Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

2 posters

Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

Viesti kirjoittaja Vierailija La Helmi 13, 2021 8:04 am

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

”Maailma ei tarvitse profeettoja, jotka eivät ole kenellekään vastuussa” – Pohjoismaiden helluntaiyhteisöt varoittavat rokotekriittisyydestä ja salaliittoteorioista


Helsinkiläisen Saalem-seurakunnan johtaja Mika Yrjölä kertoo olevansa huolissaan siitä, että monet seurakuntalaiset uskovat pelkoa herättävien YouTube-saarnaajien puheisiin.
-

Pohjoismaiden helluntaiyhteisöt julkaisivat torstaina yhteisen kannanoton, jossa ne varoittavat seurakuntalaisia YouTube-profeetoista, jotka eivät ole toiminnastaan kenellekään vastuussa.

Helluntaijohtajat kehottavat käyttämään hengellistä harkintaa ja kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita, jotka aiheuttavat ihmisissä pelkoa ja eristäytymistä.

Heidän mukaansa koronapandemia aiheuttaa suurta ahdistusta niin yksilöille kuin yhteiskunnille ja ihmisiä kuolee sen vuoksi eri puolilla maailmaa. Lausunnossa rohkaistaan ihmisiä pysymään kärsivällisinä ja asennoitumaan terveesti koronatilanteeseen.

Terveeseen asenteeseen ei lausunnon mukaan kuulu viranomaisten toimien ja koronarokotusten vastustaminen. Kristittyjen pitää sen sijaan keskittyä kertomaan ilosanomaa ahdistuneille ihmisille ja välittämään heille lohdutusta. ”Jumala on kanssamme myös korona-ajan keskellä”, lausunnossa muistutetaan.

Helsinkiläisen Saalem-seurakunnan johtaja Mika Yrjölä kertoo, että hänelle lähetetään lähes päivittäin linkkejä verkkoaineistoihin, joissa varoitetaan vaaroista ja puetaan sanoma profetiaksi.

Helsinkiläisen Saalem-seurakunnan johtaja Mika Yrjölä kertoo, että hänelle lähetetään lähes päivittäin linkkejä verkkoaineistoihin, joissa varoitetaan vaaroista ja puetaan sanoma profetiaksi.

Helluntaijohtajat kertovat itse noudattavansa terveysviranomaisten suosituksia niin pitkään kuin se on välttämätöntä ja ottavansa vuorollaan COVID-19-rokotteen.

”Pyydämme Pohjoismaiden helluntaiseurakuntia ennen muuta rukoilemaan ja toimimaan lähimmäisenrakkauteen eikä pelkoon perustuen. Rukoukseen omistautumista ja terveysviranomaisten suositusten seuraamista ei pidä asettaa vastakkain. Poliittiset johtajat eivät taistele seurakuntia vaan virusta vastaan”, johtajat muistuttavat.

Joidenkin kristillisten toimijoiden, joiden katsotaan kuuluvan helluntaikarismaattiseen liikkeeseen, täytyisi helluntaijohtajien mukaan arvioida kriittisesti tapaa, jolla ne edistävät erilaisia profetioita ja salaliittoteorioita.

”Yksikään merkittävä profeetallinen ääni ei osannut ennakoida koronaviruksen tulemista. Siksi kehotamme sellaisia profeettoja, jotka nyt käyttävät voimavaroja pelotellakseen ihmisiä viruksen seurauksilla ja varoittelevat ottamasta rokotetta, olemaan varovaisempia”, lausunnossa todetaan.

”Meillä lähdetään helposti seuraamaan kansainvälisiä puhujia”

Yksi lausunnon allekirjoittajista on Suomen suurimman helluntaiseurakunnan, 3 500 jäsenen Saalem-seurakunnan, johtaja Mika Yrjölä. Helluntaiseurakuntien pohjoismainen yhteistyöelin on toiminut nyt runsaan vuoden ajan ja koronatoimien vastaiset salaliittoteoriat ovat aihe, joka huolestuttaa kaikkia. Siksi siihen haluttiin yhdessä puuttua.

– Suomessa ja Norjassa meitä perinteisiä helluntailaisia on noin 45 000 kummassakin. Ruotsissa meitä on 90 000, Tanskassa parituhatta ja Islannissa satoja. Tämän lisäksi on muita karismaattisia seurakuntia, joissa on kymmeniä tuhansia jäseniä. Asia koskee siis isoa joukkoa ihmisiä, Yrjölä kertoo.

Yrjölän mukaan yhteisellä kannanotolla on enemmän painoarvoa kuin vaikkapa sillä, että hän yksin Saalemin johtajana varoittaisi asiasta. Lausunto koettiin tarpeelliseksi, koska erityisesti vanhemman väen keskuudessa on aiheetonta pelkoa koronarajoitusten ja -rokotusten vuoksi ja tähän vaikuttavat erilaiset netissä liikkuvat salaliittoteoriat.

Kyselyjä siitä, mitä asioista pitäisi ajatella, tulee seurakuntalaisilta viikoittain jokunen.
– Mika Yrjölä

Onko rokotekriittisyyttä ja salaliittoteorioita erityisen paljon helluntailaisten piirissä?


– En tiedä, onko sen enempää kuin muuallakaan, mutta meillä lähdetään helposti seuraamaan kansainvälisiä puhujia. Kun kansainväliset yhteydet ovat nykyisin niin helppoja, niin valitettavasti mukaan mahtuu yhtä sun toista profeettaa, joihin kannattaisi suhtautua terveen kriittisesti, Mika Yrjölä sanoo.

Hänen mukaansa helluntaiseurakunnissa on totuttu luottamaan siihen, mitä oman kirkon saarnatuolista sanotaan. Nyt kun seurakuntien toimintaa on koronan vuoksi rajoitettu, ihmiset selailevat verkkoa ja moni tarttuu opetukseen, jota ei kannattaisi seurata.

– Minulle lähetetään lähes päivittäin linkkejä verkkoaineistoihin, joissa varoitetaan vaaroista ja puetaan sanoma profetiaksi. Aika paljon on Yhdysvalloista ja Afrikan mantereelta. Kun joku saarnamies puhuu videolla oikein vakuuttavasti ja näyttää valokuvia ja graafeja, niin moni uskoo niihin. Kyselyjä siitä, mitä asioista pitäisi ajatella, tulee seurakuntalaisilta viikoittain jokunen, Yrjölä kertoo.

Salaliittoteorioissa väitetään esimerkiksi, että ihmisiin istutetaan rokotteen mukana mikrosiru tai QR-koodi, jolla heitä voidaan valvoa.

Salaliittoteorioissa väitetään esimerkiksi, että ihmisiin istutetaan rokotteen mukana mikrosiru tai QR-koodi, jolla heitä voidaan valvoa.

On syytä varoa itse itsensä profeetaksi nimittäneitä saarnaajia

Miten liikkeessänne joku päätyy profeetaksi ja miten hänen sanomisiaan arvioidaan?

– Me uskomme ja arvostamme armolahjoja, kuten profetiaa, josta kerrotaan Raamatussa. Niitä on historiallisesti seurakunnissa ollut. Profetiaa pitää arvioida suhteessa Raamattuun, terveeseen opetukseen ja niihin hedelmiin, joita siitä seuraa. Jos profetian seurauksena on pelkoa, ei olla oikeilla jäljillä. Oikea profetia ohjaa, rohkaisee, varoittaa ja nuhtelee, mutta siinä on mukana Taivaallisen Isän hellä ääni, Yrjölä sanoo.

Uusi testamentti varoittaa yksinäisistä susista. Sellaisista, jotka nimittävät itse itsensä profeetaksi eivätkä ole alamaisia seurakunnalle.
– Mika Yrjölä

Hänen mukaansa lausunnossa ei nimetä ketään yksittäisiä ihmisiä vääriksi profeetoiksi, vaan kehotetaan ihmisiä arvioimaan näkemäänsä ja kuulemaansa kriittisesti. Yksi asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota on se, onko julistaja kytköksissä johonkin seurakuntaan ja siten vastuussa sille, vai onko hän liikkeellä omalla asiallaan.

– Uusi testamentti varoittaa yksinäisistä susista. Sellaisista, jotka nimittävät itse itsensä profeetaksi eivätkä ole alamaisia seurakunnalle.

Mikä on oikea asenne rokotteilla pelotteluun ja salaliittoteorioihin, kuten QAnoniin?

– Olen pettynyt siihen, että monet ovat joutuneet tällaisten tahojen puristukseen ja vaikutuspiiriin ja ovat siksi peloissaan. Kannattaa kuunnella Taivaallisen Isän ääntä ja miettiä, keiden muiden ääntä kuuntelee. Jos on huolia tai epätietoisuutta, voi olla yhteydessä pastoriin ja keskustella asioista. Viranomaisten ohjeita on syytä noudattaa. Itse otan rokotuksen heti, kun sen saan, Yrjölä sanoo.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/-maailma-ei-tarvitse-profeettoja-jotka-eivat-ole-kenellekaan-vastuussa-pohjoismaiden-helluntaiyhteisot-varoittavat-rokotekriittisyydesta-ja-salaliittoteorioista#80879797

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Helluntaikirkko pitää koronarokotusten vastustamista Raamattuun vetoamalla vastuuttomana ja vaarallisena

Viesti kirjoittaja Vierailija La Helmi 13, 2021 8:06 am

Helluntaikirkko pitää koronarokotusten vastustamista Raamattuun vetoamalla vastuuttomana ja vaarallisena


Suomen Helluntaikirkon mukaan lääketieteen saavutuksista on syytä kiittää Jumalaa, ja toimia terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.


Helluntaikirkko julkaisi joulun alla tiukan kannanoton, joka liittyy rokotevastaisuuteen. Kannanotto uutisoitiin eilen helluntailaisten Ristin Voitto -lehdessä.

Kannanotossa korostetaan, että koronapandemia aiheuttaa monille inhimillistä kärsimystä ja myös pelkoa. Helluntaiseurakunnissa on pidetty kiinni viranomaisten määräyksistä ja suosituksista, joilla pyritään rajoittamaan taudin leviämistä.

Helluntaikirkon mukaan toivoa ovat herättäneet uudet koronarokotteet. Näitä on kuitenkin vastustettu muun muassa uskonnollisin perustein. Helluntaikirkko pitää tällaisia puheita ja toimintaa vastuuttomana ja vaarallisena.

”Koronarokotetta vastaan on kuultu myös kriittisiä ääniä, ja rokottamisvastaisuutta on perusteltu jopa Raamatun teksteillä. On kuitenkin hyvin vastuutonta ja vaarallista väittää, että koronarokotteen ottaminen olisi Raamatun opetuksen vastaista tai osa sielunvihollisen suurta eksytystä”, kannanotossa todetaan.

Kirkko kehottaa helluntaiseurakuntia rajoittamaan toimintaansa viranomaisten suositusten mukaan.

Helluntaikirkon mukaan lääketieteen saavutuksista on päinvastoin nyt syytä kiittää Jumalaa, ja toimia tässäkin terveysviranomaisten ohjeiden mukaan. Kirkko kehottaakin helluntaiseurakuntia rajoittamaan toimintaansa viranomaisten suositusten mukaan, jotta viruksen leviämistä estettäisiin. Näin olisi syytä tehdä, vaikka kaikki määräykset eivät suoraan rajoittaisi uskonnollisten yhdyskuntien jumalanpalveluksia.

Evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma otti Kirkko ja kaupungin haastattelussa 10.12. 2020 niin ikään kantaa rokotevastaisuuteen. Luoma suhtautui kielteisesti siihen, että koronarokotetta vastustetaan vetoamalla kristinuskoon tai Raamattuun.

– Jumala on antanut ihmiselle järjen ja ymmärryksen ja velvollisuuden käyttää niitä elämän hyväksi. Niiden hedelmiin kuuluu myös nykyaikainen lääketiede. Sen saavutukset ovat meille kallisarvoinen lahja, Luoma sanoi.

Hänen mukaansa kristilliseen lähimmäisenrakkauteen on aina kuulunut huolen kantaminen lähimmäisen terveydestä. Keskiajalla se ilmeni sairaaloiden perustamisena, juuri tänään rokotteen ottamisena.

Suomen Helluntaikirkko on uskonnollinen yhdyskunta, joka muodostuu helluntailiikkeen seurakunnista. Helluntailiike painottaa henkilökohtaista kristillistä vakaumusta sekä karismaattisuutta eli Pyhän Hengen toimintaa. Jäsenseurakuntia on nyt yhteensä 82. Läheskään kaikki helluntaiseurakunnat ja helluntailaiset eivät kuulu helluntaikirkkoon. Kastettuja helluntaiseurakuntien jäseniä on Suomessa runsaat 45 000.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/helluntaikirkko-pit%C3%A4%C3%A4-koronarokotusten-vastustamista-raamattuun-vetoamalla-vastuuttomana-ja-vaarallisena#80879797

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Vs: Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Su Helmi 14, 2021 7:57 am

Aika ironista, että harhaoppinen helluntailiike varoittaa ko asioista Sad

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Vs: Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ma Helmi 15, 2021 4:42 pm

Stiina kirjoitti:Toivottavasti hellaritkin alkavat heräämään todellisuuteen! (Siellä alkaa olla yhä enemmän koulutettua, fiksua väkeä, joka on saanut vaikutteita muualtakin  kuin "okkultismista"). Paikoin ei ole enää muuta eroa aitoon luterilaisuuteen kuin kaste ja ehtoollinen ja niissäkin molemmin puolin on tapahtunut sietämistä.

Voihan sitä aina toivoa , mutta totuus on selkeä ja  ei ne mihinkään ala heräämään, nukkuvat vain vieläkin syvempään valheen uneen!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 551
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Vs: Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

Viesti kirjoittaja uskon La Kesä 05, 2021 9:00 am

"Meidän allekirjoittaneiden kohdalla tämä merkitsee, että me tulemme noudattamaan maittemme terveysviranomaisten suosituksia niin pitkään kuin se on välttämätöntä, ja tulemme vuorollamme ottamaan myös COVID-19 rokotteen."

Minä taasen uskon olevani Herran Jeesuksen Kristuksen haavain kautta parattu. Onko rokotteen ottaja siis omien haavojensa ja abortoitoitujen sikiöiden veren kautta parattu ja pelastettu? Suuri luopumusko - vähintäänkin luopumusko?

Tänään voimme silti rukoilla niiden eksytettyjen ihmisten puolesta; näiden ihmisten jotka ovat suostuneet tähän vuosittain toistuvaan injektioinitiaatioon, joka lopulta johtaa pedonmerkin ottamiseen. Vain saadaaksensa osallistua tämän maailman rientoihin?

Joka tänään uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen Herrana ja Vapahtajana valitsee kadottaa elämänsä Kristuksen tähden ollen rakastamatta mitään maailmassa antaen koko elämänsä pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi.

Matt.
16:25 Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.

1Joh. 2:15
Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.

Rinnakkaisviitteet
Joh. 15:19
Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa.
Room. 12:2
Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
Jaak. 4:4
Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen.

Room.
12:1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.

Jesaja
53:1 Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?
53:2 Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet.
53:3 Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.
53:4 Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
53:5 mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.
53:6 Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.
53:7 Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen eikä suutansa avannut; niinkuin karitsa, joka teuraaksi viedään, niinkuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, niin ei hän suutansa avannut

Koronapandemiaa koskeva lausunto Pohjoismaiden Helluntaiyhteisöltä

https://suomenhelluntaikirkko.fi/2021/02/11/koronapandemiaa-koskeva-lausunto-pohjoismaiden-helluntaiyhteisolta/

Olemme parhaillaan keskellä pandemiaa, joka aiheuttaa suurta ahdistusta niin yksilöille kuin yhteiskunnille. Koronaviruksesta johtuen paljon ihmisiä on kuollut eri puolilla maailmaa, ja sen seurauksena on muuten kärsitty mittavista menetyksistä.

Helluntaijohtajina haluamme rohkaista kaikkia pysymään kärsivällisinä ja asennoitumaan terveesti koronatilanteeseen. On tärkeä käyttää hengellistä harkintaa ja kyseenalaistaa erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita, jotka aiheuttavat ihmisissä pelkoa ja eristäytymistä. Tässä tilanteessa kristittyjen tulee ennen muuta keskittyä kertomaan ilosanomaa ahdistuneille ihmisille ja välittämään heille lohdutusta. Jumala on kanssamme myös koronajan keskellä. Toivomme on kiinnitetty Häneen, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Jeesus Kristus on lähellämme nyt ja tulevaisuudessa. Hän on kaikkitietävä. Siksi voimme luottaa Häneen, eikä pelon tarvitse lamaannuttaa meitä.

Joidenkin kristillisten toimijoiden, jotka katsotaan kuuluvan helluntai-karismaattiseen liikkeeseen, täytyisi arvioida kriittisesti tapaa, jolla ne edistävät erilaisia profetioita ja salaliittoteorioita. Yksikään merkittävä profeetallinen ääni ei osannut ennakoida koronaviruksen tulemista. Siksi kehotamme sellaisia profeettoja, jotka nyt käyttävät voimavaroja pelotellakseen ihmisiä viruksen seurauksilla ja varoittelevat ottamasta rokotetta, olemaan varovaisempia. Maailma ja seurakunta tarvitsee kyllä profeetallista ääntä, mutta ei ”YouTube profeettoja”, jotka eivät ole kenellekään toiminnastaan vastuussa.

Pyydämme Pohjoismaiden helluntaiseurakuntia ennen muuta rukoilemaan ja toimimaan lähimmäisenrakkauteen eikä pelkoon perustuen. Rukoukseen omistautumista ja terveysviranomaisten suositusten seuraamista ei pidä asettaa vastakkain. Poliittiset johtajat eivät taistele seurakuntia vaan virusta vastaan.

Meidän allekirjoittaneiden kohdalla tämä merkitsee, että me tulemme noudattamaan maittemme terveysviranomaisten suosituksia niin pitkään kuin se on välttämätöntä, ja tulemme vuorollamme ottamaan myös COVID-19 rokotteen. Samalla aiomme edelleen jatkaa rukousta ja valvomista omassa kutsumuksessamme sekä palvella Jumalaa huolehtien ympärillämme olevista ihmisistä.

11.2.2021
uskon
uskon

Viestien lukumäärä : 33
Join date : 04.05.2021

Rea Aalto likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Helluntailaiset antikristuksen asialla

Viesti kirjoittaja Vierailija La Kesä 12, 2021 5:59 am

Laitan kehään mietittävää, kuinka se mitä on ennenkin ollut, sitä on nytkin, eli kaikki eivät viisastu siitäkään että pää toistamiseenkin lyödään seinään :

Helluntailaiset antikristuksen asialla
- elokuuta 28, 2013

Kirjoittaja
Markus Finnilä
Psykologian ja uskonnon opettaja

Ristin voiton numerossa 23/13 käsiteltiin vaiettua aihetta, Saksan helluntailiikkeessä 1930-luvulla vallinnutta juutalaisvastaisuutta ja Adolf Hitlerin helluntailaisilta saamaa tukea. Ville Hoikkalan artikkelin “Hitler vastasi vapaiden suuntien odotuksiin” mukaan uskonnollista retoriikkaa käyttäneen ja vapaakirkkojen oikeuksia tukeneen Hitlerin valtaannousu nähtiin herätyskristillisissä vähemmistökirkoissa jopa Jumalan suunnitelmana ja Danielin kirjan uskottiin ennustavan Natsi-Saksan päihittävän Britannian sodassa. Pöyristyttävimpiä osoituksia antisemitistisestä pimeydestä, joka peitti Saksan vapaakristittyjä, on helluntailaisten vuonna 1937 uskontunnustukseensa lisäämä lause “Juutalaisten poistaminen kansamme ja muiden kansojen keskuudesta on meille Jumalan tahdon ja ennalta määräämisen mukainen tehtävä.”


Saksan helluntailaisten kritiikitön Hitlerin politiikan kannattaminen on erityisen hätkähdyttävää, kun sitä peilataan helluntailaista antikristus-käsitettä vasten. Helluntailaiset uskovat laajasti dispensationalismin mukaisesti, että lopun aikoina maailmassa nousee valtaan paha hirmuhallitsija, jonka Jeesus surmaa palatessaan takaisin maan päälle. Tätä hahmoa kutsutaan Antikristukseksi. Antikristuksen uskotaan mm. tarjoavan valheellista rauhaa, perustavan muinaiseen Rooman imperiumiin linkittyvän valtakunnan, sytyttävän maailmansodan, vainoavan Jumalan kansaa ja toimivan henkilökultin palvonnan kohteena. Edelleen uskotaan, että historian aikana antikristuksia saattaa tulla useita, joista viimeinen ja pahin juuri ennen paruusiaa. On järkyttävää, että vaikka Hitler täytti jokaisen näistä kriteereistä, saksalaiset helluntailaiset tottelivat häntä sokeasti ja yhdessä muun yhteiskunnan kanssa vainosivat Jumalan valittua kansaa. Uskovat eksyivät niin pahasti, etteivät huomanneet seuraavansa Kristuksen sijaan oman aikansa antikristusta.

Helluntailaisten suhde juutalaisiin ja juutalaisuuteen on kuitenkin muuttunut radikaalisti. Jos sotienvälisessä Saksassa oltiin antisemitistejä, nykyään ollaan judeofileja. Ero on huvittavan suuri, ja olisikin mielenkiintoista tietää, onko kyse jonkinlaisesta traumankäsittelystä. Juutalaisuutta ihannoidaan jonkinlaisena oikotienä todelliseen kristinuskoon. Monelle helluntaiuskovalle messiaaninen juutalainen on Jeesuksen seuraajan mallikappale ja omasta sukuhistoriasta etsitään juutalaisia juuria kissojen ja koirien kanssa. Luonnollisesti myös siionismi on voimissaan, ja minäkin läpeensä helluntailaisella uskonto-dna:lla varustettuna tunnen jonkinasteista isänmaallisuutta kun “Hatikva” soi.

Tällaisessa kontekstissa antisemitismin uusi nousu ja 30-luvun uusiutuminen vaikuttaa äärimmäisen epätodennäköiseltä. Israel-mielisyys on kuitenkin  aiheuttanut pienessä helluntailiikkeen sisäisessä vähemmistössä huolestuttavia lieveilmiöitä. Onkin pelottava ajatus, miten helluntailaiset suhtautuisivat antikristukseen, joka tarjoaisi avaimeksi Israelin rauhaan palestiinalaisten poistamista juutalaisen kansan ja muiden kansojen keskeltä. Vaikka uuden kansanmurhan siementen näkeminen helluntailiikkeen siionistiteologiassa lienee liioittelua, sen mahdollisuuden ennaltaehkäisemiseen on suhtauduttava vakavasti.

Saksan helluntailaiset olivat Jumalaa rakastavia kristittyjä, jotka halusivat totella hänen sanaansa, mutta tämä ei estänyt heitä kannattamasta antikristillistä hirmuhallitsijaa. Oli toki niitäkin, jotka pitivät kiinni Jumalan tahdosta, mutta liian suuri osa helluntailaisista ja muista kristityistä tuli eksytetyksi. Tämä oli mahdollista, koska helluntailainen teologia oli perinyt protestanttisesta perinteestä antisemitistisiä elementtejä, joita ei voi Raamatulla oikeuttaa. Kirkkohistoria tarjoaa uskoville oppitunnin siitä, kuinka tärkeää on tuntea laajasti Raamattua monesta eri näkökulmasta, eikä omaksua kritiikittömästi oman liikkeen julistajien versiota kristillisestä sanomasta. Jos oppia ei jatkuvasti koetella Raamatulla, helluntailaiset saattavat olla jälleen etunenässä ottamassa vastaan Antikristusta.


https://harhaoppia.blogspot.com/2013/08/helluntailaiset-antikristuksen-asialla.html#more

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita. Empty Vs: Pohjoismaiset helluntailiikkeen johtajat kehottavat seurakuntalaisiaan kyseenalaistamaan erilaisia ilmestyksiä, profetioita ja salaliittoteorioita.

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa