Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyTänään kello 12:47 pm kirjoittaja jarrut

» Sanan saarna vähenee ja tunnelma lisääntyy
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyTänään kello 12:17 pm kirjoittaja jarrut

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyTänään kello 12:14 pm kirjoittaja jarrut

» Tapio Puolimatka // WHO:n kansainvälinen pandemiasopimus
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyTänään kello 9:07 am kirjoittaja arkikalusto

» Frank Mangin profeetallinen viesti Ruotsille: "Herää!"
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 8:42 am kirjoittaja jarrut

» Mauri Viksten // Sota on Herran
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 7:47 am kirjoittaja jarrut

» Olavi Peltola //Olenko minä sinulle rakas?
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 7:19 am kirjoittaja Hellevi

» Olavi Peltola // Kärsimys ja Jumala
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 7:11 am kirjoittaja Hellevi

» Jobin kirja: Kärsimyksen keskellä
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 6:56 am kirjoittaja Hellevi

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ma Elo 25, 2014 12:10 pm

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa
Turun Sanomat 7.2.2014 03:30 | 7

".Koulun tehtävä on opettaa monipuolista yleissivistystä, tutkittua, kriittistä ja perusteltua tietoa. Mielestäni niin sanottu oman uskonnon opetus kuuluu kunkin omalle kirkkokunnalle ja uskonnolliselle yhteisölle. Sen sijaan uskontotietoa tarvitaan, koska se kuuluu monimuotoiseen yleissivistykseen: näytteleehän uskonto hyvin suurta osaa yhteiskunnassa.

Koulun uskontotiedon voisi hyvin liittää elämänkatsomustiedon yhteyteen, ja se olisi sama kaikille oppilaille. Se lisäisi tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta eri uskontojen edustajien välillä. Nyt on tilanne päinvastainen kun oman uskonnon opetus ajaa oppilaita eri karsinoihin.---"

Lue lisää; myös vastaukset//

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/592507/Kriittista+uskontoajattelua+++olisi+opetettava+kouluissa


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Syys 15, 2023 10:18 am, muokattu 1 kertaa
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Ristin Voitto: "Mediaa ei kiinnosta seurakuntien tekemä hyvä"

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ti Elo 26, 2014 10:11 am

Ristin Voitto: "Mediaa ei kiinnosta seurakuntien tekemä hyvä"


Myönteiset uutiset uskosta eivät kiinnosta mediaa. Sen sijaan skandaalit ja muut epäeettiset vääristymät menevät sen sijaan kuin kuumille kiville. Näin kuva kristinuskosta vääristyy ihan huomaamatta.

Seurakuntalaisen uutisen mukaan mediaa ei Suomessa juuri kiinnosta se hyvä, mitä seurakunnat jatkuvasti tekevät yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamiseksi. Päinvastoin, media pyrkii julkaisemaan vain mehukkaita epäkohtia, joiden kautta pystytään samalla vaikuttamaan yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta.  

- Kuvaamalla hengellisen toiminnan epäterveitä ja usein marginaalisia ilmiöitä media samalla vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta, Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen kirjoittaa pääkirjoituksessaan RV 19/2013.  

- Onkin hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa yhä useampien Jumalan palvelijoiden ura tulee päättymään negatiivisiin kohujuttuihin. Tätä on median valta.  

Leinonen kuitenkin painottaa, ettei väärinkäytöksiä pidä puolustella.  

- Epäkohdat tulee tunnustaa, ja niihin on uskallettava puuttua.    

Lähtökohtana epäterveisiin ilmiöihin puuttumisessa on Leinosen mukaan oltava lähtökohtana Jumalan sanan periaatteiden hyvä tuntemus ja Pyhän Hengen raitis ohjaus.  

- Vain terve kristillisyys vakuuttaa ihmiset evankeliumin muuttavasta voimasta.

Teksti: seurakuntalainen.fi
Lähde: Ristin Voitto

Kommentti:

Median valta on hurja. Salakavalasti se muokkaa yleisiä mielipiteitä ja asenteita. Kouluissa pitäisikin opettaa enemmän mediakriittisyyttä sekä median lukutaitoa.

Ei ole kuitenkaan kauhean yllättävää, että myönteiset asiat uskosta/seurakunnista eivät näe valtamedioissa päivänvaloa. Suurin osa uutisista on yleensä jotain negatiivista tai kohauttavaa. Tai klassikko: vähäpukeisia naisia.

Myöskään uutiset kristittyjen vainoista eivät ylitä Suomessa uutiskynnystä, vaikka sitä vainoa tapahtuu ihan Euroopan alueellakin. Israel-uutisoinnin puolueellisuudesta puhumattakaan...

"Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu. Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!" (Matt.6:22-23)

"Älkää välittäkö heistä, he ovat sokeita sokeiden taluttajia. Ja kun sokea taluttaa toista sokeaa, molemmat putoavat kuoppaan." (Matt.15:14)
Kirjoittanut saija 2. Tou 2013 - 15:56
Sininen

http://nuotta.com/ristin-voitto-mediaa-ei-kiinnosta-seurakuntien-tekema-hyva


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Syys 15, 2023 10:19 am, muokattu 1 kertaa
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ti Elo 26, 2014 11:15 am

"Mediaa ei kiinnosta seurakuntien tekemä hyvä"
01.05.2013 08:00 | Ristin Voitto | RV Uutiset


Ristin Voiton päätoimittaja painottaa, ettei väärinkäytöksiä pidä puolustella. Näyttää kuitenkin siltä, etteivät myönteiset uutiset kiinnosta mediaa.

Helluntailaisen Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen huolehtii, että kuvaamalla vain kristillisyyden piirissä esiintyviä epäkohtia vaikutetaan samalla yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta.

- Mediaa ei juuri kiinnosta se hyvä, mitä seurakunnat jatkuvasti tekevät yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamiseksi. Sen sijaan kaikki skandaalit ja epäeettiset tapausesimerkit vääristyneestä kristillisyydestä ovat median herkkupaloja.
- Kuvaamalla hengellisen toiminnan epäterveitä ja usein marginaalisia ilmiöitä media samalla vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta, Launonen kirjoittaa pääkirjoituksessaan tällä viikolla.
Kriisiviestintätaitoja kaivataan

Launosen mukaan "seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen johto tarvitsee myös nykyistä parempia mediavalmiuksia negatiivisen julkisuuden kohtaamiseen".

- Kriisiviestintätaitojen tulisikin olla hengellisten johtajien selkäytimessä. Tämä edellyttää puolestaan mediakoulutusta.--

Pääkirjoitus (RV 19/2013)
Media ja vääristynyt uskoVääristynyt ja epäterve hengellisyys on jälleen viime aikoina noussut mediassa näkyvästi esiin. Monet kristillisen kentän tunnetut vaikuttajat ovat saaneet täyslaidallisen avointa kritiikkiä ja syytöksiä erilaisista väärinkäytöksistä.

Myöskään helluntailiike ei ole jäänyt arvostelusta osattomaksi. YLE TV1:n muutama viikko sitten esittämässä Inhimillinen tekijä -ohjelmassa helluntaisaarnaajan tytär kirjailija Leena Lander kuvaili kriittisesti omaa lapsuuttaan ja hengellisesti epätervettä kasvuympäristöään. Samoin toissa sunnuntaina nähdyssä YLEN Aamu sydämellä -ohjelmassa helluntailaisuuden kuvaa maalailtiin kovin synkin värein.

Median huomiota on saanut osakseen myös toimittaja Janne Villan hengellistä väkivaltaa käsittelevä kirja, joka julkaistiin maaliskuussa. Kirjassa tuodaan esiin vuosien tutkimustyön tuloksena laaja todistusaineisto hengellisen toiminnan väärinkäytöksistä.

Millaisia johtopäätöksiä tästä kaikesta pitäisi tehdä? Ainakin seuraaviin kokoaviin toteamuksiin on mahdollista päätyä.

Profaania mediaa ei juuri kiinnosta se hyvä, mitä seurakunnat jatkuvasti tekevät yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamiseksi. Sen sijaan kaikki skandaalit ja epäeettiset tapausesimerkit vääristyneestä kristillisyydestä ovat median herkkupaloja. Kuvaamalla hengellisen toiminnan epäterveitä ja usein marginaalisia ilmiöitä media samalla vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta. Onkin hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa yhä useampien Jumalan palvelijoiden ura tulee päättymään negatiivisiin kohujuttuihin. Tätä on median valta.

Väärinkäytöksiä ei pidä kuitenkaan puolustella. Epäkohdat tulee tunnustaa, ja niihin on uskallettava puuttua. Säilyäkseen terveenä ja elinvoimaisena hengellinen työ tarvitsee vahvaa seurakunnallista johtajuutta ja turvallisia johtajuusrakenteita. Yhden henkilön ympärille syntyneiden toimintamallien ja vallankäytön opillisista, eettisistä ja taloudellisista riskeistä meillä on jo aivan riittävästi näyttöä.

Seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen johto tarvitsee myös nykyistä parempia mediavalmiuksia negatiivisen julkisuuden kohtaamiseen. Kriisiviestintätaitojen tulisikin olla hengellisten johtajien selkäytimessä. Tämä edellyttää puolestaan mediakoulutusta.

Ennen muuta tässä ajassa tarvitaan terveen harkinnan henkeä ja henkien erottamisen lahjaa, joista Paavali opettaa Uuden testamentin kirjeissään. Epäterveisiin ilmiöihin puuttumisessa on oltava lähtökohtana Jumalan sanan periaatteiden hyvä tuntemus ja Pyhän Hengen raitis ohjaus.
Vain terve kristillisyys vakuuttaa ihmiset evankeliumin muuttavasta voimasta.


http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3338/mediaa_ei_kiinnosta_seurakuntien_tekema_hyva


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Syys 15, 2023 10:21 am, muokattu 1 kertaa
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Syys 15, 2023 10:20 am

- Onkin hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa yhä useampien Jumalan palvelijoiden ura tulee päättymään negatiivisiin kohujuttuihin. Tätä on median valta.  

Leinonen kuitenkin painottaa, ettei väärinkäytöksiä pidä puolustella.  

- Epäkohdat tulee tunnustaa, ja niihin on uskallettava puuttua.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Syys 15, 2023 10:23 am

Ps.

En muutellut kirjoituksia, vaan tein sanavahvennuksia/ Arkikalusto
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1900
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa