Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme?

Siirry alas

7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? Empty 7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme?

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Tammi 15, 2014 9:25 am

Voitto Ramu:
WGW väittää että SAATANA kantaa syntimme
KUKA KANTAA MEIDÄN SYNTIMME?
(Kääntänyt Jukka Kaija)
EGW: *******“Nähtiin myös, että syntiuhrin viitatessa Kristukseen todellisena uhrina ja ylimmäisen papin esittäessä Kristusta välittäjänä, syntikauris kuvasi saatanaa, synnin alkuunpanijaa, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan. … Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne saatanan päälle, jonka tuomiota toimeenpantaessa täytyy kärsiä lopullinen rangaistus. ( Great Controversy, p. 422, 485, 486. Suuri taistelu, s. 422 )

RAAMATTU: JEESUS "Joka 'itse (Jeesus Kristus) kantoi meidän syntimme' ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja 'hänen haavainsa kautta te olette paratut' (1 Piet. 2:24 VKR).

EGW:n opetuslapset: Toinen tutkiva tuomio - lausunto. Jos joku ei usko tutkivaan tuomioon (tai sapatinpitämiseen, tai sielun nukkumiseen kuolemassa, tai vaikkapa vedenpaisumukseen), niin silloin se henkilö tulee löytämään paljon Ellen Whiten lausuntoja, jotka näyttäisivät "vääriltä". Jeesus maksoi hinnan synneistämme, mutta ******* on vastuussa siitä että hän vietteli meidät syntiin. Jos Jeesus haluaa, että Saatanan tulee maksaa siitä hinta, on se Hänen päätöksensä. Taas kerran, suosittelemme lukijalle suuren sovituspäivän tutkimista, sekä Clifford Goldsteinin kirjan lukemista tästä aiheesta.

Vastaus EGW:n opetuslasten vastatodisteluun:

1. EGW:n opetuslapset eivät anna yhtäkään raamatuntekstiä siitä, että Jumala asettaisi tunnustetut synnit Saatanan päälle aikojen lopussa. Sen sijaan he yrittävät sanoa että sapatti, sielun nukkuminen kuolemassa ja vedenpaisumus ovat kaikki tekemisissä tutkivan tuomion kanssa. Tämä on silkkaa hölynpölyä! Ellen White on väärässä koska hän ei ole samaa mieltä Raamatun kanssa -- hän ei ole oikeassa sen vuoksi että hän uskoo tutkivaan tuomioon. Mutta hänen opetuslapsensa tekevät tutkivasta tuomiosta "puhdasoppisen" uskon lakmustestin. Totuus on se, että kukaan kristitty ei ikinä ole opettanut tai uskonut seitsemännen päivän adventistien oppia tutkivasta tuomiosta - sillä tutkiva tuomio on kulttioppi, se ei ole raamatullinen eikä kristillinen. Heti kun osoitamme EGW:n olevan väärässä pelastusasioissa jotka koskettavat tutkivaa tuomiota, hänen opetuslapsensa vipeltävät pakoon niin kuin rotat uppoavasta laivasta.

2. Meidän tunnustetut syntimme ovat anteeksiannetut ja poispyyhityt, siksi niitä ei voida laittaa Saatanan päälle. Kristus on kristittyjen syntien kantaja, ei *******.

3. ******* tulee maksamaan omista synneistään, ei kristittyjen tunnustetuista synneistä. Epäpyhät tulevat maksamaan omista synneistään. Katso: Is Jesus or Satan your scapegoat?


29. VAATIIKO JUMALA SYNTIUHRIN ENNEN KUIN HÄN ANTAA MEILLE ANTEEKSI?
(Kääntänyt Jukka Kaija)


EGW: KYLLÄ "Jokaista asiaa et saa sovitetuksi, sillä jotkut ihmiset joita olet loukannut, ovat jo menneet hautoihinsa, ja tilisi osoittaa sinun olevan velkaa. Tällaisissa tapauksissa parasta mitä sinä voit tehdä, on tuoda syntiuhri Herran alttarille, ja Hän tulee hyväksymään sen ja antamaan sinulle anteeksi" (Testimonies, vol. 5, p. 339).

RAAMATTU: EI "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä" (1 Joh. 1:9 VKV).

HUOMAA: Jumala kehottaa sinua tunnustamaan syntisi ja sinulle annetaan anteeksi ja sinä tulet puhdistetuksi. EGW on ristiriidassa Raamatun kanssa kehottamalla sinua tuomaan syntiuhrin jotta sinulle annettaisiin anteeksi.

EGW:n opetuslapset: Saadakseen oikean kuvan asiayhteydestä, suosittelemme koko sen kappaleen lukemista kirjasta Testimonies, Vol. 5, josta tuo lause on otettu. Ellen White oli kirjoittamassa miehelle, jolla oli ongelmia rahan- ja epärehellisyyden kanssa. Ilmeisestikin hän oli tehnyt vääryyttä joillekin ihmisille raha-asioissa, ja jotkut heistä olivat sitten vuosien kuluessa kuolleet. Ellen White osoitti miehelle Sakkeuksen tapausta, jossa hän lupasi kristillisesti antaa niille nelinkertaisesti takaisin, joilta hän oli petoksella ottanut.

Jos me olemme rahallisesti hyötyneet toisten ihmisten hyväksikäytöstä ja samalla rikkoneet siinä Jumalan lakia, tulee meidän tietenkin hyvittää heille kaikki se, mitä me olemme heiltä ottaneet. Ja jos he ja heidän sukulaisensa ovat kuolleet, tulisi meidän antaa tämä raha Jumalalle. Näin meidän pitäisi antaa takaisin se mitä olemme hyötyneet. Me emme voi varastaa rikkaalta mieheltä ja sitten ottaa Kristus vastaan, mutta kuitenkin itsepintaisesti jatkaa sitä varakasta elämää, jonka me olimme vääryydellä hankkineet. Ellen White korostaa sitä, että raha kuuluu ensin ja etupäässä sille/niille, joille on vääryyttä tehty, mutta jos tämä ei ole mahdollista, niin silloin meidän tulisi palauttaa raha Jumalalle. Koko kappaleen lukeminen selventäisi minkä tahansa epäselvyyden siitä, mitä Ellen White tarkoitti.

Kumotakseen tämän raamatullisen periaatteen, D&D lainaavat 1 Joh. 1:9, joka kertoo että kun tunnustamme syntimme, Jumala antaa meille anteeksi. Tässä ei ole tästä kysymys; EGW oli puhumassa tietylle henkilölle, jolla oli tietty ongelma. Hän ei missään tapauksessa ollut sanomassa että meidän tulisi tällä tavoin lähestyä Kristusta - rahauhrin kanssa. Mutta D&D päättelevät:

"Jumala kehottaa sinua tunnustamaan syntisi ja sinulle annetaan anteeksi ja sinä tulet puhdistetuksi. EGW on ristiriidassa Raamatun kanssa kehottamalla sinua tuomaan syntiuhrin jotta sinulle annettaisiin anteeksi."

Tämä ei ole totta. Ellen White ei kehota "sinua" tuomaan syntiuhria jotta sinulle annettaisiin anteeksi.Vastaus EGW:n opetuslasten vastatodisteluun:


1. EGW:n opetuslapset kertovat meille että EGW oli kirjoittamassa miehelle joka oli tehnyt vääryyttä joillekin ihmisille ja ettei "syntiuhrin" tuominen koskisi jokaista ihmistä. EGW sanoi että hänen kirjoittamansa kirjeet sisällytettiin Todistuksiin neuvoksi muillekin, joilla oli samankaltaisia ongelmia.

2. Jos siis olet tehnyt vääryyttä jollekin, täytyy sinun tuoda EGW:n mukaan "syntiuhri", että sinulle annettaisiin anteeksi. "Tällaisissa tapauksissa parasta mitä sinä voit tehdä, on tuoda syntiuhri Herran alttarille, ja Hän tulee hyväksymään sen ja antamaan sinulle anteeksi" (Testimonies, vol. 5, p. 339). Syntiuhreja vaadittiin Israelilta, ei kristilliseltä kirkolta. Ja rahan tuominen seitsemännen päivän adventtikirkolle ei ole sama asia kuin rahan antaminen "Jumalalle." Ajattelepa seuraavaa asiaa: Seitsemännen päivän adventikirkko opettaa oppeja jotka ovat epäraamatullisia, oppeja jotka ovat ristiriidassa Raamatun kanssa, ja he ovat jopa kirjoittaneet oman Raamattunsa jossa heidän väärän profeettansa väärät opit ovat suoraan sisällytetty Jumalan omaan Sanaan. Kuinka siis kukaan voisi olettaa, että rahan antaminen näihin jumalattomiin puuhiin olisi jollakin lailla samaa, kuin rahan antaminen Jumalalle?

3. Jos sinä hyväksyt EGW:n teologian, niin sinun täytyy tuoda "syntiuhri" Herralle seuraavankaltaisella tavalla. NIV - raamatunkäännös nimittää tätä "syyllisyysuhriksi". 3 Moos. 6:6-7 (VKR) ”Mutta hyvityksenä HERRALLE hän tuokoon papille vikauhriksi sinun arviosi mukaisen, virheettömän oinaan pikkukarjasta. Kun pappi näin on toimittanut hänelle sovituksen Herran edessä, annetaan hänelle anteeksi kaikki, mitä hän on tehnyt sellaista, josta hän on tullut vikapääksi.”

4. Kristityiltä ei ikinä vaadita "syntiuhrin tuomista Herran alttarille" jotta meille annettaisiin anteeksi, kun teemme syntiä toista vastaan. Raamatun kristillisissä kirkoissa ei ollut uhrialttareita, eikä niitä myöskään ole seitsemännen päivän adventtikirkoissa. Saarnatuoli ei ole uhrialttari. EGW ja hänen opetuslapsensa ovat poikenneet Raamatun selvästä opetuksesta ja korvanneet sen ihmisten myyteillä.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme? Empty Vs: 7-päivän adventistien harhoja Ellen G White: Saatana kantaa syntimme//Kuka kantaa meidän syntimme?

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 07, 2019 7:11 am

Nostan esiin pyynnöstä.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa