Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 8:30 am kirjoittaja Hellevi

» Kun sydämeni suree
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 8:11 am kirjoittaja Hellevi

» Teuvo V. Riikonen / Pistin lihassa
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 7:39 am kirjoittaja Hellevi

»  Voiko kristityssä olla paha henki?
Seuraava Event201 EmptyEilen kello 7:28 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Seuraava Event201

Siirry alas

Seuraava Event201 Empty Seuraava Event201

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Helmi 22, 2023 10:31 am

Seuraava Event201

Written by ThePukki on 12-12-2022 08:23 | No comments | Uusi maailmanjärjestys


No mutta: kuinkas tämä on päässyt ohi nettitutkan?

“Johns Hopkins Center for Health Security toteutti yhteistyössä WHO:n ja Bill & Melinda Gates -säätiön kanssa “Catastrophic Contagion”, pandemian pöytäharjoituksen Grand Challenges Annual Meetingissa Brysselissä, Belgiassa, 23.10.2022.

Poikkeukselliseen osallistujaryhmään kuului 10 nykyistä ja entistä terveysministeriä ja korkeaa kansanterveysviranomaista Senegalista, Ruandasta, Nigeriasta, Angolasta, Liberiasta, Singaporesta, Intiasta ja Saksasta, sekä Bill Gates, Bill & Melinda Gatesin säätiön puheenjohtaja.

Harjoitus simuloi sarjaa WHO:n hätätilaterveyden neuvottelukunnan kokouksia, joissa käsiteltiin fiktiivinen pandemia lähitulevaisuudessa. Osallistujat kamppailivat, kuinka vastata yhdessä osassa maailmaa sijaitsevaan epidemiaan, joka levisi sitten nopeasti ja muuttui pandemiaksi, jonka kuolleisuusaste on korkeampi kuin COVID-19:ssä ja joka vaikuttaa suhteettomasti lapsiin ja nuoriin (!).

Osallistujat haastettiin tekemään kiireellisiä poliittisia päätöksiä rajoitetulla tiedolla epävarmuuden vuoksi. Jokaisella ongelmalla ja valinnalla oli vakavia terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia seurauksia.”

… “Catastrophic Contagion”, eli katastrofinen tartunta.

Mitäs tuttua tässä kaikessa? No, olipa kerran pandemian pöytäharjoitus nimeltä Event201 – joka pidettiin lokakuussa 2019. Ja sitten seurasi jotain.

“Catastrophic Contagion” pidettiin lokakuussa 2022. Mitähän nyt seuraa?

“Miekka on ulkona, sisällä rutto ja nälkä. Kedolla oleva kuolee miekkaan, kaupungissa olevan syö nälkä ja rutto” (Hesekiel 7:15)Olli-Pekka Tuikkala

Lähteet:
Raamattu

thepukki.fi

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Seuraava Event201 Empty Harjoituksen opetukset

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Helmi 22, 2023 10:36 am

Harjoituksen opetuksetJohtajien on nyt valmistauduttava tekemään vaikeita, kriittisen tärkeitä päätöksiä, joista on vähän tietoa seuraavan pandemian alkuaikoina, jotta voidaan lisätä mahdollisuuksia, että vaarallinen epidemia voidaan hillitä sen lähteellä. Uuden suuren tarttuvan tautiepidemian alkuaikoina voi olla lyhyt tilaisuus estää sitä muuttumasta pandemiaksi. Tällaisen epidemian hillitsemiseksi olisi ryhdyttävä päättäväisiin ja rohkeisiin toimiin puutteellisten tietojen, suuren tieteellisen epävarmuuden ja mahdollisen poliittisen vastarinnan vuoksi. Tällaisten haasteiden miettiminen, valmistautuminen etukäteen tehokkaaseen reagointiin ja harjoittelu sekä korkean tason pöytä- että operatiivisten harjoitusten kautta pitäisi aloittaa nyt.

Saattaa tuntua siltä, että kaikki nämä kriittiset poliittiset päätökset on ratkaistu COVID-19-pandemian aikana, mutta niitä ei ole. Katastrofaalisessa tartuntasimulaatiossa jopa ryhmä viisaimpia ja kokeneimpia kansainvälisiä kansanterveysjohtajia, jotka elivät COVID-19: n läpi, painivat vastakkaisten näkemysten kanssa siitä, pitäisikö maiden asettaa matkustusrajoituksia tai sulkea kouluja yrittääkseen hillitä vakavaa uutta epidemiaa, joka vaikutti suhteettomasti lapsiin. Harjoitus herätti keskeisen kysymyksen: Jos tulevilla pandemioilla on paljon suurempi kuolleisuus kuin COVID-19: llä tai esimerkiksi jos ne vaikuttavat pääasiassa lapsiin, toteuttaisivatko tai pitäisikö maiden toteuttaa erilaisia, vahvempia ja aikaisempia toimenpiteitä sen hillitsemiseksi, ja mitkä ovat nämä toimenpiteet?

Nämä eivät ole pelkästään kansanterveyttä ja tieteellisiä päätöksiä; Johtajat tekevät ne poliittisten, taloudellisten ja sosiaalisten realiteettien yhteydessä, jotka voidaan ennakoida ja ottaa huomioon etukäteen. Rutiinisimulaatioiden ja operatiivisten harjoitusten avulla voimme valmistautua strategisesti tällaisiin haasteisiin etukäteen. Mitä tehokkaammin pääsemme tieteelliseen ja käytännön yksimielisyyteen parhaasta lähestymistavasta erittäin vaikeisiin mutta ennakoitavissa oleviin ongelmiin, sitä enemmän olemme tulevaisuudessa valmiita suojelemaan ihmishenkiä ja kansantalouksia. Poliittisten johtajien on terveysjohtajien lisäksi oltava pöydässä harjoitusten aikana reagoidakseen tehokkaasti seuraavan pandemian aikana.

Maiden olisi perustettava maailmanlaajuinen verkosto ammattimaisista kansanterveysjohtajista, jotka voivat työskennellä yhdessä parantaakseen epidemiavalmiutta ja -reagointia ja pyrkiä yksimielisyyteen tieteellisistä kysymyksistä ennen seuraavaa suurta epidemiaa. Ei ole olemassa maailmanlaajuista ammattimaista kansanterveyden valmius- ja reagointijohtajien verkostoa, joka voisi työskennellä yhdessä epidemioiden välillä ja niiden aikana valmistautuakseen paremmin kaikkiin maihin ja tarjotakseen keskinäistä apua ja parhaiden käytäntöjen jakamista vakavien epidemioiden aikana. Kansallisten kansanterveysjohtajien kansainvälisen verkoston perustaminen harjoituksessamme mainittujen ammattimaisten "pandemiajoukkojen" tapaan voisi merkittävästi auttaa maita pelastamaan ihmishenkiä ja toimeentuloa suurten epidemioiden aikana ja toipumaan nopeammin. Poliittiset johtajat, joiden tehtävänä on pitää kansalaisensa turvassa, voisivat hyötyä tällaisen ryhmän tarjoamista konsensusnäkemyksistä sen sijaan, että heidän olisi tehtävä improvisoituja, korkean seurauksen poliittisia päätöksiä, kun ihmishenkiä on vaakalaudalla vaarallisten epidemioiden aikana.

Maiden olisi asetettava etusijalle pyrkimykset lisätä luottamusta hallitukseen ja kansanterveyteen; parantaa kansanterveysviestintää; lisätä väestön kykyä sietää harhaanjohtavia tietoja; ja vähentää haitallisen väärän tiedon leviämistä. Tulevissa pandemioissa meidän pitäisi edelleen odottaa vielä suurempia häiriöitä väärästä tiedosta ja disinformaatiosta. WHO voi olla maailmanlaajuisesti luotettava lähde, ja se voi jakaa tiedettä ja kansanterveyttä koskevaa tietoa laajalti, mutta meidän ei pitäisi odottaa sen yksin torjuvan tai pysäyttävän tämän väärän ja disinformaation leviämistä. Maiden on tehtävä yhteistyötä ennakoidakseen tämän uhan ja valmistautuakseen torjumaan sitä omilla laeillaan ja menettelyillään. Aivan kuten monenlaisia taloudellisia ja yhteiskunnallisia haittoja voidaan ennakoida ja ottaa huomioon pandemiavalmiussuunnitelmissa, niin myös ennustettavissa olevat väärät tai harhaanjohtavat terveysviestit. Ihmishenkien pelastamiseksi on ratkaisevan tärkeää tutkia yhdessä tapoja puuttua tähän ilmiöön kansallisella tasolla ennen seuraavaa pandemiaa.

WHO:n jäsenvaltioiden olisi vahvistettava kansainvälisiä järjestelmiä niukkojen kansanterveysresurssien jakamiseksi ja jakamiseksi. Covid-19-pandemian aikana käynnistettiin uraauurtavia maailmanlaajuisia yhteistyöhankkeita, kuten ACT-Accelerator ja COVAX. Kansanterveysjohtajilla ei kuitenkaan edelleenkään ole luottamusta nykyisiin lähestymistapoihin lääketieteellisten vastatoimien oikeudenmukaiseksi jakamiseksi tulevan pandemian aikana. Vaikka kaikissa maissa olisi maailmanlaajuinen sitoutuminen oikeudenmukaisuuteen, oikeudenmukaisen allokaation toteuttaminen on edelleen erittäin vaikeaa tulevaisuudessa, varsinkin jos on käytännön haasteita ja erityisvaatimuksia, kuten jäähdytys tai IV-hallinto. Maailman kaikkien alueiden voimaannuttaminen ihmishenkien pelastamiseksi pandemian aikana lisäisi ihmishenkiä pelastavien hoitojen ja rokotteiden tasapuolista saatavuutta. Siksi meidän on kehitettävä valmistus-, jakelu- ja hallintokapasiteettia ympäri maailmaa kiinnittäen erityistä huomiota maihin, joiden infrastruktuuri on heikko. Tämän pitäisi tapahtua nyt eikä kasvavan pandemian aikana.

Katastrofaalisesta tartunnasta käy selvästi ilmi, että jopa COVID-19: n hirvittävien vaikutusten jälkeen on tehtävä enemmän valmiustyötä, tehtävä uusia päätöksiä ja lisäresursseja sidottava. Meidän on laajennettava reagointikykymme rajoja.

https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/2022-catastrophic-contagion/lessons.html

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Seuraava Event201 Empty Jos kiinnostaa:TUTKIMUSRAPORTIT Operatiivisten haasteiden ja ratkaisujen tunnistaminen COVID-19-vastauksen aikana Yhdysvaltain kansanterveyslaboratorioiden keskuudessa

Viesti kirjoittaja Vierailija Ke Helmi 22, 2023 10:48 am

TUTKIMUSRAPORTIT
Operatiivisten haasteiden ja ratkaisujen tunnistaminen COVID-19-vastauksen aikana Yhdysvaltain kansanterveyslaboratorioiden keskuudessa

https://journals.lww.com/jphmp/Fulltext/2022/11000/Identifying_Operational_Challenges_and_Solutions.5.aspx


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Seuraava Event201 Empty Vs: Seuraava Event201

Viesti kirjoittaja Vierailija Su Maalis 26, 2023 10:20 am

TUTKIMUSRAPORTIT
Operatiivisten haasteiden ja ratkaisujen tunnistaminen COVID-19-vastauksen aikana Yhdysvaltain kansanterveyslaboratorioiden keskuudessa


Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Seuraava Event201 Empty Vs: Seuraava Event201

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa