Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Luterilaisuus on harhaoppia EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Luterilaisuus on harhaoppia EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Luterilaisuus on harhaoppia

Siirry alas

Luterilaisuus on harhaoppia Empty Luterilaisuus on harhaoppia

Viesti kirjoittaja Admin La Huhti 22, 2023 2:14 pm

Laitan aloituksena aiheeseen : Luterilaisuus harhaoppia.

Lisään vanhan kopion , "vierailija " nimimerkillä kirjoittaneen
selkeän kirjoituksen sakramenttiopista:


Sakramenttioppi

Viesti kirjoittaja Vierailija Su 15 Syys 2019 - 14:43

Raamatullinen vesikaste on Raamatun mukaista, samoin ehtoollinen ja avioituminen.

Mutta sekaannus tulee sakramenttiopin taholta. Nykyään vesikaste toimitaan Augustinuksen pyhän toimituksen mukaan sakramenttiopilla. Tässä on Augustinuksen wikipedia. Pyhä toimitus oli Augustinuksen keksimä. Tässä on linkki hänen keksimästä pyhästä toimituksesta. Augustinus määritteli sakramentin seuraavasti: kun henki yhtyy aineeseen, syntyy skaramentti, eli siis nykysuomeksi pyhä toimitus.

Yhtenä päivänä minä tutkin latinankielen Raamattua sakramenttiopista ja hain sakramenttioppiin liittyvät Raamatun kohdat sanalla sacramentum, joka tarkoittaa kielellisesti suomeksi   s a l a i s u u s  , se  tulee sakramenttiopista. Ja hain myös suomenkielen Raamatun kohdat rinnakkain.

Näytän yhden latinankielen Raamatun kohdan suomenkielen Raamatun kohdan kanssa rinnakkain, siinä on latinankielen mukainen sana sacramentum. En aluksi kaikkea laita, kuin yhden. Myöhemmin laitan kaikki Raamatun kohdat tänne. Sacramentum tarkoittaa suomeksi salaisuus.

Dan. 2:30 mihi quoque non in sapientia quae est in me plus quam in cunctis viventibus sacramentum hoc revelatum est sed ut interpretatio regi manifesta fieret et cogitationes mentis tuae scires

Dan. 2:30 Ja tämä salaisuus on paljastettu minulle, ei oman viisauteni voimasta, ikäänkuin minulla olisi sitä enemmän kuin kenelläkään muulla ihmisellä, vaan sentähden että selitys ilmoitettaisiin kuninkaalle ja sinä saisit selville sydämesi ajatukset.

Siinä sakramenttiopin asiayhteydessä vesikaste ei esiinny. Siksi sacramentum eli sakramenttiopin asiayhteydessä en löytänyt esimerkiksi vesikasteen.

Niin kirkko jakaa "pelastusta" sakramenttien kautta sakramenttiopin pohjalla,  ei Raamatun pohjalla. Koska Augustinus katsoi sanaa, joka tarkoittaa suomeksi salaisuus, teologiseksi käsitteeksi, johon hän loi sakramenttiopin.


Viime vuonna 2018 näin unta. Kirjoitan unestani.

Uskova tuli sille paikalle, ikäänkuin hän olisi tullut Raamatun kohdalle ja haki "opetuksen" sen mukaan, että hän pitää siitä raamatullisena opetuksena. Näin, että sieltä nousi ilmaan teksti ja tekstissä lukee sacramentum. Se tuli esittääkseen, että opetus olisi Herrasta.

Näin, että se uskova uskoi siitä. Huomasin, että siltä, josta teksti nousi ilmaan, puuttuu Jeesuksen peruste. Minä kauhistuin. Siten tajusin, että se, mnkä tunsin kauhistuksen, tuli Herralta, koska se on Hänelle kauhistukseksi, siksi tunsin sen kauhistuksen. Näin, että uskova luottaa siihen, että voi rakentaa sen päälle elämänsä, mutta sitä Jeesus-perustetta ei ole. Uni päättyi.

Herättyäni aloin tajuta paremmin ja siten äkisti uskovat, joilla on sakramentaalinen usko, tuli mieleen ja huolestuneena liitin molemmat kädet ristiin rukoillaakseni heidän puolesta.

Palataan asiaan vielä. Sakramenttioppiin eli sacramentum'iin liittyvät Raamatun kohdat, joiden asiayhteydessä vesikaste ei esiinny:

Dan. 2:47 loquens ergo rex ait Daniheli vere Deus vester Deus deorum est et Dominus regum et revelans mysteria quoniam potuisti aperire sacramentum hoc

Dan. 2:47 Kuningas vastasi Danielille ja sanoi: "Totisesti on teidän Jumalanne jumalien Jumala ja kuningasten herra ja se, joka paljastaa salaisuudet; sillä sinä olet voinut paljastaa tämän salaisuuden."

Dan. 4:9 Balthasar princeps ariolorum quem ego scio quod spiritum deorum sanctorum habeas in te et omne sacramentum non est inpossibile tibi visiones somniorum meorum quas vidi et solutionem eorum narra

Dan. 4:9 Sen lehvät olivat kauniit ja sen hedelmät suuret, ja siinä oli ravintoa kaikille. Sen alla etsivät varjoa kedon eläimet, ja sen oksilla asuivat taivaan linnut, ja kaikki liha sai siitä ravintonsa.

Ef. 1:9 ut notum faceret nobis sacramentum voluntatis suae secundum bonum placitum eius quod proposuit in eo

Ef. 1:9 tehden meille tiettäväksi sen tahtonsa salaisuuden, että hän, päätöksensä mukaan, jonka hän oli nähnyt hyväksi itsessään tehdä -

Ef. 3:3 quoniam secundum revelationem notum mihi factum est sacramentum sicut supra scripsi in brevi

Ef. 3:3 että näet tämä salaisuus on ilmestyksen kautta tehty minulle tiettäväksi, niinkuin olen siitä edellä lyhyesti kirjoittanut;

Ef. 5:32 sacramentum hoc magnum est ego autem dico in Christo et in ecclesia

Ef. 5:32 Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa.

1. Tim. 3:16 et manifeste magnum est pietatis sacramentum quod manifestatum est in carne iustificatum est in spiritu apparuit angelis praedicatum est gentibus creditum est in mundo adsumptum est in gloria

1Tim. 3:16 Ja tunnustetusti suuri on jumalisuuden salaisuus: Hän, joka on ilmestynyt lihassa, vanhurskautunut Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanain keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen.

Ilm. 1:20 sacramentum septem stellarum quas vidisti in dextera mea et septem candelabra aurea septem stellae angeli sunt septem ecclesiarum et candelabra septem septem ecclesiae sunt

Ilm. 1:20 Niiden seitsemän tähden salaisuus, jotka näit minun oikeassa kädessäni, ja niiden seitsemän kultaisen lampunjalan salaisuus on tämä: ne seitsemän tähteä ovat niiden seitsemän seurakunnan enkelit, ja ne seitsemän lampunjalkaa ovat ne seitsemän seurakuntaa."

Ilm. 17:7 et dixit mihi angelus quare miraris ego tibi dicam sacramentum mulieris et bestiae quae portat eam quae habet capita septem et decem cornua

Ilm. 17:7 Ja enkeli sanoi minulle: "Miksi ihmettelet? Minä sanon sinulle tuon naisen salaisuuden ja tuon pedon salaisuuden, joka häntä kantaa ja jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

Augustinuksen mukaan salaisuus tarkoittaa sakramenttioppia teologiseksi käsitteeksi, siksi hänen kautta sakramenttioppi syntyi ja kirkko jakaa pelastusta sakramenttiopilla,  ei Raamatun kautta ja sakramenttiopin kautta usko on tällainen sakramentaalinen. Se ei ole pelastava usko, eli raamatullinen usko.

Raamattu on ainoa yli kaikkea auktoriteetti tässä maailmassa, niin Raamatullisen opetuksen mukaan Jumalan armosta tehdään parannus ja uskotaan Herraan Jeesukseen, pelastuu, - ei sakramenttiopin kautta.


Tällä postauksella tulisi pysyä aiheessa, mikä koskee sakramenttioppia. Latinankielen Raamatun mukaan sakramenttiopin asiayhteydessä vesikaste ei esiinny. Se tarkoittaa, että sakramenttioppi ei ole Raamatusta, koska se on Raamatun ulkopuolinen käsite, siksi se on sekaantunut Raamatun mukaisen vesikasteen kanssa sekaisin keskenään, niinkuin velli ja puuro sekaisin.

On vaarallista johtaa sakramenttiopin kautta sakramentaaliseen uskoon, joka ei voi pelastaa. Siksi tätä olisi tärkeintä ymmärtää.

Kyllä vesikaste, ehtoollinen ja avioituminen on Raamatun mukaista, siis puhtaaksi suodatettuja Raamatun opetuksia ne on ilman sakramenttioppia. Toivon, että tätä tulisi ymmärtää kaikella ymmärryksellä selkeästi.

Pelastava usko:


Jumala suuressa viisaudessa näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne ihmiset, jotka uskovat Häneen, koska maailma ei opi tuntemaan Herraa viisauden avulla. Evankeliumi on Jumalan voima, niin siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on; "Vanhurskas on elävä uskosta." Usko on Jumalan voima.

1Kor. 1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,

Room. 1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.

17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta."

Lyydian kohdalla se pelastava usko oli Jumalan teko ja lahja, kun joen rannalla Paavali puhui Jumalan Sanaa ja Lyydia oli kuulemassa sitä, niin sinä hetkellä Jumala avasi hänen sydämensä vastaanottamaan sen, mitä Paavali puhui ja Lyydia tuli elävään uskoon. Evankeliumi oli Jumalan voima hänessä.

Ap.t. 16:14 Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.

Niin sama asia pätee sadanpäällikköön Korneliukseen, joka oli hurskas ja jumalaa pelkääväinen. Jumalan lähettämä enkeli ilmaantui hänelle ja pyysi noutamaan Simsonin, eli Pietarin. Hän on puhuva Korneliukselle Jumalan Sanoja, joiden kautta pelastuu ja koko hänen perhekunta. Kristuksen Sanaa kuullessaan tai lukiessaan saa Jumalalta aikaansaaman uskon Pyhän Hengen voimavaikutuksesta ja tulee pelastavaan uskoon Kristuksen Sanan kautta.

Tämä todistaa, että Sanan kautta Jumala synnyttää ihmisessä pelastavaa uskoa Sanan kautta. Niin se oli Jumalan teko ja lahja hänessä ja hänen perheessä, ettei kukaan kerskaisi.

Ap.t. 11:14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi.'

Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.


Pelastava usko:


Jumala on suuressa viisaudessa säätänyt, että yksin uskon kautta pelastuu ja se on Jumalan teko ja lahja ihmisessä ja
hän on Jumalan armon sisäpuolella - ei itsensä kautta - se on Jumalan lahja - ei omien tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi (Ef. 2:8-9)

Se liittyy Jumalan säätämään pelastustyöhön. Että ihminen pelastuu yksin uskon kautta Jeesukseen, se tarkoittaa, että ihminen ei omista ansioista pelastu, vaan uskon kautta ja siksi usko on Jumalan voima. Uskomalla saa ymmärryksen. Raamattu sanoo; että yksinkertaiset ymmärtävät sen, koska Jumalan Sana (Raamattu) avaa ymmärrystä.

Ps. 119:130 Kun sinun sanasi avautuvat, niin ne valaisevat ja antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.


Viimeinen muokkaaja, Admin pvm La Huhti 22, 2023 6:37 pm, muokattu 1 kertaa

Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 136
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

https://vapaasana.swedishforum.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Luterilaisuus on harhaoppia Empty Vs: Luterilaisuus on harhaoppia

Viesti kirjoittaja Admin La Huhti 22, 2023 2:16 pm

Toinen kopio:

Siitä sakramenttiopista vielä... Se on Raamatun ulkopuolinen käsite, niin se tarkoittaa, että lapsikaste on epäraamatullinen, koska lapsikaste tulee sakramenttiopista, ja latinankielen Raamatun mukaan se sakramenttioppi on Raamatun ulkopuolinen käsite.


Mutta Jeesus pelastaa, ei kaste. Se on tärkeintä.

Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 136
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

https://vapaasana.swedishforum.net

Takaisin alkuun Siirry alas

Luterilaisuus on harhaoppia Empty Vs: Luterilaisuus on harhaoppia

Viesti kirjoittaja Admin La Huhti 22, 2023 2:18 pm

Kolmas kopio: nimimerkki "vierailija"


Ajattelen avata vielä toisen aiheen. Se on todella epämiellyttävä aihe. Viimeisinä päivinä laittomuus (Sanan yhteydestä irrottautunut laittomuus, eli sanattomuus) pääsee valtaan, niin useimpien rakkaus kylmenee, niin jakautuminen uskovien keskellä alkaa.

Se johtuu, ettei Jumalan Sana ole sydämen keskeisin kohde, eikä oteta vastaan rakkautta totuuteen, niin Jumala lähettää väkevän eksytyksen, koska se ei ota vastaan rakkautta totuuteen. Kun rakkaus kylmenee, eikä enää vaella rakkaudessa ja se luopuu uskosta Jeesukseen. Raamatun mukaan luopumus ensin tapahtuu ennen Jeesuksen tulemusta.

Jumalan Sana suojaa rakkauden kylmenemiseltä. Rakkautta koetellaan viimeisinä vaikeina päivinä, rakastaako vielä Jumalan totuutta. Kun pysyy vahvana maailman loppuun asti, pelastuu. Rakkaus myös suojaa pois väkevältä eksytykseltä, niin pelastuu. Jumalan Sana puhdistaa kaikki ylpeät ajatukset pois ja saa sydämen nöyrtymään terveellä tavalla, niinkuin spitaaliin sairastuneen sotapäälikön Naemaksen tilanne.

Hän nöyrtyi ja sukelsi 7 kertaa Jordanin järveen, niin puhdistui ja paransi spitaalista, niin sama asia pätee Jumalan Sanaan, joka puhdistaa kaikki ylpeät ajatukset pois, niin sydän nöyrtyy.

Joh. 15:3 Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut.

Tulee se aika, jolloin ei kärsi kuulla tervettä oppia. Vielä siitä terveestä opista....

Se terve oppi on Raamattu. Kaksiteräinen miekka on Jumalan Sana, joka tunkeutuu lävitse erottaakseen sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet. Lihassa ei tunnu kivalta se vieroksuminen terveen opin kautta ja se synnyttää synnintuntoa, niin se saa aikaan parannuksen hedelmää. Niin uskonkasvun myötä aistit alkavat kehittyä harjaantumaan ja erottamaan hyvän pahasta. Terveen opin kautta usko on pelastavassa tilassa.

Mutta tulee se aika, jolloin ei kärsi kuulla tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan haalitaan itselleen valheopettajia korvasyyhyyn. Vielä siitä korvasyyhystä.... Koska ei kestä kuulla tervettä oppia kärsiäkseen, koska se on puhdas ja väärentämätön Sana, niinkuin kaksiteräinen miekka, joka tunkeutuu lävitse ja aiheuttaa lihassa epämiellyttäviä vieroitusoireita, siksi käännetään korvat pois totuudelta ja haalitaan valheopettajia korvasyyhyyn omaksi mieltymykseksi ja haluavat kuulla lihan mukaan mieltymystä. Siinä on riski ajelehtia kaikkiin opintuuliin ja eksytyksen kavaliin juoniin.

Minulle tuli ajatusta siitä, että valheopettajat opettavat Raamattua korvasyyhyyn. Se tuntuu viittaavan ihmisviisauden ihannoimiseen ja järjen päätelmiin, ne nostaa Herran tuntemista vastaan ja eksyttää ihmisiä pois Jumalan sanan totuudesta. Raamattu puhuu, että meidän usko perustuu Jumalan voimaan, joka saa kuulijoissa aikaan. Hengelliset ymmärtävät Hengen opettamia selittäen hengellisesti. Viimeisinä päivinä korotetaan ihmisviisautta, niin siitä luullaan uskon työkaluksi, jonka kautta opettaminen tapahtuu ja se vie pois totuudelta.

2Kor. 10:5 Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.

1Kor. 2:13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.

Mutta ihmisviisauden perusteella julistetaan Jumalan armoa väärin tavoin ja se johtaa porton yhteyteen. Raamattua luetaan muunlaisen opin mukaan ulkopuolelta armon käsitteestä ja sen mukaan katsotaan ulkopuolelta Raamattua. Koska Raamatun asemaa ei ymmärretä, että tulisi lukea Raamattua sisäpuolelta, - ei uskonsuunnan ja seurakunnan nimikkeen mukaan ulkopuolelta Raamattua kohtaan. Siksi se johtaa väärintulkintaan oman kuppikunnan opin mukaan.

Oikea Jumalan armo vie parannukseen, Hengestä syntymiseen ja Jumalan Pojan, Jeesuksen uskoon.

Kuppikunnan mukainen oppi on juovuttava haureuden henki, joka sokaisee ja vie pois totuudesta. Pahimmillaan se saa ihmisen tietoisesti vastustamaan raamatullista uskoon tulemista ja Raamatun totuutta. He kyllä puhuvat "kristillisesti" mutta siellä on toinen henki, laittomuuden henki. He palvelevat toista kristusta, kuin Raamatun Jeesusta. He palvelevat uskonnollista järjestelmää.

Laodikean henki, josta Jeesus käski siihen langenneita pyytämään Häneltä silmävoidetta, nähdäksensä - ja valkeat vaatteet niihen pukeutuakseen.

Tämä on juuri lopunajan merkki siitä, että he estävät ihmisiä tulemasta elävään uskoon - eli uudestisyntyminen uskossa Jeesukseen. Hengestä syntymisestä puhutaan vähän niissä piireissä. Enemmän kirkon sakramenteista ja kirkon opista, sekä kirkkoon kuulumisesta.

Järkeisusko on, niinkuin vankila. Ihmisen on hyvin vaikeaa päästä filosofisesta järkeilystä elävään uskoon. Hengestä syntyminen liittyy sydämen uskoon ja Pyhän Hengen antamaan Jeesuksen todistukseen, eikä se ole mitenkään kiinni älyllisyydestä tai filosofisesta ajattelusta.

Paavali kirjoitti, että hänen julistama evankeliumi ei ole ihmismielen mukaista.

Gal. 1:11 Teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmismielen mukaista. RK

Niin siksi Jumala näki hyväksi saarnauttaa viisautta hullutukseksi voidakseen etsiä ne ihmiset, jotka uskovat Häneen. Kristuksen ristin sanoma on Jumalan voima, niin siksi Paavali pidättäytyi ihmisviisaudesta, koska ihmisviisauden kautta ristin evankeliumi on voimaton. Maailma ei oppinut ihmisviisauden avulla tuntemaan Jumalaa, sillä ihmisviisaudella ei ole mitään tekemistä Herran tuntemisen kanssa.

Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne ihmiset, jotka uskovat Häneen. Evankeliumi on Jumalan voima, niin siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on; "Vanhurskas on elävä uskosta."

1Kor. 1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,

Room. 1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.

17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta."

Se liittyy Jumalan säätämään pelastustyöhön. Että ihminen pelastuu yksin uskon kautta Jeesukseen, se tarkoittaa, että ihminen ei omista ansioista pelastu, vaan uskon kautta ja siksi usko on Jumalan voima. Juuri Raamattu tarkoittaa tätä.   Smile

1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.

Minä näen, että Jumala on suuressa viisaudessa säätänyt, että yksin uskon kautta pelastuu ja se on Jumalan teko ja lahja ihmisessä ja
hän on Jumalan armon sisäpuolella. Ei itsensä kautta - se on Jumalan lahja - ei omien tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi (Ef. 2:8-9).


Ilman totuutta rakkaus on sielullinen, uskonnollinen ja ulkokultainen.
Rakkaus ja totuus on aina yhtä ja tervehenkistä tasapainottavaa.

Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 136
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

https://vapaasana.swedishforum.net

Morosus likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Luterilaisuus on harhaoppia Empty Vs: Luterilaisuus on harhaoppia

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa