Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jukka Kekkonen & Matti Taneli // Ikuisen rauhan mahdollisuus
Karismaattiset väärät opetukset EmptyTänään kello 12:34 pm kirjoittaja jarrut

» Hannu Lehdeskoski // Jeesus vai Paavali Pohdintoja uskonasioista
Karismaattiset väärät opetukset EmptyTänään kello 12:24 pm kirjoittaja jarrut

» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
Karismaattiset väärät opetukset EmptyTänään kello 9:02 am kirjoittaja Hellevi

» William Branham
Karismaattiset väärät opetukset EmptyEilen kello 3:13 pm kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
Karismaattiset väärät opetukset EmptyEilen kello 11:15 am kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
Karismaattiset väärät opetukset EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
Karismaattiset väärät opetukset EmptyEilen kello 9:12 am kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
Karismaattiset väärät opetukset EmptyEilen kello 8:18 am kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Karismaattiset väärät opetukset EmptyTo Helmi 22, 2024 7:15 pm kirjoittaja Morosus

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Karismaattiset väärät opetukset

Siirry alas

Karismaattiset väärät opetukset Empty Karismaattiset väärät opetukset

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Tammi 23, 2017 10:19 am

 Karismaattiset väärät opetukset

   by Joseph Chambers


   Ei mikään ole saanut aikaan suurempaa vahinkoa helluntailaisissa ja karismaattisissa seurakunnissa, kuin Pyhään Henkeen liitetyt väärät opit. Raamattuun uskovat helluntailaiset pitäytyvät selkeästi Jumalan Sanaan ja Pyhän Hengen valtavaan työhön kaikissa Hengen ilmiöissä. Käsitelkäämme viittä erityistä aluetta ja pyrkikäämme osoittamaan ero raamatullisen perusopin ja karismaattisen petoksen välillä. Nämä viisi aihetta ovat seuraavat:

   -        Ennustelu (Fortune Telling), jota sanotaan "henkilökohtaiseksi profetoimiseksi"
   -        Rukouskielipetos (Prayer Language Deception)
   -        Paranormaalil rukoileminen: Loitsujen lukeminen on rukousta
   -        Karismaattinen ylistys ja palvonta
   -        Karismaattinen henki
   

   Ennustelua (Fortune Telling) kutsutaan" henkilökohtaiseksi profetoimiseksi".


  Ei ole olemassa mitään yksityistä profetiaa. Karismaattinen maailma on ajanut väärää käsitystä yksityisestä profetoimisesta ainakin kaksi vuosikymmentä ja nyt siitä on tullut painajainen monissa seurakunnissa. Sellaiset miehet, kuin Pat Robertson ja Paul Crouch, ovat koonneet omaisuuden (fortune) ja muuttaneet seurakunnan kasvot tällä ennustelun hengellä. Luultavasti suurin voima, joka on saanut heidän TV-verkkonsa parrasvaloihin, on ollut tämä väärä ote toisiin henkilökohtaisella ennustelulla, jota sitten sanotaan profetian lahjaksi tai tiedon sanoiksi. Se on yhtä väärää kuin itse Lucifer, eikä siitä ole apua muuhun kuin ihmisten pettämiseen.

  Pyhät Kirjoitukset ja Pyhän Hengen persoonallinen asuminen hänessä ohjaa uskovaa hänen jumalisessa vaelluksessaan, eivätkä mitkään yksityisprofetiat. Mikä Pandoran lipas se onkaan eri ideoiden kymmenin tuhansin ilmaisuin, jonka yksityisprofetiat luovat. Miehet ja naiset tuhansittain tavoittelevat sateenkaarta, vain koska joku jauholakki (flaky person) lausui sanoja heidän ylitseen jonkinlaisessa hurmoksessa. Olen tavannut joitakin näitä hämmennettyjä sieluja.  Erikoisesti muistan erään sellaisen henkilön, joka oli vielä saarnamies. Koko hänen elämäänsä hallitsi se, mitä jonkun otaksuttiin profetoineen. Hänen uransa oli katastrofi.

   Raamatun sana on selvä


  “Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta." (2 Piet. 1:19-21).

  Apostoli Pietari oli kokenut kirkastusvuoren tapahtumien kunnian ja puhui todistuksesta, jonka Isä oli antanut Pojastaan Jeesuksesta. Kuitenkin Pietari sanoi: "Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana," ja selvästi samaisti tuon sanan Raamattuun. Sitten hän lisää tulta Kirjoituksista riippuvaan totuuteen ilmoittamalla: "yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä." Toisin sanoen profetia on lahja seurakunnassa ja seurakuntaa varten, eikä sitä saa käyttää kenenkään yksityiselämän valvontaan, määräämiseen tai manipulointiin. Kunkin tulee vastaanottaa Jumalan Sana ja soveltaa sitä omalla kohdallaan. Kenenkään ei koskaan tule ottaa auktoriteettiä toisen henkilön elämän ylitse.

  Tavallisesti nämä "yksityispuheet" saavat aikaan väärän tiedon tason puhujan puolella. Näyttää kuin ennustelua harjoittavalla henkilöllä olisi jonkinlainen sisäinen tieto tai erikoisyhteys Jumalaan. On valtaisa joukko sellaisia yksilöitä, jotka kulkevat nääntyneen sielun luota toisen luokse puhuen potaskaansa. Älä anna näille eksytetyille ihmisille oikeuttaa käyttää sinun korviasi.

  Huonommin tietysti on sen sielun laita, joka kuuntelee tämän kaltaista luulottelua antaen sen vaikuttaa elämänsä suuntaan. Jokaisella uudestisyntyneellä on Pyhän Hengen persoona sisällään ja Hän on läsnä antamassa ohjausta ja innoitusta. Pyhä Henki ottaa Jumalan Sanaa ja antaa sovellusta ja ohjausta. Ei tulisi edes harkita tällaisten näkijöiden potaskapuheiden ottamista uskonelämän oppaaksi. Se on leikkiä tuholla.

  Nämä "ennustelijat" (fortune tellers) eivät yleensä tarjoa muuta kuin kauniita sanoja turvallisuudesta, menestyksestä ja siunauksista. Jokaisella kristityllä on kaikki Jumalan siunauslupaukset, mutta niiden ylikorostaminen luo väärän hyvinvoinnin tunnon. Jumalan Sana on oikaisija, kehottaja ja usein nuhtelija.  Vain se, joka on rehellinen, voi oikein soveltaa totuutta päivittäin elämäänsä. Hurmospuheilla (ecstatic utterances) on tunneperäinen ja paranormaali ote ihmisiin.

   Jumalalla ei ole lasten lapsia


  Muista, että sinun taivaallinen Isäsi on persoonallinen Jumala, joka välittää samalla tavalla kaikista lapsistaan. Hän tuntee sinut nimeltä ja pitää lukua pääsi hiuksista. Jo sen harkitseminen, että sinä tarvitsisit näkijää tai gurua päätöstesi tekemisessä tai hurmospuheita jokaisessa tienristeyksessä, merkitsee itsesi johtamista vankeuteen, eikä anna sinulle totuuden raamatullista vapautta. Ihmiset, jotka elävät tämänkaltaisesta toivosta, ovat väsyneitä sieluja, jotka ovat aina etsimässä "sanaa". Olen kuullut ihmisten sanovan minulle, "Onko sinulla sana minulle?" Vastaukseni on, "Kyllä, Jumalan Sana. Lue Raamattuasi ja mietiskele Kirjoituksia, niin sinulla on Sana Jumalalta." Muista, että kun suljet Raamattusi, sinä suljet Jumalan suun, mutta kun avaat sen, sinä avaat Hänen suunsa.

  Lahjat on annettu seurakunnalle


  Pyhän Hengen lahjat on annettu seurakunnalle ja ne toimivat antaakseen innoitusta ja voimaa "Jumalan sanalle."  Pyhä Henki ei koskaan toimi Kirjoitusten ulkopuolella. "... ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana." (Ef.6:17). Hänellä ei ole mitään muuta miekkaa ja se joka uskaltaa väittää näitä hurmospuheita Hänen äänekseen, erehtyy sokeasti. Lahjat on annettu toimimaan koko ruumiin hyväksi, eivät koskaan yksilöiden yksityiseen hallintaan. Ne kyllä voivat toimia, kun vain kaksi tai kolme kokoontuu yhteen, mutta  eivät koskaan antaakseen yksityistä ohjausta erossa selvistä Raamatun totuuksista. Pyhän Hengen lahjat valaisevat totuutta, korottavat Jeesusta Kristusta ja antavat yliluonnollista viisautta seurakuntaruumiille. Näiden totuuksien henkilökohtainen soveltaminen on aina yksilön vastuulla.

  Herra kutsuu sinua: "Tulkaa ja käykäämme oikeutta keskenämme ..." (Jes. 1:18. Älä ole sohvaperuna (couch potato = TV-narkomaani) seurakunnassa, vaan tunne Jumalan tahto omalla kohdallasi.


   Aito arvostelun lahja vai tiedon sana.


  Älä sekoita väärää ennustelua, jota olen paljastamassa, aitoon "arvostelun (discernment)" lahjaan tai "tiedon sanaan". Hengen täyttämässä seurakunnassa jumalinen pastori tai johtaja usein tietää taistelevien jäsenten tarpeet heti kun taistelu alkaa. Meidän todellakin tulee kantaa toistemme kuormia ... Rakkautemme toisiamme kohtaan saa meidät tuntemaan kuorman ja tietämään toistemme huolet. Käsittämätön Pyhän Hengen palvelutehtävä tulee esiin. Vaikka tarvitaan vanhempaa pastoria, niin usein on maallikoiden joukossa alipaimenia, jotka jakavat pastorin kuorman, mutta eivät milloinkaan hänestä riippumattomina. Sellaisessa ympäristössä Pyhän Hengen lahjat ilmenevät.  Ne ovat täydellisesti alistetut Jumalan Sanalle, eivätkä milloinkaan ota yksityistä vastuuta kunkin jäsenen puolesta Jumalan tahdon löytämiseksi. Pyhän Hengen lahjat ja Kristuksen ruumis ovat erottamattomat. Mikä turvallinen satama Herran oppilaille ja lapsille!

   Kielillä rukoilemisen petos


  Yksi tärkeimmistä petollisista opeista Karismaattisen Aallon perustamisesta lähtien on ollut heidän "rukouskielensä (prayer language)" Kuten useimmilla väärillä opeilla sen taustalla on aito Raamatun totuus koskien "hengessä rukoilemista", joka on ollut selvä aina apostoli Paavalin opetuksista alkaen ja jota käytetään näiden väärien ideoiden oikeuttamiseen. Paavali sanoi: "Sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön. Kuinka siis on? Minun on rukoiltava hengelläni, mutta minun on rukoiltava myöskin ymmärrykselläni; minun on veisattava kiitosta hengelläni, mutta minun on veisattava myöskin ymmärrykselläni." (1Kor. 14:14-15).

  Myös Juuda puhui tästä totuudesta sanoessaan: "Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä" (Juuda 1:20). Meidän täytyy myös katsoa, mitä Paavali sanoi Rooman seurakunnalle. Tämä on hämmästyttävää kieltä, joka kauniisti osoittaa Hengen johtaman ja voidellun rukouksen mahdollisuudet Pyhän hengen täyttämässä uskovassa. Hän sanoi: "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä. (Room.8:26-27).

  On olemassa "Pyhässä Hengessä rukoilemisen" aito todellisuus, joka seurakunnan pitäisi ja täytyy ymmärtää. Raamatun totuuden ja karismaattisen petoksen ero on helppo ymmärtää. Raamatun sanomassa Pyhä Henki hallitsee ja Hän antaa sanat hengellä täytetylle uskovalle. He eivät voi rukoilla Pyhässä Hengessä omasta tahdostaan ja valinnastaan. Karismaattisessa petoksessa Hengen hallinta sivuutetaan ja koko asiasta tulee vain inhimillistä ja sielullista pälpätystä. On täysin väärin  kuvitella, että Pyhän Hengen persoona ja voima olisi jonkun vallassa, joka väittää rukoilevansa Hengessä, silloin kun huvittaa.

  Jokainen Pyhän Hengen työ ja palvelutehtävä täytyy olla Hänen hallintansa ilmaisua. Raamattu annettiin kun, "Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta."  (1.Piet.1:21). "Ja kun helluntaipäivä oli tullut . . .  Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta . . .  Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä . . . Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi." (Apt.2:1-4). Tämän alkutapahtuman jokainen yksityiskohta oli selkeästi Jumalan hallitsema liike Hänen Pyhän Henkensä kautta. Miehet ja naiset olivat alistuneita astioita ja Hän ilmaisee itseään heissä, kun he asettavat itsensä täysin Hänen käyttöönsä Jumalan kunniaksi.

  Kaikki Pyhän Hengen hengelliset lahjat ovat aina Hänen lahjojaan. Ne ovat Pyhän Hengen lahjoja, eivät pyhien lahjoja. Hän omistaa kokonaisuudessaan nämä hengelliset lahjat, kuten sana "hengellinen" edellyttää. Me olemme luonnollisia olentoja kunnes Hänen voitelunsa on yllämme Hänen ilmaisemisekseen. Meidän hengellisyytemme on Hänen hengellisten lahjojensa tulos ja toimii hallitsevasti joka kerran, kun mikä tahansa Hänen lahjoistaan ilmenee. Kielilläpuhuminen ei varmasti ole poikkeus.

  Kun kuulet ihmisten käyttävän "rukouskieltään", se on tyhjää ja voimatonta. Se ei ole muuta kuin pälpätystä ja saa aikaan vain vahinkoa sekä puhujalle että kuulijalle. Uskonnollinen kokemus ilman totuutta luo uskonnollisen hengen jokaisessa, joka on kosketuksessa tuohon henkilöön tai seurakuntaan tai paikkaan, missä se ilmenee. Mitä syvemmälle joku menee tällaiseen mystiseen ilmiöön, sitä lujemmin he tulevat sidotuksi kaikenlaisiin outoihin manifestaatioihin. Kun on seurannut karismaattista liikettä sen alkuajoilta nykypäiviin, on saanut nähdä kuvan kasvavasta petoksesta. Yksi harvoja alkuajan oppeja oli tämä yksinkertainen epäraamatullinen "rukouskieli." Nyt lopputuloksena on käärmeiden henget, mielisairas juopumus, luopio-opit ja riivaajien villin maailman vetämä liike.

  Katsokaamme, mitä Paavali sanoo Roomalaiskirjeessä: "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla. Mutta sydänten tutkija tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien edestä." (Room. 8:26-27).  Tämä Pyhän Hengen hallitseva työ on todella Hänen toimintaansa, joka käyttää meidän henkeämme ja huuliamme puhumaan Hänen sanojaan taivaalliselle Isälle. Olettaa, että liha voisi saada tämän aikaan manipuloimalla, on täysin Hänen yliluonnollista valtaansa vastaan.

  Tämä on joko Pyhän Hengen työtä, tai se on silkkaa sielullista ja lihallista siansaksaa (jargon), joka on sukua riivaajien valtaaman noitatohtorin pälpätykselle. Meidän on hyljättävä kaikki uskonnollinen mystiikka ja pitäydyttävä vain puhtaassa Raamatun totuudessa.


   Paranormaali rukous: Loitsujen lukeminen tulkitaan rukoilemiseksi.

  Uusi käsitys rukouksesta nykyaikaisissa seurakunnissamme on, että se on vähän enemmän, kuin lukea loitsu ja käyttää voodoo-temppuja. Paranormaalit voimat ovat jokaisen saatavissa, joka mukautuu petokseen, joka tekee työtä aadamillisessa luonnossa. Me olemme hengellisiä olentoja ja jokaisessa meistä on voimia, joita voi käyttää joko pahaan tai alistaa Jumalalle, sydämemme tilasta riippuen. Demonihenget ovat kulkemassa pitkin maata etsien kenen voisivat niellä. "Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä." (1.Piet.5:Cool. Kun Isämme ilmaisee itseään meidän hengessämme, niin Saatana ja demonit ilmaisevat itseään meidän sielussamme.

  Saatana rakastaa sielullista rukousta ja käyttää sitä häiritsemään oikeaa Kristuksen seurakuntaa. Uskovaisten enemmistöllä ei ole mitään käsitystä tämän kaltaisesta Saatanan hyökkäyksestä ja siitä johtuen he ovat puolustuskyvyttömiä. Nykyinen karismaattinen rukoustapa, jota esiintyy Torontossa, Pensacolassa ja useimmissa karismaattisissa seurakunnissa, ei ole mitään muuta, kuin paranormaalia petosta. Sisältyykö siihen sitten voimaa? Ehdottomasti! Saavatko he rukousvastauksia? Ehdottomasti! He saavat paranormaaleja vastauksia, jotka eivät voi käännyttää Kristukseen eikä aitoon uudestisyntymiskokemukseen. Vastaukset ovat samoja, kuin ne voimat, joita käytetään ja edistetään. Kysymyksessä on paranormaali kääntymys väärän Jeesuksen puoleen, joka esiintyy Herran Jeesuksen Kristuksen valepuvussa.

  Nämä paranormaaleja voimia käyttävät ryhmät ovat äärimmäisen sotaisia ja kohtelevat kaikkia erimielisiä jyrkästi tuomiten. Tämä on ensimmäinen merkki siitä, että heidän käsityksensä rukouksesta on täysin väärä. Raamatullinen rukous on ensiksi ja ennen kaikkea muuta täydellinen alistuminen Jumalalle ja Hänen täydelliseen tahtoonsa kaikissa rukouksissamme mainituissa asioissa. Kun alistumme Jumalalle rukouksessa, meillä ei ole mitään tarvetta mennä väkisin eteenpäin missään asiassa. Meidän ei tarvitse yrittää vastata omiin rukouksiimme, koska luotamme kaikkivaltiaaseen Jumalaan.

  Paranormaalin rukouksen jumala ei ole Kaikkivaltias Jumala, vaan jumala, joka toimii anojan oikkujen mukaan. Nämä sielulliset voimat käyttävät paranormaaleja voimia luomaan omat vastauksensa. He kyllä saavat vastauksia, mutta kuten kaikilla paranormaalin maailman alueilla, heidän vastauksensa ovat häipyviä ja kääntyvät helposti henkilöihin itseensä. Juuda kuvasi näitä voimia pienessä poikkeuksellisten totuuksien kirjassaan: "Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora! He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä, rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu." (Juuda 11-13).


  Paranormaaleja rukouksia käytetään vastustajien rankaisemiseen


  Toronto, Pensacola ja niitä matkivat seurakunnat rankaisevat vastustajiaan paranormaalien rukousvoimien avulla. Jotkut ihmiset todellisuudessa pakotetaan liittymään petokseen näiden outojen sielullisten ja useinkin demonisten voimien avulla. Monet ovat soittaneet minulle ja kertoneet kohtaamistaan oudoista ja painostavista voimista, kun he vastustivat seurakuntansa vajoamista tähän hengelliseen painajaiseen. Paavali oli tutustunut näihin voimiin ajassaan ja antoi heille selkeän neuvon: "Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa." (Ef.6:11-12).

  Huomaa, että hän kutsui näitä voimia "pahuuden henkiolennoiksi taivaan avaruuksissa." (engl. käännös: against spiritual wickedness in high places). Tutkikaamme näitä kahta sanaa “spiritual wickedness”.  Sana “Spiritual” jota tässä käytetään eroaa myönteisestä hengellisyyden  käsityksestä ja merkitsee ennemmin syntisen luontonsa hallitsemaa ihmistä, mutta hengellisessä muodossa. Sana “wickedness (pahuus)” tässä on paha henkilö, joka käyttää pahoja voimia vaikuttaakseen toisiin. Meillä on selvä kuva paranormaaleista hengellisistä voimista, joita käytetään rankaisemaan toisia henkilöitä ja vaikuttamaan heihin heidän oman tahtonsa vastaisesti. Tämä on tarkka kopio loitsujen lukemisesta ja voodoo-temppujen käyttämisestä.


   Vastusta näitä voimia luottaen täydellisesti vereen


  Saatana ei pysty ylittämään Jeesuksen Kristuksen veren rajaa. Hän voi ampua nuolia, jotka tulevat pelon, epäilyksen ja masennuksen muodossa. Vastusta näitä voimia heittäytymällä Jeesuksen Kristuksen täydellisen armon ja rakkauden varaan. Älä vastaa tai kosta, vaan jatka matkaasi laulaen Herran ilossa ja odota Häntä. Muista, että Mooseksen sauva nopeasti  tuhosi Egyptin noitien sauvat. Asiat eivät ole muuttuneet. Jumala on vieläkin sama uskollinen Isä, joka vartioi sinua yöt ja päivät.

  "Täytetty Pyhällä Hengellä" on tuttu sanonta Uudessa Testamentissa, varsinkin Apostolien Teoissa. Helluntaipäivänä heidät "täytettiin Pyhällä Hengellä." Pietari sanoi myöhemmin tuona päivänä: " . . . niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat." (Apt.2:38-39). Paholainen on jäljitellyt tätä valtavaa kokemusta ja jotkut ovat hyljänneet sen, mutta jokainen suuri herätys on kokenut Pyhän Hengen ihmeellistä työtä.

  Nykyinen karismaattinen herätys laskee paljon Pyhällä Hengellä täyttymisen varaan. Kokemus, jota he tavoittelevat muistuttaa enemmän juopunutta tajuttomuutta, kuin kastetta Pyhäksi Hengeksi kutsutulta persoonalta. Monet ennen vakaat seurakunnat ovat menossa mukaan tähän valtauksen (possession) ja sen jakamisen tavoitteluun. Kuinka voidaan nopeasti havaita ero Jumalan valtavan työn ja tämän petoksen välillä, joka leviää metsäpalon lailla? Uskon, että Jumala on minulle halvalle palvelijalleen antanut yksinkertaisen raamatullisen kuvan siitä, mikä on perustava ero.


   Possessio vastaan herruus


  Saatana tahtoo vallata alaisensa ja käyttää heitä tahtonsa mukaan. Pyhä Henki tulee ilmaisemaan Jeesuksen Kristuksen herruutta meidän elämässämme. Saatana tahtoo hallita tunteitasi ja kiihottaa (titillate) lihaasi villillä ja hallitsemattomalla kiihotuksella. Pyhä Henki on vieras talossasi ja tahtoo innoittaa sinua palvomaan ja ylistämään taivaallista Isääsi vilpittömällä kuuliaisuudella. Salli minun selittää tätä eroa mahdollisimman yksinkertaisesti: Saatana on valtaaja, kun taas meidän Isämme tahtoo innoittaa ja voidella meitä.

   Saatana on valtaaja (possessor)


  Aina kun henkilö tulee vallatuksi ja menettää kyvyn omin voimin hallita itseään, jotakin on väärin. Saatana tarjoaa vääriä henkiään pitämään ihmiset erossa aidosta ja ihmeellisestä Jumalan työstä. Jokainen henki, joka saa sinut toimimaan tavalla, jota ei esiinny Raamatussa, on hyljättävä. Raamatusta ei kertakaikkiaan löydy yhtään esimerkkiä juopuneiden lailla toimivista ihmisistä UT:n seurakunnassa. Jotkut ovat väittäneet sellaista tapahtuneen Apostolien Teoissa, mutta nämä miehet toimivatkin entistä älykkäämmin, kun heidät oli kastettu Pyhässä hengessä, eikä vähemmän älykkäästi. Muistathan, että juutalaiset olivat hämmästyneitä, koska nämä "hengellä täytetyt" galilealaiset puhuivat "Jumalan suuria töitä" kielillä, joita he eivät olleet milloinkaan oppineet.
.

   Pyhä Henki tahtoo herruuden Jeesukselle


  "Profeettojen henget ovat profeetoille alamaiset." (1.Kor.14:32) Helluntaipäivänä 120 opetuslasta "alkoivat puhua muilla kielillä sen mukaan kuin Henki heille puhuttavaa antoi." Hän on meidän vieraamme ja me alistumme kaikkiin Hänen toimintoihinsa joka kerran, kun Hän koskettaa meitä. Meitä kielletään toimimasta hallitsemattomasti ja järjestyksen ulkopuolella. Hän käskee seurakuntaa: "Mutta kaikki tapahtukoon säädyllisesti ja järjestyksessä." (1.Kor.14:40). Hänen määräämänsä järjestys on täydellisesti selitetty 1. Korinttolaiskirjeen luvuissa 12 ja 14. Raamatullinen helluntai tekee seurakunnan voimakkaaksi, järjestäytyneeksi, voidelluksi ja sieluja voittavaksi. Karismaattinen hullutus tekee seurakunnan epävakaaksi (giddy), villiksi ja maailmalliseksi. Paw Creek on klassinen helluntaiseurakunta ja me ehdottomasti hylkäämme paholaisen korvikkeen (we soundly reject the devil’s substitute).


   Karismaattinen henki - “Sielullinen palvonta vastaan Hengellinen palvonta”


  Kokonaan uusi palvonnan tyyli ja tapa on valloittanut seurakuntamaailman. Se saattaa näyttää samankaltaiselta ja osallistuvat ihmiset ovat varmasti vilpittömiä, mutta jotakin syvällistä puuttuu. Ihmislaji on luovan kauneuden kolminaisuus, joka koostuu ruumiista, sielusta ja hengestä. Henki tämän kolmion sisäpuolella on itse Jumalan elämä ja on ainoa kanava, jonka kautta me voimme palvoa ja ylistää Herraa. Pelastumattomassa ihmisessä (joka ei ole uudestisyntynyt) tämä Jumalan elämä on kuollut ja täytyy elvyttää Jumalan Hengen voimalla. Se tapahtuu kun uudestisynnymme.

  Meidän jokaisen sielumme on myös kykenevä johonkin ylistyksen muotoon, mutta se on väärä muoto ja nousee langenneesta luonnostamme. Tämä elämämme alue on alue, jossa okkultismi voi ilmetä ja se on hyvin aktiivinen noidassa, velhossa tai kenessä tahansa, joka sekaantuu henkimaailmaan. Kaikki väärät uskonnot operoivat sielun sisäisellä vaikutuksella ja tuloksena on sielullinen aktiviteetti. Tähän osallistujan palvonta on kelpaamatonta Jumalalle ja tulee hyljätyksi aivan kuten Kainin palvonta hyljättiin. "ja myöskin Aabel toi uhrilahjan laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen; mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen hän ei katsonut. Silloin Kain vihastui kovin, ja hänen hahmonsa synkistyi. (1.Moos.4:4-5).

   Tämän väärän palvonnan näkyvin muoto on tulvinut tämän päivän karismaattisiin seurakuntiin. Siitä on tullut hyväksytty myös pääuskonsuuntien seurakunnissa ja yleensä sitä sanotaan "uudenaikaiseksi ylistykseksi (contemporary worship)." Usein näillä seurakunnilla on kaksi jumalanpalvelusta, toinen ajanmukainen (contemporary) ja toinen perinteinen. Yleensä kaikki normit koskien pukeutumista, lavaesiintymistä, musiikkityylejä jne. on tehty täysin vapaiksi. Jokainen voi tulla kuten haluaa ja tehdä niin kuin huvittaa. Se on luonnollinen ihminen, joka on vapautettu lähestymään Jumalaa/jumalaa selkeästi sielullisessa ilmapiirissä. Kun kerran seurakunta menee tätä rataa, niin teologiasta tulee ongelma ja perusteemaksi tulee: "Jumala tekee uutta." (Tuttu iskulause Suomessakin! suom.huom.) Joissakin seurakunnissa, jotka tahtovat säilyttää teologian, he tahtovat oikeuttaa käytännön "koska tarkoitus pyhittää keinot."  "Lopultakin me olemme saamassa X-sukupolven takaisin seurakuntaan", on tuttu vastaus.

  Tämä palvonnan muoto tulee vaihtelemaan perinteestä toiseen. Karismaatikot ovat pääasiassa niitä, joita minun on käsiteltävä, joten salli minun selostaa heidän tyyliään. Ensiksi kuitenkin salli minun kuvailla aitoa helluntailaista palvontaa. Kielilläpuhuminen klassisessa helluntaiseurakunnassa on hyvin kaunis todellisuus. Ei kukaan voi noin vain puhua sanoja Hengessä, vaan täytyy vaeltaa nöyrästi ja pyhyydessä Jumalan edessä ollakseen hengellä täytetty uskova. Nämä hengen täyttämät uskovat eivät voi noin vain puhua Hengessä, vaan ainoastaan kun Pyhä Henki antaa sanottavaa. (Apt.2:1-4). Vain puhua jotakin järjetöntä siansaksaa ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää.

  Sanomia voi tulla Hengessä, mutta ne täytyy tulkita ja tämän järjestyksen on apostoli Paavali selvästi määritellyt (1.Kor.14). Kun väkemme palvoo kädet kohotettuina tai tanssii  käytävillä, se on Hengen innoittamaa, kaunista ja järjestäytynyttä. Palvonta klassisessa helluntaiseurakunnassa on kaunista, Kristusta kunnioittavaa ja innoittavaa jokaiselle läsnäolijalle. Et  koskaan ajattele, että me toimimme kuten pakanat ja mielettömät gurun palvojat. Jumala ei koskaan sivuuta mieltämme, kunnioitettavaa esiintymistämme tai pyhän kunnioitustamme.

  Karismaatikoilla on yleensä täysin erilaista. Palvojat näyttävät usein olevan muuttuneessa tajunnan tilassa (transsissa) taakse kääntynein silmin, sekavina (giddy) ja jopa shokissa (silly). Todennäköisesti siellä on sekavaa pälpätystä ja supinaa (consistent muttering of incoherent babble). Kasvonilmeet ovat sokerinmakeita, mutta puhtaus ja Jumalallinen yksinkertaisuus puuttuvat. Se kevytmielinen (flippant) tapa, jolla nämä palvojat tanssivat joka puolella ja kääntyvät ympäri näyttää arvottomalta (cheap) ja turhanpäiväiseltä (prissy). Monet menevät nykiviin ja vääntelehtiviin tiloihin, jota voi kestää tunteja, joskus jopa päiviä. Eräs yleinen piirre on kaatuminen ja tuleminen niin painavaksi, ettei voi nousta ylös ja joskus ei kaksi miestä, tai vielä useampia, jaksa nostaa heitä.  Joskus nämä palvojat menevät sikiöasentoon ja toimivat, kuin olisivat synnyttämässä jotakuta, jonka nimeävät "kadotetuiksi sieluiksi". Nämä kuvaukset ovat tietysti vajavaisia, koska tapahtumat näissä seurakunnissa voivat olla sanoinkuvaamattoman kummallisia.

  On mahdollista, että aito uskova joutuu petetyksi joksikin aikaa ja vajoaa tähän sielullisuuden piiriin. Evankelisten käyttämät uudenaikaiset ylistystavat vaihtelevat edellä kuvatusta perinteisempiin käytösmalleihin. Henki kuitenkin joka tapauksessa on enemmän Idän mystiikan henki, kuin aidon Pyhän Hengen palvelijan. Kun aito Pyhän Hengen palvelutehtävä ilmenee, se on ehdottomasti sopusoinnussa Apostolien Tekojen, evankeliumeissa esitetyn Jeesuksen palvelutehtävän ja Korinttolaiskirjeen 12. ja 14. lukujen kanssa. Jumala ei milloinkaan ole eri mieltä Sanansa kanssa, eikä Hän milloinkaan toimi luonteensa piirteiden vastaisesti.


Jumalan ihmiset, jotka aidosti rakastavat Herraa voivat erehtyä, mutta he näkevät pian totuuden ja palaavat takaisin Sanaan. Jeesus sanoi selvästi, että meidän tulee palvoa Häntä "Hengessä ja totuudessa."    "Nainen sanoi hänelle: "Herra, minä näen, että sinä olet profeetta. Meidän isämme ovat kumartaen rukoilleet tällä vuorella; ja te sanotte, että Jerusalemissa on se paikka, jossa tulee kumartaen rukoilla."

Jeesus sanoi hänelle: "Vaimo, usko minua! Tulee aika, jolloin ette rukoile Isää tällä vuorella ettekä Jerusalemissa. Te kumarratte sitä, mitä ette tunne; me kumarramme sitä, minkä me tunnemme. Sillä pelastus on juutalaisista. Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."  (Joh.4:19-24).

  Nämä kaksi perustekijää ovat ehdottomia vaatimuksia, kun tulemme taivaan Jumalan eteen. Pelastumattomien ihmisten sielullinen ylistys hylätään tänä päivänä aivan kuten ennenkin. Maailmallista ja epäpuhdasta elämää ei voi tuoda Jumalan eteen kelvollisena uhrina. Palvonta, joka on hyljännyt horjumattoman Raamatun Sanan ja kaiken sen totuuden, ei voi tulla Hänen kaikkein pyhimpäänsä, mikä on mahdollista Hänen Poikansa veren kautta.

Huvittajat eivät voi johtaa sinua Pyhän Hengen aikaansaamaan ylistyksen ja palvonnan piiriin. Jumala on jo hyljännyt tämän päivän sielullisten uskontojen enemmistön. Kuitenkin Hän edelleen ottaa vastaan ja siunaa nöyriä sieluja, jotka on lunastettu ja  uudistettu Hengessä. "Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa" (Room.8:16) ja Hänen Henkensä  ja innoituksensa kautta meidän hengessämme, me voimme lähestyä Jumalaa. "Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan." (Hepr.4.16).

   Sinä voit olla vapaa!


  Jokainen, joka on joutunut näiden väärien oppien vangiksi, tarvitsee vapautusta. Ensimmäinen asia on lopettaa kaikki näiden väärien oppien harjoittaminen. Toiseksi pyydä Jeesuksen verta vapauttamaan sinut jokaisesta siteestä, joka liittyy tähän toimintaan. Sitten pysy erossa karismaattisista Uuden Aallon seurakunnista, joissa näitä toimintoja jatkuvasti edistetään.

http://www.heinola.org/~patato/lukijat/muut/kirje140[1].php

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Karismaattiset väärät opetukset Empty Vs: Karismaattiset väärät opetukset

Viesti kirjoittaja jarrut Su Maalis 31, 2019 9:37 am

Karismaattiset väärät opetukset Ztumme13
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2724
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa