Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


MARTTI LUTHER Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin

Siirry alas

MARTTI LUTHER  Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin Empty MARTTI LUTHER Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin

Viesti kirjoittaja Hellevi Ma Helmi 01, 2021 9:38 am

MARTTI LUTHER

Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin

Luther: ”Opintutkiminen ja arvioiminen kuuluu jokaiselle kristitylle. ja vieläpä niin, että se, joka vähänkään loukkaa tätä oikeutta, on kirottu. Sillä Kristus on itse säätänyt tämän oikeuden monissa vakuuttavissa kohdissa, Kuten esimerkiksi Matt. 7:15: ”Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa.”

Tämän kehotuksen hän epäilemättä lausuu kansalle opettajia vastaan, käskien heitä karttamaan näiden väärää oppia. Mutta kuinka he voivat karttaa sitä, jos he eivät tutki? Ja mitä hyötyä on tutkia, jos heillä ei ole oikeuttaa arvioida sitä. Hän ei ainoastaan anna heille oikeutta arvioida, vaan hän myös käskee heidän arvioida.

Tämä yksi kohta on kylliksi kaikkia paaveja, isiä, kirkolliskokouksia ja kaikkia koulujen julistuksia vastaa, joissa oikeus arvioida ja tehdä päätöksiä on omistettu ainoastaan piispoille ja hengelliselle säädylle samalla kun se on jumalattomasti ja pyhää häpäisten riistetty kansalta, ts. kirkolta eli kuningattarelta, Sillä tässä on Kristus, joka sanoo: Kavahtakaa vääriä profeettoja.”...

Kun Kristus sanoo Joh. 10:”Minun lampaani kuulevat minun ääntäni”; ”mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä”, niin eikö hän täten tee lampaista tuomareita ja siirrä kuulijoille oikeuden tutkia?...

Siispä se, mitä Kristus käskee (Matt. 24: 23-24 ja muualla) vääristä opettajista, Pietari ja Paavali vääristä apostoleista ja mestareista, ja Johannes henkien koettelemisesta, kaikki tähtää siihen, että kansalla on oikeus arvioida, koetella ja tuomita, ja tämä täydellä oikeudella.

Sillä aivan kuten jokainen uskoo oikein tai väärin omalla vastuullaan, niin on jokaisen myös kohtuullista huolehtia siitä, että hän uskoo oikein. ”Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tai: 'Tuolla', älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos se olisi mahdollista, valitutkin.” (Matt. 24: 23-24)

Otteita: Kirkko ja Virka C F W Walther ss 360-361

http://www.luterilainen.com/files/Luterilainen/21/Lut%201-%202021.pdf
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

MARTTI LUTHER  Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin Empty Oikaisu!

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Helmi 01, 2021 11:19 am

Kirjoitan tähän, kun en alkuperäistä enää löydä.

Kerroin Norvannon "väärinymmärryksestä" perjantain Raamattu Kannesta Kanteen -ohjelmassa. Kuuntelin sen yöllä uudestaan. Täytyy olla joko eri versio tai minä perjantaina nukahtanut ja nähnyt unta Rolling Eyes . Mitään väärää ei tässä versiossa ollut Pelastusvarmuudesta, enkä kuullut edes koko sanaa! Pyydän anteeksi mielikuvitustani. Embarassed

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

MARTTI LUTHER  Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin Empty Jatkan tähän!

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Helmi 03, 2021 11:20 am

Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valehtelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.” 1. Joh. 1. 9 – 10. KR 33/38.

Kristus antaa synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Armon veri puhdistaa jokaisen syntisen lunta valkeammaksi. Entinen elämä jää taakse ja uusi puhdas elämä alkaa.

Tämä on tärkeä tiedostaa myös raamatullisena, ei meistä synnittömiä tule, vaikka se toinen lause on myös aina voimassa: "1 Joh 3:6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut...

Jeesus oli ihmisenä ainoa synnitön. Vanhan Testamentinkin "valitut hurskaat" olivat armosta sitä mitä olivat.

---------------------

Tämän päivän pääeksytys on se, että Jeesus Nasaretilainen ei ollut Kristus ja Jumala. Siitä lähtee myös suuresti eksyttävät synnittömyysopit ja ihmiskunnia.
On myös vielä sitä ylihengellisyysoppia, että Jeesus ei noussut ruumiillisesti, vain henkisesti ja ei tullut siis ihmiseksi, mikä oli pääeksytys alkuseurakuntien aikana. Jumala ei siis tullut ihmiseksi ja Jeesus Nasaretilainen ei ollut ihmiseksi tullut Jumala.
Tänä lopunaikana ei tiedä varmuudella kuka on eksynyt ja kuka ei, jos ei selvästi käy ilmi niin kuin "Rupattelijasta" kävi heti ja Jehovantodistajista sekä mormooneista. Muista näkee vasta Hengen hedelmistä, jos näkee ja ovat oppineet kiertämään suorat kysymykset:"Mikä on uskosi Perusta?" "Miksi juuri sinä pääsisit taivaaseen?" Ei ole siis oikeaa suun tunnustusta! He ovat oppineet latelemaan litanioita ilman sydämen uskoa. Tietenkin ovat voineet ennen kuolemaansa saada oikean heräämisen jne.


Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

MARTTI LUTHER  Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin Empty Vs: MARTTI LUTHER Seurakunnan jäsenten oikeuksista opin arviointiin

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa