Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Mikä ihmeen harhaoppi?

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty PAHOJEN HENKIEN POISAJAMINEN

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 20, 2014 4:38 am

14. PAHOJEN HENKIEN POISAJAMINEN

Puhutaan hengellisestä sodankäynnistä, jonka avulla on voitettava kutakin paikkakuntaa hallussaan pitävät pahat henget. Kosmiset voimat on nujerrettava (Morgner, 38).

Erääksi näkyväksi ilmaukseksi tästä kosmisten voimien voittamisesta ovat tulleet rukousmarssit ja kovaääninen huuto pahoja henkiä vastaan. Nämä henget on karkotettava ennen kokousta. Etiopiassa Reinhod Bonken kokousten jälkeen nuoriin seurakuntiin levisi suurella voimalla tällainen huudolla karkottaminen. Meno ja melu on mahtavaa. Nimenomaan nuoret tempautuivat mukaan. Tämä huuto jatkui usein yömyöhäänkin.


Väitetään, että myös uskovat voivat olla pahojen henkien vallassa. Ne voivat olla masennuksen tai sairauden henkiä. Pahat henget tulee karkottaa ajaa pois Jeesuksen nimessä ja huutamalla tätä nimeä. Tällä tavoin ”vapaaksirukoillaan” maanosia, maita, kaupunkeja ja rakennuksia. Jeesus marssien tehtävä on huutaa Jeesuksen nimeä ja julistaa hänen voittoaan.


'Kova puhetapa on auktoriteetin ilmaus. Se on sota- tai taistelukieltä. On käytävä sotaa kielillä. Ihminen moukaroi ruhtinaita ja valtoja kielilläpuhumisella ja komentamisella. Tämäkö muka on oikeaa hengellistä sodankäyntiä?
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty VILLI TOIVO JA UTOPISMI

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 20, 2014 4:40 am

15. VILLI TOIVO JA UTOPISMI

Pääperusteena tässä uudessa aallossa on, että Jumala voi tehdä mitä tahansa. Tottahan tämä on jokaiselle kristitylle. Jumala on kaikkivaltias. Tämä ei kuitenkaan ole mikään peruste sille, että hän myös tekisi kaikkea mahdollista, mitä uskova ihminen odottaa ja toivoo. Mutta nyt väitetään, että mitä Jeesus ja apostolit tekivät, sen mekin voimme tehdä. Näin ero Jeesuksen, apostolien ja nykypäivän kristityn välillä hävitetään.

Edelleen väitetään, että elämme lähellä sitä aikaa, jolloin apostoliset merkit ja ihmeet alkavat tapahtua. Pian alkaa suuri maailmanherätys. Silloin sunnuntaisin suuret urheilustadionit ovat täynnä väkeä jumalanpalveluksissa. Massoittain ihmisiä parannetaan aidsista ja muista vastaavista sairauksista. Ruumisarkkuja kannetaan kokouksiin ja niissä makaavia herätetään kuolleista


Miksi niin monet antautuvat näiden suurten unelmien valtaan? Eräs syynä on se, että nyt ihmisille luvataan juuri sitä, mitä hän toivoo (health and wealth gospel, name it and claim it). Kuka tahansa voi saada mitä tahansa missä tahansa, jos vain ottaa neljä askelta: sano se, tee se, ota vastaan se, todista siitä.


Eräs vetovoiman syy saattaa olla siinä, että tällaisesta opetuksessa katoaa Jumalan hyvyyden ja kaikkivaltiuden arvoituksellisuus. Saatana on vastuus­sa kaikesta pahasta ja niin ei tarvitse epäillä Jumalaa. Meidän tehtävämme on panna toimeen Jumalan valta hänen sijaisinaan, joten kärsimysten tullessa syy ei ole Jumalan vaan meidän.


Näin Jumala tulee helposti käsitettäväksi ja hallittavaksi. Hänen täytyy vastata, kun me vaadimme häntä toteuttamaan lupauksensa.
Uusi todistus jonkun asian aitoudesta saadaan nykyisin kokemuksesta. Ihmisiä houkutellaan aistimaan Jumalaa, tuntemaan hänet syvällisesti, hengittämään Jumalaa sisäänsä, nauttimaan Jumalasta, juopumaan hänestä.


Sanonnat kuten 'intohimoinen rakkaus', 'antautuminen' ja 'radikaallinen rakkaussuhde Jeesukseen' julistetaan todellisiksi vaihtoehdoiksi 'kylmälle ja kuolleelle Herran tuntemiselle'.


Meitä kehotetaan jatkuvasti 'kytkemään aivot pois päältä¨', 'jättämään järkeily' ja 'tulemaan sisälle'. 'Tule ja juo Joelin kuppilassa! Mitä ottaisit?' Näin houkutellaan.
Jos joku uskaltaa asettaa nämä asiat kyseenalaisiksi, hänet leimataan 'uskonnolliseksi kalkkikseksi', henkilöksi, joka 'yrittää päästä taivaaseen vanhalla passilla' ja on 'hapan kuin sitruuna'.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty MIHIN PANEMME PAINOSPISTEEN – SE RATKAISEE

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 20, 2014 4:41 am

16. MIHIN PANEMME PAINOSPISTEEN – SE RATKAISEE

On opittava arvioimaan sanomaa ja toimintaa Raamatun kokonaisilmoituksen valossa. Siksi läpi koko elämän on määrätietoisesti opiskeltava Raamatun ydinsanomaa, joka Jeesus Kristus.


Opi myös erottamaan hiljaisen Jumalan Hengen läsnäolo monenlaisista voimakkaista ja vaikuttavista hengistä ja valloista (vert. 1 Kun 19:12). Tunnekohu vie herkästi harhaan.
Koeta nähdä vielä piilevänä olevien tapahtumien oikean luonne ja kulun suunta. Koeta nähdä asioita "läpi", nähdä perusteisiin. Toivo, että "sydämen salaisuudet paljastuisivat" (1 Kor 14:24). Kysele: Mitä on kaiken tämän takana? Mihin tässä oikein pyritään?


Yritä erottaa pääasian sivuasiasta ja olla pääasiassa äärimmäisen tarkka ja joustaa sivuasioissa. Pääasia on aina Jeesus Kristus, todellinen Jumala ja todellinen ihminen, joka meidän syntiemme tähden kuoli ja nousi kuolleista ja on pian palaava takaisin. "Tärkeintä on, että pääasia saa olla pääasia".


Pääasia on myös se, että Jumalan kansan elämään on aina kuulunut kuten Kristuksenkin elämään kärsimys. ””Maailmassa teillä on ahdistus” (Joh 16:33, KR 38). ”Monen ahdistuksen kautta meidän pitää menemän sisälle Jumalan valtakuntaan” (Apt 14:22, KR 38). Siksi vanha Lutherin neuvo arvioida hengellisiä johtajia on tarpeen: ”Onko heillä ollut tuskaa kuoleman ja helvetin edessä? Jos kuulet, että kaikki menee iloisesti, hauskasti, Jumalalle antautuen ja hurskaasti, sinä et saa luottaa heihin, sittenkään, vaikka väittäisivät tulleensa temmatuiksi kolmanteen taivaaseen. Sillä heiltä puuttuu Ihmisen Pojan merkki, joka on kärsimys. Tämä on risti - ainoa, oikea tunto­merkki ja varma henkien koetinkivi”.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty ELÄMME USKOSSA EMMEKÄ NÄKEMISESSÄ

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 20, 2014 4:42 am

17. ELÄMME USKOSSA EMMEKÄ NÄKEMISESSÄ

Meillä on suunnaton tarve päästä näkemään. Kokeminen on myös näkemistä. Luonnollisina ihmisinä meidän on vaikea tyytyä siihen, että Jumala on salattu ja kohtaamme hänet vain hänen ilmoituksensa sanassa. Sen hän meille antanut tätä maailmanaikaa varten ja siihen meidän tulee tyytyä.

Mutta me haluamme jotakin enempää ja suurempaa (1 Kor 2:14) kuin pelkän Raamatun sanan, jota kuka tahansa voi lukea ja kuunnella. Haluamme, että mekin koemme ja näemme jotain samaa, mistä Raamatun historiallisia tapahtumia kertovat kirjat kuvaavat. UT:n kristittyinä nimenomaan kaipaamme samoja ilmiöitä, joista evankeliumeissa ja Apostolien teoissa kerrotaan.


On niin vaikea vaeltaa sellaisessa uskossa, joka joutuu sitoutumaan vain kirjoitettuun sanaan eikä näe eikä koe samoja asioita, joista Raamattu kertoo.


Helluntailainen ja karismaattinen hengellisyys tekee alkuseurakunnan elämästä perushahmon, joka osoittaa, millaista todellisen kristillisyyden tulee olla. Nimenomaan Korinttin seurakunnassa tapahtunut karismaattinen toiminta tulee esikuvaksi. Siitä tulee jopa normi, jonka täyttymiseen seurakunnan tulee pyrkiä. Tällaisen hengellisyyden piirissä usko jää lapsen asteelle, koska se elää näkyvästä.

Usko ripustuu kokemuksiin, elämyksiin ja ihmisten varaan ja tarvitsee jatkuvasti uusia ja entistä voimakkaampia virikkeitä. Epäkypsä usko tarvitsee epätavallisia elämyksiä. Se haluaa kulkea huippuhetkestä toiseen (Morgner, 26).


Jokainen näkyvä ilmiö on arvioitava, sitä on koeteltava. Sillä näkyvä ja koettava hengellisyys sisältää joka kertaa mahdollisuuden, että se todellisuudessa on aivan muuta kuin mitä luullaan tai mitä pidetään itsestään selvänä.

Tämä koettelemisen vaikeuden tajusi hyvin luterilaisen herätyskristillisyyden, pietismin isä Filip Jaakko Spener. Hengellisiä ilmiöitä arvioitaessa on otettava huomioon, että ne voivat olla lähtöisin neljästä eri lähteestä. (1) Kyseessä voi olla tietoinen petos.

(2) Kysymys voi olla myös Saatanan suorittamasta todellisesta harhaanjohtamisesta.

(3) Siinä saattaa olla kyse ihmissielun tiedostamattoman alueen liikahteluista ja voimista.

(4) Siinä voi olla myös kysymys Jumalan todellisesta puuttumisesta asioiden kulkuun (Morgner, 29).

”Mikään tilanne, olkoon se kuinka mieltäylentävä tahansa, ei sinänsä ole niin jumalallinen, että se pystyisi ilmoittamaan meille Jumalan. Ainoastaan katse Jeesukseen näyttää Isän (Joh 14:9). Jumala ilmoittaa itsensä ristiinnaulitussa ja ylösnousseessa Jeesuksessa Kristuksessa ” (Morgner, 30).


Kristuksen kohtaaminen on hänen kohtaamistaan sanassa. Mutta me haluaisimme kokea Jumalan välittömästi yliluonnollisena voimana. Me halaumme käsinkosketeltavia voiman kokemuksia, jotka ylittävät lupauksen sanan yksinkertaisen kuuntelemisen ja siihen luottamisen. Karismaattinen lahja antaakin nyt tällaiselle uskovalle pelastusvarmuuden. Lahjahan toimii näkyvälllä tavalla. Siksi se synnyttää ehdottoman varmuuden.


”On sano­mattoman tuhoisaa kuvitella, että hengellinen kokemus olisi autuuden lähde ja vielä ehkä loppumatonkin. Autuuden lähde ei ole valtavinkaan kokemus, vaan yksin Kristus. Älä yritä elää kokemuksesta­si: se on ehkä jo huomenna syöty loppuun. Man­na annettiin korvessa vain päiväksi kerrallaan" (Niilo Tuomenoksa).


”Kristityn kutsumuksena ei siis ole ihmearmolahjojen tavoittelu, vaan kärsivän ja alhaisen Kristuksen seuraaminen ristintiellä, jossa todella tarvitaan Pyhän Hengen voimaa. Jumalan mahdollisuudet meidän kohdallamme alkavat silloin, kun Kristuksen Henki saa osoittaa omatekoisen itseotetun kristillisyytemme luuloteltuine armolahjoineen suurimmaksi synniksi. Siinä alentamisessa Hän suuressa rakkaudessaan saattaa käyttää kärsimyksen ja sairauden ruoskaa, sillä jokainen ihminen on ristin työn tähden Hänelle kallis, so. Kristuksen veren hinta.

Helppo on siis hankkia tietyillä tekniikoilla luuloteltuja armolahjoja, mutta vaikea laskeutua luulotelluista korkeuksista suurimman syntisen paikalle Kristuksen ristin juurelle armoa anomaan.

Se on suurta Jumalan armoa, että hän pääsisi vetämään maton altamme pois tai katkomaan kaikki inhimilliset tukirakenteet ympäriltämme. Murskatessaan omatekoisen uskomme, hänellä on mahdollisuus istuttaa sydämiimme Kristuksen usko, joka kerskaa vain omasta heikkoudestaan ja ristin miehestä.

Raamatullisen kristityn tuntomerkkeinä ovat hengen vaivaisuus, nöyryys, hiljaisuus. Hän kuuluu niihin, jotka jatkuvasti isoavat ja janoavat Jumalan vanhurskautta, sillä heidät ravitaan salatulla Pyhän Hengen mannalla” (Hannu Lintula).


Käytettyä kirjallisuutta:
Juhani Aitomaa, Uusi viini juovuttaa, Jyväskylä 2001; Dennis J. Bennet, Aamulla kello yhdek­sän, Ristin Voitto; Fredrick Dale Brunner, Pyhän Hengen lahja, Hämeenlinna 1993; Jaakko Gummerus, Erämaan seurakunta; Michael Har­per, Kukaan ei arvaa, Tikkurila 1974; Harri Heino, Hyppyherätys – Länsi-Suomen rukoilevaisuuden synyttäjänä, Loimaa 1976; Paavo Hiltunen, Toronto-ilmiö läpivalaisussa, Myllypaino 1996; Graham Houston, Kuka on oikea profeetta?, Pieksämäki 1990; Leena Huima, Jumala peilissä, Juva 1990; Leena Huima, Vesimiehen lapset, Juva 1985; Juhani Kuosmanen, Herätyksen historia, Tikkurila 1979; Erkki Leminen, Kaksi vaeltajaa; Carsten Line, Henkikaste ja Hengen täyteys, Poukkusilta 1970; Martti Luther, Laki ja evan­ke­liumi, Vaasa 1993; Christoph Morgner, Tulta ja tappuraa, Karismaattisuuden haaste, Saarijärvi 2000; Torsten Nilsson, Henkikaste ja kielilläpuhuminen, Pieksämäki 1972; Erkki Pennanen, Avoimesti, Saarijärvi 1981; N.O. Rasmussen, Karismaattinen liike – uusi helluntaiko?, Poukkusilta 1972; Tapani Ruokanen, Paavo Ruotsalainen; Mauno Saari, Saarnaaja, Niilo Yli-Vainion taistelu, testamentti ja päiväkirjat, Juva 1983; Helmut Thielicke, Isä meidän, Jyväskylä 1963; Fredrik Wislöff, Raitis usko, Pieksämäki 1974; Aarni Voipio, Unissasaarnaaminen II, uskonnollisena ilmiönä Jyväskylä 1922.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty Vs: Mikä ihmeen harhaoppi?

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Ti Toukokuu 20, 2014 5:03 am

Lainaan Olavi Peltolan kirjoitusta

Oma näkemykseni kypsyi jo vuosikymmeniä sitten. Kiteytin sen aikoinani päiväkirjaani (13.8. 1979): ”Kaiken ytimessä on mielestäni jo 1960-luvun puolivälin tienoissa saamani oivallus: silloin näin, että helluntailaishenkinen kristinuskon tulkinta ei olekaan paluuta alkuseurakunnan karismaattisuuteen, vaan ovien avaamista ikivanhalle magialle ja animismille. Siis helluntailiikkeen kautta vanha pakanuus salakuljetetaan jälleen herätyskristillisyyteen. Demonit palaavat takaisin kristikuntaan. Tässä Kurt Koch on ollut profeetta ja paljastanut jotain. Kuten koko kristikunta oli harhassa satoja vuosia ennen Lutheria niin nytkin on kristikunta ajautumassa jälleen harhan valtaan! Minä en halua hurmahenkisellä tavalla olla Jeesus-keskeinen.”

......................................................................


Tästä juuri on kysymys, eli nykyajan nk "ihmeparantumiset" ja kaikenlainen demonien ja henkien kanssa toimiminen on vain sielunvihollisen kieroa Pyhän Hengen toiminnan matkimista! Suosittelen jokaista lukemaan tämän ketjun kokonaisuudessaan!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 432
Join date : 23.10.2013
Ikä : 71
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty Minua Jeesus auta virsi 279

Viesti kirjoittaja jarrut Pe Maalis 10, 2017 8:09 am


1.
Syntinen:
Minua, Jeesus, auta,
kun huudan sinua.
Nyt kuolemasi kautta
minua armahda.

2.
Jeesus:
Käy tänne, syntisparka,
niin löydät auttajan.
Kun tuntosi on arka,
sinua armahdan.

3.
Syntinen:
En peitä syntejäni,
ne kaikki tunnet jo.
Nyt polttaa sydäntäni
vanhurskas tuomio.

4.
Jeesus:
Vain minulla on valta
armahtaa sinua
Jumalan vihan alta
ja synnin vallasta.

5.
Syntinen:
Ei ole ketään toista,
ken päästää vaivasta.
Nyt epäusko poista,
oi Jeesus, armahda.

6.
Jeesus:
Saat päästön synneistäsi,
käy rauhaan Jumalan.
Sinua siunaa käsi
ainoan auttajan.

7.
Syntinen:
Sen uskon, Jeesukseni.
On armos avara,
kun sinä avukseni
käyt, pyhä Karitsa. 8.
Jeesus:
Näin usko loppuun asti,
niin vältät helvetin.
Saat niittää riemuisasti,
kun kylvit kyynelin.

9.
Syntinen:
Jää, Jeesus, sanallasi
minua tukemaan,
Pyhällä Hengelläsi
matkaani ohjaamaan.

10.
Jeesus:
Iäti armo kestää,
sinua vahvistaa
ja harhateiltä estää,
vaivoissa virvoittaa.

11.
Syntinen:
Näin kanssa pyhiesi
suo taivas periä
ja anna autuutesi,
oi sielun ystävä.

12.
Jeesus:
Käyn vierelläsi tiellä,
perille kuljetan.
Saat kerran kruunun siellä,
saat nähdä Jumalan.

13.
Syntinen:
Nyt kiitän, kunnioitan
sinua, Herrani.
Kun kerran kruunun voitan,
ylistän iäti.Tanskalainen n. 1600. Suom. arkkivirtenä 1683. Virsikirjaan 1686. Uud. komitea 1937, Anna-Maija Raittila 1984.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty Lukekaa

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Toukokuu 30, 2017 8:28 am

Lukekaa!
Oikein ajatuksen ja rukouksen kanssa!
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2641
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Mikä ihmeen harhaoppi? - Sivu 2 Empty Vs: Mikä ihmeen harhaoppi?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Sivu 2 / 2 Edellinen  1, 2

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa