Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Luterilainen 'puhdas oppi'
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyEilen kello 9:12 pm kirjoittaja Morosus

» Raamatusta!
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyEilen kello 12:57 pm kirjoittaja Stiina

» Lammas itse!
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyEilen kello 9:35 am kirjoittaja arkikalusto

»  Turhat syöjät poistetaan vuoteen 2050 mennessä
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyEilen kello 8:55 am kirjoittaja arkikalusto

» TAPIO PUOLIMATKA // Translakiesityksen sukupuolioppi syrjii naisia ja hämmentää lapsia
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyEilen kello 8:05 am kirjoittaja arkikalusto

» Vanhurskauttaminen lut.
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyPe Helmi 03, 2023 3:13 pm kirjoittaja Stiina

»  Niilo Tuomenoksa: Armo on Kristus minun puolestani ja Kristus minussa
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyPe Helmi 03, 2023 11:24 am kirjoittaja Stiina

» Miten teillä...?
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyTo Helmi 02, 2023 3:57 pm kirjoittaja Reikäpää

» BBC kertoi massojen manipulointisuunnitelman jo vuonna 1968
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyTo Helmi 02, 2023 10:59 am kirjoittaja arkikalusto

Helmikuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Kalenteri Kalenteri


Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

4 posters

Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Hellevi La Tammi 21, 2023 8:07 am

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?
Ensimmäisenä kristillisenä helluntaipäivänä Jeesus lähetti luvatun Pyhän Hengen seurakunnalleen. Silloin toteutuivat sekä Vanhan liiton profeettojen lupaukset Pyhän Hengen vuodatuksesta uuden liiton sinettinä (e.g. JES. 44:3; JOOEL 2:28; EF. 1:13) että Jeesuksen itse opetuslapsilleen antama Isän lupaus Pyhästä Hengestä (LUUK. 24:49; JOH 14:16), jonka toteutumista Jeesus käski heidän odottaa Jerusalemissa. Heidän piti saada voima korkeudesta voidakseen viedä sanoma Jeesuksesta maailman ääriin.

Olen joskus varovasti verrannut helluntaina tapahtunutta Hengen vuodatusta tilanteeseen, jossa matkallelähtijä lupaa lähettää postikortin matkakohteeseen saavuttuaan. Kun kortti tipahtaa postiluukusta, se kertoo ystävän saapuneen perille ja täyttäneen lupauksensa kortin lähettämisestä. Tämä on tietysti monella tavalla vajavainen vertaus ja kuvastaa vain yhtä puolta tapahtuneesta. Kolmiyhteisen Jumalan kolmas persoona, Pyhä Henki, on tietysti enemmän kuin vain ”postikortti taivaasta”. Mutta lukija ymmärtänee ilman rautalankaa mihin kuvauksellani pyrin.

Kun Pyhä Henki vuodatettiin yläsaliin kokoontuneiden opetuslasten päälle oli se samalla viesti siitä, että Jeesus oli ”saapunut perille” Isän oikealle puolelle hallitsemaan kuninkaana, jolla on kaikki valta. Hän oli käskenyt odottaa, kunnes luvattu lähetystyön lähtömerkki taivaasta annetaan.

Pyhä Henki vuodatettiin. Luvattu uusi aikakausi oli alkanut. Oli tullut aika lähteä suljettujen ovien takaa liikkeelle viemään evankeliumi ylösnousseesta Pelastajasta kaikialle maailmaan.
Vaan kun Pyhä Henki tulee teihin te saatte voiman, ja tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka. (APT. 1: 8.
Nyt jokaiselle uskovalle kuuluu tämä lupaus Pyhän Hengen voimasta.

Me tarvitsemme Pyhän Hengen voiman sekä elääksemme evankeliumin arvon mukaan Jeesusta kirkastaen (GAL. 5:22 25), palvellaksemme toinen toisiamme seurakunnassa rakkaudessa (1 KOR. 12-14 luvut) että toimiaksemme Jeesuksen todistajina niin lähipiirissämme kuin osana seurakunnan maailmanlaajuista lähetystehtävää (Apt. 1:Cool.

Pyhän Hengen sinetti - se sinulla on.
On tärkeää ymmärtää ero Pyhän Hengen sinetin ja Pyhällä Hengellä täyttymisen välillä. Jos nämä sekoitetaan, saattaa joku herkkä uskova erehtyä ajattelemaan, että hänellä ei ole Pyhää Henkeä, koska ei ole kokenut Hengellä täyttymistä.  Siksi seuraavassa valaisen lyhyesti mistä näissä kahdessa on kyse.

Kaikilla uudestisyntyneillä Jumalan lapsilla on profeettojen ja Jeesuksen lupaama Pyhä Henki. Jokainen Jeesukseen uskova sinetöidään uskoontulossa Pyhällä Hengellä.

Apostoli Paavali kirjoittaa siitä, että Pyhällä Hengellä sinetöinti tapahtuu uskoontulon myötä:
”Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti” (EF. 1:13).

Tämä sinetöinti liittyy tulevaan ”lunastukseen”. Pyhä Henki on annettu ”sinetiksi lunastuksen päivään saakka” (EF. 4:30). Paavalin viittaus tulevasta lunastuksen päivästä ymmärretään yleensä viitteenä Jeesuksen paluusta.

Pyhän Hengen sinetti siis painetaan uskoontulossa, eikä uskovia Raamatussa kehoiteta etsimään uutta sinetöintiä, ikään kuin se kaipaisi toistuvaa varmistelua. Yksi ja sama sinetöinti on voimassa uskoontulosta Jeesuksen toiseen tulemukseen saakka.


Pyhällä Hengellä täyttyminen
Pyhällä Hengellä täyttyminen sen sijaan kuvataan Raamatussa asiana, joka toistui niidenkin elämässä, jotka kerran oli Hengellä sinetöity ja aiemminkin Hengellä täyttyneet. Kyse on Pyhän Hengen työn kahdesta eri aspektista uskovan kohdalla.

Uskoontulossa kristitty sinetöidään Kristuksen ja Jumalan omaksi. Pyhällä Hengellä täyttymisessä kristitty varustetaan voimalla ylhäältä toteuttamaan Kristuksen antamaa tehtävää toimia hänen todistajanaan maailmassa sekä palvelemaan seurakunnan rakentumiseksi.

Paavali rohkaisee uskoontulossa Pyhän Hengen sinetillä kertaalleen merkittyjä Efeson kristittyjä (EF. 1:13) silti myös täyttymään Pyhällä Hengellä (EF. 5:18). Paavali käyttää ilmaisua, joka voidaan ymmärtää viittauksena täyttymisen toistuvaan kokemiseen nykyhetkessä. Ei siis vain menneisyydessä kertaluontoisesti koettuna ainoalaatuisena tapahtumana, niin kuin on laita Pyhän Hengen sinetin suhteen.

Niinpä apostolitkin, jotka olivat yläsalissa rukoillen odottaneet ja täyttyneet Pyhällä Hengellä ensimmäisenä kristillisenä helluntaipäivänä (APT. 2), rukoilivat ja täyttyivät taas myöhemmin Hengellä uudestaan (APT. 4). Luukas kuvaa tapahtumia sanatasollakin hyvin samansisältöisesti.

”Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täyteyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi” (APT. 2:2).
”Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti” (APT. 4:31).

Näistä jakeista myös huomataan, että Pyhä Henki varustaa seurakuntansa sekä armolahjoillaan että rohkeudella. Molempia tarvitaan. Molemmille on paikkansa. Toista ei voi korvata toisella.

Pyhä Henki voimana todistajan tehtävään
Helluntaita ja Pyhää Henkeä ei milloinkaan voida irrottaa meille kuuluvasta todistamistehtävästä viedä evankeliumi maailman ääriin. Pyhällä Hengellä täyttyminen tekee meistä Jeesuksen todistajia.

Ensimmäisen kristillisen helluntain kiistaton sanoma on ainakin siinä, että Pyhä Henki saa meidät lähtemään liikkeelle ja avaamaan suumme rohkeasti. Siksi minulle suuri todistus Pyhän Hengen aidosta toiminnasta löytyy usein maailmanlaajuisen vainotun seurakunnan elämästä. Siis sieltä, missä köyhät ja marginalisoidut kristityt pilkasta, vihamielisestä halveksunnasta ja suoranaisesta väkivaltaisesta vainosta huolimatta pitävät esillä todistusta Jeesuksesta jopa henkensä uhalla.
Meillä hyvin voivassa lännessä sen sijaan monien suurin huoli on se, mitä kaverit mahtavat kirjoittaa hänestä Facebookissa.

Tässä meille kaikille uutinen: Edessämme ei ole helpompia päiviä. Piittaamattomuus, tietämättömyys ja vihamielisyys kristinuskoa kohtaan ei suinkaan ole vähenemään päin. On aika totutella uusiin oloihin ja täyttyä Pyhällä Hengellä, joka antaa meille voiman ylhäältä ja valaa seurakuntaan rohkeutta.

Toimi siis niin kuin alkuseurakunnassa tehtiin: Rukoile, että saisit täyttyä Pyhällä Hengellä.
Lähettänyt Pasi Turunen


http://uskonpuolesta.blogspot.com/
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1496
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Stiina La Tammi 21, 2023 8:43 pm

Kaikki ovat menossa samaan Taivaaseen! (kuulemma!)

Silti lut. opetus on minulle selvempää ja en täysin ymmärrä vapaiden suuntien selityksiä. Luterilainen ei saa, voi, osaa erottaa Pyhää Henkeä Kolmiyhteisestä Jumalasta. Kun hellari puhuu Pyhästä Hengestä, luterilainen puhuu ja rukoilee Jumalaa ja ajattelee Jeesusta Kristusta. Jumala lähettää Pyhän Henkensä Sanan välityksellä, ei ihminen voi itsessään sellaista.
Helluntailainen luulee Pyhän Hengen pilkaksi sitä, kun luterilainen kieltää sooloilijan Pyhänä Henkenä ja lisäykset Kristuksen J. työhön puolestamme.
Luterilainen pitää taas monia kalvinistisia ja vapaasuuntaisia oppeja vakavina harhoina, (Athanasioksen uskontunnustus). Kyllä Pyhä Henki on luterilaisellakin, vaikka mieluummin puhumme mieluummin Jumalan johdatuksesta ja siunauksista, mutta Ristin teologia vs. kunnian teologia vain voi ohjata pelastukseen Kristuksessa. Usein erimielisyydet kuitenkin ovat sitä kulttuuria ja ettei osata sanoittaa oikein. I love you

Tässä teologilta sellainen, jonka minä hyväksyn ja ymmärrän.

http://liisijokiranta.fi/uskonABC/pyhahenki.htm

flower

Stiina

Viestien lukumäärä : 1617
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Hellevi Su Tammi 22, 2023 10:07 am

En oikein pysynyt kärryillä, tahtoiko Stiina sanoa, että Pasi Turunen on hellari, ja ylläoleva Turusen kirjoitus on helluntaioppia, vai?

"Kaikki ovat menossa samaan Taivaaseen! (kuulemma!)" Siis ketkä kaikki?

Mikä tuossa Pasi Turusen kirjoituksessa oli sitä minkä käsitit hellariopiksi?


Laitan tähän Pasi Turusen taustoja Wikipediasta
https://fi.wikipedia.org/wiki/Patmos_L%C3%A4hetyss%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6#:~:text=Patmos%20L%C3%A4hetyss%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6%20on%20vuonna%201971%20perustettu%20kristillinen%20evankelinen,l%C3%A4hetys-%20ja%20avustusty%C3%B6t%C3%A4%2020%20maassa%20nelj%C3%A4ll%C3%A4%20eri%20mantereella.


Opetetaanko lut. kirkossa nykyisinkään Pyhästä Hengestä ja armolahjoista mitään?

Minä uskon sen mitä Raamattu sanoo Pyhästä Hengestä ja näköjään samaa uskoo Liisi Jokirantakin!
http://liisijokiranta.fi/uskonABC/pyhahenki.html,   sunny  sunny
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1496
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Stiina Su Tammi 22, 2023 11:07 am

Hyvä avokas ystäväni Hellevi! I love you

Tässä on nyt juuri se ymmärrys ja luulo -ristiriita molemmin puolin, jota ei kannata yrittää selittää, koska kokemukseni pohjalta yleensä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin. I love you

Tiedän, että Turunen on nykyisin Patmos-lähetyksen johtaja. Ei sinänsä ole mitään heitä vastaan. En yleensä kuuntele, joten en ymmärräkään aina. Ahvio on myös siellä ja refermoitu pohjainen. Häntä olen yleensä ymmärtänyt, vaikka varmaan eroja on. Olen luullut, että Turunen on hellari
-pohjainen. Ei ainakaan luterilainen ole. Näkemykset ja puhetapa eroavat, ei voi mitään.

Kirkkoluterilaisuus on pirstoutunut vähintään niin, että liberaalien ja maallistuneiden lisäksi on suuri syvien rivien joukko, jotka ovat "helluntailaisia" ja "karismaattisia" "opiltaan", joten en tule ikävä kyllä toimeen eikä ymmärrys riitä. Minä sain jo yli 36 vuotta sitten "turpaani" , pahaa aavistamattomuuttani sellaisilta raskaasti. Vaikka antaakin Jumalan edessä anteeksi, ei ymmärrä eikä sellaiseen paluuta ole viisasta tehdä.
Oikeillakin luterilaisilla on eri armolahjoja, kaikilla omansa, mutta niitä ei koroteta, mutta yritetään olla rehellisiä ja kunniaa ottamatta niistä. Kauheaa on armolahjalla ja kuvitellulla voitelullaan ruveta päsmäröimään (hallitsemaan) toisia, vähemmän lahjakkaita. Se on varmasti kadotukseen johtava tie.
Tänään voin taas suositella SRO:n messua (Kortelahti). Kyllä olen omaksunut Raamatusta viidesläisen tulkinnan luterilaisuuden pohjalta asioista, vaikka toivoisin voivani vielä olla körttiläinen "huolta" vailla oleva tai peräti universalisti, mutta...
Tunnustukselliset luterilaiset ovat minusta "oikeassa", voisin vaihtaa sinnekin, mutta kansankirkkomme jättäminen on liian raskasta.
--------------------------------------------
Päivän Sana
22.01.23

Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan. Luuk. 12:32
Jotkut odottavat suuria herätyksiä ennen Herramme paluuta. Toiset ajattelevat kristittyjen ottavan lopussa maailmanvallan käsiinsä. Tärkeämpää kuin tällaisista haaveileminen on elää valmistautuneena Jeesuksen paluuseen, joka tapahtuu yllättäen, kenenkään arvaamatta. Hän saapuu kuin varas yöllä, ja sitten koittaa koko maailman oikeudenmukainen tuomio. Jeesusta raittiisti uskossa odottavien joukko ei liene lopussa suuri. Herramme kysyi, mahtaako hän löytää ollenkaan uskoa maan päältä palatessaan. Kun Jeesus saapuu, hän kerää luokseen ne, jotka pitivät kiinni hänen sanastaan eivätkä kieltäneet hänen nimeään. Suuret joukot kulkevat laveaa uskonnollisuuden tietä tai viereistä maailman kaistaa kadotukseen. Taivaan tie on kaita, mutta armollinen. Sillä ei eksy yksinkertaisinkaan, vaikka viisaat eivät sille tahdo löytää. Tie kantaa kulkijaansa, eikä sen varrelle kukaan näänny. Se antaa kaiken eikä odota mitään. Se on lahjaksi valmistettu. Pieni lauma on tien löytänyt ja vaeltaa sitä kiitollisena ja hiljaisuudessa.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lupaus kantaa.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy

flower

Stiina

Viestien lukumäärä : 1617
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Stiina Su Tammi 22, 2023 3:21 pm

https://www.sley.fi/toiminta/raamattu-tutuksi/raamattuluennot/armolahjat-mita-ne-ovat/

Tämän lut.läisenä hyväksyn. Profetoiminen tarvitsisi vielä kuitenkin vähän tarkennusta. I love you

Stiina

Viestien lukumäärä : 1617
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Su Tammi 22, 2023 5:12 pm

Minuakin tökkii tuo Pasi Turusen kirjoitus, on kuin suoraan helluntailaisten oppi!

Koska Pyhällä Hengellä täyttyminen on sama kuin täyttyä Jumalan Sanalla, eli Raamatun opetuksilla.
Kielillä puhuminen on aivan eri asia, se on annettu rukousta varten!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 547
Join date : 23.10.2013
Ikä : 72
Paikkakunta : Ruotsi

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Suosittelen joka päivä tutustumaan!

Viesti kirjoittaja Stiina Ma Tammi 23, 2023 9:53 am

Raamatun lisäksi auttamaan ymmärrystä!

https://sro.fi/paivan-sana/

Päivän Sana
23.01.23

Hän puhuu sinulle, ja niiden sanojen voimasta sinä pelastut, sinä ja koko perhekuntasi. Ap.t. 11:14
Jumalan Pyhä Henki ja pelastava voima on sidottu Jumalan omaan sanaan. Sana, Raamattu, on voima, joka ei ainoastaan kerro pelastuksesta tai kuvaile Jumalan tekoja, vaan se myös kantaa pelastajan, Kristuksen, ihmisen sydämeen. Jumalan sanan muotoon maailma loukkaantuu. Sana on kuin halvalta näyttävät kapalot, mutta niiden sisällä on kallis aarre, Kristus, opetti Luther. Sanan voimalla voidaan tuhota ja lyödä. Sanan voimasta voidaan myös pelastua ja löytää elämä. Jumalan sana on erikoistunut nostamaan langenneita ja syntisiä Jumalan syliin. Sana herättää siunattuun levottomuuteen ja mielenmuutokseen. Sana saa kääntymään oikeaan suuntaan, kohti Jeesusta. Se kirkastaa armollisen Vapahtajan kasvot pelästyneelle ja murheelliselle. Sana lahjoittaa omantunnon rauhan, kun taistelu Jumalaa vastaan päättyy. Sana varjelee löytyneitä oikealla tiellä.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lupaus kantaa.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy

Stiina

Viestien lukumäärä : 1617
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

arkikalusto and Stiina like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Täyttykää Pyhällä Hengellä

Viesti kirjoittaja arkikalusto Ti Tammi 24, 2023 9:53 am

Täyttykää Pyhällä Hengellä
Leif Nummela


27.2.2015, Avainsana Pyhä Henki,Raamattu
6.7.2006
Maailmalla ja Suomessa laajeneva karismaattinen liikehdintä ajaa kristittyjä helposti eri leireihin. Erottaviksi tekijöiksi nousee esimerkiksi suhtautuminen niin sanottuihin ihmelahjoihin: sairaiden parantamiseen, kielilläpuhumiseen ja siihen, mitä ymmärretään profetoimisella. Myös pinnallisemmat asiat, kuten kokousten tyyli ja musiikkimaku, jakavat mielipiteitä.

Kaikki tämä saattaa jättää varjoonsa paljon keskeistä ja tärkeää Pyhän Hengen olemuksessa ja työssä.

Uskontunnustuksessa kaikki kristityt tunnustautuvat Pyhään Henkeen uskoviksi. Pyhä Henki ei ole uskossamme mikään ylimääräinen sivuasia.

Pyhä Henki on Pyhän kolminaisuuden kolmas persoona. Ilman Pyhän Hengen vaikutusta kukaan ihminen ei voisi koskaan uskoa Kristukseen eikä pääsisi taivaaseen. Kaikki aito hengellinen elämä meissä on Pyhän Hengen synnyttämää. Meidän on syytä sydämestämme rukoilla: ”Herra, täytä minut Pyhällä Hengelläsi.”

Samassa yhteydessä, jossa apostoli Paavali antaa tämän kehotuksen Efesolaiskirjeessä, hän myös kehottaa kristittyjä jakamaan uskon aarteita toisilleen ja laulamaan yhdessä hengellisiä lauluja. Kun hän Kolossalaiskirjeessä puhuu täsmälleen samasta asiasta, hän rinnastaa Pyhällä Hengellä täyttymiseen ilmaisun ”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana.”

Tämä on vain yksi tapa, jolla Paavali ajattelussaan sitoo Pyhän Hengen työn ja Jumalan sanan vaikutuksen yhteen. Jumalan Pyhällä Hengellä täyttyminen on yhtä kuin Jumalan sanalla täyttyminen ja päinvastoin. Paras tapa täyttyä Jumalan Hengellä on lukea runsaasti Jumalan sanaa ja antaa sen täyttää mielensä.

Siksi rukous ”Herra, täytä minut Pyhällä Hengelläsi” sopii erityisen hyvin silloin, kun asettuu Jumalan sanan kuuloon joko yksityisesti tai yhteisesti, kuten hengellisillä kesäjuhlilla. Se sopii erittäin hyvin myös silloin, kun polvistuu ehtoollispöytään.

Tämä merkitsee tietysti myös sitä, että on oltava avoimella mielellä ja valmis reagoimaan Jumalan sanan puhutteluun. On oltava valmis taipumaan parannukseen siitä, mikä Sanan valossa paljastuu omassa elämässä vääräksi. Samalla saa kuitenkin turvautua Jumalan sanan lupauksiin omalla kohdallaan.

Miten voisi oppia kuuntelemaan Sanan julistusta oikealla asenteella?

Yhdeksi maailmanhistorian suurimmaksi saarnaajaksi nimetty, 1800-luvun jälkipuoliskolla vaikuttanut Charles Haddon Spurgeon antoi hyvän käytännön neuvon: ”Ehkä saarnaajana on joku, josta pidät ja jolta odotat paljon. Silloin sinun olisi hyvä unohtaa hänet, odottamatta häneltä mitään. Katso hänestä pois päin Herraasi. Tai ehkä et pidä saarnaajan äänenkäytöstä ollenkaan. Ehkä hän ei mielestäsi ole esiintymisessään kovinkaan lahjakas. Unohda hänet, ja yritä nähdä hänen Herransa. Hyvässä tai pahassa, unohda saarnamies ja keskity kuuntelemaan, mitä Herralla itsellään on sanassaan sinulle sanottavana.”

Jumala itse puhuu meille, sekä yksilöinä että seurakuntana, julistetun ja luetun sanansa kautta. Se, jolla on korvat kuulla, kuulkoon, mitä Jumalalla on hänelle sanottavana. Ja täyttyköön Pyhällä Hengellä.

https://leifnummela.fi/tayttykaa-pyhalla-hengella/

arkikalusto

Viestien lukumäärä : 1692
Join date : 21.11.2013

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Stiina Ti Tammi 24, 2023 1:05 pm

Näin pystyn ymmärtämään hyvin. Voin myöntää, että luterilainen Isä ja Poika keskittymä, uskossa ja kokemuksessa saattaa hallita niin, että Pyhä Henki jää liikaa taka-alalle tai ei nähdäkään persoonana, vaan voimana ja henkenä, mutta minulle se on pienempi virhe, kuin se Pyhän Hengen irrottaminen omaksi toimijaksi. Sen näen Pahan vakavana harhana, josta ehdottomasti on palattava Kolminaisuuteen, joka on aina yhdessä läsnä (Jumalamme, joka on yksi). Ihmiseksi tullut Kristus J. on kuitenkin se keskus, eikä ole harhaa nähdä hänet maanpäällä yksin. (Isä ja PH ovat kuitenkin aina silloin läsnä.)

Stiina

Viestien lukumäärä : 1617
Join date : 04.08.2017
Paikkakunta : Helsinki

Rea Aalto and Hellevi like this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa