Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Rovasti Olavi Peltola kirjoittaa helluntaikarismaattisesta liikkeestä
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTänään kello 8:01 am kirjoittaja vakiokalusto

»  Hän veti minun ylös hirmuisesta haudasta ja sontaisesta loasta
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyEilen kello 6:29 am kirjoittaja Hellevi

» Vallankäytöstä (uskonnollisissa) yhteisöissä – Miten tämä on mahdollista?
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyEilen kello 6:24 am kirjoittaja Hellevi

» Yksi mennyt kesäpäivä ja lapsenlapset
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTi Joulu 05, 2023 9:31 am kirjoittaja Hellevi

» Täällä meitä riisutaan
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTi Joulu 05, 2023 9:23 am kirjoittaja Hellevi

» Hengellinen väkivalta /”Pahat henget tulee mun sisään jos syön mielialalääkkeitä”
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTi Joulu 05, 2023 8:58 am kirjoittaja Hellevi

»  Avoimuudesta / Saako kaikki kertoa/Pitääkö kaikki kertoa?
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTi Joulu 05, 2023 8:45 am kirjoittaja Hellevi

» Milloin lähimmäistä koskeva rakkaus saa alkaa ja milloin ei?
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTi Joulu 05, 2023 8:38 am kirjoittaja Hellevi

» SISÄINEN LANKEEMUS
Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli EmptyTi Joulu 05, 2023 8:30 am kirjoittaja Hellevi

Joulukuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kalenteri Kalenteri


Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli

2 posters

Siirry alas

Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli Empty Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli

Viesti kirjoittaja charmo Ti Maalis 11, 2014 1:22 pm

Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli ja NAR:in itseoikeutettu perijä
Chuck Pierce, The Kabbalist Apostle and Heir Apparent for the NAR
By Orrel Steinkamp, The Plumbline, Volume 15, No. 2, March/April 2010
Suomensi: Samuel Korhonen

(TV7:n ja Nokiamission ansiosta Chuck Pierce on tuttu hahmo Suomenkin Siionissa. Suom. huom.)
Seuraavassa:
NAR = New Apostolic Reformation (C. Peter Wagner'in perustama ”Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus)
ICA = International Coalition of Apostles (Apostolien kansainvälinen koalitio)

Apostoli Chuck Pierce'n tiedetään olevan itseoikeutettu perijä C. Peter Wagner'ille, joka on NAR:in johtava apostoli ja ICA:n kokoonkutsuva apostoli. Sekä NAR että ICA ovat Wagner'in luomuksia. Käyttäen hyvin huomattavia organisatorisia kykyjään Wagner on onnistunut koplaamaan ja sulauttamaan yhteen lähes koko riippumattoman karismaattisen liikkeen globaaliksi rakenteeksi. Tämä liike, jolla on taipumus välttää julkisuutta, yrittää nykyisin lentää tutkan alapuolella. NAR on kytketty yhteen kaikkialla maapallolla. Liike on elvyttänyt New Order- ja Latter Rain -teologiat 1940 ja 1950-luvuilta. He välttävät huolellisesti nimeä Latter Rain, johtuen muutamista kiistellyimmistä tämän AOG:n 1950-luvulla tuomitseman ääriryhmän näkemyksistä. Latter Rain jäi kuitenkin henkiin ja jatkoi elämäänsä ja löysi uuden hyväksynnän karismaattisen uudistuksen villeinä ja vapaina aikoina. Wagner'in nerous on hitsannut yhteen nämä eriluonteiset riippumattomat yhteisöt maailmanlaajuiseksi valtarakenteeksi. Tämä rakenne on kansainvälisesti sulkenut piiriinsä tuhansia itsenäisiä seurakuntia ja Australiassa jopa koko AOG:n kirkkokunnan. Kaikki nämä nimitetyt apostolit edustavat omia valtavan suuria ministeriöitään, mutta he ovat tulleet NAR.iin ja sen alaisuuteen. Liima, joka pitää heitä yhdessä, on opetus, että ennallistetut perusapostolit ja profeetat johtavat nyt ja saavat jatkuvana virtana suoraa ilmestystä Jumalalta. Jotkut nimetyt apostolit eivät avoimesti vaadi apostolin titteliä ja tällä hetkellä ovat edelleen hautautuneet kotikirkkoihinsa, mutta he osallistuvat NAR:in rakenteen eri tasoilla ja vaihtelevissa määrin saarnaavat ja mainostavat Latter Rain -ideoita. Ennenkuin käännämme huomiomme Chuck Pierce'iin on hyödyllistä arvioida NAR:in rakenteen laajuutta.

1. Wagner on ICA:n kokoonkutsuva johtaja. Hän täyttää tänä vuonna 80 vuotta.

2. ICA. Siihen kuuluu useita satoja jäseniä USA:ssa ja vähintään 400 maailmanlaajuisesti.

3. Chuck Pierce ja Wagner'in vaimo Doris ovat varapresidenttejä ja John Kelly on suurlähettiläs-apostoli (ambassador Apostle).

4. Apostoliseen vastuuneuvostoon (Apostolic Conucil of Accontability) kuuluvat Naomi Dowdy, Ed Silvoso, Dennis Peacocke, Bill Hamon, Joseph Patera, Ron Cottle, James Chosa, Dan Juster (messiaaninen), Pat Francis, George Bakolov, John Eckhardt ja H. Daniel Wilson.

5. Profeetallisten vanhinten apostolinen neuvosto (Apostolic Council of Prophetic Elders). ACPE on 40 profeetan ja näkijän sisäpiiri. Kaikkia jäseniä ei ole julkistettu, mutta tiedetään, että siinä noin 40 jäsenen sisäpiiri. Tiedämme, että Lou Eagle, Chuck Pierce (apostoli ja profeetta), Cindy Jacobs, Mary Glazier (Sarah Palin'in rukouskumppani), Denny Cline ja Steve Schultz, joka vetää verkkosivuja Elijah List, ovat ACPE:n jäseniä.

6. Yhdysvaltain globaali apostolinen rukousverkosto (The United States Global Apostolic Prayer Network). USGAPN:ää johtaa apostoli Dutch Sheets, Wagner'in henkilökohtainen pastori ja komentoportaassa kolmas Wagner'in ja perillisen, Glory of Zion Ministries'in Chuck Pierce'n, jälkeen.

7. Kansallishallinnollinen rukousliitto (The National Governmental Prayer Alliance). Tämä menee Dutch Sheets'in piikkiin ja sitä vetää Timmerle Barnes.

8. Yhdysvaltain rukousuudistusverkosto (United States Prayer Reformation Network). Cindy Jacobs, apostoli ja profeetta ja Generals International'in http://www.generals.org/ johtaja on johtava naisapostoli Doris Wagner'in rinnalla.

9. Markkina-apostolit (Market Place Apostles). 10. Näille apostoleille on annettu liikkeessä suuri tärkeys. Heidän tärkeä roolinsa on “ottaa hallinta” liike-elämän ja rahoituksen alueella. Heille on annettu tehtäväksi tehdä suuri varallisuuden siirto jumalattomilta Jumalan valtakunnalle. Wagner on määrännyt 48 jäsenen apostolisen neuvoston tämän varallisuuden siirron valvonnan johtoon. Johtava opettaja tällä alueella on Ed Silvoso.

10. Vapautuspalveluiden kansainvälinen yhteisö (International Society of Deliverance Ministries). Tätä johtavat Bill ja Janet Sudduth. Apostoli Chris Hayworth johtaa ministeriötä nimeltä, ”Cleansing Streams Ministries,” joka alkoi Jack Hayford'in kirkossa “Church on the Way.” Hayford käyttää apostolista valtaa tässä verkostossa.

11. Kotkien näyn apostolinen tiimi (Eagles Vision Apostolic Team). Tämä on salamyhkäinen sisäpiiri, jonka jäsenistö ei ole tiedossa.

12. Apostolinen neuvosto kasvatusta ja vastuuta varten (The Apostolic Council for Education and Accountability). Tämä on Wagner'in yritys heidän opetus- ja mediatoimintojensa yleismaailmalliseksi valtuutuselimeksi.

13. Wagner'in johtajuusinstituutti (WagnerLeadership Institute) WLI käsittää 12 alueellista jaostoa Kanadassa, UK:ssa, Aasiassa, Australiassa, Hong Kongissa, Malesiassa, Singaporessa, Japanissa, Koreassa, Keniassa, Meksikossa ja Ruandassa. Nämä instituutit myöntävät diplomeja profetoimisessa, uskolla parantamisessa ja vapautusmenetelmissä. Pasadena'n Harvest Rock Church'in Che Ahn on hiljattain ottanut johdon.

14. Parantamishuoneiden kansainvälinen yhteisö (International Society of Healing Rooms). Tämä ministeriö palaa ajassa taaksepäin John G. Lake'iin. Cal Pierce on näiden parantamishuoneiden suojelusapostoli (covering apostle) kaikkialla maailmassa.

Olen listannut tämän ICA:n ja NAR:in organisatorisen sekamelskan osoittaakseni tämän kansainvälisen järjestön ulottuvuuden ja laajuuden. Kuten edellä sanoin, apostoli Chuck Pierce on itseoikeutettu perillinen täyttämään ICA:n kokoonkutsuvan apostolin roolin. Dutch Sheet'istä on tullut Yhdysvaltain apostolisen liiton (United States Apostolic Alliance) johtaja ja hän on numero kolme koko liikkeessä, mutta Chuck Pierce on tällä hetkellä jonossa korvaamassa C. Peter Wagner'ia, joka on kohta 80. Niinpä meidän täytyy tutkia Teksasin Denton'in ”Glory of Zion Ministries'in” apostoli Chuck Pierce'n opetuksia. Tulemme huomaamaan hänen täydellisen riippuvuutensa Kabbalasta ja sen käytöstä lähteenä suorille profetian sanoille muka Jumalasta olevina. Monet eivät ole kuulleet Kabbalasta muuta, kuin että Madonnasta on tullut suuri Kabbala-fani.

“Kabbala on juutalainen lajitelma mystisiä kirjoituksia ainakin 1000 vuoden ajalta. Sen olennainen sanoma on, että VT:n kirjoitusten selvä merkitys ei riitä, vaan on yritettävä löytää kätketty merkitys. Vain patriarkat ja VT:n profeetat tunsivat nämä salaiset merkitykset, mutta ne ovat olleet kätkettyinä heprean kieleen viisaiden löydettäviksi... He näkevät Jumalan paljolti tuntemattomana ja jota ei voikaan tulla tuntemaan. Kabbalan kirjoitukset kallistuvat kohti panteismia – ideaa, että Jumala on kaikessa. Tämä tekee Kabbalan suosituksi New Age -liikkeessä. Numerosanamystiikan puitteissa Kabbala sanoo, että Raamatun jokaisella kirjaimella ja numerolla on kätketty merkitys. Hepreankielessä ei ole varsinaisia numeroita, vaan se käyttää aakkosten kirjaimia ilmaisemaan numeroita. Jokaisella heprean sanalla on siten numeroarvo perustuen siinä oleviin kirjaimiin. Jos sana C-A-T olisi hepreaa niin C=3, A=1 ja T=20, jolloin sanan lukuarvo olisi 24... Saatanistisissa piireissä Kabbala yhdistetään ns. “Salomonin avaimiin.” Kaikkialla kirjoissaan saatanistit selittävät monia muka Salomonin kokeilemia ja testaamia loitsuja. [Lähde: End Times Prophetic: http://endtimespropheticwords.wordpress.com/about/] Kabbala on kuitenkin enemmän kuin vain numeromystiikkaa. Se väittää syventävänsä ymmärrystämme maailmankaikkeudesta ja kuinka maailmankaikkeus vaikuttaa elämäämme. Kabbala voi käydä hyvin taikauskoiseksi. Esimerkiksi kuuluisa punaisen nauhan Kabbala-ranneke antaa voiman, joka suojelee pahan silmän vaikutuksilta. Kabbala liittyy myös läheisesti astrologiaan. Kun perinteinen astrologia perustuu aurinko- eli gregoriaaniseen kalenteriin, niin kabbalistinen astrologia käyttää heprealaista kalenteria ja heprealaisia kirjaimia kuukauden heprealaisesta nimestä. Robert Heidler, joka opettaa Pierce'n kanssa heidän Isaskarin koulussaan (School of Issachar), on yrittänyt ottaa etäisyyttä Kabbalaan. Kuitenkin hän puolustaa ideaa, että “heprealainen ajattelutapa sisältää ajatuksen, että Jumala ilmoitti itsensä monin tavoin: kalenterinsa kautta ja jopa heprean kielen kautta” (kirjainten). Mutta kaikki kabbalistit ovat yhtä mieltä, että heprealaiset kuukaudet Kabbalassa liittyvät läheisesti muinaisiin Eläinradan merkkeihin heprealaisella sävytyksellä. Siksikö Heidler väittää: “Kabbalassa on jonkin verran totuutta yhteydessä Jumalan nimiin ja muinaisiin mysteereihin?” Ilmeisesti Heidler ja Pierce tuntevat, että Kabbalaan on haudattu Jumalan ilmoitusta ja he voivat poimia sen, mikä heistä tuntuu Jumalan ilmoitukselta, paketoida sen uudelleen kristilliseksi profetiaksi ja hyljätä loput, joka heistäkin on usein demonista. Menkäämme nyt joihinkin tapauksiin, joissa Pierce luottaa Kabbalaan.

Wyatt Roberts blogilla Y@'BLOG artikkelissa otsikolla “Chuck Pierce ja Kabbala: Nissan-kuu” päivätty 7.5.2008, on osoittanut sen riippuvuuden, joka apostoli/profeetta Pierce'llä on Kabbalaan. Hän on nähnyt vaivaa ja ottanut aikaa ja verrannut Kabbalaa Pierce'n omiin sanoihin. Roberts lainaa Kabbalaa kohdasta Sepher Yetzirah ja sitten sanoo, mitä Pierce opettaa. Toivoisin, että Roberts olisi sisällyttänyt Pierce'n alkuperäiset sanat. On kuitenkin epätodennäköistä, että Roberts loisi tämän tyhjästä. Roberts ilmoittaa vain, että hänen lainauksensa Pierce'ltä on otettu verkkosivuilta Elijah List.

“Seuraavassa vertailu, mitä Chuck Pierce ja Kabbala sanovat:

HEPREALAINEN IJAR-KUU

Kabbala: “Ijar on Shor/Taurus/Härkä vastaten Isaskaria (Torah Scholars). Isaskarin heimo on Israelin oppineiden heimo.” Pierce: “Olemme tulleet Ijar-kuuhun, joka liittyy Isaskar-voiteluun.”

LUONNOLLINEN PARANTAMINEN

Kabbala: “Ijar-kuuhun viitataan yleisesti luonnollisen parantamisen kuukautena.” Pierce: “Tämä on luonnollisen parantamisen kuukausi ja aika löytää uusia tapoja uuden voiman ilmenemiselle... Silloin myös, MINÄ OLEN Jumala sinun parantajasi, alkaa tulla esiin.”

OIKEA MUNUAINEN

Kabbala: “Viisaamme sanovat: 'Munuaiset antavat neuvoja.' Varsinkin oikea munuainen liittyy hengelliseen neuvoon tai itsetutkisteluun. Yetzirah'in kirjan mukaan Ijar-kuuhun liittyvä ruumiinosa on oikea munuainen.” Pierce: “Jokainen kuukausi liittyy johonkin ruumiin toimintaan. Tämä on oikean munuaisen kuukausi. Munuaiset liittyvät omaantuntoon ja ajatteluun.”

SYNNYTYS/RASKAUS

Kabbala: “He (israelilaiset) olivat raskaana 210 vuotta kunnes... he syntyivät Pääsiäisenä seitsemäntenä päivänä, kun ylittivät Punaisen Meren, synnytyskanavan hengellisen vastineen.” Pierce: “Sinulla on monia asioita tulevaisuutesi synnytyskanavassa… Siellä on synnytys, joka on käsillä! Kutsu kätilöt avustamaan sinua siinä, mitä nyt täytyy tulla esiin.”

ENKELIT NOUSEVAT JA LASKEUTUVAT

Kabbala: ”Aleph’in (ensimmäinen heprean aakkonen) muoto edustaa tikasta. Tämä tikas tekee enkeleille mahdolliseksi ’virrata vapaasti edestakaisin taivaallisen ja maallisen välillä… Vaikka maallisen ilmakehän ilma on tiheää tilavuuden ja massan suhteen, niin henkimaailman viisauden mysteeri edelleen onnistuu pääsemään tähän maailmaan lintujen vuoksi. Sillä kun linnut ovat lennossa, niin niiden viuhtovat siivet leikkaavat ilmakehän tiheyden läpi tehden tuossa hetkessä mahdolliseksi henkimaailman viisauden mysteerille päästä läpi maailmaamme.” Pierce: ”Ahtaumat ympärilläsi ovat pysäyttäneet sinut näkemästä edistymisen raidettasi. Olen tullut tekemään tilaa sinulle kohota uusiin korkeuksiin. Levitä siipesi. Venytä ne vasemmalle ja oikealle. Sinun on aika lähteä lentoon! MINÄ OLEN tulossa alas ja leikkaamassa läpi ilmakehän, joka on ollut liian tiheä sinun näyllesi edetä.”

Siellä on monta sivua lisää tämän kaltaisia vertailuja, mutta tämä varmasti jo riittää. Ei siis ole outoa, että Pierce ja Heidler ovat antaneet koululleen nimen Isaskarin mukaan. Luulen nyt myös ymmärtäväni, miksi profeetta Bob Jones paikantaa voitelunsa munuaisiinsa.

Isaskar-koulu ja JoAnn McFatter

Pierce, Heidler ym. kokoonkutsuvat “Isaskarin koulun” eri aikoina vuosittain kouluttaakseen ihmisiä “Isaskarin voiteluun.” Ensimmäisen vuoden opetussuunnitelman tarkastelu paljastaa kursseja teemoilla “Kuukausien profeetallinen ymmärtäminen” ja “Jumalan määräämä kalenteri.” Ehkä suosituin valmistunut ja palaava ohjaaja on JoAnn McFatter. Hän on ottanut Kabbalan mystisen numerologian ja yhdistänyt sen kvanttifysiikan outoon ymmärtämiseen. Koko luomakunnalla on numeerinen värähtely. Sen seurauksena hän kuulee kasvien ja puiden puhuvan hänelle numeerisesti. Hän matkustelee seurakunnissa opettamassa tätä ideaa. Eräs paikan päällä Isaskarin koulussa ollut oppilas kertoo kokemuksestaan: “JoAnn McFatter meni joihinkin asioihin … kuten että DNA säilyttää muiston synneistä jne. Voimme puhua eläinten ja kasvien kanssa, joilla on tunteet. Joann jatkaa sanoen, että kun sana vapautetaan suusta taivaassa – niin se tulee numeerisessa yhtälössä tai musiikissa, valon värissä tai tuoksussa. Tuoksuilla on värähtelytaajuudet.” Tämä selittää kaikki ne kaupan olevat öljyt ja hajusteet Chuck Pierce'n verkkosivulla.

Karismaattisella liikkeellä on joitakin hengellisiä kummajaisia ja väärinkäytöksiä, mutta nyt tuon liikkeen lapsista on tulossa ammottava aukko jokaiselle mahdolliselle loukkaavalle käytännölle. Nyt nämä entisen karismaattisen liikkeen lapset ovat tekemässä kirkkohistoriaa, kun heistä ehkä tulee kultillisin ja mystisin kristinuskon lahko sitten ensimmäisen vuosisadan montanolaisuuden (Montanism) ja uskonpuhdistuksen jälkeisten ranskalaisten profeettojen (French Prophets).

Rev. Orrel Steinkamp, Master of Divinity, and Doctor of Ministry, (Theology)
Plumbline Ministries, 74425 Co. Rd. Renville, MN 56284... orrelsteinkamp@hotmail.

charmo

Viestien lukumäärä : 46
Join date : 15.01.2014
Ikä : 64
Paikkakunta : Suomi

Takaisin alkuun Siirry alas

Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli Empty Kristillinen usko globaalin muutoksen kynsissä

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Maalis 11, 2014 2:12 pmhttp://www.kristitynfoorumi.fi/globaalimuutos.htmlKristillinen usko globaalin muutoksen kynsissä

Puheenvuoro EVOP:in kutsukokouksessa Hyvinkäällä 12.2.2011Äärikarismaattisuuden alku ei ole 1990 -luvun Toronton ja Pensacolan ns. ”herätyksissä”, mutta tuota vuosikymmentä voidaan pitää nykymuotoisen äärikarismaattisuuden läpimurtona. Suurelta osin tähän vaikutti myös maailmanlaaja satelliitti -TV ja sen ”kristilliset” TV-kanavat, pääosassa eurooppalainen GOD-TV ja amerikkalainen TBN. Äärikarismaattisuus ja sen mukanaan tuomat epäraamatulliset vaikutteet eivät ole heikentyneet vaikka vuosien varrella on paljastettu liikkeen ja sen johtajien väärinkäytöksiä, valheita ja epärehellisyyksiä runsain mitoin Raamatun vastaisesta opetuksesta puhumattakaan. Lakelandin herätyksen ja sen keskushahmon Todd Bentleyn fiaskon jälkeen vastaavaa niin suurta huomiota saanutta toimintaa ei ole ollut mutta se ei tarkoita, että liikehdintä olisi laimennut. Aiempien malliensa mukainen Kansas Cityn herätys alkoi v. 2009, mutta siihen Suomessa ole niin innostuttu.

Ehkä osaltaan tähän on vaikuttanut em. Lakelandin tapaus. Ennen petoksen paljastumista liikettä käsiteltiin yksipuolisen myönteisesti myös Suomen TV 7:ssa ja eräissä kristillisissä julkaisuissa vaikka tuohon aikaan oli jo varoittajiakin. Karismaattinen profeetta -liike jatkaa ”valtava herätys” ja ”Jumalan voitelu” -ilmoituksiaan sekä erilaisia ympäripyöreiden itsestään selvyyksien julistamista (mm. Cindy Jakobs, Chuck Pierce ja Kim Clement, ym.). Esim. vuosi 2010 piti olla karismaattiselle kristikunnalle ”uusi helluntai”. Maailman vaikutusvaltaisimpien ”profeettojen” (Apostolic Council of Prophetic Elders) mukaan em. 11.11.2009 Kansas Cityssä (Mike Bickle, Wesley Hall, Allen Hood, International House of Prayer University) alkanut Pyhän Hengen vuodatus on ollut ja tulee olemaan valtavaa Amerikalle ja maailmalle.


Äärikarismaattisuuden ohessa ns. uusevankelisuus, joka ulkonaisissa muodoissa on maltillisempaa kuin karismaattisuus mutta pohjimmiltaan samaa, on myös saanut läpimurtonsa ja skandaalinsa (tunnettuja nimiä: Rick Warren, Tony Compolo, Ted Haggard, Robert Schuller, Max Lucado, jne.). Uusevankelisuus -termi otettiin käyttöön Fullerin teologisessa seminaarissa 1947 kuvaamaan ns. tulosperustaista kristillisyyttä, yksinkertaistettuna: se mikä toimii ja millä saadaan tulosta, eli väkeä seurakuntiin, on oikeaa ja hyväksyttävää.


Karismaattisuus ja uusevankelisuus pitävät yhtä monissa asioissa ja liikkeiden puhujat ”puhaltavat yhteen hiileen”. Yhteydet roomalaiskatoliseen kirkkoon ovat hyvät ja sitoutuminen poliittiseen toimintaan päämääränä muuttaa maailma kristilliseksi ennen Kristuksen paluuta maan päälle (valtateologia) on ilmeistä. Kun karismaattinen liike etsii ja palvoo ”ihmeitään ja merkkejään”, uusevankelisuus vetoaa mystiikkaan, mm. vanhaan katoliseen sellaiseen. Kuten monet tarkkailijat maailmalla ovat osoittaneet - ja tätä pitäisin tärkeimpänä huomiona - kumpikin liike lähentyy aina lisää New Age -liikettä uskomusten ja kokemusten samankaltaisuuden kautta. Tämä lähentyminen on jo vuosien ajan ollut häpeämättömän julkista ja jatkuu. Idän uskontojen menetelmiä ja niiden kautta saatavia fyysisiä ja sielullisia tuntemuksia on otettu käyttöön ja ne ovat oleellinen osa liikkeiden toimintaa.


Rick Warren ja monet muut uusevankeliset johtajat mm. arvostavat ja ottavat oppia buddhalaisuutta, idän uskontoja ja mystiikkaa opettavilta henkilöiltä kuten: Henri Nouwen, Brian McLaren, Brennan Manning, Richard Foster, Thomas Merton, Ken Blanchard, ym. ns. kontemplatiivisen rukouksen ja ”kasvava t. esiin tuleva kirkko” idean edistäjät (Emerging Church – on sekoitus karismaattisuutta, mystiikkaa, kokemuksen etsintää, sosiaalista aktivismia, ekumeniaa ym. Yksi pääajatus on: kun kulttuuri muuttuu, seurakunnan tulee muuttua).

Thomas Merton mm. opettaa, että ”jos me kaikki tietäisimme, keitä todella olemme, niin lankeaisimme maahan ja palvoisimme toisiamme, koska meissä on Jumalan puhdas kirkkaus – jokaisessa meissä” (Ray Youngen: A Time of Departing, lainaus: Thomas Merton, Conjectures of a Guilty Bystander -1989 edition, pp.157-158). Rick Warrenin seurakunnassa oli jokin aika sitten luennoitsijoina Yhdysvalloissa tunnetut terveysgurut, tohtorit nimeltä: Mehmet Oz, Daniel Amen ja Mark Hyman. Tilaisuus käsitteli hyvää oloa ja terveyttä. Asiassa ei sinänsä mitään, mutta nämä tohtorit kannattavat idän uskontojen harjoituksia terveyden hyväksi. Tri Hyman mm. kannattaa Reiki -parantamista. Tri Amen esim. propagoi itämaisen Kriya Kirta joogan puolesta.


Tämä jooga kuuluu Kundalini, eli käärmevoima, harjoituksiin, jossa nimi Sa-Ta-Na-Ma on mantrana. Mantroja Sat Nam (määritelmä: Sat Nam on identiteettini ja vetoan ikuiseen Totuuteen (jumalaan, jumaluuteen) joka asuu meissä kaikissa) - ja Sa-Ta-Na-Ma (nimi tarkoittaa: äärettömyys – elämä – kuolema – jälleensyntymä) käytetään oman sisäisen jumaluuden löytämiseen ja saavuttamiseen. Nimiin liitetään käsitteet totuus ja rakkaus, se on Jumalan nimi Sanskritin kielessä. Toistamalla mantroja mietiskelyn aikana päästään lähelle jumaluutta ja lopulta saavutetaan pelastus. Näissä idän uskontojen opeissa esiintyy ”rakkaus” -sana keskeisesti, aivan kuten karismaattisuudessakin. Sanan raamatullinen merkitys, joka on ainoa todellinen rakkaus -sanan määritelmä, ei kuitenkaan avaudu.


Kontemplatiivinen rukous on mietiskelytekniikka, otettu aikanaan katoliseen mystiikkaan idän buddhalaismunkeilta ja sitä esim. Rick Warren suosittelee. Mantrana voidaan käyttää vaikka Jeesus -nimeä. Sitä kuvataan ”hiljaisuuden rukouksena”. Eräs määritelmä kertoo: ”...ihminen rakastavasti kääntyy sisäisen ohjauksen puoleen ja on avoin kuuntelemaan jokaisen ihmisen sisällä loistavaa jumaltietoisuutta … Rukoilemisen avulla ihminen lujittaa rakkauden sidettä Jumalaan, kunnes ihminen on yhtä Jumalan korkean energian kanssa. Rakkaus muuttuu rakastajan eli rukoilijan ja Rakastetun eli Jumalan yhdentymisen kautta lopulta autuudeksi. Autuus on korkea ykseys-kaikkeus tietoisuus, josta voidaan käyttää myös nimitystä kontemplatiivinen rukous.

Kontemplatiivinen rukous on olemista ja elämistä Jumalassa, jossa normaali rukoilemisen merkitys on muuttunut. Kontemplatiivisen rukouksen tietoisuuden tilassa ihmisen tajunta on laajentunut sielutietoisuuteen. Ykseyden vihkimyksen kautta ihminen lunastaa lopulta oman jumalallisen perintönsä, joka on pysyvä rakkaus-autuus-tietoisuus.” Voidaan myös sanoa, että menetelmän kautta pyritään kuulemaan Jumalan ääni omassa sisimmässä, omassa mielessä, Raamatun äänen sijasta.


Tähän liittyy yhteys karismaattisessa ja myös uusevankelisessa liikkeessä suosittuun opetukseen: älä arvioi, älä ajattele, ota vain vastaan, mene mukaan, jne. Tarkoitan siis oman tietoisen ajattelun omaehtoista lakkauttamista, joka esim. idän uskonnoissa on mietiskelyn kautta saatavan ”henkisen kehityksen” perusedellytys. Tätä samaa edustaa kontemplatiivinen rukousmenetelmä. Karismaattinen liike edellyttää seuraajiltaan samaa asennetta, jotta ”Jumalan läsnäolo” koettaisiin. Kyseessä on mitä suurimmassa määrin New Age -liikkeen vaikutus samanlaisen menetelmän ja kokemuksen muodossa.

Mm. Rodney Howard Brownen edustama ”nauruherätys” (hervoton nauraminen) on idän uskonnoissa tunnettu kokemus. Em. henkilön kokoustallenteista käy ilmi mm., kuinka hän koskettaa ihmisiä hindu-uskonnon ”shaktipat” -tavalla, jossa henkinen energia voidaan välittää kosketuksen kautta. Kosketuskohdat ovat yhteydessä erityisiin kundalini (käärmevoima) energiapisteisiin joita on esim. otsalla ja vatsan seudulla. Kun kristilliset kulissit poistetaan niin näiden karismaattisten ”gurujen” ja idän uskontojen gurujen toiminta on käytännössä samanlaista.


Ajassamme suosittu kristillinen opetus vahvistaa itsekeskeisyyttä. Jotta ihmisen merkitys kasvaisi pitää Jumalasta tehdä aina enemmän ihmisenkaltainen. Tähän liittyen nykyiset käytännöt ja opetukset himmentävät lisääntyvästi Jumalan kirkkautta ja pyhyyttä vähentäen samalla ihmisen syntitilan vakavuutta ja ehdottomuutta. Aikamme suosituimmissa kristillisissä kirjoissa, sen lisäksi että joissakin niistä on aivan kunnollistakin asiaa, perustaksi nousee kuitenkin ajatus, että koska ihminen on niin ihmeellinen, erityinen ja Jumalalle arvokas, Hän pelasti ihmisen. Raamatun evankeliumi taas lähtee aina siitä, että koska Jumala on käsittämättömän armollinen ja hyvä Hän pelasti arvottoman ihmisen.

Tässä on tapahtunut ilmiselvä painopisteen muutos jumalakeskeisyydestä ihmiskeskeisyyteen. Rakkautta sanana ja Jumalan rakkautta korostetaan, mutta se poljetaan tomuun kuvaamalla sitä ihmiskeskeisyydestä käsin. Esim. Max Lucado kirjoittaa: ”Jumala on hulluna sinuun” ( Armon kantamana, Päivä, 2005). Jumalan rakkaus ilmestyi Kristuksessa synnin sovitukseksi – se korjaa ihmisen kadotetun aseman Jumalan edessä, mutta sitä ei sovi kuvata ihmiskeskeisesti sielullisen kiihkeänä rakkaussuhteena Luojan ja luodun välillä, kuten tässä ajassa tehdään.


Ajassamme vahvistuvat:

-Jumalan pyhyyden häpäiseminen (se tehdään ovelasti puhumalla rakkaudesta ihmiskeskeisellä tavalla).

-Synnin vakavuuden ohittaminen (synti ja sovitus mainitaan, monesti ikään kuin sivuseikkana, itsestäänselvyytenä, johon ei tarvitse hukata palstatilaa eikä aikaa).

-Omien tunteiden ja tuntemusten auktoriteettiasema.

-New Age ajatusten ja käytäntöjen sekoittuminen kristillisyyteen ja sen kautta idea ihmisen jumaluudesta (New Age uskonnoissa jokaisen ihmisen sisällä on jumaluus. Uuskristillisyys, tarkoittaen äärikarismaattista ja uusevankelista liikettä kuvaa samaa asiaa: olen kristus / jumala, kuulun kristusjoukkoon, yms.).

-Valtateologia joka on kuviteltu kristillisyyden läpilyönti maailmanlaajuisesti ns. Pyhän Hengen vuodatusten eli ”herätysten” kautta ja pyrkimys johtavien asemien valtaamiseen yhteiskunnan eri osa-alueilla.


Juhani Aitomaa
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli Empty Chuck Piercen sanoma Suomelle 2007

Viesti kirjoittaja jarrut Ti Maalis 11, 2014 2:21 pm

Arvioikaa


Chuck Piercen sanoma Suomelle 2007On kulunut 20 vuotta siitä, kun aloin ensimmäistä kertaa rukoilla Suomen puolesta. Nyt on kriittinen aika seuraavan sukupolven vapautua siihen, mitä Jumalalla on heitä varten. Te täällä Suomessa tulette olemaan seuraavan, koko maailmaa koskevan, parantumisliikkeen etureunalla.


Kun Jumala sanoo: Nouse Suomi, Hän haluaa vaikuttaa sen, että alamme seistä uudella tavalla. Hän vaikuttaa sen, että saamme seisoa uudessa voimassa, saamme nousta ja meillä on uusi ääni, uusi vaikutusvalta ja uusi mielisuosio.


Saamme nousta siinä, missä vihollinen on yrittänyt painaa meidät alas. Jumala haluaa sanoa teille, että tämän alueen seurakunnan on aika mennä uuteen voiton vaiheeseen. On aika nähdä Jumalan lupausten, voiman ja auktoriteetin ilmestyminen uudella tavalla, niin että te Jumalan valtakuntana olette tämän maan vaikutusvaltaisin joukko.


Olemme sellaisen Jumalan liikkeen partaalla, joka koskee kolmea seuraavaa sukupolvea. Uskon, että Hän valinnut teidät yhtenä maana juuri sitä varten. Miltä se tulee näyttämään? On ensinnäkin kyse siirtymisestä vanhasta viinileilistä uuteen. Vanha rakenne ei pysty pitämään Jumalan uutta liikettä sisällään.
Kun rukoilin täällä vuonna 1988, Jumala lupasi, että uusi liike nousisi vuoteen 1991 mennessä ja että vuoteen 1996 mennessä se alkaisi kypsyä. Nyt vuonna 2007 on sen aika räjähtää esiin ja muuttaa koko kansakunta.


Tämä on myös jumalallisen konfrontaation vuosi. Meidän täytyy kohdata se, mikä yrittää estää meitä menemästä eteenpäin. Viinileilit lyövät yhteen, mutta Jumalan uusi viinileili moninkertaistuu nopeasti.
Elämme tietyn ajan loppua ja leikkaamme tietä uuteen. Olen täällä julistamassa teille, että Jumala on valinnut tämän kansan juuri tällaista aikaa varten (Ester 4:14). Julistan sen auktoriteetilla. Julistan sen, että muutosta alkaa tapahtua ennennäkemättömällä tavalla.

Julistan sen, että vääjäämättömiä ihmeitä alkaa tapahtua. Julistan sen, että suurta heräämistä tapahtuu kaupungeissa, joissa ei ennen ole ollut mitään Jumalan liikehdintää. Te olette tämän Euroopassa olevan maapallonkolkan tienristeyskansa, jonka ylle Jumala on laittanut siipensä tätä aikaa varten.

Seuraavan kolmen vuoden aikana tulee olemaan paljon sekaannusta, joka tulee teille idästä, mutta Minä sanon, että sen sekaannuksen keskellä te olette kuin aita.

Sanon, että kolme sukupolvea alkaa nousta näissä kokoontumisissa ja sanoa: Me näemme Herran, me näemme Herran! Ja vaikka vihollinen yrittää piirittää teidän maanne, sanon, että Minulla on kansa tässä maassa, joka tulee olemaan kuin valo, ja teidän menoranne tulee olemaan kirkas tänä aikana, sanoo Herra, sillä Minun lamppuni tulee palamaan kirkkaana Suomessa.


Ylistyksen voima purkautuu esiin tässä maassa, sanoo Herra. Pohjoisesta tuleva valo aiheuttaa sen, että valo leviää koko Euroopan alueelle, sillä tässä maassa ääni ja valo tulevat yhdeksi, ja te johdatte Eurooppaa siinä äänessä, joka Minulla on tätä hetkeä varten. Joten ylistäkää Minua ja antakaa taivaasta tulevan kaksiteräisen miekan levätä sen maan yllä, jonka nimi on Suomi.
Sillä tässä maassa Minä lopetan paljon ja aloitan vielä enemmän, sanoo Herra.
jarrut
jarrut
Admin

Viestien lukumäärä : 2615
Join date : 24.10.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli Empty Vs: Chuck Pierce, kabbalistinen apostoli

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa