Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Kun synti painaa EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Kun synti painaa EmptyEilen kello 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Kun synti painaa EmptyEilen kello 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Kun synti painaa EmptyEilen kello 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Kun synti painaa EmptyEilen kello 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Kun synti painaa EmptyEilen kello 8:30 am kirjoittaja Hellevi

» Kun sydämeni suree
Kun synti painaa EmptyEilen kello 8:11 am kirjoittaja Hellevi

» Teuvo V. Riikonen / Pistin lihassa
Kun synti painaa EmptyEilen kello 7:39 am kirjoittaja Hellevi

»  Voiko kristityssä olla paha henki?
Kun synti painaa EmptyEilen kello 7:28 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Kun synti painaa

Siirry alas

Kun synti painaa Empty Kun synti painaa

Viesti kirjoittaja jarrut La Elo 22, 2015 7:19 am

Painaako salattu synti?
Raamattu sanoo,
1.Johanneksen kirje:
1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Onko yhteys Jumalan kanssa, vai onko synti katkaissut sen?
Synti ei poistu seurakunnassa käymisellä.
Synti ei poistu rukoilemalla.
Synti ei poistu Raamattua lukemalla.
Synti on tunnustettava.

Tunnustamattomat synnit katkaisevat yhteyden Jumalaan.
Ihmisestä tulee helposti tunneuskovainen, luullaan että
itku ja masennus, salassa, riittää Jumalalalle.
Siksi luulouskovaisia on tunnustamattomien syntienkin tähden.
Jer. 17:9
Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?
Lue

Synnin paino
by David Wilkerson
|


November 24, 1997
[May 19, 1931 – April 27, 2011]

http://sermons.worldchallenge.org/fi/node/5212


Viimeinen muokkaaja, jarrut pvm La Elo 22, 2015 7:41 am, muokattu 1 kertaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun synti painaa Empty Psalmi 32

Viesti kirjoittaja jarrut La Elo 22, 2015 7:25 amKATUMUSPSALMIT

Psalmi 32

Tämä psalmi on perinteisesti mainittu seitsemän katumuspsalmin joukossa. Varsinainen katumuspsalmi se ei kuitenkaan muodoltaan ole. Luther muotoilee sattuvasti: "Tämä on opetuspsalmi, joka opettaa, mitä synti on, miten siitä pääsee ihminen irti ja miten hän tulee vanhurskaaksi Jumalan edessä." Psalmi on Uuden testamentin vanhurskauttamisopin kannalta erittäin keskeinen.

Synti on poissa! 1-2

Psalmi alkaa yllättyneellä riemunhuudolla, joka samalla on paras johdanto koko psalmiin: Autuas se ihminen, jolle Jumala on antanut hänen pahat tekonsa anteeksi. "Autuas" on syystä säilytetty myös uudessa käännösehdotuksessa: Sana tarkoittaa enemmän kuin onnellista, onniteltavaa ja kadehdittavaa. Autuaaksi julistaminen, makarismi, on aivan oma tekstin lajinsa eikä siinä todellakaan viskellä arvioita kevyesti. "Se on autuas/onnellinen/onniteltava/kadehdittava, joka ..." Jeesuksen Vuorisaarna alkaa hänen kuuluisilla autuaaksijulistuksillaan.


Nyt siis laulaja haluaa asettaa onniteltavaksi juuri sellaisen ihmisen, joka on saanut syntinsä anteeksi. Juuri tähän Paavali tarttuu Roomalaiskirjeen 4. luvussa: Vanhan liiton pyhät - Aabraham ja Daavid - eivät kelvanneet Jumalalle siksi, että he olivat eläneet tarkoin Mooseksen lain mukaan tai yleensäkään niin, että he olisivat noudattaneet Jumalan käskyjä. Heidän turvanaan oli syntien anteeksiantamus. Siksi jokaisen - juutalaisenkin - , joka tahtoo uskoa kuten Vanhan liiton pyhät, tulee turvata syntien anteeksiantamukseen Jeesuksen verssä. Molemmat testamentit todistavat siis samaa.

Juuri tässä on luterilaisen uskon sydänäänet kuultavissa. Vanhurskaudesta ja pelastuksesta nimittäin puhutaan paljon ja usein hyvin eri asioita tarkoittaen. Kristillisissä piireissä vaikeuksia tuottaa erityisesti uskon ja kilvoituksen suhteuttaminen toisiinsa. Kokonaan eri asioita ovat esimerkiksi seuraavat käsitykset - Vanhurskaus saadaan niin, että ihminen noudattaa Jumalan tahtoa parhaansa mukaan Uskovaisen ihmisen on tehtävä "pohjiaan myöten parannus" ja näin juuritettava sydämestään synti niin, ettei sille jää enää pienintäkään turvapaikkaa ihmisen sydämessä .

- Vanhurskaus saadaan niin, että Jumala vuodattaa ihmisen sydämeen uskon Kristukseen ja armon ja sen armon varassa hän taistelee itsensä vapaaksi synnistä. - Vanhurskaus saadaan lahjaksi Kristuksen työn perusteella ennen kuin uskon kilvoituksesta puhutaan sanaakaan. Vain viimeinen vaihtoehto on luterilainen. Palaamme siihen hetken kuluttua, mutta jo nyt on syytä lainata Lutherin tarkkaa selitystä kahdesta ensimmäisestä jakeesta: "On kuin hän sanoisi: Kukaan ei ole vapaa vääryydestä, vaan jokainen on Jumalan edessä vanhurskautta vailla.

Tämä koskee myös niitä, jotka yrittävät etsiä vanhurskautta tekojen tietä ja yrittävät päästä eroon vääryydestä, sillä ihminen ei voi itse siitä eroon päästä. Siksi autuaita eivät ole ne, joille ei ole syntiä tai ne jotka pääsevät itse vapaiksi vääryydestä. Autuaita ovat vain ja ainoastaan ne, jotka Jumala armossaan vapauttaa synnistä."

Jumalan saartamana 3-5

Koskettavalla tavalla laulaja puhuu siitä, miten synti painaa ja ahdistaa. Ihminen ei kuitenkaan taivu Jumalan eteen, vaan väistelee ja kiertelee. On vaikeaa ja pian mahdotonta tulla Jumalan kasvojen eteen. Seurauksena pakoilusta ei ollut suinkaan rauha, vaan jatkuva rauhattomuus ja murhe. Jumalan käsi painoi raskaana häntä eikä mitään pakopaikkaa ollut. Lopulta pakomatka päättyi synnin tunnustukseen ja Jumalan antamaan ehdottomaan ja täydelliseen syntien anteeksi antamiseen. Ja juuri tällaista ihmistä laulaja sanoo autuaaksi.

Jokainen Jumalan oma tuntee sen, mistä nyt puhutaan. Toisaalta tämä koskettaa niitä, jotka tulevat Kristuksen luo ensimmäisen kerran, toisaalta niitä, jotka palaavat hänen luokseen omilta harharetkiltään. Jumalan luo ja Golgatan ristin äärelle ei yksikään ihminen tule suosiolla. Jumalan täytyy hänet sinne ahdistaa ja pakottaa. Se tapahtuu niin, että Jumala antaa vaativan sanansa koskettaa ihmistä. Useimpia ihmisiä sanat eivät välttämättä liikuta ollenkaan.

Samaan aikaan joku joutuu Jumalan voittamaksi eikä hänellä ole enää pitkän pakomatkan jälkeen mitään puolusteltavaa tai seliteltävää. On taivuttava synnin tunnustamiseen. Juuri tällaiselle ihmiselle on käsittämättömän ihana viesti se, että Kristuksen verellä on maksettu kaikki synnit, ei ainoastaan hänen vaan koko maailman synnit. Omistamiseen tottuu. Siksi varmaan jokainen kristitty käy aikaa myöten hitaaksi kuuntelemaan Jumalaa ja penseäksi hänen tahdolleen.

Armo ei tunnu miltään eikä myöskään Jumalan tuomio satuta. Ollaan hiljaa liukumassa pois. Jumalan armoa ja Pyhän Hengen työtä on se, jos harharetkestä tuleekin ketunlenkki ja ihminen saa häpeissään palata Kristuksen ristin juurelle omistamaan Kristuksen täytetyn työn ja aina valmiina olevan anteeksiantamuksen. Tätä sanotaan parannukseksi tai kääntymykseksi. Armon saa toki omistaa aina, mutta uskosta ei kristitty paljon ymmärrä ennen kuin hän on tajunnut, ettei hänestä ole uskovaiseksi.

Näin siis psalmin sanat sopivat sekä niihin, jotka ovat tulossa Kristuksen luo ensimmäisen kerran, että niihin, jotka harjoittavat kristityn ihmisen normaalia kristillistä elämää. Tajuamme ehkä niiden äärellä, miten vaarallista on nykyään yleinen kirkollinen tauti: Lain saarnan vaikeneminen. Ellei Jumalan sana nuhtele synnistä, kuinka kukaan voisi tulla Kristuksen luo?

Nyt voimme palata siihen, mikä on oikea suhde vanhurskauden ja kilvoituksen välillä. Luterilaisen uskomme ytimeen kuuluu se, että ensiksi on ehdoton ja täydellinen armo Kristuksen veren takia ilman pienintäkään ihmisen omaa osuutta tai ansiota. Sitä kutsutaan imputaatioksi, eli että Jumala vapauttaa meidät synneistämme niin, että syntejä ei meille ollenkaan lueta. Armahdustuomiosta ja ilmaisesta armosta seuraa sitten rakkaus Herraan ja sen myötä sitoutuminen hänen sanaansa. Meistä ei ole tekemään "pohjiaan myöten parannusta", vaikka me taistelemmekin syntiä vastaan. Taistelemme syntiä vastaan vain siinä määrin kuin olemme tajunneet ilmaisen armon.

Oppikaa muutkin! 6-11

Kerrottuaan oman kokemuksensa laulaja kääntyy ensin kiitollisena Jumalan puoleen, sitten kaikkien kuuljoidensa puoleen. On turha olla kuin äksy juhta, jota täytyy väkivaltaisin varustein ohjata Jumalan tielle. Jumalaton joutuu kuitenkin kohtaamaan Jumalan ja tekemään hänelle tiliä elämästään. Helpompi on sen, joka pysähtyy Jumalan tuomion eteen ja löytää avukseen armon.

Luther tiivistää "opetuspsalmin" opetuksen sattuvasti: "Tämä on opetuspsalmi, joka opettaa, mitä synti on, miten siitä pääsee ihminen irti ja miten hän tulee vanhurskaaksi Jumalan edessä. Sillä järki ei tiedä, mitä synti on, ja kuvittelee voivansa hyvittää sen töillä. Mutta täällä sanotaan, että kaikki pyhätkin ovat syntisiä eivätkä he voi olla pyhiä eivätkä autuaita kuin niin että he tunnustavat Jumalan edessä olevansa syntisiä ja tietävät, että heidät katsotaan Jumalan edessä vanhurskaiksi ilman ansiota ja tekoja, yksin armosta."


http://sley.fi/luennot/Raamattu/Vt/Psalmit/Katumuspsalmit/Ps32.htm
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun synti painaa Empty Synti tekee kykenemättömäksi

Viesti kirjoittaja jarrut La Elo 22, 2015 7:52 am


Synti tekee kykenemättömäksi!

by David Wilkerson | June 13, 1998
[May 19, 1931 – April 27, 2011]Tehdä kykenemättömäksi - mikä pelottava ilmaisu! Se tarkoittaa: menettää kyky tai voima suorittamiseen; tulla sopimattomaksi, kelvottomaksi; hyljätä.

Jumalan Sanan mukaan synti on suuri kykenemättömäksi tekijä. Se vaikuttaa saarnaajiin ja maallikoihin aivan samalla tavalla - ryöstää heiltä kaiken voiman, jättäen heidät kuiviksi ja tyhjiksi ja tekee kykenemättömäksi täyttämään Kristuksen iankaikkisia suunnitelmia.

Lue jatko:
http://sermons.worldchallenge.org/fi/node/5207


jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun synti painaa Empty Kuinka saan anteeksi Jumalalta?

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Elo 24, 2015 5:31 am

Kuinka saan anteeksi Jumalalta?

Kysymys: Kuinka saan anteeksi Jumalalta?

Vastaus: Apt. 13:38 sanoo: “Tietäkää siis, veljet: hänen [Jeesuksen] ansiostaan teille julistetaan synnit anteeksi.”

Mitä anteeksianto on ja miksi minä tarvitsen sitä?

Sana “antaa anteeksi” tarkoittaa pyyhkiä taulu puhtaaksi, armahtaa, peruuttaa velka. Kun loukkaamme jotakuta, etsimme hänen anteeksiantoaan, jotta suhteemme korjaantuisi ennalleen. Anteeksi ei anneta sen vuoksi, että henkilö ansaitsisi saada anteeksi. Kukaan ei ansaitse anteeksiantoa. Anteeksianto on rakkauden, armon ja laupeuden osoitus. Anteeksianto on päätös olla kantamatta kaunaa toista ihmistä kohtaan, huolimatta siitä mitä hän on tehnyt sinulle.

Raamattu kertoo, että jokainen meistä tarvitsee anteeksiantoa Jumalalta. Me olemme kaikki tehneet syntiä. Saarnaajan kirja 7:20 julistaa: “Maan päällä ei ole yhtäkään niin hurskasta, että hän tekisi aina vain hyvää eikä koskaan syntiä.” 1 Joh. 1:8 sanoo: “Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä.” Kaikki synti on pohjimmiltaan kapinointia Jumalaa vastaan (Psalmi 51:4). Sen vuoksi tarvitsemme kipeästi Jumalan anteeksiantoa. Jos syntejämme ei ole annettu anteeksi, vietämme iankaikkisuuden kärsien syntiemme seurauksista (Matt. 25:46; Joh. 3:36).

Anteeksiantamus – miten minä saan sen?

Onneksi Jumala on rakastava ja armollinen – innokas antamaan meille syntimme anteeksi! 2 Piet. 3:9 kertoo meille: “…hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.” Jumala haluaa antaa meille anteeksi, joten Hän järjesti meille keinon saada anteeksi.

Ainoa oikeudenmukainen rangaistus synneistämme on kuolema. Room. 6:23: n alkuosa julistaa: “Synnin palkka on kuolema…” Syntimme tuottavat meille ikuisen kuoleman. Täydellisen suunnitelmansa mukaisesti Jumala tuli ihmiseksi – Jeesukseksi Kristukseksi (Joh. 1:1,14). Jeesus kuoli ristillä ja kärsi rangaistuksen, jonka me ansaitsemme – kuoleman. 2 Kor. 5:21 sanoo: “Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.” Jeesus kuoli ristillä ja kärsi rangaistuksen, jonka me ansaitsemme! Koska Jeesus on Jumala, Jeesuksen kuolema hankki anteeksiannon koko maailman synneille. 1 Joh. 2:2 julistaa: “Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.” Jeesus nousi kuolleista ja osoitti siten voittaneensa synnin ja kuoleman (1 Kor. 15:1-28). Jumalaa voimme kiittää siitä, että Jeesuksen Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen ansiosta myös Room. 6:23: n loppuosa on totta:“…mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

Haluatko saada syntisi anteeksi? Vaivaako sinua jäytävä syyllisyyden tunne, josta et millään näytä pääsevän eroon? Saat syntisi anteeksi, jos uskot Jeesukseen Kristukseen Pelastajanasi. Ef. 1:7 kertoo: “Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme.” Jeesus maksoi velkamme, että me voisimme saada anteeksi. Sinun tarvitsee vain pyytää Jumalaa antamaan sinulle anteeksi Jeesuksen takia ja uskoa että Jeesus kuoli hankkiakseen sinulle anteeksiannon – ja Hän todella antaa sinulle anteeksi! Joh. 3:16-17 sisältää tämän ihmeellisen sanoman: “Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.”

Anteeksiantamus – onko se todella noin helppoa?

Kyllä se on! Sinä et voi ansaita anteeksiantoa Jumalalta. Et voi ostaa anteeksiantoa Jumalalta. Voit vain ottaa sen vastaan, uskon kautta, Jumalan armon ja laupeuden ansiosta. Jos haluat ottaa Jeesuksen Kristuksen vastaan Pelastajanasi ja saada anteeksiannon Jumalalta, voit rukoilla seuraavan rukouksen. Tämän tai minkään muunkaan rukouksen sanominen ei pelasta sinua. Vain luottamalla Jeesukseen Kristukseen voit saada syntisi anteeksi. Tämän rukouksen avulla voit kuitenkin ilmaista Jumalalle uskosi Häneen ja kiittää Häntä siitä, että Hän on järjestänyt sinulle anteeksiannon. "Jumala, tiedän että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja ansaitsen rangaistuksen. Mutta Jeesus Kristus otti kantaakseen minulle kuuluneen rangaistuksen, niin että uskomalla Häneen voisin saada anteeksi. Käännyn pois synnistäni ja luotan siihen, että Sinä olet pelastukseni. Kiitos ihmeellisestä armostasi ja anteeksiannostasi! Aamen!"

http://www.gotquestions.org/Suomi/Jumalan-anteeksiannon-saaminen.html
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun synti painaa Empty Kuinka voin voittaa synnin kristillisessä elämässäni?

Viesti kirjoittaja jarrut Ma Elo 24, 2015 5:34 am

Kuinka voin voittaa synnin kristillisessä elämässäni?

Kysymys: Kuinka voin voittaa synnin kristillisessä elämässäni?

Vastaus: Raamattu antaa meille useita eri keinoja synnin voittamiseen. Emme koskaan tämän elämän aikana pysty täydellisesti voittamaan syntiä (1. Joh. 1:8, mutta sen pitäisi kuitenkin olla yritystemme määränpää. Jumalan avulla ja seuraamalla hänen Sanansa periaatteita, voimme vähä vähältä saada yliotteen synnistä ja tulla yhä enemmän Kristuksen kaltaisiksi.

Ensimmäinen Raamatun mainitsema keino synnin voittamiseen on Pyhä Henki. Jumala on antanut meille Pyhän Hengen, jotta olisimme voitokkaita kristillisessä elämässämme. Jumala asettaa vastakkain lihalliset himot ja Pyhän hengen hedelmät Gal. 5:16-25. Tässä raamatunkohdassa meitä kehotetaan elämään Hengen varassa. Kaikilla uskovilla on Pyhä Henki, mutta näiden jakeiden mukaan meidän elää Hengen johdattamina myöntyen hänen ohjaukselleen. Tämä merkitsee jatkuvaa Pyhän Hengen seuraamista hänen ohjatessaan elämäämme sen sijaan, että seuraamme lihallisia halujamme.

Pyhän Hengen aikaansaama ero näkyy selvästi Pietarin elämässä, joka ennen Pyhällä Hengellä täyttymistä kielsi Jeesuksen kolmesti. Tämä siitä huolimatta, että hän oli luvannut seurata Kristusta kuolemaan saakka. Pyhällä Hengellä täyttymisen jälkeen hän puhui avoimesti ja rohkeasti juutalaisille helluntaina.

Me kuljemme Hengen johdattamina, kun emme tukahduta hänen ohjaustaan elämässämme (kuten käy ilmi 1. Tess. 5:19) ja annamme Hengen täyttää meidät (Ef. 5:18-21). Kuinka me täytymme Pyhällä Hengellä? Ensimmäiseksi, se on Jumalan valinta niin kuin oli asianlaita Vanhassa testamentissa. Hän valitsi tietyt henkilöt työtään varten ja täytti heidät Hengellään (1. Moos. 41:38; 2. Moos. 31:3; 4. Moos. 24:2; 1. Samuel 10:10). Ef. 5:18-21 ja Kol. 3:16 antavat viitteitä siitä, että Jumala täyttää Hengellä ne, jotka ovat täyttäneet itsensä Jumalan Sanalla. Tämä johtaa meidät toiseen keinoon.

Jumalan Sana, Raamattu, sanoo Jumalan antaneen meille Sanansa tehdäkseen meidät kaikkeen hyvään kykeneviksi (2. Tim. 3:16-17). Se opettaa meitä elämään ja uskomaan, se paljastaa meille valitsemamme väärät polut, se auttaa meitä palaamaan kaidalle tielle ja pysymään sillä. Hepr. 4:12 kertoo meille, kuinka Jumalan Sana on elävä ja väkevä, joka iskee syvää ja tunkeutuu sieluumme ja paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme. Psalmien kirjoittaja kertoo sen elämää muuttavasta voimasta Psalmissa 119. Joosualle sanottiin vihollisten voittamisen salaisuuden olevan Jumalan Sanan muistamisessa, sen jatkuvassa mietiskelemisessä ja noudattamisessa. Näin hän teki jopa silloin, kun Jumalan antamat käskyt eivät tehneet sodankäynnillisesti mitään järkeä. Tämä oli avain hänen saavuttamiin voittoihin Luvatussa maassa.

Raamattu on apuneuvo, johon me suhtaudumme aivan liian heppoisesti. Me annamme sille ikään kuin silmänpalvelusta kantamalla sen seurakunnan tilaisuuksiin tai lukemalla päivittäisen raamatunkohdan siitä, mutta emme opettele siitä jakeita ulkoa, meditoi sen opetuksilla, sovella sitä elämäämme; me emme tunnusta sen paljastamia syntejämme tai ylistä Jumalaa sen ilmoittamista lahjoista. Olemme Raamatun suhteen usein joko ruokahaluttomia tai ahmimishäiriöisiä. Me käytämme sitä juuri riittävästi, jotta pysymme niukin naukin hengellisesti elossa (mutta emme nauti sitä riittävästi tullaksemme terveiksi, voimakkaiksi kristityiksi) tai käytämme sitä ylen määrin, mutta emme koskaan mietiskele riittävän pitkään saadaksemme siitä hengellistä ravintoa.

On tärkeää, että jos sinulla ei vielä ole päivittäistä tapaa opiskella ja tallentaa Jumalan Sanaa muistiisi, että alat tehdä niin viipymättä. Joitakin auttaa päiväkirjan pitäminen. Muodosta itsellesi tapa lukea Raamattua niin kauan, että olet ammentanut siitä jotakin hyödyllistä muistiin kirjoitettavaksi. Jotkut kirjoittavat muistiin rukouspyyntöjä, joissa he pyytävät Jumalaa auttamaan heitä muuttumaan jollakin tietyllä alueella, josta Jumalan Sana on heitä muistuttanut. Raamattu on Pyhän Hengen käyttämä työkalu elämässämme (Ef. 6:17), samoin kuin olennainen osa Jumalan kristitylle antamaa suojavarustusta hengelliseen sodankäyntiin (Ef. 6:12-18).

Kolmas olennainen ase käytössämme syntiä vastaan on rukous. Se on myös apuneuvo, jota kristityt monesti käyttävät ainoastaan nimellisesti. Osallistumme rukouskokouksiin tai meillä on omat rukoushetkemme, mutta emme käytä rukousta alkuseurakunnan tavoin (Ap. t. 3:1; 4:31; 6:4; 13;1-3). Paavali toisti jatkuvasti, kuinka hän rukoili muiden puolesta. Jumala on antanut meille suurenmoiset lupaukset koskien rukousta (Matt. 7:7-11; Luuk. 18:1-8; Joh. 6:23-27; 1. Joh. 5:14-15) ja Paavali sisälsi rukouksen hengellisen sodankäynnin suojavarustuksiin (Ef. 6:18).

Kuinka tärkeä rukous on synnin voittamiseksi elämässämme? Voimme lainata Kristuksen sanoja Getsemanin puutarhassa juuri ennen kuin Pietari kielsi hänet. Jeesuksen rukoillessa Pietari nukkuu. Jeesus herättää hänet ja sanoo, "Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Tahtoa ihmisellä on, mutta luonto on heikko" (Matt. 26:41) Me haluamme Pietarin tavoin tehdä sitä, mikä on oikeaa, mutta meillä ei ole voimaa siihen. Meidän on noudatettava Jumalan kehotusta ja etsittävä, koputettava ja pyydettävä - hän antaa meille tarvitsemamme voiman (Matt. 7:7). Rukous ei ole mikään ihmeellinen ratkaisu. Sen kautta me ilmaisemme omat rajalliset kykymme ja Jumalan rajattoman voiman ja käännymme hänen puoleensa pyytäen voimaa tehdä hänen tahtonsa sen sijaan, että toimisimme oman tahtomme mukaisesti (1. Joh. 5:14-15).

Neljäs voimavara synnin voittamiseen on seurakunta ja muiden uskovien tuki. Jeesus lähetti opetuslapsensa liikkeelle pareittain (Matt. 10:1). Samoin Apostolien teoissa lähetyssaarnaajat eivät toimineet yksin, vaan kahden tai useamman ryhmissä. Jeesus muistuttaa meitä käymään seurakunnan kokouksissa ja rohkaisemaan toinen toisiamme rakkaudessa ja hyvissä töissä (Hepr. 10:24). Hän kehottaa meitä tunnustamaan syntimme toinen toisillemme (Jaak. 5:16). Vanhan testamentin viisauden kirjoissa meille kerrotaan raudan hiovan rautaa ja ihmisen hiovan toista ihmistä (Sananl. 27:17). Joukossa on voimaa (Saarn. 4:11-12).

Monet kristityt ovat havainneet hyödylliseksi, kun heillä on luottohenkilö, jonka kanssa keskustella sitkeistä synneistä. Toisen henkilön kanssa voit keskustella, rukoilla, saada rohkaisua ja tarvittaessa jopa vastaanottaa moitteita. Tällainen on useimmille suureksi avuksi. Me kaikki olemme alttiita houkutuksille (1. Kor. 10:13). Luottohenkilö tai tukiryhmä voi rohkaista meitä riittävästi päästäksemme eroon sitkeistä synneistämme.

Joskus tällaiset voitot tulevat nopeasti. Toisinaan se vie pitkän aikaa. Jumalan on luvannut meille, että hyödyntäessämme hänen voimavarojaan, hän muuttaa elämäämme vähä vähältä. Me voimme täten kestää yrityksissämme voittaa synti, koska tiedämme hänen pitävän meille antamansa lupaukset.


http://www.gotquestions.org/Suomi/voitto-synnista.html
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kun synti painaa Empty Vs: Kun synti painaa

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa