Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Ei sinun aurinkosi enää laske, eikä sinun kuusi vajene
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyTänään kello 9:02 am kirjoittaja Hellevi

» William Branham
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 3:13 pm kirjoittaja Rea Aalto

» PYHÄ HENKI EI OLE ANTIKRISTUKSEN ELI LAITTOMAN PIDÄTTÄJÄ PAAVALIN TESSALONIKALAISKIRJEESSÄ (2 Tess. 2:6-7), VAAN MAALLINEN VALTA JOKA SISÄLTÄÄ LAILLISUUDEN
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 11:15 am kirjoittaja jarrut

» Bibelfocus // William Branham ja Latter Rain
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Nätti kuva tai + ajatus
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 9:12 am kirjoittaja Hellevi

» Sara Saarela / Hyvää Ystävänpåivää
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyEilen kello 8:18 am kirjoittaja Hellevi

» 1.Tim. 2: 11-15 Nainen opettajana
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyTo Helmi 22, 2024 7:15 pm kirjoittaja Morosus

»  Suurin uhka (The Greatest Threat) :: By Daymond Duck
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyKe Helmi 21, 2024 10:07 am kirjoittaja jarrut

» Roomalaiskirjeen ydinsanoma
Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa EmptyKe Helmi 21, 2024 5:03 am kirjoittaja Hellevi

Helmikuu 2024
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Kalenteri Kalenteri


Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Vierailija Ma Elo 25, 2014 12:10 pm

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa
Turun Sanomat 7.2.2014 03:30 | 7

".Koulun tehtävä on opettaa monipuolista yleissivistystä, tutkittua, kriittistä ja perusteltua tietoa. Mielestäni niin sanottu oman uskonnon opetus kuuluu kunkin omalle kirkkokunnalle ja uskonnolliselle yhteisölle. Sen sijaan uskontotietoa tarvitaan, koska se kuuluu monimuotoiseen yleissivistykseen: näytteleehän uskonto hyvin suurta osaa yhteiskunnassa.

Koulun uskontotiedon voisi hyvin liittää elämänkatsomustiedon yhteyteen, ja se olisi sama kaikille oppilaille. Se lisäisi tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta eri uskontojen edustajien välillä. Nyt on tilanne päinvastainen kun oman uskonnon opetus ajaa oppilaita eri karsinoihin.---"

Lue lisää; myös vastaukset//

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/592507/Kriittista+uskontoajattelua+++olisi+opetettava+kouluissa


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Syys 15, 2023 10:18 am, muokattu 1 kertaa

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Ristin Voitto: "Mediaa ei kiinnosta seurakuntien tekemä hyvä"

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Elo 26, 2014 10:11 am

Ristin Voitto: "Mediaa ei kiinnosta seurakuntien tekemä hyvä"


Myönteiset uutiset uskosta eivät kiinnosta mediaa. Sen sijaan skandaalit ja muut epäeettiset vääristymät menevät sen sijaan kuin kuumille kiville. Näin kuva kristinuskosta vääristyy ihan huomaamatta.

Seurakuntalaisen uutisen mukaan mediaa ei Suomessa juuri kiinnosta se hyvä, mitä seurakunnat jatkuvasti tekevät yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamiseksi. Päinvastoin, media pyrkii julkaisemaan vain mehukkaita epäkohtia, joiden kautta pystytään samalla vaikuttamaan yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta.  

- Kuvaamalla hengellisen toiminnan epäterveitä ja usein marginaalisia ilmiöitä media samalla vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta, Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen kirjoittaa pääkirjoituksessaan RV 19/2013.  

- Onkin hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa yhä useampien Jumalan palvelijoiden ura tulee päättymään negatiivisiin kohujuttuihin. Tätä on median valta.  

Leinonen kuitenkin painottaa, ettei väärinkäytöksiä pidä puolustella.  

- Epäkohdat tulee tunnustaa, ja niihin on uskallettava puuttua.    

Lähtökohtana epäterveisiin ilmiöihin puuttumisessa on Leinosen mukaan oltava lähtökohtana Jumalan sanan periaatteiden hyvä tuntemus ja Pyhän Hengen raitis ohjaus.  

- Vain terve kristillisyys vakuuttaa ihmiset evankeliumin muuttavasta voimasta.

Teksti: seurakuntalainen.fi
Lähde: Ristin Voitto

Kommentti:

Median valta on hurja. Salakavalasti se muokkaa yleisiä mielipiteitä ja asenteita. Kouluissa pitäisikin opettaa enemmän mediakriittisyyttä sekä median lukutaitoa.

Ei ole kuitenkaan kauhean yllättävää, että myönteiset asiat uskosta/seurakunnista eivät näe valtamedioissa päivänvaloa. Suurin osa uutisista on yleensä jotain negatiivista tai kohauttavaa. Tai klassikko: vähäpukeisia naisia.

Myöskään uutiset kristittyjen vainoista eivät ylitä Suomessa uutiskynnystä, vaikka sitä vainoa tapahtuu ihan Euroopan alueellakin. Israel-uutisoinnin puolueellisuudesta puhumattakaan...

"Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu. Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!" (Matt.6:22-23)

"Älkää välittäkö heistä, he ovat sokeita sokeiden taluttajia. Ja kun sokea taluttaa toista sokeaa, molemmat putoavat kuoppaan." (Matt.15:14)
Kirjoittanut saija 2. Tou 2013 - 15:56
Sininen

http://nuotta.com/ristin-voitto-mediaa-ei-kiinnosta-seurakuntien-tekema-hyva


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Syys 15, 2023 10:19 am, muokattu 1 kertaa

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Elo 26, 2014 11:15 am

"Mediaa ei kiinnosta seurakuntien tekemä hyvä"
01.05.2013 08:00 | Ristin Voitto | RV Uutiset


Ristin Voiton päätoimittaja painottaa, ettei väärinkäytöksiä pidä puolustella. Näyttää kuitenkin siltä, etteivät myönteiset uutiset kiinnosta mediaa.

Helluntailaisen Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen huolehtii, että kuvaamalla vain kristillisyyden piirissä esiintyviä epäkohtia vaikutetaan samalla yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta.

- Mediaa ei juuri kiinnosta se hyvä, mitä seurakunnat jatkuvasti tekevät yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamiseksi. Sen sijaan kaikki skandaalit ja epäeettiset tapausesimerkit vääristyneestä kristillisyydestä ovat median herkkupaloja.
- Kuvaamalla hengellisen toiminnan epäterveitä ja usein marginaalisia ilmiöitä media samalla vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta, Launonen kirjoittaa pääkirjoituksessaan tällä viikolla.
Kriisiviestintätaitoja kaivataan

Launosen mukaan "seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen johto tarvitsee myös nykyistä parempia mediavalmiuksia negatiivisen julkisuuden kohtaamiseen".

- Kriisiviestintätaitojen tulisikin olla hengellisten johtajien selkäytimessä. Tämä edellyttää puolestaan mediakoulutusta.--

Pääkirjoitus (RV 19/2013)
Media ja vääristynyt uskoVääristynyt ja epäterve hengellisyys on jälleen viime aikoina noussut mediassa näkyvästi esiin. Monet kristillisen kentän tunnetut vaikuttajat ovat saaneet täyslaidallisen avointa kritiikkiä ja syytöksiä erilaisista väärinkäytöksistä.

Myöskään helluntailiike ei ole jäänyt arvostelusta osattomaksi. YLE TV1:n muutama viikko sitten esittämässä Inhimillinen tekijä -ohjelmassa helluntaisaarnaajan tytär kirjailija Leena Lander kuvaili kriittisesti omaa lapsuuttaan ja hengellisesti epätervettä kasvuympäristöään. Samoin toissa sunnuntaina nähdyssä YLEN Aamu sydämellä -ohjelmassa helluntailaisuuden kuvaa maalailtiin kovin synkin värein.

Median huomiota on saanut osakseen myös toimittaja Janne Villan hengellistä väkivaltaa käsittelevä kirja, joka julkaistiin maaliskuussa. Kirjassa tuodaan esiin vuosien tutkimustyön tuloksena laaja todistusaineisto hengellisen toiminnan väärinkäytöksistä.

Millaisia johtopäätöksiä tästä kaikesta pitäisi tehdä? Ainakin seuraaviin kokoaviin toteamuksiin on mahdollista päätyä.

Profaania mediaa ei juuri kiinnosta se hyvä, mitä seurakunnat jatkuvasti tekevät yksilöiden ja yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentamiseksi. Sen sijaan kaikki skandaalit ja epäeettiset tapausesimerkit vääristyneestä kristillisyydestä ovat median herkkupaloja. Kuvaamalla hengellisen toiminnan epäterveitä ja usein marginaalisia ilmiöitä media samalla vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kristillisestä uskosta. Onkin hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa yhä useampien Jumalan palvelijoiden ura tulee päättymään negatiivisiin kohujuttuihin. Tätä on median valta.

Väärinkäytöksiä ei pidä kuitenkaan puolustella. Epäkohdat tulee tunnustaa, ja niihin on uskallettava puuttua. Säilyäkseen terveenä ja elinvoimaisena hengellinen työ tarvitsee vahvaa seurakunnallista johtajuutta ja turvallisia johtajuusrakenteita. Yhden henkilön ympärille syntyneiden toimintamallien ja vallankäytön opillisista, eettisistä ja taloudellisista riskeistä meillä on jo aivan riittävästi näyttöä.

Seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen johto tarvitsee myös nykyistä parempia mediavalmiuksia negatiivisen julkisuuden kohtaamiseen. Kriisiviestintätaitojen tulisikin olla hengellisten johtajien selkäytimessä. Tämä edellyttää puolestaan mediakoulutusta.

Ennen muuta tässä ajassa tarvitaan terveen harkinnan henkeä ja henkien erottamisen lahjaa, joista Paavali opettaa Uuden testamentin kirjeissään. Epäterveisiin ilmiöihin puuttumisessa on oltava lähtökohtana Jumalan sanan periaatteiden hyvä tuntemus ja Pyhän Hengen raitis ohjaus.
Vain terve kristillisyys vakuuttaa ihmiset evankeliumin muuttavasta voimasta.


http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3338/mediaa_ei_kiinnosta_seurakuntien_tekema_hyva


Viimeinen muokkaaja, arkikalusto pvm Pe Syys 15, 2023 10:21 am, muokattu 1 kertaa

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Syys 15, 2023 10:20 am

- Onkin hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa yhä useampien Jumalan palvelijoiden ura tulee päättymään negatiivisiin kohujuttuihin. Tätä on median valta.  

Leinonen kuitenkin painottaa, ettei väärinkäytöksiä pidä puolustella.  

- Epäkohdat tulee tunnustaa, ja niihin on uskallettava puuttua.

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Vierailija Pe Syys 15, 2023 10:23 am

Ps.

En muutellut kirjoituksia, vaan tein sanavahvennuksia/ Arkikalusto

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Rea Aalto To Syys 28, 2023 4:45 am

Vierailija kirjoitti:Ps.

En muutellut kirjoituksia, vaan tein sanavahvennuksia/ Arkikalusto

Kiitos tiedosta!

_________________
Vastaan omista sanoistani sekä Jumalan että ihmisten edessä !

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 564
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Takaisin alkuun Siirry alas

Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa Empty Vs: Kriittistä uskontoajattelua olisi opetettava kouluissa

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa