Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 6:34 am

Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva
KRISTITYN
FOORUMI


Kol.1:16: ”Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen.”
Joinakin päivinä voi jonkun muunkin kuin minun mieleeni juolahtaa, että koska Jumala luomisteoissaan näyttäytyy niin käsittämättömän suurena, hukunko minä tomuhiukkanen pois Hänen näkökentästään? Ei siis ihme, että Psalmin kirjoittaja sanoo: ”Kun minä katselen sinun taivastasi, sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet luonut… niin mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen? (8:3-5).

Psalmi 139:2 vakuuttaa kuitenkin: ”Istunpa minä tahi nousen, sinä sen tiedät; sinä ymmärrät minun ajatukseni kaukaa.” Jeesus vakuuttaa meille, Luuk.12:7: ”Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut.” Ja jatkaa: ”...joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika tunnustaa Jumalan enkelien edessä.” Kukaan ihminen ei siis ole Jumalalta hiuskarvankaan vertaa hukassa.

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 6:37 am

Jumalan luomistyön ihmettelyä


Jumalan luomistyö ihmetyttää suuressa ja pienessä mittakaavassa. Puhutaan makrokosmoksesta ja mikrokosmoksesta. Aina löytyy uutta suurempaa tai pienempää mittakaavaa kun ihminen näitä tutkii. Etenkin tähtitaivas, psalminkirjoittajan tapaan, on aina ollut ihmisille salaperäinen, ihmeellinen ja jotenkin lumoava äärettömyydessään ja kauneudessaan. On suuri puute, että kaupunkien valosaasteen takia useat ihmiset eivät enää näe tätä Jumalan luomistyön majesteettista todistusta. Ei sekään silti välttämättä saa ihmistä uskomaan. Äskettäin kuollut kuuluisa Stephen Hawking pohti koko ikänsä avaruuden asioita ja oli vannoutunut ateisti.

Heti Jumalan ilmoituksen alussa meitä muistutetaan, kuinka käsittämättömän suuren Luojan kanssa olemme tekemisissä: ”Alussa Jumala loi taivaan ja maan.” Saarnaajan kirja 3:11 toteaa: ”Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua.” Profeetta Jeremia tunnustaa 32:17 "Oi Herra, Herra! Katso, sinä olet tehnyt taivaan ja maan suurella voimallasi ja ojennetulla käsivarrellasi: ei mikään ole sinulle mahdotonta.”

Jos maapallon läpimitta olisi n 1 cm, niin auringon läpimitta olisi n 1,10 m ja niiden välimatka olisi lähes 120 m. Kuu olisi maasta 30 cm päässä ja läpimitaltaan noin 2,5 mm hiukkanen. Oman aurinkokuntamme kaukaisimpiin planeettoihin olisi matkaa kilometrejä. Esim. Neptunus olisi mandariinin kokoisena lähes 3,5 km päässä auringosta. Lähin toinen aurinko omassa galaksissamme, eli Linnunradassa, olisi Alfa Centauri A 25 000 km päässä. On aurinkoja, joiden koko on jättimäinen omaan aurinkoomme nähden. Suurin tunnettu aurinko nimeltä Canis Majoris olisi lähes 2,4 km halkaisijaltaan. Omassa galaksissamme arvioidaan olevan ainakin 100 miljardia aurinkokuntaa.

Jos oma aurinkomme sitä kiertävine planeettoineen kutistetaan euron lantin kokoiseksi niin lähin omaan Linnunrataamme kuuluva aurinko olisi 15 m päässä. Aurinkokuntien muodostamat galaksit ovat kuin saaria maailmankaikkeuden meressä. Meidän Linnunrata galaksiamme lähin galaksi on Andromeda. Euron lantti -mittakaavassa tämä galaksi olisi n 2000 km päässä. Siellä aurinkokuntia on vähintään kaksi kertaa enemmän kuin meidän Linnunradassamme. Välissä ei olisi mitään (toki puhutaan mustista aukoista ja pimeästä aineesta, käytännössä kuitenkin tyhjää).

Yhdessä lähigalaksiemme kanssa kuulumme galaksien ryhmään, jonka tiede on nimennyt Paikalliseksi ryhmäksi. Siihen kuuluu 43 galaksia – isompia ja pienempiä. Tämä paikallinen ryhmä puolestaan kuuluu Laniakean superjoukkoon, jossa yksistään on n. 100 000 galaksia. Nimi on havaijinkieltä ja merkitsee ”valtava maailmankaikkeus”. Ehkä parempi olisi puhua ”käsittämättömän valtavasta maailmankaikkeudesta”. Superjoukkoja puolestaan on niitäkin käsittämätön määrä. On laskettu tai arvioitu että tässä meille nyt näkyvässä maailmankaikkeudessa olisi 100-200 biljoonaa galaksia (biljoona = 1000 miljoonaa). Mutta se on vain ihmisen arvio.

Andromedan galaksiin on matkaa 2,5 miljoonaa valovuotta. Eli näemme sen nyt kirkkaana tähtenä pohjoisella taivaalla sellaisena kuin se oli 2,5 miljoonaa vuotta sitten. Näin siis nykytieteen mittausten mukaan. Jos voisimme matkata valon nopeudella, eli n 300 000 km/s, niin ohittaisimme auringon 8 minuutin päästä, aurinkokuntamme uloimman planeetan Pluton 7 tunnin päästä ja oman galaksimme reunalla, ohitettuamme lukemattomia aurinkoja ja niiden planeettoja, olisimme vasta 100 000 valovuoden päästä.

Sitten matkaisimme koko lailla tyhjyydessä kunnes 2,5 miljoonan valovuoden päästä saapuisimme seuraavan galaksin eli Andromedan reunalle. Tiedemiesten mukaan nykyisillä kaukoputkilla nähdään n. 14 biljoonan vuoden päähän. Valo on sieltä kulkenut tänne tuon ajan. Arvelujen mukaan se mitä nähdään, on vain hyvin pieni osa kokonaisuudesta, jota ei tunneta.

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 7:47 am

Näkyvä maailmankaikkeus ei ole ikuinen

Tämän kaiken Luoja on meille fyysisesti näkymätön ja silti aina läsnä oleva Pyhän Henkensä kautta. Ei pieni sokerimuurahainenkaan hahmota ihmistä ja ihmisen maailmaa kovinkaan laajalti. Jumalaan ja Hänen luomistyöhönsä verrattuna ihminen ei ole edes sokerimuurahaisen kokoinen vaan vielä valtavan paljon pienempi - aivan mitätön. Kysymys on aineellisesta ja ajallisesta käsittämättömän suuresta rakennustyöstä, joka ei Raamatun mukaan ole ikuista.

Jes.33:4 sanoo: ”Kaikki taivaan joukot menehtyvät, taivas kääritään kokoon niinkuin kirja(käärö), ja kaikki sen joukot varisevat alas, niinkuin lehdet varisevat viinipuusta, niinkuin viikunapuusta raakaleet.”

Ymmärrän tämän viittaavan juuri tämän näkyvän maailmankaikkeuden ja sen lukemattomien aurinkokuntien loppuun. (Myös Ilm.6:14). 2Piet3:1012: ”Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.

Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!” Jumala lupaa luoda uudet iankaikkiset taivaat ja maat ajallisen sijaan. ”Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu”, j.13.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 7:49 am

Tyhjyydessä ilman Jumalaa

Galaksienvälinen avaruus vastaa tieteen mukaan lähes täydellistä tyhjiötä. Siellä ajelehtii vain harvoja kaasupilviä ja yksittäisiä tähtiä, jotka ovat joutuneet eroon oman galaksinsa painovoimakentästä. Juudan kirja puhuu vääristä sananopettajista ja kuvaa, että he ovat ”rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu”, j.13. Jae 19 sanoo ”Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.”

Tunsiko Juuda maailmankaikkeuden rakennetta kuten ne nyt tunnetaan. Ei tietenkään mutta Luoja tietää mitä loi ja edelleen luo ja siksi Pyhä Henki inspiroi häntä kirjoittamaan nämä sanat. Tähti harhailee yksin pimeässä avaruudessa, jossa ei ole muuta kuin tyhjää tyhjän perään. Siinä Raamatun kuvaus harhaopettajista ja heidän halukkaista seuraajistaan, jotka kuitenkin esiintyvät kristittyinä. Se on lohduton kuvaus siitä tilasta kun ihminen on erossa Jumalasta ja Luojastaan.

Kaiken tämän luodun ja näkyvän ulkopuolella on Jumala, Luoja joka ilmoittaa itsensä: ”Alussa loi Jumala taivaan ja maan”. Tälle Jumala -uskolle naureskellaan meidän ajassamme ja ihmiset jo nuorena saadaan uskomaan toiseen jumalaan nimeltä evoluutio. Tarkemmin ja rehellisesti arvioituna uskosta siinäkin on kyse. Ei evoluutiota ole voitu
todistaa. Siitä puhutaankin evoluutioteoriana. Mutta harvemmin nykyään kuulee puhuttavan teoriasta. Monille kyse on faktasta. Tosiasiassa kyse on uskosta evoluutioon. Se on uskomus, jossakin mielessä uskonto muiden uskontojen joukossa.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 7:50 am

Jumalan loi ihmisen kuvakseen


1 Moos kirjan alussa kuvataan Jumalan luomistyötä ja sanotaan ihmeellisesti: ”Ja Jumala sanoi: ’Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat. Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät’”, (26-27).

Tämä ymmärretään ja asia esitetään, etenkin karismaattisen liikkeen sisällä, usein ihmiskeskeisesti ja jopa ihmistä korottavalla tavalla. On paljon spekuloitu, mikä on Jumalan kuva ihmisessä? Yleisesti siihen liitetään käsitteitä liittyen ihmisen tietoisuuteen, kuten: äly, tunteet, tahto, kyky valita ja tehdä päätöksiä, ikuinen henki, omatunto, vapaa tahto, kyky erottaa oikean ja väärän välillä, kyky rakastaa, ylistää, jopa unelmoida Jumalan unelmia (NAR profeetta Cindy Jakobs sanoi äskettäin: ”Älä anna saatanan ryöstää iloasi. Jumala on avaamassa ovia.

Herra sanoo: Olen unelmien tekijä, Jumala on vapauttamassa uuden kyvyn unelmoida. On taas unelmien aika” - Charisma 13.3.18). Sanaa ”unelmoida” kuulee yhä useammin nykykristillistä sekavuutta edustavien sananopettajien suusta. Juudan kirja 1:8 varoittaa: ”Yhtä kaikki nämä uneksijat samoin saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja.” Eräissä edellä mainituissa käsitteissä on tavallaan perääkin, mutta keskeinen puuttuu. Hyvin yleisesti kokonaiskuva siitä mitä Kristus tässä yhteydessä on, jää sanomatta tai siihen viitataan vain osittain.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 7:52 am

Jumalasta tehdään ihmisen kuva


Harhaanjohtajat ovat kääntäneet asian myös toisinpäin, eli Jumalasta tehdään ihmisen kuva. Tämä on silkkaa harhaoppia. Karismaattisen liikkeen väärät profeetat, kuten Kenneth Copeland, ovat kuvanneet Jumalaa ihmishahmoisena. Copelandin mukaan Jumala on ”olento, joka on hyvin paljon kuten sinä ja minä. Olento, joka pituudeltaan on jossakin noin 185-190 cm paikkeilla, joka painaa jotakin lähimain 90 kg…, ja hänen vaaksanmittansa on n. 23 cm”.

1 Copeland on myös antanut ymmärtää, että Jumala 1  Spirit, Soul and Body I, 1985, nauha #01-0601
epäonnistui ihmisen luomisessa. Näitä opetuksiaan hän ei ole perunut. Benny Hinn on sanonut mm. “Jumala tuli maan päälle ja kosketti tomuhiukkasta muuttaen sen jumalaksi… oletko Jumalan lapsi? Silloin olet jumalallinen! … Et ole ihminen!”1

Mormoniuskonnossa Jumala asuu ihmisen muotoisena lähellä Kolob -nimistä planeettaa. Mormonien planeetta on mielikuvitusta.

Jehovan todistajien perustaja C T Russel sijoitti Jumalan asumaan Plejadien tähdistöön Alcion tähdelle. Se on olemassa ja tuon tähdistön kirkkain tähti. Russel edusti pyramidikulttia, eli että pyramideista saadaan selville salaista yliluonnollista tietoa. Jumalan asumuksen hän päätteli siitä, että Kheopsin pyramidi osoittaa juuri sinne. Juuri ennen pääsiäistä posti toi paikallislehden kylkiäisenä mainoslehden nimeltä Hali. Sen kannessa komeili Vesilahden krha Harri Henttinen. Lehdessä hän otti kantaa siihen, mikä on Jumalan kuva ihmisessä.

Teologilta olisin odottanut aivan muuta mitä luin: ”Mielestäni Jumala loi meidät tiettyyn sukupuoleen, mutta minun mielestäni hän loi myös persoonia, Jumalan kuvia. Sen takia olemme ainutlaatuisia.” Hänelle kyse ei ole Jumalan kuvasta yksikössä, vaan kuvista. Ikään kuin Jumalasta olisi monia kuvia. Langennut ihminen tekee näitä erilaisia kuvia mutta se ei ole raamatunmukaista.

Roomalaiskatolisen kirkon katekismus selittää, mikä ihmisessä on Jumalan kuva, mm. näin: ”Kaikista näkyvistä luoduista olennoista ihminen on ainoa, joka kykenee ’tuntemaan Luojansa ja rakastamaan häntä’; hän on ’ainoa olento maailmassa, jonka Jumala on tahtonut luoda tämän itsensä takia’.” Tässä pääpaino on ihmisessä. Ihminen kykenisi ikään kuin itsestään rakastamaan Luojaansa ja hänet on luotu juuri itsensä takia. Ja edelleen: ”Mikä on se olento, jota kohtaan on luomisessa osoitettu näin suuri arvonanto? Se on ihminen, suuri, ihmeteltävä, elävä hahmo, jolla on Jumalan silmissä suurempi arvo kuin millään muulla luodulla.”

Sama katekismus kyllä mainitsee, että viimeinen Adam, eli Kristus loi ensimmäisen Adamin. Sitten sanotaan myös: ”Jumalan Sana tuli ihmiseksi, jotta me jumalallistuisimme... Koska Jumalan ainosyntyinen Poika tahtoi antaa meille osallisuuden jumaluuteensa, hän omaksui meidän luontomme, tuli ihmiseksi tehdäkseen ihmiset jumalallisiksi.” Näitä lausumia voidaan tulkita hiukan eri tavoilla mutta keskuksessa on ihminen ja tässä voi nähdä viittauksen karismaattisen liikkeen harhaopettajiin, jotka puhuvat uskovasta isompana tai pienempänä jumalana ja kristuksena.


En kiistä ihmisen luomisen ihmettä mutta kyseenalaistan tällaisen yksipuolisen ihmiskeskeisen määritelmän, kuten monet muutkin paavin kirkon uskonnolliset viritelmät. Toki ihminen on ihme. Psalmi 139:14 ”Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää.” Ihmisen tulee ihmetellä Luojan luomistyötä itsessään ja juuri sitä tämä psalmi tekee.

Ihminen ei ymmärrä edes itseään ja on silti olemassa. Tämä Psalmi, kuten muutkaan vastaavat kohdat, ei tarkoita, että niissä korotetaan ihmistä, vaan niiden tarkoitus on aina korostaa rakastavaa ja myös peljättävää ja kunnioitettavaa, voimassaan ja mahdissaan ääretöntä
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 7:56 am

1 TBN TV 1.12.1990
Ihminen tekee oman kuvansa


Ihminen on pohjimmiltaan itserakas ja y l e e n s ä rakastaa omaa kuvaansa. Tästä h y v ä k ä y t ä n n ö n esimerkki on älypuhelimien käyttö ns s e l f i e i d e n ottamiseen ja jakamiseen ns sosiaalisessa m e d i a s s a . Langennut ihminen on oman kuvansa lumoama. Kun ihmiskunta suurimmalta osin ei tunnusta Kristusta, se hakee korviketta korostamalla itseään: ihmisen viisautta, kykyä ja voimaa. Olette varmaan tietoisia, kuinka nyt kehitetään ja valmistetaan täysin ihmisen muotoisia ja oloisia robotteja.

Puhutaan itseoppivasta tekoälystä, jolloin robotti kykenisi itse päättelemään ja tekemään ratkaisuja. Tässä on kova tarve edetä. Islaminuskoinen Saudi-Arabia ei ehkä heti ensimmäisenä tule mieleen kun näistä asioista puhutaan. Siellä kuitenkin tehtiin päätös myöntää kuuluisalle Sophia -naismuotoiselle ihmisrobotille maan kansalaisuus lokakuussa 2017. Tämä on aika erikoista, että ihmisen tekniselle kuvalle annetaan ihmisoikeudet.

Sophian valmistus alkoi vuonna 2015 Hanson Robotics -yrityksessä yhteistyössä mm. Googlen tytäryhtiön kanssa. Sitä on jatkuvasti kehitetty ja viime tammikuussa (2018) sille lisättiin jalat ja annettiin kyky kävellä. Sophia on vieraillut mm amerikkalaisissa paljon seuratuissa TV -ohjelmissa ja siitä on tehty juttuja lukuisiin suurilevikkisiin lehtiin. Lokakuussa 2017 Sophia oli jopa YK:ssa, jossa sitä ihailtiin ja haastateltiin. Näissä tilanteissa sitä kohdellaan kuin ihmistä. Sophia ei ole ainoa ihmisrobotti vaan niiden kehittelijöitä on muitakin.

Toinen ihmisen kuvan teknillinen muoto on hologrammi. Ranskan presidentinvaalissa 2017 ehdokas Jean-Luc Mélenchon esiintyi 3-ulotteisena kuvana yhtä aikaa 6 eri tilaisuudessa ollen itse fyysisesti läsnä vain yhdessä. Ks video: https://www.youtube.com/watch?v=EejJoePprsA

Nimi Sophia, eli viisaus, ei ole vahinko. Ihmisen viisaus on tässä keskiössä. Sophia oli kreikkalaisen, hellenistisen filosofian ja uskonnon keskuksessa (ihmis)viisauden jumalatar. Gnostilaisuudessa ja New Age -liikkeessä se on edelleen keskeisesti esillä jumaluutena ja merkitsee hyvin paljon samaa mitä taivaan kuningatar Maria tarkoittaa roomalaiskatolisessa kirkossa.

Eräissä kristillisiksi väitetyissä piireissä Sophia -jumaluus yhdistetään Pyhään Henkeen, joka käsitetään feminiininä jumalpersoonana. Sanana sophia esiintyy myös UT:ssa koska se tarkoittaa yleensä viisautta. 1Kor.3:19 on kuvaavaa tälle ajalle ja tälle ilmiölle: ”Sillä tämän maailman viisaus (sophia) on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: 'Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa'.”

Jaakobin kirje 3:15 puhuu myös ”riivaajien” viisaudesta: ”Tämä ei ole se viisaus (sophia), joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta.” Raamatulliselle kristitylle taas 1Kor.1:24 mukaan vain Kristus on ”Jumalan voima ja Jumalan viisaus”.

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 7:57 am

Pedon kuvaIlm. 13 luku puhuu ”pedon kuvasta” ja ”pedon luvusta” jonka se sanoo olevan ”ihmisen luku”. Ihmisen luku ja ihmisen viisaus - mihin kaikkeen tämä vielä johtaa? Jumala yksin tietää. Onko myös niin, että tämä kummallinen tarve kehittää ihmisenmuotoinen ja oloinen robotti liittyy myös pedon kuvaan, etenkin paljon puhutun tekoälyn kautta. Kuuntelin erästä radio-ohjelmaa, jossa asiantuntija sanoi, että itse asiassa ei täysin tiedetä, kuinka tekoäly toimii, vaikka tiedetään, että se on mahdollista.

Olisiko niin, että langennut ihminen tekee tekniikankin kautta oman kuvansa, jota markkinoidaan terveyden, hyvinvoinnin, viihteen ja turvallisuuden nimissä. Kuitenkin tätä kehitystä villitsee tämän maailman ruhtinas, joka tulee käyttämään ihmisen tekniikkaa, ihmisen omaa kuvaa, omiin tarkoituksiinsa.

Perinteinen ja raamatullinen kristinusko on häviämässä maan päältä. Tämä on aivan totta ja dokumentoitavissa oleva asia. Tällä häviämisellä tarkoitan klassisen raamatullisen uskon kaikkoamista yleisestä tietoisuudesta luopiokristillisyyden, kristilliskielteisen lastenkasvatuksen ja politiikan sekä maailmallisen median vaikutuksesta. Ihminen on esillä mutta Kristus syrjäytetään ja hylätään. Sen mukana hylätään ja ihmisiltä ryöstetään raamatullinen laki, ohje, viisaus ja armo.

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja jarrut Su Loka 06, 2019 8:04 am

Vain Kristus on Jumalan kuva ihmisessä

Miksi Jumala loi ihmisen? Raamattu vastaa kysymykseen: ihminen luotiin Kristusta varten. Kristuksen kautta luotiin ihminen ja ihmiselle näkyvä maailmankaikkeus. Raamatun alkulehdiltä luemme keskustelun: ”Ja Jumala sanoi: ’Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme...’” Puhuuko Jumala tässä itselleen ja itsekseen. Ei vaan siinä Isä, Poika ja Pyhä Henki, eli Yksi Jumala päättää luoda ihmisen. Hep.1:2 sanoo: ”on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut.” Kaikki on luotu Kristuksen kautta.

Raamattu kertoo meille, mikä tämä Jumalan kuva ihmisessä on. Se on Kristus. Kol.1:15: ”ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa.” Vain Kristus itse voi olla ja on Jumalan kuva. Miksi sanotaan, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen? Luomalla ihmisen, Jumala teki mahdolliseksi lähettää maan päälle kuvansa: Kristuksen.

Ihmisen hahmo on siis Jumalan kuva mutta tämä kuva toteutuu vain yhdessä täydellisessä ihmisessä: Vapahtajassamme Kristuksessa Jeesuksessa. Kristus syntyi naisen kautta miehen hahmoon. Voidaan ajatella, että myös 1Kor.11:7 osaltaan viittaa tähän sanoessaan: ”… hän (mies) on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia.” Maailmaan syntynyttä miehen muotoista Kristusta ei olisi ilman synnyttävää naista. 1Moos1:27 sanoo Jumalan kuvan olevan mies ja nainen yhdessä. Gal.3:28 muistuttaa, että kaikki ovat yhtä Kristuksessa.

Jo ennen ihmistä joukko enkeleitä lankesi ylpeyteen ja kapinoi Jumalaa vastaan. Kristuksen tähden Jumala teki yhdestä pikkuruisesta planeetasta kodin luodulle ihmiselle. 1Piet.1:12 mainitsee, että myös ”enkelitkin halajavat katsahtaa” Jumalan evankeliumiin. Se kiinnostaa myös näkymätöntä maailmaa ja todistaa myös heille. Tarkoitus on osoittaa kaikille Jumalan luoduille, näkyville ja näkymättömille, kuinka Hän on täydellisen oikeudenmukainen ja armollinen kaikessa tekemisessään.

Moos.20:4 luemme: ”Älä tee itsellesi jumalankuvaa...” Tähän sisältyy myös ajatus, että syntisten ihmisten persoonat eivät sellaisenaan ole Jumalan kuva tai kuvia. Jos me luemme Raamattuamme itsekeskeisesti miettien olevamme jonkun ominaisuutemme takia Jumalan kuva, me emme ajattele Kristusta Jumalan kuvana kuten pitäisi.
Jumalan armollisuuden osoituksena Kristus tuli lihaan Jumalan kuvaksi (yksikössä). Jumalan kuva, Kristus, on
meissä ihmisissä vain jos olemme uskon kautta Kristuksessa.

Jumalan kuva Kristuksessa tulee meidän kuvaksemme koska olemme silloin Jumalan edessä ikään kuin Kristuksen sisällä. Gal.3:27 kuvaa asiaa: ”Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.” Toisaalta Raamattu kuvaa uskovan yhteyttä Jumalaan sisäisenä todellisuutena, kuten Jeesuksen sanat koskien Jumalan valtakuntaa esim. Luuk.17:20-21: ”Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".” Tätä samaa ajatusta jatkaa myös Kol.1:27 ”...kuinka suuri pakanain keskuudessa on tämän salaisuuden kirkkaus: Kristus teissä, kirkkauden toivo.”


Kristus on ainoa Jumalan kuva, jonka Jumala tunnustaa ja jonka Hän näkee. Room.8:29 ”Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa.” Meidät luotiin Kristuksen tähden, me elämme Kristuksen tähden ja me pelastumme Kristuksen tähden.
”...Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa...” 2Kor.5:19. Kristus oli lihansa päivinä ja on edelleen Jumala ja siksi Hän voi sanoa olevansa yhtä Isän kanssa.

Vain Kristuksen kautta Isä Jumalasta tulee myös meidän Isämme. Raamatussa Jeesus sanoo ihmeellisesti mm. "Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan”, Joh14:23. Kun aiemmin puhuimme pimeydessä ilman päämäärää harhailevista tähdistä, kristitty saa uskoa ja luottaa siihen, että koko jumaluus ”asuu” hänen kanssaan. Olemme siis maailmankaikkeuden Luojan painovoimakentässä, josta emme joudu harhailemaan. Siitä meillä on Pyhän Hengen todistus, eli usko Kristukseen, sisimmässämme.

Kaikki on siis luotu ja tehty Kristusta varten ja Hänen takiaan. 1Kor.3:23 ”Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan.” Jumalan suunnitelma ihmisen luomisessa ja pelastamisessa ei aseta ihmistä keskiöön, vaan keskiössä on Jumalan oma kunnia. Jumala pelastaa ihmisen oman kunniansa tähden. Kuten Jesajan aikana 48:11, niin Jumala sanoo nytkin: ”Itseni, itseni tähden minä sen teen; sillä kuinka onkaan minun nimeäni häväisty! Kunniaani en minä toiselle anna” ja Juuda 1:25 ”hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen.”

Juhani Aitomaa
KristitynFoorumi http://www.kristitynfoorumi.fi/pdf/0318.pdf

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva Empty Vs: Kristitynfoorumi/Kaikki on luotu Kristusta varten - Jumalan kuva

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa