Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018

Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Loka 13, 2020 10:20 am

"Romahdus päätti Patrick Tiaisen kaksoiselämän: hän oli homo, eikä siitä parannuta – "Minulle vakuutettiin, että olen Jumalan luoma mies, joka rakastaa naista"
Patrick Tiainen perusti 2010-luvun alussa Uskon sana -liikkeen. Vahvasti karismaattinen liike keräsi kannattajia. Tiainen toimi liikkeen keulakuvana viime vuoteen asti. Hän kävi läpi useita eheytyshoitoja, jossa hänen homoseksuaalisuuttaan yritettiin parantaa. Hän ei usko perustavansa enää uutta liikettä.
13.5.2018 07.00 – PÄIVITETTY 16.5.2018 10.19
Tällä hetkellä Patrick Tiainen opiskelee hätäkeskuspäivystäjäksi. Vuoden aikana hän on joutunut miettimään uudelleen suhdettaan uskoon.JARMO KONTIAINEN

Minna Akimo
Keskustele
Maaliskuussa 2017 tuli romahdus. Nuori mies makasi kotinsa lattialla ja huusi. Ahdistus oli vienyt yöunet. Eläminen kahdessa eri todellisuudessa oli käynyt liian raskaaksi.

Salailu ja itseään vastaan eläminen johtivat uupumukseen, joka vaatii akuuttia sairaalahoitoa sekä terapian, joka jatkuu edelleen.

Sinä iltana kokkolalaisen Patrick Tiaisen tarkasti rakentama kulissielämä murtui.

Julkisesti hän oli karismaattinen saarnaaja, juuri avioitunut aviomies, energinen ja jaksava hengellinen herättäjä. Nuori mies, joka oli perustanut uuskarismaattisen liikkeen, Uskon sanan.

Muurin toisella puolella oli mies, joka taistellut ikänsä omaa seksuaali-identiteettiään vastaan, mutta nyt hän oli rakastunut toiseen mieheen. Ristiriita oli käynyt liian raskaaksi. Fysiikka ei enää kestänyt, eikä mieli. Oli aika kertoa totuus, vaikka hän itse oli opettanut homoseksuaalisuuden olevan syntiä ja vastoin Raamatun opetusta.

–Minulle oli vuosikausia kerrottu, että en ole homo. Että ne ajatukset olivat vain sielun vihollisen korvaani kuiskaamia valheita. Minulle vakuutettiin, että olen Jumalan luoma mies, joka rakastaa naista. Se, että pystyin hyväksymään itseni tällaisena, vaati totaalisen romahduksen, Tiainen kertoo, nyt vuosi tapahtumien jälkeen.

Vuosien eheytyshoidot eivät "parantaneet"
Vuosien aikana Tiainen oli läpikäynyt useita eheytyshoitoja eli hoitoja, joissa hänen homoseksuaalisuuttaan oli yritetty "parantaa".

Hoitojen aikana oli yritetty etsiä selitystä sille, miksi hän oli sellainen kuin hän on. Eheytyshoidossa ei kerrottu sitä, että hän voisi opetella hyväksymään itsensä sellaisena kuin hän on. Edelleen seksuaalivähemmistöön kuuluvan ihmisen asema karismaattisessa liikkeessä on ahdas.

–Usein vaihtoehtona on se, että joko sitoudut selibaattiin, lähdet eheytymishoitoihin tai pitkälle teologiselle tulkintamatkalle, jossa homoliitot hyväksytään. Meillä ei juuri ole karismaattisia yhteisöjä, joissa ajatellaan että kahden samaa sukupuolta olevien liitot olisi perusteltavissa Raamatulla, hän sanoo.

Katso Aamulehteen tehty video vuodelta 2015. Siinä Patrick Tiainen kertoo maineestaan "hihhulihurrina" ja puhuu kielillä:


Kun Tiaisen sivusuhde oli paljastunut, hän erosi perustamansa liikkeen johdosta ja vetäytyi pois sen toiminnasta.

Tilanne oli hämmentävä niin Tiaiselle itselleen kuin seurakuntalaisille. Moni käänsi selkänsä, eikä ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut.

–Uskon, että paljon pitää antaa anteeksi, mitä viimeisinä viikkoina tapahtui. Koko yhteisö joutui kriisiin, eikä kukaan uskonut, miten tämä saattoi olla mahdollista, Tiainen sanoo.

Kaksinkertainen hylätyksi tulemisen tunne
Seksuaalineuvoja Maria Vihlman Sexpo-säätiöstä sanoo, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset joutuvat kokemaan usein kaksinkertaisen hylkäämisen.

He eivät tule hyväksytyksi uskon yhteisöissään eivätkä seksuaalivähemmistöjen omissa yhteisöissä, joissa karismaattisiin liikkeisiin suhtaudutaan varauksellisesti.

MAINOS, JUTTU JATKUU ALLA

–Tällaisessa tilanteessa ihminen ei tule nähdyksi missään itselle tärkeässä yhteisössä, jolloin hän jää todella yksin.

Vihlmanin mukaan moni joutuu valitsemaan kahden kovan vaihtoehdon välillä. Seksuaalivähemmistöön kuuluvan ihmisen on joko lähdettävä pois koko yhteisöstä tai hänen on kiellettävä kokonaan oma seksuaalisuutensa. Molemmat johtavat syvään kriisiin.

–Mitä tiukemmat yhteisön rajat ovat, sitä syvempi kriisi yhteisöstä lähteminen voi aiheuttaa.

Vihlmanin mukaan homoseksuaalisesta eheyttäminen uskonnollisista syistä on ihmiselle traumaattinen kokemus.

Jo pelkästään se, että ihminen joutuu elämään kaksoiselämää, aiheuttaa fyysisen ja psyykkisen stressitilan, joka aiheuttaa monenlaisia oireita kuten ahdistusta, syyllisyyttä ja syvää häpeää.

–Jos uskonnollisessa yhteisössä homoseksuaalisuus nähdään vääränä, ihminen joutuu elämään tilanteessa, jossa hän yrittää kontrolloida paitsi omia tekojaan myös tunteita ja ajatuksiaan. Hän ei uskalla olla itselleen eikä oman yhteisönsä edessä sitä, mitä hän lopulta on, Vihlman sanoo.

Suomessa on Tiaisen mukaan tuhansia ihmisiä, jotka odottavat "uuden Patrick Tiaisen nousemista".JARMO KONTIAINEN

Vihlman haluaa korostaa sitä, että ihmisellä on aina mahdollisuus selviytyä tilanteista, jotka ovat ristiriitaisia ja vaikeita.

–Aina on mahdollista toipua, sillä ihmisen omat voimavarat ovat usein suuremmat kuin ihminen itse ajattelee.

Toipuminen on kuitenkin pitkä prosessi ja vaatii mahdollisesti ammattiapua sekä vertaistukea.

–Ammattilaisten avusta ja psykoterapiasta on hyötyä, mutta myös vertaistuki on tehokasta. Kun puhuu ihmiselle, jolla on kokemusta samoista asioista, huomaa, ettei häpeä ei ole minussa itsessäni vaan se on jonkin muun antama tunne.

Lue myös: "Jumalan ihmelapsi" Patrick Tiainen kirjoitti itsemurhaviestin ja suunnitteli hautajaisensa – sitten hän alkoi saarnata

Vahva karismaattinen liike voi ajaa uskonnolliseen psykoosiin
Tällä hetkellä Patrick Tiainen asuu Kuopiossa, jossa hän opiskelee hätäkeskuspäivystäjäksi. Vuoden aikana hän on joutunut miettimään uudelleen suhdettaan uskoon ja seurakuntayhteyteen.

Enää hän ei usko, että hän alkaisi perustaa uutta hengellistä liikettä, vaikka sellaisille riittää maaperää. Suomessa on hänen mukaansa tuhansia ihmisiä, jotka odottavat "uuden Patrick Tiaisen nousemista".

–Oikeasti on niin, ettei mene kauaa kun nousee seuraava Patrick. Siellä on valtava määrä ihmisiä, jotka sitä odottaa, hän sanoo.

Tiainen perää myös sitä, että karismaattisten liikkeiden pitäisi kantaa aiempaa paremmin vastuuta siitä, millaista hengellistä kulttuuria liikkeissä luodaan. Liikkeillä on vastuu myös siinä, että esimerkiksi mielenterveysongelmat tunnistetaan ja tarvittaessa ihmistä autetaan hakeutumaan lääkäriin.

–Jokaisella liikkeessä mukana olevalla ihmisellä on vastuu, koska liikkeiden sisäinen kulttuuri luodaan yhdessä. Se, miten näissä liikkeissä mielenterveysongelmat tunnistetaan, pitäisi nostaa esille. Jos liike on hyvin karismaattinen, eikä apua tarvitseva ihminen saa hoitoa, tilanne voi johtaa pahimmillaan uskonnolliseen psykoosiin, Tiainen sanoo.

Oikaisu 16.5.2018: Toisin kuin jutussa sanottiin, Patrick Tiainen ei ole helluntaiseurakunnan jäsen. Hän käy toisen paikallisen seurakunnan tilaisuuksissa.

”Jumalan ihmelapsi” Patrick Tiainen kirjoitti itsemurhaviestin ja suunnitteli hautajaisensa – sitten hän alkoi saarnata."

--------------------------------------------------

ARMO KUULUU (Patrilillekin) juuri

Virsi 80, 5. säkeistö:

"Armo kuuluu sulle juuri,
sulle, raukka kurjinkin,
vaikka rintaas tuska suuri
kalvaa liekein polttavin.
Kaikkein synnit Jeesus kantoi,
kaikkein tähden itsens antoi
ristiin, kärsimyksihin."

(Silti täytyy varoittaa eksytyksistä, synnistä yms. vaaroista, mutta ei ilman täyttä Evankeliumia.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty Vs: P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018

Viesti kirjoittaja Hellevi Ke Loka 14, 2020 7:04 am

Vihlmanin mukaan homoseksuaalisesta eheyttäminen uskonnollisista syistä on ihmiselle traumaattinen kokemus.

Jo pelkästään se, että ihminen joutuu elämään kaksoiselämää, aiheuttaa fyysisen ja psyykkisen stressitilan, joka aiheuttaa monenlaisia oireita kuten ahdistusta, syyllisyyttä ja syvää häpeää.

–Jos uskonnollisessa yhteisössä homoseksuaalisuus nähdään vääränä, ihminen joutuu elämään tilanteessa, jossa hän yrittää kontrolloida paitsi omia tekojaan myös tunteita ja ajatuksiaan. Hän ei uskalla olla itselleen eikä oman yhteisönsä edessä sitä, mitä hän lopulta on, Vihlman sanoo.

Seksuaalineuvoja Maria Vihlman Sexpo-säätiöstä osaa hyvin psykologisoida asioita, mutta ilman tuloksia, näissä seksuaalivähemmistö asioissa. Luonnottomasta ei voi tehdä luonnollista, sen sanoo järkikin, mutta ei Psykologin järki. Siksi ei löydy muuta rehellistä sanaa kaikelle jäniksenkäpälätouhulle (ei se mitään väärää ole)kuin se, että kysymys onkin puoskaroimisesta.

Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty Kommentti!

Viesti kirjoittaja Stiina Ke Loka 14, 2020 9:32 am

Niin, eivät "homoseksuaalit" mitään rauhaa tietenkään, niin kuin eivät muutkaan "seksuaalit" voi saada ennen kuin suostuvat tunnustamaan syntinsä ja syntisyytensä totuudessa ja siten osaavat (pystyvät) ottamaan Lahjan Kristuksessa vastaan.
Koko asia on aina ollut vaikea, koska emme mitenkään pysty ymmärtämään toisiamme. Olemme vain puolueellisia itsessämme. Joten tässä asiassa on helppo uskoa Raamattua, koska asia on yksiselitteinen ja kiistaton Jumalalta. Se ei tietenkään tee heistä meitä muita syntisempiä. Vaikka meillä ei olisi näillä alueilla tekosyntejä ja hyvin vähän muillakaan aloilla, emme kuitenkaan koskaan riitä omavanhurskaudellamme, vaan Hell odottaa myös (kauheaa affraid). Raamattu niin selvästi sanoo. Ei ole olemassa muuta Tietä kenellekään kuin Jeesuksen K. Sovitustyö.
Miksi eivät siis "homotkin" usko Raamattua eikä vain halua muuttaa asiaa oman mielensä mukaiseksi. Niin kyllä monet muutkin tekevät omaksi kadotuksekseen. Tällöin lakataan olemasta peräti kristittyjä eikä vain langeta tai suosita selvää syntiä, mikä myös on tietysti kadottavaa.
Mielestäni Kirkkomme ei ole enää kristillinen, jos se suosii syntiä. On eri asia pystyykö olemaan synnitön vai ei. Anteeksianto on joka aamu uus, (lauletaan ja on totta), samalla "liha" himoineen kuoleutuu vähitellen tai toisilla heti. Onko ihanampaa kuin Evankeliumi! Tämän elämän ilot saattavat loppua jo lyhyeen ja aika pian joka tapauksessa niin kuin onneksi kärsimyksetkin loppuvat aikanaan.
Nyt pitäisi valita oikea, kristitty piispa muiden tueksi. Eivät oikeat luterilaiset voi luopua kirkkaasta Raamatun opetuksesta. Se on tosi tärkeää, vaikka uudestisyntyminen Kristuksessa on se ydin-/pääasia.

(Naispappeusasia on ihan eri asia, jossa toivon että jaksettaisiin vielä tutkia, mikä puoli erehtyi tulkinnassaan; ehdottomasti molempia sukupuolia tarvitaan kristittyinä opettajina ja sielunhoitajina. I love you Miehet eivät ymmärrä naisia eivätkä naiset miehiä muuta kuin silloin tällöin.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Hellevi likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty Vs: P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018

Viesti kirjoittaja Hellevi To Loka 15, 2020 2:48 amKiitos hyvästä kommentista Stiina!


Miehet eivät ymmärrä naisia eivätkä naiset miehiä muuta kuin silloin tällöin.)


Mietityttää. Mitenkähän se oikein on, kun molemmat Jumalan Testamentit
on annettu niin miehille kuin naisille. Jeesus itse valitsi Apostolit ja antoi
heille käskyn mennä kaikkeen maailmaan saarnaamaan evankeliumia.
Sielunhoidollisuus asioissakin Apostoli Paavali oli todella hyvä opettaja
meille naisillekin, ja ymmärsi meitä. Kyllä me sisaret saamme hoitaa
toistemme sieluja, sen mukaan, kun ja jos sielu sietää,
Jumalan Pyhä Henkihän se ohjaa ja antaa viisautta kaikkeen.

Eihän naisen tarvitse mikään vihitty pappi olla, jotta voi auttaa kanssasisariaan, vai mitä?
Antaahan Jumala naisillekin ymmärrystä ja avaa sanaasa, kun tutkimme sitä.
Eivät kaikki naisetkaan/sisaret toisiaan ymmärrä, eikä ymmärrä miestäkään.
Kuitenkaan ei KENENKÄÄN tarvitse jäädä yksin ymmärtämystä vaille,
jos ei edes pysty ottamaan apua vastaan, vaan meillähän on Vierellä kulkija,
Pyhä Henki, Auttaja Lohduttaja Ymmärtäjä, kiitos Jeesuksen Kristuksen.
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty Selitystä!

Viesti kirjoittaja Stiina To Loka 15, 2020 9:41 am

Tuhoutui selitykseni. En jaksakaan uudestaan, vaikka en päässyt loppuun.
Kuitenkin, en ole koskaan saanut miespappia ymmärtämään vaikeita ongelmiani. Naisammattilaisilta olen saanut löytää helpommin, vaikka ei tietenkään lopullisesti. Kiitos, että Jumala on auttanut ja jopa ilmestyksellä. Mutta mikäpä se "lihalle" riittäisi minullakaan. Syntinen olin jo syntyissäni...
Vielä on jonkin näköin tarve purkaa, mutta en haluaisi purkaa, koska kadun jälkeenpäin. Armo saa riittää minulle.
Tykkään kuitenkin pohtia asioita ja miettiä maailman menoa ja sitä surua, että kukaan ei lähipiirissäni tai suvussani usko ainakaan samoin kuin minä. Oikeutta tuomita heitä minulla ei ole, mutta ihmettelen. Eikä minulle ole sallittu auttaa ketään tietoisesti uskoon. En ole pystynyt auttamaan hädässä olevia, vaan kauheita on tapahtunut. Siksi epäilykset välillä kalvavat pahasti.
(Rukousvastauksenakin olen usein saanut ystäväksi narsistin). Olen tietenkin saanut siunauksiakin ja varjelusta kokea, mutta yksin jäin, enkä missään tapauksessa mene enää minkään papin, terapeutin tai ystävän "hoitoon" ikinä. Kumpa ei tarvitsisi mennä lääkääriinkään! Tarvitsisin labrakokeet ja silmälasit, mutta en uskalla niitäkään, koska minun onnellani tarttuu Covid-19.
Tänne tykkään kirjoitella vapaasti nimimerkillä. Joitakin tarpeitakin on tullut saatua täytetyksi. I love you
(Minua ei ole kukaan koskaan ihminen rakastanut pyyteettömästi. Lapset, kissat ja koirat ovat omalla tavallaan ja selviytymiseen elämässä auttoi, että sai uskoa Jumalan rakastavan yleisesti ja heikkoja erityisesti.
Kadun jo!

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Hellevi likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty Vs: P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018

Viesti kirjoittaja Hellevi To Loka 15, 2020 11:44 am

Stiina älä kadu, rehelliset koruttomat kirjoituksesi ovat lääkettä.

Itsekin kirjoitan siksi että se helpottaa, kun saa pukea taistelunsa
sanoiksi.

(Minua ei ole kukaan koskaan ihminen rakastanut pyyteettömästi.
Lapset, kissat ja koirat ovat omalla tavallaan ja selviytymiseen elämässä auttoi, että sai uskoa Jumalan rakastavan yleisesti ja heikkoja erityisesti.
Kadun jo!Hiljaa on saanut tyyntyä Jumalan Suuren Armoon,
ja opetella sen ymmärtämistä syntistä ihmistä kohtaan,
Rakkauteen, joka on ikuista, ja sietää elämän mittaisen
kurjuuteni, hermostumatta kyllästymättä.


Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1061
Join date : 13.11.2017

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018 Empty Vs: P. Tiainen; napattu Aamulehdestä v. 2018

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa