Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden

Siirry alas

7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden Empty 7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Tammi 15, 2014 9:11 am

'Voitto Ramu:
EGW KIELSI JEESUKSEN JUMALUUDEN
OLIKO IHMINEN JEESUS KRISTUS MYÖS TOSI JUMALA?
(Kääntänyt Jukka Kaija)
EGW: EI "Ihminen Jeesus Kristus ei ollut Kaikkivaltias Herra Jumala" (Letter 32, 1899, quoted in the Seventh-day Adventist Bible Commentary, vol. 5, p. 1129).

RAAMATTU: KYLLÄ "Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas." (Jes. 9:5, VKR)

RAAMATTU: KYLLÄ "Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maailman sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen. 'Minä olen A ja O', sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias" (Ilm. 1:7-8, VKR).

RAAMATTU: KYLLÄ "Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kakkia muita nimiä korkeamman" (Fil. 2:9, VKR).

EGW:n opetuslapset: Sekä Ellen White, että seitsemännen päivän adventistit opettavat, että Jeesus oli tosi Jumala, vaikkakin Hänestä tuli tosi ihminen. Me emme ole samaa mieltä joidenkin kirkkokuntien kanssa, jotka väittävät Jeesuksen olleen Isän luoma "vähempiarvoinen Jumala." Me väitämme Hänen olleen yhtä Isän kanssa ikuisista ajoista lähtien, ja Ellen White jatkuvasti ilmaisi tätä näkemystä. Katsotaanpa tuota ylempänä mainittua lausuntoa sen asiayhteydessä:

Kristus jätti Hänen paikkansa taivaallissa hoveissa ja tuli maailmaamme elämään ihmisten elämää. Tämän uhrauksen Hän teki näyttääkseen, että Saatanan syytös Jumalaa kohtaan on väärä – että ihmisen on mahdollista noudattaa Jumalan valtakunnan lakeja. Isän kanssa tasaveroinen, enkelien kunnioittama ja ihailtu, meidän takiamme Kristus nöyryytti itsensä ja tuli maapallollemme elämään alhaista ja köyhää elämää – kokemaan kipua ja murhetta. Mutta kuitenkin jumaluuden leima oli Hänen ihmisyydessään. Hän tuli jumalallisena Opettajana, ”nostamaan” ihmisiä ja kasvattamaan heidän fyysistä, henkistä, ja hengellistä suorituskykyä. Ei ole olemassa ketään, joka pystyisi selittämään Kristuksen lihaksi tulemisen salaisuutta. Silti me tiedämme, että Hän tuli maailmaamme, ja eli ihmisenä ihmisten joukossa. Ihminen Jeesus Kristus ei ollut Kaikkivaltias Herra Jumala, silti Kristus ja Isä ovat yksi. Jumaluus ei hukkunut Golgatan tuskallisessa kidutuksessa, kuitenkin on totta, että "niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." Huomaa asian yhteydessä, että Ellen White teki sen hyvin selväksi, että Jeesus oli tasaveroinen Isän kanssa, kun Hän tuli maailmaan. Mitä hän sitten tarkoitti, kun hän sanoi, ettei Jeesus ollut "Kaikkivaltias Herra Jumala"?

Avainsana tässä on "Kaikkivaltias" (ei se, oliko Jeesus tosi Jumala, niin kuin tämän väitteen otsikko ehdottaa). Ennen kuin Jeesus tuli ihmiseksi, Hänellä oli:

1) Kaikkivaltius
2) Kaikkialla läsnäolevuus
3) Kaikkitietävyys

Kun hän tuli maailmaan, Hän asetti syrjään:

1) Kaikkivaltiuden (Hän sanoi "En minä itsestäni voi mitään tehdä [Hän tarvitsi Isää] Joh 5:30 VKR).
2) Kaikkialla läsnäolevuuden
3) Kaikkitietävyyden (Hän sanoi ettei Hän tiennyt tulemisensa päivää, eikä hetkeä, jonka ainoastaan Isä tiesi [Mark. 13]) Jeesus ei pitänyt tasa-arvoisuuttaan Isän kanssa asiana, jota voisi käsittää, mutta sinulle ja minulle Hän tuli ihmiseksi, ja oli kuuliainen hamaan ristin kuolemaan asti (katso fil. 2:6-8.

Vastaus EGW:n opetuslapsien vastatodisteluun:

1. Tässä on taas sellainen tapaus, jossa EGW ymmärsi asian oikein yhdessä kohdassa, ja väärin toisessa kohdassa. EGW:n opetuslapset kertovat meille, "Sekä Ellen White, että seitsemännen päivän adventistit opettavat, että Jeesus oli tosi Jumala, vaikkakin Hänestä tuli tosi ihminen." Mutta totuus on, että EGW ei pitänyt Kristusta tosi ihmisenä ja tosi Jumalana. Hän piti kiinni harhaoppisesta areiolaisesta uskomuksesta Kristuksen olemuksen suhteen – juuri niin kuin James White, Uriah Smith, ja monet muut varhaiset adventistit. Tällä erottamisella, EGW tekee Jeesuksen vähäisemmäksi "jumalaksi" – "mahtavaksi" jumalaksi – mutta ei "Kaikkivaltiaaksi" Jumalaksi. Jehovan Todistajat tekevät tämän saman erotuksen.

2. Kuinka tämä voi olla totta, kun Ellen sanoo, ettei Kristus ollut "Kaikkivaltias Herra Jumala?" Mistä tahansa syystä Ellen White tekikään tämän lausunnon, se ei ole raamatullinen. Ja jos Jeesus oli ainoastaan "ihminen" maan päällä, niin milloin Hänestä tuli "Kaikkivaltias Herra Jumala?"

3. Jos Jeesus ei ole Kaikkivaltias Herra Jumala, niin myöskään Isä ei voi olla Kaikkivaltias Herra Jumala, sillä Jeesus sanoi, että Hän ja Isä ovat yhtä. Jos spa:t eivät tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi Herra Jumalaksi, niin heillä ei ole Kaikkivaltiasta Herra Jumalaa ollenkaan!

4. Kristus oli ikuisesti ennen lihaksi tulemistaan, ja lihaksi tulemisensa jälkeen "Kaikkivaltias Herra Jumala." Ihmisenä ollessaan , Kristus ei aina tuonut esille Jumalan voimaansa, toisinaan Hän toi. Hän pystyi lukemaan ihmisten sydämet, Hän pystyi tietämään tulevaisuuden, Hän pystyi antamaan synnit anteeksi, ja Hän pystyi parantamaan sairaat. Kieltämällä Kristuksen täyden jumaluuden, EGW, ja hänen opetuslapsensa ovat ristiriidassa Raamatun kanssa, samoin kuin oikeaoppisen kristinuskon kanssa, mikä on antikristuksen työtä.

Jesus is the Lord God Almighty
http://www.truthorfables.com/JC_Lord_G_Almighty.htm
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden Empty EGW KIELTÄÄ täydellisen sovituksen ristillä //Sovitettiinko synti ristillä täydellisesti?

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Tammi 15, 2014 9:17 am

EGW KIELTÄÄ täydellisen sovituksen ristillä
SOVITETTIINKO SYNTI RISTILLÄ TÄYDELLISESTI? (KääntänytKalervo)


EGW: EI ”Sen sijaan … Daniel 8:14 viitatessaan maan puhdistamiseen, oli nyt selvää, että se viittasi meidän Ylipappimme lopulliseen työhön taivaassa, sovituksen valmiiksi saattamiseen, ja ihmisten valmistamiseen kohtamaan Hänen tulemisensa päivä.” (Testimonies, vol. 1, p. 58).

EGW: EI ”Jeesuskin meni taivaallisen pyhäkön kaikkein pyhimpään Daan. 8:nnessa luvussa ilmoitetun 2300 päivän päätyttyä vuonna 1844, toimittaakseen lopullisen sovituksen kaikkien niiden edestä, jotka ovat käyttäneet hyväkseen hänen välitystyötään,” (Early Writings, p, 253). (Hengellisiä kokemuksia, sivu 281).

EGW: KYLLÄ ” Hän [Kristus] pystytti ristin Taivaan ja maan väliin, ja kun Isä näki Poikansa uhrin, Hän kumartui sen edessä tunnustukseksi sen täydellisyydestä. ” Se on kylliksi, ” Hän sanoi. ” Sovitus on loppuun suoritettu.” – The Review and Herald, Sept. 24,1901.

RAAMATTU: KYLLÄ ” Jeesus joi viinin ja sanoi: ’ Se on täytetty.’ Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä.” (Joh. 19:30)

RAAMATTU: KYLLÄ ” Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa, josta laki ja profeetat todistavat. Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi ” (Room. 3:21-25).

RAAMATTU: KYLLÄ ” Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta. Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet (Room. 5:9-11, VKR).

Raamattu: Kyllä Eikä siinä vielä kaikki. Me saamme myös riemuita Jumalastamme, kun nyt olemme vastaanottaneet Herramme Jeesuksen Kristuksen valmistaman sovituksen. (Room. 5:11)

HUOMAA: Raamattu torjuu täysin EGW:n käsityksen 2300 päivästä ja taivaallisessa pyhäkössä vuonna 1844 alkaneesta tutkivasta tuomiosta. Pane merkille, että edellä siteeratut raamatunkohdat olivat kaikki kirjoitetut vähemmän kuin kolmekymmentä vuotta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen, ja kaikki toteavat selvästi, että Kristityt jotka elivät sinä aikana, olivat jo silloin täysin vanhurskautetut, lunastetut, pyhitetyt ja sovitetut Jumalan kanssa, Kristuksen kuoleman kautta ristillä. Kuten kultti-tarkkailijat Martin ja Barnhouse sanovat: ” SPA:n pyhäkköoppi on jättiläismäisin psykologinen kasvojen pelastusilmiö uskonnon historiassa! Me henkilökohtaisesti emme usko, että Raamatussa on edes jakeen viittausta pitää yllä sellaista omituista mielipidettä. Ja me lisäksi uskomme, että jokainen yritys näyttää se toteen on kulunut, lattea ja turha.”

EGW:n opetuslapset: Annetut kolme Raamatun tekstiä ovat ihania totuuksia evankeliumista, mutta ne eivät lainkaan kohdistu asiaan, Ellen Whiten julkilausumaan (eivät myöskään kumoa sitä). Seuraavassa neljä raamatun kohtaa jotka tukevat sitä mitä White sanoi:

” Kun kerran kuolema sai alkunsa ihmisestä, samoin kuolleiden ylösnousemus on alkanut ihmisestä. Sillä niin kuin kaikki ihmiset Aadamista osallisina kuolevat, niin myös kaikki Kristuksesta osallisina tehdään eläviksi”. (1.Kor.15:21,22)

” Mutta ellei Kristusta ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa puhetta, turhaa myös teidän uskonne. Silloin nähdään, että olemme antaneet Jumalasta väärän todistuksen, kun olemme väittäneet hänen herättäneen Kristuksen - mitä hän siis ei ole tehnyt, jos kerran kuolleita ei herätetä. Ellei kuolleita herätetä, ei Kristustakaan ole herätetty. Mutta ellei Kristusta ole herätetty, teidän uskonne on pohjaa vailla ja te olette yhä syntienne vallassa. Ja silloin nekin, jotka ovat nukkuneet pois Kristukseen uskoen, ovat joutuneet perikatoon.” (1.Kor.15:14-18)

”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.” (Room. 8:1-4, VKR)

” Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet. Sen tähden, niin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet – sillä jo ennen lakiakin oli synti maailmassa, mutta syntiä ei lueta, missä lakia ei ole; kuitenkin kuolema hallitsi Aadamista Moosekseen asti niitäkin, jotka eivät olleet syntiä tehneet samankaltaisella rikkomuksella kuin Aadam, joka on sen esikuva, joka oli tuleva. Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi.

Eikä lahjan laita ole, niin kuin on sen, mikä tuli yhden synnintekijän kautta; sillä tuomio tuli yhdestä ihmisestä kadotukseksi, mutta armolahja tulee monesta rikkomuksesta vanhurskauttamiseksi. Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta. - Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi; sillä niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.” (Room. 5:10-19, VKR)

Tämä on tarkalleen se mitä Ellen White oli sanomassa ja se on kristinuskon perusta.

Vastaus EGW:n opetuslasten vastatodisteluun:

1. Heidän pitkän saarnansa jälkeen EGW:n opetuslapset toivoivat, että sinä olisit unohtanut ristiriitaisuuden. Me kysymme missä teksteissä, joihin he viittasivat, sanottiin että Jeesus oli ”viimeistelemässä sovitusta” tai että lopullinen sovitus alkoi vuonna 1844 kuten EGW väitti? Totuus on, he eivät esittäneet yhtä ainutta tekstiä joka kannattaisi EGW:n väitettä.

2. Raamattu ei kerro meille, että ”Jeesus astui kaikkeinpyhimpään vuonna 1844 tekemään ”lopullisen sovituksen”, kuten Ellen White väitti. Lopullinen sovitus synnin tähden tehtiin Golgatalla 2000 vuotta sitten. ”Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi, hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi” (Room. 3:21-25). Golgatalla tehdystä sovituksesta kristityt ovat hyötyneet välittömästi.

3. Sovitus suoritettiin loppuun Golgatalla ja se ei anna aihetta ”lopulliselle sovitukselle” tai ”täydennetylle sovitukselle” vuonna 1844. EGW ja hänen opetuslapsensa ovat tässä sanomassa, että Kristuksen sovituskuolema ei ollut täydellinen ja ratkaiseva Golgatalla. Tämä on kerta kaikkiaan kultti-uskonnollinen harhaoppi.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden Empty EGW kieltää, että Jeesuksen veren// PYYHKIIKÖ KRISTUKSEN VERI SYNNIT POIS?

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Tammi 15, 2014 9:20 am

EGW kieltää, että Jeesuksen veren
PYYHKIIKÖ KRISTUKSEN VERI SYNNIT POIS?
(Kääntänyt Kalervo)

EGW: EI ”Joskin Kristuksen veren tuli vapauttaa syntinen lain tuomiosta, se ei kuitenkaan tyystin poistanut syntiä, vaan tämä pysyi muistiin merkittynä pyhäkössä lopulliseen sovitukseen saakka” (Patriarchs and Profets, p. 357, Patriarkat ja Profeetat, sivu 336, Alfa ja Omega, osa 1, sivu 337)

RAAMATTU: KYLLÄ ”Kristuksen veressä meillä on ("meillä on”, preesens aikamuoto) lunastus, rikkomustemme anteeksianto.” (Efesolaiskirje 1:7)

RAAMATTU: KYLLÄ ”… ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.” (1.Joh.1:7).

RAAMATTU: KYLLÄ ” -Autuaita ne, joiden pahat teot on annettu anteeksi ja joiden synnit on pyyhitty pois. Autuas se mies, jolle Herra ei lue viaksi hänen syntiään. (Roomalaiskirje 4:7-8.

HUOMAA: Anteeksiantaminen tarkoittaa armahtamista, luopumista kaikista oikeuksista rangaista, ikuisesti peruuttaa velka. Jeesus teki kaiken tämän meille kun Hän vuodatti verensä hyväksemme. Raamattu sanoo, että anteeksiannettuja syntejä ei koskaan oteta lukuun henkilöä vastaan. Kuitenkin Ellen White kieltää Raamatun sanan väittäessään, että Jumala säilyttää meidän syntimme ja myöhemmin rankaisee meitä niistä, jos emme ennen lopullista sovitusta ole kasvaneet Hänen vaatimustasolle. Tämä käsitys aiheuttaa miljoonille SPA:lle tuskaa kun he pohtivat; tulevatkohan he pelastumaan.

EGW:n opetuslapset: Tämä väite on viimekertaisen väitteen uudelleen ilmaisutapa ja oman itsensä tähden asianomaisen tarvitsee mietiskellä Tutkivaa Tuomiota ymmärtääkseen sen paikkansapitävyyden. Muutamat siteeraukset eivät paljoakaan valaise asiaa. Sovituspäivä oli ihana heijastus Jumalan Pelastussuunnitelman lopusta. Jokainen Raamatun opiskelija olisi siunattu tutkiessaan aihetta. Raamatunkohdat joita D&D lainaavat sanovat yksinkertaisesti, että meillä on (preesens aikamuoto [jos synnit tunnustettu]) lunastus ja anteeksiantamus ja puhdistuminen Jeesuksen kautta – yksi Ellen Whiten ja Adventistien suosikki teemoista. Kuitenkin, sekä Ellen White että Adventistit todella hylkäävät opetuksen ”kerran pelastettu, aina pelastettu” sillä Raamattu ei opeta sitä.Vastaus EGW:n opetuslasten todisteluun:


1. EGW:n opetuslapset kieltäytyvät hyväksymästä selvää Raamatun opetusta, että synnit jotka ovat anteeksiannetut, ovat unohdetut. Tällä ei ole mitään tekemistä opin kanssa: ”kerran pelastettu, aina pelastettu”. Vertauskuvallinen Sovituspäivä tuli todeksi Golgatalla kun Karitsa, Jeesus, surmattiin meidän syntien ja maailman syntien tähden. Sovituspäivä toteutui ristillä juuri kuten kaikki muutkin Vuotuiset pyhät päivät, sellaiset kuin juutalaisten Pääsiäinen, Viikkojuhla, Lehtimajan juhla ja niin edelleen, ne kaikki päättyivät ristillä. SPA:t väheksyvät noita jotka erehdyksessä ”pitävät” Vuosittaisia pyhiä päiviä, mutta he itse ulottavat Sovituspäivän ajankohdan pitkälle tälle puolen ristiä! Tämä kaksiselitteinen ajattelutapa on mielekäs vain valheprofeetta Ellen G. Whiten harhaan johtamille uskoville.

2. Syntejä ei milloinkaan varastoida odottamaan Tutkivaa tuomiota. Raamatussa ei ole yhtäkään tekstiä, joka kertoisi meille, että Kristuksen veri ei pyyhkisi pois tunnustettuja syntejä. Eikä Raamatussa ole edes yhtä tekstiä, joka kertoisi meille, että anteeksiannetut synnit pysyvät Taivaan Pyhäkössä, vuonna 1844 alkaneeseen, lopulliseen sovitukseen saakka. Kaikki se mitä, Ellen G. White edellä väittää, on hänen mielikuvituksensa tuotetta.

3. Raamattu ei puhu Tutkivasta tuomiosta. Heprealaiskirjeen luvussa 11, Jumala julisti, että pyhät olivat 2000 vuotta sitten arvollisia perimään Jumalan Kaupungin. Heitä ei vaadittu suoriutumaan Ellen G. Whiten 1844 epäraamatullisesta Tutkivasta tuomiosta.

4. EGW ja hänen opetuslapsensa sotivat Kristuksen evankeliumia vastaan, koska eivät salli Kristuksen veren pyyhkiä pois tunnustettuja syntejä ennen kuin vasta 1844. Heidän ”uusi” totuus synnyttää ”uuden” Evankeliumin joka ansaitsee Jumalan kaksinkertaisen kirouksen (lue Galatalaiskirje 1:8-9).

27. SIIRRETÄÄNKÖ TUNNUSTETUT SYNNIT TAIVAALLISEEN PYHÄKKÖÖN KRISTUKSEN VEREN VÄLITYKSELLÄ? 1000 $ tarjous kadoksissa olevasta Raamatun tekstistä! Kuvittele: Tuhannen dollarin löytöpalkkio tarjottu: Entinen SPA pastori Sydney Cleveland tarjoaa 1000 $ kelle tahansa ja kaikille SPA:lle jotka voivat näyttää puuttuvat Raamatun tekstit. (Kääntänyt Kalervo)

EGW: Kyllä ”Kuten muinaisessa vertauskuvassa ihmisten synnit siirrettiin maalliseen pyhäkköön syntiuhrin veren välityksellä, niin samoin, tosiasiassa, meidän synnit siirretään taivaalliseen pyhäkköön Kristuksen veren välityksellä.” (Great Controversy p. 266 1886 Painos).

”Niin kuin vanhan liiton aikana kansan synnit uskon kautta sälytettiin uhrieläinten päälle ja niiden veren välityksellä kuvaannollisesti siirrettiin maalliseen pyhäkköön, niin pannaan uuden liiton aikana katuvien synnit uskon kautta Kristuksen päälle ja siirretään todellisesti taivaalliseen pyhäkköön.” (Great Controversy p. 421 1911 Painos.) ( Suuri Taistelu, sivu 421. Alfa ja Omega, osa 7, sivu 361,362. )

Raamattu: Ei ”Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.” (1. Joh.1:7) ”jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan.” (Efes.1:7, VKR)

Huomaa: Pyhä kirja ei tue E. G. Whiten opetusta, että tunnustetut synnit siirretään taivaalliseen pyhäkköön ”Kristuksen veren välityksellä”, jonka sanonnan hän vuonna 1886 muutti luettavaksi, ”uskon kautta Kristuksen päälle” ja siirretään todellisesti taivaalliseen pyhäkköön käsiteltäväksi myöhempänä ajankohtana Tutkivalla tuomiolla. Raamattu opettaa, että meidän tunnustetut syntimme ovat täysin peitetyt Karitsan verellä.

EGW:n opetuslapset: Tämä väite on myös tekemisissä Tutkivan tuomion kanssa. Lainausmerkeissä olevat tekstit, joita on käytetty kumoamaan Ellen Whiten väitteet, vain vahvistavat sitä mitä hän oli sanonut.Vastaus EGW:n opetuslapsille:


1. Raamattu ei opeta, että meidän synnit siirretään Taivaalliseen Pyhäkköön Kristuksen veren välityksellä kuten Ellen White opetti. Jos sinä uskot meidän olevan väärässä, niin ole hyvä ja anna meille Raamatun teksti.

2. Kristuksen veri peittää tunnustetut synnit, se ei siirrä syntejä mihinkään. Synnit jotka annetaan anteeksi pyyhitään pois, niitä ei tallenneta myöhempää tuomion määräpäivää varten. Edelleen, me haastamme sinut antamaan Raamatun tekstin joka kumoaa meidän todistelumme. Muistatteko, kuinka te Seitsemännen päivän adventistit nautitte tarjotessanne 1000 $ kelle hyvänsä, joka voi osoittaa Raamatun tekstin, missä Sapatti muutettiin lauantailta sunnuntaille? No, nyt ovat osat vaihtuneet – anna meille yksi Raamatun teksti joka mainitsee, että Tutkiva tuomio alkoi lokakuun 22 päivä 1844. Tai anna meille Raamatun teksti joka sanoo, että meidän syntimme siirrettiin Taivaalliseen Pyhäkköön vuonna 1844. Tai anna meille Raamatun teksti joka mainitsee, että Kristuksen veri siirtää syntimme Taivaalliseen Pyhäkköön. Näytä meille teksti ja me annamme sinulle 1000 dollaria. Me odotamme. Ja saamme varmasti odottaa Herran tulemukseen saakka koska teidän Tutkiva tuomionne on valhe, mikä suoraan sotii Raamatun totuutta vastaan.

Totuus on se, että ei ole yhtäkään Raamatun kirjoittajaa, joka koskaan opetti Tutkivaa tuomiota. Tutkiva tuomio on EGW:n mielikuvituksen tuote, johon uskovat vain Adventistit.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden Empty Vs: 7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 07, 2019 7:13 am

Pyynnöstä esiin nostettu.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden Empty Vs: 7- päivän adventistien harhoja: Ellen G White kielsi Jeesuksen Jumaluuden

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa