Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 6:13 am

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Artikkeli on julkaistu lehdessä Ajankohtainen teologia 2/2010
Ceta Lehtniemi


Uudet karismaattiset liikkeet levittäytyvät Yhdysvalloista kaikkialla maailmaan, lopulta aina myös Suomeen. Mistä tuoreimmassa liikehdinnässä on kyse? Tarkoitukseni tässä artikkelissa on vetää yleisluontoisesti joitain linjauksia uusiin karismaattisiin liikkeisiin. Etenkin tahdon kiinnittää huomion Healing Rooms -järjestöön, joka markkinoi itseään  yhtenä kristittyjen yhteisenä ”parantavan rukouksen” muotona. Tätä USA:sta levinnyttä toimintaa on nyt 49 maassa.


Vähitellen on siirrytty sellaiseen ajattelutapaan, että kristityt voivat saada aikaan ”Jeesuksen läsnäolon” esim. ylistyksen, rukouksen, tai jopa tanssin avulla. Rukouksessa tahdotaan palvella kaikkia halukkaita välittämällä tätä ”läsnäolon energiaa” tai ”parantavaa voimaa”. Koulutustilaisuuksissa opetellaan käyttämään esim. tiedonsanoja. Näissä jo sisäisen parantumisen liikkeenkin totuttamissa rukoustilanteissa vältetään sielunhoidollisuutta.

Sen vuoksi kaikki seisovat ja rukoiltava ei puhu. Kuitenkin  Healing Room -klinikalle ”parantavaan rukoukseen” tuleva täyttää sentään esitietokaavakkeen  odotustilassa. Rukousklinikka voidaan pystyttää vaikka rajatiedon messutapahtumaan. Silti on selvä pyrkimys perustaa pysyviä klinikoita ympäri maailmaa, kaikkiin kaupunkeihin. Suomessa on nyt 24 rukousklinikkaa. Jokaisen rukoustyössä palvelevan on käytävä läpi Healing Rooms -periaattein toteutettu koulutus ja saatava siinä yhteydessä siunaus työhön.


Suomessa ei Healing Rooms -toiminnassa tule näkyviin yhteys ”torontolaisuuden” ääri-ilmiöihin. Kaikessa HR:ään liittyvässä näkee kuitenkin helposti selvän yhteyden Vineyard -liikkeeseen, jonka piiristä nauruherätykseksikin kutsuttu liikehdintä nousi vuonna 1994 leviten ympäri maailmaa. Tätä samaa uuskarismaattista Vineyard -pohjaa edustaa myös New Wine. Jälkimmäisessä korostuu David Pythes’in ajatus johtajien kouluttamisesta ja uudistamisesta. Itse Pythes on John Wimber’in oppien ihailija. New Wine -järjestön  johtajakoulutusten yksi päänimistä on Bill Johnson, jonka Bethel Church edustaa omissa ”Fire Tunnel” -tapahtumissaan aitoa ”torontolaisuutta”. Näissä ihmiset makaavat lattialla nauraen, huutaen, ja raajojaan vispaten. Samoja ilmiöitä näemme mm. Nokia Missiossa.


Vineyard -seurakuntaryhmän perimmäinen ongelma on mielestäni siinä, että se ei ole irtisanoutunut ”torontolaisuudesta”, sen hengestä. Se ei tunnusta, että nuo 1994-1995 Toronto Airport Vineyard -seurakunnasta alkunsa saaneet tapahtumat eivät olleet Pyhästä  Hengestä. Se sanoo, että Pyhä Henki vaikutti ne, mutta Torontossa jouduttiin myös vääriin ilmiöihin.

Tuon yhden yksittäisen lentokenttäseurakunnan erottaminen Vineyard -liikkeestä oli hyvin pieni kosmeettinen ele, jolla ei ole hengellistä merkitystä. Väärä henki hyväksyttiin liikkeessä. Vineyard Helsinki -seurakunnan pastori TM Ari Puonti on alusta lähtien ollut merkittävässä roolissa tuotaessa Healing Rooms -toimintaa Suomeen. Täytyy kyllä sanoa, että Puontin sielunhoitokirjallisuuden julkaiseminen on avannut tietä Healing Rooms -toiminnan pääsylle
myös luterilaisiin seurakuntiin. Healing Rooms Finland ry:n toiminnanjohtajat
ovat Susanne ja Markku Laitinen.


Healing Rooms sai alkunsa USA:ssa asuvan Cal Piercen koettua ensin ”torontolaisen” uudistumisen Bill Johnsonin kautta 1996. Hän sai mielestään Jumalalta kehotuksen muuttaa vaimonsa kanssa Spokanen kaupunkiin, Washingtoniin, ja tutkia parantajaevankelista, liikemies, lähetystyöntekijä John G. Laken työtä ja taustoja. Spokaneen muuton jälkeen Cal Pierce kävi vuoden ajan kerran kuukaudessa rukoilemassa Laken haudalla. Hän myös paastosi 40 vuorokautta.

Pierce koki Herran sanovan, että hänen tulee elvyttää Laken ”divine healing” -toiminta ja avata uudestaan Healing Rooms -klinikat. Spokanessa oli ollut Laken ”jumalallista parantamista” harjoittavia klinikoita vuosina 1915-1920 ja tauon jälkeen uudelleen vuoteen 1935 saakka. 1999 Cal Pierce oli niin pitkällä, että Spokanessa aloitettiin Healing Rooms -työ huoneissa, joita luultiin Laken vanhoiksi tiloiksi. Perinteinen nimi ”Healing Rooms” valittiin toiminnalle.Yhteys varhaisiin divine healing -oppeihin sekä apostoliseen liikkeeseen


John Lake sai jumalallisen parantamisen (divine healing) -oppinsa John Alexander Dowie -nimiseltä evankelistalta toimiessaan jälkimmäisen ”Zion City”-yhteisön vanhimmistossa. Itse asiassa useampi varhainen parantajaevankelista sai oppinsa ja siunauksensa jo Dowien kautta. Tämän ”divine healing” -oppiin kuului hyvin voimakkaasti uskon osuus. Hän oli ”uskolla parantaja”, joka kielsi lääkkeiden ja lääkäreiden avun. Azusa-kadun tunnetut tapahtumat vuonna 1906 ovat vaikuttamassa Dowien ja Laken työn taustalla.

Kuitenkin varsinainen Latter Rain -oppi on tuotakin vanhempi. Sitä on opettanut jo Frank Weston Sandford ”Shiloh”-yhteisössään. LR opissahan väitetään ensimmäisen helluntain  tapahtumien toistuvan lopun ajan seurakunnassa samoin merkein kuin ensimmäisenä helluntaina tapahtui. Jo Sandfordin liikkeen yhteydessä törmää termeihin ”The Kingdom” tai ”divine healing”.

Samoin jo tuolloin puhuttiin uudesta apostolisesta liikkeestä. Charles Parham oli Sandfordin oppilas. Azusa-kadun Apostolic Faith Missionin johtaja William J. Seymour oli puolestaan Parhamin oppilas. Voidaan nähdä selkeästi, että toista helluntaita kaipaava ja janoava opetus, sekä apostolinen liike olivat taustalla jo vaikuttamassa, kun Azusa-kadun voimakkaat tapahtumat kielilläpuhumisineen ja muine ilmiöineen pääsivät vallalle.


Näiden asioiden näkeminen ei ole helppoa, kun toisaalta hyvin monella on kokemusta myös hyvästä karismaattisuudesta ja perinteisestä helluntailaisuudesta. Jumala jakaa kyllä seurakuntaansa armolahjoja, ja niitä saamme anoa ja omistaa. Ja kaikkea emme aivan pohjiaan myöten koskaan ymmärrä. On myös huomioitava, että todella moni perinteisen helluntailaisuuden tai vapaakirkollisuuden kasvatti havaitsi 1995 Suomeen rantautuneen ”torontolaisuuden” väärän hengen.

Esim. Paavo Hiltunen on kirjoittanut asiantuntevasti menestysteologiasta ja Toronto-ilmiöstä, samoin Juhani Aitomaa Kristityn Foorumilla. Myös osa karismaattisen liikkeen, ns. toisen aallon kannattajista, havaitsi ”torontolaisuuden” väärän hengen. Silti evankelinen liike ja perinteinen karismaattisuus ovat valitettavasti avanneet uuskarismaattisuudelle yhä enemmän väyliä perinteisen kristillisyyden sisälle.

Uskon tämän johtuvan ensi sijassa näiden liikkeiden yhteiskristillisistä lähtökohdista. Luterilainen kirkko ei kokenut ilmeisesti uuskarismaattisuutta uhkana vielä tuossa ”torontolaisuuden” räikeässä vaiheessa. Nyt mm. Nokia Missio on hieman jo sytyttänyt varoitusvaloja. Silti nähdään ikään kuin vain ääri-ilmiöt, eikä varsinaisia opillisia taustoja ja hengellisiä juuria. Nyt on aivan viimeinen hetki pureutua näihin lopun ajan eksytyksiin nöyrästi ja vakavasti.


Seurakuntaruumiille on annettu Pyhä Henki ensimmäisenä helluntaina. Jokaisella Kristuksen omalla on Pyhä Henki, Kristuksen Henki, sisimmässään. 1 Joh. 2:20 kuuluu: ”Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto.” Uutta Pyhän Hengen vuodatusta ei ole luvattu Raamatussa. Toinen perustava edelliseen asiaan liittyvä virhe lienee siinä, että ajatellaan uuden, uusien apostolien, ajan koittaneen.

On hävinnyt ymmärrys siitä, että Herran valitsemilla apostoleilla oli aivan erityinen tehtävänsä seurakuntakauden alussa ja pyhien tekstien synnyssä. Samoin uuskarismaattiset johtajat ajattelevat myös profeetan viran elpyneen vanhatestamentillisessa merkityksessä. Tämä kaikki yhdessä hämärtää ja halventaa Jumalan kirjoitetun sanan arvoa ja merkitystä siitä huolimatta, että nämä uudet johtajat voivat heiluttaa Raamattua näyttävästi ja lainata sitä julkisesti.

Koko tämän uuskarismaattisen, uusapostolisen, liikehdinnän opin ja hengellisyyden ydin on harhautunut perustasta. Se vetää silti mukaansa kristittyjä, jotka tahtovat olla eläviä ja toimivia uskossaan ja palvella armolahjoillaan. He näkevät vain sen, että uuskarismaattiset liikkeet (esim. Healing Rooms) sanovat uskovansa Raamattuun tuoreemmin kuin perinteinen kirkko. Uuskarismaatikot nostavat esille Herran Jeesuksen ihmeiden tekijänä ja parantajana. He sanovat itsekin toimivansa apostolisessa voitelussa ja voimassa parantaen ja tehden ihmeitä.Spokane Healing Rooms -keskuksen tuotteista ja tapahtumista


Kirjatarjonta tuossa laajassa keskuksessa on erikoinen näin perinteisen kristityn näkökulmasta katsottuna. Kiinnitin huomioni siihen, että alueet liittyen ihmeisiin, eheytymiseen, paranemiseen, uskoon (Faith) ovat pääosassa. Löysin mm. seuraavien henkilöiden tuotteita myynnistä: T. L. Osborn, Don Basham, Kenneth Hagin, E. W. Kenyon. Järjestön johtajan, Cal Piercen tuotteita ovat mm. seuraavat kirjaset: Faith for Healing, Apostolic Government, God's Power of Creation for the Miraculous, Healing in the Atonement, Healing in the Unshakable Kingdom, Healing: process to establish Divine Health, The Third Day Church - The Church on Fire.

Samoin seuraavat CD:t ovat häneltä: Destroying Cancer, Divine Health/Healing, Faith for Healing. Näitä on sitten helppo kenen tahansa tilata tuosta Healing Rooms -keskuksesta. Kun Healing Rooms Nordic Conference järjestettiin syksyllä 2010 Munkkivuoren kirkossa, Cal Pierce oli pääpuhuja. Healing Rooms Finlandin nettisivustossa on esillä linkki myös tuohon Spokanen keskukseen. Yksikään tietokoneen käyttäjä ei voi sanoa, ettei tiedä, mitä tuotteita järjestö levittää.


Healing Rooms Ministries Spiritual Hunger Conference on vuosittainen päätapahtuma Healing Rooms -väelle Spokanen keskuksessa. Useiden internetsivujen kautta voi helposti ymmärtää, että kyse on ”voitelusta”, jota on vaikea erottaa “torontolaisuudesta”. Samoin erään tuon keskuksen koulutustapahtuman ohjelmassa Bill Johnson opettaa ensin ”Fire Tunnel” -rukousta ja heti sen perään puhuu Cal Pierce.

Spokanen Healing Rooms välittää Toronto-ilmiön kaltaista ”Fire”, ”tuli”, -kokemusta. Ei siis ole mitään perusteita uskoa, kun HR sanoo olevansa irti uskonliikkeestä tai ”torontolaisuudesta”. Kirjallisuus paljastaa niin opin uskovan auktoriteetista, kuin kaksinkertaisesta sovituksestakin (ristillä lahjoitettu sovitus synnistä, sekä terveys/parantuminen).


Pahin seuraus väärästä opetuksesta ja parantumiseen keskittymisestä, on uskon perusteiden hämärtyminen. Enää ei julisteta evankeliumia, ei ymmärretä miten usko syntyy, tai mitä on elämä Kristuksessa. Vähitellen rukoustilanteissa palvelee yhä useammin henkilöitä, jotka ovat erilaisissa väärissä hengellisissä siteissä. Aina ei havaita myöskään uushenkisyyden ja selkeän okkultismin siteitä.

Kaikki sekoittuu hiljalleen keskenään. Myös osallistuminen rajatiedon tapahtumiin on hyvin ongelmallista. Nyt lokakuussa Hengen ja Tiedon messut siunattiin shamaanien toimesta, pyydettiin parantavia voimia kaikista ilmansuunnista. Kun tuollaisessa yhteydessä opetetaan Healing Rooms'in toimesta ”jumalallista parantumista” ja harjoitetaan sitä käytännössä, ollaan kulkemassa itse sumuun.


Vakavin väärään opetukseen ja henkeen harhautuminen on siinä, että kärsivä ja eksynyt ihminen ei koe todellista vapautumista synnistä tai esim. New Age -liikkeestä, Kristuksen ristinkuoleman ja haavojen kautta. Pyhä Henki ymmärretään monin tavoin väärin uuskarismaattisuuden sisällä. Ihminen ei murru ja taivu Jumalan tahtoon. Todellinen armo jää puuttumaan ja lepo Kristuksessa.

Usein syntyy myös hajaannusta seurakuntien sisällä, kun uuskarismaattisuus leviää sinne.
Toki juuri nyt on useita hajottavia asioita päällekkäin. Moni ajattelee ehkä, että on viisasta suostua vähäeleiseen uuteen karismaattisuuteen, ja torjua rajut ääri-ilmiöt. Sanoisin, että tämä on hengellisesti kestämätöntä ajattelua. Siinä ei suostuta näkemään totuutta ja hylkäämään väärää opetusta ja väärää henkeä.


Väärä henki on aina vakava riski myös mielenterveydelle. Seurakunnan pitäisi olla turvallinen ja  hyvä paikka niin opetuksen, kuin hengellisyytensäkin puolesta. Juuri heikoimpien ja sairaiden
jäsenten kaikinpuolinen hyvinvointi olisi tärkeää. Tiedän Jumalan toimivan oikein ja armahtaen
myös siellä, missä on vääriä asioita esillä. Onhan Jumala armollinen ja näkee kunkin henkilön sydämeen. Silti minusta tulisi rakastaa totuutta ja pyrkiä tutkimaan rehellisesti kaikkien uusien liikehdintöjen taustat.


Artikkeli löytyy Kristityn foorumin sivuilta.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 6:17 am

Healing Rooms -rukousklinikoiden taustoista
Ceta Lehtniemi


Suomessa järjestö on toiminut syksystä 2006 lähtien. Sen on tuonut Suomeen Susanne ja
Markku Laitinen ja he huolehtivat myös koulutuksesta ja markkinoinnista.
Järjestö on yhteydessämm. suomalaiseen "Viinitarha" srk-liikkeeseen
(Viinitarha liikkeen perustaja oli John Wimber).
Rukousklinikoita on keväällä 2008 seitsemällä paikkakunnalla ja valmistavaa toimintaa
noin 20:ssä kohteessa. Järjestö on kansainvälinen ja sen keskuspaikka on Spokane,
Washingtonissa. Johtaja on Cal Pierce. Idean isä on John G. Lake.Yhdistyksen ilmoittama toiminnan visio

- Healing Room on kanava Jumalan parantavan työn ja
eheyttävän rakkauden virtaamiselle sairaiden ylle Suomessa.
- Healing Roomissa eri seurakunnista tulevat Kristuksen palvelijat toimivat yhdessä.
- Healing Room varustaa kristittyjä olemaan Jeesuksen parantavan rakkauden kanavina.
- Nähdä Jumalan ihmeellisiä tekoja Suomessa niin että
Jumala saa kaiken kunnian.Metodit palvelutyössä


-Seurakuntien yhteiset palvelutiimit koostuvat Healing Room -työhön koulutetuista, seurakunnan
valtuuttamista vapaaehtoisista. Tiimiläisillä on halu nähdä sairaiden parantuvan ja sidottujen ja
masentuneiden pääsevän vapaaksi Jeesuksen nimessä.

-Tiimin jäsenet koulutetaan ja haastatellaan ennen palvelutehtävän aloittamista. Tiimiläisen
tulee olla kristittynä kypsä ja avoin Pyhän Hengen toiminnalle. Jokaisessa palvelutiimissä on kolme henkeä.
-Healing Roomin ilmoittama tavoite on saattaa Jumalan kunnia Suomeen niin, että uskovat eivät
seuraa ihmeitä ja merkkejä, vaan ihmeet ja merkit seuraavat uskovia.Taustalla miehet John G. Lake ja Cal Pierce

Yhdistyksen internetsivuilla kerrotaan varhaisesta Healing Room -toiminnasta. John G. Lake,
"Parantumisen mies" perusti Healing Roomit eläkkeelle jäätyään Spokaneen, Washingtoniin
n.1915. Vuosina 1915-1920 julistettiin Spokane yhdistyksen antaman tiedon mukaan Yhdysvaltain
terveimmäksi kaupungiksi Laken työn johdosta. Lääkäreiden keskuudessa John Lake
ei kuulemma ollut suosittu, sillä Lake vei työllään lääkärien toimeentulon. Healing Roomit toimivat
noin 1930-luvun lopulle saakka kunnes pikkuhiljaa kuolivat. Cal Pierce alkoi tutkia Spokanen
kaupungin ja John G. Laken hengellistä historiaa 1990-luvulla ja koki, että Jumala kutsui
hänet perustamaan Healing Roomin. Monien vaiheiden kautta 1999 avattiin ensimmäinen
Healing Room -rukousklinikka täsmälleen samassa huoneistossa, missä John G. Laken palvelutyö
oli toteutunut vuosisadan alussa. Tällä hetkellä maailmassa on toiminnassa jo reilust
i yli 600 Healing Room -rukousklinikkaa.Liitän tähän joitain yksityiskohtia siitä miten Cal Pierce sai haltuunsa John G. Lakella olleet
parantamisen kyvyt. Cal & Michelle Pierce muuttivat Spokaneen. Cal kävi vuoden ajan kerran
kuukaudessa John G. Laken haudalla rukoilemassa. 28.2.1999 hän aloitti 40 päivän paaston. Hän
meni jälleen Laken hautapaikalle rukoilemaan ja koki Jumalan sanovan: Nyt on aika rukoilla, ja
aika lähteä asiassa liikkeelle. Pierce koki, että Jumala halusi heidän kaivavan uudelleen esiin
parantamisen lähteet Spokanessa. Cal kutsui ympärilleen esirukoilijoita ja alkoi harjoituttaa healing-ryhmiä
valmiiksi. 22.7.1999 John G. Laken Healing Rooms Spokanessa avattiin uudelleen samassa huoneistossa,
missä se oli 80 vuotta sitten.Cal opettaa konferensseissa ympäri maailmaa, että Jeesus on sovitustyönsä yhteydessä
hankkinut meille myös parantumisen. Kaikki ristin osa-alueet tulee hänen näkynsä mukaan saada
sisältymään Kristuksen ruumiiseen. Pierce sanoo: ”Jumala on nostamassa lopunaikojen
armeijan, jonka täytyy lähteä ulos teltoistaan ja marssia taisteluun ja ottaa talteen sato. Tämä
armeija ei marssi taisteluun kainalosauvoilla. Sitä seuraavat merkit ja ihmeet.”Mistä John G. Laken parantamistoiminta sai alkunsa?


John Graham Lake, (1870-1935), yleensä tunnettu nimellä ”John G. Lake”, oli liikemies,
johon John Alexander Dowien parantamistoiminta teki vaikutuksen. Lake sai Pyhän Hengen kasteen
Azusa-kadun herätyksessä ja on tullut tunnetuksi lähetystyöstään ja uskolla parantamistoiminnastaan.
John G. Laken uran alussa hänen vaimonsa, jota hän syvästi rakasti, jopa jumaloi, sairastui
henkeä uhkaavaan sairauteen. Koska Lakella oli takanaan jo koko ikänsä ollut kärsimystä ja menetystä,
hän kieltäytyi hyväksymästä tätä, ja otti radikaalin askelen ja vei vaimon tapaamaan John Aleksander Dowieta.

Dowiella oli mainetta erikoisena uskolla parantajana. Hän oli perustanut Zion Cityn, joka oli Illinoisissa
, 50 kilometriä Chicagosta pohjoiseen, tämän parantamis-uskonsa ympärille. Kyseessä oli
maallisen Jumalan valtakunnan rakentaminen. Dowien harha-askeleet eivät jääneet tähän. Sen
lisäksi hän alkoi kuvitella olevansa Elia. Se tapahtui, kun muutamat henkilöt tulivat puhumaan
hänelle asiasta. Dowie opetti parantumisen kuuluvan Kristuksen sovitustyöhön ja oli
lääkäreitä ja lääkkeitä vastaan, koska hänestä Jumalan tahto oli, että sairaat paranevat aina.


Laken vaimo toipui, ja Lake vedettiin mukaan Dowien liikkeeseen, ja hänestä tuli lopulta yksi
kirkon vanhimmista. Täällä hän alkoi harjoittaa "jumalallista parantamista". Vaikka
Dowie hylkäsi helluntailaisten sanoman, alussa joukko helluntailaisia johtajia, mukaan luettuna
F.F. Bosworth, saivat harjoitusta parantamistoimintaan Dowien alaisina. Dowie toimitti viikoittain
ilmestyvää aikakauslehteä Leaves of Healing.

Spokane on maailmanlaajuisen toiminnan pääpaikka
Siellä järjestetään
koulutusta, konferensseja ja healing -toimintaa.
Esim. syyskuun 10-13
pvnä 2008 järjestetään "Spiritual Hunger Conference". Pääpuhujat ovat piispa Joseph Garlington,
Bill Johnson ja Cal Pierce. Joseph L. Garlington on suosittu puhuja Promise Keepers -järjestössä
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:09 am

Mikä on Promise Keepers?1990-luvun alkupuolen tietojen mukaan Latter Rain eli myöhäissade-oppi johti USA:ssa ekumeenisen
”sotilaallisen” järjestön luomiseen! Sitä kutsutaan nimellä Promise Keepers (Lupauksen pitäjät).
Järjestö perustuu ajatuksiin ”Poikalapsen” syntymisestä seurakuntaan ja ”Jumalan lasten ilmestymisestä”. Lähtökohtana on Room. 8:19. Se on osoitus siitä, että yhden ainoan jakeen perusteella, sitä väärin tulkiten, voidaan eksyä mitä mielettömimpiin projekteihin.

Nämä Ilmestyspojat (Manifest Sons of God, MSOG) uskovat, että Kristus inkarnoituu viimeisenä aikana seurakuntaan, mutta vainyhdistyneeseen seurakuntaan. Toinen lähtökohta järjestölle on oppi Joelin armeijasta (Joel 2:1–11).Tämä kaikkia kirkkoja edustava miesten armeija perustettiin, jotta Latter Rainin opetukset saataisiin markkinoitua USA:n kirkkoihin. Siihen kuuluu satoja tuhansia miehiä jo 1990-luvun alussa.


Promise Keepers -järjestön uutislehden mukaan miehet ovat tulleet yhteen täyttämään Joelin
kirjan profetian, käymään sotaa. Järjestön ovat perustaneet John Wimberin viinitarhaseurakunnan
(Vineyard) jäsenet. MSOG:n opetukset ovat nauruherätyksen perustana ja liittyvät Rodney Howard- Browneen. Promise Keepersien välityksellä nämä opit kulkeutuvat nyt kaikkien kirkkokuntien seurakuntiin. Perustamiskirjassa sanotaan, että järjestö on kirkkokuntiin kuulumaton, ylikirkollinen organisaatio, jonka tavoitteena on kunnioittaa raamatullista miehisyyttä ja motivoida miehiä Kristus-kaltaiseen miehisyyteen.

Toronton nauruherätys levisi vuodesta 1994 alkaen kaikkialle maailmaan. Herätykseen liittyi erikoisia
liikutuksia, huutamista, vapinaa ja lattialla ”likoamista”. Myös liikkeen outoihin oppeihin alettiin
kiinnittää huomiota. Toronton herätys räikeine muotoineen hävisi melko nopeasti, mutta se elää
yhä monen toiminnan taustalla. John Wimberiä voidaan pitää keskeisenä hahmona liikkeessä.


Toisena nimenä Spokanen ”Spiritual Hunger” konferenssissa on mainittu Bill Johnson. Hänet
yhdistetään mm. New Wine -seminaareihin. Bill Johnson puhuu mm. Tukholmassa pohjoismaisessa
New Wine - konferenssissa 24-26.4.2008 parantumisesta


Mitä on New Wine?

Tärkeä vaikuttaja New Winen takana on varhainen Vineyard-liike ja John Wimberin opetukset, jotka tulivat
Englantiin sellaisten miesten kautta kuin David Watson ja piispa David Pytches. Painotus on Jumalan
valtakunta-ajatuksessa, Hengen työssä ja Pyhän Hengen voimassa ja lahjoissa. Eheyttävään,
vapauttavaan ja profeetalliseen toimintaan keskitytään. New Winen perusti v.1989 David Pytches,
joka oli Chorleywoodin St. Andrewin anglikaanikirkon kirkkoherra Hertfordshiressa Englannissa.

Davidin johdossa seurakunta kävi läpi voimakkaan hengellisen "uudistuksen",
joka veti puoleensa tuhansia muita kirkkojohtajia, jotka halusivat oppia siitä mitä tapahtui. Tämä johti
siihen, että David ja hänen puolisonsa Mary alkoivat järjestää vuosittaisia "uudistuskonferensseja".
Näin syntyi New Wine. Myöhemmin muodostunut verkosto tukee kirkkoja ja niiden johtajia uudistumisessa.
Tiedot ovat Ruotsin New Wine internetsivulta.Yksi esimerkki Spokanen laajasta opetusmateriaalista

Spokanen Healing Rooms keskuksessa on myytävänä mm. T.L. Osbornin kirja ”100 jumalallisen
parantamisen tosiasiaa.” T. L. Osborn kirjoittaa paranemisesta:”Raamattu kertoo sen totuuden, että meidät on parannettu jo Jeesuksen haavoissa, mutta tosiasia saattaa kuitenkin olla se, että parantuminen ei ole heti näkyvää. Parantuminen otetaan vastaan uskomalla totuuteen eli Jeesukseen, eikä tosiasioihin ja oireisiin. Parantuminen sairauksista ei ole itsestään selvä asia, sillä itse parantajan Jeesuksen täytyy olla paikalla.

Kun otamme vastaan parantumisemme Jeesukselta, niin Jeesus tulee kirkastettua ja iloa ja riemua
vapautuu pimeään maailmaan, sekä pimeys väistyy. Usko on luottamusta lupausten antajaan,
että hän kykenee täyttämään lupaukset olosuhteista huolimatta. Meidän ei tule murehduttaa Pyhää Henkeä
epäuskollamme, vaan kiittää ja ylistää Pyhän Hengen läsnäolosta.”


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:15 am

Joitain kohtia Suomen Healing Rooms -koulutuksen sisällöstä


Parantava Jumalan sana, parantamisen ainekset, sairauksien juuret ja muodot
Mitä Jeesus parantaa? Miksi Jeesus parantaa? Miten Jeesus parantaa? HR periaatteita
Parantumisen esteitä, miksi kaikki eivät parane? Olemmeko sairaita Jumalan kunniaksi?
Pyhän Hengen läsnäolo rukoustyössä. Miten Pyhä Henki toimii tänä päivänä sairaan puolesta
rukoillessa? Pyhän Hengen lahjat ja Hengen hedelmät
Hengellinen auktoriteetti,
kristityn auktoriteetti Kristuksessa
Rukousta tulevien tiimiläisten ja jokaisen osallistujan puolesta


Oma huomioni kiinnittyy kolmeen ensimmäiseen kohtaan. En näe, että Raamatun pohjalta on
tarkoitus tehdä tämän kaltaisia oppeja sairauksista ja parantamisista. Tähän liitetään Osbornin,
Laken ja Piercen esittämä ajatus, että Jeesuksen ristin työn perusteella olemme jo parantuneet.
Tämä ilmeni myös John Aleksander Dowien opeissa. Ihminen rakentaa sitten tämän jo sovituksen
yhteydessä tapahtuneen parantumisen varaan erilaisia oppirakennelmia siitä miten parantuminen
otetaan vastaan ja miten sen esteet poistetaan.Voisimme puhua myös opista liittyen ”Jeesuksen läsnäoloon”. Tällä ymmärretään nykyisin
tietynlaista tunnelmaa, johon päästään rukouksin ja ylistyksin, siis ihmisen suorituksin. Jeesus
on kuitenkin luvannut olla omiensa kanssa joka päivä maailman loppuun saakka. Saamme luottaa
tähän enemmän kuin mihinkään, mitä me koemme ja aistimme. Juuri silloin kun emme mitään koe,
on tärkeintä tietää, että Jeesus on kanssamme.Jumalan lapseuteen liittyy yksinkertainen luottamus eikä parantamismenetelmien
kehittäminen. Saamme rukoilla paranemista taivaalliselta Isältämme Jeesuksen nimessä.
Käännymmehän Hänen puoleensa kaikissa elämämme tarpeissa. Voimme myös pyytää
luotettavia uskovia rukoilemaan kanssamme tai pyytää öljyllä voitelua. Samoin voimme turvautua
seurakunnan tai uskonystävien esirukoukseen.

Olen kuullut ja lukenut aidoista paranemisista, joissa on hyvin yksinkertaisesti vuodatettu
sairauden tuoma hätä Jumalan, Isän, hoitoon. Yhden paranemisen tiedän tapahtuneen ehtoollispöydässä.Kohta ”Hengellinen auktoriteetti” vie ajatukset mm. Kenneth Haginin virheelliseen opetukseen
kristityn auktoriteetista. Osa väärästä vallan ja auktoriteetin opetuksesta perustuu tähän tuttuun
Raamatun paikkaan lähetyskäskystä, Matt.28:16-20: ... Minulle on annettu kaikki valta
taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikista kansoista minun opetuslapsiani.... Valtateologit
väittävät löytävänsä näistä Jeesuksen sanoista ns. vallan delegoinnin. He ovatkin mielessään lisänneet
yhden sanan, jota ei Raamatussa ole. Sana on: (Menkää siis) te samoin. Jeesus ei sano niin, vaan:
Menkää siis ja tehkää! Tämä on hyvin yleinen selitys, jolla halutaan tukea vallan delegointioppia.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:18 am

Yhteenvetoa Healing Rooms -toiminnasta

Healing Rooms toiminnalla on selkeät yhteydet ns. Toronton herätykseen (nauruherätykseen) ja toisaalta
myös vuoden 1906 Azusa - kadun herätykseen. Aivan ilmiselvä ja erikoinen on yhteys John
Alexander Dowiehen. Laken yhteys Dowiehen syntyi nimenomaan tämän elämän viimeisinä vuosina
Zionin kaupungissa. Lake perusti parantumishuoneensa Spokanen kaupunkiin. Täsmälleen
samoista tiloista alkoi Cal Piercen toiminta. Cal Pierce on kouluttanut maailmalle lukuisia
healing-kouluttajia kuten Suomen Laitiset. Täällä Suomessa jokainen Healing
Roomissa rukoileva käy läpi saman koulutuksen ja sen pitävät Susanne ja Markku Laitinen. Lopuksi
jokaisen koulutettavan puolesta rukoillaan henkilökohtaisesti. Muulla tavoin koulutetut henkilöt
eivät voi anoa pääsyä rukoilijoiksi.Torontolaisuudessa ”siunaus” ja ”voitelu” levisi käsien kautta. Healing Rooms toiminnassa tällainen
vastaava ketju löytyy rukouspalvelijoista aina Cal Pierceen asti. Healing Rooms työssä voidaan
kuitenkin ilmoittaa työn isäksi ja lähdehenkilöksi John Graham Lake ja oikeammin se voisi olla
John Alexander Dowie, kuten edelläolevasta näkyy. Klinikoille voi mennä rukoiltavaksi kuka vain
kokee siihen halua tai tarvetta. Uskoa ei edellytetä. Hoitohuoneen seinässä lukee ”Jeesuksen
läsnäolo”. Ylistyksellä ja esirukouksella pyritään saamaan aikaan Pyhän Hengen läsnäoloa.Raamatussa varoitetaan olemaan liian kerkeä laittamaan käsiä ihmisten päälle. Samoin tulee olla
myös varovainen siinä kenen käsien alle menee (1Tim.5:22). Nyt tässä Healing Rooms liikkeessä
unohtuu kaikkinainen varovaisuus ja arvioiminen. Toiminta leviää vauhdilla seurakuntiin
ympäri Suomea. Toiminnan ytimessä on sama hengellinen ja opillinen sisältö, mikä esiintyi
Toronton nauruherätyksessä, kuitenkin ilman sen räikeitä ulkoisia vaikutuksia. Tämä seikka
ei tee toimintaa yhtään sen vaarattomammaksi. Monet Raamatun vastaiset opit näyttäisivät
olevan kytkeytyneenä toiminnan taustalle, kuten kirjoituksessani olen ottanut esille.Varsinainen sovituksen sanan julistus syntien anteeksisaamiseksi jää Healing Rooms -toiminnassa
syrjään, kun tavoitellaan parantamisia. Merkkien tulee seurata Sanan julistusta. Evankeliumin on
oltava ensimmäisenä. Jumalan parantava työ ei myöskään ole missään vaiheessa tauonnut. Kirkoissa
ja rukoushuoneissa on säännöllisesti rukoiltu sairaiden puolesta. Mielestäni Raamatussa ei
puhuta evankeliumista irrallaan tapahtuvasta parantamisesta, jota voisi verrata rukousklinikka-toimintaan.
Healing Rooms -järjestö osallistui syksyllä 2007 Hengen ja Tiedon (rajatiedon) messuille
energiahoitojen rinnalla. Tämä jo sinänsä aiheuttaa epäselvyyttä ja hämmennystä muutenkin
sekavassa erilaisia hoitoja tarjoavassa kentässä.Lähteitä:

Paavo Hiltunen ”Torontoilmiö läpivalaisussa”, s.141

http://en.wikipedia.org/wiki/John_G._Lake

http://koti.phnet.fi/elohim/elamankerratopettavat.html

http://leavesofhealing.googlepages.com

http://www.kristitynfoorumi.fi/eiuutta2.htm

http://www.healingrooms.fi

http://healingrooms.com

http://www.healingrooms.fi/filearc/69_Healing%20Rooms%20-lehti%20%201_08%20.pdf

http://healingrooms.com//index.php?src=spiritualhungerconference

https://healingrooms.com/index.php?src=content&cid=3

http://www.new-wine-finland.net

http://www.kairosnewwine.se

http://www.kolumbus.fi/pentti.mattila/Sivut/Parantuminen.htm

http://www.rajatieto.fi/fi/node/56

http://www.kristitynfoorumi.fi/menestysharha.htm

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:22 am

usko-on
--------------------------------------------------------------------------------

Healing Rooms rukousklinikoita on nyt Suomessa 26-27. Useimmat toimivat vapaakirkon tiloissa, muutama luterilaisen kirkon piirissä. Healing Rooms Finland ry http://www.healingrooms.fi

Nyt enemmän asiaa seuranneena huomaan Bill Johnsonin oppien voimakkaan korostamisen ja hänen kirjojensa mainostamisen. Yhteys pääpaikkaan Spokanen Healing Rooms keskukseen on myös kiinteämpi kuin osasin olettaa.

Joka syksy on saapunut Suomeen vieras, jonka yhteydet ovat IAHR:ssä, International Association of Healing Roomsissa. Kyse on Healing Roomin kansainvälisestä pääpaikasta, lyhennettynä IAHR Osoite on http://healingrooms.com

Tämän syksyn vieras, Jim White, on helluntaipastori, joka toimii nykyisin Healing Roomin kansainvälisenä lähettiläänä Spokanesta, Washingtonista käsin. Jimin sydämellä on julistaa Kristuksen hallintaa ja, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Hän haluaa nähdä kristittyjen armeijan nousevan Suomessa, tehden tekoja, joita Jeesus käski lähetyskäskyssään tehdä.

Jeesuksen antama lähetyskäsky on selkeä:"Saarnatkaa evankeliumia..." ja"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää." Merkit seuraavat evankeliumin saarnaa ja myös kristillisen kirkon opetusta ja elämää. Se on Jumalan vallassa ja Jumalan omaa työtä.

Lainaus:
Mark. 16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. 16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, 16:18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."

Matt. 28:18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. 28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen 28:20 ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."


Healing Rooms korottaa merkkejä (etenkin paranemista) eikä Kristusta. Sen julistus ei ole vapauttavaa armon evankeliumia, sovituksen sanaa, Kristuksen ristin työn ja ylösnousemuksen merkityksen kertomista. Healing Roomissa pääasia hämärtyy ja kätkeytyy. Julistuksessa korostetaan sanan (sanojen) ja uskon voimaa ihmislähtöisellä tavalla.

Healing Roomissa (myös Suomen koulutuksissa) pyritään hengelliseen kokemukseen, joka liittyy "tuleen" toisin kuin Raamattu opettaa. Näitä asioita tulee arvioida. Samoin armolahjojen esiintyminen (esim. "tiedonsanat) on erikoista. Ei Raamattu kehoita "kasvamaan tiedonsanoissa", eikä siellä irroiteta armolahjoja muusta seurakuntaelämästä. Päinvastoin kaste ja opetus liittyvät Kristuksen ruumiin kokonaisuuteen, julistukseen ja armolahjoihin.
_________________
Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy (Hebr. 11:1)

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:28 am

Lainaus:
Healing Rooms korottaa merkkejä (etenkin paranemista) eikä Kristusta. Sen julistus ei ole vapauttavaa armon evankeliumia, sovituksen sanaa, Kristuksen ristin työn ja ylösnousemuksen merkityksen kertomista. Healing Roomissa pääasia hämärtyy
ja kätkeytyy. Julistuksessa korostetaan sanan (sanojen) ja uskon voimaa ihmislähtöisellä tavalla.

Healing Roomissa (myös Suomen koulutuksissa) pyritään hengelliseen kokemukseen, joka liittyy "tuleen" toisin kuin Raamattu opettaa. Näitä asioita tulee arvioida. Samoin armolahjojen esiintyminen (esim. "tiedonsanat) on erikoista. Ei Raamattu kehoita "kasvamaan tiedonsanoissa", eikä siellä irroiteta armolahjoja muusta seurakuntaelämästä. Päinvastoin kaste ja opetus liittyvät Kristuksen ruumiin kokonaisuuteen, julistukseen ja armolahjoihin.
_________________Kokemuskristillisyyttä edistävä toiminta mainostaa itseään
ja moni ei muuta kristillisyyttä haluakaan, eikä edes tunne!

Raamatun lukeminen ja tutkiminen on
vaihdettu hengen toimintaan ja ilmiöihin.
Eikä sillä ole sitten väliä, minkä hengen.

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:31 am

usko-on
Lau Syy 29, 2012 9:32 Viestin aihe: Healing Rooms Finland ja Jim White

--------------------------------------------------------------------------------

Uuskarismaatikot ottavat usein irralleen yksittäisen jakeen tai yksittäisen asian Raamatusta. He rakentavat sitten jonkinlaista opin tapaista sen ympärille.

Harvoin kuuntelen netistä uskonliikkeen opetusta. Pari päivää sitten kuuntelin erään nuoren Mikan sanoja voittavasta uskosta. Hän luki Hebr. 11 eli uskonluvun jakeita, joissa toistuu "uskon kautta". Johtopäätös oli, että usko on välttämätön, sitä ei voi kiistää. Eli jos tahdot vaikka uuden auton, niin usko saaneesi se, niin silloin tulet sen saamaan.

Tuon uskon luvun pitäisi johtaa ajatuksemme Hebr. 12:een. Se alkaakin: 'Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme ...'
Ja se jatkuu synnin pois panemisen kehoituksella ja Jeesuksen ristin kärsimyksen kuvauksella. Siinä sanotaan mm. näin: "Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne." Johtopäätös Hebr. 11 luvusta oli näin ollen aivan jotain muuta kuin esimerkiksi uuden auton saaminen uskon rukouksella.

Healing Rooms Finland ry on siis saanut vieraakseen IAHR:n lähettilään Jim Whiten. Tämän Tampereen kiertueen nimenä on 'IHMEET JA MERKIT'.

Oman luentoni sisältö Tampereella on 'Hengellisestä arvioinnista'. Tarjoan sitä lauantai-illan vaihtoehdoksi. Saa tulla keskustelemaan kasvokkain myös Healing Roomiin liittyvistä kysymyksistä, kunhan saan puhua ensin. Tarkista asia yv:nä tai googlesta.
_________________
Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy (Hebr. 11:1)


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:36 am

usko-on Tor Lok 11, 2012 5:03 Viestin aihe: Healing Rooms kansainvälinen organisaatio IAHR

--------------------------------------------------------------------------------

HEALING ROOMIN RAKENNE JA IAHRHealing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Kaavio10IAHR ja Healing Rooms Finland ORGANISAATIOKAAVIO

Muokkasin tuon kaavion osoitteesta
http://www.healingrooms.fi/filearc/53_Healing%20Rooms%20-lehti%201_07%20nettilehti%20.pdf
Kyseessä on kristillisen rukousklinikan oma tiedotuslehti vuodelta 2007.

Lainaus:
Toiminnan sisällössä pyritään noudattamaan International Assosiation of Healing Rooms (IAHR) ohjelinjoja, tosin toimintaa on mukautettu suomalaiseen kulttuuriin ja olosuhteisiin.

Healing Roomin toimisto pyrkii auttamaan toimivia ja käynnistyviä Healing Roomeja antamalla valmiit materiaalit, ohjaamalla ja neuvomalla sekä tukemalla paikallisia käynnistäjiä ja johtajia mahdollisimman paljon.
...
Paikallishallituksen tehtävä on edelleenkin valvoa toiminnan raamatullisuutta ko. alueella ja tukea paikallisjohtajia.


Nyt sitten tuolta pääpaikalta on vieraana Jim White.
Työn kansainvälinen keskus Spokanessa http://healingrooms.com hallitsee maailmanlaajuista toimintaa ja kerää liikkeen ihmisiä yhteen suuriin konferensseihin. Katsokaa etenkin nuo vaihtuvat konferenssimainokset.
_________________
Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy (Hebr. 11:1)


jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:39 am

arkikalusto

Viestin aihe: Healing rooms Nettilehti:HENGELLISEN LIIKEHDINNÄN ARVIOINTI

--------------------------------------------------------------------------------

Mitä sanotte

Healing rooms Nettilehden sivuilta kopio

HENGELLISEN LIIKEHDINNÄN ARVIOINTI

Läpi vuosisatojen Jumala on oman viisautensa mukaisesti va-
pauttanut uudistuksen ja herätyksen aaltoja valitsemiensa ihmis-
ten kautta. Välikappaleina ovat toimineet Lars Levi Lestadius,
Niilo Yli-Vainio, Kathryn Kuhlman, Smith Wigglesworth ja monet
monet muut. Uudet hengelliset liikkeet joutuvat aika pian kriitti-
sen arvioinnin kohteeksi. Tällä hetkellä länsimaissa puhututtaa
Todd Bentleyn kautta tapahtuva hengellinen liikehdintä Floridan
Lakelandissa. Uutena liikkeenä myös Healing Roomin toiminta
voi herättää kysymyksiä joissakin ihmisissä. Miten hengellistä
liikehdintää tulisi arvioida raittiilla tavalla?

Tässä artikkelissa emme anna sinulle valmiita vastauksia hen-
gellisten uudistusten ja herätysten arviointiin vaan raamatullisia
perusteita, joiden nojalla voit itse arvioida ilmiöitä ja tarkastella
kestävätkö kriitikkojen arviot päivänvaloa.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:41 am

arkikalusto


Arvioida saa
Kaikkea kristillistä toimintaa tulee arvi- oida. Toimintaa pitää kuitenkin arvioida Raamatun
itsensä kautta - ei yksittäisen ihmisen sisäisen tunnekokemuksen ja mielipiteen pohjalta.
Kukaan julistaja, mikään herätyksen aalto/ilmiö, profetia tai “teologia” ei ole täydellinen -
vain Jeesus on! Meitä ei ole kutsuttu seuraamaan ihmisiä vaan Jeesusta.

Healing Rooms Finlandin säännöt ja toiminnan perusteet ovat tulleet esille HR:n koulutuksissa
ja ne ovat luettavissa internetsivuilta. Ne eivät muutu uusien hengellisten virtausten mukaan.
Jos joku Healing Roomin toiminnassa oleva yksityishenkilö on mukana jossain hen- gellisessä
liikehdinnässä se ei merkitse, että Healing Rooms Finland olisi siinä
mukana.

Jokainen ihminen ansaitsee sen, että hänen sanojaan ei vääristellä tai tulki- ta kierosti. Siksi
arviointia tulisi tehdä kuunnellen toista ja rukoillen viisautta Jumalalta.

Löytyykö puhdasta oppia?

Monissa herätyksissä astian maku tulee selvästi esiin (astia =henkilö, jonka Juma- la on nostanut
jonkun liikehdinnän keula- hahmoksi taikka profeetan tms). Jumala on valinnut vajavaisen,
epätäydellisen ihmisen käyttöönsä. On tärkeää muistaa, että Jumala ei valitse ketään ihmistä
käyttöönsä sen vuoksi, että ihminen olisi persoonana täydellinen. Jumalan Hengen vuodatus ei
tarkoita sitä, että kyseisen ryhmän tai ihmisen oppi/ julistus olisi täydellisen puhdas.
Jumala on vuodatta-nut Henkensä hyvin monenlaisiin ryhmiinhistorian aikana: metodistit, lestadiolaiset,
körttiläiset, helluntailaiset jne. Näiden ryhmien opit ja korostukset ovat hyvin erilaisia,
joten kenellä näistä oli täysin puhdas oppi?Raittiissa arvioinnissa otetaan huomioon, että uudistus tai herätys ei ole ”taivaal- linen kumileimasin”
tietyn ryhmän tai julistajan erityisopeille ja korostuksille. Tämä havainto auttaa meitä välttämään
äkkiväärät reaktiot. Vaarana on se, että nielemme kokonaisena jonkin ilmiön, jos se vaikuttaa
hyvälle tai torjumme sen kokonaan, jos siinä esiintyy yksikin
harha-askel.

Joskus liike alkaa terveenä, mutta har- hautuu myöhemmin. Joskus alku on se- kavaa ja toiminta
selkeytyy myöhemmin. Useimmiten mukana on sekä tervettä ettälieveilmiöitä.

Jumala käyttää sinua

Jumala valitsee ihmisen käyttöönsä siksi, että Hän on armollinen. Hän ei valitse käyttöönsä
synnittömiä ja täydellisiä ihmisiä, koska sellaisia ei ole olemassa!
Ihmiset ovat aina vajavaisia ja siksi mei- dän tulisi olla armollisia.

Millä tavoin arvioidaan?

Arviointi voi olla suoraa, jolloin keskus- tellaan asianomaisen henkilön kanssa ja selvitetään asioiden
oikea laita. Suoran arvioinnin tavoite on auttaa henkilöä kohti onnistuneempaa suoritusta,
korjata suunta, jos se on menossa vikaan. Sen motiivina on rakkaus.

Epäsuoraa arviointia (arvostelu) ei tehdä asianomaisen kanssa, vaan hänen selkänsä takana.
Toimintatapoja on moninaisia kuten varoittavasta aina mustamaalaavaan viestintään, puheet,
juoruilu, kirjeet, sähköpostit, web-sivustot. Toiminnan motiivina ei ole rakkaus.

Hedelmänä saattaa olla pelko, hämmen- nys, ahdistus ja se, että ihmiset vetäyty- vät pois kutsustaan
palvelemasta muita. Arvostelun hedelmänä voi olla myös seurakuntien jakautuminen, kristittyjen
yhteyden mureneminen ja veljen nouse-minen veljeä vastaan. Tämän hedelmän
pohjalta voimme todeta, että asiattomalla, rakkaudettomalla sekä epäraamatullisella tavalla
tehty toiminnan arvostelu ei ole Jumalan mielen mukaista.

Oma arvio voi olla rajoittunut

Meidän tulee terveellä tavalla arvioida kaikkea hengellistä toimintaa, herätys- tä tai profeettaa
olematta kuitenkaan epäluuloisia. Paavali kehottaa ”Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää”.
1 Tess.5:21.

Mutta arvioidessa toimintoja tai ihmisiä on olemassa sudenkuoppia, jotka tuleetiedostaa:

1) Jos hengellistä toimintaa arvioidaan
oman kirkkokuntansa tradition ja opin va-
lossa, ”ei meidän srk:ssa ei ole tuollaista
toimintaa”, voidaan rajoittaa todellinen
Jumalan toiminta pyrkimällä kontrolloi-
maan/vaatimaan Häntä toimimaan niin
kuin ”aina ennenkin”

2) Joskus tiedostamattomasti asioita
arvioidaan ”silmälasien läpi”, jotka ovat
värittyneet omilla peloilla tai luuloilla,
esim.”pelkään, että demoni tulee sisälleni
jos avaan itseni täysin Pyhälle Hengelle.


3) Jos henkilöllä on traumaattisia ko-
kemuksia aiemmista vastaavanlaisista
kokemuksista, tulkinta värittyy omien
karismaattisuuteen kohdistuvien trau-
mojen kautta, ”aiemmat kokemukseni
karismaattisuudesta olivat pahoja ja tuo
näyttää samanlaiselle.”


Kirjoitus kokonaisuudessaan löytyy
heidän Nettilehtensä sivuilta:

https://docs.google.com/gview?url=http://www.healingrooms.fi/filearc/218_Nettilehti+-+Healing+Rooms+nro+3-4+(2+net).pdf&chrome=true

__________________________________________________

Raamattu opettaa , että Jeesus Kristus on koko Armo ja Koko Totuus.
Touhu Armossa/Rakkaudessa, ilman Totuutta, on ihmisen omaa
sielullista voimistelua jota poppamiehet käyttävät; tai jos Armo''
ja Rakkaus syrjäytetään, ja toimitaan Lain mukaan jota ei
kukaan pysty täyttämään, ollaan silloinkin eksyksissä.

Siis
Healing rooms touhu ei ole Jumalan Sanan mukaista, eikä
Raamatullista apua ihmisille, vaan ihmisen sielun voimien tuotetta,
Raamatun opetusten vastaisten voimien käyttöä, eksytystä,
sitä mistä Jeesus varoittaa:

Markus:
13:5 Niin Jeesus rupesi puhumaan heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. 13:6 Monta tulee
minun nimessäni sanoen: 'Minä se olen', ja he eksyttävät monta. 
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:45 am

arkikalusto

-


Lisää tietoa Healing Rooms:ta /

Healing Rooms-pyramidi
Healing Rooms järjestö parantamisklinikoineen on salakavalasti ja todelliset
taustansa sekä päämääränsä pimittäen onnistunut työntämään jalkansa
luterilaisen kirkon oven väliin. Pohjustyötä on onnistuneesti tehty Alfakurssien
kautta, sillä Alfa-ideologian on tarkoitus ensin muuttaa Lutherin
opin keskeisiä sisältöjä, jotta entistä paksumpien harhojen sisäänmarssi
olisi mahdollinen. Mikäli HR pysyisi omalla tontillaan, niin tätä artikkelia
ei olisi kirjoitettu, vaan HR saisi huoleti elää oman elinkaarensa, kuten
muutkin Amerikasta tuotetut oikeistopoliittistaustaiset liikkeet, jotka käyttävät
kristillisyyttä keinona vallan tavoittelemiseen. Tästä vallan uusjaosta
lainaus HR liikkeen oppi-isältä Bill Johnsonilta: ”Valtakunnan teologia
keskittyy nykyään hallitsemiseen ja siihen, että uskovista tulee hallitusten
ja yhteisöjen johtajia.”

Kun ns. torontolaisuus, johon kuuluu naurua, lattialla kieriskelyä, vapinaa
sekä muita eläimellisiä liike- ja ääni-ilmiötä, ei saanut laajemmin tilaa perinteisissä
kirkoissa, niin sama liikehdintä taustavoimineen koettaa uudella
harhautuksella pettää kirkkoja, joiden tukena on vuosisatainen perustyö.
Vaikka HR on tähän asti koettanut kieltää yhteydet torontolaisuuteen, niin
ne tulevat kuitenkin selkeästi ilmi Bill Johnsonin kirjasta ”Maan päällä
niin kuin taivaassa”. Tarkastelen kirjan oppia, koska se on avain HR työn
salattuihin motiiveihin.

Healing Roomsin kansainvälinen johtaja on Cal Pierce, joka on esiintynyt
yhdessä Nokia Missiossa useasti vierailleen satusedän ja voiteluöljy/
taikakalu kauppiaan Chuck Piercen kanssa. Opilliset langat yhdistävät
niin Nokia Mission, Alfan kuin Healing Roomsin. Ne saattavat pinnalta
katsoen näyttää erillisiltä, mutta ovat pyramideja rakenteeltaan, ylhäältä
alas autoritaarisesti johdettuja. Kuitenkin ne ovat tiiliä suuremmassa pyramidissa,
jonka huippukiveä ei ole vielä laskettu paikoilleen.
Keväällä 2011, kun HR oli tuomassa toimintaansa Lahteen, päätin mennä
heidän koulutuspäiväänsä nähdäkseni lähemmin, mitkä ovat käytännöt,
kun oppi on selkeästi okkultisteosofinen. Kävihän liikkeen amerikkalainen
perustaja Cal Pierce John Lake nimisen lähetyssaarnaajan haudalla voimaa
työlleen hakemassa.


Lahden HR koulutustilaisuuden avasi luterilaisen seurakunnan kirkkoherra
toivottaen järjestön tervetulleeksi. Tilaisuudessa mainostettiin moneen
kertaan Bill Johnsonin teosta ”Maan päällä niin kuin taivaassa” ja se olikin
ainoa myynnissä oleva oppikirja. Poimin kirjan mukaani, mutta taisin olla
lähes ainoa, joka opin perusteet osti. Muita osallistujia ei liikkeen oppi
juurikaan kiinnostunut, vaan pääasia näyttää olevan huveissa, joita äärikarismaattiset
ilmiöt tarjoavat.
Koulutuksen jaksot alkoivat aina ylistyksellä ja lippujen heiluttelulla.

Opetus
oli niin täynnä ylilyöntejä, että oli pakko lopettaa niiden ylös kirjaaminen.
Vaikka kyse oli yhden päivän koulutustilaisuudesta ja osallistumismaksu
oli 45/25 €, niin vielä kolehtikin kerättiin. Järjestäjät ilmeisesti pitivät
tilaisuutta seurakunnallisena kokouksena, vaikka mainostikin maksullisena
koulutuksena.
Koulutustilaisuudessa tuli selkeästi esille se, että HR on sama asia kuin torontolaisuus.
Äärikarismaattinen keisari on puettu uusiin vaatteisiin, jotta
alastomuus ei paljastuisi niille, jotka olivat torjumassa Toronton henkeä
90-luvulla. Tulikin mieleeni, että ehkä väsymys alkaa monia veteraaneja
painaa, kun vääryyden viettelykset hyökyvät päälle aina ovelampina, mutta
myös suurempina aaltoina.

Jatkoa löytyy:

http://files.kotisivukone.com/tapiotuomaala.kotisivukone.com/healing_rooms-pyramidi.pdf
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 7:55 am

Healing Rooms Finland ry tarjoaa nykyisin Parantuminen ja profeetallinen taide -seminaareja monella paikkakunnalla.

Näissä suurimmat ongelmat liittyvät väärään käsitykseen Pyhästä Hengestä sekä kirjoitetun sanan ja arvioinnin puutteeseen.


Parantuminen ja profeetallinen taide -seminaari

Jeesus aloitti henkeäsalpaavan uuden ajanjakson maailmanhistoriassa. Hän sanoi: "Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elämän veden virrat." Joh. 7: 37-38.

Tuo virta, joka lähtee Jumalan temppelistä, tulee, parantaa ja tekee eläväksi sen, minne se menee. Pyhä Henki voiteli ja varusti ensin apostolit, sen jälkeen kaikki ne, jotka ovat Häntä etsineet ja ottaneet vastaan. Pyhä Henki tuo sanoman Isältä ja meillä on mahdollisuus tänä päivänä kuulla, mitä Isä sanoo.

Parantuminen ja profeetallinen taide -seminaarissa kytkeytyvät yhteen opetus parantumisesta/profeetallisuudesta, ylistyksen ilmapiiri, Pyhän Hengen kuunteleminen ja taide.
klo 10 Tervetuloa, ylistystä, rukousta.
- Opetus parantumisesta/profeetallisuudesta
- Parantava taide - henkilökohtainen todistus
klo 12 Lounas lähiravintoloissa
klo 13:30 Profeetallisen taiteen iltapäivä alkaa / Tarja Laitinen
- Perusopastusta tekniikkaan
- Virtaamista ylistyksessä, rukouksessa - Pyhän Hengen kuuntelemista
- maalaamista

Tuossa jää pois tärkein, eli Jeesuksen sovituskuolema. Vain tällä perustalla meillä on yhteys Isään ja Pyhän Hengen osallisuus. Pyhä Henki ei ole Jumalan temppelistä lähtevä virta, joka parantaa ja voitelee, ja jota voimme etsiä ja ottaa vastaan. Emme voi myöskään taiteen keinoin tai ylistämisellä avautua Isän äänen kuulemiselle ilman Välittäjää. Varmasti avautumista tapahtuu, mutta mille kaikelle? Kuka arvioi profetiat? Taiteesta vastaavan opettajan nimi oli merkitty. Kuka vastaa opetuksesta? Ilmoituksessa sanotaan opetuksen sisällöksi parantumisen ja profeetallisuuden.Vierailija
Healingrooms Empty Healing Rooms -palvominen

Viesti kirjoittaja Vierailija Su 8 Joulu - 8:21:42
Healing Rooms Finland ry järjestää seminaarin:

"Palvo Hengessä ja totuudessa"

Tule Palvo Hengessä ja totuudessa -seminaariin!

- Voit saada ilmestystä ylistykseen seminaarissa, jossa opettaa ja ylistystä johtaa Johanna Tunturipuro.
Kurssilla ylistystä, palvontaa, opetusta.

"Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset palvojat palvovat Isää hengessä
ja totuudessa; sillä senkaltaisia palvojia myös Isä tahtoo." (engl.) Ylistyksessä ja opetuksessa Johanna Tunturipuro.

Tuossa viitataan Joh.4:23: Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo.
Useissa käännöksissä sanat proskynétai ja proskynésüsin käännetään sanoilla palvojat ja palvovat. Näin tekee myös Aapeli Saarisalo. Sen vuoksi katsoin hänen Raamatun sanakirjastaan sanan palvoa. Se olikin korvattu kokonaan sanalla palvella. Kyse on Jumalan palvelemisesta. Enää se ei tapahdu vuorella, eikä Jerusalemissa, vaan olemme saaneet sisimpäämme Jumalan Pyhän Hengen. "Temppelin" paikka on tavallaan vaihtunut. Palvelemme ja rukoilemme Jumalaa hengessä ja totuudessa (Joh. 4:20-24).

Otan tähän lainaukseni Aapeli Saarisalon Raamatun sanakirjasta. Sanahakuni perustui sanaan palvoa.

Palveleminen
kunnioittaminen. Laajimmassa mielessä Raamattu tarkoittaa tällä sanalla jokaista Jumalalle tai korkeille henkilöille osoitettua ulkonaista kunnioituksen ilmausta. Kumarruttiin syvään, «1. Moos. 18:2»; «1. Moos. 19:1»; «1. Moos. 23:7» jne., ja langettiin kasvoille, «1. Moos. 17:3». Ahtaammassa mielessä p. merkitsee Jumalalle omistettua kunnioitusta, «2. Moos. 32:8»; «5. Moos. 29:26». Israelin on palveltava yksin Jumalaa, «5. Moos. 6:13»; «5. Moos. 10:20»; vrt. «Matt. 4:10»; «Luuk. 4:8». Jumalan tahto ihmisiin nähden on, että kaikkien on palveltava häntä, «Jes. 45:23». Kristusta, Jumalan Poikaa, on kumarrettava, «Fil. 2:10» s.; «Hepr. 1:6». Todellinen palveleminen tapahtuu hengessä (so. ihmisen hengessä) ja totuudessa, «Joh. 4:23» s. «Ilm. 4-5» kertovat, miten Isää ja Poikaa kunnioitetaan taivaassa. Luku «Ilm. 4» kuvaa Isän kunnioittamista Luojana ja luku «Ilm. 5» Pojan kunnioittamista Sovittajana. Kun "Karitsa" otti kirjakäärön tulevaisten kirjan niin taivaallinen maailma kumarsi häntä. Neljä olentoa ja kaksikymmentäneljä vanhinta lankesivat hänen eteensä, ja heillä oli kantele kullakin ja kultaiset maljat täynnä suitsutuksia, jotka olivat pyhien rukoukset. «Ilm. 7:9-12»:ssa Jumalaa ja Karitsaa palvelee lukematon valkopukuinen joukko.
Kirjallisuutta:
Eetu Rissanen, Kristillinen palvelu N. L. von Zinzendorfin teologiassa (1959).

Olen myös lukenut tuon Saarisalon suosittaman kirjan kristillisestä palvelusta.

Totuudesta (osa) Saarisalon sanakirjasta:

T. voidaan kadottaa, ja silloin elämä muuttuu harhailuksi, «Hepr. 10:26». Ilman sitä pelastus on mahdoton, «2. Tess. 2:10». "Vaeltaminen t:ssa" kuvaa uutta elämää, «2. Piet. 2:2»; «3. Joh. 4»; «2. Joh. 4»; «Gal. 2:14». T. vapauttaa tekohurskaudesta, «Joh. 4:23», «Joh. 4:24»; «1. Joh. 3:18»; «1. Kor. 5:8».

Jeesus on koko olemukseltaan valheen vihollinen. Itse kiusaaja näkee tämän, «Matt. 22:16». Jeesus on täynnä armoa ja t:ta, «Joh. 1:14», vrt. j. «Joh. 1:17», hän on itse t., totuuden henkilöitymä, «Joh. 14:6»; «Joh. 8:32-36», vrt. «Joh. 18:37» ss.; «3. Joh. 12».

Tässä ei ole kysymys t:sta minään aatteena, vaan elävästä t:sta, "t:n Hengestä", joka meitäkin voi johdattaa koko t:een, «Joh. 16:13», täydellisesti tuntemaan Jumalan ilmoituksen Kristuksessa. Hengen työ syntisessä ihmisessä alkaa siten, että Hän näyttää ihmiselle todeksi synnin, «Joh. 16:8» s., näyttää ihmiselle hänen syntisen tilansa. Jumala tahtoo t:ta salatuimpaan saakka, «Ps. 51:8». T. synnistä ja syntisten Vapahtajasta tekee ihmisen vapaaksi, «Joh. 8:32».

Healing Rooms ymmärtää väärin sanat palvoa ja totuus. He esittävät ylistyksen tapana päästä korkeammalle "läsnäolon" tasolle. Käsittääkseni se toimii myös rikkoen tietoisuuden rajoja, jolloin ihminen herkistyy uudenlaiselle kuulemiselle ja näkemiselle (hengellinen lähde jää arvioimatta). Joka tapauksessa Johanna Tunturipuro ei ole oikea henkilö opettamaan Pyhästä Hengestä, eikä raamatullisesta totuudesta.


Vierailija

Healingrooms Empty Healing Rooms

Viesti kirjoittaja voinas Su 8 Joulu - 10:26:32
Nämä sisäisenparantumisen puoskarit ovat täysin armotonta porukkaa, ne parantavat kerralla vain sen verran, että seuraavalla vastaanotolla ollaan taas täynnä haavoja. Tämä on niin surullista katsella niitä, jotka ovat joutuneet näiden puoskareiden hallintavallan alle. Nämä puoskarit nauttivat suuresti siitä, että saavat käyttää valtaansa heikkoja kohtaan.


voinas
Healingrooms Empty Vs: Healingrooms

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti 10 Joulu - 15:03:21
Hankala asia on se, että Healing Rooms -rukousklinikoista toimii moni luterilaisen kirkon tiloissa. Lahdessa klinikka on osoitteessa Ristinkirkko, Kirkkokatu 4. Se on aivan kaupungin keskustassa, pääkirkolla.
Healing Rooms Finland ry kertoo internet-sivuillaan näin:

Toiminnan taustalla ovat Keski-Lahden seurakunta, Joutjärven seurakunta, Helluntaiseurakunta, Kristillinen Yhteisö Lahti ja Vapaaseurakunta.

Hengen uudistus kirkossamme -liikkeelle myönteiset kirkkoherrat ovat tuoneet Lahdessa Healing Rooms -rukousklinikat luterilaisiin tiloihin. Ja ainakin tuo ilmoitus antaa sen kuvan, että kyse on luterilaisen seurakunnan toiminnasta luterilaisessa kirkossa. Tällöin se tapahtuu kirkkoherran vastuulla. Pekka Särkiö oli muistaakseni Keski-Lahden kirkkoherrana, kun Healing Rooms -klinikka tuli luterilaisiin tiloihin Lahdessa. Healing Rooms -koulutus oli Joutjärven seurakunnassa Seppo Hämäläisen ollessa kirkkoherrana.

Tuossa pari viestiä aikaisemmin kerroin Healing Roomin ylistys- ja palvontakurssista, jossa opettaa Johanna Tunturipuro. Hänen kotiseurakuntansa taitaa olla nimenomaan Lahdessa, Ilmestysmaja Lahden Palvontapaikka ry. Nyt kyllä Tunturipuro kiertää ympäri Suomea. Healing Roomin palvontakurssi ei ole Lahdessa, mutta tämän pitäisi mielestäni olla jonkinlaisena hälytysmerkkinä luterilaisille kirkkoherroille.


Vierailija

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti 10 Joulu - 16:21:16
Minulle tuli mieleeni, että ehkä luterilaiset papit ja kirkkoherrat eivät huomanneet, että v. 2012 Todd Bentley vieraili juuri Johanna Tunturipuron seurakunnassa Lahdessa. Se ei ehkä kiinnosta heitä, että Tunturipuro opettaa Healing Roomin kurssilla palvontaa, vaikka kyseessä on sama tuttu Healing Rooms -liike, jonka klinikka toimii omassa seurakunnassa. Kyseessä on sama organisaatio, joka sanoo valvovansa itse opetuksen ja toiminnan raittiutta. Kumpi siis valvoo: luterilainen kirkkoherra vai Healing Rooms -organisaatio? Kukaan ei valvo.

Tässä on linkki Todd Bentleyn sivustolta Johanna Tunturipuron seurakuntaan:
http://www.freshfireusa.com/events/view/553-Lahti-Finland
Lahti, Finland Aug 31 - Sep 02, 2012

Location Venue
Tabernacle Revival Ministries
Mestarinkatu 1 B, Lahti,
Tabernacle Revival Ministries with Johanna Tunturipuro


http://www.healingrooms.fi/?sid=407
1.2.2014 Johanna Tunturipuron palvontakurssi Espoossa
Johanna Tunturipuro, Todd Bentley ja Healing Roomin Susanne Laitinen toimivat samassa hengessä.


Vierailija


Healingrooms Empty Healing Rooms -rukousklinikkatyön alullepanija Suomessa ja kouluttaja Susanne Laitinen kertoo tässä työn taustoista videolla

Viesti kirjoittaja Admin Ma 23 Kesä - 17:19:35


Healing Rooms -rukousklinikkatyön alullepanija Suomessa ja kouluttaja Susanne Laitinen kertoo tässä työn taustoista videolla:
http://www.healingrooms.fi/?sid=305

Susanne Laitinen on Tv7:ssa ohjelmassa ”Jumalan juoksutytöt” Mirja Ojaresin haastateltavana. Kuunnelkaa video. Kuitenkin harhaoppiseen puheeseen ja rukoukseen voi tulla sidotuksi. Tämä on syytä huomioida ja tutkia materiaali arvioiden ja Jumalan sanaan verraten. Lisäksi tutkimiseen voi liittyä videosta irtisanoutuminen Jeesuksen ristin sovitustyöhön turvautuen. Kun on tämän kaltaisen materiaalin parissa, siihen liittyy aina hengellinen valintatilanne Jumalan pyhien kasvojen edessä.
_____

http://www.healingrooms.fi/filearc/57_Naky_5_07_Healing_Room.pdf


Usko-on kirjoitti:
Healing Rooms -rukousklinikkatyön alullepanija Suomessa ja kouluttaja Susanne Laitinen kertoo tässä työn taustoista videolla:
http://www.healingrooms.fi/?sid=305

Susanne Laitinen on Tv7:ssa ohjelmassa ”Jumalan juoksutytöt” Mirja Ojaresin haastateltavana. Kuunnelkaa video. Kuitenkin harhaoppiseen puheeseen ja rukoukseen voi tulla sidotuksi. Tämä on syytä huomioida ja tutkia materiaali arvioiden ja Jumalan sanaan verraten. Lisäksi tutkimiseen voi liittyä videosta irtisanoutuminen Jeesuksen ristin sovitustyöhön turvautuen. Kun on tämän kaltaisen materiaalin parissa, siihen liittyy aina hengellinen valintatilanne Jumalan pyhien kasvojen edessä.

Tällaisessa Vineyard-liikkeen "tuli-kokemuksessa", voimavirrassa, on mielestäni salakavala vaikutus. Se kuin hitaasti hivuttaa pois oikealta perustalta. Nämä henkilöt säilyttävät toki entiset tietonsa, lahjansa, miellyttävyytensä jne. Heille muodostuu uusi sisäinen lämmin yhteys keskenään. Ja lopultakin tähän yhteyteen voi liukua ilman voimakasta "torontolaista" kokemustakin, hyväksymällä ja omaksumalla väärän Raamatun vastaisen opetuksen ja hengen.

On tietysti selvää, että kaikki minun arvioni on syytä myös tutkia. Jumalan kasvojen edessä pyrin toimimaan, ja koen usein itseni aika pieneksi ja avuttomaksi, kun huomaan etten osaa sanoa asioita niin kuin pitäisi.


Tämä tuli-kokemus on monen harhautuneen
suuri kokemus. Mikään kokemus ei pelasta.
Mikään kokemus, olkoon tulta tai mitä tahansa,
ei anna iankaikkista elämää.

Usko Jeesukseen Kristukseen on ainut
tie pelastukseen.Rea Aalto


Kiitos Usko-on että laitoit tuon kamalan videon
nähtäväksi, jospa joku tulisi "järkiinsä" ja ymmärtäisi
että on mukana harhaopissa.
_________________
Olen itse vastuussa kaikista sanoistani Jumalan ja ihmisten edessä.Rea Aalto reaaalto@hotmail.com

Usko-on

http://www.healingrooms.fi/?sid=305

Minuuttien 22.00-24.30 kohdalla ”Healing Room katsojien puolesta”,
Susanne Laitinen rukoilee videolla näin:

Lainaus:
Rakas Taivaallinen Isä

Kiitos, että se tuli, jonka sä olet sytyttänyt monien sydämissä, saa lähteä tällä hetkellä leviämään. Sä oot sanonut, että sä oot tullut tulta heittämään. Sanoit, että kunpa se olisi jo syttynyt. Anna sen nyt syttyä, tällä hetkellä. Isä, me kiitetään, että sun tules laskeutuu nyt tällä hetkellä monen ylle, ja se polttava hiili alkaa polttaa. Ja siemenen lailla tää siemen laskeutuu sydämeen. Ja mä nään, että moni nyt kuulee, että tää on se mitä mää oon etsinyt nää vuodet.

Ja silloin kun sä kuulet tän asian sun sydämessä, niin lähde liikkeelle. Pyhä Henki haluaa ohjata liikkuvaa laivaa. Paikallaan pysyvää laivaa on vaikea ohjata. Herra, mä haluan pyytää nyt, että se rohkeus, oikein rohkeuden henki, saa asettua nyt niiden ystävien ylle, joita sä aivan erityisesti nyt tällä hetkellä kutsut. Rohkeuden henki, joka lähettää liikkeelle, lähettää liikkeelle vaikka ei olisi ehkä ollut sitä rohkeutta aikaisemmin.

Ja Herra, kiitos siitä, että tällä hetkellä selkäkipu tulee lähtemään. Ota vastaan parantuminen, Jeesuksen nimessä. Laita kätesi nyt selkäsi päälle, ota vastaan se, Jeesuksen Kristuksen nimessä. Sun selkäsi tulee terveeksi. Jeesuksen nimessä paranee myös jonkun Addisonin tauti, tällä hetkellä. Herra, mä kiitän siitä, että sun rakkautes saa vuotaa tällä hetkellä, sun parantava rakkautes. Aamen.Mitä mieltä olette?
Laitan myöhemmin omaa arvostelua. Jotainhan jo aiemmin olen kirjoittanutkin.

Healing Rooms -rukousklinikkatyön alullepanija Suomessa ja kouluttaja Susanne Laitinen kertoo tässä työn taustoista videolla:
http://www.healingrooms.fi/?sid=305

Susanne Laitinen on Tv7:ssa ohjelmassa Jumalan juoksutytöt Mirja Ojaresin haastateltavana. Kuunnelkaa video. Kuitenkin harhaoppiseen puheeseen ja rukoukseen voi tulla sidotuksi. Tämä on syytä huomioida ja tutkia materiaali arvioiden ja Jumalan sanaan verraten. Lisäksi tutkimiseen voi liittyä videosta irtisanoutuminen Jeesuksen ristin sovitustyöhön turvautuen. Kun on tämän kaltaisen materiaalin parissa, siihen liittyy aina hengellinen valintatilanne Jumalan pyhien kasvojen edessä.
14.5. aamulla healingrooms-linkkiin tulee seuraava teksti:
This text will be replaced.
Ohjelma tuli ulos tv7:ssa 25.9.2011 (min 28.02).

Korjasin viestiäni:
Illalla 14.5. näyttäisi olevan paikoillaan tuo ohjelma ja avautuu kotikoneella moitteettomasti, ja video näyttäisi olevan tuossa kokonaisuudessaan.

Kuuntelin osan videosta uudelleen. Susanne Laitinen sai johtajuusseminaarissa helmikuussa 2006 "tulikokemuksen". Hän kuvaa sitä taivaalliseksi sähkövirraksi, joka kesti 2 tuntia hänen maatessaan lattialla. "Tuli huuhtoi", "tuliliekit virtasivat", sanoo Susanne Laitinen videolla.

Tuolloin oli ainakin NMKY:n johtajuusseminaari, jonka pääpuhuja oli Neil Cole. Puhujia oli tietysti runsaastikin. Emme tiedä enempää tapahtumasta. Kuitenkin ilmeisesti tuo Laitisen tulikokemus liittyi tähän seminaariin. Suomessa ei ainakaan ollut muita johtajuusseminaareja helmikuussa 2006. Ja tämän kaltaisen tulen hän soisi leviävän. Näin ymmärrän tuosta rukouksesta.

Tällaista "taivaallista sähkövirtaa", "tulta", ei löydy Raamatusta. Myöskään siellä ei meitä kehoiteta rukoilemaan sitä, että voisimme ottaa vastaan tulikokemuksen.


Usko-on kirjoitti:
http://www.healingrooms.fi/?sid=305

Minuuttien 22.00-24.30 kohdalla ”Healing Room katsojien puolesta”,
Susanne Laitinen rukoilee videolla näin:

Lainaus:
Rakas Taivaallinen Isä

Kiitos, että se tuli, jonka sä olet sytyttänyt monien sydämissä, saa lähteä tällä hetkellä leviämään. Sä oot sanonut, että sä oot tullut tulta heittämään. Sanoit, että kunpa se olisi jo syttynyt. Anna sen nyt syttyä, tällä hetkellä. Isä, me kiitetään, että sun tules laskeutuu nyt tällä hetkellä monen ylle, ja se polttava hiili alkaa polttaa. Ja siemenen lailla tää siemen laskeutuu sydämeen. Ja mä nään, että moni nyt kuulee, että tää on se mitä mää oon etsinyt nää vuodet.
...
Aamen.Menen vielä parilla lauseella tuohon Susanne Laitisen tulikokemukseen. Hän oli jo aikaisemmin tutustunut lomamatkallaan ilmeisesti Spokanen Healing Rooms -klinikan toimintaan. Miehensä kanssa he olivat ihastuneet siihen ja etsineet työlle aloittajia Suomesta. Se, että Susanne Laitinen sai tulikokemuksensa toisessa tilanteessa, ei ole ihmeellistä lainkaan. Sama henki vaikuttaa nyt jo monessa paikassa, ja ilmeisesti avautuminen tuolle hengelle oli tapahtunut lähinnä jo sisäisenä asiana ja valmistautumisena.

Rukouksessa pyydetään tulta laskeutumaan ja polttamaan hiilen tavoin. Kyse ei varmastikaan ole siitä, että tarkoitetaan videon katsojien saavan juuri samaa tulikokemusta kuin mitä Laitinen oli saanut kokea. Ilmeisesti kuitenkin pyydetään kokemusta, joka tapahtuu samassa hengessä. Kokemus tuntuu ehkä lämpönä. Usein herkät ihmiset kokevat jotain siitä, mitä toinen kuvailee.

Rukouksessa lainataan Raamattua "Tulta minä olen tullut heittämään".
Luukkaan evankeliumi:
12:49 Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!
Raamatussa tämä kohta viittaa Jeesuksen lähestyvään ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen. Tuosta hetkestä ja erityisesti Pyhän Hengen vuodatuksesta lähtee liikkeelle evankeliumi, sanoma sovituksesta ja syntien anteeksiantamuksesta. Puhutaan herätysten tulesta, joskus myös viitataan siihen ettei evankeliumista olla yhtä mieltä, vaan se on ristiriidassa maailman kanssa.

Lainaus:
Ja siemenen lailla tää siemen laskeutuu sydämeen. Ja mä nään, että moni nyt kuulee, että tää on se mitä mää oon etsinyt nää vuodet.Tässä viitataan jälleen Raamattuun, kun puhutaan siemenestä. Nyt vain mennään vielä enemmän harhaan. Tässä rukouksessa ilmeisesti tarkoitetaan että tuli ja Pyhä Henki ovat sama asia, ja tulen tulisi laskeutua sydämeen. Raamattu opettaa eri tavoin

1.Pietarin kirje:
1:23 te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.

Uudestisyntyminen tapahtuu Jumalan sanan kautta. Sana on siemen, joka itää hyvässä maaperässä. Raamatun kielessä "sydän" on keskeinen paikka ihmisessä ja sana otetaan siellä vastaan. Löydämme mm. nämä jakeet: "älkää paaduttako sydämiänne" ja "pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne". Pyhä Henki kuin valmistaa sydämen ottamaan vastaan pelastuksen Kristuksessa. Pyhä Henki on Herran Henki, joka kirkastaa Kristusta ja Kristuksen pelastustyötä, ja avaa Raamatun sanaa. Pyhä Henki ei ole tulen tai lämmön kaltainen kokemus.

Lainaus:
Ja mä nään, että moni nyt kuulee, että tää on se mitä mää oon etsinyt nää vuodet.
Tässä johdetaan harhaan. Kun puhutaan aidosta etsimisestä, niin sillä tarkoitetaan ihmisen sisällä olevaa kaipausta löytää elävä Jumala. Jumala on kaikkitietävä, kaikkialla läsnäoleva, pyhä ja vanhurskas. Hän on persoona eikä voimavaikutus. Jumalan vanhurskas tahto on, että ihminen ymmärtää syntisen tilansa ja eronsa Jumalasta ja ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen. Ihminen uudestisyntyy Pyhän Hengen vaikutuksesta Jumalan sanan kautta.
Usko-on:
Jarrut laittoi sopivasti Päivän Sanaan Lutherin Mannaa Jumalan lapsille. Siinä oli sanoja Raamatusta löytyvään rukoukseen: 'Herra auta, me hukumme'.

Jumalan lapsen rukous saa olla hädässä kääntymistä Jumalan puoleen. Tälle on jotenkin vastakkaista etsiä jotain ihmeellistä, tuntemuksia, kokemuksia ja ihmeitä.

Hädässä oleva saa luottaa, että Jumala kuulee hätääntyneen avunpyynnön. Saamme rukoilla Jeesuksen nimessä; se jo yksin on täysin käsittämätöntä ja valtavaa. Jeesuksen kuollessa ristillä ihmiskunnan syntien tähden, repesi temppelin esirippu, väliverho, kaikkeinpyhimpään. Meille on tie Isän sydämelle avattu. Me olemme otetut tällaisen Jeesuksen nimen suojiin, Häneen kätketyt ja Häneen kastetut.

Jumala lukee jopa sydämeltämme sanattomat huokauksemme. Älkäämme siis jääkö murehtimaan edes sitä, löydämmekö oikeita sanoja. Ollaan turvallisesti Isän Jumalan pyhien kasvojen edessä rukoillessamme itsemme ja toistemme puolesta, sekä kaikissa arjen askareissamme.

----
Olen kokenut murhetta siitä, että Healing Rooms on opettanut rajatiedon messuilla aiheesta 'Miten vastaanottaa Jumalan parantava voima?'.Murhetta minä koen myös tästä videolla olevasta Susanne Laitisen rukouksesta. Jatkan siitä vielä myöhemmin lisää.

Tulen myöhemmin palaamaan tarkemmin tuohon Susanne Laitisen kuvaamaan kokemukseen, jossa hän makasi lattialla 2 tuntia ja kuin tuli olisi huuhdellut kehoa, tai sähkövirta kulkenut läpi.

Nyt tahdon nostaa Laitisen rukouksesta yhden asian esiin. Siinä melko lyhyessä rukouksessa sanottiin 7 kertaa 'tällä hetkellä', ja lisäksi pari kertaa 'nyt', ja myös merkityksessä 'nyt paranee'. Mihin hän tällä viittaa tai pyrkii? Lisäksi hän sanoo: 'Mä nään, että ...'

Otetaan huomioon, että Susanne Laitinen opettaa Healing Rooms Finland ry:n toimesta rukouspalvelijoita ympäri Suomea. Ja yksi noilla sivuilla ilmaistu koulutuksen tarkoitus on koulutettavien 'kasvaminen tiedon sanoissa'.

Koulutukseen liittyy demonstraatio. Tässä esitellään miten parantamisen ja tiedon sanojen armolahjoja käytetään Healing Rooms -rukousklinikalla.

Jokaisen tulevan rukouspalvelijan puolesta rukoillaan henkilökohtaisesti, ja moni kaatuu rukouksen voimasta hetkeksi lattialle.

Mitä mieltä olette?Usko-on:

Laitoin eteenpäin aika monelle tuon videon ja sen lopussa olevan Susanne Laitisen rukouksen tässä muodossa, missä sen sanat on poimittu näkyviin. Sen sai myös eräs kristillisen järjestön nykyinen piirijohtaja, koska tämän järjestön Lähetyskodissa kokoontuu ryhmä, joka rukoilee Healing Roomin saamiseksi erääseen rannikkokaupunkiimme. Lisäsin viestiini myös materiaalia koskien Healing Rooms organisaatiota ja perustaa.

Kävimme keskustelua, jota ei nimetty salaiseksi. En ottaisi edes tätä esiin, ellen olisi saanut lupausta toiminnan päättymisestä; joka ei nyt kuitenkaan näytä päättyneen. Samoin on ollut myös muita vastaavia keskusteluja, joissa ei tahdota ymmärtää lainkaan tätä minun huolen aihettani, vaan yritetään vaientaa minut.

Eräs kohta saamastani viestistä kuului:
Lainaus:
*Hei!*
Ymmärrän aivan hyvin huolesi. Healings Rooms toiminnan kaltaisessa
työssä on aina olemassa tietyt ylilyönnin vaarat. Siksi tämänkaltaisessa
palvelussa mukanaolevien henkilöiden tulee muistaa vastuunsa.

Vastasin mm. näin:
Lainaus:
Minun huoleni ei ole kohdistunut pääasiassa näihin ylilyönteihin, vaan hengelliseen vaikutukseen pidemmällä aikavälillä. Kyllä huoleni on siinä, että varsinainen evankeliumi on hämärtynyt ja muuttunut toisenlaiseksi julistukseksi.

Jos tuon huoleni ja kipuni ymmärrät, niin silloin sinä ymmärrät ainakin osittain minun huoleni.


Henkilö antoi myös ymmärtää olevansa asiantuntija, mitä tulee uuskarismaattisuuteen. Näin varmaan onkin, koska hän on TM, entinen seurakuntapastori, kirkkoherra, ja kuuluu myös Kirkonrakentajien Foorumiin yhtenä sen jäsenenä.

Olisin voinut sanoa kyllä vielä selkeämmin erityisesti koskien tätä videota:
Tässä on eri Jeesus, eri henki ja eri evankeliumi.

Healing Roomin Jeesus on tässä. Kuva on poimittu järjestön nettisivuilta http://www.healingrooms.fi/?sid=100

Ei saa tällä tavoin ohittaa ristillä puolestamme kärsinyttä Jeesusta Kristusta, Jumalan Karitsaa.On ollut hyvä, että muutama henkilö on käynyt kanssani myös henkilökohtaista keskustelua. Siitä kyllä olen aina pitänyt. Eli kiitos myös tälle varmastikin hyvin kiireiselle ihmiselle, jota tuossa hiukan lainasin.

Uuskarismaattisuudessa sekoitetaan enemmän tai vähemmän kehon kautta saadut tuntemukset Pyhän Hengen toimintaan. Tulikokemukset, käden lämpenemiset, kaatumiset ym. ilmiöt alkavat merkitä monelle kovin paljon.

Kuitenkin aidosti hengellinen ihminen ottaa vastaan ja arvioi sanomaa ja ilmiöitä hengessään ja ymmärryksellään. Arviointi ei tapahdu kehossa koettujen tuntemusten kautta. On selvää, että Raamatun sanalla on ratkaiseva asema arvioinnissa.Usko-on:


Tuosta Healing Roomin sivustolla olevasta Kristusta esittävästä kuvasta. Siihen on vaikuttanut ajan kosmista Kristusta korostava henki. Arvostelen siis nyt tätä kuvaa, enkä ihmisiä. En osoita sormellani vilpittömiä kristittyjä, jotka turvaavat aidosti Kristuksen sovitustyöhön.
Kuva on täydellisessä sopusoinnussa videolla olleen Susanne Laitisen rukouksen kanssa. Muistetaan siis, että kaikki juuri kristillinen julistus tulee arvioida sekä mediassa että kokouksissa.


Kun kuvataan risti, niin se on kärsivän rakkauden ja ihmisen lunastuksen paikka

Nyt Jeesus on Isän oikealla puolella, Voiman ja Majesteetin oikealla puolella. Risti oli karkea teloitusväline, joka maatui aikanaan. Jeesuksen tuli syntyä ihmiseksi voidakseen tulla uhrikaritsaksi. Ilman tätä Hän ei olisi voinut sovittaa syntejämme, lunastaa meitä, ei voittaa perkeleen turmiovaltoja ristillä kuollessaan, eikä olla nyt Ylimmäisenä Pappina Isän oikealla puolella rukoilemassa puolestamme.

Jeesus oli ristillä äärimmäisen kärsivä, runneltu ja verinen. Hänet haudattiin, Hän nousi kuolleista ja astui ylös taivaisiin. Kun apostolit kuvasivat näitä tapahtumia, he viittasivat mm. psalmiin 16.

Pietari painotti puheessaan sitä näin: Lainaus:
Sillä Daavid sanoo hänestä: 'Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi. Sentähden minun sydämeni iloitsee ja kieleni riemuitsee, ja myös minun ruumiini on lepäävä toivossa; sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta. Sinä teet minulle tiettäviksi elämän tiet, sinä täytät minut ilolla kasvojesi edessä.' Te miehet, veljet, on lupa teille rohkeasti sanoa, mitä kantaisäämme Daavidiin tulee, että hän on sekä kuollut että haudattu; onhan hänen hautansa meidän keskellämme vielä tänäkin päivänä. Koska hän nyt oli profeetta ja tiesi, että Jumala oli valalla vannoen hänelle luvannut asettavansa hänen kupeittensa hedelmän hänen valtaistuimelleen, niin hän edeltä nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta, sanoen, ettei Kristus ollut jäävä hyljätyksi tuonelaan eikä hänen ruumiinsa näkevä katoavaisuutta. Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme (Apt.2:25-32).


Paavali viittaa myöhemmin samaan kohtaan näin: Lainaus:
Sentähden hän myös toisessa paikassa sanoo: 'Sinä et salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.' Sillä kun Daavid oli aikanansa Jumalan tahtoa palvellut, nukkui hän ja tuli otetuksi isiensä tykö ja näki katoavaisuuden. Mutta hän, jonka Jumala herätti, ei nähnyt katoavaisuutta. Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus ja että jokainen, joka uskoo, tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla. (Apt. 13:35-39)


Kun Jeesus eli ja vaikutti maan päällä, Hän korosti yhteyttä Isään kaikessa. Hän tuli Isän luota kirkkaudesta. Isä tekee teot, antaa sanat, Isän tahto on merkitsevä kaikessa jne. Yhteys kuvataan koskettavasti myös Joh. 17:n jäähyväisrukouksessa. Isän luona kirkkaudessa on valtakunta, voima ja kunnia -iankaikkisesti. HR:n kuva viittaa siihen, että risti olisi ollut se paikka, joka vapauttaa voiman ja ihmeet ihmisen käyttöön, siis seurakunnalle. Raamattu on kuitenkin täynnä Jumalan ihmettä ja voimaa alusta loppuun asti.

Risti oli ennen muuta katoavaisen ja syntiin langenneen ihmisen lunastuksen paikka. Jeesuksen työ on ainoa apu ja mahdollisuus ihmiselle, joka ei voi millään omallaan koskaan täyttää todellista vanhurskauden vaatimusta. Se lahjoitetaan Kristuksen täydellisessä työssä puolestamme, ja se otetaan uskolla vastaan. Kyse on Jumalan armosta ja armolahjana saatavasta iankaikkisesta elämästä.

Armolahjat rakentavat seurakuntaa ja saattavat ilmi Jumalan rakkautta ja salaisuutta Kristuksessa, niin että voimme siihen omalla kohdallamme turvata. Ne ovat henkilahjoja, Pyhän Hengen antamaa varustusta. On suuri merkitys juuri Raamatun ilmoituksen avautumisella ja evankeliumin säilymisellä puhtaana, ja tähän julistukseen Pyhä Henki antaa voiman.

Voimateot ovat merkkejä ja tunnustekoja, joita Jumala käyttää kyllä niin hyväksi nähdessään. Mutta voima tulee Jumalalta.

New Agessa ja yleensäkin teosofiassa, gnostilaisuudessa, voidaan kyllä ottaa vastaan kosminen Kristus. Mutta silloin risti ei voi olla uhrin, kärsimyksen eikä lunastuksen paikka. Silloin ei myöskään tähän toisenlaiseen Kristukseen uskovan kuoleminen, hautaaminen, ja kuolleista herättäminen merkitse sitä Kristukseen liittymistä, mitä se merkitsi jo Daavidille psalmissa 16. Ei kai kosminen Kristus lunasta katoavaista kirkkauteen ikuiseen kas


Lähetetty:Usko-on:


Laitoin sähköpostissa tämän osoitteen noin 40 henkilölle kaksi vuorokautta sitten. Olen saanut joitain vastauksia. Kiitos kaikille, jotka tahtovat hiukankin miettiä näitä asioita kanssani.

Vaikuttaa siltä, että tulisi käsitellä erikseen käsitettä 'tuli'. Mitä se merkitsee Raamatussa, mitä juuri tuossa kohdassa Luuk. 12:49. Samalla olisi hyvä nähdä oleellinen ero tuohon tuleen, mitä voidaan levittää ja kuvataan sähkövirtana, lämpönä ja muina kokemuksina.

Mielestäni kyse on hyvin läheisesti Kristuksen uhrikuolemaan liittyvästä asiasta. Kärsimyksen ja sovituksen maljaan viitataan Luuk.12:50 ja sille annetussa rinnakkaisviitteessä Matt.20:22. Uskon, että kyse on itse evankeliumista, siitä miten se näyttää synnin, erottaa, puhdistaa ja vanhurskauttaa. Kyse on lahjasta, mutta myös yhteydestä liittyen kärsivään Vapahtajaan, Hänen neuvoihinsa ja askeliinsa. Ja kuitenkin Häneltä kaiken vastaanottaen.

Kyse on varmasti myös eripuraisuudesta, mitä evankeliumi herättää ja tuomiosta, ehkä lopun ajastakin.

Uskallan tähän laittaa myös esiin jakeet, mitkä minulle nousi aamuyöllä mieleeni. Ilm. 3:18 ja 1 Piet. 1:7.

Jatkan jossain vaiheessa tähän liittyvällä aiheella kohdassa RAAMATTU.
Kävin täydentämässä parilla rivillä 5.7. Jatkan myöhemmin toisessa ketjussa, koska muutama ihminen kokee aiheen tärkeäksi. Ja tällaisella foorumilla omaa opetustani voi arvioida, ja myös laittaa minulle henkilökohtaista palautetta.
_________________Jatkan saamani palautteen pohjalta.

Sähkövirtoihin, tulikokemukseen, lattialla makaamiseen:'Jumalan pyhyys alennetaan ihmisen lihallisia toiveita ja odotuksia vastaamaan. On myös oltava terveesti epäluuloinen, kun sanotaan Jumalan puhuneen jotain.'

Videolla olleeseen rukoukseen:
'Susanne Laitisen rukous muuttui alkusanojen jälkeen kummalliseksi. Se ei ollut pyyntöä tai anomista vaan siihen tuli kehoittava tai käskevä sävy. Ihminen otti siinä hallitsevan aseman.'Jumalaa toki myös kiitetään, mutta siksi, että hän NYT tekee sen mitä ihminen tahtoo.'

Evankeliumin, Jeesuksen sovitustyön, mukanaoloa sanoissa olisi toivottu, nöyryyttä myös. Vertauskuvallisuus 'hiili' 'siemen' 'laiva' aiheuttivat hämmennystä.

'En huomannut rukouksessa mitään outoa', kirjoitti myös eräs henkilö. Hän kertoi olleensa niin pitkään yhteyksissä, missä rukoillaan juuri noin. Kuitenkin hän nyt tietää vääräksi tuon oman uuskarismaattisen seurakuntayhteytensä ja on sen jättänyt.

Minulle kävi niin, että jotain tuosta rukoustavasta heti kuin tarttui omaan rukoukseeni. Huomasin sen rukoiltuani ja koin lähinnä nolona ja opettavaisena kömmähdyksenä.

Torontolaisuus, uuskarismaattisuus (esim. New Wine) ja lähes kaikki yhteydet, mitkä korostavat toimivansa 'Pyhän Hengen voimassa', ohjaavat rukousta jossain määrin tuohon suuntaan. Samoin rukoilijoista muodostetaan usein pieniä noin kolmen hengen ryhmiä. Niissä opetellaan armolahjojen käyttöä; esim. juuri 'tiedonsanoja', kuten Laitisen rukouksessa näimme. Näin toimien arviointi jää puuttumaan. Ihmiset miettivät sitten tahollaan mitä kuulivat, ja oliko se oikein vai väärin.

Myös Hengen uudistus kirkossamme toimii nykyisin pääasiassa tällä samalla pohjalla.

Herätti myös ihmetystä, miksi tuollaista rukousta ylipäätään opetetaan ihmisille. Eikö rukous ole Jumalaan turvaamista ja ihan yksinkertaisia sanoja.
Katsoin Healing Rooms Finland ry:n sivuja.

Lainausta sieltä:
PK-seudun koulutus 28.-29.9.12
...demonstroidaan käytännössä miten Healing Room toimii.
...tulemme koulutuksen aikana myös rohkaisemaan osallistujia kasvamaan tiedonsanoissa ja harjoittelemaan parantumisen puolesta rukousta.

Tuon Susanne Laitisen rukouksen sanottiin olevan myös demonstraation. Oikeastaan ymmärtääkseni karismaattinen liike ja etenkin uuskarismaattisuus toivat tämän käsitteen 'tiedonsanat'.

1 Kor. 12:8: Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta.
1 Kor. 14:6 Jos minä nyt veljet tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja.

Raamatussa on paljon asiaa käsitteistä tieto, viisaus ja ymmärrys, joskus liitettynä vielä taidollisuuskin näihin.

Olisivatkohan tämän teeman kannalta yhdet keskeisimmät jakeet Jes. 11:2 ja Kol. 2:3. Tiedon ja viisauden sanat olisi syytä liittää raamatulliseen kokonaisuuteen. Tiedon ja viisauden aarteet ja Henki liittyvät Jeesukseen Kristukseen ja Hänen pelastustyöhönsä.

Itse näen osittain John Wimberin oppeihin perustuvassa uuskarismaattisuudessa (mm. Healing Rooms) valtavasti mediaalisuuden, uushenkisen tiedon ja ns. hoitojen (New Age) ja puhtaan arvuuttelun mukanaoloa.

Moni sanoo, ettei näin voi olla kristittyjen rukous- ja parantamistoiminnassa, ei Jumala sellaista salli. Mutta Raamattu sen sijaan varoittaa eksymästä. Jeesus varoittaa eksymästä. Paavali käskee arvostelemaan. Ensimmäinen ihminenkin eksyi syömään 'hyvän- ja pahantiedonpuusta', vaikka hänellä oli paratiisissa asiat hyvin. Jumala itse lähettää (lähetti) väkevän eksytyksen. Saamme rakastaa totuutta ja tutkia asioita.

Olen nyt julkisesti arvioinut Healing Rooms -toimintaa 4,5 vuoden ajan. Rukousklinikoita oli talvella 2008 6kpl, nyt 26. Nyt on tilanne kuitenkin minulle helpompi, koska en ole mitenkään yksin tässä asiassa. Nyt on helpompi arvioida ja asettua näin itsekin arvioitavaksi.


Kävin täydentämässä lainaustani liittyen PK-seudun koulutukseen. 'Pyrimme rohkaisemaan osallistujia kasvamaan tiedonsanoissa' oli tuo jo vuosia käytetty ilmaus.


Ystävä kiinnitti sähköpostissa huomion siihen, että Healing Rooms -toiminta on kuitenkin kuin irrallaan seurakunnan kokoontumisesta.

Näin on. Kyseessä on kansainvälinen yhdistys, jonka keskus on USA:ssa, Spokanessa. Materiaalit, koulutus, toimintatavat, ja raamatullisuuden valvonta on yhdistyksen omissa käsissä, IAHR www.healingrooms.com

Noissa edellisen viestini korinttolaiskirjeen kohdissa puhuttiin tiedon sanoista, profetiasta, ilmestyksestä ja opetuksesta. Kyse on siitä, että yksi henkilö kerrallaan puhuu seurakunnan kokouksessa ja muut arvostelevat, ja toki ottavat oikean sanoman vastaan.

Paavali oli esimerkillinen siinä miten hän opetti nuoria seurakuntia. Seurakuntalaiset opetettiin erottamaan oikea ja väärä. Jokaisen puhujan sanoma arvioitiin erikseen. Uskon, että tähän liittyi samalla myös julkisen rukouksen arvioiti.

Paavali pyysi myös useaan otteeseen esirukousta seurakunnilta voidakseen viedä eteenpäin evankeliumia. Oli tärkeää, että sanoma säilyi puhtaana. Hän tahtoi olla perustamiensa ja opettamiensa seurakuntien lähettämänä ja esirukousten kantamana maailmalla. Tämäkin on meille esimerkiksi.

Johannes vakuuttaa kirjeissä, että kaikilla uskovilla on tieto ja Pyhä Henki. Meillä on kaikilla myös Raamattu. Arvioiminen on kunnioittamista ja rakkautta ja vastuun kantamista. Sitä ei pidä jättää harvojen käsiin.

Ei tarvitse myöskään pelätä mitään, kun pyrkii kyselemään asioita Jumalan edessä. Meillä on hyvä ja armollinen Jumala, joka on ilmaissut rakkautensa lähettämällä Jeesuksen Kristuksen maailmaan. Evankeliumi on ennen muuta sanoma ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Vapahtajasta, jonka pelastustyön turvissa on hyvä elää Jumalan lapsina ja aikanaan turvallista siirtyä iankaikkisuuteen.
_________________http://www.healingrooms.fi/?sid=305 Linkki videoon.
Minuuttien 22.00-24.30 kohdalla ”Healing Room katsojien puolesta”,
Susanne Laitinen rukoilee videolla näin:

Lainaus:
Rakas Taivaallinen Isä

Kiitos, että se tuli, jonka sä olet sytyttänyt monien sydämissä, saa lähteä tällä hetkellä leviämään. Sä oot sanonut, että sä oot tullut tulta heittämään. Sanoit, että kunpa se olisi jo syttynyt. Anna sen nyt syttyä, tällä hetkellä. Isä, me kiitetään, että sun tules laskeutuu nyt tällä hetkellä monen ylle, ja se polttava hiili alkaa polttaa. Ja siemenen lailla tää siemen laskeutuu sydämeen. Ja mä nään, että moni nyt kuulee, että tää on se mitä mää oon etsinyt nää vuodet.

Ja silloin kun sä kuulet tän asian sun sydämessä, niin lähde liikkeelle. Pyhä Henki haluaa ohjata liikkuvaa laivaa. Paikallaan pysyvää laivaa on vaikea ohjata. Herra, mä haluan pyytää nyt, että se rohkeus, oikein rohkeuden henki, saa asettua nyt niiden ystävien ylle, joita sä aivan erityisesti nyt tällä hetkellä kutsut. Rohkeuden henki, joka lähettää liikkeelle, lähettää liikkeelle vaikka ei olisi ehkä ollut sitä rohkeutta aikaisemmin.

Ja Herra, kiitos siitä, että tällä hetkellä selkäkipu tulee lähtemään. Ota vastaan parantuminen, Jeesuksen nimessä. Laita kätesi nyt selkäsi päälle, ota vastaan se, Jeesuksen Kristuksen nimessä. Sun selkäsi tulee terveeksi. Jeesuksen nimessä paranee myös jonkun Addisonin tauti, tällä hetkellä. Herra, mä kiitän siitä, että sun rakkautes saa vuotaa tällä hetkellä, sun parantava rakkautes. Aamen.


Tuolla on toisessa kohdassa Rean alkama keskustelu JUMALAN TULI RAAMATUSSA
http://p1.foorumi.info/vapaasana/viewtopic.php?p=3897#3897
Sinne olen laittanut ajatuksiani. Jumalan tuli ei kaada selälleen lattiaan, eikä se ole kehossa virtaavaa sähköä tai lämpöä.

Aloitin myös itse kohtaan RAAMATTU aiheen hieman oudolla otsakkeella OTA VASTAAN -mitä Raamatun mukaan?
http://p1.foorumi.info/vapaasana/viewtopic.php?p=3932#3932
Kyse on siitä, että meitä kehoitetaan ottamaan vastaan evankeliumi, todistus Jeesuksen ristinkuolemasta ja ylösnousemuksesta. Ja juuri tässä on myös julistuksen ydin. Raamatussa ei sanota OTA VASTAAN parantuminen NYT. Raamatussa ei saarnata eikä julisteta PARANTUMISTA silloinkaan, kun sairaita parantuu; PARANNUSTA kylläkin saarnataan.

Susanne Laitisen tapa rukoilla on lähellä SANAN VOIMA tai SANOJEN VOIMA ajattelua. Eli se mitä ihminen sanoo, tulee voimaan uskon kautta. Myös VOITTAVA USKO ajattelu liittyy tähän. Näin uskovat henkilöt sanovat, että he vapauttavat sanoja ja tätä kautta sanojen voimaa ja aikaansaavat paranemista. Raamatun ilmoitus on toinen. Ja tähän yritän paneutua myöhemmin toisessa ketjussa.
_________________
Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy (Hebr. 11:1)


Admin
Healingrooms Empty Vs: Healingrooms

Viesti kirjoittaja jarrut Tänään kello 6:02:51
Healing Rooms korottaa merkkejä (etenkin paranemista) eikä Kristusta. Sen julistus ei ole vapauttavaa armon evankeliumia, sovituksen sanaa, Kristuksen ristin työn ja ylösnousemuksen merkityksen kertomista. Healing Roomissa pääasia hämärtyyja kätkeytyy. Julistuksessa korostetaan sanan (sanojen) ja uskon voimaaihmislähtöisellä tavalla.

Healing Roomissa (myös Suomen koulutuksissa) pyritään hengelliseen kokemukseen, joka liittyy "tuleen" toisin kuin Raamattu opettaa. Näitä asioita tulee arvioida. Samoin armolahjojen esiintyminen (esim. "tiedonsanat) on erikoista. Ei Raamattu kehoita "kasvamaan tiedonsanoissa", eikä siellä irroiteta armolahjoja muusta seurakuntaelämästä. Päinvastoin kaste ja opetus liittyvätKristuksen ruumiin kokonaisuuteen, julistukseen ja armolahjoihin.
_________________Kokemuskristillisyyttä edistävä toiminta mainostaa itseään
ja moni ei muuta kristillisyyttä haluakaan, eikä edes tunne!

Raamatun lukeminen ja tutkiminen on
vaihdettu hengen toimintaan ja ilmiöihin.
Eikä sillä ole sitten väliä, minkä hengen.

jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja jarrut Ke Maalis 17, 2021 8:23 am

Kopioin tämän vanhan ketjun Healingrooms aiheesta
selkeämpään mutoon, sillä monet ovat vielkäin kiinnostuneita healingistä, tietämättä mitä se todellisuudessa käsittelee ja kätkee sisäänsä.

Luullaan että siinä on jotakin parantavaa siunausta.
Healingillä ei ole mitään tekemistä Raamatun opetusten kanssa, vaan
on usnkonnolliseen kappun puettua eksytystä.

Kirjoitusta on luettu yli 7000 kertaa.
jarrut
jarrut

Viestien lukumäärä : 2598
Join date : 24.10.2013

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää Empty Vs: Healing Rooms osana uuskarismaattista liikehdintää

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa