Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä

Siirry alas

 Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä Empty Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä

Viesti kirjoittaja arkikalusto La Maalis 12, 2016 12:32 pm

Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistäKirjoittanut Aki Härkönen, toiminut UUT:ssa mm. hallituksen puheenjohtajana. Kirjoitettu 19.11.2014.

Kun mainitaan samassa yhteydessä uskonto ja itsemurha, ajatuksiin voi nousta päällimmäisenä islamilaisen uskonsoturin, jihadistin, toisinuskovia vastaan tekemä itsemurhaisku. On helppo ajatella, että päinvastoin kuin Lähi-Idässä, meillä Suomessa asiat on hyvin, eivätkä uskonnot saa kansalaisiamme äärimmäisiin tekoihin, kuten itsemurhiin.

Valitettavasti emme voi olla tämän asian suhteen omahyväisiä. Suomessa tehdään edelleen paljon itsemurhia, vaikkemme enää kuulukaan kansainvälisesti aivan tilastokärkeen. Päivittäin niitä tehdään noin kaksi. Viime sunnuntaina kynttilöitä sytytettiin itsemurhan tehneiden muistolle ja omaisten lohdutukseksi.

Uskontojen uhrien tuki UUT ry:n piirissä tunnetaan ja tiedetään itsemurhan tehneitä, joilla osasyy heidän mustaan ahdistukseensa, josta he eivät löytäneet poispääsyä, oli heidän uskonnollinen taustansa. Kertomukset ovat yhtä yksilöllisiä kuin ovat itsemurhan tehneetkin, mutta monille itsemurhaan päätyneille uskonto lisäsi taakkaa, ei keventänyt sitä.

Itsemurhaan uskonnon alapainamana päätynyt saattaa olla suljetusta lahkosta eronnut tai erotettu ja siten itsensä jumalan hylkäämäksi kokenut henkilö, joka tunsi itsensä kadotetuksi jouduttuaan eroon ainoasta oikeasta uskosta. Tai hän saattaa olla homoseksuaalisuuden jyrkästi tuomitsevan uskonnollisuuden piirissä varttunut homoseksuaali, joka sukupuolisten tuntemuksiensa vuoksi tunsi tuleensa jumalansa kadotukseen tuomitsemaksi.

Uskontojen uhrien tuki UUT ry auttaa valtakunnallisella vertaistukiryhmätoiminnallaan ja tiedotustoiminnallaan suomalaisia ymmärtämään uskonnollisissa ryhmissä tapahtuvaa tuhoisaa sosiaalista vaikutusta tarjoten siten kanavia jäsentää ahdistavia uskonnollisia kokemuksia. Olemme näin osaltamme tuomassa valoa pimeyteen synkkien ajatusten valtaan joutuneille uskontojen uhreille. Parhaillamme voimme auttaa jotakuta jatkamaan elävien kirjoissa. Kun eri puolilla Suomea tarjotaan vertaistukea uskontojen uhreille, voimme tietopuolisilla alustuksillamme tai tavallisen arkisella omien kokemuksiemme kerronnallamme antaa lähimmäisillemme äärimmäisen arvokasta apua, joka auttaa heitä jaksamaan ylitse mustimman ajan. Yhdenkin elämän säästymisen potentiaali tekee toiminnastamme palkitsevaa.

Linkkejä:
Kynttilätapahtuma
17.11.2019  http://mtkl.fi/palvelut/tapahtumat-ja-kurssit/mielenterveysviikko/kynttilatapahtuma/

Surunauha ry – vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille http://www.surunauha.net/

Apua.info. Apua nopeasti. Julkiset palvelut. http://www.apua.info/fi-FI/apuanopeasti/

Wikipedia.org. Luettelo valtioista itsemurhien määrän mukaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_itsemurhien_m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n_mukaan


MIELI ry järjestää intensiiviryhmän itsemurhan tehneiden läheisille 2020
3.3.2020 kirjoittaja surunauha

Itsemurhan kautta läheisensä menettäneet, intensiiviryhmä 2020. Paikkana Lohja Spa, Karjalohja.
1. osa 16.–19.4.2020
ja 2. osa syksyllä 2020, 4 päivää. Intensiiviryhmän esite katsottavissa tästä linkistä.

Kohderyhmä
Intensiiviryhmä on tarkoitettu henkilöille joiden läheinen (puoliso, veli, sisar, vanhempi tai muu läheinen kuin lapsi) on kuollut itsemurhan kautta.

Muita MIELI ry:n ryhmiä: https://mieli.fi/fi/tukea-ja-apua/ryhmiss%C3%A4/l%C3%A4heisens%C3%A4-menett%C3%A4neille

Vertaistukiryhmä alaikäisille
27.2.2020 kirjoittaja surunauha

Surujärjestöt (Käpy – Lapsikuolemaperheet, Suomen nuoret lesket, Surunauha ry ja Huoma ry) järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän alaikäisille, jotka ovat menettäneet perheenjäsenensä. Ryhmään voidaan hakea 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria. Hakemusten pohjalta kootaan tarkoituksenmukainen ryhmäkokoonpano, jossa on riittävän lähi-ikäisiä osallistujia.

Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti.

Ryhmä toteutetaan kahtena eri päivänä: lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 23.8. Helsingin Koskelassa klo 10-16. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmä mahdollistuu Alli Paasikivi säätiön lahjoituksella. Edellytyksenä on molempiin päiviin sitoutuminen.

Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta toimittamalla osoitteeseen kati@katikarkkainen.fi seuraavat tiedot:

– lapsen nimi
– lapsen syntymäaika
– huoltajan nimi ja puhelinnumero
– kuolleen perheenjäsenen kuolinaika ja -syy

Haku päättyy perjantaina 29.5.20. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, hakujärjestyskin huomioidaan.

Ryhmän ohjaajina toimivat Kati Kärkkäinen ja Kirsi Kuusjärvi. He vastaavat myös ryhmän kokoamisesta ja osallistujien valinnasta.

Haastattelut toteutetaan puhelimitse. Lisätietoja ryhmästä voi kysyä Katilta: kati@katikarkkainen.fi tai 041-432 9898.


http://www.uskontojenuhrientuki.fi/uskonnon-aiheuttamat-itsemurhat-tieto-ja-vertaistuki-voivat-ennaltaehkaista/  
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä Empty Uskontojen uhrien tuki UUT ry

Viesti kirjoittaja arkikalusto La Maalis 12, 2016 12:35 pm

Uskontojen uhrien tuki UUT ry


Simonkatu 8A
00100
Helsinki

Sähköposti:
tiedotus@uskontojenuhrientuki.fi
Vertaistukipuhelimet

Helsinki
0400 466 990
klo 15-17

Turku
050 55 88 318
klo 15-17
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä Empty Vs: Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo Su Maalis 15, 2020 9:51 am


Apua itsetuhoisuuteen

Jos olosi tuntuu sietämättömältä, ja sinulla on itsetuhoisia ajatuksia, muista että tuska tulee helpottamaan. Sinä olet tärkeä, ja sinua tarvitaan täällä. Yksin ei kannata sinnitellä – apua on saatavilla muun muassa seuraavien kanavien kautta:

Jos tarvitset apua heti: Psykiatrinen päivystys 24h puh. 116 117. Soita tai vieraile oman alueesi terveyskeskuksessa. Kerro reippaasti, että tarvitset apua ja että sinulla tai läheiselläsi on itsetuhoisia ajatuksia. Akuutissa hätätilanteessa palvelee valtakunnallinen hätänumero 112.

Valtakunnallinen KRIISIPUHELIN päivystää numerossa 09 2525 0111
vuoden jokainen päivä ja yö. Aukioloajat: arkisin klo 09.00–07.00 viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00.
På svenska: 09 2525 0112 (måndag, onsdag klo 16.00-20.00 och tisdag, torsdag, fredag klo 9.00-13.00)


Kriisikeskukset ympäri Suomen

Nuorille Sekasin-chat osoitteessa https://sekasin247.fi/ (palvelee arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24)

sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin 116 111 ma–pe klo 14–20 ja la–su klo 17–20. MLL:n chat osoitteessa https://nuortennetti.fi

Aikuisille Solmussa-chat sekä muut Tukinetin palvelut.

Psykoterapia: Vaihtoehtona on myös hankkia omakustanteista tai Kelan tukemaa psykoterapiaa. Ota ensin yhteyttä terveyskeskukseesi, niin kuulet Kelan tuetun terapian mahdollisuudesta.

Nuorille on paikkakunnasta riippuen koulun terveydenhoitajan, koulukuraattorin ja koulupsykologin lisäksi kohdennettua tukea koulun ulkopuolella. Esimerkiksi Helsingissä toimii Nuorten Kriisipiste, joka ylläpitää vastaanottoa, kriisipuhelinta ja chattia. Nuorten kriisipisteen sivuilta: ”Kriisit kuuluvat nuoruuteen, mutta niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin.

Jos tunnet olosi ahdistuneeksi tai masentuneeksi, ota yhteys Nuorten Kriisipisteeseen. Myös: Tyttöjen talo ja Poikien talo sekä Ohjaamo Helsinki (neuvontapuhelin ma-pe 8.30-16 puh. 0406883377) auttavat.

Opiskelijoille: Ainakin suurimmissa kaupungeissa on yleensä oman oppilaitoksen hankkima opiskelijaterveydenhuolto. Jos kuulut YTHS:n piiriin, varaa aika paikalliselta toimipisteeltäsi. Myös Nyyti ry järjestää tukea
Perheille: Kunnat ylläpitävät perheiden tueksi perheneuvolaa. Neuvolasta saa tukea esimerkiksi lasten oireiluun ja sitä kautta voidaan järjestää muita tukimuotoja.


Itsemurhasta on turvallista puhuaVaikuttaako joku lähelläsi masentuneelta? Voisiko hän miettiä itsemurhaa? Ainoa tapa tietää, on kysyä asiasta suoraan. Lataa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n opas, jossa ajatuksia aiheeseen.
Itsemurhien ehkäisykeskukset Helsingissä ja Kuopiossa (MIELI Suomen Mielenterveys ry)Oletko yrittänyt itsemurhaa? Itsemurhien ehkäisykeskusten keskusteluavun tavoitteena on ehkäistä itsemurhayrityksiä ja vähentää itsemurha-alttiutta. Tuki on tarkoitettu kaikille itsemurhaa yrittäneille mahdollisimman pian itsemurhayrityksen jälkeen. Muu mahdollinen hoito tai tuki ei estä keskusteluihin osallistumista.Helsinki:

Puhelin: 0800 98 030 (ma-pe klo 9-17, muina aikoina puhelinvastaaja, johon voi jättää yhteystiedot)

Sähköpostitse: IEK@MIELENTERVEYSSEURA.FI
SOS-kriisikeskus, Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 HelsinkiKuopio:

Puhelin: (017) 262 7733 (ma–to klo 8–10)
Kuopion Kriisikeskus, Suokatu 27, 70100 Kuopio
Myös itsemurhaa yrittäneiden läheiset voivat saada tukea. Ajanvaraus Helsingissä: (09) 4135 0510 ja Kuopiossa (017) 262 7733.

Itsemurhien ehkäisykeskuksen ryhmä itsemurhaa yrittäneiden vanhemmilleSuomen Mielenterveysseuran yhteydessä toimiva itsemurhien ehkäisykeskus järjestää keväällä 2019 vertaistukiryhmän itsemurhaa yrittäneiden nuorten vanhemmille. Ryhmä kokoontuu itsemurhien ehkäisykeskuksen Helsingin toimipisteessä parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 17.00 – 18.30. Ryhmä on maksuton eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Ryhmä on ammatillisesti ohjattu ja tarkoitettu itsemurhaa yrittäneiden nuorten ja nuorten aikuisten vanhemmille.

Ryhmien kokoontuminen:

keskiviikko 30.1.2019
keskiviikko 13.2.2019
keskiviikko 27.2.2019
keskiviikko 13.3.2019
keskiviikko 27.3.2019
keskiviikko 10.4.2019
keskiviikko 24.4.2019
keskiviikko 8.5.2019
keskiviikko 22.5.2019

Osoite: Itsemurhien ehkäisykeskus, Maistraatinportti 4 a 4 krs, 00240 Helsinki

Lisätietoja ryhmästä: Itsemurhien ehkäisykeskuksesta puh.0800 98 030 (ma-pe klo 9-17) tai kriisityöntekijä Harri Sihvola 040 – 643 2163.


Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 450
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

 Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä Empty Vs: Uskonnon aiheuttamat itsemurhat, tieto ja vertaistuki voivat ennaltaehkäistä

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa