Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
Kesäkuu 2021
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Kalenteri Kalenteri

Yhteistyökumppanit


Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä!

Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä!

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Elo 30, 2019 5:21 am


Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä!

Mika BergmanMatt. 21:1-9 Ja kun he lähestyivät Jerusalemia ja saapuivat Beetfageen, Öljymäelle, silloin Jeesus lähetti kaksi opetuslasta ja sanoi heille: "Menkää kylään, joka on edessänne, niin te kohta löydätte aasintamman sidottuna ja varsan sen kanssa; päästäkää ne ja tuokaa minulle. Ja jos joku teille jotakin sanoo, niin vastatkaa: 'Herra tarvitsee niitä'; ja kohta hän lähettää ne."

Mutta tämä tapahtui, että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetan kautta, joka sanoo: "Sanokaa tytär Siionille: 'Katso, sinun kuninkaasi tulee sinulle hiljaisena ja ratsastaen aasilla, ikeenalaisen aasin varsalla'." Niin opetuslapset menivät ja tekivät, niinkuin Jeesus oli heitä käskenyt, ja toivat aasintamman varsoineen ja panivat niiden selkään vaatteensa, ja hän istuutui niiden päälle.

Ja suurin osa kansasta levitti vaatteensa tielle, ja toiset karsivat oksia puista ja hajottivat tielle. Ja kansanjoukot, jotka kulkivat hänen edellään ja jotka seurasivat, huusivat sanoen: "Hoosianna Daavidin pojalle! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen. Hoosianna korkeuksissa!"

Juuda odotti kuningasta. Se odotti vapauttajaa. Se odotti Daavidin jälkeläistä kuninkaaksi, joka toisi rauhan ja vapauden ajan. Hieman vajaa 2000 vuotta sitten Jerusalemin kaduilla alkoi kuulua huuto: ”Hoosianna Daavidin pojalle! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen. Hoosianna korkeuksissa!”. Kuningas oli vihdoin saapunut.

Vanhan testamentin profetiat siitä, että heidän kuninkaansa tulisi hiljaisena ja ratsastaen aasilla, täyttyivät nyt aivan heidän silmiensä edessä. Riemu täytti väkijoukon. Odotukset olivat suuret, mutta tämä Daavidin poika pettäisi ne kaikki.

Jeesus petti kaikki odotukset


Oletko koskaan miettinyt, minkä takia kansa otti Jeesuksen Jerusalemissa vastaan niin innokkaasti kuninkaana? Jeesuksen julistustyö kyllä tavoitti paljon juutalaisia ja joistain tuli hänen opetuslapsiaan, mutta tässä on jotain erityislaatuista. Olihan niin, että vaikka Jeesuksen sanoma vakuuttikin monia ja häntä lähettiin seuraamaan, myös useat luopuivat hänestä hänen julkisensa julistustyönsä aikana.

Kun Jeesus oli aikaisemmin opettanut, ettei kukaan voi tulla hänen luokseen, ellei Isä anna heitä hänelle, monet opetuslapset loukkaantuivat tästä ja jättivät Jeesuksen (Joh. 6:65–66). Jotain merkillistä on siis tapahtunut, että Jeesuksella on yhtä äkkiä näin paljon kannattajia! Tuo merkillinen asia on Lasaruksen kuolleista herättäminen.

Se oli ”lopun alkua” Jeesuksen maalliselle elämälle. Se oli niin valtava ihmeteko, että se herätti kansassa ihastusta ja hämmästystä, mutta Jeesuksen vastustajissa sellaista raivoa, että nämä päättivät yrittää surmata Lasaruksenkin! Ihmeteko sai kansan liikkeelle. Heissä oli herännyt usko siihen, että tässä olisi Daavidin poika, joka kukistaisi vieraan vallan.

Herättihän hän äsken juuri ihmisen kuolleista, joten luulisi, että hän pystyisi mihin tahansa! Hän varmasti pystyisi murskaamaan kaikki viholliset ja rakentamaan vieläpä uuden temppelin Jerusalemiin, jossa Jumalan läsnäolo ja kirkkaus taas vallitsisivat. Olihan hän Daavidin poika, eli uusi Salomo, temppelin rakentaja.

Ja kun nyt ymmärrämme, millaista Messiasta kansa halusi, ei ole vaikea käsittää, miten hoosianna-huudot vaihtuivat niin nopeasti ristiinnaulitse-huudoiksi. Ylistys vaihtui kiroukseen ja murhaavaan mieleen. Ei ollut tullutkaan vapauttajaa, jota kansa halusi, vaan vain heikko mies, joka oli kyllä ajanut kiivaasti rahanvaihtajat ulos temppelistä, mutta hänen urotekonsa vaikuttivat jäävän siihen.

Kansa ei saanut messiasta, jota se halusi ja niin se tahtoi päästä eroon tästä valhemessiaasta, jolla oli otsaa väittää olevansa heidän odottamansa kuningas. Ja niin kansan painotuksesta Pontius Pilatus taipui mielivaltaan ja viaton Jeesus koki häpeällisen ristinkuoleman. Hänet naulittiin kirouksen puuhun Jumalan hylkäämänä ja tämä nyt oli ainakin varma merkki siitä, että tämä ei ollut se Daavidin jälkeläinen, jonka Raamattu oli ennustanut tulevan!

Kuinka lohdutonta ja synkkää onkaan se, mitä Jeesus joutui kokemaan ihmisen pahuuden tähden! Kuinka mielivaltaiselta vaikuttaakaan se, miten häntä kohdeltiin, kun jumalattomuus pääsi valtaan! Miten nopeasti ihmisen ajatukset muuttuivatkaan ylistyksestä murhaksi!

Mutta kaikki tämä, mitä kansasta sanotaan, löytyy myös sinun sydämestäsi. Olethan sinäkin ihminen: paha, langennut ihminen, jolla on varmat ajatukset siitä, millainen Jeesus saa olla. Kuinka usein me näet saammekaan itsemme kiinni siitä, että emme tyydy Raamatun Jeesukseen, vaan haluamme enemmän!

Emme halua Vapahtajaa, joka vaikuttaa heikolta. Haluamme voimakkaan kuninkaan, joka voisi vapauttaa meidät jo nyt kaikista ajallisista vaivoista. Sellaista langenneen ihmisen sydän toivoo. Se on mieltynyt ihmeisiin ja kunniaan, mutta ei ristiin ja kärsimykseen. Vain Jumalan Henki voi antaa meille uskon lahjan, jonka antaa hengelliset silmät nähdä asiat syvemmin kuin maalliset silmämme näkevät.

Jeesus ylitti valheelliset haaveet


Kun olemme, mitä olemme, on sitäkin lohdullisempaa, että Jeesus petti kansan odotukset. Mitä se näet meitä liikuttaisi, jos Jeesus olisi ollut maallinen ruhtinas, joka olisi tullut vain vapauttamaan maallisen Israelin sortajiensa alta ja rakentamaan Jerusalemiin uuden hienon temppelin. Me olisimme vielä synneissämme ja tuomion alla eikä juutalaisten maallinen menestys lohduttaisi meitä pätkän vertaa.

Mutta nyt Jeesus on jotain suurempaa kuin maallinen valloittaja. Hän on hengellinen kuningas, joka tuli kukistamaan paljon suurempia vihollisia kuin Rooman vallan eikä hän tullut ainoastaan juutalaisia varten. Häntä vastassaan olivat perkele, synti ja kuolema ja hänen tehtävänään ei ollut kukistaa niitä ainoastaan juutalaisia, vaan koko maailmaa varten.

Antautumalla heikkouteen, häpeään ja kuolemaan Jeesus taisteli voitokkaasti. Tappioon kätkeytyikin voitto. Kun ainoa viaton kantoi meidän kirouksemme ristinpuulle, synti tuli sovitetuksi, perkeleen suu tukituksi ja kuoleman mahti menetetyksi. Riemullisesti Raamattu julistaa: ”’Kuolema, missä on sinun voittosi? Kuolema, missä on sinun otasi?’ Mutta kuoleman ota on synti, ja synnin voima on laki. Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!

(1 Kor. 15:55–57). Kuolemaa seurasi korotus. Nousemalla kuolleista Kristus saattoi häpeään kaikki pimeyden vallat ja mursi kuoleman kahleet! Herättämällä Poikansa kuolleista Isä todisti, että Jeesuksen sovitustyö on riittävä maksu kaikista synneistä ja että kaikki, mitä Jeesus oli sanonut, oli totta. Vapahtaja nousi ylös taivaisiin ja istuu nyt kirkastettuna Isän oikealla puolella hallitsemassa taivaallisena kuninkaanamme.

Kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta Jeesus osoittautui todelliseksi Daavidin pojaksi, uuden temppelin rakentajaksi. Tuo temppeli ei ole kivistä rakennettu, vaan se on Kristuksen ruumis. Nyt Jumalan erityinen läsnäolo ei ole enää sidottu mihinkään yhteen maantieteelliseen paikkaan, vaan se on kaikkialla, missä on Jumalan omia. Jumala itse asuu meissä, temppelissään.

Kristuksen istuminen Isän oikealla puolella ei tarkoita sitä, että hän olisi kaukana meistä. Se viittaa hänen suureen valta-asemaansa. Luther sanoo lohdullisesti, että Vapahtaja on lähempänä meitä kuin oma ihomme. Kaikkivaltias kuninkaamme on siis kanssamme ja hän on voimallinen pitämään meistä huolta ja varjelemaan meidät iankaikkiseen elämään.

Luther kirjoittaa lohdullisesti: ”tämä kuningas on elämän ja kuoleman, synnin ja armon, helvetin ja taivaan Herra, ja että kaikki on hänen kädessään. Juuri sitä varten hän on tullut kuninkaaksemme ja meidän luoksemme että vapahtaisi meidät kaikista noista ahdistavista hirmuvaltiaista ja itse yksin hallitsisi meitä.

Sitä joka on tämän kuninkaan alaisena ja vahvassa uskossa pitäytyy häneen, ei voi vahingoittaa synti, ei kuolema, ei helvetti, ei perkele, eivät ihmiset eikä mikään muu luotu, vaan samoin kuin hänen kuninkaansa elää vailla syntiä ja autuaana, samoin täytyy hänenkin säilyä hänen kauttaan ilman kuolemaa ja vailla syntiä, elävänä ja autuaana iankaikkisesti.” (Kirkkopostilla. Ensimmäinen osa, s. 44. Suom. A. E. Koskenniemi. Helsinki: Kustannusyhtiö Arkki 2009).

Kuninkaamme elää ja on vieläkin kanssamme. Hän ei edelleenkään toimi syntisen mielemme toiveiden mukaan, vaan paljon vaatimattomammin. Hän kätkee läsnäolonsa Raamatun sanaan, kasteeseen ja ehtoolliseen. Silti hän on todellisesti läsnä. Kun käymme tänään ehtoollisenviettoon, saamme tervehtiä kuningastamme hoosianna-huudoin.

Maallisen silmin näemme jotain hyvin vaatimatonta, mutta uskon silmin näemme leivässä ja viinissä Kristuksen ruumiin ja veren, kuninkaiden Kuninkaan todellisen läsnäolon. Eikä hän tule luoksesi piiska kädessä. Ei hän tule vihaisena ja ankarana. Ei hän tule tuomiten ja rangaisten. Hän tulee hiljaisena, sävyisänä ja anteeksi antavana. Katso, sinun kuninkaasi tulee sinulle!

http://www.luterilainen.com/fi/lue/saarnoja/jeesus-%E2%80%93-odotusten-pett%C3%A4j%C3%A4-ja-ylitt%C3%A4j%C3%A4
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Vs: Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä!

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Elo 30, 2019 6:07 am

Enemmistöllä on uskovaisista näkemys, jotta olemme turvattomia haaveilijoita,
ja pärjätäksemme täällä, joten kuten, tarvitsemme Jeesuksen kainalosauvaksi.
Hyvähän se niinkin on, jos kainalosauvan avulla pärjää, vai mitä!

Vaikka lapsuudesta saakka olin oppinut turvaamaan Jumalaan,
senkin menetin. Masennuksessa toivokin kuolee. Haaveet kuolevat.
On vain pimeää.

Pimeästä Jumalan Poika, Jeesus Kristus minut löysi.
Ei mitään transsia eikä nirvanaa, vaan persoonan
kohtaamista arjen keskellä. Taistelua epäilyjä ja kompastelua.

Enemmistö sanoo myös - se tuli uskoon ja nyt sen Jeesus täyttää kaikki sen toiveet! -

Masennuksia on uskovaisenakin, kuitenkin sillä erolla, että
tietää, ne loppuvat aikanaan. Jeesus Kristus ei ole toiveitten täyttäjä,
vaan Elämän antaja. Masennukset loppuvat kerran ikuisuudessa.
Jumalan Sana on valo pimeässä. Jeesus Kristus on Jumalan Sana.
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Valoin asein huomiseen

Viesti kirjoittaja arkikalusto Pe Elo 30, 2019 9:15 am

Valoin asein huomiseen
Kalervo Aromäki,
kesto 19 min
http://www.audiopankki.com/?p=6471
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Empatiaa

Viesti kirjoittaja Stiina La Elo 31, 2019 9:18 am

I love you "Arkikalusto"

Jatkan kyllä lomaani, mutta...

Mailikselta oikein hyvä kirjoitus. Kyllä kirkko todellakin menettää tässä kykynsä saada ihmiset tarvitsemaan evankeliumia yms. apua. Turmelus tulee vääjäämättä eikä apua löydy mistään. Kuulunee lopun ajan vitsauksiin tämäkin! Sad
"Muutamat luterilaisen kirkon seurakunnat ovat julistaneet kirkkonsa ja messunsa ”turvalliseksi tilaksi”. Sana ”turvallinen” ei tässä tapauksessa tarkoita sitä, ettei kirkkosalissa koskaan tapeltaisi, saati sitten ammuskeltaisi. Ei, se tarkoittaa sitä, ettei kenellekään, ei ainakaan millekään vähemmistölle, saa sen seinien sisällä tulla paha mieli.

Kirkon tiloissa ei siis saa mennä sanomaan, että yksi tapa elää seksuaalisuuttaan olisi parempi kuin jokin toinen tapa. Kenenkään suuntautumista, identiteettiä tai elämäntapaa ei saa arvioida, saati sitten arvostella, ei edes tieteellisen tutkimuksen valossa. Paitsi ehkä niiden, jotka väittävät tosi rakkauden voivan odottaa häihin asti. Sellaista opetusta saa kyllä kutsua ahdistavaksi ja mielenterveydelle vaaralliseksi.

Pitääkö kirkon siis olla turvallinen tila? Onko tarkoitus, ettei siellä tule kenellekään paha mieli? Mitä sitten tehdään pedofiileille, raiskaajille, #metoo-naissankareille, ja sokeri-isukeille? (Englanniksi sugar daddies; he ovat vanhempia miehiä, jotka metsästävät netistä opiskelijatyttöjä rahan voimalla. Ks. Yle Areenan dokumentti.) Jos joku heistä sattuu joskus avaamaan kirkon oven, niin onko tarkoitus, että he lähtevät sieltä kotiinsa tietäen, ettei heitä ainakaan kirkossa syyllistetä?

Ja mietipä vähän omaa elämääsi, hyvä lukijani. Etkö toivoisi, että eksälläsi olisi ainakin jostain asioista suorastaan huono omatunto? Jos eksää ei ole, niin varmaan toivot, että puolisollesi ja lapsillesi tulisi edes joskus paha mieli siitä, miten he sinua kohtelevat? Ja sille vaikealle tyypille siellä työpaikalla? Etkö olisi tyytyväinen, jos tuo porukka kuulisi edes joskus edes jonkun papin suusta, että heidän ilkeilynsä on SYNTIÄ. Niin sei saa toimia. Piste. Jumalakin sen kieltää.

Jos on tarkoitus, ettei kirkossa saa kenellekään tulla paha mieli (paitsi tietysti niille rakkaudettomille konservatiiveille), niin Jeesusta ei pidä missään tapauksessa päästää saarnatuoliin. Hänen puheistaan tulee nimittäin kaikille kirkkovieraille paha mieli – ja se on niiden tarkoituskin. Kuka hänen armoaan tarvitsee, jos kaikilla on hyvä mieli siitä, miten he ovat eläneet?

Ja Paavalille varsinkaan ei saa antaa puheenvuoroa kirkossa. Hänethän vedetään poliisitutkintaan heti ensimmäisen saarnansa jälkeen. (Vrt. Room.1). Ja miten lienee profeettojen laita, eivätköhän heidänkin puheensa liene liian tiukkapipoisia kirkkoon, jossa kenellekään ei saa tulla paha mieli. Moosekselle kirkko voi antaa saman tien ikuisen porttikiellon.

Kirkossa, jossa kenellekään ei tule paha mieli, ei kenellekään tule myöskään hyvä mieli. Ilosanomaa tarvitsevat nimittäin vain ne, joilla on paha mieli. Jotka tietävät olevansa toivottomia syntisiä ja matkalla kadotukseen. Jotka tunnustavat rikkoneensa myös seksuaalielämän alueella monella tavoin itseään ja toisia vastaan.

Ja mitä ne ihmiset sanovat viimeisellä tuomiolla, joiden kirkko oli turvallinen tila? Jossa heille ei tullut koskaan mistään synnistä paha mieli?"

_______

Masennukseen saattaa saada hyvää apua ja lääkkeitä. Uskon että avun saaminen maailmasta (lekurit) ja perusteltu lääkkeiden käyttö on Jumalan lahja ihmiskunnalle, vaikka ei olekaan täydellinen, kun tässä maailmassa ei mikään ole täydellistä kuin Kolmiyhteinen Jumalamme yksin.
Saattaa olla vaikea löytää hyvää, ystävällistä lääkäriä. Lääkkeet eivät aina auta tai sovi. Vapaa yrittämään kuitenkin on. Uusia masennuslääkkeitä kehutaan kovasti. (Itselleni lääkkeet harvoin sopivat, tavallista voimakkaammat sivuoireet minulla estävät. Joudun syömään Beetasalpaajia ja seuraamaan vaihtelevaa tyroksiini pitoisuuttani (välillä ylitoiminnan oireita ja välillä alitoiminnan - monikyhmystruuma "myrkky"). Päivä kerrallaan joudun minäkin elämään. Aina olen ollut syvästi kokemustietoinen "kuoleman varjon maassa elämisestä". On ihme, että olen selviytynyt näinkin vanhaksi. Tämmöinen, jos mikä pitää roikkumassa Kristuksessa ja näkemässä suuret ja "pienet" syntinsä ja haluamaan vaeltamaan kaidalla tiellä, vaikka uskookin ansiottomaan Armoon Kristuksessa. Empatiaa kaikille I love you !

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Kommentti

Viesti kirjoittaja Stiina Su Syys 01, 2019 10:41 am

Tämän päivän messujen aiheeseen huomautan, että ei Jeesuskaan niin kauniisti Raamatussa fariseuksille puhu. Ovat kyllä ihan mahottomia ihmisiä omavanhurskaudessaan ja "paremmuudessaan". Mikään inhimillinen ei auta, eivätkä näe ikinä, puhumattakaan tunnustamisesta edes karkeita tekosyntejään. Toivottomia tapauksia voivat olla, vaikka Jumalalle ei ole mikään mahdotonta.
Ikävä kyllä meissä kaikissa asuu luonnostaan se "pieni lehmä" = fariseus. Shocked
Taukoni alkaa nyt.

Stiina

Viestien lukumäärä : 1329
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Vs: Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä!

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ma Syys 02, 2019 6:49 am

Masennukseen saattaa saada hyvää apua ja lääkkeitä.

En ole  kielteinen lääkärin ja lääkkeitten antamaan apuun.
Harvoin vain löytää lääkityksen jonka sivuvaikutukset eivät
pahentaisi jo ennestään alentunutta elämän laatua.

Paras apu on puhuminen, voitaisiin sanoa "puheterapia".


https://vapaasana.swedishforum.net/t1005-puhukaa-puhukaa-puhukaa?highlight=Puhukaa
arkikalusto
arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1120
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä! Empty Vs: Jeesus – odotusten pettäjä ja ylittäjä!

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa