Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa

Siirry alas

Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa Empty Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Toukokuu 05, 2014 10:35 am

Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa

Epäterve uskonnollisuus, kuva Maria ManeliusJos epäilet itse joutuneesi tai jonkun läheisesi joutuneen tekemisiin epäterveen uskonnollisuuden kanssa, älä eristäydy tai juutu ahdistukseen. Asioita ja kokemuksia voi käsitellä ja niistä voidaan päästä eteenpäin. Jo asioiden pohtiminen toisen ihmisen kanssa auttaa: jaa kokemuksia ja pelkoja luotettavien ihmisten kanssa.

Tarvittaessa voit hakea ammatillisempaa apua esimerkiksi Uskontojen uhrit ry:stä, psykoterapeutilta, lääkäriltä tai luterilaisen kirkon seurakuntien työntekijöiltä kuten papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä, nuorisotyönohjaajilta tai perheneuvojilta.
Tukea ja turvaa uskonnosta

Usko ja uskonnollinen yhteisö antavat parhaimmillaan ihmisen elämään tukea ja turvaa. Moni etsijä on mutkikkaiden polkujen päästä löytänyt paikan, joka tuntuu kodilta.

Sekä perinteisten kirkkojen että muiden uskontokuntien sisällä on aina esiintynyt myös epätervettä uskonnollisuutta. Myös meillä luterilaisilla on jatkuva vastuu tarkkailla kirkkomme kehitystä, jotta siellä voitaisiin kokea Jumalan avaraa rakkautta.
Uskontojen hyvien ja huonojen puolien tunnistaminen

Toisen vakaumuksen kunnioittaminen ei ole sama asia kuin hyväuskoisuus. On tärkeää, että uskonnoista nähdään sekä hyvät että huonot puolet.

Terve uskonnollisuus on yksilön hyvinvoinnin tuki, epäterve uskonnollisuus sen este. Epäterveessä yhteisössä vallitsevat vieraannuttavat käsitykset ja alistavat rakenteet. Lue lisää uskonnollisen liikkeen arvioinnista sekä siitä, miten sinuun yritetään vaikuttaa allaolevista linkeistä.

http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/E1E9154DE2F9A580C225713A0029CAAC?OpenDocument&lang=FI


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm Ma Toukokuu 05, 2014 10:39 am, muokattu 1 kertaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Epäterve uskonnollisuus eristää ja alistaa Empty Näin sinuun yritetään vaikuttaa

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Toukokuu 05, 2014 10:36 am


Näin sinuun yritetään vaikuttaa

Puhuttaessa vahingollisesta tai tuhoisasta uskonnollisuudesta, sillä tarkoitetaan yhtä hyvin kotoisesta luterilaisesta kirkostamme löytyviä kuin muistakin traditioista mahdollisesti havaittavia vahingollisia käytänteitä. Mitä useampi seuraavista kohdista pitää paikkansa, sitä varmemmin olet tekemisissä vahingollisen uskonnollisuuden kanssa.

   Uusi oppi esitetään sinulle vähitellen. Suuremmat salaisuudet paljastetaan vasta monien initiaatioiden, kurssien ja rahasuoritusten jälkeen.

   Sinut saatellaan uuteen henkiseen ympäristöön ylenpalttisen ystävällisyyden, anteliaisuuden ja lupauksien keinoin. Tunnet itsesi imarrelluksi. Sinulle saatetaan tarjota houkuttimena myös rahaa tai aineellista etua.

   Valmiiksi mietityt vastaukset valmiiksi mietittyihin elämänkysymyksiin esitetään helposti vastaanotettavissa paketeissa. Loogista ja loppuun työstettyä vastausten järjestelmää sovelletaan kaikkiin keskeisiin elämänkysymyksiin. Mustavalkoiset oppilauseet näyttävät elämän yleisavaimilta käyttäjiensä käsissä.

   Oppia ei kritisoida. Saat kysyä, kunhan kysyt oikeita kysymyksiä, joihin ryhmä tuntee oikeat vastaukset. Oppi on salainen ja ehdottoman tosi.

   Jossakin vaiheessa sinulle paljastuu, että tiellä eteneminen edellyttää ehdotonta johtajalle, gurulle, opettajalle tai muulle auktoriteetille antautumista. Johtajan hahmo esitellään sinulle ihailtavana, virheettömänä, jopa jumalallisena. Sellaiseksi sinunkin pitäisi tulla. Tulet yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että täydellistyminen ja puhdistuminen on mahdollista ja että se toteutuu vain tässä ryhmässä.

   Ihmeiden ja/tai profeetallisen sanan tai keskinäisen vakuuttumisen ilmapiirissä tulet uskonnollisesti varmaksi siitä, että juuri tällä ryhmällä on oikeus nauttia aivan erityisiä mystisiä voimia. Ympäröivä maailma esitellään sinulle vihamieliseksi. Siitä on eristäydyttävä, sen vaikutuksista on puhdistauduttava ja siltä on suojauduttava. Jossakin tapauksessa sitä vastaan on ryhdyttävä jopa sotaan.

   Sinut pidetään jatkuvassa kiireessä: aamuharjoitukset, yhteinen palvonta ja mietiskely, erityiskokoukset, palvelutehtävät, vapaaehtoiset velvollisuudet, uusien jäsenten hankinta, pitkät henkilökohtaisiin syvyyksiin porautuvat kahdenkeskiset tai ryhmäkeskustelut, valvomiset. Huomaat, ettei sinulla ole enää aikaa harrastaa, tavata perheenjäseniäsi, entisiä ystäviäsi eikä itseäsi. Sinulla ei ole mahdollisuutta olla haluamasi pituisia aikoja yksin.

   Jossakin vaiheessa sinun on alettava tehdä tiliä omasta rahankäytöstäsi ryhmälle, joka vaatii sitä luonnollisen anteliaisuuden ja lojaalisuuden nimissä osansa. Sinun tulee tehdä yhä tarkempaa tiliä myös menemisistäsi ja tulemisistasi, ajatuksistasi, tapaamistasi ystävistä, taloudellisesta tilanteestasi ja sukupuolielämästäsi johtajillesi.

   Vähitellen sinua ohjataan omaksumaan uusia käsitteitä, uutta puheenpartta, vaatetusta, ajatus- ja reagointimalleja. Sinut eristetään entisistä ystävistäsi, perheestäsi, perinteisestä uskonnollisesta taustayhteisöstäsi, rationaalisesta ajattelusta, lehdistön, radion tai television seuraamisesta, liikettä kritisoivista julkaisuista ja omasta itsestäsi. Tilalle tarjotaan uutta identiteettiä.

   Sinulta vaaditaan aikaisempien elämänkokemustesi, ajatustesi, tunteittesi asteittaista, täydellistä kieltämistä ja alat pitää niitä synnillisinä, kehittymättöminä ja harhaisina. Sinut "ohjelmoidaan" uudelleen.
http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/084B20E19DBDF5EAC225713A002B6032?openDocument&yp=y&lang=FI
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa