt kirkon valtavirtaa edustava liberaaliteologia ja sen edustajat etenkin nuorten naispappien keskuudessa ajavat käytännössä varsin vallankumouksellisia pyrintöjä

Miksi avointen rajojen maahanmuuttopolitiikkaa ja laitonta maassa oloa kannattavat liberaalipapit eivät mitenkään voi puolustaa näkemyksiään ja esivaltaakin vastustavaa käytännön aktivismiaan Jeesuksen lähimmäisenrakkausopetuksella.

Kumouksellista vapautuksen teologiaa ihannoivat nuoret papit ja muut kirkon vaikuttajat ovat luopuneet paitsi klassisen kristillisestä evankeliumin määritelmästä myös historiallisen kristillisestä Jumala-uskosta ja omkonsa päätunnustuksestakin. Samaiset kirkolliset radikaalivaikuttajat ajavat vallankumousta myös kirkon eettisen opetuksen saralla.

Puheessa piirtyy huippuajankohtainen kuva siitä, missä kirkko nyt menee. Mitä konservatiivien ja Raamatun Sanassa kiinni pysyvien tulisi nyt tehdä ja miten asennoitua kirkon viimeaikaisiin kehityssuuntiin. Miksi kirkko on ajautunut tukemaan laittomuutta ja edistämään perinteisten ja yhteiskuntaa koossa pitävien arvojen kumoamista.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty JUHA AHVIO - MIKSI LIBERAALITEOLOGEILLA ON ERI JEESUS?

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ti Loka 31, 2017 8:28 am

JUHA AHVIO - MIKSI LIBERAALITEOLOGEILLA ON ERI JEESUS?

arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Vs: Kirkon kahdet kasvot

Viesti kirjoittaja jarrut La Marras 04, 2017 7:34 am

Jos et ole perillä mitä  "Liberaaliteologia" on, yllämainittu JUHA AHVIO
videoituna antaa siihen asiallisen ja tyhjentävän vastauksen.
Suosittelen.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kirkon kahdet kasvot Empty Vs: Kirkon kahdet kasvot

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa