Vapaasana


Join the forum, it's quick and easy

Vapaasana
Vapaasana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 

 


Rechercher Tarkennettu haku

Viimeisimmät aiheet
» Kaunis uskonto
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyMa Syys 25, 2023 7:31 pm kirjoittaja Morosus

» Tukholman suomalainen helluntaiseurakunta
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyMa Syys 25, 2023 4:12 pm kirjoittaja Rea Aalto

» Korkeamman toivon tason sivuuttaminen
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyMa Syys 25, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Oikea apostoli on surkea apostoli kuulijoittensa tähden
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptySu Syys 24, 2023 7:30 am kirjoittaja Vierailija

» Onko Pelastajasi palvelutehtäväsi vai Herra Jeesus?
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyLa Syys 23, 2023 7:02 am kirjoittaja Vierailija

» Olenko vihamiehesi kun puhun sinulle totuutta?
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyLa Syys 23, 2023 6:58 am kirjoittaja Vierailija

» C.O. Rosenius // Katso, käsiini olen minä sinut piirtänyt. Jes. 49:14.
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyPe Syys 22, 2023 1:16 pm kirjoittaja jarrut

» Kelle olemme kyyneleemme velkaa? Kuolemansurun moraalisesta merkityksestä
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyPe Syys 22, 2023 1:01 pm kirjoittaja jarrut

» Jmalan valtakunta on kuin suuri sairaala
Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? EmptyTo Syys 21, 2023 12:47 pm kirjoittaja jarrut

Syyskuu 2023
MaTiKeToPeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalenteri Kalenteri


Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

2 posters

Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Hellevi La Tammi 21, 2023 8:07 am

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?
Ensimmäisenä kristillisenä helluntaipäivänä Jeesus lähetti luvatun Pyhän Hengen seurakunnalleen. Silloin toteutuivat sekä Vanhan liiton profeettojen lupaukset Pyhän Hengen vuodatuksesta uuden liiton sinettinä (e.g. JES. 44:3; JOOEL 2:28; EF. 1:13) että Jeesuksen itse opetuslapsilleen antama Isän lupaus Pyhästä Hengestä (LUUK. 24:49; JOH 14:16), jonka toteutumista Jeesus käski heidän odottaa Jerusalemissa. Heidän piti saada voima korkeudesta voidakseen viedä sanoma Jeesuksesta maailman ääriin.

Olen joskus varovasti verrannut helluntaina tapahtunutta Hengen vuodatusta tilanteeseen, jossa matkallelähtijä lupaa lähettää postikortin matkakohteeseen saavuttuaan. Kun kortti tipahtaa postiluukusta, se kertoo ystävän saapuneen perille ja täyttäneen lupauksensa kortin lähettämisestä. Tämä on tietysti monella tavalla vajavainen vertaus ja kuvastaa vain yhtä puolta tapahtuneesta. Kolmiyhteisen Jumalan kolmas persoona, Pyhä Henki, on tietysti enemmän kuin vain ”postikortti taivaasta”. Mutta lukija ymmärtänee ilman rautalankaa mihin kuvauksellani pyrin.

Kun Pyhä Henki vuodatettiin yläsaliin kokoontuneiden opetuslasten päälle oli se samalla viesti siitä, että Jeesus oli ”saapunut perille” Isän oikealle puolelle hallitsemaan kuninkaana, jolla on kaikki valta. Hän oli käskenyt odottaa, kunnes luvattu lähetystyön lähtömerkki taivaasta annetaan.

Pyhä Henki vuodatettiin. Luvattu uusi aikakausi oli alkanut. Oli tullut aika lähteä suljettujen ovien takaa liikkeelle viemään evankeliumi ylösnousseesta Pelastajasta kaikialle maailmaan.
Vaan kun Pyhä Henki tulee teihin te saatte voiman, ja tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka. (APT. 1: 8.
Nyt jokaiselle uskovalle kuuluu tämä lupaus Pyhän Hengen voimasta.

Me tarvitsemme Pyhän Hengen voiman sekä elääksemme evankeliumin arvon mukaan Jeesusta kirkastaen (GAL. 5:22 25), palvellaksemme toinen toisiamme seurakunnassa rakkaudessa (1 KOR. 12-14 luvut) että toimiaksemme Jeesuksen todistajina niin lähipiirissämme kuin osana seurakunnan maailmanlaajuista lähetystehtävää (Apt. 1:Cool.

Pyhän Hengen sinetti - se sinulla on.
On tärkeää ymmärtää ero Pyhän Hengen sinetin ja Pyhällä Hengellä täyttymisen välillä. Jos nämä sekoitetaan, saattaa joku herkkä uskova erehtyä ajattelemaan, että hänellä ei ole Pyhää Henkeä, koska ei ole kokenut Hengellä täyttymistä.  Siksi seuraavassa valaisen lyhyesti mistä näissä kahdessa on kyse.

Kaikilla uudestisyntyneillä Jumalan lapsilla on profeettojen ja Jeesuksen lupaama Pyhä Henki. Jokainen Jeesukseen uskova sinetöidään uskoontulossa Pyhällä Hengellä.

Apostoli Paavali kirjoittaa siitä, että Pyhällä Hengellä sinetöinti tapahtuu uskoontulon myötä:
”Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti” (EF. 1:13).

Tämä sinetöinti liittyy tulevaan ”lunastukseen”. Pyhä Henki on annettu ”sinetiksi lunastuksen päivään saakka” (EF. 4:30). Paavalin viittaus tulevasta lunastuksen päivästä ymmärretään yleensä viitteenä Jeesuksen paluusta.

Pyhän Hengen sinetti siis painetaan uskoontulossa, eikä uskovia Raamatussa kehoiteta etsimään uutta sinetöintiä, ikään kuin se kaipaisi toistuvaa varmistelua. Yksi ja sama sinetöinti on voimassa uskoontulosta Jeesuksen toiseen tulemukseen saakka.


Pyhällä Hengellä täyttyminen
Pyhällä Hengellä täyttyminen sen sijaan kuvataan Raamatussa asiana, joka toistui niidenkin elämässä, jotka kerran oli Hengellä sinetöity ja aiemminkin Hengellä täyttyneet. Kyse on Pyhän Hengen työn kahdesta eri aspektista uskovan kohdalla.

Uskoontulossa kristitty sinetöidään Kristuksen ja Jumalan omaksi. Pyhällä Hengellä täyttymisessä kristitty varustetaan voimalla ylhäältä toteuttamaan Kristuksen antamaa tehtävää toimia hänen todistajanaan maailmassa sekä palvelemaan seurakunnan rakentumiseksi.

Paavali rohkaisee uskoontulossa Pyhän Hengen sinetillä kertaalleen merkittyjä Efeson kristittyjä (EF. 1:13) silti myös täyttymään Pyhällä Hengellä (EF. 5:18). Paavali käyttää ilmaisua, joka voidaan ymmärtää viittauksena täyttymisen toistuvaan kokemiseen nykyhetkessä. Ei siis vain menneisyydessä kertaluontoisesti koettuna ainoalaatuisena tapahtumana, niin kuin on laita Pyhän Hengen sinetin suhteen.

Niinpä apostolitkin, jotka olivat yläsalissa rukoillen odottaneet ja täyttyneet Pyhällä Hengellä ensimmäisenä kristillisenä helluntaipäivänä (APT. 2), rukoilivat ja täyttyivät taas myöhemmin Hengellä uudestaan (APT. 4). Luukas kuvaa tapahtumia sanatasollakin hyvin samansisältöisesti.

”Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täyteyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi” (APT. 2:2).
”Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti” (APT. 4:31).

Näistä jakeista myös huomataan, että Pyhä Henki varustaa seurakuntansa sekä armolahjoillaan että rohkeudella. Molempia tarvitaan. Molemmille on paikkansa. Toista ei voi korvata toisella.

Pyhä Henki voimana todistajan tehtävään
Helluntaita ja Pyhää Henkeä ei milloinkaan voida irrottaa meille kuuluvasta todistamistehtävästä viedä evankeliumi maailman ääriin. Pyhällä Hengellä täyttyminen tekee meistä Jeesuksen todistajia.

Ensimmäisen kristillisen helluntain kiistaton sanoma on ainakin siinä, että Pyhä Henki saa meidät lähtemään liikkeelle ja avaamaan suumme rohkeasti. Siksi minulle suuri todistus Pyhän Hengen aidosta toiminnasta löytyy usein maailmanlaajuisen vainotun seurakunnan elämästä. Siis sieltä, missä köyhät ja marginalisoidut kristityt pilkasta, vihamielisestä halveksunnasta ja suoranaisesta väkivaltaisesta vainosta huolimatta pitävät esillä todistusta Jeesuksesta jopa henkensä uhalla.
Meillä hyvin voivassa lännessä sen sijaan monien suurin huoli on se, mitä kaverit mahtavat kirjoittaa hänestä Facebookissa.

Tässä meille kaikille uutinen: Edessämme ei ole helpompia päiviä. Piittaamattomuus, tietämättömyys ja vihamielisyys kristinuskoa kohtaan ei suinkaan ole vähenemään päin. On aika totutella uusiin oloihin ja täyttyä Pyhällä Hengellä, joka antaa meille voiman ylhäältä ja valaa seurakuntaan rohkeutta.

Toimi siis niin kuin alkuseurakunnassa tehtiin: Rukoile, että saisit täyttyä Pyhällä Hengellä.
Lähettänyt Pasi Turunen


http://uskonpuolesta.blogspot.com/
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1761
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Hellevi Su Tammi 22, 2023 10:07 am

En oikein pysynyt kärryillä, tahtoiko Stiina sanoa, että Pasi Turunen on hellari, ja ylläoleva Turusen kirjoitus on helluntaioppia, vai?

"Kaikki ovat menossa samaan Taivaaseen! (kuulemma!)" Siis ketkä kaikki?

Mikä tuossa Pasi Turusen kirjoituksessa oli sitä minkä käsitit hellariopiksi?


Laitan tähän Pasi Turusen taustoja Wikipediasta
https://fi.wikipedia.org/wiki/Patmos_L%C3%A4hetyss%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6#:~:text=Patmos%20L%C3%A4hetyss%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6%20on%20vuonna%201971%20perustettu%20kristillinen%20evankelinen,l%C3%A4hetys-%20ja%20avustusty%C3%B6t%C3%A4%2020%20maassa%20nelj%C3%A4ll%C3%A4%20eri%20mantereella.


Opetetaanko lut. kirkossa nykyisinkään Pyhästä Hengestä ja armolahjoista mitään?

Minä uskon sen mitä Raamattu sanoo Pyhästä Hengestä ja näköjään samaa uskoo Liisi Jokirantakin!
http://liisijokiranta.fi/uskonABC/pyhahenki.html,   sunny  sunny
Hellevi
Hellevi

Viestien lukumäärä : 1761
Join date : 13.11.2017

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Rea Aalto Su Tammi 22, 2023 5:12 pm

Minuakin tökkii tuo Pasi Turusen kirjoitus, on kuin suoraan helluntailaisten oppi!

Koska Pyhällä Hengellä täyttyminen on sama kuin täyttyä Jumalan Sanalla, eli Raamatun opetuksilla.
Kielillä puhuminen on aivan eri asia, se on annettu rukousta varten!

Rea Aalto

Viestien lukumäärä : 541
Join date : 23.10.2013
Ikä : 73
Paikkakunta : Ruotsi

Stiina likes this post

Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Täyttykää Pyhällä Hengellä

Viesti kirjoittaja Vierailija Ti Tammi 24, 2023 9:53 am

Täyttykää Pyhällä Hengellä
Leif Nummela


27.2.2015, Avainsana Pyhä Henki,Raamattu
6.7.2006
Maailmalla ja Suomessa laajeneva karismaattinen liikehdintä ajaa kristittyjä helposti eri leireihin. Erottaviksi tekijöiksi nousee esimerkiksi suhtautuminen niin sanottuihin ihmelahjoihin: sairaiden parantamiseen, kielilläpuhumiseen ja siihen, mitä ymmärretään profetoimisella. Myös pinnallisemmat asiat, kuten kokousten tyyli ja musiikkimaku, jakavat mielipiteitä.

Kaikki tämä saattaa jättää varjoonsa paljon keskeistä ja tärkeää Pyhän Hengen olemuksessa ja työssä.

Uskontunnustuksessa kaikki kristityt tunnustautuvat Pyhään Henkeen uskoviksi. Pyhä Henki ei ole uskossamme mikään ylimääräinen sivuasia.

Pyhä Henki on Pyhän kolminaisuuden kolmas persoona. Ilman Pyhän Hengen vaikutusta kukaan ihminen ei voisi koskaan uskoa Kristukseen eikä pääsisi taivaaseen. Kaikki aito hengellinen elämä meissä on Pyhän Hengen synnyttämää. Meidän on syytä sydämestämme rukoilla: ”Herra, täytä minut Pyhällä Hengelläsi.”

Samassa yhteydessä, jossa apostoli Paavali antaa tämän kehotuksen Efesolaiskirjeessä, hän myös kehottaa kristittyjä jakamaan uskon aarteita toisilleen ja laulamaan yhdessä hengellisiä lauluja. Kun hän Kolossalaiskirjeessä puhuu täsmälleen samasta asiasta, hän rinnastaa Pyhällä Hengellä täyttymiseen ilmaisun ”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana.”

Tämä on vain yksi tapa, jolla Paavali ajattelussaan sitoo Pyhän Hengen työn ja Jumalan sanan vaikutuksen yhteen. Jumalan Pyhällä Hengellä täyttyminen on yhtä kuin Jumalan sanalla täyttyminen ja päinvastoin. Paras tapa täyttyä Jumalan Hengellä on lukea runsaasti Jumalan sanaa ja antaa sen täyttää mielensä.

Siksi rukous ”Herra, täytä minut Pyhällä Hengelläsi” sopii erityisen hyvin silloin, kun asettuu Jumalan sanan kuuloon joko yksityisesti tai yhteisesti, kuten hengellisillä kesäjuhlilla. Se sopii erittäin hyvin myös silloin, kun polvistuu ehtoollispöytään.

Tämä merkitsee tietysti myös sitä, että on oltava avoimella mielellä ja valmis reagoimaan Jumalan sanan puhutteluun. On oltava valmis taipumaan parannukseen siitä, mikä Sanan valossa paljastuu omassa elämässä vääräksi. Samalla saa kuitenkin turvautua Jumalan sanan lupauksiin omalla kohdallaan.

Miten voisi oppia kuuntelemaan Sanan julistusta oikealla asenteella?

Yhdeksi maailmanhistorian suurimmaksi saarnaajaksi nimetty, 1800-luvun jälkipuoliskolla vaikuttanut Charles Haddon Spurgeon antoi hyvän käytännön neuvon: ”Ehkä saarnaajana on joku, josta pidät ja jolta odotat paljon. Silloin sinun olisi hyvä unohtaa hänet, odottamatta häneltä mitään. Katso hänestä pois päin Herraasi. Tai ehkä et pidä saarnaajan äänenkäytöstä ollenkaan. Ehkä hän ei mielestäsi ole esiintymisessään kovinkaan lahjakas. Unohda hänet, ja yritä nähdä hänen Herransa. Hyvässä tai pahassa, unohda saarnamies ja keskity kuuntelemaan, mitä Herralla itsellään on sanassaan sinulle sanottavana.”

Jumala itse puhuu meille, sekä yksilöinä että seurakuntana, julistetun ja luetun sanansa kautta. Se, jolla on korvat kuulla, kuulkoon, mitä Jumalalla on hänelle sanottavana. Ja täyttyköön Pyhällä Hengellä.

https://leifnummela.fi/tayttykaa-pyhalla-hengella/

Vierailija
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä? Empty Vs: Milloin viimeksi täytyit Pyhällä Hengellä?

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa