Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
Isä meidän rukouksesta. EmptyEilen kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
Isä meidän rukouksesta. EmptyKe Joulu 06, 2023 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
Isä meidän rukouksesta. EmptyKe Joulu 06, 2023 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Isä meidän rukouksesta. EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Isä meidän rukouksesta. EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Isä meidän rukouksesta. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Isä meidän rukouksesta. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Isä meidän rukouksesta. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Isä meidän rukouksesta. EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Isä meidän rukouksesta.

2 posters

Siirry alas

Isä meidän rukouksesta. Empty Isä meidän rukouksesta.

Viesti kirjoittaja Sepi To Maalis 24, 2016 7:41 pm

Isä meidän rukous:

Monesti tuntuu niin vaikealta alkaa rukoilemaan ja miettiä mitä minun pitäisi rukoilla. Taivaan Isä kyllä itse tietää mitä me tarvitsemme, ennen kuin me edes anomme mitään. Jeesus sanoi että meidän ei pitäisi rukoilla niin kuin fariseukset, jotka luuli että heidän rukoukset kuullaan heidän monisanaisuutensa tähden. Apostoli Paavali opetti, että me emme tiedä miten meidän pitäisi rukoilla   mutta Henki sisimmässämme rukoilee Jumalan tahdon mukaan itsemme ja muiden pyhien puolesta. Jeesus myös itse rukoilee meidän puolestamme Isän oikealla puolella taivaissa. Jos Jumala on näin meidän puolellamme kuka voi olla meitä vastaan. Kuitenkin opetuslapset menivät Jeesuksen luokse ja sanoivat, että Johannes ja fariseukset opettivat opetuslapsiaan rukoilemaan, opeta siis sinäkin meitä.

Jeesus alkoi opettaa heitä ja sanoi kun te rukoilette sanokaa:

Isä meidän joka olet taivaissa:
Kun mietimme Isän sijaintia maailmankaikkeudessa jonka hän on luonut ja jota hän hallitsee, niin missä tämä taivas on jossa Isä on? Me tiedämme että tämä näkyvä taivas joka on yllämme ja jota kuningas Daavid ihmetteli psalmissaan kun hän sanoi. Kun katselen sinun luomiasi aurinkoa ja kuuta ja tähtiä, niin mikä on ihminen että hänestä välität ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal olennon. Kun taas mietitään koko universumia kaikkine galaksi joukkoineen niin Sana sanoo, että taivasten taivaisiin et sinä Herra mahdu. Tämä tarkoittaa että Jumala on kaikkialla luomassaan maailmankaikkeudessa sanoohan Raamattu Johanneksen ilmestyskirjassa, että ne Jumalan seitsemän Henkeä on lähetetty kaikkeen maailmaan. Jumala on siis kaikkialla läsnä oleva ja Kaikkivaltias koska hän tietää kaiken mitä hänen luomassaan maailmankaikkeudessa tapahtuu. Mutta Jumalalla on kuitenkin jossain valtaistuin josta käsin hänen maailmanhallintansa tapahtuu ja tätä apostoli Paavali kuvaa kolmanneksi taivaaksi. Siellä hän kuuli sanomattomia sanoja joita ei ole ihmisen lupa puhua. Samoin apostoli Johannes sai kuulla Jumalan Hengeltä sanoja joita hän ei saanut julkituoda meille ilmestyksessään. Kolmas taivas on siis Jumalan valtaistuimen paikka jonka fyysistä sijaintia ei Raamattu meille kerro. Mutta kun Jumala luo uuden taivaan ja maan jossa vanhurskaus asuu laskeutuu uusi Jerusalem jossa on Jumalan kirkkaus ja valtaistuin maan lähelle ja Sana sanoo, katso Jumalan maja ihmisten keskellä. Silloin me lunastetut näemme Jumalan valtaistuimellaan kasvoista kasvoihin ja silloin tiedämme missä Jumalan valtaistuin on.

Pyhitetty olkoon sinun nimesi:  
Tänä päivänä Jeesus nimeä pilkataan yleisesti ja Pyhää Henkeäkin pidetään pilkkanimenä niin että hirvittää kun jumalattomilla ei ole yhtään Jumalan pelkoa. Kolmas käsky Mooseksen toisen kirjan mukaan sanoo: Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä joka hänen nimensä turhaan lausuu. Apostoli Pietari julistaa apostolien teoissa että ei ole muuta nimeä ihmisille annettu jossa me voimme pelastua ja se nimi on Jeesus Kristus. Jo nämä Sanan paikat pitäisi saada kunnioittamaan ja pelkäämään Herraa. Kuitenkin voi syntinen ihminen tai langennut uskova turvallisin mielin huutaa avuksi Herran nimeä ja kääntyä Jeesuksen turviin, sillä tämän kaltaisiin avun huutoihin Herra mielistyy ja tulee ihmisen avuksi. Tämä on Herran nimeen turvautumista ja luottamista.

Tulkoon sinun valtakuntasi ja tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa:
Taivaassa tapahtuu täydellinen Jumalan tahto. Serafit ylistävät Jumalaa kaiken aikaa ja huutavat toinen toisilleen ja Jumalalle, Pyhä, Pyhä, Pyhä on Herra Jumala Kaikkivaltias. Kahdella siivellä he peittävät kasvonsa Jumalan Kirkkauden edessä ja kahdella ne peittävät jalkansa Jumalan Pyhyyden edessä ja kahdella ne lentävät ja toimittavat palvelusta Jumalalle niin kuin profeetta Jesaja näitä olentoja kuvailee. Siellä on myös kirkkauden Kerubit tottelemassa Jumalan jokaista käskyä ja kaikki ylienkelit Miikael ja Gabriel ja kaikki muut taivaalliset joukot palvelemassa Jumalaa Kaikkivaltiasta. Mutta maan päällä on vielä täysi kapina menossa Jumalan tahtoa vastaan. Saatana pahoine enkeleineen yrittää eksyttää koko ihmiskunnan pois Jumalan tahdosta ja viedä eksytetyt ihmiset mukanaan kadotukseen. Saatana tietää että Jeesuksen tulemus on lähellä ja riehuu nyt kaikella valheen ja jopa ihmeitten ja merkkien voimalla saadakseen eksytetyksi ihmiset toisenlaiseen evankeliumiim kuim mitä itse Herra Jeesus julisti ja hänen lähettämänsä apostolit julistivat. Mutta puhdas evankeliumi jota Herran uskolliset palvelijat julistavat tekee tehtävänsä ja kun pakanoiden täysi luku on sisälle tullut, niin on Herra Jeesus tuhoava saatanan ja hänen valtakuntansa tulemuksensa ilmestyksellä ja saattaa maan eri vaiheiden kautta Jumalan täyteen hallintavaltaan. Jumala hävittää vanhan maan ja jopa universumin ja luo uudet taivaat ja maan jossa vanhurskaus asuu. Apostoli Pietari opettaa, että me voimme jouduttaa Jumalan valtakunnan tulemista julistamalla evankeliumia ja näin voittaa sieluja kristukselle ja näin jouduttaa pakanoiden täyden luvun täyteen tulemista.

Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme:
Suomessa on historian aikana ollut monta nälän hätää ja tämä rukous on ollut monien huulilla kun on pitänyt taistella jokapäiväisen leivän puolesta. Nyt kun on ollut pitkä rauhan kausi ilman sotia euroopassa niin meillä on ollut vuosikymmeniä kestävä yltäkylläisyyden aika. Tänä aikana on unohdettu että tämä kaikki on ollut lahjaa Jumalalta. Meistä on tullut ylensyöneitä oriita jotka hirnuavat Jumalan tahtoa vastaan, emmekä ymmärrä että olemme unohtamalla Jumalan vetämässä rangaistusta yllemme. Afrikassa ja muissa kolmansissa maissa kuolee miljoonittain ihmisiä nälkään mutta länsimaisista ihmisistä vähintään puolet joutaisi rasvaimuun ylensyönnin takia. Ruokahävikki on myös niin suurta että sillä ruokkisi ne ihmiset jotka tällä maapallolla kärsii nälkää. Mutta ihmiskunnalta puuttuu rakkaus lähimmäisiään kohtaan niin että välittäisi niin paljon maailman kurjista, kunhan vain oma vatsa tulee ruokittua. Valtataistelu luonnonvaroista ja vallasta kiinnostaa paljon enemmän vallan pitäjiä kuin nälänhädän poistamisen maailmasta. Mutta kurjien sorron tähden minä nousen sanoo Herra ja tulee muuttamaan historian kulun, niin että nekin jotka ovat lihoneet lihapatojensa ääressä tulevat kärsimään itse nälkää. Ilmestyskirja varoittaa, että tulee nälän hätää monin paikoin niin että päivän palkka menee sen päivän ruoan hankintaan. Tämä on Jumalan kuritusta meille, että me nöyrästi  anomme Luojaltamme jokapäiväistä leipäämme.

Ja anna meille meidän syntimme anteeksi niinkuin mekin anteeksi annamme niille jotka ovat meitä vastaan rikkoneet:
Tämä kohta rukouksessa on meille elintärkeä. Me voimme pidättää itsellämme syntimme Jumalan edessä jos emme suostu antamaan lähimmäisellemme anteeksi. Sanoohan Herramme Jeesus itse Sanassaan, että jos me emme anna meitä vastaan rikkoneelle anteeksi, niin ei meidän Taivaallinen Isämmekään silloin anna meille anteeksi vaan pidättää syntimme. Onhan meidän Jumalamme antanut meille Jeesuksen tähden kaikki syntimme anteeksi, niin meidänkin pitää seurata taivaallista esimerkkiä ja antaa anteeksi. Apostoli Pietari koetteli Jumalan armon suuruutta sanomalla Jeesukselle, että pitääkö minun ihan seitsemän kertaa päivässä antaa anteeksi jos joku rikkoo minua vastaan. Jeesus vastasi, että ei seitsemän kertaa vaan seitsemänkymmenta kertaa seitsemän kertaa. Tämä kertoo Jumalan äärettömästä armosta ja halusta armahtaa syntinen ja Jumalaa vastaan rikkonut ihminen.

Äläkä saata meitä kiusaukseen vaan päästä meidät pahasta:
Älköön kukaan kiusauksessa ollessaan sanoko, että Jumala meitä kiusaa. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa. Kun himo käy raskaaksi synnyttää se synnin ja kun synti on täytetty synnyttää se kuoleman. Näin rankasti Herran veli Jaakob varoittaa meitä käyttämästä väärin Jumalan armoa. Jaakob myös kehoittaa pitämään pelkkänä ilona kiusaukseen joutumista, sillä teidän uskonne kestäväisyys niissä koetellaan. Apostoli Pietarikin sanoo, että kiusauksissa meidän uskomme aitous ja kesto koetellaan, että se olisi kallisarvoisempi kuin katoava kulta joka kuitenkin tulessa koetellaan. Apostoli Paavali sanoo, että meitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus ja Jumala on valmistanut siitä pois pääsyn niin että voimme sen kestää. Tästä me näemme että jokainen joka turvautuu uskossa Jeesuksen lunastustyöhön joutuu näin kiusauksissa koetelluksi. Kukaan ei välty näistä kiusauksiasta. Meidän Herrammekin Jeesus Kristuskin joutui samalla tavalla kiusatuksi kuin mekin kuitenkin ilman syntiä.
Jos joku kuitenkin kiusauksessa lankeaa, tulee Raamatun lohdutus avuksemme ja sanoo apostoli Johanneksen kautta. Jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä ja jos me tunnustamme syntimme on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa anteeksi syntimme ja pesee meidät kaikesta vääryydestä.

Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti AAMEN:
Kun tuhatvuotinen valtakunta on takana jossa Herra Jeesus hallitsee rautaisella valtikalla on takana ja valkean tuomioistuimen tuomiot on pidetty, tulee aika, että kaikki ne jotka taivaassa ovat ja maan päällä ovat ja saatana pahoine enkeleineen ja kaikki luodut tulevat kumartumaan Herran Jeesuksen eteen ja tunnustavat suullaan että Jeesus Kristus on Herra Isän Jumalan kunniaksi. Tällöin näkyvällä tavalla koko maailman kaikkeus tunnustaa Jeesuksen Herraksi sillä hebrealaikirje opettaa että Jumala ei alistanut tulevaa maailmaa enkeleiden alle, vaan Kristuksen Herrauden alle. Kun Jumala on luonut uuden taivaan ja maan jossa vanhurskaus asuu, saavat lunastetut viettää ikuista autuutta ja palvoa Jumalaa ja Karitsaa sydämensä halusta ja ilosta. Jumalan kirkkaus valaisee uuden Jerusalemin ja sen lamppu on Karitsa. Tähän rauhaan ja iankaikkiseen iloon kutsuu Herra Jeesus jokaista ihmistä sillä Jumalan tahto on että kaikki ihmiset pelastuvat. Joka tahtoo ottakoon elämän vettä lahjaksi. Henki ja morsian sanovat. Tule Herra Jeesus.

Sepi

Viestien lukumäärä : 3
Join date : 28.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Isä meidän rukouksesta. Empty Vs: Isä meidän rukouksesta.

Viesti kirjoittaja Hellevi Raitosalo Pe Maalis 25, 2016 8:02 am

Kiitos Sepi.
Hyvää ja Siunattua Pääsiäistä!
Hellevi Raitosalo
Hellevi Raitosalo

Viestien lukumäärä : 434
Join date : 23.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa