Haku
Viimeisimmät aiheet
Eniten katsotut aiheet
Psykoheresia
Sivu 1 / 1
Psykoheresia
Psykoheresia
Psychoheresy
Martin and Deidre Bobgan
Julkaisijan esipuhe
Tämä on erinomainen lyhyt psykologian paljastus ja se julkaistaan kokonaisuudessaan ilman muutoksia. Olisi kuitenkin ollut hyödyllistä, jos kirjoittajat olisivat selventäneet sanojen "kirkko" ja "kristitty" merkitystä. Kun ei tehdä selkeää eroa todellisen ja väärän kirkon, todellisten ja väärien paikallisseurakuntien, todellisten ja väärien kristittyjen välillä, saattaa syntyä vaikutelma, että että psykologia nauttii laajaa hyväksyntää oikeiden kristittyjen ja oikeiden kirkkojen keskuudessa.
Tietenkin on joitakin todellisia uskovia, jotka lankeavat joksikin aikaa erehdyksiin, jopa harhaoppiin, mutta valtava enemmistö niistä, jotka nykyään tunnustavat olevansa kristittyjä ja valtaosa tunnustavista kirkoista, jotka omaksuvat psykologian, eivät ole todella Herran kansaa. Ja juuri tämä enemmistö on se, joka helposti omaksuu psykoheresian.
Tosiasiassa ei ole olemassa sellaista asiaa kuin "kristillinen psykologia" ja kirjoittajat tekevät selväksi, että sanat "kristillinen" ja "psykologia" viittaavat eri uskontoihin eivätkä sovi yhteen. He eivät selvästikään usko, että "kristillisessä psykologiassa" on mitään kristillistä ja yhdessä heidän loppuviitteissä mainituista teoksistaan he käyttävät lainausmerkkejä näiden sanojen ympärillä tehdäkseen tämän tärkeän eron. Olisi kuitenkin ollut hyödyllistä, jos he kirjoittaessaan "kristityistä psykoterapeuteista" itse artikkelissa olisivat tehneet samoin.
Emme tietenkään kiellä sitä, että todellinen kristitty voi tietämättömyyttään virheellisesti ryhtyä psykologiksi; mutta se ei koskaan ole hänen luonnollinen elementtinsä ja kun hän harjoittaa sitä, hän kieltää Herran Sanan ja tekee siten syntiä Häntä vastaan. Sama pätee siihen, mitä kutsutaan "raamatulliseksi neuvonnaksi", joka ei itse asiassa ole lainkaan raamatullista ja on vain toinen versio psykoheresiasta.
– Shaun Willcock, Bible Based Ministries
Pyydämme uskovia harkitsemaan seuraavia vakuuttavia syitä kääntyä pois rakkaudesta psykologisiin neuvontateorioihin ja terapioihin, joita kirkossa niin voimakkaasti kannatetaan. Seuraavat seikat eivät kaikki koske jokaista yksittäistä psykologia' harjoittavaa tahoa. Meidän mielestämme seuraavat tulisi kuitenkin ottaa huomioon, kun lukee, mitä he ovat kirjoittaneet. tai kuuntelee, mitä he sanovat.
Raamatullisia tiedotteita
Kaikkien niiden raamatullisten syiden takana, joiden vuoksi kristittyjen ei pitäisi harjoittaa psykoterapiaa ja sen taustalla olevia psykologioita, on yksi tosiasia: Psykoterapian ja sen taustalla olevien psykologioiden käyttö kieltää Raamatun riittävyyden niihin elämän kysymyksiin, joita psykoterapeutti tavallisesti hoitaa.* "Sola Scriptura" elämän kysymyksiin ei tarvitse apua psykologian särkyneistä säiliöistä. (Jes. 55:1-3.)* Raamatussa on totuus ihmiskunnasta, kun taas psykoterapiassa on vain ihmisten viisautta, josta Jumala varoittaa kansaansa. (1. Kor. 1:19-21; 2:4-6.)*
Yksi 1900-luvun kirkon ja nyt 2000-luvun kirkon räikeistä epäonnistumisista on neuvontapsykologian ja sen taustalla olevien persoonallisuus- ja terapeuttisten teorioiden ja tekniikoiden edistäminen[1].* Sanat kristinusko ja psykologia (kuten sitä nykyään käytetään) eivät sovi yhteen. Ne ovat eri uskontoja. Siksi ei ole olemassa oikeutettua "kristillisen psykologian" harjoittamista [2].* Ihmiset, jotka yrittävät yhdistää psykologian kristinuskoon, ovat kuin israelilaiset, jotka lisäsivät epäjumalia jumalanpalvontaansa. (Jer. 2:11:13; Hes. 6:6; 14:6-8; 20:31,39.)
* Kristityille ei ole olemassa psykoterapioita, joita tulisi käyttää Raamatun sijasta tai Raamatun lisänä, koska ne rajoittuvat "vanhaan ihmiseen" eli lihaan, kun taas uudestisyntyneet kristityt ovat saaneet uuden elämän Kristuksessa. (2. Kor. 5:17.)
* Psykoterapia ei käsittele eikä voi käsitellä elämän tärkeimpiä kysymyksiä, nimittäin syntiä, pelastusta, pyhitystä ja kirkastumista ja kuka tahansa valtuutettu psykoterapeutti, joka käsittelee näitä raamatullisia oppeja neuvonnan aikana, rikkoo valtion luvan rajoituksia.[3]*
Psykoterapia on “tiedon nimellä kulkevaa valhetietoa” (1.Tim. 6:20.)
* Kukaan ei ole koskaan todistanut, että psykoterapia tuottaisi parempia tuloksia kuin se
raamatullinen työ, jota on tehty seurakunnassa helluntaista lähtien [4].
* Psykoterapiaan liittyy lihallinen kommunikaatio, se on yleensä ongelmakeskeistä, ja sen
keskustelut loukkaavat säännöllisesti raamatullista opetusta [5].
* Ongelmakeskeinen neuvonta, jota yleensä tekevät sekä psykologiset että raamatulliset neuvojat, johtaa väistämättä syntiseen, pahaan puhumiseen [6].
* Yli 60 vuotta sitten kristityt käsittelivät henkilökohtaisia ja ihmissuhdeongelmia ensisijaisesti perheessä, läheisten ystävien kanssa tai seurakunnassa, ei niinkään vieraiden kanssa [7].
* Psykoterapia ei voi pelastaa ihmistä synnistä, eikä tuottaa uutta elämää Kristuksessa. Se ei voi pelastaa, vanhurskauttaa, pyhittää eikä kirkastaa. Se ei voi auttaa ihmistä mukautumaan Kristuksen kuvaksi. Se rajoittuu lihaan eli vanhaan luontoon [8].
* Viimeisten aikojen itsensä rakastajien aikakausi, jossa elämme, on johtanut aikakauteen, jossa meillä on lukuisia henkilökohtaisia ja ihmissuhdeongelmia, joihin Raamattu tarjoaa todellisia hengellisiä vastauksia, mutta psykoterapia vääriä lihallisia vastauksia. (2 Tim. 3.)
* On syntiä lisätä psykologiaa Jumalan Sanaan, tai käyttää psykologiaa Raamatun asemesta.
* Kristitty psykologi tietää yleensä vähemmän Sanasta ja sen soveltamisesta elämän ongelmiin kuin pastori.
* On tuskin yhtään psykologista ideaa, jota ei voitaisi saada kuulostamaan raamatulliselta.
* Kristitty psykologi tulkitsee usein Raamattua psykologisesta näkökulmasta sen sijaan, että arvioisi psykologiaa raamatullisesta näkökulmasta.
* Psykologiset selitykset elämästä ja psykologiset ratkaisut elämän ongelmiin eivät ole ainoastaan tarpeettomia kristityille, vaan myös hengellisesti haitallisia, sillä ne koostuvat lukuisista lihallisista arvauksista, jotka korvaavat hengellisen pyhityksen.
Psykologisia (psykoterapeuttisia) tiivistelmiä
Vaikka raamatulliset syyt välttää tällaista maallista psykologista terapiaa ovat kaikki, mitä tarvitaan, koska Raamattu ei tarvitse tällaista tukea, on syytä huomata, että tiede, johon psykoterapeutit vetoavat käytäntönsä tueksi, on täynnä todisteina esitettyjä ristiriitaisia ideoita, teorioita ja tutkimuksia.
* Noitatohtoreilla ja psykoterapeuteilla on yhteiset juuret työssään.[9]
* "Psykoterapia auttaa eniten niitä, jotka tarvitsevat sitä vähiten."[10]
* Psykoterapia koostuu arvauksista, mielipiteistä ja epätieteellisistä teorioista siitä, kuka ihminen on ja miten hän muuttuu. Se ei ole tiedettä.[11]
* Monet lähes 500 käytettävissä olevasta psykoterapeuttisesta lähestymistavasta ja tuhansista tekniikoista ovat usein ristiriidassa keskenään.[12]
* Nämä erilaiset psykoterapeuttiset lähestymistavat näyttävät toimivan (yhtäläisten tulosten ilmiö), mutta niillä on vain lievä tai kohtalainen vaikutus. "Se, onko psykoterapian vaikutuksen suuruusluokka keskisuuri vai pieni, jää kiistanalaiseksi; kukaan ei ole väittänyt, että se olisi suuri."[13] Martin Seligman, Amerikan psykologiyhdistyksen entinen puheenjohtaja, sanoo, että "suurimmaksi osaksi saamme aikaan vain lievää tai kohtalaista helpotusta"[14].
* Psykoterapian käyttämisellä elämän ongelmien käsittelyyn voi olla haitallisia vaikutuksia, ja joillakin hyvin suosituilla lähestymistavoilla voi olla hyvin kielteisiä vaikutuksia.[15]
* Psykologiset selitykset elämästä ja psykologiset ratkaisut elämän ongelmiin ovat parhaimmillaan kyseenalaisia, pahimmillaan haitallisia ja vähintäänkin hengellisiä väärennöksiä.[16]
* Tieteellinen tutkimus on jo kumonnut psykoterapian suositun käytön, mutta ei ole lopettanut sen leviämistä. Tutkimuksen vuoksi Alexander Astin väittää, että "psykoterapian olisi pitänyt kuolla sukupuuttoon. Mutta niin ei käynyt. Se ei edes horjunut. Psykoterapia oli ilmeisesti saavuttanut toiminnallisen autonomian" (korostus hänen). Toiminnallinen autonomia syntyy, kun käytäntö jatkuu sen jälkeen, kun sitä tukeneet olosuhteet ovat hävinneet [17].
* Psykoterapia on valepukuinen uskonto, joka esiintyy tieteenä ja joskus lääketieteenä[18].
* Nykyaikaisen psykoterapian kaksi tärkeintä edeltäjää ovat mesmerismi ja freudilainen
psykoanalyysi.[19]
* "Ei ole olemassa positiivista näyttöä ammatillisen psykologian tehokkuudesta
[vaikuttavuudesta]."[20]
* "Psykoterapia saatetaan tulevaisuudessa tuntea 1900-luvun suurimpana huijauksena."[21]
* Tähän mennessä tehdyissä lukuisissa tutkimuksissa ei ole osoitettu, että koulutetut, tutkinnon suorittaneet, lisensoidut psykoterapeutit auttaisivat apua tarvitsevia paremmin kuin amatöörit." [22]
* "Psykoterapian tehokkuuden [vaikuttavuuden] arviointi on johtanut meidät siihen
johtopäätökseen, että ammattipsykologit eivät ole parempia psykoterapeutteja kuin kukaan muu, jolla on minimaalinen koulutus - joskus jopa ne, joilla ei ole lainkaan koulutusta; ammattilaiset ovat vain kalliimpia."[23]
* Psykoterapian onnistumista mitataan sillä, tunteeko ihminen olonsa paremmaksi, mutta sen pitäisi olla se, että elääkö ihminen paremmin Raamatun mallien mukaan.
* Psykoterapian suosio ei johdu tieteestä vaan ennemmin politiikasta.[24]
* Psykoterapeutit elävät "spontaanista remissiosta", eli oireiden katoamisesta ilman muodollista hoitoa.[25]
* Neuvonta on pohjimmiltaan naisten hommaa, jota miehet neuvottavina enimmäkseen vihaavat ja naiset ovat tällä hetkellä suuri enemmistö neuvojista ja neuvottavista.[26]
* Tutkinnot, luvat, kokemus ja koulutus neuvonnan alalla eivät tee psykologeista ihmisen
käyttäytymisen asiantuntijoita.[27]
Kristittyjen, jotka ovat laillistettuja psykoterapeutteja, on noudatettava syrjimättömyyspolitiikkaa, mikä tarkoittaa, että he eivät voi kieltää ammatillista palvelua keneltäkään rodun, sukupuolen, identiteetin, sukupuolen ilmaisun, uskonnon, kansallisen alkuperän, iän, seksuaalisen suuntautumisen, vamman, sosioekonomisen tai aviollisen aseman perusteella.[28]
* Lisensoidut psykoterapeutit ovat lisenssinsä nojalla kiellettyjä evankelioimast asiakkaitaan mihin tahansa uskonnolliseen uskoon, mukaan lukien kristinuskoon.[29]
* Lisensoidut psykoterapeutit eivät toimilupaansa vedoten saa johtaa päättelemään tai
ymmärtämään, että he tarjoavat uskonnollista neuvontaa, mukaan lukien kristinusko.[30]
* Se, mitä psykologi sanoo, on usein vastoin sitä, mitä monet muut psykologit sanovat.[31]
* Tapaushistoriat tai onnistuneet esimerkit eivät yleensä edusta sitä, mitä normaalisti tapahtuu.[32]
* Väitetyt onnistumiset eivät niinkään liity neuvojan psykologiseen koulutukseen, lisensseihin ja kokemukseen, kuin asiakkaan omaan elämään liittyviin tekijöihin.[33]
* Neuvonnassa väitetyt onnistumiset voivat helposti olla yhtä hyviä kuin henkilöillä, jotka eivät saa psykologista neuvontaa.[34]
* Onnistumiset psykologisessa neuvonnassa ovat usein lyhytaikaisia [35].
* Psykoterapiassa esiintyy sekä onnistumisia että epäonnistumisia.[36]
* Jokaisella psykologisella järjestelmällä on varmasti oma haitta-asteensa.[37]
* Se, mitä psykologi sanoo ihmissuhteista ja elämän ongelmista, on pikemminkin henkilökohtainen mielipide kuin tieteellinen tosiasia.[38] [39]
* Psykoterapia ei ole johdonmukainen tiede periaatteessa, teoriassa, diagnoosissa eikä hoidossa.[40]
Herra itse on kristityn lähde elämään ja käsittelemään elämän ongelmia, jotka tavallisesti viedään psykologisesti koulutetulle neuvonantajalle. Raamattu antaa ainoan tarkan käsityksen siitä, miksi ihminen on sellainen kuin on ja miten hänen tulee muuttua. Huoli siitä, miten kristittyjen tulee elää ja muuttua ja miten voittaa elämän koettelemukset, ahdistukset ja kärsimykset, on hengellinen, ei psykologinen asia.
Siitä huolimatta kristityt kaikkialla seurakunnassa katsovat, mitä psykologit sanovat, kuinka elää, miten suhtautua toisiin ihmisiin ja miten kohdata elämän haasteet. Toisaalta on olemassa riittävästi raamatullista ja tieteellistä näyttöä, että sekulaari psykologiateollisuus ja sen myötä kristillinen psykologiateollisuus voidaan lopettaa. Toisaalta emme ole tarpeeksi naiveja uskomaan, että kristittyjen enemmistö ottaisi huomioon niiden lakkauttamista tukevat ylivoimaiset todisteet.
41 Kaiken tämän psykoheresian juuret ja versot kaikkine variaatioineen ja yhdistelmineen muodostavat kristikunnalle massiivisen viettelyksen.(Tämä artikkeli on ote ja päivitetty luvusta 1 julkaisussa PsychoHeresy: The Psychological Seduction of Christianity [Revised & Expanded].[42] Käytetty tekijöiden luvalla. Martin ja Deidre Bobgan johtavat järjestöä PsychoHeresy Awareness Ministries, joka paljastaa psykologian ja kaikki sen osa-alueet, kuten myös sen, että monet tunnustavat kristityt ja kristilliset kirkot käyttävät sitä syntisesti. https://pamweb.org )
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Vierailija- Vierailija
Vs: Psykoheresia
Recommended for further study:
Psychology: False Science, False Religion (three-part MP3 series), by Shaun Willcock. Free
download: https://www.biblebasedministries.co.uk/tapes/various-messages/
Bible Based Ministries
info@biblebasedministries.co.uk
www.biblebasedministries.co.uk
ENDNOTES:
[1]. Martin and Deidre Bobgan. The End of “Christian Psychology.” Santa Barbara, CA: EastGate
Publishers, 1997, https://pamweb.org/wp-content/uploads/2019/11/ECP-ebk.pdf.
[2]. Ibid., pp. 3-4.
[3]. Martin and Deidre Bobgan, “Licensed Christian Psychotherapists,” PsychoHeresy Awareness
Letter, Vol. 28, No. 5, Sept-Oct, 2020, https://pamweb.org/christian-psychology/licensed-christianpsychotherapists/.
[4]. Bobgan, The End of “Christian Psychology,” op. cit.
[5]. Martin and Deidre Bobgan. Person to Person Ministry: Soul Care in the Body of Christ. Santa
Barbara, CA: EastGate Publishers, 2009, Part Two, https://pamweb.org/wpcontent/uploads/2019/11/PPM-ebk.pdf. Martin and Deidre Bobgan. Stop Counseling! Start
Ministering! EastGate Publishers, 2011, Chapter 3, https://pamweb.org/wpcontent/uploads/2019/11/Stop-Start_ebk.pdf=Stop-Start.
[6]. See Biblical Counseling Reviews, https://pamweb.org/wp-content/uploads/2020/02/BiblicalCounseling-Reviews-for-web.pdf.
[7]. Bobgan, “Licensed Christian Psychotherapists,” op. cit.
[8]. Ibid.
[9]. E. Fuller Torrey. Witchdoctors and Psychiatrists: The Common Roots of Psychotherapy and
Its Future. New York: Harper and Row, Publishers, 1986.
[10]. Personal letter from Dr. Hans Strupp, Distinguished Professor, Vanderbilt University.
[11]. Martin and Deidre Bobgan. The End of “Christian Psychology.” Op. cit., Chapter 2,
https://pamweb.org/wp-content/uploads/2019/11/ECP-ebk.pdf.
[12]. Ibid., Chapters 7-16.
[13]. APA Commission on Psychotherapies. Psychotherapy Research: Methodological and
Efficacy Issues. Washington, DC: American Psychiatric Association, 1982.
[14]. Mary Sykes Wylie interviewing Martin Seligman. “Why Is This Man Smiling?” Psychotherapy
Networker, Vol. 27, No. 1, p. 51.
[15]. Bobgan. The End of “Christian Psychology,” op. cit., pp. 66-68, https://pamweb.org/wpcontent/uploads/2019/11/ECP-ebk.pdf.
[16]. Ibid., pp. 16-20, https://pamweb.org/wp-content/uploads/2019/11/ECP-ebk.pdf.
[17]. Alexander W Astin, “The Functional Autonomy of Psychotherapy,” The Investigation of
Psychotherapy: Commentaries and Readings. Arnold P Goldstein and Sanford J. Dean, eds. New
York: John Wiley, 1966, p. 62.
[18]. William Epstein, Psychotherapy as Religion: The Civil Divine in America, Reno: University of
Nevada Press, 2006.
[19]. Thomas Szasz. The Myth of Psychotherapy. Garden City, NY: Anchor Press/Doubleday,
1978, Chapters II and III.
[20]. Robyn Dawes. House of Cards: Psychotherapy Built on Myth. New York: The Free
Press/Macmillan, Inc., 1994, p. 58.
[21]. Dr. Lawrence LeShan. Association for Humanistic Psychology, October 1984, p. 4.
[22]. Bobgan, The End of “Christian Psychology,” op. cit., pp. 84-87, https://pamweb.org/wpcontent/uploads/2019/11/ECP-ebk.pdf.
[23]. Dawes, op. cit., pp. 101-102.
[24]. Rogers H. Wright and Nicholas A. Cummings, eds. The Practice of Psychology: The Battle
for Professionalism. Phoenix, AZ: Zeig, Tucker & Theisen, Inc., 2001.
[25]. Hans J. Eysenck, “The Outcome Problem in Psychotherapy: What Have We
Learned?” Behavioral Research and Therapy, Vol. 32, No. 5, 1944, p. 477.
[26]. Bobgan. Stop Counseling! Start Ministering! op. cit., Chapter 1, https://pamweb.org/wpcontent/uploads/2019/11/Stop-Start_ebk.pdf?pdf=Stop-Start.
[27]. Dawes, op. cit., pp. 15, 38, 52, 62, 73.
[28]. American Psychological Association, “Ethical Principles of Psychologists and Code of
Conduct,” 2010 Amendments, www.apa.org/ethics/code/index.aspx?item=3; American Association
of Marriage and Family Therapists, “Code of Ethics,”
www.aamft.org/imis15/content/legal_ethics/code_of_ethics.aspx.
[29]. Martin and Deidre Bobgan, “Licensed Christian Psychotherapists,” PsychoHeresy Awareness
Letter, Vol. 28, No. 5, https://pamweb.org/christian-psychology/licensed-christianpsychotherapists/.
[30]. Ibid.
[31]. Martin and Deidre Bobgan, “Psychotherapeutic Methods of CAPS Members,” Christian
Association for Psychological Studies Bulletin 6, No. 1, 1980, p. 13.
[32]. Elizabeth F. Loftus and Melvin J. Guyer. “Who Abused Jane Doe? The Hazards of the
Single Case History,” Part 1. Skeptical Inquirer, Vol. 26, No. 3, pp. 24, 25.
[33]. Dawes, op. cit., pp. 15, 38, 52, 62, 73.
[34]. Ibid.
[35]. Bobgan, The End of “Christian Psychology,” op. cit., Chapter 4.
[36]. Ibid.
[37]. Bobgan, Stop Counseling! Start Ministering! op. cit., pp. 164-171, https://pamweb.org/wpcontent/uploads/2019/11/Stop-Start_ebk.pdf?pdf=Stop-Start.
[38]. Harvey Mindess. Makers of Psychology: The Personal Factor. New York: Insight Books,
1988.
[39]. Linda Riebel, “Theory as Self-Portrait and the Ideal of Objectivity.” Journal of Humanistic
Psychology, Spring, 1982, pp. 91-92.
[40]. Martin and Deidre Bobgan, The Psychological Way/The Spiritual Way. Bethany House
Publishers, 1979, p. 63.
[41]. Martin and Deidre Bobgan, “Licensed Christian Psychotherapists,” PsychoHeresy Awareness
Letter, Vol. 28, No. 5, https://pamweb.org/christian-psychology/licensed-christianpsychotherapists/.
[42]. Martin and Deidre Bobgan. PsychoHeresy: The Psychological Seduction of
Christianity (Revised & Expanded). Santa Barbara, CA: EastGate Publishers, 2012, Chapter 1,
https://pamweb.org/wp-content/uploads/2021/06/psychoheresy-preview.pdf
https://asiakas.kotisivukone.com/files/cuttingedgefinland.kotisivukone.com/11_Psykoheresia.pdf
Vierailija- Vierailija
Vs: Psykoheresia
Mitenkä Te arvoisat lukijat suhtaudutte
Psykoheresiaan?
Onko se uskovaiselle sopivaa vai ei?
Kun ottaa huomioon suuren psyyksesairaitten tarpeen
juuri meidän päivinämme, varsinkin nuorison kohdalla.
Mitä tuumaatte?
Psykoheresiaan?
Onko se uskovaiselle sopivaa vai ei?
Kun ottaa huomioon suuren psyyksesairaitten tarpeen
juuri meidän päivinämme, varsinkin nuorison kohdalla.
Mitä tuumaatte?
Vierailija- Vierailija
Vs: Psykoheresia
Onko oikaa aitoa kristillistä psykologiaa olemassa?
Niin monet uskovaiset ainakin sanovat, kun ovat hakeutuneet "uskovaisen psykologin" puheille.
Kuinka on, voiko uudestisyntynyt ihminen mennä psykologille selviytymään menneisyyden traumouista, Raamattuhan sanoo, että uudestisyntynyt on
UUSI LUOMUS vnha on kadonnut ja uusi on sijaan tullut? 2 korinttolaiskirje 5:17
Niin monet uskovaiset ainakin sanovat, kun ovat hakeutuneet "uskovaisen psykologin" puheille.
Kuinka on, voiko uudestisyntynyt ihminen mennä psykologille selviytymään menneisyyden traumouista, Raamattuhan sanoo, että uudestisyntynyt on
UUSI LUOMUS vnha on kadonnut ja uusi on sijaan tullut? 2 korinttolaiskirje 5:17
Vierailija- Vierailija
Vs: Psykoheresia
Todella Hyvä vastaus, Stiina!
Niin on!
Hyvä on mennä psykologille, tai lääkärille, pääasia että jotakin apua saa, ettei tarvitse yksikseen olla ja jäädä.
Ei ne meidän rakkaat läheisemme kaikkia ongelmiamme jaksa kuunnella, eikä ole tarkoituskaan! Ei puolisokaan aina jaksa tai pysty naisen monimutkaista sielunmaailmaa ymmärtämään. Miehet harvemmin edes toisilleen sisimpiään paljastavat, vaimolla ehkä, mutta harvemmin. Ammattiapu on kaikille hyvästä ja saa ottaa Jumalan kädestä, vaikka ei "kristillistä terapeuttia" olisikaan.
Olen aina ihmetellyt sitä, miksi sielun vaivoja pitää salailla tai niistä vaieta! Joku sanoi kerran että se on Jumalan pettämistä, jos menee psykologin puheille, samoin kuin lääkkeitten ottaminenkin; moni meni salaa, ettei joutunut röykytettäväksi uskonsisarien taholta.
Mitä kummallista siinä on, jos sielu menee sijoiltaan, jos kerta jalka pannaan kipsiin jos se menee poikki tai sijoiltaan, miksi ei saisi sielua panna kipsiin? Jos puhumalla voi toista auttaa, sehän on paras kipsi, ajattelen.
Jos lapsi voi huonosti, se huutaa ja kiljuu, ja saa heti lohdutusta, miksi ei aikuinen saisi mennä lääkäriin, jotta saisi lohtua, jonka saa ottaa ihan Jumalan kädestä!
Moni ei kehtaa pyytää apua, vaan kärsii, ja saa lisävaivoja. Koko ruumis saa kantaa niitä ja paljon onkin sielunvaivojen aiheuttamia ruumiillisiakin sairauksia.
Kannattaa ajatella omaa parastaan, se ei ole syntiä.
Kaiken hengellistäminenkin on vaarallista ja traumatisoivaa.
Niin on!
Hyvä on mennä psykologille, tai lääkärille, pääasia että jotakin apua saa, ettei tarvitse yksikseen olla ja jäädä.
Ei ne meidän rakkaat läheisemme kaikkia ongelmiamme jaksa kuunnella, eikä ole tarkoituskaan! Ei puolisokaan aina jaksa tai pysty naisen monimutkaista sielunmaailmaa ymmärtämään. Miehet harvemmin edes toisilleen sisimpiään paljastavat, vaimolla ehkä, mutta harvemmin. Ammattiapu on kaikille hyvästä ja saa ottaa Jumalan kädestä, vaikka ei "kristillistä terapeuttia" olisikaan.
Olen aina ihmetellyt sitä, miksi sielun vaivoja pitää salailla tai niistä vaieta! Joku sanoi kerran että se on Jumalan pettämistä, jos menee psykologin puheille, samoin kuin lääkkeitten ottaminenkin; moni meni salaa, ettei joutunut röykytettäväksi uskonsisarien taholta.
Mitä kummallista siinä on, jos sielu menee sijoiltaan, jos kerta jalka pannaan kipsiin jos se menee poikki tai sijoiltaan, miksi ei saisi sielua panna kipsiin? Jos puhumalla voi toista auttaa, sehän on paras kipsi, ajattelen.
Jos lapsi voi huonosti, se huutaa ja kiljuu, ja saa heti lohdutusta, miksi ei aikuinen saisi mennä lääkäriin, jotta saisi lohtua, jonka saa ottaa ihan Jumalan kädestä!
Moni ei kehtaa pyytää apua, vaan kärsii, ja saa lisävaivoja. Koko ruumis saa kantaa niitä ja paljon onkin sielunvaivojen aiheuttamia ruumiillisiakin sairauksia.
Kannattaa ajatella omaa parastaan, se ei ole syntiä.
Hellevi- Viestien lukumäärä : 2290
Join date : 13.11.2017
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Tänään kello 10:19 am kirjoittaja Hellevi
» Aapeli Saarisalo :: Raamattu ja ruumis.
Tänään kello 10:18 am kirjoittaja Hellevi
» Nätti kuva tai + ajatus
Tänään kello 9:47 am kirjoittaja Hellevi
» Mitä tarkoitetaan sillä, että ihminen on luotu Jumalan kuvaksi?
Tänään kello 9:17 am kirjoittaja jarrut
» Eino Sormunen :: Särjetty ja nöyrä henki
Eilen kello 8:10 am kirjoittaja jarrut
» Osmo Tiililä /Kristitty matkalaisena
Eilen kello 8:07 am kirjoittaja jarrut
» Sokeat näkevät, näkevät sokeat 13. sunnuntai helluntaista 18.8. joh. 9:1–7, 38–41
Eilen kello 8:04 am kirjoittaja jarrut
» Mikä ihmeen harhaoppi?
Eilen kello 8:02 am kirjoittaja jarrut
» Harhaoppi: Uskovien synnittömyys
Eilen kello 7:52 am kirjoittaja jarrut