Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyTänään kello 12:47 pm kirjoittaja jarrut

» Sanan saarna vähenee ja tunnelma lisääntyy
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyTänään kello 12:17 pm kirjoittaja jarrut

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyTänään kello 12:14 pm kirjoittaja jarrut

» Tapio Puolimatka // WHO:n kansainvälinen pandemiasopimus
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyTänään kello 9:07 am kirjoittaja arkikalusto

» Frank Mangin profeetallinen viesti Ruotsille: "Herää!"
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyEilen kello 8:42 am kirjoittaja jarrut

» Mauri Viksten // Sota on Herran
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyEilen kello 7:47 am kirjoittaja jarrut

» Olavi Peltola //Olenko minä sinulle rakas?
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyEilen kello 7:19 am kirjoittaja Hellevi

» Olavi Peltola // Kärsimys ja Jumala
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyEilen kello 7:11 am kirjoittaja Hellevi

» Jobin kirja: Kärsimyksen keskellä
Aikamme pelot ja epävarmuus EmptyEilen kello 6:56 am kirjoittaja Hellevi

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Aikamme pelot ja epävarmuus

Siirry alas

Aikamme pelot ja epävarmuus Empty Aikamme pelot ja epävarmuus

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Tammi 25, 2019 8:30 am

Aikamme pelot ja epävarmuus
(The Fears And Uncertainty Of Our Time)

”Mooseksen, Jumalan miehen, rukous. Herra, sinä olet meidän turvamme polvesta polveen. Ennenkuin vuoret syntyivät ja sinä loit maan ja maanpiirin, iankaikkisesta iankaikkiseen olet sinä, Jumala. Sinä palautat ihmiset takaisin tomuun ja sanot: "Palatkaa jälleen, te ihmisten lapset". Sillä tuhat vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki.”

Psalmi 90:1-4

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

Hebr. 13:8

”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.”

1. Joh. 4:18

”Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen.”

2. Tim. 1:7


Tässä LTN:n numerossa tarkastelemme aikamme tapahtumia, vieläpä kun uusi vuosi tuo mukanaan paljon hämmennystä ja epävarmuutta. Viimeaikaiset uutisraportit ovat saaneet apokalyptisen sävyn. Konfliktin Lähi-idässä, jännitteiden Venäjän kanssa, kauppasodan Kiinan kanssa, myllerryksen Washington D.C:ssä, ja Yhdysvaltojen osakemarkkinoita hämmentävän epävakauden myötä, monet ihmiset kärsivät ahdistuksesta ja tuntemattoman pelosta.

Yhdysvaltojen osakemarkkinat suoriutuivat kehnosti joulukuussa 2018, kun raportit osoittavat, että se tulee olemaan huonoin joulukuu markkinakaupassa sitten vuoden 1931 Suuren Laman (Great Depression) aikana. (1) Valtamedia on nyt täynnä lainauksia asiantuntijoilta, jotka spekuloivat epävarmasta tulevaisuudesta.

Jotkut näistä raporteista ovat selvästi synkempiä kuin toiset. Kuten otsikko CNBC:stä, joka julkaistiin 19. joulukuuta 2018, jossa todetaan: ”Kun pelko nousee Wall Street'illä, strategit varoittavat, että pahin on vielä tulossa.” (2) Sitävastoin, USA Today'n julkaisema artikkeli 23. joulukuuta 2018 väittää, että talous on edelleen vahva osakemarkkinoiden suorituksesta huolimatta, ja esittää, että on ”erittäin epätodennäköistä”, että taantuma tulee vuonna 2019.

( 3) Toinen joulukuun 2018 CNBC-raportti viittaa siihen, että yksi osakemarkkinoiden laskun syistä on Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota. (4) Kuitenkin, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on syyttänyt Federal Reserve'ä (USA:n keskuspankki) osakemarkkinoiden lysähtämisestä johtuen ohjauskoron nostamisesta vuoden 2018 aikana. ”Ainoa ongelma taloudessamme on Fed”, Trump kirjoitti 24. joulukuuta 2018 viittauksessaan USA:n keskuspankkiin.

Hän kirjoitti edelleen: ”Heillä ei ole tuntumaa markkinoista, he eivät ymmärrä välttämättömiä kauppasotia tai vahvaa dollaria tai edes demokraateista johtuvia hallinnon sulkemisia rajakysymyksen vuoksi. Fed on kuin voimakas golfari, joka ei pysty saamaan tulosta, koska hänellä ei ole mitään lähituntumaa - hän ei osaa putata!” (5)

Bloomberg News'in julkaiseman artikkelin mukaan, Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin järjesti neuvottelupuhelut rahoitusalan sääntelyviranomaisten kanssa joulukuun lopussa 2018 ja vakuutti, että mikään ei ole ”tavanomaisesta poikkeavaa” Yhdysvaltain kauppamarkkinoilla. Ministeri Mnuchin otti myös yhteyttä johtaviin virkailijoihin maan kuudessa suurimmassa pankissa ja häntä vakuuteltiin siitä, että ne kaikki olivat vankalla pohjalla.

(6) Ironista kyllä, Mnuchin'in tiedustelut aiheuttivat vain enemmän hermostuneisuutta osakevaihtajien keskuudessa, mikä johti valitusten tulvaan. ”Kehotukseen 'älä panikoi' ei mitenkään sovi se, kun sanotaan, 'Soitan huomenna osakesyöksyä suojaavalle tiimille.' Se on sellainen tapahtuma, joka hämmentää markkinoita ja luo enemmän paniikkia ja pelkoa, kuin on tarkoitettu luottamuksen synnyttämiseksi”, sanoi Michael O'Rourke, joka on johtava markkinastrategisti JonesTrading -yhtiössä.

(7) Sama juttu kyseessä, kun Euraasia-ryhmän puheenjohtajana toimivan Ian Bremmer'in mainittiin sanoneen: ”Valtiovarainministeri, joka soittaa maan johtaville pankkiireille sunnuntaina saadakseen vahvistusta, että heillä on käteistä lainaamista varten. Ei aivan luottamusta herättävää toimintaa.” (Cool

Kun kyseessä on osakemarkkinat, on varmasti paljon pulinaa, mutta todellisuudessa on selvää, ettei kukaan maan päällä tiedä varmasti, mitä tulevaisuus saattaa pitää sisällään. Onneksi me tunnemme sen Yhden, joka tietää lopun alusta saakka, ja Häntä ei koskaan hämmennetä. Meidän Jumalamme ei väsy eikä nuku, ja Hän on oleva iankaikkisesta iankaikkiseen.

Psalmi 90:1-2 julistaa: ”Herra, sinä olet meidän turvamme polvesta polveen. Ennenkuin vuoret syntyivät ja sinä loit maan ja maanpiirin, iankaikkisesta iankaikkiseen olet sinä, Jumala.” Riippumatta siitä, onko taloudellinen laskusuhdanne tai romahdus, taantuma tai lama, palvelemme Jumalaa, joka tietää kaikki asiat, ja Hän on luvannut, ettei Hän koskaan hylkää meitä.

Jotta saisimme rauhan ja varmuuden epävarmuuden aikoina, meidän ei tarvitse katsoa enempään kuin meidän Herraamme ja Vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen, joka, kuten meille kerrotaan Hebrealaiskirjeen luvussa 13:8, on ”... sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.” Jos et ole vielä katunut syntejäsi ja pyhittänyt elämääsi Jumalalle, kehotan sinua tekemään niin nyt.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Aikamme pelot ja epävarmuus Empty Hallinnon sulku jälleen

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Tammi 25, 2019 8:33 am

Hallinnon sulku jälleen (The Government Shuts Down Again)

Oli aika, jolloin oli harvinaista sulkea Yhdysvaltain hallinto. Ennen vuotta 2018 liittovaltion hallintoa ei oltu suljettu sitten vuoden 2013. Ennen vuotta 2013, hallinto ei ollut suljettuna kuin 15. joulukuuta 1995 – 6. tammikuuta 1996 välisenä aikana.

(9) Kuitenkin, kun kirjoitan tätä uutiskirjettä, Yhdysvallat kamppailee osittaisen hallinnon sulkemisen kourissa, joka on vuoden 2018 kolmas sulku. Tämä 22. joulukuuta 2018 alkanut sulku syntyi, koska presidentti Trump ja senaatin demokraatit eivät päässeet sopimukseen hankintarahoituksesta muurin rakentamiseksi maan etelärajalle Meksikon kanssa. Trump, omalta osaltaan, ​​vaatii 5 miljardia dollaria valtion rahoitusta, joka käytettäisiin noin 402 kilometrin pituisen esteen asentamiseen rajalle.

(10) Joulukuun 25. päivänä 2018, Trump lupasi pitää hallinnon suljettuna siihen asti kunnes rahoitus muurille tai aidalle toimitetaan. ”En voi kertoa teille, milloin hallinto avataan. Voin kertoa, että sitä ei avata ennenkuin meillä on muuri, aita, tai miksi tahansa sitä kutsutaankin”, Trump vakuutti.
(11)Hallinnon sulku voi joskus päättyä hyvin äkillisesti. Esimerkiksi 9. helmikuuta 2018 tapahtunut sulku kesti vain yhdeksän tuntia.

(12) On mahdollista, että nykyinen sulku saattaa olla ohi siihen mennessä, kun luet tätä uutiskirjettä. On kuitenkin ilmeistä, että Yhdysvaltojen nykyinen hallinto on erittäin toimintakyvytön. On myös selvää, että Amerikan väestöstä hyvin suuri osa haluaa epätoivoisesti nähdä eteläisen rajamuurin rakennettuna. Tähän kirjoitushetkeen mennessä, yksityisiltä kansalaisilta on kerätty yhdeksän päivän aikana lahjoituksia yli 17 miljoonaa dollaria muurin rahoitukseen. (13)

Ehkä kaikkein kummallisimmassa twistissä, juuri kun Washington on jämähtänyt nykyiseen umpikujaansa, Trump'in hallinto on luvannut antaa 5.8 miljardia dollaria Meksikolle ja eräille Keski-Amerikan alueille, mikä on lähes sama määrä rahaa kuin ollaan tavoittelemassa muurin rahoitukseen. Näitä varoja jaetaan siinä toivossa, että se parantaa näiden alueiden elinoloja ja vähentää siten todennäköisyyttä sille, että ihmiset Meksikosta ja Keski-Amerikasta yrittävät siirtyä Yhdysvaltoihin.

Meksikon ulkoministeri Marcelo Ebrard oli haltioitunut saadessaan tietää tästä kehityksestä ja totesi, että se on ”hyvä uutinen, erittäin hyvä uutinen Meksikolle.” (14) Vastavalittu Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador on myös innoissaan uutisesta ja oli sanonut: ”Minulla on unelma, jonka haluan nähdä muuttuvan todellisuudeksi - että kukaan ei enää halua mennä työskentelemään Yhdysvaltoihin.” (15)
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Aikamme pelot ja epävarmuus Empty Huhuja sodasta

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Tammi 25, 2019 8:38 am

Huhuja sodasta (Rumors Of War)

Nykyään Washingtonissa ei tapahdu lähes mitään ilman kiistoja. Joulukuun 20. päivänä 2018, kenraali James Mattis, joka on toiminut Yhdysvaltain puolustusministerinä kahden viime vuoden aikana, irtisanoutui äkillisesti virastaan, tullen viimeisimmäksi tapaukseksi pitkässä juoksussa kabinetin jäseniä, jotka ovat joko irtisanoutuneet itse tai erotettu presidentti Trump'in toimesta. Erokirjeessään kenraali Mattis näyttää viittaavan siihen, että presidentti Trump ei ota Venäjän ja Kiinan uhkia riittävän vakavasti.

”Uskon, että meidän on oltava päättäväisiä ja yksiselitteisiä lähestymiskannassamme niihin maihin, joiden strategiset edut ovat lisääntyvästi jännittyneessä tilassa omiemme suhteen. On selvää, että esimerkiksi Kiina ja Venäjä haluavat muokata maailman yhdenmukaiseksi autoritaarisen mallinsa kanssa – saavuttamalla veto-oikeudellisen määräysvallan muiden maiden taloudellisiin, diplomaattisiin ja turvallisuutta koskeviin päätöksiin – edistämään heidän omia etujaan naapureittensa, Amerikan ja meidän liittolaisten kustannuksella”, Mattis kirjoitti kirjeessään. (16)

Kun uutinen Mattis'in eroamisesta ilmestyi, eri uutislähteet julkaisivat kauheita juttuja ehdottaen, että lähtevä puolustusministeri oli Washingtonissa ainoa voima, joka piti presidentti Trump'in ruodussa ja esti globaalin kaaoksen. ”Shaken, Saddened, Scared: Washington Erupts over Mattis resignation (Järisyttävää, surullista, pelottavaa: Washington kuohuu Mattis'in eroamisen johdosta)”, julistaa CNN:n otsikko.

(17) Artikkelissa mainittiin Floridan republikaaninen senaattori Marco Rubio, joka kirjoitti Twitteriin: ”Lue vain kenraali Mattis'in erokirje. Se tekee täysin selväksi, että olemme menossa kohti vakavia poliittisia virheitä, jotka vaarantavat kansakuntamme, vahingoittavat liittolaisiamme ja voimaannuttavat vihollisiamme.”

(18) Samalla tavoin Ohio'n kuvernööri John Kasich kirjoitti: ”Tämä kaaos laittaa Amerikan vaaraan ja se täytyy pysäyttää välittömästi.”
(19) Senaattori Mark Warner, joka on Virginian demokraatti, puuttui myöskin asiaan, kirjoittaen: ”Tämä on pelottavaa. Ministeri Mattis on ollut vakauden saareke keskellä Trump'in hallinnon kaaosta.”

(20)Kenraali Mattis teki päätöksensä lähteä sen jälkeen, kun Trump ilmoitti suunnitelmista poistaa kaikki Yhdysvaltain joukot Syyriasta ja vähentää huomattavasti amerikkalaisten sotilaallista läsnäoloa Afganistanissa.

Tätä päätöstä ovat pahoitelleet monet poliitikot ja maailman johtajat. Eräs harvinainen poikkeus on senaattori Rand Paul, Kentucky'n republikaani, joka CNN:n ”State of the Union” -haastattelussa sanoi: ”Olen ylpeä presidentistä. Tämä on juuri sitä mitä hän lupasi. Ja luulen, että ihmiset ovat itseasiassa samaa mieltä hänen kanssaan. Ajattelen ihmisten uskovan, että olemme olleet sodassa liian kauan liian monissa paikoissa, ja meidän on käännettävä huomio ongelmiin, joita meillä on täällä omassa kotomaassa: tiet, sillat, koulut.”

(22)Olettaen, että Trump seuraa suunnitelmiaan, joukot epäilemättä tulevat olemaan onnellisia kotoutuessaan. Meidän on kuitenkin otettava huomioon se, että yksi Trump'in päätöksenteon vaikuttimista voi olla se, että amerikkalaisia ​​sotilaita saatetaan tarvita muualla. Venäjä on kiihdyttänyt retoriikkaansa viime kuukausina, ja on olemassa indikaattoreita, joiden mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa viedä maansa sotajalalle.

Venäjän ja Yhdysvaltojen välisen ydinaseita koskevan sopimuksen (INF) romahtamisen myötä Venäjä on tehnyt suunnitelmia avata uudelleen sotilastukikohta Kuubassa, jonne sijoitettaisiin venäläisiä aseita, mahdollisesti jopa ydinkärkiä, aivan iskuetäisyydelle Yhdysvaltoja. Suunnitelmista tulee mieleen Kuuban ohjuskriisi, joka loi suurta jännitystä John F. Kennedy'n presidenttikaudella. Lokakuussa 1962 sattunut kriisi tapahtui sen jälkeen, kun Yhdysvallat sijoitti ballistisia ohjuksia Italiaan ja Turkkiin, ja Venäjä sijoitti tällaisia ​​ohjuksia Kuubaan.

(23) Sitä pidetään lähimpänä hetkenä koskaan, johon Yhdysvallat ja Venäjä ovat päätyneet käynnistääkseen ydinsodan.

Edelleen jännityksen lisäämiseksi, Venäjä lähetti kaksi ydinasekuljetukseen kelpaavaa sotakonetta Venezuelaan joulukuussa 2018. Ei tiedetä, oliko tämä Tu-160-pommikonepari aseistettu, mutta se osoittaa Venäjän halukkuutta perustaa sotilaallinen läsnäolo lähemmäksi Yhdysvaltoja. Venezuelan puolustusministeri Vladimir Padrino Lopez vakuutti, ettei ole mitään syytä olla huolissaan, väittäen, että ”Me olemme rauhan, emme sodan tekijöitä.”

(24) Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo arvosteli manööveriä, todeten, ”Venäjän hallitus on lähettänyt pommikoneita puolivälin matkan maailman ympäri kiertämisestä Venezuelaan. Venäläisten ja venezuelalaisten pitäisi nähdä tämä liike juuri sellaisena kuin mitä se on: kaksi korruptoitunutta hallitusta tuhlaavat julkisia varoja, ja vaientavat vapautta samalla kun heidän kansansa kärsivät.” (25)

Vladimir Putin puolestaan ​​esitti, että ydinsodan uhka on hyvin todellinen mahdollisuus, jos aseriisuntasopimuksia ei uusita Yhdysvaltojen kanssa. ”Se voisi johtaa koko sivilisaation tuhoutumiseen ja ehkä jopa planeettamme”, Putin sanoi. Hän totesi lisäksi: ”Olemme todistamassa asevalvontajärjestelmän hajoamista.” (26)

Samaan aikaan Yhdysvallat on jo sodassa Kiinan kanssa, mutta se on erilaista sotaa, ja poliitikot ja maailman johtajat puhuvat siitä harvoin. Se on sotaa, jota käydään tietokonehakkeroinnin ja kybervakoilun avulla. Kiina on käyttänyt näitä taktiikoita varastaakseen tietoja Yhdysvaltain hallitukselta sekä yksityiseltä sektorilta jo vuosien ajan, ja nyt liittovaltion poliisin eli FBI'n apulaisjohtaja Bill Priestap soittaa hälytyskelloa.

”Meidän kukoistuksemme ja paikkamme maailmassa ovat vaarassa”, Priestap arveli. Hän jatkoi sanomalla: ”Uskon, että tämä on vakavin vastavakoilu-uhka, joka kohtaa maatamme nykyään. Vaikka käännämme jokaisen kiven ympäri ja kulutamme kaiken ajan sen etsimiseen, se ei ole vain siellä, se on pahempaa kuin aavistimmekaan.”

(27) Priestap ilmaisi hämmästyksensä myös huolen puutteesta, joka koskee tätä kriisiä. ”Yhtäältä olin hämmästynyt joidenkin näiden yritysjohtajien ymmärryksestä koskien sitä, miten tämä uhka toimii tänään. Toisaalta, eri yritysjohtajien suhteen, olin hämmästynyt siitä, ettei ymmärretä Kiinan painoarvoa, kykyjä ja metodologioita”, Priestap valitti.

(28) Joulukuussa 2018 kävi ilmi, että Kiinan hallituksen tukemat hakkerit ovat näpistäneet Marriott-hotelliketjun tietoja neljän viime vuoden aikana. Hakkerit pystyivät varastamaan tietoja, kuten asiakkaiden nimiä, puhelinnumeroita, passien numeroita ja luottokorttitietoja, ja tietomurron väitetään vaikuttaneen 500 miljoonaan asiakkaaseen. Marriott-ketju oli Kiinan kohteena todennäköisesti siksi, että sen käyttäjiä ovat usein Yhdysvaltojen hallitus ja armeija.

(29)Hämmästyttävästi, kansallisen puolustusstrategiakomission (National Defense Strategy Commission) marraskuussa 2018 laatima raportti väittää, että Yhdysvaltain armeija on heikentynyt huomattavasti vuosien varrella eikä ole riittävästi valmistautunut merkittävään sotaan. Raportissa annetaan ymmärtää, että Yhdysvallat voisi jopa hävitä sodan Venäjän ja/tai Kiinan kanssa.

(30) ”USA:n sotilaallinen ylivoima ei ole enää itsestään selvä asia, ja vaikutukset amerikkalaisten etuihin ja amerikkalaisten turvallisuuteen ovat vakavia”, raportissa todettiin. Lisäksi se jatkoi sanomalla: ”Yhdysvaltain armeija voi kärsiä kohtuuttoman suurista miestappioista ja suurten pääomavarojen menetyksestä seuraavassa konfliktissaan.”

(31)Onko maailma todella niin pahassa tilanteessa kuin mediat kuvaavat? Kuinka lähellä olemme, kunnes tuhoisat sodat puhkeavat? En tiedä, mutta sen tiedän, että Jeesus Kristus sanoi ”sotien ja sotahuhujen” tapahtuvan päivinä, jotka johtavat Hänen paluuseensa. Epäilemättä ihmiset ovat reunalla ja täynnä pelkoa.

The Guardian'in julkaisema artikkeli 23. joulukuuta 2018 siteeraa Alexandra Bell'iä, joka on yhdysvaltalaisen tutkimuslaitoksen Centre for Arms Control and Non-Proliferation (aseiden viennin valvonnan ja ydinaseiden leviämisen estämisen keskus) vanhempi linjajohtaja. Tässä lainauksessa Bell sanoo: ”Maailman on myös tartuttava siihen tosiasiaan, että olemme asettaneet uskomattoman määrän uskoa yksittäisten johtajien kykyyn käyttäytyä järkevästi.

Valinnallaan tai virhearvioinnilla, presidentit Trump ja Putin voisivat lopettaa maailman jo tänään, ja on vähän, mitä kukaan meistä voisi tehdä heidän pysäyttämisekseen.” (32) Onneksi me tiedämme parannuskeinon tälle pelolle. Toisen Timoteuskirjeen luvussa 1:7 meitä muistutetaan apostoli Paavalin toimesta, ”Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen.” Samoin meitä opetetaan 1. Joh. 4:18 kohdassa: ”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.”
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Aikamme pelot ja epävarmuus Empty Geneettisesti muokatut vauvat

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Tammi 25, 2019 8:43 am

Geneettisesti muokatut vauvat (Genetically Edited Babies)

Nykypäivän erittäin kehittyneessä maailmassa kuulemme hämmästyttävistä uusista teknologisista saavutuksista säännöllisin väliajoin. Jokaisen tarinan kohdalla voisimme jäädä miettimään: ”Mitä he tekevät seuraavaksi?” Vastaus, ilmeisestikin, on geneettisesti muokatut ihmisvauvat. Marraskuun 25. päivänä 2018, kiinalainen tutkija nimeltään He Jiankui järkytti maailmaa, kun hän ilmoitti ensimmäistä kertaa, että vauvoja, joita kasvoi muokatuista alkioista, oli syntynyt.

”Kaksi kaunista kiinalaista tyttöä, Lulu ja Nana, tulivat itkien maailmaan yhtä terveinä kuin muutkin vauvat muutama viikko sitten”, hän ilmoitti iloisesti mainosvideolla. (33) Tutkija käytti geenin muokkaustyökalua, joka tunnetaan nimellä CRISPR-cas9 alkioiden muokkaamiseksi ja tukahduttamaan geeni, joka tunnetaan nimellä CCR5. CCR5-geenin tiedetään olevan se, joka sallii HIV-viruksen tarttua ihmisiin. (34)

Kun uutinen tästä tarinasta ilmestyi, tiedemiehet ilmaisivat tyrmistyksensä siitä, mitä he pitivät vaarallisena ja testaamattomana kokeiluna. Se on erityisen huolestuttavaa, koska tapahtuneiden muokkausten lopulliset vaikutukset ovat tuntemattomia, ja jos kaksi tyttövauvaa jonain päivänä ovat aikuisia ja heillä on omia lapsia, heidän jälkeläisensä kantaisivat myös muunnettua geeniä.

”Vastuutonta... kokeilua ihmisillä, joka ei ole moraalisesti tai eettisesti puolustettavissa olevaa”, sanoi tohtori Kiran Musunuru, joka on Pennsylvanian yliopiston geenien muokkauksen asiantuntija. (35) Myös Tri. Eric Topol Kalifornian Scripps'in tutkimusinstituutista (Scripps Research Translational Institute) on tyytymätön. ”Tämä on aivan liian aikaista.

Olemme tekemisissä ihmisen käyttöohjeiden kanssa”, Topal sanoi. (36) Vastuussa oleva tutkija puolusti kuitenkin työtään. ”Minusta tuntuu vahvalta vastuulta, että se ei ole pelkästään tehdä tämä ensimmäistä kertaa, vaan myös tehdä siitä esimerkki. Yhteiskunta päättää, mitä tehdä seuraavaksi”, He Jianku sanoi. Hänen mainittiin myös sanoneen: ”Uskon, että tämä auttaa perheitä ja heidän lapsiaan.” (37)

Vaikka geneettisesti muunnettujen vauvojen tuottaminen on Yhdysvalloissa laitonta, ainakin yksi tiedemies uskoo, että samanlaisia kokeita tehdään suljettujen ovien takana. ”On vaikea kuvitella, että tämä olisi ainoa ryhmä maailmassa, joka on tehnyt tällaista. Jotkut saattavat sanoa, että he rikkoivat jään. Tulevatko muut lisäämään vauhtia ja ryhtymään julkisiksi tuloksillaan, vai lopettavatko he sen, mitä ovat tekemässä ja näkevät miten tämä päättyy?”, tuumiskeli Paul Knoepfler, tutkija California-Davis -yliopistossa. (38)

Jos maailma on olemassa vielä vuosisadan ajan, eikä ole mitään takeita siitä, että se on, tätä kokeilua voidaan jonain päivänä katsoa hetkeksi, joka muutti ihmiskunnan historian ikuisesti. Lopulliset seuraukset ovat tuntemattomia, mutta on olemassa todellinen mahdollisuus, että geneettisesti muunnelluista ihmisistä voi joskus tulla yleisiä.

Kuinka pitkälle tämä tulee menemään? Jos he tekevät tällaista tänään, aikovatko he myös jonain päivänä päättää kloonata ihmisiä? Tiedemiehet, jotka leikkivät jumalaa, ovat varmastikin vaarallisia, ja me tiedämme Raamatusta, että kun yhteiskunnasta tulee kehittynyt ja hillitön, niin Jumala toisinaan tulee väliin. Näin oli asianlaita muinaisen Baabelin tornin aikana, jolloin ihmiskunta oli yhdistynyt varta vasten ja uhmakas Jumalaa vastaan.

Genesis 11:6-8 kertoo meille, ”Ja Herra sanoi: "Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä. Tulkaa, astukaamme alas ja sekoittakaamme siellä heidän kielensä, niin ettei toinen ymmärrä toisen kieltä." Ja niin Herra hajotti heidät sieltä yli kaiken maan, niin että he lakkasivat kaupunkia rakentamasta.” Niinpä näemme, että se on Jumala, joka on suvereeni, ja Hän päättää, kuinka pitkälle ihmiskunta etenee, ennenkuin kaikki tulee pysähtymään jarrut kirskuen.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Aikamme pelot ja epävarmuus Empty Loppu on lähellä?

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Tammi 25, 2019 8:50 am

Loppu on lähellä? (The End Is Near?)

Nuorena poikana vietin paljon aikaani kuunnellessani isäni, pastori David J. Meyer'in, puhetta ja saarnaamista. Hän saarnasi neljäkymmentä vuotta, ja monissa saarnoissaan hän korosti ihmiskunnan viimeisiä päiviä. Last Trumpet -uutiskirjeen numeroissa, joita hän kirjoitti, aikainmerkit olivat usein korostettuja. Ei ole yllättävää, että hän sai paljon kritiikkiä opetuksesta, että siirrymme aina vain lähemmäksi Vapahtajamme paluuta ja ajan loppua.

Kuitenkin, kuten olen osoittanut tässä uutiskirjeen numerossa, ne ovat nyt liberaalit, edistysmieliset, poliitikot, ja tiedemiehet, jotka väittävät, että maailma voisi loppua pian. Jotkut uskovat, että maailma voisi loppua, koska Donald Trump on Yhdysvaltojen presidentti, ja vielä useammat uskovat pikaiseen maailman loppumiseen ilmastonmuutoksen takia.

Ilmastonmuutoksesta puhutaan niin usein uutisissa, että on lähes mahdotonta pysyä ajan tasalla jokaisen jutun suhteen. Pelko ja paniikki ihmiskuntaa uhkaavasta kuolemasta on kuitenkin aina silmiemme edessä. Marraskuun 19. päivänä 2018, New York Times julkaisi artikkelin, jonka otsikkona oli: ”Like a Terror Movie: How Climate Change Will Cause More Simultaneous Disasters (Kuin kauhuelokuvasta: Se miten ilmastonmuutos tulee aiheuttamaan enemmän samanaikaisia ​​katastrofeja).

” Huomaa, miten tämä otsikko käyttää sanaa ”will (tulee)” sanan ”may (saattaa)” sijaan, väittäen näin, että nämä ennusteet ovat periksiannettu päätelmä. Artikkeli mainitsee raportin Camilo Mora'lta, joka työskentelee Havaijin Manoa -yliopistossa ja väittää, että maailma kärsii yhä enemmän ”lämpöaalloista, metsäpaloista, merenpinnan noususta, hurrikaaneista, tulvista, kuivuudesta, ja puhtaan veden puutteesta.” Mora kuvailee maapallon tulevaisuutta ”kuin kauhuelokuvana, joka on totta.”

(40) Mielenkiintoista on, että näiden tiedemiesten kuvailemat onnettomuudet kuulostavat kuin Raamatun profetian täyttymiseltä. Ilmestyskirjan luvussa 16:8-9 meille kerrotaan, että enkeli saa lopun aikoina vallan ”paahtaa ihmisiä tulella.” Meille myöskin kerrotaan näissä jakeissa, että ”ihmiset paahtuivat kovassa helteessä.” Luukkaan luvussa 21:25-28 Jeesus kuvaa lopun skenaariota ja kertoo meille: ”Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat.

Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.”

Joulukuussa 2018 pidettiin maailman johtajien vuosikokous ilmastonmuutoksen käsittelemiseksi. Tänä vuonna kokoontuminen järjestettiin Puolan Katowice'ssa. Raporttien mukaan maailman kaksisataa valtiota pääsivät sopimukseen ryhtymisestä toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kuten aina, tämä ryhmä elitistejä vaati, että ihmiskunnan on tehtävä radikaaleja muutoksia maailman kurssin muuttamiseksi.

”Meidän kaikkien on uhrattava saadaksemme. Meidän kaikkien on oltava rohkeita katsomaan tulevaisuuteen ja ottamaan vielä yksi askel ihmiskunnan hyväksi”, sanoi puolalainen viranhaltija Michal Kurtyka. (41) Kuitenkin maailmanlaajuisten hiilidioksidiverojen käyttöönotto, ihmisten pakottaminen luopumaan fossiilisista polttoaineista, ja perhekokojen rajoittaminen, jotka ovat kaikki ympäristönsuojelijoiden ehdottamia asioita, eivät tule pelastamaan tätä planeettaa. Onneksi me tiedämme, että Jeesus voi pelastaa meidät, ja Hän lupaa Matt. 24:13 jakeessa: ”Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.” Lisäksi Jeesus lupaa meille Matteuksen luvussa 28:20, ”...Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”

Lopuksi kiitän teitä kaikkia jatkuvasta tuestanne tälle ministeriölle. Vuosi 2018 oli tapahtumarikas vuosi, ja odotamme täysin, että myös vuosi 2019 tulee olemaan tällainen. Toiveeni ja rukoukseni on, että Jumala siunaa ja vahvistaa sinua läpi tämän uuden vuoden. Jos tarvitset rukousta, kerro siitä meille. Otamme rukouksen vakavasti, ja esirukoilijatiimimme suo aina kullekin rukouspyynnölle yksilöllistä huomiota. Armo ja rauha olkoon kanssanne Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Samuel David Meyer

Suomentanut: Olli R. (”nokialainen”)http://nokialainen.blogspot.com/2019/


Lähdeluettelo

01. CNBC, December 19, 2018, By Patti Domm, http://cnbc.com.
02. Ibid.
03. USA Today, December 23, 2018, By Paul Davidson, http://usatoday.com.
04. CNBC, December 5, 2018, By Kevin O'Leary, http://cnbc.com.
05. The Wall Street Journal, December 24, 2018, By Vivian Salama and Paul Kiernan, http://wsj.com.
06. Bloomberg News, December 24, 2018, By Benjamin Bain, Andrew Mayeda, and Margaret Talev, http://bloomberg.com.
07. Los Angeles Times, December 24, 2018, By Bloomberg, http://latimes.com.
08. Ibid.
09. Fox News, February 9, 2018, By Jennifer Earl, http://foxnews.com.
10. Dallas News, December 21, 2018, By Todd J. Gillman, http://dallasnews.com.
11. Fox News, December 25, 2018, By Greg Norman, http://foxnews.com.
12. Fox News, February 9, 2018, By Jennifer Earl, http://foxnews.com.
13. Gofundme, http://gofundme.com.
14. Newsweek, December 18, 2018, By Chantal Da Silva, http://newsweek.com.
15. Ibid.
16. The Office of the Secretary of Defense, December 20, 2018, By General Jim Mattis.
17. CNN, December 21, 2018, By Nicole Gaouette, http://cnn.com.
18. Ibid.
19. Ibid.
20. Ibid.
21. CNN, December 21, 2018, By Stephen Collinson, http://cnn.com.
22. The Washington Times, December 23, 2018, By Valerie Richardson, http://washingtontimes.com.
23. The Daily Star, November 20, 2018, By Joshua Nevett, http://dailystar.co.uk.
24. Fox News, December 11, 2018, By Lukas Mikelionis, http://foxnews.com.
25. Ibid.
26. Associated Press, December 20, 2018, By Vladimir Isachenkov, http://miamiherald.com.
27. The Wall Street Journal, December 12, 2018, By Dustin Volz and Aruna Viswanatha, http://wsj.com.
28. ABC News, December 12, 2018, By Mike Levin and Lee Ferran, http://abcnews.go.com.
29. Business Insider, December 12, 2018, By Alexandra Ma, http://businessinsider.com.
30. NBC News, November 14, 2018, By Alex Johnson, http://nbcnews.com.
31. Ibid.
32. The Guardian, December 23, 2018, By Julian Borger, http://theguardian.com.
33. Wired Magazine, November 27, 2018, By Megan Moteni, http://wired.com.
34. Associated Press, November 25, 2018, By Marilynn Marchione, http://ap.org.
35. Ibid.
36. Ibid.
37. Ibid.
38. Wired Magazine, November 27, 2018, By Megan Moteni, http://wired.com.
39. The New York Times, November 19, 2018, By John Schwartz, http://nytimes.com.
40. Ibid.
41. The Times of Israel, December 16, 2018, By Frank Jordans, http://timesofisrael.com.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Aikamme pelot ja epävarmuus Empty Vs: Aikamme pelot ja epävarmuus

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa